“nested comments” e o prostie

Ultimele versiuni de wordpress au introdus o opţiune care se numeşte “nested comments”. Mizeria funcţionează aşa: eu scriu comentariul cu nr. 1, gigel scrie comentariul cu numărul 2, marcel vine şi îmi răspunde mie la comentariul 1, ionel răspunde lui marcel, comentariul lui gigel ajungând al patrulea.

De ce e o mizerie? Că se pierde firul discuţiei. Eu răspund la comentariul 2 şi la comentariul 4 şi cine citeşte pierde comentarul 3, care a ajuns jos de tot. Când ajunge să îl citească, 3 deja nu mai are sens. Conversaţia se întâmplă aşa: 1,2,3,4,5,6…nu 1,6,21,2,41,43,45,3,4,5…

Bobby şi alţii, am fost destul de subtil în a vă îndemna să daţi disable la mizeria aia?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

 1. Teoria ta este ilogică, dar ai tu ceva cu tot ce e nou şi mai complicat decât stilul clasic :)
  Comentariul 3 nu va fi niciodata sub comentariul 4, pentru ca nu se strica orfinea comentariilor „parinte”, iar faptul că poţi răspunde exact sub aceste comentarii părinte, imediat sub ele, este evident un avantaj ce păstrează firul discuţiei (nu înţeleg unde pierzi tu acest fir)

  00
 2. simple is always good… :D

  00
 3. Si eu vreau sa scapam urgent pe Monden de asta… Mi-a placut la inceput, acum nu mai suport :|

  00
 4. Adevaru’ e ca astia de la TechCrunch si de la Mashable sunt si ei niste idioti.

  In cazul in care comentariul cu numarul 6 e un reply direct catre comentariul numarul 1, nu ti se pare logic sa fie nested? De exemplu, daca ce zice Budha mi se pare o gogomanie, nu ar fi normal ca replica mea „Budha, mananci ciuperci!” sa fie nested sub comentariul lui, in loc sa fie dupa comentariul tau in care ii dai indicatii lui Pyuric despre cum sa dezactiveze „threaded comments”?

  00
 5. Mai e un aspect foarte important. Pentru a beneficia de avantajele comentariilor nested trebuie să ai şi nişte comentatori care să ştie cum să folosească acest sistem.
  Pe de altă parte, dacă nu le vom oferi posibilitatea să înveţe să le folosească e cu atâţ mai grav. Eu prefer să merg pe varianta cu acomodarea…

  00
 6. bun, si daca cineva vede 10 comentarii nested, o sa intrebe cum face sa le deazctiveze, fara sa stie ca in comentariul 2, in ordinea timpului, e explicat asta.

 7. sa invete ceva ce e gresit din start?

 8. Zoso, comentatorul nu e obligat să facă nested. Poate alege să răspundă pe sistemul vechi.

  Asta poate face varză un thread de comentarii din păcate.

  Deşi am nested comments mi se pare mai logic cum zice Zoso cu menţiunea ca la reply să îţi introducă automat o căsuţă cu sumarul comentului la care dai reply şi cu link.

  Astfel se păstrează timeline-ul thread-ului şi ai şi o logică la reply-uri.

  00
 9. De data asta sunt de acord cu zoso, mi se pare aiurea stilul de a raspunde prin „nested comments”. Daca intri pe un post si citeste comentariile de la cap la coada e ok. Dar daca intri si citesti 10 comentarii, revii a doua zi si constati ca sunt 20 de comentarii, trebuie sa le recitesti pe toate sa vezi ce si cui raspunde, chiar daca ieri citisesi jumatate din ele.

  00
 10. Frate, si la tine pe blog se intampla ceva ciudat… azi cand am intrat pe adresa de mail am avut un soc. Am primit de aseara pana azi 32 de mailuri… toate de la „zoso.ro” iar la subject „new comment” … bla, bla, bla… asta in conditiile in care eu n-am comentat postul respectiv si se poate verifica… si evident ca n-am bifat nici optiunea de jos cu „Notify me of followup comments via e-mail”…. deci ceva e putred in Danemarca…

  Fuck… primesc mailuri in continuu… faceva !!!

  00
 11. Pardon, am uitat sa-ti spun postul: „caut oras nou” !!!

  00
 12. Nested comments este o chestie care lipsea wordpress de mult tare.

  Discutiile pe bloguri sunt haotice, nimeni nu stie cine raspunde cui.

  Logica si bunul simt dicteaza implementarea si activarea acestei optiuni.

  00
 13. Threaded comments sunt bune pentru ca impart discutia in mai multe topicuri, asta in conditiile in care cei care comenteaza nu-s imbecili.

  In exemplul dat mai sus de mine, un cititor care vrea sa afle cum dezactiveaza „dracia” sare peste primele 10 comentarii pentru ca-l vede pe primul si intelege ca urmatoarele 9 (care-s nested) au legatura cu „parintele”.

  00
 14. Si pe mine ma enerveaza uneori, dar cred ca face discutia mult mai clara. Da, lumea inca nu stie sa foloseasca, uneori stai si te chinui sa iti dai seama cui ce raspunde, dar pe ansamblu e mai bine (oamenii care nu stiu sa foloseasca nested nu prea stiu sa puna nici @cutare in comentariul lor, asa ca oricum stai sa banuiesti cui voia sa raspunda).

  P.S.: si da, ai fost indeajuns de subtil, nu prea se prind de mine chestiile astea, insa :D

  00
 15. „in reply to” de la twitter este chestia logica de folosit si asta trebuia introdus la comentariile din wordpress, (poate) cu „replies to this comment 1) 2) 3)” introdus la fiecare comment daca a fost raspuns la el, dar sa strici ordinea e complet aiurea.

  00
 16. Zoso, this doesn’t make sense. O discutie este mult mai fluenta cu „nested threads” si pentru a pastra si preferintele tale de ordine cronologica (ca de fapt, tu asta vrei) poti folosi „collapsing threads”, adica fiecare comment cu reply(-uri) este collapsed… ca pe ted.com . Dar tu stiai treaba asta, scopul era sa creezi un pic de buzz :)

  00
 17. Mult mai bine e sa fie raspunsul sub comentariul respectiv, chiar in chenar cu acesta, decat sa incerci sa iti dai seama cine cui ii raspunde.

  00
 18. FINE! Fie ca tine :)

  00
 19. george, nu, nested comments nu face sens. pentru ca discutia nu mai are nici un fir.

 20. si atunci cum faci?

  „comentariul nr.3 e cool, sunt de aceasi parere”

  00
 21. Eu sunt undeva la mijloc in toata chestiunea. Uneori vreau sa inchid subiectul cu cineva care nu a inteles un comment si imi place ca o fac in zona lui. cand am insa un raspuns general, il trec ca new comment.

  simplitatea de care vorbeste zoso e ok pentru a mentine un flux liniar usor de parcurs. posibil insa sa apara ceva probeleme la posturile cu multe comment-uri si atunci cand nu esti pe flux tot timpul sa urmaresti ce se zice. va trebui sa scanezi apoi cam toata conversatia, ca sa iti scoti ce te intereseaza.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube