Cât de bine funcționează Google News

Tata mi se plânge că nu mai poate scăpa de știri cu Anamaria Prodan. A dat o dată click pe o știre și de atunci 1 din 3 știri în Google News e cu Anamaria Prodan.

Inițial am zis că exagerează, dar nu. Uimitor cum tanti asta reușește să producă sute de știri pe zi, și ce presă scrisă de idioți avem dacă reușesc să producă o știre pe zi cu ea.

OK. Click pe setări, ascunde termenul. Refresh. Nope. Scroll un pic, închis, deschis. Nope. Hai să mai ascundem o dată termenul. La fel, nu vrea, la scroll apar alte știri cu termenul. Abia a treia oară a înțeles.

Trece o zi. Deschide iar Google News. “Nu-mi mai apar știri cu Anamaria Prodan, cred că e ok”. Microfonul pornit ce aude? CĂ VREA ȘTIRI cu termenul ăla. Și începe iar să le afișeze. Deși le ascunsesem.

Le mai ascund o dată și se opresc de tot. Dar știți când vor porni? De fiecare dată când microfonul va auzi la TV termenul ăsta.

Atât de bine funcționează tehnologia. Atât de idioți sunt oamenii care au făcut algoritmul, atât de idioți sunt ăia care l-au aprobat. Nu ne iau mașinile locurile de muncă, nu ne dă AI afară din casă, atâta timp cât AI e făcut de idioți.

anamaria-prodan

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Taie accesul la microfon pentru Chrome și tot ce mai e Google, probabil nu face dictare pentru căutare.

  2. fix asa si taica-miu. a zis ca si-a frecat-o o data la pozele lu anamaria prodan si apoi l-a luat google la ochi, numai cu ea ii serveste.

  3. Și mie îmi bagă pe gât știri cu Prodanca Google, presupun că tanti își platește „locul în față” la știri.
    Și mai presupun că e chiar proastă, probabil că platește afișările și le propulsează fără selecție indiferent de profilul privitorului.
    Eu nu sunt deloc interesat de retarzi fotbaliști și curvele lor dar tot primesc reclame cu tanti.

  4. Încercați să dați „nu mă interesează” când vine vb de simion, șoșoacă, târziu sau aur…deci e practic imposibil. La orice știre ai doar posibilitatea de „a ascunde acest subiect” in rest e imposibil opțiunea „nu mă interesează george simion” sau alți auriți nu există.

  5. Dezactivați-l și încercați cu Brave, că e cu adblock inclus din start.

  6. Credeam că sunt singurul cu părerea asta mizerabila despre Google news. Nu primesc nimic legat de Prodanca, dar daca tot sau like-uri la unele tipuri de știri (de ex despre procesoare), după un timp ghici ce…nu le mai primesc. In schimb non stop primesc despre altceva mereu: nu e așa că vrei sa încerci niste știri despre crocodili?

    • Crocodilii sunt o specie pe cale de dispariție. Foarte puțini electroniști îi mai folosesc. Ca să nu mai zic de marile corporații care practic te forțează să arunci placa cu circuite periclitând astfel înmulțirea naturală a crocodililor.

  7. Fuck, mâine am știri cu Prodanca pt că am citit articolul. 😂

  8. Devine enervant când tot conținutul îl primești pe engleză și se mai strecoară cate un cancan de ăsta cu toate parașutele ce le fac simpii vedete. Vrem o țară că afară dar avem idoli precum asta, Mizil și alți absolvenți cu „școala vieții”.

  9. pe iPhone nu se intampla :troll:

  10. Asta va fi presedinte! La cate videochatiste virgine avem!

  11. Incepusem acum cateva luni sa caut cum blochez cu uBlock anumite cuvinte plus elementul din articolul respectiv cu poza cu tot pe site-urile pe care le vizitez, in special ma interesa pe Reghencamf sa-l fac sa dispara. Ma ajutase cineva pentru digi24 si stirileprotv, dar pentru fiecare site filtrul era diferit (nu era doar de schimbat site x cu site y, ci iti trebuie un pic de cunostinte de web/ublock pe care nu le stapanesc).
    Era destul de smecher ca taia din site iar restul articolelor raman in ordine, nu apareau spatii goale pe pagina.

  12. Dezactivarea aplicatiei Google face minuni. Pierzi assistant, search, news, podcasts, widgetul ala inutil de vreme si probabil alte chestii inutile sau usor de inlocuit, dar castigi liniste.

    • Am lineageOS (telefon cumpărat asa din fabrică) de câțiva ani +Firefox +rss feed ca dinozaurii. Nu am nici o publicitate dar nici nu-mi lipsește. Scriu așa să mă laud

  13. AI vine de la Idiot Artificial?

    • Nu e deloc idiot algoritmul ăla, el nu îti serveste ce te interesează pe tine ci te educă să îți placă ce îți servește el, la sfârșit probabil o să înceapă să îți placă Prodanca la fel cum ți-a plăcut până la urmă și vaccinul și președintele pe care l-ai votat, etc
      E principiul picaturii chinezești.

    • cel mai smecher algoritm ar fi ala care sa iti aduca aminte in fiecare dimineata sa iti iei medicamentele.

    • Ce e băieți ? Ce nu vă convine ? Plătiți ceva pentru algoritmul ăla ?
      Voi nu sunteți clienții, voi sunteți marfa :))

  14. M-a intrebat fratemeu daca sunt multumit de termopanele pe care le-am montat acum vreo 2 ani la casa. Si i-am explicat eu de garnituri, trei foi, gaze nobile, etc. Ei.. ghici cine vede acum numai reclame la termopane??!?

  15. NOU
    #25

    Algoritmul se numește Alfonso și e instalat în orice aplicație pui tu pe telefon, nu doar pe Google News. E scris in termenii și condițiile din fiecare aplicație și singur dai „accept”. Am urmărit un clip in care explica ca pe baza microfonului îți „asculta” reclamele de la tv și îți face un „pachet de reclame” pe aplicațiile pe care le folosesti. Anul trecut eram la mare și am deschis tv pe ProTV și a apărut reclama la ceva emisiune „căsătoriți pe nevăzute”. Și eu nu mai deschisesem tvul de mult pe ProTV, doar pe Comedy Central. 3 zile mai târziu, ajung acasă, deschid Instagram și prin storyes îmi intră reclama la emisiunea respectivă.

  16. Asta sună a scenariu din seria The Ring: te-ai uitat odată, în 7 zile ești over. Ai dat share, supraviețuiești.

  17. „Atât de bine funcționează tehnologia. Atât de idioți sunt oamenii care au făcut algoritmul”

    Eu zic ca functioneaza foarte bine, ca defapt asta a vrut sa faca Google.

  18. Eu mă uit uneori pe Google Trending Searches. O dată la două zile e Anamaria Prodan în trending. Ce a făcut, ce a zis despre X, ce a zis despre Y, ce a zis despre Reghecampf. Pur și simplu nu înțeleg fascinația românilor pentru această făptură.

    • Cum a zis cineva anterior, un trend se creează și se crește, precum porumbul, semeni porumb iese porumb.

      Idee e cum am putea să îl dereglem în interesul nostru?

    • Dacă tot hype-ul asta se duce în sus și avem și un sex tape cu Ana Maria Prodan, e okay, come rezista :))
      Nu că femeia e darul lui Dumnezeu pentru bărbați dar prea se crede miezul… Să vedem dacă vorba americanului se adeverește cu put your money where your mouth is.

  19. Google nu te asculta pt reclame, lol. Exista asistentul care daca este activat cu „hey google” sau ceva de genul si dupa aia asculta comenzi dar in afara de asta, nu. Hai sa nu o dam in „sososisme” ca si „vaccinul si activarea bluetooth”. :) Ganditi-va ca daca ar face asa ceva ar fi circul de pe lume si de aflat s-ar afla ca lucreaza mii de oameni la google si nu s-ar putea tine secret. Iti apar reclame la perdele ca ai cautat pe google perdele, iti apar reclame in functie de ce cauti sau iti apare Prodanca pt ca e trending in stiri ca lumea la noi consuma pe nehalite „stiri mondene”. Si-ar da ei foc la valiza ca sa-ti bage pe gat stiri sau reclame de cacat ? Nici fb nu asculta.

    • Poate nu știi poanta cu americanii care verificau de fiecare dată, la plecare, yalele și alarma și altădată cînd să iasă pe ușă i-a atenționat Google Nest-ul (sau cum dracu-i spune la hub-ul ăla) că au uitat ceva (întradevăr, nu puseseră alarma)…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile