Bietul Doru Bușcu, încă trăiește în lumea lui…

Supărat că fostul patron e din nou la zdup, ziaristul Doru Bușcu o dă din top:

În ianuarie 2010, imediat după victoria la prezidențiale, Băsescu a ordonat instituțiilor statului să se ocupe de televiziunea Realitatea TV, care era a lui Vântu, și de grupul de presă Cațavencu, unde Realitatea Media era acționar din 2006. Luni la rînd, Blejnar și-a trimis oamenii în valuri, blocînd redacții, plăți, contracte în derulare. A urmat chemarea jurnaliștilor la DNA ca să explice procurorilor de ce primesc drepturi de autor pentru texte de autor. La capătul acestor activități ale statului de drept, mulți clienți de publicitate și-au retras comenzile. Pînă la sfîrșitul anului, pe fondul presiunilor politice și al crizei care a lovit industria media, mare parte din publicațiile grupului Cațavencu au tras obloanele, iar sute de jurnaliști au rămas pe drumuri.

Atunci au fost scoase din contabilitate ȘI DIN CONTEXT listele cu venituri ale unor angajați și colaboratori din grupul Realitatea Cațavencu. Publicarea lor în presă a fost ilegală, premeditată, distorsionată și coordonată, s-a făcut prin canalele regimului Băsescu și a avut ca scop discredidarea corpului editorial. Aceste mizerii sînt rotite și azi în presă, fără ca vreunul dintre cei care le publică să înțeleagă ce e acolo sau să se întrebe cu privire la legalitatea acțiunii lui Blejnar, patronul traficului de motorină.

Ei bine, aici hârtia suportă o corectură: da, cei mai mulți dintre noi nu știam “ce e acolo”, dar câțiva dintre noi am văzut produsele finale și am apreciat și la momentul respectiv și acum că erați plătiți cu mult peste valoarea voastră. Și ați continuat să fiți plătiți peste valoarea voastră și după ce ați scos produse proaste.

Cât să reziste infuzia de capital? Până rămâne mogulul fără bani sau până faceți voi produsul profitabil? Pentru că voi, toți cei care conduceați trustul Realitatea Cațavencu atunci, nu aveați timp să faceți produse profitabile, erați ocupați să vă spargeți în figuri și să vă dați mari. Ah, da, și pentru că erați incompetenți și îngâmfați, angajați incompetenți mai mari ca voi ca să facă treabă.

De aia toate s-au prăbușit la primul bobârnac. Uitați-vă la Intact, se zbate, se agită, nu se dau bătuți. Voi ați fugit ca potârnichile.

Partea tristă: toți oamenii care au vrut să facă treabă la Realitatea-Cațavencu fie au fost goniți, fie s-au resemnat. Nu putea să deranjeze mersul banilor cu prostii ca profitabilitate sau produse pentru public. Și era loc acolo să construiești un trust ca soarele de pe cer, să faci performanță, să faci produse bune, care să reziste zeci de ani, dar când vedeai cu ce lepre aveai de-a face, fugeai mâncând pământul sau tăceai și te făceai că muncești.

Nu Băsescu sau Blejnar a spart trustul, ci incompetența din interior, aia plătită cu bani mulți, nemeritați și furați de la FNI.

film-couples-retreat-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

8 comentarii

 1. Adică Vântu a furat banii depusi la FNI si a plătit niște lepre să-și asigure protectia personală, prin diverse metode, inclusiv manipulări media, ca sa poată cheltui banii prostimii în continuare și să nu facă pârnaie?!

  00
 2. Daca nu bagi si din giboneriile lui PAH, nu ai facut nimic. Are un articol simpatic in care spala mortul Mihaiu pe toate partile. Dar spalatura din aia serioasa, cu furtun, piatra ponce, simt de raspundere.

  00
  • PAH, hahaha!

   00
  • ce sa zici despre PAH? idei putine si fixe: nimeni nu e jurnalist in afara de el, basescu/iohannis e de vina, ce naspa sunt rares „dichisitul” bogdan si robert turcescu, respectiv agenda culturala a orasului tulcea plus imprejurimi… a, si sa nu uit: merge si charlie hebdo, dar parca le canard enchaine e mai aproape de sufletul lui :)))

   01
 3. Ca și produs jurnalistic de nișă, mie unul mi-a plăcut Academia Cațavencu de pe vremuri. Da, nu mai e pe gustul meu actuala ”Academie”, preferînd ha-ha-ul bulelor din ”Cațavencii”. Dar asta e. Nu putem toți rîde la aceleași glume.

  00
 4. „Uitați-vă la Intact […] ”

  Am trait s-o citesc si pe asta zisa de zoso :))

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube