benzi negre

Am descărcat dvdscreenrul Legături Bolnăvicioase de la PLM. E e admirabil că băieţii se riscă să pună filme româneşti, dar releaseul are o problemă. Este ripuit greşit. Din câte am înţeles, s-a folosit autogk (Auto GordianKnot, pentru necunoscători) , care are un mod destul de inteligent de a detecta benzile negre. Dar, în acest caz, fiind un dvdscreener, apar nişte countere pe banda neagră, pe care autogk le-a luat de bune, tăind împrejurul lor, rezultând o rezoluţie de 576×400 (aspect 4:3), fullscreen, ceea ce este incorect, pentru că filmul este widescreen. Plus ca se vede urât.

Corect ar fi fost ca treaba să se facă manual, ori cu GordianKnot, ori cu altceva, pentru a se înlătura acele benzi. Eu prefer să lucrez cu VirtualDubMod. Am setat clipping câte 80 sus şi jos şi câte 8 în laterale. Am calculat cu Bitrate Calculator ce bitrate aproximativ ar trebui şi am purces la treabă. Rezultatul meu va fi la o rezoluţie 704×416 (aspect 16:9), widescreen.

Totusi, medoda aceasta are dezavantajul că va face un cd de 700mb, ci de 600 şi ceva.
Este recomandat totusi GordianKnot.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

3 comentarii

 1. E mai bine cu VDubMod..e mult mai stabil si manual e totdeauna mai bun un rip
  AGK e mai frontend, nu e prea tare :(

  00
 2. pai cred ca iesi marimea fisierului dupa bitrate-ul codecului. incearca cu bitrate mai mare si poti face si de 1400M 2cd :)

  00
 3. Se vede cam prost pt un DVD SCR , da’ ma rog…

  buha : degeaba face 2 cduri dintr-unul singur…calitatea ramane aceeasi…e la fel de inutil precum DVD-urile facute din XviD-uri…

  Pt operatiunea asta GK e cel mai bun pt ca el inglobeaza VDubMod.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube