Bătrânica din Galați și copiii ei…

Dacă citim știrea asta, primul imbold este să ne întrebăm ce a fost în capul ei când a început să facă cea făcut

O pensionară din Galați l-a făcut pe un alpinist utilitar să își vadă moartea cu ochii. Femeia a observat două funii în dreptul ferestrei, la etajul a optulea, și a început să tragă de ele cu putere. Vecinii au strigat la ea că pune în pericol un alpinist care era atârnat în corzi și care se izbea violent de fațada blocului.

Pensionara acuzată: „Dacă nu am fost avertizată că se lucrează sus, bineînțeles că mi-a fost teamă. Că sunt pe partea noastră niște persoane mai dubioase, așa”

Secția doi de poliția din Galați este cunoscută drept “aia bună”. Nimeni nu stie de ce, dar așa e cunoscută. E unul din misterele Galațiului, alături de asfaltul drept și casa gaudiană. Cum intri în secție, pe stânga, sunt camerele de interogatoriu. Pensionara furioasă se zbătea în cătușe, mai să rupă masa.

L-am antrenat pe Adesania și pe ăla micu, Ganu, vă omor când îmi găsesc ochelarii! Dați-mi drumul acum!

În cameră, alături de ea, doi polițiști se uită îngroziți. Prin capotul de deftină se zăresc ceva mușchi, nu prea vor să se bage, mai ales că unul dintre ei e venit proaspăt de la pensat, iar celălalt avea o curea nouă la smartwatchul de 600€ pe care și-l cumpărase din salariu, dar nu știa să îl folosească, de aceea nu se obosea să îl încarce.

Într-un colț al camerei, era un dulap de metal. Bătrânica dăduse cu capul de el. Voit, ea, până să apuce să-i pună cătușele. Dulapul își ceruse scuze la scurt timp după.

În camera de alături avea loc o altă scenă, la fel de tulburătoare. Copiii bătrânicii veniseră la declarații. Îi interpela un subinspector care văzuse multe la viața lui, dar și imaginația lui avea o limită. Prin oraș se șoptea că lucrează la Marvel, le furnizează subiecte și scenarii. Avea o amantă care nu făcea videochat. Era singura tânără din Galați fără ocupație care nu făcea, deși ar fi putut. Subinspectorul îi urase iubire veșnică și își tatuase numele ei pe braț, mințindu-și nevasta că e vorba de o iubire din liceu, care murise între timp înecată în cada plină cu apă caldă.

În fața lui, un cuplu între două vârste, amândoi bine îmbrăcați. El, ușor grizonat, avea un costum gri în dungi de la Brainconf, dar nu astea de se găsesc de cumpărat, cu care se păcălesc miticii. Nu era genul lui. Ea, taior, cămașă scrobită, ou de rață, brățărică de aur alb, destul de discretă pentru a păcăli ochiul necunoscătorilor. Gentuța Botega Veneta era unicat în oraș. Veniseră cu un IS pe benzină.

– Știți, noi nu prea mai mai vorbit cu mama, suntem amândoi ocupați, cu munca, cu copiii, chiar nu o credeam în stare de așa ceva, probabil s-a speriat când a văzut alpinistul în dreptul ferestrei…
– Vă înțeleg, dar oamenii urlau la ea să dea drumul la corzi și ea nimic! Plus, după ce s-au liniștit lucrurile, l-a și pocnit pe alpinist, și e ditai omul!
– Mi-a zis că a făcut-o nebună, nu e normal să vorbești așa o persoană în vârstă.
– Bietul om, era să moară!
– Hai să nu dramatizăm, suntem totuși la Galați, aici mori pe stradă, din neatenție cazi în 2-3 cuțite uitate pe jos.
– Bun, ce propuneți să facem?
– Să-și ceară scuze că a speriat-o pe mama, să îi aducă niște flori și să ne facă gratis lucrarea.

Cei doi bărbați își strânseră mâinile, subinspectorul pupă mâna doamnei și părăsiră camera. Pe drumul spre casă, cuplul filozofa despre ce nu merge bine în țara asta, cum USR a fost o dezamăgire, cum PNL a dispărut de pe scena politică și despre cum învățământul de stat e groaznic si trebuie făcut ceva pe tema asta.

 

batranica-suparata-furioasa Image by stockking on Freepik

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

 1. Boss, esti ok?

  Comentariu apreciat.2296
 2. Cum era zicala aia mizerabila? Cine n-are batrani sa-si cumpere?

  Comentariu apreciat.4510
 3. Joker, a crezut ca intra Batman peste ea… sa ii fure paltonu’ din ’68 si ceasu’ ala sovietic care trebuia dus la curatat in ’88

  Comentariu apreciat.538
  • Cam multe declanșatoare (trigger-e) pe capul meu.
   Cred că v-am zis cândva că primul meu job a fost într-un ONG în care mi s-a dus pe apa sâmbetei empatia că să-mi păstrez ce-mi mai rămăsese din sănătatea mentală.

   Mno, în primele mai multe luni, o dată la câteva săptămâni primeam câte o lăcrămație de la o anumită babă, care era la cuțite cu vecinii.

   Poate doar cu demență senilă sau alzheimer sau accident cu amnezie o să uit scrisoarea în care și-a acuzat vecinii că i-au intrat în casă, au furat izmenele lu’ fra-su care era mort de 10-20 de ani (nu mai știu exact, dar mulți ani) și ulterior, la câteva luni, au intrat iar și au pus izmenele la loc.

   Jur că aș vrea să fi inventat asta!

   Comentariu apreciat.440
 4. Ce-ai cu noi, mă? Pentru ce să dăm cu var?

  Comentariu apreciat.557
 5. Eftimie?

  Comentariu apreciat.664
 6. Respect! Mi-ai făcut ziua mai bună.

  Indecis. Tu ce zici?2326
 7. Baba îl fila pe tip de ceva vreme pentru ca nu i-a cedat locul în autobuz.

  Comentariu apreciat.493
 8. Nu publicați comentariul, dar înlocuiți „să facă cea făcut” cu „să facă ce-a făcut”.

  193
 9. bătrînica e din Galați, mîine poimîine o să doboare cu borcane de gem/zacuscă dronele rusești care zboară pe lîngă oraș.

  Comentariu apreciat.526
 10. Parcă văd că bătrânica va fi condamnată să strângă șuruburi la pod câte zile o mai avea.

  Comentariu apreciat.862
 11. Cutitele sunt in Braila, nu la noi!

  Comentariu apreciat.411
 12. Adevărul e că, după bombardamentele de nopțile trecute, cine se mai sperie de o bătrânică pusă pe omorât alpiniști? N-ai cum să te plictisești în orașul acesta….

  Comentariu apreciat.271
 13. Ia geană vigilentă:
  Big Bad Vodoo Baba e din Galați + alpinistul utilitar e din Brăila ( pe bune ) = a ieșit ce-a ieșit.

  Nu poți să lași brăilenii în Galați chiar așa, fără nici măcar un regiment de jandarmi pentru protecție și pe urmă să te miri că ies nasoale.

  #impardonabil

  Comentariu apreciat.510
 14. Boss nu stiu cat stii tu despre Galati, dar inainte sa ma mut de acolo acum 9 ani, la sectia 2 erau cei mai slabi agenti…

  Rupere de oase sectia 4 si 3 (micro 39 si 19), sectia 2 erau asa pe panselute..maxim un batran care scuipa pe strada.

  231
 15. În timp ce citeam am verificat de doua ori dacă nu cumva este guestpost de la piticigratis.

  251
 16. „Ce motiv se ascundea în spatele gestului”
  cumplita, neiertatoarea, impardonabila prostie.

  la bulau sa fac brandu gros tragand de gratii.

  160
 17. Ce ai fumat?

  74
 18. De fapt bătrânica e o fostă violatore, votant înrăit Tăriceanu si copiii ei sunt rezultatul unui viol reușit.

  112
 19. unii dintre voi sunteți prea tineri ca să știți că texte din astea au mai fost pe aici, scrise de mine. că umblă vorba că eu chiar știu să scriu :)

  https://zoso.ro/reportaj-din-celula-motanului-felix/
  https://zoso.ro/mirel-cel-nou/

 20. Buuun. Ar fi păcat să renunți tocmai acum.

  34
 21. so argumentul ‘nu am fost informata’. si daca se punea anunt la avizier cum a zis, pot paria ca argumentul ei se transforma in ‘maica eu batrana, nu vad sa citesc acolo foile alea cu scris atat de mic’, si trebuia informata personal…

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube