Baterii externe: Anker Astro

Anker e un brand de electronice relativ respectat pe afară, de aceea rândurile de mai jos le scriu cu o oarecare dezamăgire.

Bateria de 6.400mAh a reușit să îmi încarce un 5S de 2 ori și 63%. Așadar, din cei 6400, în realitate doar 4.000 se găsesc în celulele premium LG.

Dar încarcă repede, grație portului cu ieșire 2A (o explicație a ieșirilor): 1% pe minut până la 98% și apoi o ușoară încetinire până la completare.

A costat cu tot cu transport 145 lei. Sau 125 lei la eMAG.

anker-astro-1 anker-astro-2 anker-astro-3

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. Asta înseamnă că randamentul încărcării este pe la 62.5%, ceea ce este ok având în vedere viteza de încărcare.

    00
  2. Pai 2 incarcari jumate e not bad. Se pierd miliamperi (multi) pe drum si la celulele premium. Aia de la Xiaomi zic ca celulele lor asigura o rata de conversie de 93% (lol), insa eu estimez ca la Powerbanku’ meu de 10400 e undeva pe la 80%. Sau un pic mai putin. Tot mi se pare bine rau.

    Anyway, in aproximativ aceiasi suma poti sa incerci si Xiaomi Powerbank. Macar pentru capacitate daca nu pentru altceva. E un pic mai maricel, insa nu deranjant.

    00
  3. si cu cat il dai? :)

    00
  4. Xiaomi rocks.

    00
  5. Pai da boss, asculta ce zice ingineru’ aici:
    Exista un circuit de incarcare/descarcare. Chiar doua, daca pui bateria in telefon. Nu incarci cum vrei tu asa baterie la baterie, ca si cum ai varsa dintr-o galeata in alta. Si circuitul ala de incarcare are si el o eficienta. Daca ai doua circuite cu eficienta 80%, vei vedea ca iti da exact 4000mAh, adica 64% din capacitatea rated a celulelor mari.

    00
    • Exact! Ăștia de la Anker spun că bateria încarcă de 3x un 5S, dar ei probabil au făcut testele respective cu telefonul oprit/telefon în standby cu utilizare minimală.
      Deci 2 încărcări + 60% e un rezultat ok.

      00
  6. Poate ca mult laudatele celule nu sunt chiar LG. Ar merge desfacut si confirmat. Sau randamentul este ~80% sau chiar mai putin.

    00
  7. Ai pierderi de energie destul de mari la regulatorul bateriei si cel al telefonului. Deci sunt sanse mari ca toti cei 6400 mAh sa se regaseasca in celulele respective.

    00
  8. Am luat acum un an Anker® Astro E5 15000mAh + Anker Astro Mini 3000mAh de pe Amazon.de (o oferta) la 29 euro amandoua.
    Chiar dupa un an la aproximativ 2-3 incarcari/saptamana, mentine ciclul de incarcare solid. Tot timpul am folosit socket-ul de 2 Amperi (deci incarcare rapida). Pe incarcare rapida trebuie sa te astepti la un randament mai mic.

    00
  9. Ce mişto este când prezinţi un încărcător, dar focalizezi pe telefonul de lângă el. Demult n-ai mai avut poze atât de proaste.

    00
  10. Am eu de vanzare toata gama Anker aproape (pe negru adica)
    ceva mai scump dar cu garantie si factura si mai ieftin decat la evomag

    https://shop.pglesports.com/

    Daca supara pe cineva linkul, il poti scoate!

    00
  11. Cu cat se incarca mai repede cu atat se descarca mai repede. Mai bine incarci 50% sa te tina decat 100% care se duc imediat. Si strici si bateria.

    00
  12. Am aceeasi baterie- mi-a incarcat un S4, Iphone si samsung mp3 player in one go.
    magaria e ca nu vrei incarcare rapida pentru ca asta inseamna automat si descarcare rapida.

    M-a costat 10 GBP deci cam jumate din cat ai dat tu acolo.

    just saying.

    00
  13. Mai e o chestie, pe langa treaba cu pierderile (exprimata bine in comentariile de mai sus), calculul pe care l-ai facut tu e valabil doar pentru incarcat cu telefonul inchis. In momentul in care il incarci cand e deschis, mai ai un consum al telefonului, care poate sa fie de la cel de stand by pana la cel in care ai si 3G pornit, WiFi, Bluetooth, navighezi pe Fb/alte aplicatii etc. Si e destul de semnificativ acel curent.
    Overall, 4000+pierderi+curentul folosit de telefon in timpul incarcarii mi se pare decent

    00
  14. bateria mea de S5 are 2800mAh si atunci e corect…. deci?!

    adica 2800 x 2 = 5600mAh + cat a mai incarcat ulterior

    anker sunt bune

    cele mai bune powerbank sunt vetter,

    00
  15. Bai eu am un samsung primit gratuit de la orange de 11.000 mah si sunt foarte multimit de ea, incarca la 2A foarte rapid de cel putin 2.5 ori un note 3

    00
  16. Eu am modelul Astro e1 cu 5200 mah tot de la Anker si pot sa spun ca incarca fara probleme de 2 ori iPhone 6. Cei de la https://www.easycharge.ro/ de unde am luat bateria, mi-au recomandat sa folosesc cablul original sau unul de foarte buna calitate pentru a obtine sigur cele 2 incarcari, asa ca mi-am luat si un cablu de la ei si pot spune ca sunt foarte multumit.

    00
  17. Vine cam tarziu replyul asta dar sper sa te ajute sa intelegi mai bine pentru ca data viitoare sa poti estima mult mai corect capacitatea powerbankului si cat de mult poate sa-ti incarce telefonul. Nu, 6400 mAh n-ajung de la sine :)

    Let’s begin.

    Celulele Li-Ion au capacitatea raportata la voltajul nominal de 3.7/3.8V. Cand sunt incarcate complet, au 4.2/4.35V dupa caz. Asa ca o estimare mai corecta a capacitatii e atunci cand adaugi acest element in ecuatie si obtii valoarea in Whr [Voltaj nominal x capacitate in mAh]. Cat are Ankerul? 23.68Whr [3.8 x 6.400]:

    Bateria o descarci de la 4.2V la 3.8V dar la output trebuie sa ai 5V corect? Ei bine dupa cum au zis si cei de mai sus treaba asta nu se intampla niciodata cu un randament de 100%.

    No bun, 5S-ul are 5.92Whr confrom iFixit:
    https://www.ifixit.com/Teardown/iPhone+5s+Teardown/17383

    23.68Whr si [5.92Whr x numar de incarcari] sunt valorile la care trebuie sa acorzi atentie. Nu la mAh si-atat. Luam cazul tau si ne iese un randament total de….65.75%.

    Unde am avut pierderi pe drum? Conversia de la voltajul celulei de Li-Ion din powerbank la 5V/2A + Conversia de la 5V/2A la voltajul celulei de Li-Ion din interiorul telefonului. Cele 2 circuite de care amintea inginerul de mai sus.

    Ankerul poate sa aibe lejer 90% eficienta la descarcare [sa-ti ofere 21.312 Whr pentru telefoane]. Daca telefonul are circuitul de incarcare cu o eficienta de 73%, rezultatul final va fi ca telefonul va primi doar 15.557 Whr. Foarte aproape de ce a incarcat telefonul tau si in acest caz nu e nimic in neregula cu powerbankul si nici cu telefonul.

    Mai adauga in ecuatie si faptul ca aproape intotdeauna randamentul la incarcare este mai slab decat randamentul la descarcare.

    Uite un alt exemplu mai recent cu un powerbank de la Xiaomi:
    https://imgur.com/Nqea8KI.png

    Daca te iei dupa mAh, 6959 din 10 000 te-ar face sa crezi ca nu are capacitatea trecuta pe eticheta. Apoi acorda atentie la rubrica Whr si vei vedea de ce acel criteriu e cel important cand judeci capacitatea unui powerbank.

    Sa luam valorile de la Xiaomi.
    91.4% randament la descarcare 5V/2A. 77% randament la incarcare.
    Daca ar fi sa le aplicam perechii Anker – iPhone 5S ce rezultate am avea?

    21.644 Whr output la powerbank -> 16.666 Whr input la telefon. Rezultat final?

    2 incarcari si 82%. Fata de 2 incarcari si 63% cat ti-a iesit initial.

    Sa fie oare de vina powerbankul? Sau din cauza randamentelor de incarcare si descarcare cand faci calculele realizezi de ce nu ti se va incarca niciodata telefonul de 4 ori precum te-ai gandit initial judecand strict dupa mAh? :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)