Bănuiești că ești jeg, dar nu ești sigur? Află aici!

Faza 1. Nu găsești pe nimeni să te ajute cu o dubă sau un break să cari un dulap. Nu ai pe cine suna să găsești un număr de telefon sau ceva să te ajute. De ce? Că ești jeg și nu ai prieteni, că nu ai ajutat niciodată pe nimeni.

Faza 2. Vezi și auzi un prost care ar vrea să filmeze mașina în dreptul căreia ești tu. În loc să te dai la o parte, tu stai acolo. Nu filmai, stăteai pe telefon și ignorai, pentru că ești jeg. La fel ăia care își fac poze în fața obiectivelor turistice și apoi stau acolo să vadă dacă au ieșit bine pozele. Și comentează fiecare poză, în loc să-și miște cadavrul și să lase și pe alții.

Faza 3. Ești pe o stradă cu două benzi și tu urmează să faci stânga. Banda din stânga ocupată, banda din dreapta liberă. Aici ai două ipostaze să fii jeg. Fie cunoști drumul, dar pentru că ești cu mașină de Italia te prefaci că nu știi că banda din stânga face stânga și te declari complet surprins că banda din dreapta era liberă pentru că făcea dreapta, fie nu cunoști drumul și ești jeg că te gândești că ăia din localitate sunt proști că nu se pun și pe banda din dreapta și tu ești singurul deștept din univers. De jegul cu aia portocalie zic. Făcea pe confuzul, vai, dar eu nu mi-am închipuit că banda asta complet liberă merge în altă parte, eu credeam că ăia care stau la coadă sunt fraieri. Dacă îi spui că e jeg, se supără.

 

this-is-cat

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

28 comentarii

 1. Politistii spun ca nu vor tolera asa ceva #13

  “”Sperăm ca după audieri să fie motive pentru a dispune măsuri procesuale”

  patru, cinci persoane batute cu bate si topoare in cel mai pur still mafiot, signature move pentru oamenii protejati de Flutur, Bode, Tanczos Barna si Klaus neimparuditorul

  politia cheama doar 5 din vreo 20 la audieri, nu arest direct pentru tentativa de omor, dupa care vine cu o mizerie de genul asta.

  Probabil ca la audieri politia a oferit mai mult consultanta de cum sa prezinte faptele incat sa-i faca scapati.

  Astept sa vad cum o sa o duca spre legitima aparare, incalcarea proprietatii si alte mizerii

  MULTA MUIE PNL PSD UDMR

  Comentariu apreciat.982
  • PSD PNL UDMR nu le pasă că sunt înjurați.

   Comentariu apreciat.493
  • corect, cum nu le pasa nici de protestele de weekend dupa cum tot explica Vali

   Dar noi suntem civilizati, nu ca alti europeni – vezi Franta de exemplu – care fac scandal in loc de petitii online.

   Comentariu apreciat.320
 2. “ești jeg și nu ai prieteni, că nu ai ajutat niciodată pe nimeni”

  Ai sa fii surprins cand o sa iti dai seama cati uită că i-ai ajutat şi nu o dată. Foarte multi au NUMAI prieteni de genul ăsta uituxi.

  Cand plătesti dacă ai nevoie de ceva gena dubă transport dulap, si canf ajuti o faci fara sa astepti reciprocitate, dormi mai bine noaptea.

  Comentariu apreciat.2201
  • Eu am ajutat mai demult pe cineva si tine minte si acum, mereu cand are nevoie de ceva vine direct la mine.

   Comentariu apreciat.3373
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 781
  • Nu mai fiți săraki. ( și nu mai luați sfaturi de la săraki, că rămâneți așa).

   Poți avea orice serviciu și coadă de dube la ușă dacă plătești cinstit. N-ai nevoie de prieteni care să-ți facă favoruri, oamenii ăia au viața lor. Dacă nu ești sărăcan, una la mână că nu ai nevoie să-ți hingherești cunoscuții și nu dau telefonul pe sailănt când îi suni.
   A doua e că, dimpotrivă, se oferă ei să te ajute pentru suma potrivită, sau dacă-s ei săraki și au ei nevoie de favoruri.

   Comentariu apreciat.361
 3. Faza 1. Nu găsești pe nimeni să te ajute cu o dubă sau un break să cari un dulap. Nu ai pe cine suna să găsești un număr de telefon sau ceva să te ajute. De ce? Că ești jeg și nu ai prieteni, că nu ai ajutat niciodată pe nimeni.

  Ce înseamnă prietenia zilelor noastre? La 30 de ani de la revoluție, după ce ne-am confirmat și răsconfirmat cine & ce suntem, colectiv, ce pretenții de prietenie să ai? Din lehamite, suntem forțați să interacționăm, dar dacă nu e nevoie…

  Pe de altă parte, mie-mi vine să omor cu întrebarea jegoasă „Da’ nu aveți/știți un băiat să vă facă/repare… ?” după ce ceri un ajutor contra-cost sau întrebi de așa ceva.

  Comentariu apreciat.502
 4. Am podul plin de ”mulțumescuri”. Cînd am avut și eu nevoie… Așa că m-am lecuit.

  Comentariu apreciat.1082
 5. De aia e bine sa iti faci prieteni doar pe cei care au masina. De preferat sa fie duba. Din cand in cand ii mai faci un plin la duba. Nu se stie cand ai nevoie de el.

  La fel si cu alte chestii. Iti faci prieteni doar oamenii care pot sa te ajute cu ceva vreodata. Un electrician, un sculer matriter, o frizerita. Preventiv le faci cate un plin la cateva luni.

  Comentariu apreciat.7416
  • Faci cate un plin preventiv la urmatoarele categorii de “prieteni”: frizer, electrician, mecanic, zugrav, lacatus, sudor, prieten cu duba, prieten cu betoniera, etc, etc ca la un moment dat sigur o sa ai nevoie.

   Nu mai bine faci “plinul” doar aluia care iti face un serviciu, cand ai nevoie?

   204
  • Mai bine platesti serviciul de care ai nevoie si prietenii ii tii pentru altceva.

   60
 6. 1. Am avut prieteni PÂNĂ i-am ajutat. Apoi canci. Așa că prefer să fiu fără.
  Dacă doresc un serviciu plătesc pentru el.
  2. Io mă dau la o parte.
  3. Mă folosesc de GPS în orașul pe care nu-l cunosc și mă încadrez corect.

  Comentariu apreciat.715
 7. “Daca ajuti un prieten cand are nevoie o sa-si aduca aminte data urmatoare cand are nevoie”

  Comentariu apreciat.471
 8. Prietenii la nevoie se cunoaste!

  61
 9. am impresia ca ne vom intoarce la triburi!

  61
 10. Punctul 1 nu prea are sens.

  Comentariu apreciat.361
 11. La Faza 2 nu e de mirare, ăla e trip de “speciali”

  41
 12. Sunt jeg atunci dar nu pentru ca nu am ajutat ci pentru ca nu mai am pe cine chema dat fiind trendul asta de individualism care pune stapanire pe noi . Fiercare cu …. masii.

  162
 13. Hm, cineva n-a oprit la indicatorul Stop. Deh, ”românisme”…

  142
 14. Ăsta ce categorie de jeg e, cel cu ochelari și glugă?

  https://www.youtube.com/watch?v=Scs-SjGbxRk

  13
 15. Faza 1 = cumnata Karolina

  Ultimul move al ei:

  Cineva trebuie să aibă grijă de junior câteva zile, noi trebuie să mergem în interes de muncă undeva.

  Juniorul trebuie să meargă la școală deci nu există opțiunea să meargă cu noi. De obicei vine socrul, de această dată am făcut greșeala să o întrebam întâi pe sora lu’ nevasta-mea.

  Aaaa, da ar putea, însă ar dori să vină ptr. cele 5 zile cu toată familia… Cu soția și trei copii. Renovează locuința și ar fi mișto dacă ar putea să combine avutul de grijă a juniorului cu statul la noi.

  Pla…a mai stat la noi cu ani în urmă 5 ore singură cu Hugo și au distrus telecomanda de la TV (70 euro), o vază și Hugo a desenat pe canapea. Bine înțeles că nici nu a pomenit ceva, am descoperit pagubele una după alta, și nici măcar nu a pomenit că ar plăti ceva. Oricum probabil că nu-i luam bani.

  Spre norocul nostru am pus-o pe nevastă-mea să întrebe cât durează renovarea. 3 fucking săptămâni. 3! 3!!! Vroia să intre la noi și apoi să zică adevărul. Renovarea era planificată la toamnă când oricum plecau în vacanță.

  După ce i-am comunicat ca nu se poate a întrebat ce se întâmplă cu fiul meu. Nu, nu a propus ca Juniorul să stea la ele 5 zile….

  Altă fază și termin după aia. (am timp sa scriu că merg cu trenul de la B la D. Trenul stă în Gară la Hanovra și așteaptă un conductor nou. Aici se face schimb de conductori. Un conductor dispărut.)

  Karolina a făcut istoria artei cred ca 10 ani. Acum lucrează ca învățătoare la grădiniță. A stat acasă 3 ani după ce a născut 2 copii simpatici. Nevastă-mea o ajută tot timpul și în loc să o lase să-și caute singură un job, a pus toate roțile în funcțiune și a făcut-o șefa ingijitorilor la fosta școală a al nonstrului junior. Aici o vb bună, dincolo încă o vb bună – sau adunat astfel încât Karolina este acum șefă de departament.
  Gemenii s-au îmbolnăvit acum câteva zile… Au ceva. “Babi”, bunica din partea soției este oricum acolo, deci ar putea avea grijă de gemeni. Bine, acum stă și Karolina 2 săptămâni acasă cu copii, că-s bolnavi. Hugo (al treilea copil) merge la aceeași școală unde vita de măsa este șef-educatoare. Pe Hugo îl duce” Babi” la școală.

  Deci încă o dată:

  Nu fa nici un bine și nu ți se va întâmpla nimic rău.

  1017
  • Este foarte dificil de urmarit textul tau.
   1. Deci cumnata de fapt nu renova atunci apartamentul si voia doar sa isi petreaca o saptamana la tine in casa? Sau ar fi vrut sa petreaca 3 saptamani pana termina lucrarile?
   2. Ce legatura are faptul ca sotia ta a ajutat-o sa obtina un loc de munca cu “Babi” care este acolo sa o ajute?

   82
  • 1. Trei săptămâni, nouă ne-a zis că stă 5 zile, până ne reîntoarcem. Planul ei era însă de 3 săptămâni.
   2. Ca de obicei în ultimii 25 de ani. Ajutată și după aceea distrus ajutorul. Nu, nu stai acasă după ce începi un job nou și fiitu merge la aceeași școală. Mai ales când ai ajutor acasă. Nu, după ce va fi întâi degradată (pe nedrept) și apoi va fi dată afară vom fi noi de vină că nu i-am găsit un loc de muncă propice.

   3. Altă poveste: acum doi ani am făcut marea greșeală sa nu-i dăm 50 de mii de coco “împrumut” că aibă de avans și să-și cumpere o casă. După ce i-am zis eu politicos că nu, nu a vorbit 2 ani cu noi. În același timp a avut destui bani să-și cumpere toată familia ei bicle de 5-6 mii, televizor și canapele noi.

   Este felul de om toxic de la Faza 1, care doar “vrea și merită”. Dacă nu merge treaba nu este vina lor. Sunt amândouă certate cu toți. Cu părinții de ambele părți, cu foști angajatori, cu vecini. Cu noi mai merge că le mai sare câte ceva. Există oameni toxici de care trebuie să te despărți.

   Btw, de interes general: ieri am făcut cu trenul de la Berlin la Düsseldorf 9,5 ore în loc de 4,5. Ultima dată mersesem cu trenu la o distanță mare acum 10 – 11 ani. Ieri am încercat să-mi îmbunătățesc footprintul ecologic și am dat-o’n bară cu “Deutsche Bahn”.

   57
 16. Eu recunosc ca sunt un jeg fiindca o data mi-a cerut un amic sa-l ajut sa se mute intr-o miercuri dupa masa. I-am zis ca pot pleca de la munca cel mai devreme la 15.30 si imi ia cam 45 min cu traficul ala sa ajung la el. Imi zice “Lasa, daca nu vrei sa ma ajuti, nu te oblig.” L-a ajutat alt amic…care n-a putut veni decat in WE, asa ca s-a mutat sambata. Si a fost suparat pe mine vreun an.

  101
 17. “Nu ai pe cine suna să găsești un număr de telefon sau ceva să te ajute. De ce? Că ești jeg și nu ai prieteni, că nu ai ajutat niciodată pe nimeni.”

  Sau esti autist, sau ai propriile probleme si nu poti oferi o gama larga de ajutor tuturor dupa cum ai ei nevoie, sau…

  52

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.