Eu și cu băieții mei facem propagandă ghei

Organizația ACCEPT care luptă pentru drepturile persoanelor LGBTQA+ a distribuit în cursul zilei de vineri 6 august o serie de comunicate care au culminat cu unul în care se spunea „Cenzură de tip Viktor Orban la Primăria Capitalei”.

Dacă aș fi homofob aș scrie cum gheii s-au pus în cur și au început să scâncească cu prietenii lor din media. Dar pentru că nu sunt homofob am să scriu doar că o organizație finanțată din surse externe a difuzat o serie de informații false cu scopul destabilizări unor instituții ale statului fapte prevăzute în Codul Penal și sancționate cu pușcărie.

Dar, înainte de a cere parchetului să-i aresteze pentru 30 de zile pe liderii ACCEPT, să vedem ce-au scris în ultimul comunicat.

„La 20 de ani de la dezincriminarea homosexualității în România, Primăria Capitalei refuză să autorizeze Marșul Bucharest Pride organizat anual de Asociația ACCEPT și programat să se desfășoare anul acesta pe 14 august, pe Calea Victoriei”.

Nu, primăria n-a refuzat să autorizeze marșul, a cerut dacă poate fi modificat ceva în treaba asta. Refuz înseamnă nu. Știi cine a refuzat de fapt? Păi o spun chiar ei în comunicat:

„ACCEPT anunță că va continua toate demersurile pentru organizarea Marșului Bucharest Pride pe ruta pietonală Calea Victoriei (…) și refuză categoric ruta nepietonală propusă de Comisia de Ordine Publică a Municipalității, considerând că este o rută nesigură pentru participanți”.

Știi ce li s-a propus? Să facă marșul pe Kisselef și pe Lascăr Catargiu, adică tot în preajmă. Dealtfel, marșul ăla are loc pe Victoriei doar de două ediții, în urmnă cu trei ediții activiștii erau mai duri și puteau mărșălui pe Kisselef, după cum nse vede și în imaginea de mai jos:

Teodora Ion-Rotaru, directoarea executivă a ACCEPT:

„Refuzul aprobării traseului pietonal Calea Victoriei pentru organizarea Bucharest PRIDE este dat de PMB printr-o interpretare eronată și malițioasă a Legii privind adunările publice. PMB susține că proiectul Străzi Deschise, prin care traficul rutier se închide la fiecare final de săptămână pe mai multe artere care devin astfel pietonale, reprezintă o adunare publică”.

În realitate, nu, faptul că sunt oameni acolo nu reprezintă o adunare publică, există o decizie a ICCJ care face aceste lămuriri încă din 2018 iar Teodora minte, făcând o „interpretare eronată și malițioasă a legii”.

„Această afirmație este un nonsens: a închide o stradă pentru a permite tuturor cetățenilor să se plimbe în voie pe ea nu constituie marș, demonstrație sau protest”.

Ba da, dacă este organizat ca atare, legislația specifică asta și ACCEPT chiar a cerut organizarea unui marș. E o diferență între a permite adunarea oamenilor într-un loc și a o organiza cu un scop bine definit, cum ar fi circul în culorile curcubeului.

„Considerăm că interpretarea PMB este rău voitoare și exclude persoanele LGBTI, familiile și prietenii lor, din rândul locuitorilor Bucureștiului care au dreptul să fie prezenți, văzuți și auziți pe străzile acestui oraș”.

Nu, interpretarea nu interzice persoanelor LGTBI și târfelor de atenție să meargă pe acolo, ci nu permite s-o facă cu scopul unui marș. Ca persoană care face parte din comunitate LGTBQA+ poți să mergi pe Victoriei liniștit.

„În București și în țară se întâmplă evenimente culturale, festivaluri, procesiuni religioase cu zeci de mii de participanți”.

Teodora minte din nou prin omisiune, evenimentele culturale, festivalurile și procesiunile religioase sunt reglementate.

„Doar protestele și demonstrațiile sunt limitate numeric la doar 500 de participanți”.

Asta e prevederea legală și Teodora cere primăriei să încalce legea pentru o minoritate sexuală.

„5 august 2021 – Comisia de Ordine Publică a PMB se întrunește și respinge organizarea Marșului Bucharest Pride pe Calea Victoriei pe 14 august, în condițiile în care contra-manifestația anti LGBTI+ organizată de Noua Dreaptă a fost deja aprobată de PMB. Motivul invocat de membrii comisiei fiind suprapunerea Marșului Bucharest Pride cu proiectul Străzi Deschise, care redă pietonilor Calea Victoriei începând din această vară în fiecare weekend”.

Marșul Noua Dreaptă nu este anti LGBTI+, este pentru „normalitate” și „familia tradițională”. Totodată, ăia au făcut cerere pentru 500 de persoane, conform legii, pentru că așa sunt extremiștii în România, o fac legal. ACCEPT a cerut 10.000 de persoane cunoscând clar, conform comunicatului, că este ilegal ce cer ei. Se minte din nou, prin omisiune.

„În timpul discuției de la Primăria Capitalei, membrii Comisiei de Ordine Publică nu s-au limitat doar la refuzul autorizării marșului, ci au dat dovadă de atitudini discriminatorii și făcând remarci jignitoare la adresa persoanelor participante la Marșul Bucharest Pride”.

Acuma, tot comunicatul e plin de minciuni, hai să presupunem că în paragraful ăsta nu sunt minciuni, care sunt „remacile jignitoare” și „atitudinile discriminatorii”? Că așa, la nivel general, eu consider că ACCEPT și oamenii lor fac numeroase afirmații jignitoare și discriminatorii care-mi încalcă libertatea religioasă, parexamplu.

Și, revenind la titlul comunicatului, în ce fel respectarea legilor românești constituie „Cenzură de tip Viktor Orban”? Știați că răspândirea de fakenews în pandemie se sancționează?

Flufferii progresiști

Bun, ăștia de la ACCEPT sunt una, nu e prima oară când mint și dau informații false, este modus operandi pentru genul ăsta de organizații. Iată un raport bazat pe absolut nicio dată reală împins de Google, Facebook și alte de companii cum România pierde miliarde din PIB prin discriminarea tipului ăsta de minorități sexuale. Toată presa l-a preluat fără probleme fără să verifice o secundă cum informațiile referitoare la România nu sunt bazate pe absolut nimic (a, și se și contrazic în raport).

Dar, pentru ca oamenii ăștia să reușească e nevoie de și de ajutor din partea publicului. Publicul nu citește și este destul de ignorant, habar n-are legi sau cum să citească cu atenție ceva. Publicul face virtue signaling pentru klout și ca să dau un exemplu specific îl nominalizez pe Alex Tocilescu, un intelectual român care ne arată de ce Bucureștiul este primul oraș din România iluminat cu gaz extras din bășinile pe care le trag ăștia pe nas.

În urmă cu câțiva ani Tocilescu și-a arătat intenția de a candida la CGB fără să aibă habar de legea administrației publice locale sau care sunt atribuțiile Consiliului General. Acum atacă primăria cu sete, fiind la fel de ignorant și cerând nerespectarea legii. L-aș putea bănui că e plătit, dar e prea mult, omul e pur și simplu prost. În această calitate face afirmații de genul „ăștia au fost bătuți că se țineau de mână pe stradă”. Publicul lui e la același nivel, că altfel s-ar fi întrebat „câți homosexuali sunt în România?” și „câți dintre aceștia se țineau de mână pe stradă?” și „câți au fost efectiv bătuți pentru gestul ăsta?”. Dar pulimea halește mult mai ușor fakenews dacă pare real, trust me.

Avantajul când ești prost e că lumea nu te poate acuza de minciună. La filmările porno sunt persoane care mastubează starurile să nu-și piardă erecția până intră în pâine (fluffer). Unele sunt plătite, altele o fac gratis, în speranța că vor fi mai aproape de luminile rampei. Tocilescu și alți useriști de felul ăsta (Florin Presadă, de exemplu) sunt în a doua categorie. De-aia cârâie pentru încălcarea legii, că are impresia că vor câștiga puncte de faimă și glorie. Și câștigă pentru publicul lor.

Și pentru că, de obicei, le curge scuipat din gură de cât de deștepți sunt, orice argumentare pe subiect se termină cu ei țipând „ești plătit de ruși”. Poți recunoaște un dobitoc că desființează un argument prin persoana care l-a emis. Cum faza cu buletinele era o prostie că a spus-o George Simion și pe noi ne-a educat presa că George Simion e prost.

Câtă influență au, totuși, mitomanii?

Două aspecte trebuie discutate aici. În primul rând revin la ideea educației sexuale și atenționez că eu sunt mai slobod de gură, dar majoritatea oamenilor care au copii sunt de părere că ceilalți ar trebui să-și ia părerile despre educația lor și să și le bage în cur. Sau să le exprime după ce fac sau adoptă un copil și-l cresc până la vârsta școlii. Asta că l-am văzut și pe Godină, cunoscut crescător de animale, având păreri pe subiect. Că ai un nepot căruia-i cumperi o ciocolată la trei luni nu te face cunoscător al subiectului, la fel cum nu te fac nici observațiile făcute pe vizor asupra vecinilor.

Al doilea aspect vine cu controversa „gen” sau „sex în buletin. Well, aparent România este singura țară care a făcut gestul ăsta, să scrie „gen” și una dintre puținele care a eliminat steagul. Asta însă nu i-a oprit pe jurnaliștii finanțați de stat (exemplul generic, Lucian Mindruta, care-și ia salariul de la o companie de presă finanțată de la buget) să demonizeze pe toți cei care atrag atenția. Pe lângă aceștia îi avem pe cei finanțați de CIA sau alte organizații americane, cum ar fi Dan Alexe (angajat CIA de vreo 20 de ani) sau Alex Mihălțianu de la PressOne (patronul lor finanțează și organziații neoprotestante în România, parexamplu cele responsabile de Referendumul pentru Familie în care s-a încercat destabilizarea BOR). Ca și în cazul lui Tocilescu, aceștia n-o fac intenționat, o fac din ignoranță, pentru aia și sunt plătiți, să fie ignoranți.

Întrebarea este, totuși, vor deveni copiii noștri homosexuali din cauza propagandei LGBTQA+? Personal nu cred asta, din două motive. Primul ar fi că homosexualitatea feminină (lesbianismul) nu există în realitate, că nu presupune niciun sacrificiu. E mai mult un stil de viață. De-aia e plin de fătuci care „au încercat” odată în facultate un sexuleț cu o fată.

Al doilea, că dacă vrei să fii homosexual real, la un moment dat îți vei băgat ceva în fund și aia doare și e neplăcut. De-aia nu prea există băieți care să fi încercat, la un chef în studenție, să se sodomizeze un pic cu un prieten, așa, de curiozitate.

În România, și în lume, discriminarea aia e mai mult o cestie ce apare pe la flufferi, situația reală e mult redusă. Sincer, oamenii care se identifică în felul ăsta și trăiesc doar din fluturarea drapelului, doar atâta știu să facă. Nu prea au o meserie reală în care să fie buni. Că oamenii care fac parte din minorități sexuale și au și sunt și profesioniști în domeniu nu prea sunt discriminați. Cazurile sunt rare, de-aia se și bate mult toba pe subiect. Prin comparație, cazurile de oameni care fac parte din minorități sexuale și au și performat în domeniul profesional pe care și l-au ales sunt infinit mai numeroase.

Pe de altă parte, propaganda cu transexualii este reală și nocivă. Transgenderismul este o boală psihică, un dezechilibru, și ăștia îl promovează ca o alegere personală, deși nu prea e. Problema e atât de complicată încât există și un termen de regret pentru ăia care și-au făcut schimbare de sex influențați de vrăjeala asta și și-au cam distrus viața în felul ăsta. Mai mult decât o aveau înainte. Iar mesajele false trase la foc automat de organizațiile astea ar putea afecta pe câțiva mai puțini mobilați la mansardă.

Mass-media invoacă constant BOR în discuțiile pe subiect, pentru că ăsta dă triggere la retardați și imediat încep să facă spume la gură. Prea puțin invocă studiile, pentru că cititul e o activitate care nu e practicată de jurnaliști (1, 2, 3.) Dacă vă e lene să citiți cu atenție, acolo se pomenește despre copiii care au făcut schimbare de sex în urma presiunilor sociale, dar și altele. E foarte funny cum plebea crede că ăia din BOR sunt medievali și înapoiați în condițiile în care de fiecare dată se observă cum oamenii care fac gât sunt neinformați, înapoiați mintal și primitivi (uite link cu sănătate și BOR, vorbim de o diferență de înțelegere enormă între atei și oamenii care chiar lucrează în domeniu de câteva secole).

Întrebarea e dacă ne pasă că sacrificăm câțiva proști doar pentru a demonstra câțiva ani mai târziu ce nocive sunt ONG-urile astea. Experiență avem, în urmă cu 10 ani ONG-urile de protecția animalelor au fost responsabile de numeroase cazuri de rănire și moarte când încercau să protejeze animalele care puneau în pericol viața locuitorilor Capitalei. Și ăstea erau finanțate de organizații străine pentru mesaje de genul „Câinii nu sunt evrei să fie duși la Auscwitz”.

Acum avem organizația ACCEPT care compară respectarea legii în România cu deviațiile unui extremist ungur. Rămâne doar să sperăm că în 10 ani ăștia vor dispărea, la fel ca „Cuțu-Cuțu”. Masturbatorii din media vor rămâne, sigur se va găsit alt subiect.

De exemplu ăsta, în care absolventa de 8 clase Maria Andrieș compară atacurile urșilor (vreo 7000 de bucăți) cu atacurile animalelor domestice (vreo 15 milioane de bucăți) că ea a văzut animale doar în poze și a văzut animale domestice doar în poze.

P.S. Întrebarea care ar trebui pusă ACCEPT referitoare la situația asta ar fi „De ce nu organizați Pride Parade pe Iuliu Maniu”. Nu de altceva, dar pe bulevardul ăla trăiesc mai mulți oameni care ar trebui să știe de minoritățile sexuale. Răspunsul e că o fac pentru circ media, dar poate mă va contrazice un om implicat în problemă cu niște argumente reale.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

129 comentarii

 1. Pai au loc parade ghei la fiecare sarbatoare religioasa ortodoxa sau catolica. Multi ghei si pedofili sunt sub inalta prelata a bisericii orodoxe.

  00
  • Catolicii sunt cei care protejează pedofilii, ortodocșii îi elimină rapid. Iar tolerarea homosexualilor în biserică, în general, este un lucru firesc și normal, că nu e corect să dai afară pe cineva pentru orientarea sa sexuală.

  • „Iar tolerarea homosexualilor în biserică, în general, este un lucru firesc și normal, că nu e corect să dai afară pe cineva pentru orientarea sa sexuală.”

   @Eftimie – vezi ironia situatiei??? Predici impotriva homosexualilor dar esti unul dintre ei ;-) (vb de preoti – da?)

   00
  • @adib unde ai văzut tu predici ortodoxe împotriva homosexualilor. Dă-mi te rog un link de la o publicație oficială a BOR (sunt mai multe).

  • Păi ei nu predica nici împotriva pedofililor @Eftimie
   Am urmărit cazul cu episcopul ala de la Huși, ce elimina ortodocșii ? ăla si acum e pus la dos de biserica. Nici măcar o declarație sa-și ceara iertare părinților biserica n-a dat.

   00
  • @Valentin Episcopul de la Huși nu este anchetat pentru pedofilie ci pentru viol. Pedofilia e ceva diferit.

   Și-acum întrebare vine: ai spus pedofil pentru că ești ignorant și nu ai citit nicio știre pe subiect sau știai asta și ai preferat să minți? Sugerezi că ai urmărit cazul (inclusiv site-ul Safielumina precizează că omul cu care a făcut sex e major), deci minți intenționat, și-atunci mergem mai departe. Minți pentru că ești plătit de cineva să minți sau o faci pentru că tu crezi că trăitul în minciună e ok și nu are efecte secundare?

   Totodată, că tot ești pasionat să minți despre ortodocși, epsicopul de Boston, acuzat în mod explicit de pedofilie, a fost promovat cardinal la Roma, asta fac catolicii. Episcopul ortodox a fost retras la țară și nu promovat. Deci, de ce minți?

  • @Eftimie: Sper ca accepti informatiile de pe Doxologia.ro

   „Poziția Bisericii Ortodoxe față de aceste comportamente deviante este că nu pot avea nici-o compatibilitate cu morala creștină deoarece denaturează grosolan scopul și funcțiunea firească a organelor trupești, nu au nici o valoare procreatoare și se constituie într-un fel de parodie a unirii într-un singur trup (J. Breck, Darul sacru al vieții-tratat de bioetică,trad. de dr. Irineu Pop Bistriţeanu, Patmos, Cluj-Napoca, 2003, 128).”

   ” Din punct de vedere scripturistic, aşadar, homosexualitatea rămâne un păcat foarte grav și era privită de către aghiografi ca o mare urâciune. Prima carte a Bibliei atenționează că marea catastrofă ce s-a abătut asupra amintitelor cetăți, la care fac referire și unele cărți profane, își are cauza directă în urâciunea acelui păcat cu totul împotriva firii și a rânduielii divine (Deut. 29, 23). Cartea Leviticul vorbește despre o interdicție categorică; „Să nu te culci cu bărbat ca și cu femeie, aceasta este spurcăciune” (cap. 18, 22); „De se va culca cineva cu bărbat ca și cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire și să se omoare, că sângele lor asupra lor este” (idem, cap. 20, 13).

   Sfinții Părinți ai Bisericii condamnă și ei cu multă vehemență această anomalie comportamentală. În Canonul 7 dintr-o epistolă canonică, Sf. Vasile cel Mare scria: „Stricătorii de parte bărbătească și stricătorii de animale, și ucigașii, și fermecătorii și adulterii și idolatri sunt vrednici de aceeași pedeapsă. Iar în privința celor ce treizeci de ani s-au pocăit pentru necurăția ce au făcut-o întru neștiință, nu se cuvine a se îndoi de primenirea lor”. La rândul său, Canonul 61 Apostolic precizează că dintre păcatele trupești, adulterul și homosexualitatea constituie în impedimente pentru primirea Tainei Preoției. Sf. Ioan Gură de Aur definește această abatere de la rânduielile naturii ca pe „o nebunie monstruoasă, nefirească înclinare a celor care L-au părăsit pe Dumnezeu. Această nebunie care este mult mai rea decât desfrânarea, îl degradează pe om, coborându-l mai jos decât animalele” (Vezi: Omilia a IV-a la Epistola către Romani I, 26-27).”

   „Pe lângă aceea că nu vor moșteni împărăția cerurilor, în lipsa pocăinței, după cum avertizează Sf. Pavel (I Cor. 6. 8-10), cei cuprinși de această patimă, așa numiții „gays” (în limba engleză) primesc ei înșiși plată pentru rătăcirea lor (Rom. 1, 27) uneori chiar din această viață efemeră, ca pe un fel de arvună a pedepselor veșnice (boli cumplite cum ar fi: pneumocistita, sarcomul lui Kaposi, SIDA asociate cu unele tulburări psihice grave).”

   00
  • A, e anchetat doar pentru viol, e totul in regula atunci, ne cerem iertare.

   00
  • E pedofil Eftimie,
   Ala devenit major fix când s-a descoperit tărășenia dar domnul preot de vreo 3 ani avea relații de .. „viol”

   00
  • @Valentin repet întrebarea, de ce minți? Chiar și devenit major, peste 15 ani nu se încadrează la pedofilie.

   Deci, de ce minți?

  • Dau Reply la acest post pentru ca nu pot da Reply la ce a spus Eftimie, referitor la pedofilie si popi.
   In codul penal romanesc nu exista cuvantul pedofilie. Exista insa Act sexual cu un minor:
   Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum și orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 și 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
   iar 18-3 = 15!
   Asa ca, intradevar, nu se incadreaza la pedofilie, ca ea nu exista. Dar se poate incadra la act sexual cu un minor. Hai ca-i mai bine…

   00
  • Va dati seama ca avem un episcop violator de copii, iar noi discutam daca copilul avea 15 ani fara o zi sau 15 ani si o zi.

   00
  • Viol cu minori, pedofil, mizda pasii, pe mine ma interesează ce a făcut biserica apropo de.. ala, și de ea. Ca a fost strict doar in curtea lor.
   Biserica ca instituție n-a dat nici măcar o declarație sa-si ceara scuze, l-au băgat pe ala la dos tot în cadrul bisericii si a venit altul în loc, atât , unul Ignatie, și chiar am fost curios sa vad dacă măcar ala zice ceva.
   NIMICm absolut nimic
   Pauza totala, ii urmăresc permanent declarațiile publice sa vad dacă o sa zică vreodată ceva

   00
  • @trecător

   Deci minți cu textul legii în față. A fost ăla prins cu un minor între 13 și 15 ani sau sub 13 ani? Nu. Au încadrat procurorii infracțiunea pe 220 sau 221 cod penal? Nu.

   De ce minți atunci?

   @Valentin

   Te-am mai întrebat odată de ce minți. Serios, de ce minți, cam cât crezi că durează până ești prins cu minciuna. Chiar câteva secunde, serios, uite:

   „Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranșat cazul fostului episcop de Huși în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuțiile și funcția de episcop.

   Cazul său a fost preluat de autoritățile judiciare care au continuat o lungă și complexă anchetă.

   În noul context al reținerii la care s-a procedat astăzi, așteptăm derularea finală a procesului. La sfârșitul acestuia, după epuizarea tuturor acțiunilor judecătorești și pronunțarea finală a instanței, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii”

   Sunt cam patru ani de când minți, chiar nu-ți dai seama că-ți cam pute gura când faci gestul ăsta, serios?

  • @Eftimie
   Iar dacă e viol (nu pedofilie) trebuie să trecem cu vederea, nu? Ăsta nu e păcat?

   00
  • M-ai înnebunit cu minciuna, ai un fix pe creier ?
   Apropo de situate am zis, unde a zis biserica ceva ?
   Retragerea funcției si păstrarea păcăliciului ala tot in biserica e fix un căcat
   Funcția l-a violat pe ala ? sau poate nu l-a violat :)
   ce a făcut e compatibila cu existenta lui acolo ? dacă nu e viol e normal ?
   chiar dacă privata e normal asa ceva într-o institute de învățământ religios?
   Biserica e stat in stat la treaba asta, nu-i trebuie ancheta din partea statului pentru a se informa sau pentru a mazili.
   Din moment ce au luat in brate pe.. statul sa facă practic ei nu recunosc nimic, absolut nimic

   00
  • Ai băgat 10 minciuni în câteva comentarii, le-am explicat pe toate bucată cu bucată, tu chiar nu-ți dai seama că te vede lumea cum ești? Ești efectiv bolnav de mitomanie.

  • Imi pare rău, tu ești ala care rupi din context argumentând doar porțiunile care iți convin.
   In ortice instituție de învățământ se fac anchete interne si abia după daca sunt mult mai grave ajunge si la stat.
   Unde e ancheta la instituția aia de învățământ ? e proprietatea lor

   00
  • Oau, mințitul frecvent te-a făcut orb. Am dat citatul, e câteva locuri mai sus. S-a făcut.

   E interesantă faza asta ca studiu. Aparent când minți atât de mult practic devii inconștient, nu mai știi ce scrii sau ce faci.

  • Nici nu ma băgam in ciorba cu tine dacă nu vedeam ca minți când ai spus ca automat preoții cu bube in cap sunt eliminați.
   Oricum ai învârti-o is de orice chichița te-ai lega sa o întorci e o minciuna.
   Nici măcar nu vor sa recunoască asemenea fapte iar de eliminat nici vorba.
   ..probabil de aia trebuie sa vina statul

   00
  • @Valentin

   Acuma minți când spui că eu am scris că popii sunt „automat” eliminați. Am scris „elimină rapid”.

   Efectiv poți fi prins cu minciuna derulând un scrol mai sus.

   Minți spunând că ăia nu-s eliminați, minți când spui că ăia nu recunosc, minți când spui că ăia nu au dat declarație, minți când l-ai făcut pe ăla pedofil, minți cu citatele în față.

   Prins atât de mult cu minciuna, răspunsul e „ba tu minți”. Tu nu „te-ai băgat în ciorbă”, ești doar un copil ignorant în lumea adulților care aruncă și el minciuni că poate e băgat în seamă. Minți și te vede toată lumea pe cel mai citit blog din România. Un milion de oameni te vor vedea cum minți ani buni de acum încolo.

  • Iarăși te înșeli . Sunt mai bătrân ca tine, mult.
   Tiparul asta de vrajeala si de evitat răspunsuri la întrebările puse l-am văzut de atâtea ori ca îl recunosc de acum pe de rost.
   N-ai răspuns la nimic din ce am întrebat :D

   00
  • Nu contează cât ești de bătrân, contează cât de infantil ești. N-am evitat întrebările, ți-am răspuns la ele, deci iar ai mințit și de data asta. Efectiv nu te poți opri, ești bolnav, nu poți spune două fraze fără să minți.

  • Pedofil – Adult cu atracție sexuală pentru copii.
   (Mos crăciun nu e cunoscut sa fi avut relații cu persoane adulte, doar elevi.)
   Homosexual – persoană care manifestă atracție pentru indivizi de același sex; pederast. (Are bulina și aici)
   Viol – fapta unei persoane de a avea raport sexual cu altă persoană prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra sau a-și exprima voința.
   (Idem)

   Ok, partea bisericii ca instituție acum, conform cutumelor religioase o persoana cu unul din atributele de mai sus nu este compatibila de nici o culoare cu ocuparea vreunei funcții ce tine de biserica.

   Ai spus ca la ortodocși ii elimina rapid.

   Schimbarea persoanei pe alta funcție tot in cadrul bisericii înseamna „eliminat rapid ” din instituția religioasa ?

   In instituțiile școlare religioase nu se fac anchete interne administrative ?
   Din moment ce l-au schimbat din funcție mai mult ca sigur au făcut o ancheta.
   Unde e ancheta aia ? pe ce motiv l-au schimbat ? reclamații despre ce face domnul popa au venit chiar de la personalul din acea instituție, o doamna dacă tin minte, care a făcut reclamații ani la rand si nu s-a luat nici o măsura.
   Măsura actuala (abureala mai bine zis) s-a luat doar pentru ca a fost ajustajul altor popi, altfel nu se întâmpla chiar nimic.

   00
  • „pe ce motiv l-au schimbat ?” – ești prost, ai scris-o chiar tu. „Din moment ce l-au schimbat din funcție mai mult ca sigur au făcut o ancheta.”
   „Schimbarea persoanei pe alta funcție” – ce „funcție” are ăla acum, ești prost? A, stai, nu cumva minți când spui funcție? Ba da.
   „Măsura actuala (abureala mai bine zis) s-a luat doar pentru ca a fost ajustajul altor popi, altfel nu se întâmpla chiar nimic.” – măsura s-a luat în 2017, înainte să facă acnhetă ăia pe care nu i-ai citit, iar minți.

  • Santaj
   Incă au dat-o si afara pe doamna cu reclamațiile
   https://stiriest.ro/2018/02/11/20-de-ani-de-orgii-sexuale-la-episcopie-cine-l-a-reclamat-pe-corneliu-onila/
   De 20 ani au fost sesizări și se știa

   00
  • Mincinos mic care „urmăreai” subiectul, ești atât de impostor că nici măcar nu știi să dai sursa care trebuie. Uite aici toate articolele, citește-le, să nu te mai faci de căcat ca un mincinos ordinar care zice că știe. Singurul lucru cert care „se știe” e că ești un mincinos supărat pe BOR din ce-a auzit el în intersecție. Ai căutat tu pe Google acum, habar n-ai de subiect.

   @ALL degeaba bateți toba că „violul e ok”, eu n-am spus asta. Dimpotrivă, eu v-am spus exact de ce e acuzat, că voi sunteți ca mincinosul de Valentin, v-ați documentat din auzite și v-a dat trigger presa de săriți ca rața la scuipat.

  • Urmăresc si acum subiectul domnul cu minciuna pe creier, ca nu s-a terminat, la cate minuni se întâmpla pe acolo posibil nici măcar viol sa nu fie.
   Pana acum nu exista nici un viol.
   Popa înlocuitor n-a dat absolut nici o declarație despre instituția pe care a preluat-o și faptele petrecute acolo, totul e ok, nu s-a întâmplat nimic.
   De asta am și zis ca biserica n-a avut nici o reacție, n-a dat nici măcar o declarație pe subiect sa recunoască sau sa infirme ceva, nu mai vorbim de cerut scuze public.
   Tu nu ca mint, au făcut, au zis
   Au zis si făcut pe dracu

   00
  • Nu-l urmărești, ai dovedit cu vârf și îndesat că ești pe dinafară. Dar te pronunți pe el cu siguranță că ai impreia că dacă nu-ți spune nimeni în față că minți înseamnă că nu știe lumea.

 2. Fie minți cu nerușinare fie ești ignorant! Flufferii nu mai exista în industria pornografică

  De acord în rest

  00
 3. Tati, am inteles, aia forteaza mana Primariei sa aprobe ce solicita ei incalcand astfel legea. PMB le-a dat cu praf de mers. OK, or mai fi si alti 1001 de grupulete, grupuscule, minoritati, samd care solicita marsuri asemanatoare in termenii legii sau inafara lor. Celor care se incadreaza in cadrul legal cel mai probabil li se aproba, celorlalti nu.

  De ce e asta subiect de stire’dezbatere/discutie? Doar pentru ca e w/e si nu sunt altele?

  Esti hetero sau gay, iubesti parsii/prumbeii/liliecii.radastile si vrei sa le ocrotesti si vrei sa declari asta printr-un mars? Fain, solicita legal si gata, Fa-ti marsul, vezi-ti de treaba si sanatos sa fii sub soare, ca oricare!

  Serios, hai sa nu mai gratificam cu atentie chestiuni care chiar nu merita pentru ca nu-s cu nimic remarcabile!

  Urmeaza marsul celor care respira pe gura, sau cum?

  00
  • Marşul in sine e subiect de gazeta sporturilor, corect, dar aici e vorba de victimizare, minciună şi circ.

   00
 4. Ăstora de la accept le-a trecut glonțul pe la ureche când cu referendumul pt familie. Erau dis pe tați. Sigur le tăiau ăia finanțarea dacă se făcea cvorum. Au tăcut mâlc 3 ani de atunci. Acum au prins aripi și nu vor face decât sa atragă și mai mult hate din partea oamenilor normali.

  00
 5. Mi se pare foarte neproductiva toata treaba. E calea sigura de a sictiri societatea careia nu-i curge scuipatul din gura si nu are nimic cu ei. Ok, esti gay, lesbiana sau orice alta orientare sexuala in afara de straight. Vezi-ti fratele meu de treaba si nu o mai arde ca o diva care vrea sa fie mai presus decat restul doar pentru ca esti diferit.

  10
  • Asa ajung unii care nu au treaba, nu sunt interesati de fenomenul gay, ba chiar ar sustine drepturile acestei minoritati… asa ajung unii din astia sa-i urasca. E prea mult!

   10
 6. Chestia cu gen/sex pe buletin, la fel ca aia cu steagul, sunt false probleme, nu intereseaza pe absolut nimeni. Cel mai corect ar fi sa scrie „sexul”, la fel ca pe certificatul de nastere, sau sa nu bage informatia asta deloc in buletin, ca oricum nu foloseste la nimic. In buletinele vechi, comuniste, nu aparea nici sexul, nici tricolorul, si de aia n-a murit nimeni. Chiar nu vad ce relevanta are daca e steagul pe buletin sau nu. Ma cheama altfel daca in loc de rosu, galben si albastru, am buletin alb? Sau, ca sa innebuneasca toti idiotii, in culorile curcubeului? Din partea mea, ar putea sa te lase sa-ti personalizezi buletinul si sa-ti tiparesti ce vrei pe spatele lui, ca o fi tricolorul, Arsenie Boca sau ce vrei. Cui ii pasa?

  00
  • Asta cu sexul e relevanta totuși. Cunosc cazuri de bărbați care au nume de femeie. Invers nu îmi vine în minte, dar cred ca sunt și din alea. Aveam un prieten în copilărie, Carmen îl chema. Deci da, e relevant sexul pe CI

   00
  • Pentru ce? Sa nu-i spui din greseala barbosului care-ti inmaneaza buletinul „doamna Carmen” in loc de „domnule”?

   00
  • NOU
   #42

   @CP: dacă mă-sa-i retardată ce vină are SPCLEP?
   🤣🤣🤣

   00
  • Ehh, din irelevanta aia uite ca acum o sa se faca un tip de buletin pe care o sa fie si prima strofa din imn, nu doar tricolorul..

   Au zbierat aia pe care nu-i intereseaza macar 3 zile? Cati „nimeni” sunt aia? Sincer, eu pe strada intalnesc anti-ghei da’ nici unu’ curios de cum arata buletinul (mai nervoasa e lumea ca inca nu isi poate face buletin d-ala mic), deci tind sa-ti dau dreptate ca nu e o problema de care lumea-i curioasa. Dar apoi aflu ca e de fapt o fi doar bula mea, ca altfel ramanea buletinul la fel si nu-l baga nimeni in seama pe Simion.

   Da’ ori traim noi intr-o bula, ori aia curiosi se afla in Parlament.. Si daca aia se afla in Parlament inseamna ca stiu ce votanti au de au pus imnul, steagul, schimba „gen” in „sex”, etc dupa 3 zile de zmiorcaieli

   Asa si cu gheii, nu intelegem de ce se simt discriminati ca noi nu bagam in seama zecile de articole zilnice ce ne spun ca „progresistii” vor sa ne futa in cur pe toti, zambim, radem de autor, trecem mai departe.. am uitat intr-un minut… E bula noastra. Ba chiar suntem si de acord cu ei ca stim cu totii ca exista echo-chambere de pustani social justice warriors.. Oricum cele mai bune glume raman cele rasiste, xenofobe sau homofobe (si asta nu se va schimba, ce naiba)..

   Ehh, da’ cand esti ghei banuiesc ca nu treci chiar asa usor mai departe, il observi pe ala ce zice raspicat ca i-ar omori pe toti, observi caseritele Lidl cand isi dau cu parerea despre subiect, observi la ANAF cum discuta mosii. De biserica si daca ai ghinionul sa ai credinciosi in familie, nici nu mai zic…

   00
  • @CP: Doi cantareti romani, Radu Ioana si Maria Andrei, unul e baiat, altul e fata. Care, cum? :D

   00
  • @alunelu: contează enorm numele se familie :) și asta se vede în CI.
   Dar Popescu Carmen te duce clar cu mintea la o femeie.

   00
  • @alunelu Maria Tiberiu Andrei, dacă e să fim riguroși. Hai bă, dacă nici Smiley nu e bărbat, atunci cine mai e? :D Dar, vorba unuia de mai sus, dacă lu’ domnu’ Carmen nu-i scrie sexu’ în buletin, îl confundă lumea cu o femeie?

   00
 7. Este cartea victimizării / discriminării pe care o joacă în general minoritățile și feministele.

  Daca vrei să obții ceva ilegal sau ce nu meriți, îți pui poalele in cap și strigi că ești discriminat, la care adaugi și puțin șantaj și așa obții ce ți-ai dorit.

  Este fix opusul meritocrației și a ceea ce definește o societate sănătoasă.

  Dar hei, e la modă să fi ghei. Și tolerant.

  00
 8. „cum ar fi Dan Alexe (angajat CIA de vreo 20 de ani)”
  ba pardon, Dan Alexe e angajat CIA de peste 30 ani

  00
 9. Cum era aia? Câinele când nu are ce face se linge la pluă. Exact asa și cu aștia de la ACCEPT.
  Atât timp cât e vorba de viața personală și alegerile respective (care se manifestă privat, în viața personală) nu văd de ce ar organiza paradele astea, nu i-a oprit nimeni să se ardă în pârț sau ce mai fac ei acolo. Prin paradele astea aduc și mai mult problema în atenția celor ce nu acceptă fenomenul mărind și mai mult numărul celor ce sunt împotriva lor.
  Să își vadă linștiți de ale lor, să lase să crească iarba și în timp și datorită educației lucruile se vor așeza și vor fi acceptați așa cum sunt.

  00
  • Aia de la accept sunt o adunătură de imbecili. Și apoi se miră de ce pula mea biserica ortodoxă română are credibilitate in rândul populației, de ce partide precum AUR și voci că George Simion au tracțiune la public. Pentru că oengeurile pulii nu au niciun interes în a promova, rezolva o problemă și a porni un dialog coerent și constructiv cu societatea civilă. Vor doar r să își pună fustele în cap și să enerveze și mai rău pe restul. Dacă nu le convine cum e cu primitivismul românesc, să zboare la olandeji și să refuze să mai plătească taxe aici. Cred că ne descurcăm și fără taxele lor, zic eu.
   Ăia care-s ghei și au o ocupație, nu cred că sunt prea afectați de genul ăsta de mizerii. Au trăit bine pe aici și înainte, când poate era mult mai rău să fie diferiți.
   As vrea, sincer, un articol cu un punct de vedere al unui minoritar, care să ne spună din perspectiva lui sau a comunității cum se vad lucrurile și cum ii afectează.

   00
 10. Lgbtistii se victimizeaza si tipa. Oamenii nu suporta lgbtistii si ii acuza de propaganda. Lgbtistii: *surprised pikachu.

  00
 11. Meehhhh…. Plange ceva ONG de care auzim o data la 3 ani pe o tema de care nu auzim 99% din cazuri decat negativ si asta inseamna ca jurnalisti platiti de CIA au scris chestii care vor sa ne .. ceva? Aparent, chiar daca oriunde arunci un bat dai de oameni anti-ghei sau maxim toleranti, tu vezi cum „publicul” pune botu’.. El e nervos, in Romania, ca de ce nu lasam gheii in pace, nu invers… Scandalul cumva nu e niciodata invers..

  Eftimie, tu esti ala ce-ai pus botu’ de data asta.. Ti-ai luat-o odata cu ideile despre grupa de sange… ti-ai luat-o odata cu discutia despre gen.. Ce-ai patit, mah?.. Numa’ wtf se chinuies sa scrie prostii mai mari ca tine si iti recomand si tie ce i-am recomandat si lui: O pauza de-o luna de la orice inseamna media ca te dilesti.

  Plm, esti ca PSDistii aia ce acuza opozitia ca divizeaza tara dupa ce-i face in direct prosti, sadomarxochini, tradatori de tara, jeguri si visau cum ar trebui protestatarii impuscati. Maine mi-l scuzi pe Iliescu, in pula mea.. Revino la realitate ca nu e sanatos..

  00
 12. Li s-au propus câteva trasee, nu unul, le-au refuzat pe toate. Li s-au propus diferite date în care sa țină circul, le-au refuzat și pe alea…
  Sincer, eu dacă eram în locul autorităților, le ziceam scurt pe doi. Îți convine asta și asta? Nu? Bine pa. Mergeți și defilati la voi acasă. Oricum mizeria aia de parada nu isi are sensul. Heterosexualii nu ies pe străzi sa strige pla+pzda=love
  De aia s-a ajuns aici, de grija că vor comenta x și y dacă se pune piciorul în prag și nu se suflă adecvat în cur.
  Cum a făcut de exemplu Anne Hathaway când s-a apucat sa își ceara scuze public pentru filmul Vrăjitoarele, în care personajul ei avea mâinile cu care 3 degete tip gheare… Și s-au ofuscat panselutele din ceva organizații ca vaaaai traumatizeaza copiii cu 3 degete și ca le va afectează viata acest film.. What theee fuck?
  Si daca nu se scuza? Și dacă nu dădea apa la moara panselutelor? Ce se intampla oare? Panselutele s-ar fi agitat inutil și data viitoare nu ar mai fi încercat, ca oricum nu le baga nimeni în seamă.
  Asa și cu ăștia. Cu cât li se suflă mai mult în dos, cu atât vor vrea mai multa atenție, că văd ca le merge. Totuși… Sper ca în estul Europei sa nu le meargă la fel de bine. Oricum pe tv apar tot mai des reprezentanti de-ai lor, ba în emisiuni, ba videoclipuri samd.

  00
  • Ești o persoană îngrozitoare
   Sper ca voi homofobii să fiți reduși la tăcere

   Parade sunt o grămadă, carnavalul de la Rio, marșuri ale motocicliștilor, ale cicliștilor, circuri, bâlciuri, spectacole ambulante, este normal sa existe toate.pentru că lumea are dreptul să se exprime.

   Numai un om urâcios și pizmaș poate sa se uite cu ură și cu indignare și să considere că nu e ok

   00
  • Ești un om ticălos care cere „reducerea la tăcere” a persoanelor care au o fobie. Ghinionul tău e că nu trăiești în Germania nazistă, ți-ai fi vândut rudele în lagăr.

   Ai dorit răul unei persoane pentru a promova o organizație de dorește încălcarea legii. Atât de josnic ești.

 13. De ar lua și Florina Presadă calea Oanei Bizgan-Gayral… Păi să nu le dai dreptate celor care spun că în USR sunt sexomarxiști?

  00
 14. Deci domnul zice ca aia fara copii sa-si bage parerile despre educatia copiilor in cur iar cateva randuri mai jos are opinii ferme si despre lesbiene si despre homosexuali. Pick your team, ipocrit sau homosexual?

  00
 15. Pentru referință uite articolul despre parada din 2019.
  https://www.g4media.ro/cateva-mii-de-persoane-au-participat-la-bucharest-pride-buhuceanu-nu-mai-purtam-masti-ca-la-primele-pride-uri-mentalitatile-chiar-se-schimba-cu-o-viteza-mult-mai-mare-decat-o-percep-politicienii.html

  Deci și pe atunci era motiv de mândrie (prinde) sa nu porți masca. Sexul înseamnă „munca”. Un schizofren își spune povestea și nimeni nu are curajul sa ii spună ca e într-o fundatura darwiniana.
  Ma rog, lucrurile se vor schimba în vreo 20 de ani, copii sunt crescuți în lgbt-filie mediatica de vreo 25 de ani iar de vreo 10 ritmul s-a intensificat. Am fost foarte surprins sa constat cât de mulți adolescenți au sonerie la telefon melodia lui lilnasx. Probabil când vor ajunge la vârsta mea vor considera ca e absolut normal sa fii lgbt. Vor exista tot timpul justificări și de o parte și de alta. Dar acum în România „paradele mândriei” sunt considerate de cel puțin trei sferturi din populația drept acte de provocare. Ca un marș de 15 martie la Târgu Mureș.
  În plus mai exista și politicile chestionabile impuse de Bruxelles gen noua carte de identitate cu gen/sex. Într-o tara predispusa sa creadă în conspirații faptul ca autoritățile se bâlbâie doar da apa la moara zvonurilor.

  În principiu nu am nimic cu paradele. Doar sa nu ma oblige sa particip (cum a pățit-o un prieten la boston acum 3 ani, nu a fost cu facultatea la parada și i s-a atras atenția ca e homofob), sa nu ma oblige sa iau lecții (în multinaționalele din România li se spune traininguri în „incluziune”) și sa nu facă gălăgie, sa nu încurce circulația, sa se poarte, pe cât posibil, decent…

  00
  • Bruxelles-ul să-și bage politicile despre CI în cour, atâta timp cât CI ul belgian prezintă cuvintul”sex” pentru confirmarea genului posesorului.
   Prea cu capul plecat sint politicienii români la orice elucubratie scoasă de niste europarlamentari mahmuri.
   Lăsați statele UE fondatoare sa dea exemplu (vede-i-aș schimbînd ei primii cărțile de identitate) și după aia ne-om conforma noi. …marea problemă a României și sărim că rața la much.

   00
 16. Transgenderismul este o boală psihică, un dezechilibru, și ăștia îl promovează ca o alegere personală, deși nu prea e.

  Ummm… nu e ”boală psihică”. Conceptul ăsta de boală psihică e foarte des folosit la noi pentru a desemna cam orice nu-i place omului. Schizofrenia e boală psihică. Ciclotimia e boală psihică. A te simți mai bine în alt gen decât cel în care te-ai născut nu este boală psihică. Iar singurul dezechilibru e cel hormonal: unii oameni se nasc cu un nivel mai ridicat de estrogen sau testosteron în corp când în maoritatea cazurilor e fix invers. De acolo feminitatea în gesturi și preferința pentru persoane de același sex. În al treilea rând a deveni de alt sex e o alegere personală. Tu zici că nu e pentru că presupui că vorbim aici de boli psihice și că ăia ar fi cumva ghidați de o minte bolnavă.
  Definiția bolii psihice e că cauzează neplăceri persoanei și/sau celor din jurul ei. Afectează viața de zi cu zi, relațiile sociale, munca, viața de familie. Aia e boala psihică. A avea alte preferințe sexuale sau de gen nu se încadrează aici pentru că nu provoacă distres persoanei, nu fac rău celor din jur, nu afectează viața, relațiile sociale, de muncă sau de familie ale persoanei în cauză. A afirma că persoanele transgender sunt bolnavi psihic e ca și cum ai spune că cei care-și lasă barbă nu sunt în totalitatea facultăților mintale. E fix aceeași chestie.
  Cât despre cum Noua Dreaptă n-ar fi anti-gay ci ”pentru normalitate” – dude – please. Așa cum nici hoții ”nu fură” ci își ”îmbogățesc portofoliul monetar”; cam așa cumva.

  00
  • De acord, multa ignoranta aici. Exista si o latura psihologica (Gender dysphoria) si se rezolva prin tranzitie in majoritate cazurilor.
   La fel multi isi ascund homofobia prin afirmatii de genul: nu am nimic impotriva, atata timp cat nu se afiseaza in public. Mai bine iti asumi opiniile homofobe si nu cauti justificari puerile.

   00
  • Deci din una doua, ori sunt discriminati si asta probabil le afecteaza viața de zi cu zi, relațiile sociale, munca, viața de familie, si au o boala psihica, ori

   nu sunt discriminati si deci nu le sunt afectate relațiile sociale, munca, viața de familie, si deci nu au o boala psihica.

   Care din cele doua e adavarata?

   00
  • Ii explici prea mult unui individ care crede ca lesbianismul nu exista pentru ca nu te doare cand faci sex.

   00
  • @Răzvan, să zicem că literalmente boală psihică nu este, întrucât sunt conștienți de alegerea făcută, dar cred că totuși tăierea organului și reconstruirea altuia nu poate fi încadrată la „normal”, așa cum niciun om care ar vrea să-și taie o ureche și să se declare Van Gogh n-ar lua o măsură „normală”.

   00
  • @tyrion: Ai dreptate… De asta nici nu facem cai de acces pentru aia in scaun cu rotile, de exemplu.. Ca n-au cum fi discriminati, ca nu e boala psihica.. Este?

   Inteleg ce vrei zici si pana la o adica sunt si de acord, dar fi mai atent, doar fiindca majoritatea transexualilor ajung la psiholog nu inseamna ca au o boala psihica. Boala lor e biologica, cu anumite dezechilibre hormonale. Ma rog, aici deja discutia se intinde si sunt multe studii contrare, multe prost facute dar foarte citate, etc..

   Exista si extreme… Unii au inceput sa spuna ca nu e ok sa tratam conditia asta ca pe o boala si altii au inteles atunci ca putem chiar alege.. Porcarii, din punctul meu de vedere (nemedical).

   00
  • „elementul critic al disforiei de gen este «suferința semnificativă din punct de vedere medical»”. În fine, asta zice „American Psychiatric Association”, dar poate știi tu mai bine.

   Dude, please, poate te citesc clienții de la cabinet și-și cer banii înapoi când văd nivelul.

  • @ Răzvan T. Coloja „Definiția bolii psihice e că cauzează neplăceri persoanei și/sau celor din jurul ei. Afectează viața de zi cu zi, relațiile sociale, munca, viața de familie. Aia e boala psihică. A avea alte preferințe sexuale sau de gen nu se încadrează aici pentru că nu provoacă distres persoanei” Păi nu sunt persoanele transgender cele care intră în depresie, au tendințe suicidare și le este afectată viața de zi cu zi pentru că se simt născuți într-un corp greșit, se simt bărbați născuți în corpuri de femei și viceversa? De ce mulți transgenderi își fac operație de schimbare de sex, tratamente hormonale daca o altă identitate de gen nu le provoacă distres? Psihiatrii spun altceva https://www.psychiatry.org/patients-families/gender-dysphoria/what-is-gender-dysphoria

   00
  • @Eftimie: Vezi – mai bine lai psihologia psihologilor și nu te documentezi de pe google; ieși chiar prost făcând asta.
   Disforia de gen are loc ÎNAINTE de operația transgender. E cu totul altceva. E tocmai motivul pentru care oamenii ăia își fac operații pentru schimbarea sexului: ca să nu mai sufere pentru că nu se simt în corpul lor. DUPĂ ce și-au făcut operația nu mai suferă, chit că tu-i faci bolnavi psihic cu încrederea de care doar intelectualul de net poate dispune.
   Doi la mână: disforia de gen nu e boală psihică. E afecțiune. Cum să-ți explic eu ține ca să mă mulez pe nivelul tău de înțelegere? E ca diferența dintre ciumă și febră. Ciuma e boală. Febra nu e boală.
   Cât trăiești înveți, măi E.

   00
  • @tyrion: ce mișto le-ai potrivit tu – dacă sunt discriminați e cu boală, dacă nu – nu.
   Păi hai că-ți dau și eu de ales tot dintr-un palmares restrâns: ție îți place să gâdili coaie cu limba și să sorbi coșuri coapte de pe spatele porcilor sau să impregnezi capre bătrâne și să mânci căcat? Că e ori una, ori alta.

   00
  • @ Răzvan T. Coloja Copiii ăștia sunt transgenderi, au disforie de gen sau sunt supuși unui abuz din partea părinților? https://youtu.be/XDcKCrwX33U

   00
  • „Definiția bolii psihice e că cauzează neplăceri persoanei și/sau celor din jurul ei. Afectează viața de zi cu zi, relațiile sociale, munca, viața de familie. Aia e boala psihică”

   Fac modificari ireversibile asupra corpului, taie pula, scot vaginu, taie tate, isi fac rana (neovagin), iau hormoni care ii afecteaza permanent etc. deci isi cauzeaza neplaceri. Le cer altora sa le valideze sexu deci ii afecteaza si pe cei din jur. Eu zic ca e boala psihica sau au alte boli psihice si sunt manipulati de altii sa creada ca sunt trans.

   00
  • @RTC
   Pai nu am zis eu, chiar dumneata ai zis si citez:

   „Definiția bolii psihice e că cauzează neplăceri persoanei și/sau celor din jurul ei. Afectează viața de zi cu zi, relațiile sociale, munca, viața de familie. Aia e boala psihică.”

   In opinia mea, acele lucruri apar ca urmare a discriminarii persoanei respective de catre familie, colegi, sefi etc. Sau vrei cumva vreti sa ziceti ca persoanele transgender nu au fost discriminate ca urmare a acelei caracteristici si nu au suferit ca urmare a ei la munca, in familie etc.?

   Si v-as ruga sa va moderati limbajul si sa veniti cu argumente, daca doriti bineinteles. Eu nu v-am insultat si as aprecia daca ati si reciproca. Ma rog, fiecare cu caracterul si nivelul propriu de 7 ani de-acasa.

   00
  • @Cosmin

   Din ce a scris dl Coloja, argumentul sau pare sa fie ca pentru transgenderismul sa fie o boala psihica, ea ar trebui sa „cauzează neplăceri persoanei și/sau celor din jurul ei.” si opinia mea este ca da, chiar cauzeaza neplăceri persoanei și/sau celor din jurul ei. Astfel, conform definitiei sale, chiar ar fi o boala psihica.
   Personal, cred ca mai degraba definitia e gresita.

   00
  • @Mihai:

   Păi nu sunt persoanele transgender cele care intră în depresie, au tendințe suicidare și le este afectată viața de zi cu zi pentru că se simt născuți într-un corp greșit, se simt bărbați născuți în corpuri de femei și viceversa? De ce mulți transgenderi își fac operație de schimbare de sex, tratamente hormonale daca o altă identitate de gen nu le provoacă distres? Psihiatrii spun altceva

   Alea nu-s persoane transgender. Adică nu și-au schimbat încă sexul. Când își schimbă sexul, de-abia atunci devin transgender.

   @nimeni:

   Fac modificari ireversibile asupra corpului, taie pula, scot vaginu, taie tate, isi fac rana (neovagin), iau hormoni care ii afecteaza permanent etc. deci isi cauzeaza neplaceri.

   Acele modificări nu și le fac ei, că nu e masochism la mjloc. Și le fac sub anestezie, deci nu e vorba de durere. Nu ”își fac rană” ca să aibă vagin, că doar nu-și înfig ei singuri cuțitul acolo. E vorba de operație chirurgicală, nu de automutilare. Așa că nu – nu își cauzează neplăceri.

   Le cer altora sa le valideze sexu deci ii afecteaza si pe cei din jur.

   Îi afectează pe homofobi și cam atât. A cere ceva cuiva nu afectează acea persoană și nu presupune automat că acea persoană trebuie să se conformeze. Nu intră în definiția afectului cauzat altora. Din nou – nu e boală mintală.

   @tyrion:

   In opinia mea, acele lucruri apar ca urmare a discriminarii persoanei respective de catre familie, colegi, sefi etc. Sau vrei cumva vreti sa ziceti ca persoanele transgender nu au fost discriminate ca urmare a acelei caracteristici si nu au suferit ca urmare a ei la munca, in familie etc.?

   Suferă din cauza discriminării dar le suferă stima de sine și cam atât. Oamenii cărora le este afectată stima de sine NU sunt bolnavi psihic. Că ar trebui să încadrăm atunci 95% dintre adolescenți la boli psihice.

   Din ce a scris dl Coloja, argumentul sau pare sa fie ca pentru transgenderismul sa fie o boala psihica, ea ar trebui sa “cauzează neplăceri persoanei și/sau celor din jurul ei.” si opinia mea este ca da, chiar cauzeaza neplăceri persoanei și/sau celor din jurul ei. Astfel, conform definitiei sale, chiar ar fi o boala psihica.

   Strawman argument. Un fel de ”eu zic că așa e, deci așa e”. Nici în DSM 5, nici în ICD-11 nu vei găsi identitatea de gen sau ideea de transgender încadrată la boli psihice. Acum – tu poți s-o ții pe-a ta sau poți să asculți ce spune cineva care lucrează în domeniu; your choice.

   Părerea mea e că niciunuia dintre voi nu îi este încă clar ce anume desemnează cuvântul transgender și-l folosiți interschimbabil: când înainte, când după operație; după cum folosește discuției. Transgender înseamnă persoană care și-a făcut operație de schimbare de sex. Nu cel care vrea să o facă, nu cel care se gândește să o facă, nu cel care doar ia hormoni să-i crească sânii, nu cel care se îmbracă tipic genului opus, nu cel care se consideră de gen opus. E strict persoana care a făcut prin operație tranziția la celălalt sex.
   Și oricât v-ar displace asta, ideea de ”transgender” NU are nici în clin, nici în mânecă cu bolile mintale. Zero. Zilch legătură. Nada. Va trebui să găsiți alte etichete să vă manifestați dezgustul.

   00
  • @RTC

   In primul rand, mi se pare foarte ironic ca ma acuzati de logical fallacy, si o dati imediat pe „appeal to authority”.

   Definitie din Webster, sper ca nu o ziceti ca stiti mai bine decat dictionarul definitiile cuvintelor, desi nu m-as mira:

   Definition of transgender
   : of, relating to, or being a person whose gender identity differs from the sex the person had or was identified as having at birth
   especially : of, relating to, or being a person whose gender identity is opposite the sex the person had or was identified as having at birth

   Deci, gender identity, care fiecare si-o defineste cum doreste, si nu e conditionata de nicio operatie.

   Founded in 1998, the Transgender Day of Remembrance on Nov. 20 honors those murdered as a result of anti-transgender prejudice. According to the Gay, Lesbian and Straight Education Network, 16.8 percent of transgender students report being physically assaulted because of their gender expression and 32.1 percent experience physical harassment. Education about transgender issues can play a role in increasing acceptance of and curbing violence against the transgender community.

   „Stima de sine” vad ca e ucigasa, si duce la agresarea si moartea celor care nu o au?

   Walter Bockting, PhD, is professor of medical psychology (in psychiatry and nursing), co-director of the LGBT Health Initiative, Division of Gender, Sexuality, and Health, and a research scientist at the New York State Psychiatric Institute/Columbia University Medical Center.

   APA: What is the psychological meaning of the term „transgender”? How is it different from — and related to — the term „sexual orientation”?
   Bockting: „Transgender” refers to having a gender identity that differs from one’s sex assigned at birth. „Gender identity” refers to the basic conviction of being a man, woman or other gender (e.g., bigender, genderqueer, gender questioning, gender nonconforming). „Sexual orientation” refers to one’s sexual attraction, sexual behavior and emotional attachments to men, women or both.

   APA: Do all people whose gender differs from their sex assigned at birth identify as transgender or take steps to transition socially? Why or why not?
   Bockting: Some transgender people do transition and others do not. Transition is not for everyone. Transition refers to a change in gender role. This may be a major change, identifying and presenting as much as possible as a member of the other sex. Hormone therapy and/or surgery to feminize or masculinize the body may be part of that. A change in gender role may also be part time or involve changes in some parts of gender expression and not in others. For example, some transgender women only present in the female gender role at the time of their choosing while socializing. A transgender man may present as male, have chest surgery, but not take masculinizing hormones. In other words, people find different ways and may need different medical interventions to find a comfortable gender role and expression. Also, among the younger generation, there are transgender individuals who feel that transitioning from A to B does not apply to them. Rather, they say that they always have been C (i.e., transgender or genderqueer). In short, transition is a means to affirm gender identity, and includes steps and interventions that are implemented to varying degrees by people within this diverse community.

   Articolul citat e din American Psychological Association, se poate gasi pe Google „Transgender Psychology”.

   00
  • @nimeni – Ne asumăm și noi un alt nick?

   00
  • „Așa că nu – nu își cauzează neplăceri.”

   Vrei sa zici ca acel neovagin si faptu ca nu mai are coaie nu e o neplacere? Ca trebuie sa il dilate tot timpu si e dureros, ca trebuie sa se spele cu un anumit sapun daca nu se aduna bacterii si pute si se infecteaza nu e o neplacere?

   00
  • @Nimeni. E ok asa?

   00
  • @ Coloja- bre, iti inteleg pozitia. Si tu esti genu „identifying as”. Identifying as psycologist. Care si ei psihologii is mai minoritari asa, gen identifying as scientist. Practic ești minoritar de minoritar.
   Cam cum sunt minoritarii gay intre activistii care demonstreaza, doar ca acolo proportia fake/real e invers ca la tine vs psihologi, sper ca nu te-am zapacit, stii ce zique?

   00
  • @Andresen: N-am înțeles o IOTĂ din ce-ai scris.

   00
  • @tyrion

   „Care din cele doua e adavarata?”

   Iti simplific eu printr-o paralela. Iti dau exemplu femeile din tarile arabe / musulmane cu restrictii puternice asupra lor (vezi Iran, Arabia Saudita etc.). Crezi ca ele sunt problema ?

   Crezi ca barbatii lor au dreptate cand nu le lasa sa conduca sau le omoara cu pietre daca le-a violat altu? Intelegi unde bat?

   In cazul nostru gheii sunt discriminati, le sunt afectate vietile, relatiile, munca – doar ca nu ei sunt problema. Daca eu te-as pocni in coaie in fiecare dimineata dupa ce iesi din casa, ti-as afecta viata deasemeni si nu ar fi vina ta. Anticipez replica „da, dar eu am sa ma apar”. Exact, foarte bine! Asta fac si ei.

   Acum pune-ti singur iar intrebarea si vezi daca tragi imediat concluzia ca suferi de vreo boala psihica pentru ca te dor coaiele.

   00
  • @Adrian
   Imi pare rau dar reading comprehension la dumneavoastra=0

   Nicaieri nu a fost vorba despre gay.
   Discutia era despre transgender. Dl Coloja a venit cu interpretarea ca a fi transgender nu e o boala psihica pentru ca nu cauzeza neplaceri persoanelor respective sau celor din jurul lor. Mai sus am dat cateva exemple ce arata ca nu este adevarat acest lucru. Ergo, daca definitia ar fi corecta, atunci ar fi boala psihica. Personal cred ca definitia e pur si simplu gresita.

   00
  • @tyrion si ce am scris mai sus de nu poti aplica in toata miscarea lgbtq ? E o situatie de principiu si context. Pana sa iti explice Dl Coloja ce e un transgender, in primul comentariu erai putin confuz.

   00
 17. si totusi, povestea se repeta, asa cum nici pana in ziua de azi n-am aflat de la o mama ce crede despre educatia sexuala facuta copiilor pe acest blog, asa si acum: o mana de oameni cu idei fixe isi dau cu parerea despre niste lucruri pe ei nu le traiesc. urmeaza articole de la barbati adevarati despre avort, menstruatie si lungimea adecvata a fustelor.

  00
  • Că ai adus aminte de lungimea fustelor. Eu prefer fustele lipsă la gagici. Se ia în considerare părerea?

   00
  • Insistența cu care vrei să afli ce părere au mamele despre cum trebuie făcută educația sexuală excluzând tații din discuție ar putea fi considerată misandrie. Asta apropo de „idei fixe”. Cum ar fi și celelalte idei fixe pe care le ai, cum că automat transgenderismul e bun, că așa ți-ai făcut tu gavaj la școala profesională de analfabeți pe care ai absolvit-o.

  • Faptul că ai menstruație te face automat specialist(ă) în domeniu? Cât despre fuste, cred că scoțienii bărbați nu ar fi deloc de acord cu tine (ca să rămânem, totuși, în logica ta).

   00
  • @eftimie: ideea mea fixa e sa cer opinia oamenilor afectati direct de problema. E bine ca si-au exprimat exclusiv tatii parerea, aceeasi tati care pana de curand tot ceea ce faceau e sa zica „salut” si „hai pa” copilului (tatal meu s-a implicat foarte mult in educatia mea, dar asta nu inseamna ca n-am observat ce se intampla in jurul meu). Eu NU am vorbit vreodata de transgenderi. Ma bucur ca stii exact ce scoala profesionala analfabeta am terminat. Si cand ma gandesc ca te citeam cu placere pana de curand…

   00
  • „E bine ca si-au exprimat exclusiv tatii parerea, aceeasi tati care pana de curand tot ceea ce faceau e sa zica “salut” si “hai pa” copilului”

   Mulțumesc pentru că ai dus argumentarea în direcția asta, tocmai voiam să spun că vreau să ascult părerea femeilor care au educat cocalarii cu care ne înconjurăm și fetele ca tine care se simt rănite când le atrag atenția că-s analfabete și n-au citit nici măcar textul pe care l-am scris. Sau link-urile alea despre transgenderimsm.

   Apropo de analfabetism, ai înțeles cuvântul misandrie, nu? Că puți din tot porii a așa ceva.

 18. Mă scuzati că mă bag (poate e nepotrivit cuvântul in context 😀) dar lui Adrian Nastase i-a confiscat cineva averea că a subminat economia națională vânzând Petrom pe 2 lei ? A, da parcă i se zicea Bombonel si cica ar facut friki-friki cu persoane cu aceleasi organe sexuale cu ale lui…dar nu prea ma interesează asta…

  00
 19. Citesc tot ce apare pe zoso.ro, dar nu obisnuiesc sa comentez. Nu sunt troll, hater sau altceva, sunt un cititor pe bune, nu si comentator. Stiu, Vali, cat tii la autencitatea userilor care comenteaza. Te-am descoperit din 2009. Nu stiu daca mi se va aproba acest comentariu, dar macar o persoana sper sa-l citeasca din echipa voastra. Dupa 2 articole cu privire la comunitatea lgbtq+, sunt maxim dezamagit. Va cer scuze fara ironie in numele comunitatii gay daca v-am gresit cu ceva. Ca nu va spunem ca suntem gay chiar daca ne sunteti prieteni sau ne-ati fost pana cand ati aflat adevarul (spun asta dupa ce mi-am pierdut prieteni dupa ce am facut coming out). Nu suntem perfecti, personal am fost bullied fizic si psihic din generala pana la liceu, am sechelele mele. Am peste 30 de ani, relatie de 10 ani si nu pot sa visez la un viitor alaturi de partenerul meu dpdv legal, doar sentimental. Da, nestabilirea unui cadru legal privind mostenirea, nerecunoasterea la o banca ca suntem parteneri (nu garanti) si faptul ca nu are drept asupra mea in caz de vreo problema de sanatate sunt foarte importante pt mine. Familia stie ca sunt gay si a aflat ca am relatie, niciodata nu m-a intrebat de partener apoi sau de viata mea. E subiect tabu. In intalnirile cu ei, partenerul meu lipseste. La birou sunt intrebat de iubita, casatorie, etc. Poate e simplu pt unele persoane, dar pt mine nu si nici pentru alte persoane din comunitate. Eu inca sunt norocos ca sunt la Bucuresti acum, imi pare rau de cei din orasele, comunitatile mici. Imi doresc o lume mai buna. Nu imi pun pene pe cur la parada, dar stiu ca acolo e putina libertate, ai alaturi oameni care stiu prin ce ai trecut, iar fiecare in suflet are o farama de acelasi tip de suferinta. E multa suferinta in restul zilelor, doar cateva ore in care te simti sprijinit.

  00
  • Salut. Articolul nu este împotriva oamenilor cu orientări sexuale diferite, ci impotriva organizației care se folosește de asta pentru a face circ în numele lor. Simplu. N-o s-o dau pe aia că am prieteni gay că nu contează și nici n-o să pretind că nu fac glume pe seama lor.

   Filosofia mea referitoare la includerea în comunitate a celor ca tine e că trebuie să-i tratăm normal, ca pe orice alți cetățeni. Asta include miștourile și respectarea legilor actuale, cele care sunt pentru toți, nu alea care nu permit căsătoria sau ceva similar. Alea ar putea fi schimbate, sau măcar găsită o variantă prin care facilitățile oferite oferite cuplurilor m/f să fie aplicate tuturor cuplurilor care doresc întemeierea unei familii.

 20. 1. Vezi, cristici, asa se scrie un articol cap coada! Tii ideea de la inceput pana la sfarsit, adaugi chestii aceleiasi idei, vorbesti despre subiectul articolului, nu despre tine, prieteni, trairi, etc. Blog, nu oracol.

  2. Foarte fain punctate diferentele intre oamenii din spatele accept si oamenii „din spatele” accept. Practic oamenii care se ocupa de chestiile astea sunt pentru miscarea lgbt fix ca patriarhia romana pentru crestinism. Suna bine, practica ne omoara.

  2. a. nu inteleg cum in anul 2020+1 tanti aia poate *minti* atat de pe fata, si atat de usor demonstrabil, in scirs, pe net unde totul va ramane acolo vesnic. Wtf. N-am cuvinte pentru cat entitlement sa ai sa faci asa ceva, sustinand in acelasi timp ca ai dreptate.

  3. Am citit comentariile si de aici si de la articolul lui cristici. Sunteti prea optimisti cu nivelul de acceptare in societatea romaneasca. Nu ma duc la cpf, datele din referendum, dar cred ca unii traiti in bule prea departate de starea adevarata a natiunii si a specimenelor care o alcatuiesc.

  4. Argumentul „ba, io accept gheii, pe bune, sa faca ce vor ei la ei in casa, treaba lor”, daca se opreste acolo, e vechi de 50 de ani. Si nu, nu sunteti acceptanti. Daca nu puteti explica copiilor de ce se tin 2 barbati de mana, sau de ce se pupa, va amagiti singuri. Comentariile astea „nimby” le gasiti in orice documentar despre anii 70-80 in us. Recomand seria despre Harvey Milk. Cu interviuri din perioada aia. In unele orase intrau peste ei in baruri si ii „bulaneau” putin. Afara, pe strada, oamenii ziceau fix asta „sa faca la ei acasa, da’ nu in oras asa in public, someone think of the kids!!!”…

  Fain articol.

  00
 21. Alexe spion CIA?? Pfff…Chiar asa a ajuns cia? Poate un ateu care stie biblia si se ia de pochi …cam asa.

  00
  • Alexe e angajat CIA, învață să citești și altceva în afară de elucubrațiile gagiului. Și nu știe Biblia, studiile biblice sunt complicate, știe părți din textul ei. Dobitocul nu e în stare să citească o hotărâre judecătorească, nu-ți închipui că poate citi ceva mai complicat.

  • Crezi ca mai ii platit de CIA? A fost cand a plecat din tara si poate la inceput de anii 90 da acum de ce sa il mai plateasca?

   00
  • Este în momentul de față salariat al CIA, că lucrează la organizația lor de presă, plm.

 22. NOU
  #98

  Eu citesc ce scrie Eftimie de zece ani. Pe puțin. Până la acest articol am crezut sincer că a este o persoană normală, cu idei mai conservatoare.
  Dar acum am înțeles, Eftimie este un fel de Mihai Neamțu, dar mult mult mult mai talentat.
  Deasemenea anunț public eu nu mai citesc nimic scris de Eftimie. Nu-i pagubă, oricum nu i-am dat bani vreodată pentru ce scrie.

  Referitor la articol, da, sunt de acord, cei de la Acept sau cum se cheamă ONG-ul, au devenit ceva nociv, dăunează în primul rând comunități LGBT.

  Dar restul articolului este o porcărie. Drumul pe care a apucat Eftimie este clar. Urmează articolul despre negarea încălzirii globale. După care articolul despre cum democrația este o glumă, uite la unguri, au terminat-o cu democrația și ce bine le merge. După care articolul cum Rusia nu este chiar atât de rea. Dar eu prefer amintirea lui Eftimie de acum zece ani. Noul leu al valorilor conservatoare nu mă interesează.

  00
  • În cunoștință de cauză îmi permit să spun că Eftimie nu este conservator. Asta una, a doua: nu există nici o legătură între Eftimie și Mihai Neamțu. Dacă te căiești și juri să îl citești pe Eftimie în continuare (îi dai și bani!) îți spun și ce este greșit în acest articol.

   00
 23. @Eftimie
  ”difuzat o serie de informații false cu scopul destabilizări unor instituții ale statului fapte prevăzute în Codul Penal și sancționate cu pușcărie”.
  Întărit prin:
  ”Știați că răspândirea de fakenews în pandemie se sancționează?”
  În eventualitatea în care nu este vorba doar de gândire magică, poți face trimitere la legislație (404 NCP) și exemple concrete din aplicarea lui?
  Formularea ”cunoscând caracterul fals al acestora” este portița care face scăpat pe oricine.

  00
 24. tldr kek

  00
 25. Acum 10 ani era un pic mai naiv..

  00
 26. Comentariul asta e pentru Vali:
  Boss, tweet-ul ala cu Yasmina e de cacat pe orice meridian.
  A platit cu viata, cred ca e ok sa fim oameni si sa ne oprim aici.
  Atat.

  00
 27. … stiu ca e de la prima editie e o intrebare pe buzele tuturor, in final de ce se fac astfel de marsuri, in conditiile in care e clar ca rezultatul lor sau scopul lor nu are sens in tari profund homofobe. E ok sa faci in Germania, ca o faci in stilul unui festival EC de la Bontida, for fun… dar aici unde doar ideea in sine e total neinteleasa nu-i ca si cum ai rezolva ceva sau ai imbunatatii lucrurile.

  PS: Ok, sa atragi atentia prin exact chestiile pentru care lumea e homofoba in general… make sense, not. Toti vedem aceleasi poze/video-uri de la astfel de pride-uri date de fiecare data in cascada cand vine vorba de „Vestul progresist”, cand scopul paradei este sa ajunga la cat mai multi oameni informatia ca astfel de oameni exista… iar totodata dati pe repeat la TV video-urile de la un Pride au exact efectul opus … inseamna ca ceva e gresit in idee.

  PPS: Daca ati tras concluzia ca-s catusi de putin homofob, n-ati inteles mare lucru.

  00
 28. Din categoria „eu nu sunt rasist dar…”

  00
  • My thoughts exactly. Efectiv auzeam în background riff-uri de la Comandorul Hoisan când parcurgeam textul.

   00
  • Din categoria „legea e lege pentru toti dar pentru unii trebuie incalcata”

   00
  • @RTC , your thoughts ,man ..pe bune gandurile celui ce spune ( citez ):
   – „Numește trei miliardari islamiști sau de culoare din SUA.” do your thoughts internets bro?
   -“În SUA comunitatea afro-americană sau cea islamistă reprezintă grupuri minoritare aflate sub asediu din partea caucazienilor” aideplm deschid monitorul numa’ caucazieni violenti vad ..pe bune,reset …format…ceva,orice … nu poti lua in serios un om care spune asa ceva…

   00
  • @RTC

   Spune-mi si mie te rog numele unei SINGURE piese homofobe de pe cele 2 albume (si singure) ale trupei ?? :-D

   btw.. Stii faza cu dubla masura:
   *le dam uime la comandorul hoisan si phil anselmo ca sunt nazi si cu white power DAR
   *e ok ca Lemmy (separam muzica de om, da?) sa fie colectionar de obiecte ale armatei germane din WWII , e ok ca J. Hetfield , D. Bowie, N. Sixx sa faca salutul nazist si nimeni sa nu se inflameze ( ce misto sa ai avocati buni si casa de discuri smekera)

   http://metalsludge.tv/top-rockers-who-saluted-nazi-sieg-heil/

   00
  • @Eftimie. Coloja folosește un limbaj de specialitate și în virtutea lui, chiar are dreptate: afecțiune (disorder) e diferit de boală (disease). De reținut că nuanțele limbii române sunt irelevante în context, deoarece standardele profesiei (DSM, ICD; accepate la nivel internațional) au fost concepute în engleză. Ce sens are limbajul de strictă specialitate pe un blog generalist și într-un context de popularizare, e o altă discuție.
   Sunt de înțeles antipatiile personale (justificate sau nu, exagerate sau nu), dar asta nu înseamnă să ne apucăm să ducem în derizoriu o profesie, doar pentru că un reprezentant al ei nu ne place (nici ție, nici mie). De altfel, există o corelație directă între debutul articolele lui Coloja și ploaia de diagnostice închipuite din comentarii. Dacă codul deontologic al profesiei de psiholog interzice diagnosticele publice sau remote, poate ar fi elegant să nu încălcăm aiurea granițele unei profesii. Și asta ți se adresează nu doar ție…

   00
  • Fa-tul că Coloja folosește un limbaj de specialitate și e psiholog, nu înseamnă că e și unul bun. În mediul lui e cunoscut ca un cal breaz, inclusiv în Oradea pe cât de prost e. Antipatia lui personală fa’ă de mine are legătură cu faptul că a mai foat diagnosticat, chiar de un psiholog, cu tulburare paranoidă, are obsesii, s-au făcut plângeri penale împotriva lui că nu se poate controla. Asta dacă tot intrăm pe domeniul lui. De-aia e incoerent în argumentare, că nu este stapân pe acțiunile lui.

 29. Domnu’ Eftimie, care e diferența între cei de la ACCEPT care își susțin frenetic ideile și cei ca tine care de ceva vreme alte fixuri n-are?

  Se cheamă tot fanatism prealuminate. Tu ești un narcisist fanatic. Atât! 100% convins că niște oameni de acum 2000 și ceva de ani au dreptul să îți dicteze ție doua milenii mai târziu cum să-ți trăiești viața. Culmea este că va credeți deștepți.

  Te așteptăm și cu păreri despre avort.

  00
  • ACCEPT nu-și susțin frenetic ideile ci mint și instigă la încălcarea legii.

   Oamenii de acu 2000 de ani credeau că homosexualitatea e normală, mai pune și tu mâna pe-o carte sau măcar pe Wikpedia.

  • @eftimie: Narcis vorbim de cei ce-au „contribuit” la Cartea Cărților…mai pune mâna pe-o carte sau măcar pe Wikpedia. 🤭Nu te năcăji de mine…
   Totuși dacă vrei să ai tu dreptate îți dau. Se pare că-ți provoacă erecții.

   00
  • Copiluț, oamenii nu se ghidează pe „Cartea Cărților” scrisă acu’ 2000 de ani. În primul rând că cartea aia s-a terminat de scris acu 400 de ani, dar n-ai de unde să știi că nu citești. Idolii tăi se ghidează după obiceiuri de-acu 2000 de ani, aia îți atrăgeam atenția, dar greșeam, că e greșit să instigi la lectură pe un omuleț pe care nu-l duce mintea.

  • Aham…🤭
   Da bos ai dreptate…mereu. Eu zic să îți creezi un cult. E păcat să se irosească atâta genialitate.

   00
 30. Pe lângă aceștia îi avem pe cei finanțați de CIA sau alte organizații americane, cum ar fi Dan Alexe (angajat CIA de vreo 20 de ani)

  Ce face invidia din oameni…

  00
 31. Misto prima parte a articolului în care demontezi „Refuzul”. Very good job.

  Pana la partea în care iti dai tu cu părerea despre lesbianismul inexistent sau transgenderismul boala psihică.

  Poate unii oameni nu fac diferența între un articol de investigație și niște păreri personale. Prima parte, cea de investigație, e construita fain și înveți niște chestii despre manipularea diverselor organizații prezente în România. Partea a doua, nici n-ar trebui sa fie publica, părerile tale personale despre psihiatrie sau sexualitate sunt exact asta – părerile tale personale.

  00
  • Eu prefer să trăiesc într-o societate în care încă mai sunt oameni care au curaj să-și exprime părerile personale în public. Prin gestul ăsta țin în spate milioane de șobolani care tac din gură sau cântă același refren cu majoritatea.

   Iar partea cu transgenderismul boală psihică nu e o părere personală. Că semi-docți ca Coloja spun asta, că crede că ia puncte klout dacă e de acord cu noul refren nu contează, de-aia e ăla un boschetar nespălat și irelevant. Deocamdată literatura de specialitate o tratează ca atare în ciuda presiunilor tot mai pregnante din partea unor personaje dubioase.

  • Luarea asta de poziție dominanta în discuție nu prea iti aduce beneficii, când vorbești cu persoane mai ancorate în realitate.

   Cum naiba sa nu fie parere personala partea cu transgenderismul? Ce te recomanda sa poți avea altceva decât o părere personală în domeniul asta?

   Iti recomand https://www.youtube.com/watch?v=LOY3QH_jOtE

   00
  • Studiile alea la care am dat link și pe care nu vrea nimeni să le citească. Aia cu „nu e o boală” e o părere personală, cum scria și retardul de Coloja mai sus, că nu e că nu suferă nimeni.

  • Tu ai o părere personală, eu am dat niște definiții oficiale și linkuri la studii.

 32. Pe vremea cand Eftime mai intretinea articole de blog pe cont propriu, nu prin „klout”-ul altor platforme, tin minte un articol (sters de atunci, laolalta cu tot continutul in afara povestilor de adormit cerebelul) la finalul caruia scrisese ca, de l-ar intreba fi-su de ce se saruta doi barbati in public, i-ar raspunde (parafrazez) ca din cauza ca se iubesc si e perfect normal.

  De atunci a restrans homosexualitatea la mofturi studentesti si analiza cailor de intrare ale penisului.

  10
 33. Si asa incepe spalarea lui George Simion. Frumos, subtil. Iar baiatul ala de 12 ani cu care isi consuma Pomohaci energia nu era minor in acceptiunea BOR sigur nu. Doar catolicii fac din astea, nu baws ?
  Trist moment, te credeam mai destupat la minte.

  00
 34. Bravo eftimie. Un articol clar. E ciudat sa vezi cate reactii ultras sunt la o abordare corecta si frumos expusa. Da-i-nainte!

  00
 35. @Eftimie, o futui un pic cu articolul asta. Uite, esti la varsta la care lucrurile nu mai sunt chiar strict albe sau strict negre si da-o-n ma-sa, ca esti un om care pricepe destul de bine nuante.

  „Pe de altă parte, propaganda cu transexualii este reală și nocivă. Transgenderismul este o boală psihică, un dezechilibru, și ăștia îl promovează ca o alegere personală, deși nu prea e. ”

  Nu e nimic nociv acolo cand curg muile si rejectia spre oamenii aia, mai nou ii spune awarness sau undeva pe acolo, intelegi? Altfel, daca iti spuneam ca esti tigan doar pentru ca esti roman mi-ai fi spus ca sunt ignorant, nu ?

  Cat despre boala psihica, disforia de gen o simti si tu atunci cand te apasa cineva cu un comentariu la subiect si sari repede de cur in sus. Ai vrea sa fii barbat si sa ti-o asumi dar na … nu te ambala, ca tot vorbeai mai sus despre curajul de a-ti exprima opinia public … asuma-ti si muile cum si le asuma cei din toata grupa lgbtq+ cand spun ca ar vrea si ei dreptul la hartie igienica macar daca tot vin flegme spre ei.

  Revenim la „boala psihica”, repeta dupa mine: OAMENII NU SUNT MASINARII IDENTICE! Nu stiu cum pula mea poti sa scrii atata SF si totusi sa nu prinzi ideea ca identitatea sexuala a unui individ se aseaza foarte bine pe un spectru, nu strict binar. Unii cu mai mult curaj, altii cu mai multa rabdare, altii cu abandonul in buzunar … iau ce masuri considera ei de cuviinta in urma informarii de care au fost capabili.

  Stii foarte bine cum functioneaza un AI in ziua de azi si un pic de data science (macar de curiozitate si tot ai citit ceva). Aplica conceptul pe tot parcursul formarii unui individ (data in, process, conclusion) si vezi cate variabile sunt la mijloc. Unul din procesele alea nu ruleaza conform cu „exteriorul” si asta nu e o boala. Nu e nici o alegere. E un rezultat sec si cam atat. Unii realizeaza asta si isi iau masurile cu care sunt confortabili, altii sunt confuzi si intr-un process de descoperire a „ce pula mea mi se intampla si de ce ma simt asa”. Tu i-ai spune autocunoastere.

  Ai inteles ca nu suntem toti ca tine, sau ca X sau ca Y si nici nu trebuie.

  „Problema e atât de complicată încât există și un termen de regret pentru ăia care și-au făcut schimbare de sex influențați de vrăjeala asta și și-au cam distrus viața în felul ăsta.” -> Unii au facut copii si se simt tot asa si nu ii critica nimeni.

  00
 36. Marsurile pride sunt la fel de scarboase ca si cele ale crestinopatilor impotriva LGBT. Niște paie pe foc puse aiurea, in loc ca fiecare sa isi vada de viata lui. Dar asa e când își câștigă niște oameni painea din activism de 2 lei (ACCEPT, CpF, etc.)

  00