ING mai bagă o tură de comisioane

Pentru că lucrurile mergeau prea bine și ING se simțea pe val, a zis că e o idee bună să mai bage niște comisioane. Ca să fie utilizatorii bucuroși.

Bună,

Ți-am pregătit destul de multe noutăți legate de cardurile și conturile tale. Da, știm, urmează un text lung. Dar, vei vedea, conține informații utile și importante. Așa că toarnă-ți un ceai, așază-te comod și hai să trecem împreună în revistă toate schimbările sau îmbunătățirile contractuale care au apărut sau vor apărea curând.

Îmbunătățiri?

Timpul și siguranța ta sunt importante pentru noi. De aceea, nu e nevoie să mai vii în ING Office ca să-ți ridici noul card. Începând cu 1 martie 2021, punem noi cardurile în mișcare. Astfel, cardurile embosate atașate ING Card Complet sau conturilor curente în EUR, atât cele nou emise cât și cele reînnoite, vor fi livrate la adresa de corespondență sau o altă adresă pe care ne-o vei comunica. Prețul livrării este de 18 lei pentru fiecare card livrat.

Sunt importante, dar pe bani. 18 lei la 4 ani, atât de importante sunt.

Primul card atașat contului tău ING Card Complet are în continuare un comision de administrare de 0 lei. Începând cu al doilea card emis pe numele tău, atașat contului tău ING Card Complet se aplică un comision de administrare scăzut: de la 28 lei/an la 2 lei/lună. Această modificare intră în vigoare începând cu 1 martie 2021.

Ați observat cum au mutat de la 28 lei/an la 2 lei/lună? Nu puteau să zică 24 lei pe an, suna mult, așa, 2 lei e nimic. Bine, nu știu câți au 2 carduri atașate aceluiași cont (probabil familiile), dar e amuzant.

Dacă ai nevoie de un card atașat ING Card Complet sau Cont Curent în EUR și ești pe grabă, ai în continuare opțiunea de a primi pe loc un card neembosat în orice ING Office. Începând cu al doilea card emis pe numele tău, atașat contului tău ING Card Complet sau ING Cont Curent in EUR se va aplica, în cazul în care optezi pentru emiterea instant a unui card, un comision de emitere de 20 lei.

Încă un comision.

Ai o situație specială și ai nevoie să depui sau să retragi mai mulți bani decât limita zilnică stabilită contractual (15.000 lei/zi)? Nu trebuie decât să faci o cerere de majorare limite numerar prin Home’Bank sau sunând în Call Center-ul ING și să aștepți aprobarea ei. Începând cu 14 ianuarie 2021, comisionul pentru majorarea limitei zilnice tranzacții numerar este 25 lei pentru fiecare aprobare.

25 lei fiecare aprobare? Deci dacă am nevoie să scot o dată niște bani și apoi să modific limita la loc, mă taxează cu 50 lei? Mișto!

Îți reamintim că soldurile tale la ING din conturile curente, de economii și de depozit intră sub incidența Schemei de Garantare a Depozitelor din Regatul Țărilor de Jos în limita a 100.000 EUR și faptul că perioada de punere la dispoziţie a compensaţiilor cuvenite în caz de indisponibilizare a depozitelor plasate la instituţia de credit scade de la 20 zile la 15 zile lucrătoare.

Asta e informația importantă pentru clienții băncii: depozitele sunt garantate de Olanda, nu de România. Dacă vom avea vreodată probleme, o să stăm la coadă cu dosar cu șină la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din Amsterdam, cu cererea scrisă citeț în olandeză.

Pentru că ne dorim să fim alături de tine, am îmbunătățit opțiunile de recepționare a comunicărilor de marketing direct, în cazul în care ai fost de acord să le primești.

Da, spune-mi mai multe.

Mereu gata să-ți fim de ajutor,
Echipa ING

Absolut.

Marea victorie a clienților ING a fost că s-a eliminat mizeria aia de bazar din încărcarea inițială a aplicației de mobil, făcând-o de 10 ori mai rapidă. Atât.

Inovație? Usability? Foarte slab în ultimii ani. Pagina aia cu 3D secure arată groaznic, și pe mobil și pe web, dar măcar aplicația merge.

Ce aș face, singurul lucru care mai e de făcut la noi în materie de banking, nu, nu roboți de chat, eliminarea 3DSecure. Ai alertă prin sms la sume peste 100 lei? Nu mai ai nevoie de 3DS. Serios că nu mai ai. Nu știu care e rata fraudei cu carduri, dar oamenii din bănci spun, off the record, că porcăria aia ar trebui eliminată.

Nu, nu o dezactivați voi pe proprie răspundere, banca se va folosi de ea atunci când nu va vrea să orice. Nu îți mai poți accesa contul? Nasol, nu trebuia să dezactivați 3DS. A plătit cineva 2.000€ în Bangladesh cu cardul tău și nu ai primit SMS? Nasol, nu trebuia să dezactivați 3DS. Aveți adresa de email ing@domeniu? Nasol, ni s-a părut suspect, nu trebuia să dezactivați 3DS.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

205 comentarii

 1. ING nu e banca, in Romania. De aia garanteaza in Olanda. Da, stiu, are Bank in denumire, deci e banca. 😜

  00
  • Aia care dati cu thumbs down, sau vreti sa dati, aruncati un ochi pe lista asta si dati si acolo. https://www.bnro.ro/Banci-comerciale-1333-Mobile.aspx

   00
  • ING este Apple-ul bancilor.

   00
  • Și e relevant pentru că….?
   În contextul în care niște sute de mii de români își țin banii pe Revolut, care nici măcar support nu are, nu vorbesc de vreo altă legătură cu România, e f relevant că „ING nu e bancă în România”

   00
  • @Ionutz: probabil asta ti-a scapat din textul articolului: ” Asta e informația importantă pentru clienții băncii: depozitele sunt garantate de Olanda, nu de România. Dacă vom avea vreodată probleme, o să stăm la coadă cu dosar cu șină la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din Amsterdam, cu cererea scrisă citeț în olandeză.”
   Da, stiu, mie nu are cum sa mi se intample. Pana se intampla. :D

   00
  • @cristi_s
   Depinde pe cine întrebi. Unii sunt mai liniștiți ca banii lor sunt garantați de Banca Centrala a Olandei decât de schema noastră de garantare..

   00
  • @hashtag Acesta nu este un argument. Credit versus depozit, cele doua situații sunt complet diferite (inclusiv regulile de alegere a bancii/instituției financiare în cele doua cazuri sunt sau ar trebui sa fie diferite).

   00
  • @Hashtag: Eu inca nu sunt pe ING fiindca chestiile obligatorii prin lege (gen un cont gratis, 2 retrageri fara comision de la orice bancomat, etc) nu le iau ca super mega oferte. Iar „comisioanele” erau scrise mici in caz de cumva nu-mi folosesc cardul intr-o luna..

   Dar singurul motiv pentru care m-as gandi sa trec la ei ar fi tocmai ca fondul de garantare e olandez.

   00
 2. daca vrei sa schimbi bani pentru sume mai mari de 2000 euro (10000lei) iti mareste comisionul si practic la fiecare 2000euro pierzi 70 euro. si o fac fara sa clipeasca! nici nu-ti dai seama. robinhood

  00
  • Care banca nu face așa?

   00
  • ce anume? sa iti modifice cursul in funtie de cat schimbi? niciuna!

   00
  • Care banca mai face asa ceva? Atentie la schimb valutar, nu la transferuri.
   Si mai ales ce banci te taxeaza pentru cresterea temporara a limitei zilnice de plata, utilizand PROPRII BANI?
   Din banci normale ca Unicredit, BCR, Libra poti ridica si scadea dupa plac limitele zilnice de plati simplu din aplicatie, fara interactiune umana la call center sau alte balarii.
   La ing iti trebuie dosar cu sina ca sa iti creasca limitele de utilizare a banilor din cont.
   Sa nu mai zic cum se obtine un extras de cont pentru o luna in care nu ai avut activitate pe cont, suni la Bucuresti in centrala si iti trimit ei, exceptional, un extras cu soldul contului la zi.
   Romania 2020.

   00
  • Apropo de UniCredit, noua aplicație e foarte OK – în app ai opțiunea să modifici limita și apoi bifă să revină din ziua următoare la valorile vechi.

   Cumva offtopic: și banca e OK, sunt client de aproape 5 ani și nu plătesc niciun comision.

   Mizeria cu dublă conversie a fost eliminată iar cu o reclamație la ANPC mi-am recuperat banii din diferența de conversie de la RON la EUR și apoi iar RON.

   00
  • Mai au comisionul ala cand primesti bani in cont? Parca era cinci lei pe tranzactie chiar daca primeai un singur leu.

   Si B, am ING de vreo 15 de ani dar m-am saturated de mizeriile lor so, ce banca mai putin mizerabila se recomanda prin aceasta comunitate de oameni intelepti.

   00
  • Sunt client din 2006-2007 pe PF si 2009 pe PJ. Dupa ce mizerii au facut in pandemia asta am plecat fara sa clipesc de la ei.
   @emil – eu unul m-am mutat la UniCredit.
   Oriucm cred ca toate au bubele lor…

   00
  • Ideea e ca primesti curs preferential (care e foarte bun) pt 10.000 ron pe luna, pentru restul e standard.
   Cu „creste” peste 10.000 ron, ci „scade” pana in 10.000 RON. De nuanta….E pentru rate, economii…nu pentru sume mari.
   Peste 20.000 EUR iar se negociaza cursul.

   00
 3. De ce sa platesc 18 lei transport cand as putea sa il ridic de la un sediu ING?
  Macar sa am posibilitatea de a alege, curier sau ridicare de la sediu.
  In ritmul asta ma astept acusi la taxa pentru retragere de la bancomat si adio ING.
  Ce alternative bune sunt? BT? Raiffeisen?

  00
 4. Acum si cu tine, vrei sa mearga aplicatia brici? De parca ar avea un intreg departament de IT ca sa mearga totul brici :))

  00
 5. Nu ca m-as incadra, dar nu am inteles de ce nu ai voie sa ai mai mult de 1.000.000Euro in conturi la ei. Bancile nu sunt special facute pentru a nu tine banii la saltea?

  O imbunatatire mai e si un curs de schimb ceva mai bun, dar doar pentru conturile de persoana fizica, pentru persoane juridice parca schimb in Otopeni.

  00
  • Da, si eu ma lovesc de problema asta cu plafonul de 1 milion de euro destul de des, la fel si majoritatea romanilor.

   00
  • Nu e vorba cat de des ma lovesc eu sau tu de limitarea asta, intrebarea e de ce e impusa? Care e logica?

   00
  • @Alex, nu scrie nicăieri ca nu ai voie sa ții mai mult de 100k euro la banca. 100k euro este plafonul maxim garantat prin Fondul de Garantare al Depozitelor Bancare, dacă banca la care ai banii participa la acest fond.
   Mai multe detalii găsești pe fgdb.ro.

   Ideea e: ce depășește 100k euro sa ii constitui ca depozit la alta banca, altfel nu ii ai asigurați în caz ca banca ta nu îți poate restitui suma depusa împreună cu dobanda.

   00
  • Mihaela, nu vorbesc doar de citatele date de Vali, ci de mailul primit de la ING. E mentionat acolo ca poti avea maxim 1.000.000 (un milion) de EURO, adunat in toate valutele, si nu mai mult de 500.000 in EURO. Mie personal nu mi se pare un semn bun ca o banca sa nu vrea sa tina o suma mare de bani.

   00
  • @Alex Acum am înțeles. Probabil fiindcă la peste 1 milion de euro în banca lor devii un client riscant. Câți clienți milionari în euro iti permiti să-și închidă conturile într-un interval timp ca să nu dai faliment?

   00
  • @Mihaela: corect, e management de portofoliu. Sau segmentare de clienți dezirabili

   00
 6. ING-ul a pornit cu ideea de zero comisioane la orice. Ai contract pe care scrie bani ca daca primesti bani de la cineva ai comision zero, insa duminica am primit o suma de la cuneva care a ajuns cu 15 lei mai putin la mine in cont.
  Ii sun, imi spun ca am de fapt comision pentru ca cel ce i-a trimis nu este client ING si a depus banii folosind un cod temporar la un ATM ING.
  Pai si daca e bancomatul lor, omul a depus banii singur, ei nu au procesat nimic, de unde si de ce sa platesc eu 15 lei?
  Marketing, marketing, marketing.. Sunt cu knowhow-ul la ei.

  00
 7. sa se elimine 3DS? Ce vorbesti, o sa fie chiar mai nasol de la 1 ianuarie, odata cu intrarea in vigoare a Strong Customer Authentication, cand pe langa codul prin sms ING va cere sa bagi si o parola statica. bine, pot introduce o exceptie, pentru sumele sub 30 euro, dar oricum, experienta de plata online va fi mai nasoala.

  00
  • Avand in vedere ca acum contul tau e protejat de o „parola” de 6 cifre, o parola de minim 8 caractere e binevenita.

   00
  • mai misto e la BCR, primesti tokenul pe telefon si semnezi cu amprenta. nu mai trebuie sa scrii cifrele alea mici.

   00
  • 5 cifre. Imi place ca insista sa o ceara periodic in locul amprentei, ca si cum ar asigura cine stie ce securitate.

   00
  • 3DSecure e complet inutil, atata timp cat merge foarte bine fara el, daca comerciantul nu suport. Mai exact, orice cumperi din afara Romaniei merge fara 3DSecure fara probleme.

   Asa ca… de ce? Nu adauga securitate, e doar un inconvenient.

   00
  • Claudiu nu știi despre ce vorbești. Dacă nu îți apare prompt de 3d secure nu înseamnă că nu există. Promptul de 3d secure este cerut de MasterCard sau Visa în funcție de gravitatea tranzacției, comerciant și potențialul de fraudă.

   00
  • @Auras daca nu iti apare la sume de peste 100RON(20€) proptul de 3DS inseamna ca nu exista. Asa mi-au disparu

   00
  • @Auras daca nu iti apare promptul de 3DS la tranzactii de peste 100lei inseamna ca el nu exista.
   Asa am ramas eu fara o suma frumusica de bani, au fost tocati pe siteuri din USA fara 3ds. Norocul meu a fost ca INGul mi i-a returnat in 5 zile

   00
  • 3Dsecure e dupa cum vrea comerciantul, poate opta sa nu ceara chiar daca il ai activat.
   Cel mai simplu exemplu e emag de bf, au dezactivat solicitarea de 3ds ca sa faca clientii plata usor. Cu acelasi card emag nu a cerut vineri, elefant a cerut (30 minute diferenta). Apoi emag sambata a reactivat, cu acelasi card mi-a cerut 3ds ca de obicei.

   00
 8. Mie nu imi merge aplicatia de vreo 2 saptamani. Imi spune ca am jailbreak pe telefon, dar eu nu am si nici nu am avut in ultimii ani. :)))

  00
 9. Eu din cate stiu o aprobare e valabila 24 ore. Nu vad de ce ai avea nevoie sa scoti mai mult de 15 mii pe zi in conditile in care platile mai mari de 4 mii lei trebuie facute cu cardul. Cine are chef sa se plimbe cu valiza de bani poate scoate banii in mai multe zile.

  00
  • Am avut o datorie de plătit zilele trecute și am avut nevoie să retrag vreo 10 000 de euro. Știi ce a trebuit să fac la BT? Să dau un telefon cu o zi înainte ca să îmi spună la ce oră să ajung.

   Ideea asta cu să vii tu în mai multe zile să scoți cât îți trebuie am mai auzit-o tot la ăștia din bănci, la Raiffeisen, unde ofițerul de cont nu avea timp să ne facă o cerere pentru noul token. Limita impusă de BNR pentru firme este de 10 000 lei, aveam nevoie de vreo 130 000 lei, deci trebuia să vin pentru 3 săptămâni zilnic la bancă, nu? Am cerut să vorbesc cu manager din sucursală, s-a rezolvat în 10 minute. A doua oară când am fost la sucursală nu mai era același ofițer de cont. Sper că l-au trimis la casierie, dacă e idiot. Sunt banii mei, pot face ce doresc cu ei, rolul vostru, al celor din bancă, e să îmi facilitați asta.

   00
  • Iar asta vine din partea unuia care a avut de scos bani peste limita bancomatelor. Eu stiam de limita de 4000 lei asa ca am scos zilnic bani timp de o saptamana+.

   00
  • Avans la imobiliar, vanzatorul vrea cash pana la limita legala de 10k euro.

  • @LittleBro nici nu suna a teapa. Cum sa vrea cash? Eventual si fara vreo factura? :D

   00
  • Uite iti zic eu. Ca sa imi iau masina din afara Romaniei si sa nu fiu futut de ING cu rata lor de schimb jegoasa, sa nu astept 5 ORE pentru a imi oferi un curs preferential.

   00
  • pentru a cumpara masina din Germania. scos de la bancomat ING echivalentul in lei a 12000 euro si mers la schimb valutar.

   00
 10. Și ca să iti oferim si tie ceva, acum poți cumpăra 1euro cu 6 lei, nu 5.5 lei cât era până acum.

  00
 11. Mișto aia cu taxa pentru schimbarea limitei de retragere în condițiile în care au închis aproape toate casieriile.

  În perioada asta se fac ultimele actualizări de date, chestie cerută de BNR, și șeful nostru trebuie să vină tocmai din Sofia pentru a „actualiza” aceleași date ca anul trecut. În plus pandemie, restricții de circulație, din astea minore. Nope, nu se poate pe curier sau email, trebuie să fie fizic în sucursală.

  00
 12. Până la urmă, ce alternative am dacă aș vrea să schimb de la ING? BT? Unicredit? BCR George?

  00
  • cand gasesti raspunsul, sa ne zici si noua.

  • revolut. da e naspa. dar asa faci revolutie. mai strangeti din dinti si acceptati revolut inca un an. abia astept sa bage credite. sa le dea peste nas tuturor bancilor, ca prea s-au obraznicit

   00
  • Raiffeisen zero simplu, BCR george, Libra, Unicredit genius, OTP le zero…
   Destule banci cu conditii mai bune fata de ce ofera Ing in momentul asta la pf.

   00
  • +1 pentru UniCredit

   00
  • In ultima vreme m-am inteles bine cu Raif, dar e foarte posibil ca omul sa sfinteasca locul.

   Iar am auzit de bine de Unicredit, dar n-am avut experiente personale.

   Pot sa zic cu mana pe inima:
   NU BCR! – nici POTUS n-are asa proceduri
   NU BRD! – Foarte multe comisioane ascunse
   NU BT! – Ai inspirat, 5lei. Ai expirat …

   00
  • La Unicredit mă gândesc de ceva vreme, însă nu aveam nicio recomandare în acest sens :)

   Cu George am avut o experiență amuzantă: am încercat să îmi creez cont online, dar de fiecare dată pica apelul video pentru confirmarea identității. Am încercat de pe device-uri diferite, 2-3 browsere, 4G și WiFi și tot nu mergea. Până la urmă am făcut o sesizare la suport, ziceau ca problema va fi rezolvata cam într-o săptămână. Am încercat iarăși după două săptămâni, problema tot persista, așa că am renunțat să îmi mai fac cont la ei.

   Cu BT am văzut ce comisioane nesimțite au și am zis pas.

   00
  • Comentariul ăla cu Revolutul este fantastic. E exact din zona de comentarii care apar când se discută despre Windows și MacOS pentru o achiziție și vine unul și spune „Linux”, este revoluționar, așa faci schimbarea. LOL, exact atât de revoluționar, ca Linux, va fi și Revolut.

   00
  • @BogDan bate saua sa priceapa iapa. nu e vorba de revolut aici. e vorba de servicii bancare proaste. si foarte proaste. cum convingi bancile sa fie oameni? eu glumesc si tu pricepi. dar partea serioasa ramane: cand vine banca si modifica comisioanele „ca asa vrea muschii ei” cu taxe ascunse de parca as fi in piata la valutistii aia din anii 90 ma cam jecmanesc; iar banii mei mi-i tine cu dobanda zero. toate featurile pe care le-au bagat in ultimul an au fost datorita revolut. (vb de ING).

   00
  • Degeaba râzi, Linuxul chiar este mai bun. Și mai revoluționar.

   00
 13. In mail-ul ala primit de la ei toate url-urile sunt cu HTTP.
  Asta ca detaliu privitor la atentia pentru securitate.

  00
  • Au redirectionare automata catre HTTPS, facuta din server. Altfel, iti imaginezi ca nu va sta nimeni sa tasteze https:// si va ajunge pe http://.
   Nu este neaparat o gaura de securitate.
   PS: Da, in cazul in care nu esti redirectionat catre HTTPS atunci e o problema.

   00
  • On @Mihai redirectul respectiv are loc după ce ai accesat deja HTTP și requestul a fost expus în clar oricui se uită. Deci da, e grav

   00
  • se mai trimite si altceva in afara de url? daca e doar un link banuiesc ca nu se trimit headere.
   pe https nu e vizibil url-ul altora?

   00
  • NOU
   #74

   Dan, inteleg de ce o problema, dar poti explica un pic de ce e grav? Am primit si eu acel email, toate linkurile duc catre pagini de „content”. Nu imi dau nicaieri datele personale prin linkul respectiv. Poti clarifica exact unde e problema grava de securitate aici? Ca ar intercepta cineva cererea mea HTTP catre pagina cu detaliile contractului ING?

   00
  • @Andrei Marinescu câteva variante:
   – un posibil atacator poate afla că ai cont la ING și ai primit un mail de la ei pe care ai dat click și mâine îți trimite un link cu „salut, suntem de la ING, ieri ți-am trimis un mail gresit și am văzut ca l-ai citit, scuze, uite baga-ti aici parola să-ți dam o shaorma gratis sa ne revansam”. Sigur, o să-mi spui ca tu nu pui botul la asa ceva, dar se creează context favorabil pentru fraude
   – poate la un moment dat le scapă și ceva linkuri mai importante acolo

   00
 14. Mama, 80 de ani, locuieste in orasul Oltenița unde nu este filiala ING.
  Când îi expira cardul ar fi trebuit să se deplaseze la București ca să își ridice noul card din filiala ING.
  Așa că prefer taxa de 18 lei pentru livrarea cardului acasă.

  00
  • Nu ai prefera optiunea de a putea alege? Poate tu stai in acelasi bloc cu o sucursala ing, de ce ai plati curierul?

   00
  • dar ca să-i ridice el cardul îi trebuie procură. mă îndoiesc că pe undeva prin lume dau cuiva un card aparţinând altei persoane, aşa, fără niciun fel de document din partea titularului cardului/contului.
   dracu’ ştie cât costă să faci o procură la notar, probabil minim 50 de lei.
   ca să nu mai zicem că Ştefan ar trebui să facă un drum până la mă-sa ca să-i ducă cardul. se mai duce omul la mă-sa, dar când îi pică lui bine în program.

   00
  • Care parte din a putea alege nu ai inteles ?

   00
  • deşi nu scrie explicit, eu înţeleg că-ţi trimit cardul prin curier dacă vrei asta.
   în sensul că până acum nu se putea şi erai obligat-forţat să te duci într-o sucursală.
   dacă am înţeles greşit şi treaba cu curierul e obligatorie, îmi pun cenuşă în cap.

   00
 15. On topic: cum transfer o suma in euro din Germania in conturi romanesti?
  Suma e la vreo 20k (acum), banca germana, sursa salarii, contract, nimic de ascuns.

  In RO am doua conturi in LEI, care nu mananca comision, unul la ING si unul la Libra. Sparkasse zice ca nu are comision la transfer in UE, ING zice ca nu are comision la incasare. Insa, prima oara cand am deschis contul din DE, am transmis de proba 100 eur (echivalent in lei) din ING in Sparkasse. Cand au ajuns, mai erau vreo 89.

  Revolut nu e o solutie, multumesc frumos. Cash.ul nu e o solutie, de 10k in sus, indiferent cu ce m.as deplasa.
  Zicea cineva mai sus ca daca transfer automat eur in lei or sa ma omoare cu cursul.
  Sa deschid un cont in euro dinainte in RO? Unde??

  00
  • Evident deschizi un cont in EUR si faci transfer SEPA care nu se comisioneaza (teoretic, ca bancile noastre sunt ca Robin Hood).
   Cred ca exista cateva banci unde daca incasezi salariu consistent iti ofera si cont in EUR fara comisioane, una e First Bank (my liber), alta e Unicredit, alta e Raiffeissen (zero tot sau ceva de genul).

   Vezi ce gasesti.

   PS: Daca tu zici ca ai trimis 100 EUR in lei, din banca germana, in banca ING RO, inseamna ca ai facut transfer SWIFT, care deobicei se comisioneaza; cumva ma indoiesc ca ING te-a comisionat la incasare, deci esti sigur ca banca germana nu are comision la transfer in LEI?

   00
  • Invers am facut. 480 lei din ING in Sparkasse. Ajunsi 89 eur. Ca in cea germana n.aveam nici un cent cand l.am deschis. Nu stiu cine o fi facut transferul intre valute, dar ieftin n.avea cum sa fie. SEPA…okay, ms de pont, I’ll look into it.
   Comision de administrare tot o sa fie, dar nu ala e problema.

   00
  • Daca ai trimis din ING EUR din contul de LEI, probabil ti-au facut conversia la cursul lor smecher, probabil in jur de 5.5 spre 6 lei. In orice caz, big no no :)
   Eu sunt client ING de peste 10 ani, dar niciodata nu-i las pe ei sa converteasca valuta, tot timpul baga niste cursuri de-ti vine sa vomiti.

   00
  • Referitor la SEPA, am cont in EUR la First Bank, trimit din Revolut EUR, intra cu zero comisioane, deobicei in aceeasi zi.
   Cel mai probabil daca trimiti din banca ta EUR va fi aceeasi poveste ca mai sus.

   00
  • vezi cont in euro si la Banca Transilvania. nu au comision la incasare (euro) si poti sa atasezi si card.

   00
  • Dacă vrei EUR aia pur și simplu să stea în cont atunci da, îți faci un cont în EUR și faci transfer SEPA.
   Dar dacă o să vrei să-i scoți în EURO sau să-i schimbi în RON o să pierzi enorm la curs și comision.
   Cel mai bine pui 10k la ciorap, și îi aduci personal, apoi îi schimbi la o casă valutară pe rând și aia e.
   Din păcate băncile te faultează la sume mari de n-ai aer.

   00
  • Primesc constant in cont lei la ing sume in moneda straina, din pacate nu si euro, iar cursul valutar al ing pentru conversie este foarte bun.

   00
  • Cristian, data viitoare foloseste TransferWise. Folosit de multe ori, curs valutar bun. Nu trebuie sa deschizi cont, desi cred ca acum ofera si asta.

  • Un prieten a avut exact problema ta, doar ca UK si lire. A rezolvat cu Revolut esalonat. Bine erau vreo 6k nu 20k.

   00
  • Libra sigur nu ia comision la incasarea de euro in cont de euro, cu conditia sa fie transfer SEPA, nu SWIFT sau alte minuni. Testat cu sume pana la 1000 de euro, dar nu vad nicio limita mentionata prin lista de comisioane.
   Contul de euro poti sa il deschizi direct din online banking, din cate imi amintesc.

   00
  • Ii poți retrage de la banca și ii poți declara la venirea in țara la vame. Dacă le vei spune celor de la banca ca vrei sa faci îți vor da ei toate hârtiile. Am un foarte bun prieten care a venit din UK cu 45.000 lire și nu a avut nicio problema, nici acolo pe aeroport in Londra și nici aici.
   Deasemenea poți încerca TransferWise. Cea mai mare suma primită și trimisa prin ei e undeva la 5000 euro dar cu mari emoții pentru ca îți pot bloca banii și îți pot cere documente suplimentare, iar pe .net sunt o grămada de povesti horror cu ei.

   00
  • Daca vrei sa ii scoti cash ulterior, odata ajunsi banii in banca romaneasca poti face un depozit de 1 luna.
   Concret, la First Bank unde am un credit in EUR, am facut depozit de 6k EUR pe 1 luna, apoi i-am ridicat de la ghiseu.
   Singura conditie e sa suni cu ceva timp inainte la sediul unde vei merge sa anunti ca vrei sa-i scoti de la ghiseu.

   00
  • cum stiu daca este transfer SEPA sau SWIFT, dinainte sa trimit banii?

   00
  • Am si eu cont in RO (ING), in Euro, cat si cont in Austia (Raiffeisen).

   Daca transfer din Austria in Romania nu imi ia nici un comision. Cat pleaca din Austria atata ajunge in contul din Romania. Daca e plata in Euro in UE se considera ca e SEPA.

   In schimb invers, din Romania in Austria, se platesc comisioane (daca nu ma insel, era ceva de genul 20€ + 0,1% din suma).

   00
  • SEPA e implementat (a cerut UE obligatoriu) la toate bancile din Romania pt. EUR. Pt. orice transfer de EUR in/din banci din zone EU/SEE. Doar ca SEPA nu inseamna automat zero/gratis comision. Mai exact, SEPA inseamna ca orice transfer in EUR trebuie aliniat (egal) comisionul cu transferurile in moneda nationala. In Ro, majoritatea bancilor aveau ceva comision fix (10-40 RON) la transferuri in moneda nationala (RON), indiferent de suma (nu era procentual). Si majoritatea bancilor au aliniat si transferurile SEPA la aceste comisioane, cu exceptia uneia, Unicredit, care a „aliniat” transferurile in RON la 0,1% din suma transferata si asa au indeplinit conditia obligatorie (comision transfer EUR sa fie egal cu cel de transfer RON).

   00
  • Da, cont in EURO in tara.. Singura recomandare ce-o pot face e BRD pentru ca doar asta am folosit in Euro (cu transferuri din afara catre ei).

   BRD nu are comision ca primeste bani si poti transfera SEPA catre ei (deci acelasi comision ce-l percepe banca de acolo pentru o tranzactie catre alta banca in DE).

   00
 16. Alta banca??? As vrea s-o schimb, dar toate au smecherii ascunse si sunt de porci. De bcr am fugit de muult, de brd am fugit, de bt la fel, unde sa mai merg? Cochetam cu intesa la un moment dat, dar sunt scumpi si aia. Libra? Astia nu au atm, uneori imi trebuie, ca la colt nu vrea buticareasa cu cardu, vrea cash pt paine si tigari si bere, Mai bine banii la saltea in euro sau $ daca se poate, iar pe card lasi o mie doua de lei sa nu zici ca ai card degeaba si sa-ti bage leafa pe el. De aia isi retrag romanii toti banii de pe card in zi de leafa, te fura si astia ca-n codru.

  00
 17. Am venit si eu sa ma plang. Am raportat ca la valuta ai optiune sa vezi beneficiari predefiniti dar nu ai optiune sa adaugi. Dupa mine e bug, dupa ei e un feature. WTF

  Asta mi-au raspuns: „In urma verificarilor efectuate, nu exista optiunea de salvare in Favorite a platilor in valuta. Aceasta optiune a existat in versiunea veche Home’Bank 2.0.

  In ceea ce priveste lista platilor salvate, daca ar fi existat plati in valuta salvate in acea perioada, v-ar fi aparut acum in rubrica mentionata de dvs.

  Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate si va asigur ca nu acesta este scopul nostru.”

  00
 18. Povestea cu ING este ca ei au incercat sa se marketeze ca fiind diferiti de restul bancilor. Si daca pana prin 2012-2013 povestea asta mergea, multe banci ramanand in continuare intr-o mentalitate de inceput de ani 2000, prin 2020 cam toate bancile au copiat reteta ING si au mai adaugat arome proprii.
  Nu stiu vreo banca sa mai aibe comision la retragere daca ai rulaje peste o anumita suma si de asemenea nu stiu o banca care sa nu incurajeze folosirea internet bankingului in detrimentul sediilor fizice. Pur si simplu am ajuns in situatia neplacuta in care bancile fac bani din pur si simplu ca ele iti ofera un loc virtual unde sa-ti pui banii. De asemenea, din cauza politicilor de spalare a banilor se vor introduce limitari din ce in ce mai agresive pentru tranzactii cash sau retrageri de numerar. Plus ca diversele politice de cunoastere a clientilor se vor actualiza conform vremurilor.
  Ce le mai ramane, bancilor este sa mai faca niste profituri obscene prin credite ipotecare si conversia dubla a cursului valutar alaturi de un curs valutar obscen. Partea cu cursul valutar la un moment dat se va inchide, pentru ca lumea va incepe sa foloseasca alte alternative si la un moment dat cineva isi va da seama ca e mai profitabil pe termen lung sa scoti chestia asta. Pana acum, Raiffeissein a bagat smart hour si sunt sigur ca vor veni si alte banci cu diverse oferte.

  00
 19. Mie imi place aplicatia lor online, pentru că BT24 e mult prea creepy.
  Știți vreo banca cu aplicație desktop+mobile și comisioane mai bune decât ING? Sunt dispus să schimb.

  00
  • Sa incerci si neobt. Arata mult mai bine.

   00
  • raif e ok pe partea asta (pachet 0 tot, comision doar la ridicare numerar de la ghişeu), dar n-am conturi în valută la ei. nu mai ţin minte prea bine, dar parcă erau comisioane acolo.
   şi parcă sunt probleme dacă vrei mai multe carduri pe acelaşi cont, dar iar nu mai ştiu sigur.

   posibil să confund cu alpha, la care n-am putut să deschid mai multe conturi curente cu card, în aceeaşi monedă pt că d-aia. (voiam să am contul curent, cu card, pt chestii normale, şi un cont cu card ataşat, în care să pun bani doar când voiam să fac plăţi cu cardul pe interneţi; nu puteau să-mi deschidă 2 conturi curente în lei, fiecare cu cardul propriu)

   nici n-am făcut plăţi on-line cu cardul raif. (aveam altceva în altă parte, ales să-l folosesc pe ăla)

   00
  • Stict pentru operatiuni curente ajunge si BTPay. Ai plata cu telefonul, ai transfer intre conturi, si nu mai trebuie sa tii 2 aplicatii diferite in telefon. Si e gratis, spre deosebire de BT24.
   Daca vrei si alte operatiuni incearca Neo. Nu ma omor dupa ea, mi se pare ca au muncit mai mult la aspect decat la usability, dar probabil ca iti faci treaba (nu am contul principal la BT, mai tin doar un card de cumparaturi la ei, deci parerea mea poate nu e complet relevanta)

   00
  • Raiffeisen zero tot și UniCredit genius Gold. Pentru lucruri mai simple Libra. Cec vine și el tare din spate, mai ales că stau bine pe depozite de economii și creditare.
   UniCredit a fost la al trenurilor an de blackfriday unde a dat zero practic la orice operațiune uzuală, inclusiv retragerea de valută de la ghișeu.

   00
 20. Referitor la 3DS, SMS 2FA este cea mai proasta/slabă metodă întrucât traficul nu este criptat în vreun fel și există „baieți deștepți” care pot intercepta astfel de trafic relativ simplu. La polul opus, nu cred că vor fi prea mulți doritori de o 2FA Hardware sau Biometrică (Yubico), dar până și 2FA prin aplicația proprie sau Authenticator este cu mult mai sigur decât orice SMS.

  Deasemenea, in ultimii ani fraudele cu carduri de credit au cam crescut cu aproximativ 30% (de la 0.017 sau 0.023). Teoretic, procentul este insignificant dacă mă întrebi pe mine, dar rata de creștere este măricică.

  00
 21. 3d secure este o basina. Nu ajuta cu fraudele. Pe scurt, am cumparat ceva din strainatate cu card ING si nu a aparut confirmarea 3D secure. Am studiat putin problema si s-a dovedit ca doar daca comerciantul accepta 3D secure, atunci apare. Altfel nu. Deci cine vrea sa-ti goleasca cardul nu o sa foloseasca un payment processor cu 3D secure bifat, logic.

  00
 22. ING a zis că sunt sărac din cauză că am încasat șomaj tehnic în primăvară deci nu mai suntem prieteni.

  00
 23. La partea cu 3D secure greșești. E chiar indicat să nu folosești 3D secure pentru că serviciul respectiv e un căcat făcut să protejeze doar băncile. „Ai avut 3D secure la tranzacție? Sigur tu ai făcut-o, nu ne pasa ce scuze și explicații ai, pa”. Pe client nu îl protejează deloc. Atât timp cât 3D secure e opțional și e la latitudinea comerciantului sa îl folosească sau nu e egal cu 0.

  00
 24. Chiar si asa, tot interfata web ING (Homebank) e cea mai sexy dintre toate bancile.

  Eu folosesc:

  1. Depozite – Idea Bank pentru dobanda foarte buna la depozite euro si lei si sunt in Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din Romania.
  2. ING – operatii curente din web PF si PJ si sursa de Top Up pt Revolut.
  3. Revolut Premium – Tot ce cheltui, cheltui din Revolut, pt gruparea automata pe categorii, conversii valutare, platit mancarea intre colegi, vacante, etc.

  00
 25. Exista alta banca la care poti scoate gratuit cash de la ATM inafara de ING ? Nu de alta.. dar e singurul motiv pentru care inca sunt la ei.

  00
  • EDIT: sa scoti cash gratuit de la alte ATM-uri exceptand banca la care ai salariul.

   00
  • Astea mai mici au de obicei diverse forme de retragere de la orice ATM: stiu de First Bank, OTP, Libra
   Majoritatea bancilor au bagat in ultima vreme conturi cu ceva „zero” in denumire, cel mai bine te uiti pe site-urile lor si in brosurile de comisioane sa vezi ce se potriveste mai bine pentru nevoile tale (s-ar putea sa ai 0 la ATM dar sa ai alte comisioane care sa te rupa, cum face si ING)

   00
  • da, raiffesen.
   am scos cu cardul raif şi de la alte bănci şi tot 0 a fost comisionul. (verificat după aia pe extras)
   singură problemă e că atunci când scoţi de la alte bănci poţi alege doar dintre sumele presetate, nu ai opţiunea „altă sumă” unde să scrii tu ce vrei.

   apropos, alpha comisionează şi când scoţi cu card alpha de la atm alpha. şi toate plăţile făcute prin aplicaţia de desktop (pt telefon nu mi-am instat-o).

   00
  • Garanti. Si e mai indicat sa scoti de la alt bancomat daca vrei sa nu te umple de marunt (chiar si de 1 leu) :))

   00
  • Da da, am pachet de la raiffeisen cu zero comisioane cu conditia sa am un anumit rulaj lunar si nu platesc comision pt retragere de la atm’urile altor banci.

   00
  • La Cec Bank, ai comision zero de retragere la orice Atm din UE.
   Fara condiții de rulaj & bullshit. Si administrarea e 3 lei/luna.

   00
  • Da, la BRD poti scoate gratuit bani de la alte bancomate daca ai pachetul „Zi de zi”.

   00
 26. „Cu introducerea codului primit prin SMS ești probabil deja obișnuit(ă), dar în curând va fi introdusă și autorizarea direct din Home’Bank, sigură și ușor de folosit.”

  Asta mi-a atras atenția din mail-ul ăla.

  00
 27. La Unicredit au avut de BF oferta cu 3 conturi si 0 comisioane. Pe viata, inclusiv extragere cash de oriunde.
  La ING pixul cu pasta albastra e la putere in multe aspecte, de cele mai multe ori fiind lipit de mana purtatorului. Care daca e in concediu..mai stai 30 de zile sa „ajunga la centrala” sau il astepti pe el sa vina de la mare. Nu exista delegari..

  00
 28. Is it just me sau se incarca foarte greu aplicatia, dupa recunoasterea amprentei? indiferent daca esti pe date sau wifi, am stat si cate 10+ secunde de la amprenta si pana sa incarce ecranul ala de home…

  00
 29. ING a avut nevoie de 3 ani, cel puțin de cînd avem cont curent PJ, pentru ca un extras de cont curent să conțină Rulajele zilnice, Soldul la zi, Soldul zilei precedente.
  2020 bank :))))

  00
 30. am vazut titlul si mi-am tinut respiratia.

  Nu sunt chestii care sa afecteze utilizatorul in operatiunile de zi cu zi.
  Dap aplicatia are o interfata cam invechita si buggy, da plata catre un nr. de tel = love in continuare.

  Eu fol BCR si ING si am avut ocazia sa trec de la interfata aia monstruasa BCR la George. OK, looks 2020 da tot e cam simplist ca optiuni pe mobil si inferior ING.

  Pe ING poti sa ii critici pe bune de downtime pe sisteme, desi si BCR-ul pica. In ciuda a ceea ce zicea un alt blogger cunoscut intr-un articol cu (P)

  00
 31. Iubesc ING. Ma chinui de vreo 5 luni sa inchid conturile la ei.

  00
 32. ING sunt cei mai scumpi la credite de pe piata sau in top. Cum facem coae bani ? Pai hai sa-i mai incarcam putin pe astia cu salarii daca tot nu vor sa ia credite.

  00
 33. Imi exprim si eu nemultumirea in calitate de client PJ ING… Au desfiintat plata recurenta cu frecventa periodica anuala(acum frecventa a ramas doar zilnica/lunara), utila pentru bonusurile de Craciun, Paste, 8 Martie, 1 Iunie pentru ca …. asa a vrut Dorel….
  Care a fost logica n-o sa inteleg, probabil ca nici Dorel nu intelege, dar a desfiintat acest serviciu(plata programata anuala), bifam si acest nou succes?
  Si uite asa, trebuie sa intru de 4 ori pe an sa mai fac niste plati, pentru ca Dorel, cand se puteau seta o data si gata….. Set it and forget it!
  Prea mult pentru ING si pentru Dorel!

  00
 34. Permiteti-mi sa raportez din Amsterdam, din nou.
  Aici un cont la ING costa 1.7 euro pe luna. De banii aia primesti un card care nu are „numar de card” dar poti face cumparaturi pe site-urile din Olanda si pe unele internationale (metoda de plata se numeste iDeal) si implica sa scanezi un cod QR de pe monitor cu aplicatia din telefon, dupa care aprobi plata in telefon. Mai primesti si un card virtual, pe telefon + un cont de economii. Daca vrei un al doilea card fizic, mai costa si ala inca 1.7 pe luna.

  Retragerile la bancomatele Geldmaat (o retea apartinand ING, Rabobank si ABN) sunt gratuite, dar limitate la 1000 de euro pe zi. La alte bancomate tot gratuit, dar limitat la 250 de euro pe zi.
  Schimbarea limitei zilnice de tranzactionare nu costa nimic, dar are o intarziere de 4 ore pusa intentionat pentru a preveni frauda.
  Schimbarea cardului (daca l-ai pierdut sau a expirat) costa vreo 3 sau 4 euro si cardul vine in plic prin posta, nu poti sa alegi alta metoda. Nu exista comisioane decat la retragerea de numerar in alta valuta (1.2% + 2euro, parca).

  Cardul de credit este separat si costa vreo 18 euro pe an. Platile cu cardul de credit necesita din cand in cand sa confirmi plata in aplicatia de pe telefon. La fel, nu exista comisioane decat la retragerea de numerar in alta valuta (mai mari decat la cardul de debit, parca 2% + 5 euro).

  Aplicatia de mobil este absolut excelenta. Poti crea „payment requests” pe care sa le trimiti mai apoi pe whatsapp sau messenger. Cand primesti plata, banii ajung instant. In plus, mai nou au tradus-o complet in engleza.

  Per total mi se pare mai simpla schema de pret decat in Romania. Ai o taxa lunara fixa, stii exact cat e, fara comisioane si alte manele de genul. Cel putin aia cu „comision de majorare a limitei” mi se pare mizerabila

  00
 35. Una din consecințele „privilegiului” de a lucra cu o banca oarecare este ca ești oarecum obligat sa ai telefon mobil. Și nu orice tip ci taman smartfon. Sau acces nonstop la internet.
  Lucrurile nu mai sunt nici pe departe asa de simple. Știu ce se spune: directiva europeana, teroriști, suspecți etc. Nu va dura decât câteva zile pana când adevărații teroriști/spălători de bani vor găsi metodele adecvate de a evita toate filtrele și directivele.
  Mai vorbim peste 5 ani dacă vom mai avea voie ca pana atunci avem toate șansele sa devenim „suspecți”.
  Despre ing numai de bine. Având în vedere ca le sunt client de peste 15 ani pot avea un termen de comparație. Erau mult mai ok decât sunt acum. Singurul lucru care ma tine la ei e creditul… Într-adevăr pe parte de creditare au fost ok, termene rezonabile, dobânzi mai mici decât la oricine altcineva am încercat (BCR, brd, unicredit, bt, otp etc…).

  00
 36. vin si eu cu o recomandare de banca, Credit Agricole (stiu ca e mica, dar din experienta cateodata as alege bancile mici in detirmentul celor mari din cauza comisioanelor).
  Pachetul Premium: https://credit-agricole.ro/pachetul-premium/
  contine cont LEI, EUR (daca nu ma insel poti sa alegi USD, orisicat o valuta, dar e bine de intrebat), card debit, IB, MB si o chestie interesanta numita multicurrency (cred ca doar ei o au), prin care atasezi toate valutele la card, iar tranzactiile se vor deconta in moneda in care au fost efectuate).
  cost total pe luna – 10 lei.
  off topic, mai recomand bancherul.ro pentru tot felul de statistici cu privire la costuri, dar la fel, din experienta stiu ca sunt si articole platite de anumite banci (cand au ei o oferta buna sa apara primii in top) iar lista lor nu contine tot timpul toate bancile din piata (in functie de criterii stiute de ei).

  00
 37. Sa se elimine 3DS, lol. 3DS e facut ca sa previna chestii simple de genul Ion isi pierde cardul/portofelul sau ii este furat intentionat; daca are 3DS activat, nu poate fi folosit pt. tranzactii mari. Daca un site unde aveai salvat cardul este compromis, 3DS te salveaza.
  Mai nou, la unele banci, nu se mai trimite SMS ci se confirma tranzactia prin aplicatia bancii, care aplicatie poate avea inca un cod de autentificare.

  Pe principiul asta zic sa eliminam si incuietorile de la curte ca oricum se poate sari gardul, sau interfonul ca oricum se poate sparge usa.

  00
 38. ce inca nu inteleg eu la ing este parola de 6 cifre la cont.
  incalca n reguli de securitate pentru o parola si mai este si la o banca
  nu inteleg de ce nu te lasa sa pui o parola complexa
  sa speram ca parola nu este salvata in db in clar pe o coloana de tip int(6) si le este prea greu sa mai modifice
  in legatura cu 3dsecure ar putea sa implementeze metoda folosita de revolut si mai era o banca unde primesti o notificare direct in aplicatie unde dai accept sau reject…simplu si rapid, fara sms(care nu e asa de securizat)

  00
 39. NOU
  #159

  De asta ar trebui să vă fie frică de cashless society. Să vezi ce distracție o să fie fără cash. Comision la fiecare plată, dobânzi negative dacă nu rulezi sjma x lunar, tarife preferențiale pentru anumiți comercianți etc.

  00
  • Ai uitat de amenzi încasate instant. Bineînțeles aceiași amenda încasată imediat de toate băncile pe unde ai cont. După aia te plimbi tu cu hârtii de la o banca la alta

   00
 40. NOU
  #161

  Eu sunt foarte ok cu Raiffeisen ca persoană fizică.
  Nu am comisioane ascunse, nu le pică platforma periodic cum se întâmplă la ING, pot scoate bani de la orice bancomat fără comision, pot transfera și pot primi bani în cont fără costuri, etc.

  Da, nu sunt primii atunci când e vorba de lansat servicii noi (cum a fost cazul plăților cu telefonul), dar au uptime foarte bun.

  Evident că e loc de mai bine, dar per total nu i-aș schimba

  00
  • Sunt ok Raiff.
   Trimiți sau primești bani și ajung când au ei chef dar din cont ți-I iau instant, uneori fără sa apara măcar la tranzacții în așteptare. Inclusiv când alimentezi cardul de credit din contul curent.

   00
  • Eu sunt curios de birocratie. Mi-e groaza de mers la ghiseu si stat la coada. Si cam mereu vad cozi la sediile lor.

   00
  • NOU
   #164

   Da, asta e una dintre problemele lor. Bine ca nu am nevoie des de stat la cozi :)

   00
  • am mers la ghişeu doar când am deschis contul/pachetul.
   şi când mi-am reinstalat aplicaţiile pe telefonul nou pt că am fost suficient de tălâmbă să nu fiu capabilă s-o fac singură şi mi le-a reinstalat tipa la de ghişeu, aşa cum a făcut-o şi prima oară.

   ăia de la alpha m-au trimis la plimbare, în schimb puştoaica din call-center a fost deosebit de răbdătoare şi foate clară în exprimări când m-a ajutat să-mi instalez aplicaţia alpha. bine, eu voiam doar aia care-mi genera parole, dar nu se mai poate numai aia.

   00
  • NOU
   #166

   @Marius

   Te cred, doar că eu nu am pățit. Transfer lunar in afara băncii și nu am probleme. Din nou, nu spun că nu ai dreptate :)

   00
  • @Cătălin eu sunt de un an legat de ei din cauza locului de muncă și evident îmi fac destule transferuri de acolo când nu portez la ING.
   Nu mereu, și nu neapărat foarte des dar se întâmplă ce zic.

   00
  • La rulaj pe cont de 2000E ești client premium. Asta ajută atunci când mergi la bancă sau suni la Relații clienți pentru că nu mai aștepți. Da știu sunt 2000 de Euro dar e puțin față de cât cer alte bănci din România. Sau altfel spus mai realistic.

   00
 41. Asta cu modificarile limitelor este o mizerie totala.

  00
 42. Zoso,
  Modificarea limitei de tranzacționare zilnică e excepțională și nu trebuie sa faci nimic pentru a reveni.

  00
  • Ing are o limita zilnica de 15.000 ron, mai mare decat orice banca din Romania (mai are Raiff 10.000 ron pt clientii Premium- incasari de min 2000 EUR pe luna, restul au cam 4-5000 ron). Ridicarile de sume mai mari sunt ocazionale si la orice banca se pot face cu programare in avans la ghiseu, insa sunt COMISIONATE cu min 1%, s-ar putea sa fie chiar 1,5%. Deci un comision de 25 ron ocazional, pentru a ridica FARA ALT COMISION de la ATM ING nu mi se mai pare atat de mare:(.
   Trendul e cashless, vedeti cu ce a iesit si RAIFF luna asta…aproape 150 agentii nu vor mai lucra cu cash.

   00
 43. “Ați observat cum au mutat de la 28 lei/an la 2 lei/lună? Nu puteau să zică 24 lei pe an, suna mult, așa, 2 lei e nimic. Bine, nu știu câți au 2 carduri atașate aceluiași cont (probabil familiile), dar e amuzant.” Comisionul anual il platesti si daca folosesti o luna si 12. Dar daca e pe luna, poate am nevoie de un card in plus o luna cat sta mama ce locuieste in strainatate la mine si nu vreau sa piarda banii pe schimb valutar, apoi il inchid. Asa ca platesc 2 lei, nu 24.

  00
 44. Intrebare @zoso, de ce mai nou postarile mele se duc in moderare aproape de fiecare data?

  00
 45. Bine macar ca au aderat la Google Pay. Daca nu o faceau ma mutam de la ei dupa 20 ani cred

  00
 46. Deja mai toate băncile mută aprobarea tranzacțiile cu 3D Secure în aplicațiile de mobil (văzut la UniCredit, Orange Money și Revolut) însă opțiunea asta nu e tocmai ideală…

  Am avut cazuri când am mutat din Safari sau app magazinului online în cea a băncii pentru a aproba tranzacția iar când am revenit în Safari/app magazin online s-a reîncărcat pagina :/ (iphone 11 pro, deci în teorie are rami suficienți să țină active 2-3 app timp de câteva secunde până revin din aplicația băncii)

  00
  • Iphone. Nu prea tine minte.
   In plus, depinde și de aplicație / site. Unele fac reîncărcare automată la întoarcerea în pagină

   00
 47. 2020 si inca exista comisioane de administrare de orice fel. Teoretic, scopul bancilor este sa faca bani din activitati de creditare, nu din jegmaneli de 3 lei. Noi practic depunem bani la banca, asigurandu-le fluxul pentru a credita si a obtine bani si primim pe langa o dobanda mizera (sa zicem ca aici nu au de ales) si tot felul de costuri ascunse. E ca si cum eu mi-as imprumuta prietenul cu 10 lei si el imi cere 1 leu extra sa-mi foloseasca banii…
  (vedeti exemplu UK unde nu exista comision la aproape nimic, incluzand transfer intre banci, retras bani de la orice bancomat etc).

  00
  • Gresit. Bancile fac bani, in principal, din investitii (cu banii proprii si banii deponentilor) si comisioane (de aia au nevoie de multi clienti/utilizatori ai serviciului). Veniturile din creditare sunt ceva mai jos in lista.

   00
 48. Cash is king!

  00
 49. Poate spune cineva cat de OK merge online-ul la OTP ? Multumesc

  00
  • Online-ul merge ok, cel putin asa era acum cativa ani, dar OTP in sine este o mizerie de banca, toate problemutele de le-am avut de-a lungul timpului s-au rezolvat extrem de greu, cand era nevoie sa sun in sucursala nu raspundea nimeni samd. Nu recomand nici dusmanilor :))

   00
  • Atat online-ul cat si aplicatia de mobil merg bine, mie imi place online-ul lor mai mult decat cel de la ing desi acum au scos o varianta noua care ma dezorienteaza un pic si voi ramane pe aia veche cat s-o mai putea.
   Alt plus e ca au dobanzi mai mari la depozite.
   Comisioane sunt, cand nu e de platit cu cardul prefer sa folosesc ing.

   Cred ca am salariul la ei de vreo 6 ani, nu am avut probleme pana acum dar pe de alta parte am folosit doar operatiuni uzuale.

   00
  • Partea de online merge bine ( si site si aplicatie ). De cateva luni au inca o aplicatie pentru plata cu telefonul care e ok si ea.
   Eu n-am avut des nevoie de mers fizic in sucursale asa ca nu ma pot plange. Insa da, in ultimii ani s-au extins mult ( au cumparat vreo 2-3 banci mici, cred ) si e posibil sa depinzi de ce fel de oameni sunt la sucursala din zona ta.

   00
 50. Zic Raiffeisen Premium si nici nu ma uit la restul bancilor care sunt de mana a 3-a cu indulgenta.

  00
  • Ce-ti da, Raif premium?
   M-a sunat si pe mine o duduie d-acolo sa ma prezint sa semnam. Mi-a dat tel ei, dar am amanat=o ca aveam treaba. N-a mai sunat.

   00
  • Raiff Premium (rulaje peste 2000 eur sau macar 40.000 eur in cont ) iti da ce da ING de la rulaje peste 700 ron pe luna (mai putin asig de calatorie si cardul Gold)
   Stiu ca le am pe ambele, plus Revolut.
   La cum merg sistemele in Romania e important sa ai macar 2 banci si sa folosesti de la fiecare ce are mai bun.
   Aplicatia de ING e mai tare decat RAIFF Premium, care e foarte buna de altfel.

   00
 51. am facut o comanda sapt trecuta de la tei, am platit online, bani retinuti, a venit coletul. Azi ma uit in cont, banii s-au intors, nu mai apare tranzactia cu ei nici cu + , nici cu -.

  00
  • Procesatorul de la Farmacia Tei este plationline.eu. Mai demult am lucrat cu platforma lor, trebuia sa intri manual pe fiecare tranzactie si sa apesi un buton ca sa se semnalizezi ca ai trimis comanda si atunci se finaliza si tranzactia cu banii. Doar ca ai (ca comerciant) parca 7 zile in care sa apesi pe butonul ala sau banii se intorc la platitor – asta ai patit si tu probabil. Asa ca, sa te faci bine, dar atentie la urmatoarea comanda, s-ar putea sa te tina minte :)

   00
 52. Client ing de … cel putin 10 ani.
  Card de debit, card de credit, cont de economii, doar lei.
  Plăti cu cardul, cu telefon, transfer, etc, peste tot.
  Încasări din diverse.

  nici o problemă.
  continuING.

  00
 53. „25 lei fiecare aprobare? Deci dacă am nevoie să scot o dată niște bani și apoi să modific limita la loc, mă taxează cu 50 lei? Mișto!”

  Doar 25RON; daca modifici limita la loc, nu mai e „majorare”.

  00
 54. Cred ca ai omis ceva inportant: Cei de facut in cazul asta ? La cine sa ne mutam ?

  00
 55. Strict legat de garantarea depozitelor, sunt aici toate detaliile necesare, in engleza. https://www.dnb.nl/en/consumers/deposit-guarantee-scheme/index.jsp . Scrie asa:
  How do account holders apply for compensation?

  You can log in on a dedicated website. Here you can see which compensation you are eligible for and state the account number to which the compensation payment can be made. DNB will see that the payment is made to this account number.

  Sigur, poate in realitate nu e asa simplu. Dar te provoc sa gasesti o pagina la fel de inteligibila, legata de subiect, pe site-ul BNR.

  00
  • Legat tot de garantare, răsfoind mai bine situl fgdb.ro am găsit în plus câteva informații utile.

   1. Sunt garantate nu doar depozitele la termen, ci și conturile curente, conturile de economii, cont de card și cont comun,
   2. Plafonul de 100k euro se majorează în câteva situații, pe termen limitat de 12 luni, la 200k, dar aceasta suma suplimentara de 100k poate fi revizuita oricând de BNR,
   3. Fondul nu are finanțare de la buget,
   4. Compensațiile Fgdb din Ro sunt plătite de Fond, dacă aceasta nu are resurse suficiente pentru plata lor, aceasta solicita bani de la Guvern sub forma de împrumut, pe care ii primește în maxim 5 zile de la solicitare,
   5. Compensatiile deponenților la sucursalele din Ro ale băncilor din alte state membre UE (cazul Ing) sunt plătite de Fgdb din Ro conform instrucțiunilor primite din partea schemei de garantare a depozitelor din statul membru de origine, dar dupa ce aceasta pune la dispoziția Fondului finanțarea necesară.
   Cooperarea dintre schemele de garantare a depozitelor din statele membre UE, în ceea ce privește plățile transfrontaliere este reglementată de Acordul multilateral EFDI de cooperare între schemele de garantare a depozitelor, la care FGDB a aderat în noiembrie 2016.

   Inafara de a te asigura ca banca sau sucursala băncii la care ai banii participa la un fond de garantare (nu sunt sigura, dar în UE cred ca asta e obligatoriu prin lege) și care e acela, personal nu știu cum este mai bine. Cred ca mai buna metoda este tot vorba aia cu „Nu pune toate ouăle în același cos”..

   00
 56. Eu nu stiu ce interactiune aveti voi cu ING, dar eu folosesc aceasta banca de 15 si n-am avut vreo problema vreodata, am conturi in lei, in euro, de economii, asigurari, conturi de salariu, cont pe care il folosesc exclusiv pt plati pe ebay/wish/ali, absolut niciodata probleme. Cea mai usor de folosit aplicatie, cea mai usoara modalitate de plata cu telefonul. N-am comisioane de retragere de la orice bancomat, oriunde, n-am comisioane de transfer bani oriunde in tara, pot modifica orice limite din aplicatie, si nu ma afecteaza ca introduc comision pt modificarea limitei daca vreau mai mult de 15.000 de lei ca nu scot 15.000 de lei tot la doua saptamani. Ma indoesc ca vreun din comentatorii de mai sus face chestia asta… Poate nu stiti cu ce se ocupa alte banci, gen brd, bcr, transilvania, care au comision la orice tranzactie, comision sa-ti verifici soldul, comision sa retragi bani din depozit atentie LA SCADENTA! sa nu mai vb de aplicatii intortocheate, sa platesti cu telefonul trebuie sa intri intai in aplicatie (cu ing e suficient sa deblochezi telefonul, personal n-am mai folosit cardul de cel putin 1 an de zile, nici nu-l port cu mine, si niciodat nu mi s-a intamplat sa nu pot plati cu telefonul), etc… Etc… Sa nu mai vb ca daca ai un angajator care are conventie cu ING ai si mai multe avantaje. Una peste alta eu sunt super multumit si nu as trece la alta banca pentru nimic

  00
 57. Da, se pare ca se uita faptul ca și alte bănci percep taxe de expediere a cardului acasă. Dar no, sa cauți nod în papura este la moda. Acum, fiecare își alege banca în funcție de necesități.
  Eu sunt la ING din 2 motive:
  1 pot retrage cu cardul ING de la orice banca fără comision
  2 ( motivul principal care a stat la baza deciziei mele de a schimba BT cu ING)
  Trebuia sa primesc un VB de 12 lei și BT a luat comision 5 lei. La ING încă nu sunt astfel de comisioane.

  00
 58. În alte știri: prin departamentele de marketing

  BCR: campania anterioară de promovare George a avut succes! E timpul să luam o altă melodie de la Sofi tukker pe care să o uzăm la greu până ne pișăm pe ea!

  BT: hai să facem o reclamă în care aplicația de banking ia formă fizică, te urmărește peste tot și îți imită fiecare mișcare!

  00
 59. Am avut cont la ING pe firma. Office-ul ING din orasul meu s-a desfiintat asa ca m-au invitat la Cluj sa imi actualizez datele. Adica drum de cca 200 km dus intors si o zi libera. Le-am zis ca nu sunt normali, am sunat, am trimis mail. Rezultatul: mi-au blocat contul pt ca nu am actualzat datele. Cand am sunat sa cer inchiderea contului mi-au zis; veniti la office in Cluj! Noaptea mintii! Si a trebuit sa dac circ pt ca sa imi inchida, totusi, contul.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile