Atenţie, IAB are standarde de email marketing!

ZF ne anunţă azi că începând de zilele astea, spammerii români care sunt şi membri în IAB (Interactive Advertising Bureau, un fel de „hai să mai bem o bere într-o asociaţie„) nu mai pot cumpăra/vinde/trimite „newslettere” cu spam decât dacă au obţinut acele adrese cu acordul persoanelor.

Vaaai, ce-o să se mai facă ROL dacă nu mai poate să mă spameze cu 3 newslettere diferite pe adrese de mail care nu ai fost niciodată publice şi pe care eu nu le-a introdus în rol.ro? Pentru că, ia uite, sunt membri!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

12 comentarii

 1. La fel cum telemarketerii nu au voie sa te sune fara sa le fi dat numarul acea persoana…

  00
 2. Si tu ce crezi ca o sa le faca IAB, o sa-i dea afara? Pai mai mult ca sigur ca se plateste o taxa de afiliere sau ceva. Aia o sa trimita nista proteste, niste reprosuri si pina la urma ROL o sa trimita spam in continuare, ca doar asa s-au obisnuit… ROL o sa zica ca au acceptul , ca altfel ” de unde sa fi avut ei adresele” ? Si alte minciuni.

  00
 3. Nu cred ca va fi nimic din toate astea…adica suna fain sa nu mai fii invadat de spam-uri, dar putin probabil, fiindca majoritatea itzi baga pe cat newsletter, desi sa fim sinceri doar cei mai neprofesionali o fac, sunt detsui care folosesc spam-ul ca si promovare

  00
 4. Nu vi se pare ca o lume fara spam, fara mizerii, fara excroci nu ar fi prea interesanta? Atunci, noi de cine ne-am mai lua? Noi, astia, corectii?

  00
 5. NOU
  #6

  Asociatiile in care toti cretinii se asociaza ca sa faca paguba organizata sunt cele mai faine. 🙂

  00
 6. Astept sa vad ziua in care nu voi mai primi newslettere la care nu m am inscris sau oferte pe care nu le am solicitat si rol.ro pot sa zic tot „respectul” la spam ca o fac parca ar fi normal.

  00
 7. hell ya they’ll never end it !!!

  00
 8. e bine ca in urma setului de reglementari publicat de IAB, o parte din membrii asociatiei sa sara pe spammeri cu bate sau cel putin cu vorba. ca ei se numesc ROL.ro nu e bai, problema e ca sunt membrii IAB.
  si atunci, eu, in calitate de membru IAB care nu spameaza, as putea sa ma coalizez cu altii care sunt deranjati de practicile ROL.
  poate nu ii da IABul afara, dar poate, ca in cazul clubafaceri, sa se ia industriasii de ei in mai multe randuri.
  la un moment dat … poate se mai si lasa.

  00
 9. Bere zici? idealizezi 🙂 apa plata si tutun ( de fapt de la un timp nici macar tutun ca a crescut ponderea nefumatorilor)

  Vezi ca exista si-un centru de „suport si sesizari” … acum spamatul nu mai e „singur” 🙂
  Si inca ceva: pesimismul asta generalizat pare o argumentatie pentru celebrul … „nu se poate face nimic”.

  00
 10. O sa se definteze, simplu.

  00
 11. Asta e o treaba buna . Doar daca imi dau acordul sa primesc newslettere , doar atunci sa le primesc – altfel , nu.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube