Gogoșerie deschisă recent pe Mureșenilor nr. 25, în seara asta era plin. Timpul de așteptare era de 30 de minute, ceea ce e mult în termeni de Brașov. Clătitel sunt 3,5 lei, sunt măricele, cu glazură și umplutură din belșug, dar prea dulci pentru gustul meu. Așadar, cU greu poți mânca mai mult de una. […]

Acum trei luni de zile aveam sfânta cifră de 132 de kilograme la o înălțime de 187 de cm. Nu mă întrebați cum am ajuns acolo. Uitați-va la voi, sunt convins că sunteți mulți cu colăcei, celulite, brațe groase, burtici “simpatice”, doar că vă faceți că nu le aveți și vi se pare că supragrașii […]

Am umplut un coș de cumpărături în valoare de 518 lei. Două sacoșe mari, un bax de cola, două badoace de apă plată. Când mă uit, nu pare că am luat așa de multă mâncare. Și nu e. Pentru că am ajuns la vârsta la care știu cât mănânc, risipind astfel cât mai puțină mâncare. Toți […]

Chestiile astea se vând la Auchan la vrac. Sunt la fel de nocive pentru dinți precum ciocolata albă, dar la naiba sunt bune! De aia le mănânc cu roșii, ca să atenuez chimicalele.

Anne-Marie O’Connor e o jurnalistă americană care a ars-o mult prin America Latina și prin cea de Nord, de aceea se miră atât de tare de mâncarea noastră, că are gust, că e variată, că e bună. Pentru că la noi, chiar și mâncarea mediocră e bună. Te duci undeva, ceri o tocană, o  mermelesc […]

Pentru că e o inițiativă bună, ea nu va fi pusă în practică. Pentru că e nevoie de camioane care să o transporte, bucătari care să o gătească în ziua aia și manageri care să înțeleagă de ce e gratis. O vom plimba un pic prin Parlament și aia e. Și mai e ceva: oamenii […]

John Oliver tratează bine cele două probleme ale risipei de alimente: „fructele urâte nu sunt cumpărate de nimeni” și „nu poți dona alimente aproape de data de expirare, că nu le vrea nimeni”.

Am identificat, în timp ce stăteam în anticamera medicului de familie, cele mai presante două probleme cu care se confruntă umanitatea azi. Mâncarea inertă Știți faza. McD, KFC și compania fierb “mâncarea” la temperaturi foarte mari, pentru a obține acel efect cunoscut la lapte drept UHT, procedeu care face ca mâncarea să fie la fel […]

Kevin Smith, regizorul, scenaristul și actorul, a avut un accident în 2010: niște oameni de o linie aeriană i-au spus că e prea gras să ocupe un singur loc, mai ales că avionul era de tipul economy. S-a enervat, că doar e vedetă, a înjurat pe toată lumea, ăia și-au cerut scuze. După care să […]

Batoanele astea de la Nestle sunt chiar bune, și relativ ieftine. La polul opus, ieri am servit un Prigat din ăsta la un loc de joacă. Ca băutor de cola, pot spune că este mult mai rău și mai chimic decât a fost vreodată cola. Și nu mă prind de ce ai servi așa ceva […]

Acum mulți ani, când mergeam cu microbuzul de la Oradea la Arad pentru că Tarom făcea curse pentru avioane, nu pentru pasageri, găsisem un mod decent de a omorî câteva ore: fix vizavi de gară era un local unde se făcea o pizza senzațională și unde aveau și cola rece. Best. Mâncam o pizza, citeam […]

Pentru că au rezolvat deja pistele de biciclete, Ucraina și gazele de șist, masonii dau zilele acestea un asalt asupra cozonacului, una din mâncărurile noastre tradiționale, alături de mititei și shaorma. Vedeți aici și aici două exemple de masoni moldoveni, care încearcă să acrediteze idei precum “cozonacul nu e bun”, “cozonacul e uscat”, “cozonacul nu […]

Dacă există ceva ce urăsc pe lumea asta în materie de mâncare, sunt cele trei de mai sus. Pentru că vin dintr-o zonă săracă a regatului unde, după ce le-au luat comuniștii oile, bivolița și pământurile, oamenii de acolo nu aveau ce mânca decât buruieni. Așa că vara ne aștepta cu mâncare de urzici, mâncare […]

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube