Mâncare: sunt frugal, cumpătat sau antiromân?

Am umplut un coș de cumpărături în valoare de 518 lei. Două sacoșe mari, un bax de cola, două badoace de apă plată. Când mă uit, nu pare că am luat așa de multă mâncare. Și nu e.

Pentru că am ajuns la vârsta la care știu cât mănânc, risipind astfel cât mai puțină mâncare. Toți trei mâncăm patru cotlete. Nu pun pe grătar 6 și nici nu cumpăr 6, pentru că ar trebui să le arunc. Cumpărăm și gătim fix cât ne trebuie.

Asta mă face frugal? Dacă nu gătesc cât mai mult și nu arunc mâncare, sunt cumpătat sau antiromân? Optimizarea vieții și a costurilor…

 

haleu

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

79 comentarii

  1. Un bax de cola… ești american de-a binelea.

    00
  2. Hmm, ești sămânțar. Ce chestie!

    00
  3. Eu nu mininc O.B. si nici betisoare de curatat urechile.

    E ciudat insa pentru aceasi bani cumperi mai multa mincare in Canada fata de Romania.

    00
  4. Din ce vad si in poza, esti un om normal. Adica data iti permiti sa mananci niste chestii peste medie (gen Philadelphia) o faci, dar nu iti place sa arunci cu banii aiurea.

    Extremele ma enerveaza: cei care, desi iti permit, nu-si cumpara nimic interesant pentru ca-s prea zgarciti si cei care cheltuie aiurea sau peste puterea lor financiara si apoi se plang ca nu le ajung banii. Sau fac un credit de nevoi personale.

    Daca 518 e pentru o saptamana, da, pare cam mult. Daca e pentru 2 saptamani, pare ok.

    00
    • 518 pare cam mult fata de ce ?
      de unde dracu chestia asta cu e mult sau putin. raportati-va dracului la ceva cand faceti evaluari din astea.

      00
  5. Niște cumpărături frugale așa… doar de 518 lei.

    00
  6. 4 cotlete pentru doi adulti si un copil inseamna frugal la tine?

    00
  7. Vezi, din cauza asta nu te ingrasi.

    00
  8. Siropul ala are 40% fruct. Gasesti si cu 70% fruct si nu e foarte mare diferenta pret la farmacii naturiste, facut prin judetele alea unguresti.

    00
  9. Observ o pungă de semințe și nu văd berea :|

    00
    • o ascunsesem. vine mariciu in weekend la un gratar, mă pregătesc cu cele cuvenite.

    • Vine Crăciunul cumva? :p.

      Dacă trec pragul psihologic de 400 de lei pe coș de supermarket, duc tot înapoi, ma sinucid, sau dacă am lista de la nevasta, iau jumate, ies și mai intru o data.

      Și da, în România e cam scumpa mâncarea. În mod bizar nu știu de ce credeam ca doar în București e scumpa.

      00
  10. Cerealele alea pentru copilas sunt pline de zahar.
    Mai bine ii dai ovaz.

    00
  11. Iti faci prea multe griji. Pur si simplu esti om normal, responsabil cu banii daca vrei sa ii zici asa. Nu te mai stresa. :D

    00
  12. Stai aşa. 518 lei pentru câte săptămâni? Sunt măcar produse pentru 2 săptămâni acolo?

    Also, observ că eşti şi leneş. Caşcavalul ăla se găseşte şi la roată :P

    00
    • cumpărături pentru 1 saptămână și jumătate. cam așa. de 3 ori pe lună la hypermarket, restul mici completări de la magazinul din colț.

  13. Bai, ce plictisitori sunteti!

    00
  14. NOU
    #28

    Cat sunt alimente si cat sunt ob-uri si lubrifianti ?

    00
  15. asa de scumpa e mancarea in Romania?

    00
  16. Parca dadusera astia jos tvau’ la mancare… Cum sa ajungi cu gramajoara aia la 500 de lei?!

    00
  17. uat b0$$ ? no Moet?

    00
  18. Nu știam că și tu folosești tampoane ob. That makes two of us.

    00
  19. NU ITI MAI CURATA URECHILE CU BETISOARE ! O SA AJUNGI LA ORL !

    00
    • OAMENII NORMALI NU ÎȘI BAGĂ TOT BĂȚUL ÎN URECHE, „PÂNĂ LA COT”, ÎN PULA MEA!

    • Nu conteaza bai „smekere”… scopul cearei este sa mentina canalul urechii curat, are proprietăți antibacteriene, funcționează și ca lubrifiant. Odată ce aceasta se usucă, fiecare mișcare a capului duce la împingerea ei în exterior, pentru ca tu să scapi de ea. Atunci când vrei să o îndepărtezi intenționat, bețișorul duce doar la împingerea ei în interior, unde rămâne blocată în locuri care nu se curăță singure. Acolo, pot acumula bacterii, ciuperci și viruși.
      betisoare-ureche
      În plus, acest obicei poate bloca canalul, ducând la pierderea auzului sau ruperea timpanului. Așadar, dacă simți că ai urechea plină sau crezi că ceara te face să auzi mai slab, mergi la medic – aceștia știu cum să o îndepărteze eficient.

      00
  20. bonul fiscal il mai ai?

    00
  21. Am văzut băieți mai zgârciți. :)

    00
  22. Ce-ai luat acolo la caserolă? De ce nu iei vrac? Au termen mai mare de valabilitate?

    Mereu m-am ferit de mezelurile acestea la caserolă, am impresia că stau mai mult la raft.

    00
  23. Recunosc a trebuit sa caut frugal in dex. Saracie mare in vocabular :(

    00
  24. Hai că ai făcut aprovizionarea la marele fix. Tocmai ni s-au alocat de la UE 6351 de „refugiaţi”. Cîţi poţi lua la tine, bunule samaritean?

    00
  25. În Franța puteam să cumpăr o jumătate de portbagaj de mâncare de 120 €. Din păcate nu și în RO.

    00
    • Si in Anglia la fel….cu 100 lire iei mancare si bere la greu. Oricum, si in tara par preturile mai mici la carne comparativ cu anul trecut, cel putin din cate am vazut in vara.

      00
    • Dar și în România poți umple portbagajul cu rahaturi de doi lei. Nu am studiat poza, insa știu ca la carefour ultima data am plătit 200 pentru doua pungi mici cu diverse pentru uichend.
      Iar dacă îmi pun ambiția 500 ii toc într-o cofetărie.

      00
  26. Nu e bine ce faci, nu mananci corect. Marca aia de branza e cunoscuta ca fiind mult mai putin performanta decat branza pe CARE O CONSUM EU si apoi mai vad la tine in cos niste produse pe care nu pot sa le identific – poti renunta la alea ! doi la mana, nu cumperi marti sare !!! Toata lumea stie ca marti e sarea care sta sa expire, EU cumpar sare doar duminica de aceea iq-ul meu sare din grafic. Nu vrei sa fii si tu un individ bine conturat ,asa cum sunt eu ? Cumpara si tu sare duminica ! Fii original !

    00
  27. Nici frugal, nici anti-român, doar naiv pentru că-ți imaginezi că au prețuri bune la Carrefour, așa cum zice în reclamă.

    00
  28. Ce sa insemne? Ca ai bani, daca faci cumparaturi de peste 500 de lei o data. Si nici nu ai luat mare lucru, deci e foarte probabil sa fie d-alea scumpe.

    00
  29. Daca nu ramane inseamna ca n a fost de ajuns!

    00
  30. Multa haleala si nici o hartie igienica, nasol…
    Sau aia de bucatarie accepta orice. Tot nasol.

    00
  31. OB Heavy Flow?
    Uh.. Bafta! :|

    00
  32. O grămadă de gunoaie procesate. Multe dintre ele ajung la copil în farfurie. Ce păcat.

    00
  33. Nu bre. esti adult.
    Noi astia romanii, ca popor avem obiceiurile alea proaste pe care le dezvolti cand cresti in saracie. Suntem nemancati, si toti avem perioada aia in care suntem ghetto rich pana ne obisnuim cu senzatia de a nu fi flamanzi si saraci lipiti.
    Si procesul ala de obisnuire dureaza.
    Ce-ai acolo nu e nici macar mancare pe o saptamana pentru trei oameni imo.

    00
  34. N-ai bunici la țară? Cred că te-ar costa numai motorina. Oricum se stie mancarea procesată nu e sănătoasă. Head and shoulders? hmm da vrei să chelesti nu glumă

    00
  35. As bea cola doar daca as fi platit pentru asta.Foarte bine platit.Si cred ca nici atunci.

    00
  36. Ai Brita? Laica era mai buna!

    00
  37. Cate baxuri de cutii cu servetele ai cumparat? Nu de alta dar mai ai servetele si in poza cu salteaua de 40 mil :)))

    00
  38. Alea sunt…toate? Nu inteleg cum ai dat atat. Eu am dat azi 205 lei pe un cos plin din Kaufland, si doar alimente, 0 bauturi. E ceva in neregula cu tine. Sau cu Carrefour. Sau amandoi.

    00
  39. La inceputul acestui an m-am propus sa imi tin o evidenta exacta a cheltuielilor lunare, astfel ca am inceput sa imi contorizez fiecare plata si sa o asociez unui centru de cost.

    Pana in acest moment am o medie de 630 de lei mancare magazin/luna si aproape 600 lei restaurant/luna. Aceste costuri sunt cumulate pentru mine si sotie, si aruncam foarte rar mancare.

    Am vazut ca tu ai inclus si produse cosmetice (OB, H&S), pe care eu le trec in centrul de cost – „cosmetice”, astfel ca estimez ca dai 900-1000 de lei pe luna pentru mancarea din supermarket. Mi se pare normal, tinand cont ca sunteti 3 persoane. Banuiesc ca stiai deja acest lucru, dar o confirmare nu strica :)

    00
  40. Faza e că în Franța de ex cu 130 euro luam două săptămâni, excluzând sucul în banii ăștia că e f scump.
    500 lei în ro ajung pt circa 10 zile la mâncare.

    00
    • Ce trist:) ma intreb oare maicamea cu 720 lei pe luna(net) cum se descurca de nu moare de foame…si mereu cand ma duc la ea mananc mancare buna, gatita pe saturare. Niciodata nu e frigiderul gol.
      Nu-s gica contra…fiecare dupa cum isi permite. Nu acuz pe nimeni ca plateste 500 700 lei pe mancare pe saptamana. Dar nu va mai cacati pe voi…ca e mult…ca e putin. Uitati-va cati au salarii minime pe economie si cati traiesc la limita..aia oare cati bani cheltuiesc pe luna pe haleala?

      00
  41. SARAC!

    Cum adica, fara bere la pet, fara mici?

    Amu’ serios, facut gratar weekend-ul trecut, 3 oameni si 3 fomei, 2 six pack-uri de stout, proteina de calitate de vita / oaie, nelipsitul pui, ciuperci si alte maruntisuri iar nota de plata la M a fost de vreo 50£.

    00
  42. Plm m-ati innebunit cu tampoanele voastre OB. Am revenit de 3 ori la poza, parca jucam where’s Waldo.

    00
  43. Nu cred ca ai cumparaturi de la supermarket de 500 de lei de 3 ori pe luna, cosmeticele cred ca-ti ajung o luna si de obicei ale sunt mai scumpe decat mancarea. Bine, din poza de mai sus ai scos banzeturile alea mai scumpe si muschuletul de vita, pungile cu caju, migdale etc. sa nu te in jure lumea dar te intelegem :)))

    00
  44. Hm! Apa aia plată – chiar e nevoie de ea? Spre deosebire de alte zone ale țării, cu apă infectă la gust, apa de la Brașov e în regulă, dar are o mare hibă: e tare, adică plină de calcar și asta nu e tocmai fain. Poți rezolva treaba asta, dacă-ți iei un filtru de apă. Nu e ieftin, dar n-o să mai dai pe apă plată și nici nu o să faci excursii cu portbagajul plin de PET-uri pe la izvoarele din jurul orașului, pe unde se plimbă regulat ăia de au prea mult timp liber.

    Spor!
    Mx

    00
  45. Acum aprox 2 luni citeam aici despre perioada in care o persoana strange 4.000 euro si media era undeva la 4-8 luni/familie. Acum, imi dau seama ca cei care spuneau asta ori nu traiau in RO ori consuma pe alimente o suma foarte mica (de aici si perioada scurta de economisire). Ceva nu se leaga…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.