Apropo de ambrozie…

Am văzut topicul ăsta și mi-am adus aminte că prin 2021 am zis că ar trebui să fac ceva cu ambrozia din zonă. Și am făcut. Da, durează o oră să tund toată iarba pe unde e ambrozia, dar nu mai e deloc la mine în zonă. La zona unde nu am access sau nu pot tăia cu trimmerul meu (Makita DUR192) este în continuare, dar n-am ce-i face. Scuzele le-am tot auzit (nu știm al cui e terenul, nu avem ce face, nu se poate, o să ne ocupăm…) și nu s-a întâmplat nimc.

Dar unde am putut s-a rezolvat. I did my part și voi nu mă votați la cel mai social responsability influencer.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. Ambrozia….ce nume frumos pentru o fata

    Comentariu apreciat.746
  2. Clujul e plin. Borhanciul, Buna ziua, zona Roata. In faget zici ca e cultura. Sunt hectare. Nu tine cu trimmerul. Plus ca terenurile alea valoreaza milioane de euro. Ar fi culmea sa ma apuc eu sa le curat. Problema este ca minunata primarie a lui Boc nu face absolut nimic. Ar trebui sa ii amendeze non stop ca nu sunt niste oameni saraci si isi pot permite lejer sa curete terenurile. Clujul e un oras tot mai abandonat de autorități

    Comentariu apreciat.554
    • Ce treaba are valoarea proprietatii cu respectarea legii sau a bunului simt? „Ar trebui sa ii amendeze non stop ca nu sunt niste oameni saraci si isi pot permite lejer sa curete terenurile.” – si daca sunt pe un teren al unui om bogat, nu ar mai trebui amendat?

      88
    • ai făcut reclamație? sau vrei sa dea zoso amenda?

      144
  3. Ma mir ca inca niciun candidat la presendtie nu s-a laudat ca scapa Romania de ambrozie.
    Daca l-ar vota cei alergici sigur ar castiga inca din primul tur.
    Apropo, Bolojan aproape ca a reusit sa scape Oradea de ambrozie. Stiti cum? Simplu, a betonat tot.

    Comentariu apreciat.6313
  4. Daca faceai plangere si la Primarie si la 2-3 ziare locale atunci puteai scrie ca ai facut tot ce ai putut.
    Este un teren viran in zona, tot asa nu prea se stie care si unde e proprietarul, dar dupa ce apare articolul in ziar, in maxim o saptamana e tuns si „frezat” totul. Bineinteles se trimite inainte sa infloreasca. Poate pentru proprietar e mai simplu sa citeasca presa, decat sa vada cat sunt de mari buruienile.

    118
  5. Ești prea negativ, d-aia!

    Da’ bagă un video rant ca sanziana si multumeste celor din audienta care “stiu cum esti tu cu adevarat” si vezi ce iese. :)

    91
  6. Moartea caprioarei cu ambrozia asta, la mine la birou lumea rupe cu stranutul..

    195
    • Stranutul nu e asa o problema. Eu am insa nasul infundat noaptea si nu reusesc sa dorm bine din cauza asta.
      Ce am luat pana acum pt nas nu si-a facut efectul.

      226
    • Sa vezi cum e cand oamenii cheama ambulanta ca li se sufoca copilul noaptea – au patit-o cativa vecini din sat acum cativa ani.

      167
    • Gandeste-te ca aia care stranuta au si niste mancarimi de le vine sa-si scoata ochii, la propriu.

      254
    • Eu bag ambrozie seara inainte sa ma culc si dorm f linistit. Sper sa se legalizeze.

      Comentariu apreciat.4010
    • @scorpy geam inchis si air purifier cu filtru hepa si o sa-ti fie mai bine.
      Momentan eu pot sa respir in casa, cand ies afara e dezastru.

      93
  7. „Nu stim al cui e terenul” – FFS, suntem in anul de gratie 2024 si ca persoana fizica ma costa fix 20 de lei si 10 minute sa aflu cine e proprietarul oricarui teren.

    147
    • NOU
      #17

      La modul cel mai serios, cum?

      Daca stii, nu te sfii!

      Lasa aici un reply, cat un PSA!

      Comentariu apreciat.260
    • Pentru @unomsimpludin popor: Asta în cazul în care terenul este intabulat si scoti extras carte funciara, dar afli doar numele. Daca il cheama Popescu Ion, incearca tu sa dai de el fara sa fii detectiv sau sa ai relatii bune de tot.

      Comentariu apreciat.260
    • plus.
      e mort.
      e plecat din țară.

      dar nah, omul și-a dat măsura istețimii., că noi nu știam de anpci.

    • @Un om simplu: Exat ce a zis @cineva.
      1. De pe geoportal afli numarul de CF.
      2. Ceri de pe site-ul ANCPI un extas CF online folosind numarul de CF gasit de mai sus.

      @Vali: nu comentez de tine ca nu stii cine e proprietarul unui teren pe care se intampla o ilegalitate.

      @Vali: eu nu comentam de tine ca nu poti afla proprietarul unui teren. Ca persoana fizica nu e treaba ta sa vezi cine detine un teren pe care se intampla o ilegalitate.
      – o institutie a statului are surse mai diverse de aflare a proprietarului decat pulica tinky de pe blogu’ lu’ Vali.
      – chiar daca e mort proprietarul cred ca se poate aplica o amenda si alte sanctiuni legislative (gen sa intre cei de la DSP peste teren sa taie ambrozia si sa impute proprietarului terenului costurile), la fel cum CNAIR trimite amenda de rovinieta proprietarului mort sau viu.
      – sfatul cu geoportal+ancpi l-am dat bazandu-ma pe situatia de la mine din sat unde majoritatea imobilelor sunt intabulate. M-am uitat peste Brasov si situatia e trista la voi in sat.

      Tips Geoportal:
      1. Daca nu ti se incarca overlay-urile galbene si rosii cu proprietatile, da refresh la pagina pana apare popupul cu GDPR/Terms and Conditions si da accept la alea.
      2. Daca dupa zoom nu iti dispar proprietaile, mai da refresh la pagina.
      3. Daca tot nu merge, incearca la alta ora. Merge mai ok dupa 8pm din experiente personale

      Tips ANCPI pentru extras CF:
      1. Numar Carte Funicara si Numar Cadastru sunt cam tot timpul aceleasi
      2. Daca atunci cand apesi pe Salveaza (la configurarea extrasului CF) iti da o eroare „Imobilul introdus NU a fost identificat automat in baza de date” atunci posibil ca fi pus un numar gresit sau sa fie numar CF diferit de numar Cadastru; in cazul asta cam ai de mers fizic la OCPI.
      3. Exatrasul de carte funciara colectiva (ex: proprietarii apartamentelor unui bloc) se obtine cu cerere fizica de la OCPI in termen de 2-3 saptamani

      133
    • NOU
      #22

      Iti foarte multumesc.

      Daca de mine era vorba cu „si-a dat masura istetimii”, imi pare rau, dar chiar nu stiam informatia asta.

      100
    • tinky, stii tu ceva, da’ nu tot, si in consecinta cam dezinformezi.

      imobilele care au fost intabulate recent (ultimii 7 8 ani) precum, cele care au suferit vreo modificare in acest timp (tranzactie, dezmembrare, alipire, exoropriere, cadastru general) si cele (foarte putine) care au trecut prin moara ocpi-urilor pentru actualizare au identificator electronic (IE) care tine si de numar cadastral si de numar de carte funciara, întotdeauna acelasi. astea pot fi accesate pe site-ul ancpi.

      cele care au fost intabulate inainte si nu intra in categoriile de mai sus au numar cadastral si numar de carte funciara diferite (intotdeauna) si nu pot fi gasite decat stiindu-le pe amandoua, inclusiv daca te duci fizic la ocpi.

      restul, mai mult sau mai putin jumate din tara, nu au nimic si poti sa te dai peste cap de 3 ori ca fat frumos ca tot nu o sa afli ce, cine si cum, nici pe internet, nici la ocpi, nici la bunul dumnezeu.

      majoritatea terenurilor parasite si care au probleme cu ambrozia sunt in ultima categorie. ca restul le-au luat pt ceva si cam se ingrijesc de ele.

      90
    • @thebblack: Mersi mult de info. Chiar apreciez clarificarile.

      Tot ce am scris mai sus e din experienta personala din interese imobiliare la mine in sat. M-am uitat acum pe alte orase din tara si pare ca situatia cadastrala la mine in zona e chiar buna. Probabil am un bias suplimentar si din faptul ca ma uitam la proprietati de vanzare, deci sanse mult mai mari sa fie cadastru la zi.

      20
  8. Discutam cu un inginer agricol din Dolj și spunea că anul trecut toate culturile agricole din județ erau infestate de ambrozie. Primăriile aveau ordin de la consiliul județean să declare zero ambrozie. De ce? Sunt niste oameni habarniști votați de noi care consideră ambrozia un moft al „# rezisitilor”

    203
    • Vezi Marius mai jos, alergia la ambrozie e ca nu mai mananca copiii corcoduse nespalate.

      61
    • Da Razvan, era un moft (ca si COVIDul) pana cand au inceput sa li se imbolnaveasca neamurile pe capete sau au ajuns pe la spital. Incet incet au inceput sa ia masuri.

      12
  9. Imediat cum incep sa apara buruienile (nu doar ambrozia), noi taiem pe langa curte in si dam cu erbicid ca sa cream o zona de siguranta. Si daca vin proprietarii terenurilor de langa mine ca sa faca scandal, mergem impreuna la primarie/politie, ei sa ma reclame ca am intervenit pe proprietatea lor, eu ca sa ii reclam ca au ambrozie si nu fac nimic. Pana acum nu a fost cazul.

    Parca anul asta, simptomele celor din jur sunt mai putin violente dar tot sunt.

    223
  10. Ma lupt cu ea la mine in comuna, unde este a primariei s-a taiat, unde s-au gasit proprietarii s-a taiat, buba e ca mai sunt sute de parcele a caror proprietari nu ii gasesti.

    Problema este oarecum si la legislatie, intai trimiti o somatie, apoi dai amenda, daca ai cui. Ca sa intri sa cureti trebuie sa deschizi proces in instanta si sa ai de la ei hotarare sa intri cu utilajele, apoi sa tai factura, cui? :)

    102
  11. Duceti copiii la munte constant. Expuneti-i la natura. Lasa-ti-i sa manance every now and again cu mainile murdare. Cu cat duceti o viata mai sterila cu atat veti dezvolta tot felul de alergii.

    Indecis. Tu ce zici?2834
    • NOU
      #31

      Si legatura cu ambrozia este…?

      Indecis. Tu ce zici?2111
    • Gata boss, ai rezolvat problema ambroziei. Premiul Nobel scrie pe tine …

      Indecis. Tu ce zici?2310
    • Eu am copilarit mai mult in natura si am mancat si pamant cand eram mic. Facuse o fata de care imi placea o placinta de noroi, iar eu, ca s-o impresionez, am mancat o bucatica si am zis ca e foarte buna. Dar de alergia la ambrozie tot n-am scapat. Poate chiar n-a fost ce trebuie placinta aia.

      Comentariu apreciat.454
    • E vb de alergii in general mai semi.

      615
    • la cat cacat se manaca in Romania ar trebui sa nu mai stranute nimeni

      83
    • Nu știam unde zace geniul

      13
    • Cat am fost copil, am stat numai pe afara. Pe toate dealurile posibile, pri pădure, pe la bălți, lacuri, mlaștini , you name it. Pana la 30 de ani n-am avut nici pe draq. După aia am căpătat alergie la polen. Cu ambrozia nu prea am treaba, numai strănut un pic. Dar…de ce am devenit alergica? Asta e intrebarea

      30
  12. Stie cineva cum as putea scapa de rugii de mur? Momentan ma intereseaza sa scap de plantele mari, crescute, apoi de radacini. Oare ar face fata un trimmer electric sau sa-mi iau o motocoasa, mai bine?

    42
  13. Nu știu cum ea la voi dar la mine e rău cu ambrozia am ochii umflati și de abia pot sa respir. Atât de rău încât trebuie sa plec din tara în perioada minunata când apar simptomele. Recunosc ca sunt norocos și îmi permit sa fac asta dar nu știu restul cum suporta.

    66
  14. prin jurul bucurestiului am vazut campuri intregi (de obicei agricole SI lucrate) unde ambrozia e moarta si uscata.

    cineva a gasit o solutie si o aplica la scara larga, probabil contra cost.

    50
  15. Este ora 4:43 și stau treaz pentru că începuse să-mi curgă nasul și să mă mănânce nasul și ochii. În somn. Deci da, muie ambrozie

    50
  16. Ii mai aud pe câte unii „ce mare lucru cu ambrozia asta”. Dar numai eu știu că îmi vine să îmi scot ochii din cap de mâncărime și să-mi bag degetele în urechi.
    Ce-i drept, până acum 5 ani, nici mie nu mi se părea mare lucru. Până nu suferi, nu ai cum sa înțelegi.
    Luam niste pastile antialergice, îmi mai ameliorau senzatiile nasoale, anul asta am incercat sa nu le iau, că îmi era frica de vreun fals pozitiv la drug test, dar nu am rezistat.
    Am fost in Germania câteva zile, nu am avut absolut nimic, Austria la fel. O fi de la chemtrails, că au mai multe avioane 😅

    01

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile