Ce apreciați acum și n-ați apreciat la momentul ăla?

Nu vă cer 3€ pe patreon pentru că datorită mie nu mai aveți toate căsuțele alea de completat în declarația de mers pe jos, asta rămâne între voi și dumnezeul vostru, oricare ar fi el. Să revenim la ale noastre, că nu ne îmbătăm cu ce succese am avut ieri sau azi…

Ce apreciați acum, când stăm închiși în casă de 2 săptămâni, și la momentul în care vi s-a întâmplat ați zis că nu e mare chestie? Mersul pe jos? Plimbatul în parc? Dormitul în hamac? Mersul la cumpărături după orice porcărie? Berea la terasă? Prietenii?

Pentru că e prea frig să bricolez pe afară și nici cu bicla nu pot să ies, bag stepper în casă.

alone

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

159 comentarii

  1. pornhub premium

  2. Plimbarile lungi de 8-10km pe jos pt exorcizare psihica😀

  3. Nu stiu altii de cand sunt in izolare, dar eu sunt de 2 saptamani si inca nu s-a schimbat nimic. Mai vedem peste inca 2.

    • Obligatoriu e doar de ieri. Acum ca ai avut tu spirit civic și de când s-au închis barurile (chiar dinainte, de fapt) nu ai mai ieșit, e altceva.

    • Cica recordul il detine soldatul japonez, 29 ani:
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Hiroo_Onoda ;-)

    • La fel, de 2 saptamani in izolare cu o singura iesire la farmacie si supermarket. Nu e mare diferenta de stilul meu de viata obisnuit. Soata se urca pe pereti! :D
      Imi lipseste linistea, de cand s-au intors toti cocalarii de pe unde or fi fost la furat si acum stau si urla in strada sau tureaza niste masini, printe chefurile cu manele la maxim.

    • Ce îmi dați downvote, nu asa e?! Doar de ieri e limitata circulația pe timpul zilei. Înainte a fost totul voluntar (în afara de mărimea grupurilor)

  4. Sincer sunt o persoana care profita chiar si de astfel de zile nu prea regret nimic. Imi plac chiar si zilele in care ploua.
    Dar daca ar fi sa „storc” ceva ce apreciez acum – ar fi ca nu ma pot intalni cu cineva si nu putem sta la o vorba, un suc, o bere etc. O urma de socializare. La asta chiar se simte lipsa.
    Iti multumim si pentru documentul „minune” :)

  5. Libertatea (de miscare) in general.

  6. Fiind blocat singur într-o țară în care momentan poți face ce vrei pe afară, dorința cea mai mare e să stau izolat cu familia acasă.

  7. nici Tinderul nu mai are sens acum, cine sa stea sa le vorbeasca 4 luni…

  8. Pot să stau şi un an/Cu ochii în tavan (Alexandru Andrieş).

  9. Fotbalul cu prietenii de doua ori pe saptamana la balon.

    • Man, in general mai aveti nevoie de oameni ?:)

      Cand /daca isi revine lumea vreodata, as vrea sa ma re-apuc si eu. Sunt in urma unei rupturi de ligamente la glezna si repaosul aferent : burtica incepe sa-si spuna cuvantul si mi-e dor de minge :))

      Nu’s strain de fotbal dar nici vreun Cruyff. Mai degraba un Florentin Dumitru in mizerie asa :)).

  10. Apreciez mult mai mult relatia pe care o am cu ai mei parinti si nu-mi vine sa cred ca suntem de doua saptamani in aceeasi casa ( n-am mai facut asta de vreo 13 ani ) si reusim sa incheiem fiecare zi cu voie buna si-un joc de whist, rentz sau remi.
    Si mi s-a (re)confirmat faptul ca viata e mult mai buna cand ai o curte si-o gradina.

  11. Dacă nu sunt prea pretențios, Vali, când vor scoate o nouă versiune a declarației învață-i să schimbe și formatul documentului din Letter în A4.

    • E la telefon cu Arafat, se rezolva până diseară.

    • Doar mie mie se pare o prostie ca lipseste CNP-ul? Mai ales ca adresa nu trebuie neaparat sa fie cea din buletin.

    • @Bogdan – bugetar sau bancher?
      BTW vezi ca au scos si numele parintilor.

    • Nici una nici alta, dar daca te cheama Ion Popescu si treci alta adresa decat cea din CI cum te poate verifica?

    • Bogdan, inca nu te-ai prins ca nu verifica nimeni pe bune declaratiile alea? Daca nu ai fost inca oprit de politie sa iti ceara declaratia, iti spun eu cum se intampla: se uita 3 secunde peste ea si ti-o dau inapoi. In trafic. Sunt doar pentru descurajarea iesitului.

      By the way, zilele astea mai are cineva si gripa? In alti ani erau pline stirile de morti din cauza gripei. Nimic acum. In 2019 parca murisera aproape 200 de oameni din cauza gripei intre 30 ianuarie si 18 aprilie.

  12. stai asa! cer si eu sfatul comunitatii: chiar nu se poate iesi cu bicla? adica, inteleg ca se pot desfasura activitati sportive in aer liber aproape de casa, dar cred ca e la latitudinea politistului, nu?

    • Eu ma duc de 8 ani la sala, mort copt, bolnav, sanatos, pe ploaie, pe vant, pe zapada, pe canicula, nu conteaza. As vrea sa ies pe afara sa fac ceva, ca nu-mi trebuie sala de fitness pentru ce fac eu, dar am zis ca e de bun simt sa nu ies. Intelegi si tu ce vrei din asta.

    • Stai ca poate urmează și varianta 3 de declarație, în care o sa zică și cam la ce raza departare de casa ai voie sa te plimbi. La italieni a ajuns la varianta 4 de declarație și, cum glumea cineva, noroc ca virusul suferă mutații mai rare decât declarația. Nu înțeleg de ce atâtea tari urmează aceleași etape – adică dacă vad ca alții, mai înaintați în epidemie, au trebuit sa o schimbe de mai multe ori, de ce nu sar peste câteva variante intermediare?

    • Fă și tu flotări în balcon.

  13. Înotul îmi lipsește. Numai mirosul ăla de clor când am apropiam..priceless

  14. apreciez mai mult faptul ca inainte numai eu ma laudam cu stilul actual de viata, acum nenumarati poseri imi copiaza stilul de viata si ma simt frustrat si bagatelizat

  15. in alta ordine de idei, am deja vreo 30 de declaratii pe model vechi printate, imi ajung pentru 2 ciume si 3 gripe de acum incolo

  16. Off-topic
    Daca reusesti sa scoti idiotenia cu domiciliul pe buletin, promit ca fac cheta pentru statuie!

    • Statuie…
      Îl împăiem direct, sau îl băgăm în formol. Să vină lumea să se închine ca la tătucul de la Moscova. Îl punem frumos în mausoleu, taxă de intrare și vindem drept suveniruri brelocuri-topoare în miniatură. Și machetuțe Subaru pentru lesbieni.

    • Bine ca au scos din cerere posibilitatea de a rezolva alte treburi urgente, gen ITP, asigurare, rovinieta, revizie, asta ca sa le enumar doar pe cele legate de masina. Multumim Zoso! :D

  17. Sa pot sa muncesc si sa ma simt util. Chiar imi place mult ceea ce fac.

  18. Mai nimic. Consider ca anxietatea, depresia, isteria de acum a astora in case se cauzeaza stirilor bomba. Nu ca „e doar o gripa”, dar dintr-o data lumii ii e frica de moarte. Chiar am uitat sa zacem si sa ne plictisim? Cati n-ar fi platit stilul asta de viata acum 11 luni?

    In afara de job si de magazine, sunt sihastru.
    Am urat si continui sa urasc tesatura societatii romanesti: de la autoritati pana la modul cum suntem; de la smecherii mari in costume Armani stabiland finante & economie & polite & „nu ma scol din pat pentru x €uro” pana la samsarii care vand online sampon pe post de dezinfectant sau care lucreaza pentru aia mari; de la smechereli & aiureli sistemice (ale sistemului) pana la aia care joaca alba-neagra cu Garcea de la locala & garda care isi ia comisionul; de la astia care se afla in seama cu tot felul de cercuri, anturaje ermetice, unde primesc favoruri de sute de mii si milioane pana la nea Nelu din satul semi-izolat care bea pe caiet; de la baietii destepti din „industria cutare” care planuiesc sa se care imediat dupa ce-si fac ‘plinul’ pana la baietii de treaba care iti schimba bucsa masinii cu una contrafacuta; de la afacerile private in care patronii/managerii/directorii/HR isi bat joc de tine in fel si fel de moduri (sa te inraiasca) pana la sefii de autoritati care iti dau chix daca nu cumva esti ruda sau prietenul cui trebuie; de la contracte cu clauze abuzive si ilegale pana la cei care-ti spun ca tot tu esti de vina ca ai acceptat contractele & clauzele abuzive & ilegale; de la piscotarii care se autoprezinta drept miezul din dodoasca pana la scarnaviile care-ti raspund la o problema tehnica cu „Da’ nu aveti un prieten/cunostinta sa va rezolve/repare problema?” dupa ce tot tu ai cerut ajutor; de la mismasurile locale sau nationale cu interlopi & proscrisi pana la pensionarul de lux securist care a ranjit ca a murit Paul Goma dupa care da „Buna ziua” rudelor victimei pe care a mazilit-o prin tortura sau gloante in 89; de la complicatiile zilnice pana la chinurile & harnelile inutile… Etc.

    Noi nu train intr-o lume buna.
    Ba, daca e sa completez cu inceputul, as mai adauga ca multi au avut timp sa se gandeasca si i-a apucat anxietatea, depresia, nervii si altele fiindca, dupa ce o sa se termine pandemia asta, ne reintoarcem la apucaturile arhicunoscute („Doamne fereste” isi zic unii sa nu regrete perioada asta a virusului).

  19. Mersul pe jos de la birou – acasă. Abia așteptam să se întunece mai târziu ca să fac asta…
    Ieșitul regulat în weekend pe niște dealuri lângă oraș – mai ridicam drona, mai stăteam întins pe iarbă să o aud cum crește
    O cafea to-go și plimbare cu iubita prin parc duminica

    Cred că le apreciam la fel de mult și înainte, dar acum le duc dorul mai tare.

  20. Pfoai boss păi pentru 1 milion de euro stau și eu un an la părnaie…Doar acu jumate de an explicau pe aici toți ghioceii bombardieri cum izolarea e parfum și băi ce prost ești , că nu ști nimic și vorbești prostii. Stai că imediat vine cel puțin unul și explică cum stă fenta…

  21. Libertatea de miscare si un oaresce sentiment de siguranta a zilei de maine.

    Pe de alta parte am invatat: nu toate chestiile imi erau absolut necesare; daca o sa mai am posibilitatea, sa ma mut la casa; oricat de mult bine ai facut la un moment dat, in situatii de criza oamenii uita si iau decizii pe nejudecate.

    • si un oaresce sentiment de siguranta a zilei de maine.

      Tu in ce an traiesti flacau?

    • 20-20
      Am zis oaresce…

    • „Siguranta zilei de maine” e putin ambigua fiindca ce stiu eu, asa ceva s-a terminat din 1990.

    • Inteleg unde bati si nu e cazul…
      Ma refeream la un oaresce feeling, probabil dat de faptul ca nu am rate, probleme financiare deosebite, medical 95% ok, etc
      Daca nu aparea un dezastru natural, razboi etc puteam sa-mi planific un concediu, o achizitie si alte chestii.
      Acum not anymore… pana nu se linistesc lucrurile ma gandesc de 2 ori daca chiar am nevoie de un sixpack de bere… dar chiar mai bine ar fi sa nu iau deloc ca nu e esentiala. Chestii de genul…

    • vai ce edgy o ardeti pe aici. Fara siguranta zilei de maine. Da boss, e greu in perioada asta (minus mizeria cu coronavirus)

    • De parca pe vremea lui ceașcă aveai siguranță zilei de mâine, dacă e sa o luam la bani mărunți. Dacă erau unii care credeau ca ala e reich-ul de 1000 de ani, se minteau singuri. Mai ales ca de la o zi la alta era mai rău. Cel puțin în ultimii 15 ani ai regimului.
      Asa ca pana în ianuarie simțeam o siguranță mult mai mare a zilei de mâine decât pe timpurile alea.

    • S, aveai ssecuritatea zilei de maine: ca va fi firg in casa, ca rafturile in magazine vor fi goale, ca in ziare vor scrie doar minciuni si ode, ca la televizor nu va fi nimic, ca te vor aresta daca injuri pe cine nu trebuie, aveai securitatea.

  22. Am o problemă, poate aveți vreun sfat. După ce se face bine soția și iese din… lagărul de la Suceava, se va întoarce la serviciu la spital. De când cu ordonanțele vieții transportul în comun din localitate se tot reduce, mai întâi n-au circulat între 9-14, acum citesc că în weekend nu vor circula deloc. Pizda mă-sii, lumea mai merge la serviciu și în weekend, spitale, farmacii, electricitate, apă, magazine. Și n-au toți mașina la scară.
    Așa, revenind, eu o duceam cu mașina, ea nu conduce din mai multe motive, nu că nu vrea, nu poate. Nu știu unde și dacă pot bifa pe declarație că o duc la serviciu și că o iau. Le scriu traseu, interval orar, ce vor ei, însă nu-mi dau seama dacă mă încadrez undeva. Și sincer nici nu știu unde să întreb. Ar fi culmea să iau amendă pentru că îmi duc soția să salveze vieți, dar de la competenții noștri te poți aștepta.

    • Vezi că în general spitalele au emis adeverințe pentru angajați. Să ai o copie eventual la tine, eventual și după buletinul soției, plus declarația pe proprie răspundere cu traseul pe care chiar mergi. Ar trebui să fie ok, nu cred că sunt chiar așa absurzi.

    • Îți dai seama că fac poze la tot, adeverință, legitimație, CI soție, tot, m-am gândit la asta. Dar ce naiba bifez pe declarație, că era înainte faza cu „pentru rezolvarea următoarei probleme urgente……” și completai motivul acolo. Acum în varianta nouă nu mai este.
      Logic, normal, n-ar trebui să am probleme. Dar mi-e frică de stupizenia unora.

    • Pai folosești formatul vechi de declarație. Acuma sper ca nu au pretenția sa ne refacem stocul de declaratii. Ordonanța nu au schimbat-o, doar modelul de declarație.

    • ordonanta zice ca in celelalte cazuri ai nevoie de declaratie, nu in cazurile de la alin.1(adica cele standard cu mers pana la magazin, serviciu etc.). deci practic doar pt cazuri extra trebuie completat, declaratiile astea de pe net nu au nici o legatura cu ce scrie in ordonanta.
      eu am aceeasi problema

    • Sunt in aceeasi situatie, maine merg la serviciu (lucrez in energie, am program mixt), iar colegii sunt inspaimantati ca voi veni cu transportul public. Asa ca pentru siguranta tuturor, sotul meu ma va duce/ aduce de la job, eu neavand carnet. Am de gand sa-i dau toate actele: adeverinta mea in copie, buletin copie, leg serviciu copie + declarație completata de el.
      Voi reveni cu vesti daca au fost suficiente.

    • Chiar te rog Emma, și mulțumesc!
      Și tuturor care au răspuns mulțumesc.

    • @mst
      Io zic sa nu ai vreo surpriza…

    • @mst,

      stiu ca e confuz formulata, e totusi o lege romaneasca. unele articole au numai litere, unele au numai aliniate, unele au aliniate cu litere. totusi structura este evidenta: articol/aliniat/litera. fiecare articol are aliniate de la 1 in sus, fiecare aliniat are litere de la a in sus. acolo unde se face referire la alt element, in lipsa altor precizari se refera la litera din acelasi articol/aliniat sau aliniat din acelasi articol. altfel ar fi confuz, la aliniatul 1 al carui articol te referi? ca toate articolele au unul (chiar si alea doar cu litere, au implicit un aliniat 1).

      in consecinta ar suna cam asa:

      ARTICOLUL 1, ALINIATUL 1, LITERELE A-I prezinta situatiile in care ai voie sa iesi.

      ARTICOLUL 4, ALINIATUL 1, LITERA A: angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator;

      ARTICOLUL 4, ALINIATUL 1, LITERA B: persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

      ARTICOLUL 4, ALINIATUL 2: Pentru verificarea motivului deplasării în alte situații decât cele prevăzute la ARTICOLUL 4, ALINIATUL 1 se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

    • si eu zic la fel, dar am citit ordonanta cu atentie

    • Emma, noutăți?
      Că eu sunt descurajat, înțeleg că depinde de cât de înțelegător e organul… Statul pulii, dați-mi bă amendă că duc soția să lucreze în spital!

    • Azi nu ne-a oprit nimeni, nici la dus, nici la întors. E drept, ca nici masini de politie nu am intalnit pe traseu.

    • @ eugen uite un raspuns cat de cat oficial. Cred ca tu te incadrezi, tinand cont ca nu mai exista transport public la voi (eu asa am înțeles). Noi nu ne incadram, STB inca functioneaza. O sa vad de miercuri cand trebuie sa merg din nou la serviciu.

    • Scuze, nu am spus unde am citit. E o postare a Poliției Române pe fb.

  23. Fără nici o legătură cu ce se întâmplă acum, regret că n-am avut grijă de spatele meu. Bat totuși în lemn, se poate mult mai rău, măcar mă pot mișca de colo-colo.

    În rest, deocamdată e ok, stăm acasă din 2004, pentru noi e suportabil. Mă râcâie doar că anul ăsta planificasem să mă ”mut” 40 zile în Grecia și nu se mai poate. Nu-mi pare rău de mine, mai degrabă de copil. Asta e, poate 2021.

    • Shit dude, doar 40 de zile? Eu m-aș muta de tot. O căsuță, veche nu contează, pe malul mării, să aud valurile, să ies să-mi bată briza în… chelie. Of.

    • @Eugen – iarna bate vantul acolo de te lasa si fara chelie. Stiu ceva greci care prin toamna se muta pe continent.

    • Hmm, asta e atunci, îmi trebuie o căsuță și pe lângă Atena.

    • E o idee excelenta. Am studiat mult piata anul trecut sa vad preturi la case si apartsmente in grecia. E bine sa iti iei un avocat si se rezolva. La standardul meu si la locatia dorita, am gasit case si apartamente cu 60-70k euro. Mama daca as reusi sa vand casa din romania…

  24. Diversitatea,cred ca asta lipseste tuturor.
    In casa esti limitat,zilnic,la aceleasi cacaturi.M-am saturat si de netflix,si de youtube si de citit un miliard de chestii despre coronavirus,ca si cand toti ne vom da doctoratul dupa ce se termina treaba.Faza nasoala e ca vom fi nevoiti sa stam in casa pana la doua saptamani dupa Paste,ca bineinteles,romanii sunt piosi si se vor duce la biserica.

    • Ce optimist esti!
      Daca avem noroc, la 2 saptamani dupa Paste o sa fie de-abia varful epidemiei.
      Urmeaza apoi inca 1-2 luni in care trebuie sa stam in casa, sa scada suficient numarul de cazuri.
      Bine, asta in varianta semi-optimista. In varianta apocaliptica se duce dracu tot sistemul sanitar inainte sa ajungem in varf, si vine zombie apocalypse cu 50% din populatie infectata si nimeni sa ii trateze.

    • Nu își permite nimeni sa ne tina în casa pana în iulie.

    • Mai ales ca cică au descoperit acum în Italia ca toți cei internați aveau deficit mare de vitamina D. Și, ca să fim ca în filmele cu prosti, oare fix ce trebuie sa faci ca să ai mai multa vitamina D? :)))

    • @S, dacă nu-ți iese faza cu statul la soare, iei pastile (concentrație mai zdravănă).
      sau, dacă ești în Italia, Germania, faci injectabilă. la noi ”nu se mai fabrică, nu se mai importă” (aia injectabilă).

      de mai mulți ani iau 2.000 ui pe zi, tot anul, de la cap la coadă și de la coadă la cap. răcelile mele sunt mult mai lejere, și ca intensitate a simptomelor și ca durată, și ca simptome după.

    • S, să iei un supliment? :D

    • @A, 2.000 ui nu e mult, nu doare ficatul sau ceva?

    • @Eugen, nu știu dacă e mult sau puțin, dar: 1. așa mi-a fost recomandat de medic (analizele mele pe temă sunt mereu multicel sub limita minimă admisă; aproape am atins limita minimă la sfârșitul unei veri când am reușit să fac vit. D injectabilă și m-am străduit să bănănăi cât mai mult pe afară). 2. nu mă doare ficatul, nu mi-e rău, nu mi-e nimic aiurea. doar, cum am zis, am constatat că răcelile mele se poartă mai omenește. plus că rămâneam luni de zile cu ”tuse reziduală” urâtă de tot (diagnosticul medicilor, într-un an am făcut inclusiv radiografie pulmonară), acum doar o săptămână de tuse vagă după ce se termină răceala.

      am citit pe undeva (am dat peste o reclamă pe fb acum niște ani), niște unii care vindeau suplimente alimentare cu vit. D și aveau ceva sală de sport recomandau (așa susțineau că iau ei) chiar 10.000 ui pe zi. parcă nu m-aș duce chiar până acolo, rămân la ce mi-a recomandat doctorul.

  25. Mersul la cumparaturi pentru orice porcarie imi lipseste, era ritualul meu, ma plimbam seara 30-45 min si ma intorceam acasa cu un piscotel, o berica, o ciocolatica, o salatica, prajiturica, cafeluta sau ce-mi mai fura ochiul si papila prin magazinele pe care le luam la rand, in fiecare zi altul

  26. deocamdata nimic, poate un fotbal cu baietii; si peste vreo trei luni, o baie la mare

  27. abia au trecut 2 saptamani .. peste inca 10 saptamani o sa si uitati ce va placea sa faceti inainte de „izolare” .. virusul nu va dispare decat temporar. Asta-i deci noul mod de viata dca nu vrem sa riscam imunizarea.

    • Ar fi minunat să devenim imuni după infectare. Dar nu știm, nu găsesc nicăieri oameni de știință care să spună că e clar, după ce ne vindecăm suntem imuni.

    • Ai anticorpi, nu mai faci o forma atât de rea. Sau nu faci deloc.

  28. Mersul la mall.

    Glumesc. Plimbatul pe afară, că făceam des asta, și statul la terasă la o cafea sau bere.

  29. bussines as usual. n-as putea spune ca simt o mare diferenta. doar hartia vietii ca sa am duc pana la colt.

    ah, un aspect pozitiv :)) fac un sfert de ora pana acasa, in loc de o ora.

    • pana la colt nu iti trebuie hartia vietii. citeste ordonanta

    • Art. 1. – Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

      e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizicăindividuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

      Art. 4. – (1) Pentru verificarea motivului deplasării:

      a) angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator;

      b) persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

      (2) Pentru verificarea motivului deplasării în alte situații decât cele prevăzute la alin.(1), se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

      am citit. tu?

    • @thebblack
      Si asta e blogul cu cititori cu salarii de mii de euro…
      Sunt mulți ca mst care pur și simplu nu înțeleg.

    • @mst
      Cum știe polițistul ca ai fost/mergi doar pana la colt?
      Am văzut azi un om oprit care era clar îmbrăcat ca mergând pana la colt :)

    • ce intelegi prin ‘(2) Pentru verificarea motivului deplasării în alte situații decât cele prevăzute la alin.(1), se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.’
      unde mai vezi ceva in ordonanta despre acea declaratie?

    • mda, am citit ‘articol’ in loc de ‘alineat’ :) well, ignore me

    • @mst
      Din păcate cu confunzi alineatul 1 (de la art. 4)cu articolul 1.
      La alineatul 1 de la art. 4 se clarifica ce și daca sa prezinți suplimentar în caz ca te deplasezi în scop profesional (ca angajat sau ca independent) . Iar pt celelalte scopuri de deplasare (enumerate la art. 1), la alineatul 2 din art. 4 se prevede ca prezinți declarația aia.

    • @S,

      nu e chiar asa. indiferent de venituri oamenii sunt oameni. fiecare are preferintele si idiosincraziile lui; are bucuriile si supararile lui; subiectele preferate si subiectele la care chiar se pricepe, astea nefiind neaparat aceleasi, ca de aia ii vezi comentand mult si prost pe cate un subiect si dupa aia inchide discutia din 2 cuvinte la singurul comentariu pe alt subiect; are subiectele lui tabu, la care ori nu comenteaza niciodata ori comenteaza permanent si obositor indiferent de pepitele de intelepciune sau enormitatile pe care le debiteaza; are bunul simt natural si educatia antropica care impreuna dicteaza agresivitatea si vocabularul cu care abordeaza fiecare subiect, interlocutor sau opinie contrara.
      fiecare dintre noi suntem undeva pe scarile astea si suma tuturor astora formeaza ceea ce suntem cu adevarat. toti umilii comentatorii, insclusiv mst, tu sau eu, distinsii autorii, ocazionali, uzuali sau permanenti si evident ospitaliera gazda a noastra a tuturor.
      idealul, asa cum l-a spus vali odata, ar fi ca fiecare sa invete ceva in urma celor citite aici. daca fiecare dintre noi este mai destept cu 0.01% in urma fiecarui articol, wow! nu se intampla mereu, dar se intampla.

      o seara buna cu speranta ca peste 3 luni sa ne certam din nou pe tema cutiilor automate, dimensinilor ccd-ului din telefon sau ux-ului vreunui site obscur.

      stati acasa.

  30. Ma simt nitel vinovat ca stau la casa (in acelasi timp, ma felicit ca nu am vandut casa, chiar vorbisem cu un tip care are agentie). Lucrez pe laptop si telefon ca si inainte, de maine planuiesc sa incep sa lucrez prin curte/gradina. Imi lipsesc magazinele de bricolaj (cred ca s-au inchis). O sa inceapa sa imi lipseasca iesitul la o terasa, indopatul cu chestii bune de pe la restaurante. Anul asta trebuia sa plecam in Italia, in regiunea Toscana. Bad fuckin’ luck

  31. Umblatul aiurea pe orice străzi sau coclauri, cât vreau io.

  32. Mi-e dor de o tură pe munte, gen 4-5 ore de pus creierul in stand-by si de dat din picioruțe.
    Mi-e dor de un city break in Italia.
    Mi-e dor de o ieșire la bere și la bârfă. Compensăm parțial cu videoconferințe pe Skype, dar e ca sexul cu prezervativ.

  33. Libertatea de a ma urca in tren/masina si sa ma duc unde vreau. Imi plac excursiile de o zi, hikingul, muzeele, concertele. Le duc dorul, dar nici nu ma stresez aiurea ca nu pot sa ma mai duc.

  34. Nu e rău deloc până acum. Gătesc mai mult, ‘aberez’ mai mult cu consoarta, am redus țigările, citesc mai mult, nu ma mai intersectez cu colegi prea vorbăreți.

    Per total, nu pot sa spun ca îmi lipsește ceva anume în mod special. Chiar e bine deocamdată.

  35. Mie imi lipseste linistea de acasa. Eram invatat sa muncesc de acasa si in general sa stau in casa destul de mult. Dar acum mai sunt niste persoane in plus pe aici toata ziua, care ma cam incurca :)

  36. Îmi lipsește mersul în parc cu copilul, ceea ce înainte nu îmi provoca tot timpul plăcere :)).
    Nu îmi făcea plăcere înainte să merg la cumpărături în supermarketuri unde parcarea era mereu plină și mă ciocneam de oamenii gură cască printre rafturi. Acum parcă m-aș plimba puțin pe acolo, să aleg eu ce produse vreau, să citesc etichete.
    Îmi doresc să merg la sală, dacă știam că voi fi izolată în casă nu îmi vindeam bicicleta statică.
    Vreau să merg la plajă, să mă plimb pe străzi, să mă sui în mașină fără a știi exact unde vreau să merg, să stau pe o bancă în parc și să mă uit în gol.

  37. Aglomeratia din metrou, coada la bere pe la concerte.

  38. o imbratisare.

  39. Eu tot nu inteleg ce rol are declaratia aia pe proprie raspundere. Ma rog, altul decat sa iti aduca aminte ca traiesti in tara birocratiei absurde.

  40. Libertatea și drepturile mele. Bine, știam ca sunt fundamentale, dar acum îs FUNDAMENTALE.

  41. Da’ ce cuminti sunteti in declaratii ba betz . Amanta din cealalta parte a orasului nu va lipseste deloc , este ?

  42. Mie mi-e tare dor să merg să îmi plătesc întreținerea la casierie…

    Treaba e asta, știu că multi au parte de administratori destupati sau de firme care administrează blocul, dar ce facem in cele N cazuri in care administratorii invoca fel de fel de motive pentru a evita plata in cont? Și mă refer acum, nu la modul „discutăm asta in urmatoarea ședință de bloc”, la care oricum se prezintă doar pensionarii ce socializează la gheretă. Profit de moment sa trag semnalul ăsta de alarmă, mi-a venit ideea la o bere virtuală cu niște prieteni. Degeaba ne chinuim sa stam în case sau să ne ținem părinții in case, atât timp cat periodic, in multe scări de bloc, cineva interacționează in modul asta. Cred cu tărie ca la cât de repede se răspândește porcăria asta de virus, orice chestie de finețe va conta, inclusiv lucruri care par oarecum inofensive.

  43. BANII!!! Care nu mai vin…

  44. cel mai tare ma sperie ca e posibil sa moara oameni dragi si n-am sa-i mai revad niciodata

  45. Unde scrie ca datorita tie ? Cum i-ai convins ? :)

  46. Acu tre’ sa aibe semnatura daca am inteles eu bine… asa ca e mai ampulea ca e mai greu cu wordul editabil.

    • semnătură într-un pdf cu aplicația ”fill and sign” nu e bună?

    • @A: Si cum e asta mai usor de inteles pentru tot omu’ decat sa scrii numele mamei (sa fiu sincer nici nu inteleg de ce-i nevoie de ea)?

    • probabil n-am înțeles ce-ai vrut să zici în primul comentariu, pt că în mod sigur nu l-am înțeles pe al doilea.

      am presupus că te referi la faptul că declarația trebuie semnată olograf (de mână), chestie complicată pt oamenii care nu au la dispoziție o imprimantă.

      aplicația ”fill and sign” (sunt aproape sigură că 99,99% din oamenii care comentează aici au telefoane care le permite să o descarce) permite să deschizi cu ajutorul ei un document PDF (declarația vieții, după ce o descarci în telefon de pe undeva), să modifici acest PDF- să completezi din taste anumite câmpuri goale din acel PDF, exact cum ai completa un formular și să-l modifici adăugându-i o semnătură olografă- semnând documentul cu degetul pe ecran (nu merge cu un stilus, am încercat).
      nu e necesar să te chinui ca Hristos pe cruce s-o faci mică, poți s-o faci pe tot ecranul telefonului tău, pe documentul deschis în aplicație, și aplicația ți-o poate micșora și plimba stânga-dreapta-sus-jos până ajunge acolo unde trebuie în așezarea în pagină a documentului. salvezi documentul completat și semnat astfel și puf, ai un document/formular/declarație semnat(ă) ”de mână” de tine.

      am folosit aceasta aplicație anul trecut când eram șomeră și mi se mai cereau chestii semnate, să le trimit pe mail (mai o declarație GDPR, mai un formular de înscriere la un concurs descoperit în ultima zi) și documentele semnate așa nu au fost respinse de nimeni.

      întrebarea mea era: ar fi ok o declarație semnată ”de mână” în felul ăsta?
      dacă da, mă gândesc că este utilă celor care n-au acces la imprimantă.

      sunt mai multe alte aplicații care fac chestii asemănătoare, pe asta am ales-o eu la momentul ăla.

      ps. e mai puțin complicat decât explicația mea, eu m-am descurcat singură și-s cumplit de varză la chestii tehnice de genul ăsta. :)

    • @A: eu sunt in continuare uimit cat de orbiti suntem de ‘bula’ noastra.

  47. mersul la curve. Nu am fost niciodată, dar acum parcă m-aș duce.

  48. Gradinita, a copilului evident

  49. Mersul la cumpărături după orice porcărie Și prietenii

  50. Cand lesinam la sfarsitul zilei dupa schi si imi bubuiau picioarele

  51. Sunt o persoana destul de recunoscatoare de felul meu, deci apreciam si inainte faptul ca puteam iesi la orice ora cu copii afara inainte sa se suie pe pereti. Dar cum zicea si un ante-comentator, au trecut abia 2 sapt (nu am mai fost la birou de pe 10 martie, iar la plimbarile plimbarile scurte de seara am renuntat acum mai bine de o saptamana).

    Nu am inteles niciodata stepper-ul. Eu am gasit ca „micro-workouts” (3-5 minute de workout odata la 2-3 ore) sunt chiar misto cand stai toata ziua in casa.

  52. eu încă merg la birou și ies din casă, tot îmi lipsesc câteva chestii:
    1. mersul la cumpărături când și unde vrea mușchiul meu, chiar și zilnic în celălalt capăt al orașului. nu cred că e chiar interzis, dar parcă nu m-aș expune în halul ăsta.
    2. o oarecare relaxare vis-a-vis de viruși, microbi, draci bălțați. niciodată până acum nu mi-am șters biroul cu spirt, niciodată până acum n-am șters cu spirt cumpărăturile. pzm, cumpărăturile?! niciodată până acum n-am pus mască la gură/nas pe motiv de epidemie (pe motiv de fulgi de plop da :) ). nu, n-am găsit mască să cumpăr, am improvizat ceva dintr-un soi se eșarfă tubulară (dintr-ul material fff subțire, dens, o chestie pt sportivi și mers pe munte, nu știu cum îi zice) între faldurile căreia am băgat un șervețel dezinfectant pt curățenia casei.
    3. faptul că făcusem planuri cu părinții să vină la mine de paște.

  53. Apusurile de primavara pe care le vedeam de la birou. Serile de vineri in care ma opream la supermarketul de langa casa si luam cele necesare pentru sandvisurile de a 2-a zi. Trezitul sambata dimineata la 5-6 pentru a vedea rasaritul pe A3. Excursiile de 1 zi la munte in care ma incarcam cu energie pentru saptamana urmatoare. Teama ca am facut prea multe pauze pe traseu si ca o sa ne prinda din nou intunericul pana ajungem la masina. Graficele de pe ceas cu diferentele de nivel parcuse. Clatitele cu ciocolata si banane sau cu gem de zmeura din Busteni.

  54. Plimbatul pe lac. Ma ajuta sa vad cat de „mici” suntem cu problemele si grijile noastre si sa vad the big picture.

  55. Cica delfinii sunt din ce in ce mai aproape de coastele Italiei de cand cu covid-ul, oare ce se va intampla cu ursii din BV peste o luna?

    • Exact asta ma întrebam și pt Sibiu. Anul trecut au apărut pe străzi mărginașe noaptea și dimineața devreme. Acum ar putea fi chef de chef…

  56. Nu am stat in casa, am mers la serviciu (spital). Pacienti din ce in ce mai putini (in specialiatea mea), dar tensiune tot mai mare. Acum asteptam rezultatul la un pacient cu care toată sectia a fost in contact. Dacă iese pozitiv intru in carantină, 14 zile am timp de scris comentarii pe blog, de netflix, de citit carti, aproape ca am ajuns sa-mi doresc asta. Dacă nu, din nou la servici unde panica si tensiunea e la cote maxime; vorma unui coleg: ”nu mi-e frică de virus cat mi-e frică de deciziile celor care ne conduc”

  57. Cel mai mult îmi lipsește libertatea de a face orice doresc. Când doresc. De care uneori mi-am bătut joc stând prea mult pe net (deși îmi propuneam în fiecare zi să mai reduc), că am văzut prea multe filme pe netflix, în loc să merg să înot, să mă întâlnesc mai des cu prietenii, să călătoresc mai mult. ei bine, acum am libertatea să stau cât vreau pe net și îmi lipsesc enorm toate celelalte.

  58. Mai trebuie doar sa cada bani din cer si totul ar fi perfect.

  59. Mi-e greu sa gasesc ceva ce nu as fi apreciat (nu ca nu as avea momente in care ma port ca ultimu’ suedej pentru un mizilic, dar ajung sa pun relativ repede lucrurile-n perspectiva). Ma bucur ca un copil si la o pereche de pantofi, si la o cafea, si la o masa buna si apreciez plimbarile de orice natura, apusurile sau rasariturile din varf de munte, o noapte la cort, o cafea la primus, sa ghiogartai apa din izvoare, sa am bucile umflate de la saua bicicletei etc.
    Initial voiam sa zic ca sunt vreun soi de anahoret, dar nu-i adevarat decat pe jumatate, caci nu imi place sa stau inchis in casa (simt ca mor cate putin de fiecare data cand vreau sa o intind la drum si nu pot), ci e doar un loc de refugiu interior si exterior pe care-l prefer in 99% din cazuri oricarei forme de socializare directa.
    Inca mai merg la birou 2 zile pe saptamana, deci tot mai schimb peisajul, ceea ce e ok si am profitat de week-end-ul trecut pentru a da o raita pana pe Cozia, ceea ce e si mai ok, dar acusi vin Aprilie si Mai, iar Aprilie si Mai sunt niste luni al dracu de misto sa stai afara…

  60. Linistea de la birou :)

  61. Debaraua plina cu bere si faptul ca soacra nu mai poate sa ne viziteze de Paste.

  62. Sunt boring daca zic ca apreciam cam tot si inainte? Greul vine din faptul ca nu mai pot umbla cat vreau/cand vreau in paduri si la catarare, mai ales ca primavara e anotimpul preferat, dar noh.

  63. Eu ador sa ma izolez social deci nu imi lipseste nimic legat de interacitiunea umana. Doar plimbarile cu cainii pe Kiseleff

  64. Cu cat puterea de adaptare a unui om e mai mare cu atât are mai mari șanse de supraviețuire. Citez din memorie, a zis-o Einstein.
    După ce am citit comentariile, imi dau seama că îmi lipsesc și mie ieselile pe afara.
    Daca nu le citeam, n-avem pofta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile