Cum ți se anulează buletinul și certificatul de naștere

Unei familii din Bacău îi arde casa:

Pentru a doua oară, această familie este nevoită să o ia de la zero. Oamenii au totuşi încredere că îşi vor reface casa mai repede de această dată, cu ajutorul comunităţii. (sursa)

PENTRU A DOUA OARĂ!!!! E evident că oamenii ăștia nu sunt capabili să aibă o casă și trebuie opriți înainte să dea foc vecinilor.

Aș vrea să văd echipe de la Electrica însoțite de jandarmi luând la pas România și întrerupând curentul idioților prinși cu improvizații. Fire expuse vremii, lipsa dozelor, fire prea subțiri? Tăiat curentul până reparați. Că fie știați ce faceți și sunteți mizerabili, fie nu știați și aveți nevoie de ajutor de specialitate.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

35 comentarii

 1. A treia oara o sa fie cu noroc.

  Comentariu apreciat.1063
 2. https://www.dezvaluirea.ro/nereguli-mari-descoperite-la-blocurile-lui-niculita-din-copou-cabluri-electrice-montate-fara-izolatie-in-pereti/

  lasa ca nici la 1000 euro mp nu se fac instalatii electrice ca lumea:

  Contactat telefonic Daniel Niculiță a susținut că firma sa folosește cabluri mult mai bune decât cele care au nevoie de protecție cu copex. ‘’Cablurile mele sunt mult mai bune am pus și la primele blocuri și nu au fost probleme. Sunt cabluri care rezistă. Apoi, odată la 10-15 ani oamenii își fac curat în casă, pot să-și schimbe instalația electrică. Daca Inspectoratul in Construcții nu agreaza aceasta soluție asta este, ne conformăm. Până acum un an, doi nu se făceau controale pe partea electrică. Este adevărat copex protejeaza dar cablurile mele protejeaza mult mai bine. Copou Garden Rezidence este un proiect serios și trebuie sa facem lucrari de calitate. Trebuie sa terminăm odată cu bloculețele alea mici în care lua foc instalația electrică’’, a spus Daniel Niculiță.

  Comentariu apreciat.440
  • Nu ii iau apararea individului, insa exista pe piata cabluri care se monteaza ingropate in tencuiala (NYM-J). Nu stiu daca site-ul permite, dat pot da si ceva link YT cu montaj in Germania, tara in care s-a descoperit de multa vreme apa calda.

   La fel, nu stiu daca investitorul a pus cablu de buna calitate (scump) sau a mers pe vechile conductoare pe care le-a ingropat in tencuiala fara copex. Ceea ce nu ar fi OK.

   Comentariu apreciat.291
  • Drept e că sunt cabluri care pot fi îngropate în tencuială fără copex, gen NYM-J sau CYY-F. Bate câmpii însă cu schimbatul lor la 10-15 ani. Dacă e făcută/gândită cum trebuie de la început, poți uita în viața asta de ele, e ca și cum ai zice că la 20 de ani schimbi fierul din beton.

   Comentariu apreciat.471
  • Cică, poate omul să-și schimbe instalația electrica… Păi bă ăsta, dacă tu ai tencuit-o, cum dreaqu o mai schimbă? Poate doar cu rotopercutanta… Jesus…

   Comentariu apreciat.400
 3. sau poate e vorba doar de vreun blestem sau obisnuita magie neagra.

  263
 4. ” De această dată, un incendiu le-a mistuit casa. Au ridicat-o cu mari eforturi, după inundațiile din 2005, care i-au pus în situația să ia totul de la zero. ”

  Fara sa fiu carcotas, e prima oara de la foc, data trecuta a fost de la ape.

  Comentariu apreciat.1130
 5. „…cât au eliberat câinele din lanţ…”
  asta spune multe despre ei

  Indecis. Tu ce zici?1431
 6. Ai ratat „după inundațiile din 2005, care i-au pus în situația să ia totul de la zero”. Sunt doar ghinionisti, nu mizerabili.

  Comentariu apreciat.790
 7. io n-am nicio doza in casa, toti consumatorii au circuit dedicat care duce direct direct in panou.

  88
  • Ori e casa foarte mică, ori e un tablou uriaș.

   (de curiozitate: pentru lustre/plafoniere ce ai făcut, te-ai dus până la tablou cu trei fire de la lustră și cu încă trei de la întrerupător? Că altfel n-aveai cum să scapi de doze)

   Indecis. Tu ce zici?295
  • Daca stii ca electricianul e prost e si asta o solutie… dar e consum inutil de resurse.

   100
  • Voi mai aveti cabluri?! Eu am toata alimentarea wireless.

   Comentariu apreciat.423
  • @ florinel – Legatura dintre bec si tablou se face in doza intrerupatorului. Deci ai doar 3 fire ce merg la tablou.

   110
  • „de curiozitate: pentru lustre/plafoniere”. La mine le-au legat intr o doza ascunsa peste care s-a tencuit. Daca instalatia e gandita bine si cu cablu de calitate o sa tine mai mult decat casa!

   28
  • @Lucian
   E vorba de un echilibru între un consum inutil de cabluri și pereți tăiați degeaba (face bine la cutremur) și legatul în doze a consumatorilor mici (lustre).

   23
  • @Nicu, nu mai e la moda wireless-ul.
   Eu am alimentarea pe fibra optica, am si internetul pe ea, 1 Gbps + 6KW curent.

   30
  • E o prostie sa faci instalația la o casa noua sau sa refaci instalația electrica și sa pui doze de legătură . Bineînțeles că nu pui circuit dedicat la fiecare consumator. Ai câteva circuite dedicate și în rest se merge cu cablu dintr-un aparataj în altul.gen pe iluminat ajunge un singur circuit. Alimentarea întra în doza intrerupatorului dupa care pleaca la celalat intrerupator si tot asa . Din întrerupătoare la bec . Asa scapi de multe probleme.

   50
  • @marinel nu e nici un consum inutil de cablu.cu doze de legătură poți spune ca e consum inutil de cablu. Ai mai multe circuite în casa care trebe sa ajungă în tablou punct.ca doar nu legi iluminatul din bucătărie împreună cu cuptorul electric.il legi pe circuitul de iluminat

   31
 8. Eu nu cred ca lumea mai umbla cu improvizatii.

  https://photos.app.goo.gl/SWdqPi79of9Aueny6

  20
 9. Asa a vrut Bunul Dumnezeu ! 😀

  02
 10. Cati norocosi in comentarii, sa nu mai zic de articol. Ne doare in cur, nu ni s-a intamplat noua 🙂

  191
 11. Chiar nu.i cunosc pe oamenii aia, nu stiu ce fel de casa au, dar sa razi ca o data au fost inundati si apoi au luat foc din diverse motive mi se pare lipsa de orice motiv…maine poate sa va ia foc si voua casa ca uita tuta aia de nevasta ceva pe aragaz ca s.a dus ea pana jos la magazin si acolo a stat la povesti cu alta.

  90
 12. La Strehaia lucrătorii de la CEZ merg cu jandarmii ca să taie cablurile suedejilor conectați ilegal, iar tuciurii le rad în nas pt că până seara ei sunt conectați la loc. UE zice că sunt obligați să-i conecteze dar daca nu plătesc… In cazul asta vreo soluție?

  50
 13. Pentru a doua oară, ce ? Prima oară – inundație (deci cauze naturale) și a doua oară le ia foc casa (motive multiple). Arunci așa cu noroi, gratis!

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube