Antena3 e o biserică

Lansat în 2005, postul de televiziune Antena3 a devenit în ultimii ani centrul unor pasiuni negative și pozitive deopotrivă. Unii preferă emisiunile sale pentru ușurința cu care le sunt explicate evenimentele zilei, alții iau în râs lipsa de substanță jurnalistică. Postul TV depășește constant audiențele posturilor generaliste, în cursul evenimentelor înfocate postul atingând audiențe de 7-800.000 oameni.

Tot felul de oameni au încercat să explice succesul postului, de la sociologi la oameni de media la politicieni, și puțini au reușit. Teoretic, postul este în urma celorlalte televiziuni de știri la capacitate jurnalistică sau la profesionalism, și totuși a reușit să strângă un public numeros. Da, majoritatea publicului nu este comercial, având peste 50 de ani, dar totuși, fenomenul Antena3 merită tratat. Voi face abstracție de părerile mele personale vizavi de realizatorii emisiunilor de acolo, concentrându-mă pe produsul media.

 

Succesul Antena3 are două ingrediente: constanța și Mihai Gâdea.

 

Constanța e relativ simplă de explicat: oamenii s-au obișnuit cu câteva figuri și cu câteva formate, care durează de ani buni și se schimbă foarte rar, în contrast cu celelalte televiziuni, unde, pe lângă poziționarea proastă a emisiunilor, figurile de pe post și emisiunile se schimbă de 2-3 ori pe an.

Acum câțiva ani, cineva observa că trecerea OTV de la garsonieră la niște studiouri mari a inhibat un pic publicul și invitații, obișnuiți să se desfășoare într-un cadru mai restrâns. Până la trecerea în noul studio, Antena3 funcționa într-o singură cameră. Într-un colț era pupitrul știrilor, în altul măsuța lui Mircea Badea, în altul talk-show-urile. În contrast cu Realitatea TV, unde dimineața te amețeau cu transmisii din 12 locuri, ca să arate că ei au bani (am mai scris despre asta în 2008). Strategia de a-i ține foarte aproape dă publicului senzația că realizatorul emisiunii se poate afla fără probleme și în sufrageria lui.

 

Mihai Emanuel Gâdea vine la Antena3 în anul 2004 de la Realitatea TV, unde realizase doi ani mai multe emisiuni. Înainte de asta a absolvit Facultatea de Teologie Adventistă în anul 2000, devenind pastor.

Din anul 2005 începe emisiunea “Sinteza Zilei”, iar din 2010 devine director al postului TV Antena3, odată cu plecarea lui Sorin Oancea, omul care condusese până atunci operațiunile media ale omului de afaceri Dan Voiculescu. De notat și că Antena3 funcționează separat de restul trustului.

 

Ce a adus Mihai Gâdea Antenei3?

Pastor, cu vădite calități oratorice, omul a simțit că publicul nu dorește un ritm alert al știrilor, ca la Realitatea (nu știu cum mai este acum postul, dar pe vremea când îi urmăream mi se părea că sunt tot timpul grăbiți, invitau 4 oameni în studio pentru o emisiune de jumătate de oră și abia apucau să vorbească toți; plus cele 3 scroll-uri complet stupide și inutile), nici fapte, nici anchete. Publicul vrea să i se vorbească cu sentiment.

Aici greșește enorm B1TV. Oamenii de acolo sunt niște mercenari penibili, care latră dacă le dai salariu. Dacă nu, își găsesc altceva de făcut. Nu au sentiment, nu au aplecare pentru ceea ce fac, ei doar cântă cum a comandat plătitorul. Și, prinși pe picior grăbit, apelează la țățisme infecte (mi-aduc aminte de Pora intr-o dezbatere, argumentul ei când era băgată cu capul in gard a fost “haideți, domne, că vă plătește Voiculescu”). Cu asemenea oameni nu faci treabă. Nici eu nu mă pot uita la B1TV, pentru că oamenii de acolo sunt ca niște drone fără suflet.

Și apoi puneți-i unul lângă altul pe Dana Grecu și Mihai Gâdea. Doamna Grecu pare că își dă sufletul, atât de mult îi pasă de subiect. Nu ai cum să nu empatizezi cu ea și cu ce spune când o vezi cât de înfocată e.

Domnul Gâdea e mai șiret. Cum ziceam, pastor, el tratează emisiunea ca pe o predică la biserică. Aceiași invitați, parte a cercului încrederii, care vorbesc mereu pe același ton și în aceeași linie cu pastorul. Aceeași predică de început, unde se introduce subiectul serii. Aceleași schimbări de ton și mimică, aceeași furie când se vorbește de Diavol, același ton compătimitor când se vorbește de atlete merituoase sau de victime ale Diavolului. Aceleași extrem de puține fapte jurnalistice, dar exacerbate la maxim, la fel ca la biserică, unde pastorul ia un citat din Biblie și are o predică întreagă pe acea temă. În spate, enoriașii atent selectați, murmură și aprobă. Sunt prezentate pilde și îndemnați cei din cercul încrederii să povestească și ei cum lucrează Diavolul.

Luați separat, oamenii ăștia nu ies din firul lor. Nu pot fi tulburați sau prinși pe picior greșit. Ei chiar cred ce spun seară de seară la televizor.

 

Mihai Gâdea pierde constant duelurile televizate pe care le poartă. A pierdut cu M.R. Ungureanu, a pierdut cu Crin Antonescu, a pierdut cu Cristi Neagoe, pentru că, atenție, toți trei au încercat să vină cu argumente, cu logică și cu fapte. Dl. Gâdea lucrează cu credință, iar publicul/enoriașii lui cred ce spune el, nu ce spune Diavolul.

De aici și tactica de demonizare a restului presei și a dușmanilor prin eticheta “băsist”. Diavolul este peste tot, feriți-vă de el. Adevărul este doar la Antena3, și domnul Mihai știe care e adevărul, că e teolog și vorbește frumos.

 

Știu, e de râs tot ce am zis mai sus. Dar așa e. Ca să vă convingeți de asta gândiți-vă la cei pe care îi știți că se uită la Antena3 și cred ce se spune acolo. Majoritatea celor pe care îi știu eu sunt mobilați slab spre mediu, cu situație financiară medie spre precară, toți în căutare de un ghid în viață. Pastorul Gâdea e ceea ce le trebuia.

 

pastor-biserica

“pastor” via shutterstock

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

82 comentarii

 1. Tehnici de limbaj şi retorică preluate de la MLM-uri şi NLP-uri. Sociologi care stabilesc conţinutul mesajului de transmis în funcţie de publicul ţintă. Redacţia nu produce ştiri, produce material care să acopere punctajul de idei stabilit de sociologii şi strategii de imagine din spate. Reţetă clasică de propagandă. Discursul gen „predică din amvon” este fandarea din duel. În rest, oameni care nu ar exista fără patron.

  00
 2. eu stau si ma intreb ce or sa faca din iarna, cand nu va mai fi Basescu. Ce vor face? Inchid taraba si pleaca? Oricum, ducerea la bun sfarsit a mandatului de presedinte din partea lui basescu e deja o infrangere pentru ei

 3. da’ vad ca ai pus ceva suflet in articolu’ asta! cool!
  A3 – crede si nu cerceta
  A3 – fericiti cei saraci cu duhul

  00
  • Sărac cu duhul înseamnă umil, nu prost. Ori ei numai asta nu sînt.

   00
  • NOU
   #10

   „Sarac cu duhul” inseamna prost ;) Da, stiu, si eu am facut religie la scoala cand popa incerca sa dea o intorsatura mai moderna expresiei, dar nu, inseamna doar prost.

   00
  • „Sarac cu duhul” inseamna smerenie voluntara. Umil si modest, ca alegere personala.
   „Crede si nu cerceta” nu este o zicere crestina, ci exact pe dos: o expresie ironica a unui detractor timpuriu al crestinismului.

   Expresiile se pot lua si in alt sens. Cat timp nu poti intelege unele lucruri, din comoditate sau din neputinta, mai bine ramai fie „sarac cu duhul”, fie „crezi ca atare” tocmai pentru ca „nu cercetezi”. Dar mai bine ramanem la sensurile lor reale explicate mai sus.

   00
  • plm am dat peste bible nazi. Daca vreti sa vb serios eu cred ca ortodocsii practicanti pupatori de oase sunt de 10 ori mai prosti decat martorii lu’ gadea si de 100 de ori mai prosti decat delfinii. Sa curga cu traznete si blesteme in 3.2.1…….

   00
  • sărac cu duhul expr. (d. oameni) lipsit de inteligență / de spirit, prost.
   Sursa: Argou (2007) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală |

   mai lasati dracului religia aia, ca va tampeste definitiv

  • La săraci cu duhul, într-un fel are dreptate, nu e umil, e prost, doar că nu în sensul de nătărău. Însă la crede şi nu cerceta, are dreptate, cred că Origen a fost cel care a zis asta. E tîrziu, mi-e lene să caut. Dacă vă convine, bine, dacă nu, nu. Însă e aiurea să le explici la preoţi ce vor ei să zică cu expresiile ăstea. Cred că ştiu ei mai bine.

   00
  • sarac cu duhul – smerit, umil
   Arhi, mai lasa-l pe Ion Creanga* ca te tampeste definitiv

   ____
   *Ion Creanga este cel care a dat sensul de prost expresiei sarac cu duhul.

   00
 4. clar, simplu, perfect. nu prea mai sunt multe de spus! chiar si gadea ar aprecia ce ai scris (of course, nu va recunoaste asta)

  00
 5. Gadea este un infractor. O persoana care determina pe alta sa se sinucida este o persoana care ar trebui sa stea la puscarie. Articolul 191 din codul penal – Fapta de a determina sau inlesni sinuciderea unei persoane, daca sinuciderea a avut loc, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 7 ani. Iar Antena 3 este un post de televiziune care ar trebui sa fie fara licenta in acest moment datorita acestui aspect. Jurnalismul in Romania cu tot respectul de rigoare este mort.

  00
 6. NOU
  #18

  Am incercat saptamina trecuta sa le explic socrilor mei (amindoi fani Sinteza Zilei) ca Gadea ii manipuleaza si ei mi-ai raspuns ca si ce daca, lor le place sa fie manipulati. Mai mult, mipau cerut sa ii las in pace ca eu oricum nu traiesc in tara si nu am cum sa stiu ce greu traiesc sub regimul lui Baescu, ala care comanda totul in justitie.
  Nu sint oameni saraci si nici prosti.
  Cum poti sa trezesti la realitate asemenea oameni?

  00
  • Nu poti. Cu cat incerci mai mult sa-i lamuresti, cu atat vor si fi si mai indarjiti Mai bine ii lasi sa se loveasca singuri cu capul, chiar daca poate o sa fie prea tarziu sau poate niciodata.

   00
  • Nu poti, sunt mult prea prosti ca sa ii mai salvezi. Impaca-te cu ideea ca i-ai pierdut. :(

   00
  • ‘ si nici prosti.’ sigur!

   00
  • Nu atacati niciodata direct. Si aveti rabdare.

   Din cand in cand, mai intrebati naiv:
   Ponta e de 3 ani la guvernare, cu cat v-au mai crescut pensile?
   Sau:
   Iar a fost scumpit gazul de la 1 iulie? Cum. si guvernul Ponta a fost de accord cu asta?
   Sau:
   Cat a ajuns intretinerea pe o luna de iarna? Cum, a redus Ponta subventiile???
   Sau:
   Aoleu, am auzit ca o sa dea afara 2500 de oameni de la CFR!
   Sau:
   Dar pe Voiculescu nu l-a prins revolutie director la Dunarea, intreprinderea de comert exterior a securitatii?

   Etc etc etc

   Inca un sfat: niciodata, dar niciodata nu le luati cumva apararea, chiar si indirect, unor oameni de pe lista neagra: Basescu, Macovei, Morar sau Kovesi. Ei sunt „Dracul”, dupa cum bine a remarcat zoso. Ignorati complet subiectul asta.

   00
  • Are dreptate @silicon. Si eu am fost telespectator A3 si chiar Sinteza Zilei. Pana cand a ajuns Ponta la putere si greselile lui nu au mai fost criticate.

   Maniera prin care singur m-am desprins de ei este prin cautarea adevarului. Nu neaparat intrebari generice ca la @silicon. Ci cazuri concrete: „martea neagra” cum a fost numita, iei textele de lege si le analizezi …, etc. Si atunci vezi ca o mare parte din ceea ce spun acum (sau in ultimii ani) sunt prostii. Nu a fost mereu asa, dar acum au devenit propagandisti.

   Dar oricum, Kovesi, Morar sunt personaje care trebuie evitate. Sunt controversate si au in trecutul lor actiuni discutabile.

   Am o idee: hai sa facem un blog anti-propaganda A3. Unde diversi sa ia la puricat informatiile varsate de personalul Intact si sa le demoleze. In US exista astfel de emisiuni, mai ales impotriva celor de la „Fox News”.

   00
 7. Eu i-as fi zis A3 – biserica clonelor

  00
 8. adevarat. chiar asa e. vorbeste calm, ridica tonul cand trebuie. haha. bun articol.

  00
 9. Cancan politic, ii zic eu. Cu fanii de rigoare.

  00
 10. Si cand te gandesti ca a3 e doar un exemplu de cum sa profiti de faptul ca romanii sunt (suntem) o natie de oameni delasatori si miserupisti.
  Adica, intr-o parte (atunci cand sunt in mijlocul strainilor) vezi romanii cum fac si dreg si cauta cu tot dinadinsul sa demonstreze ca sunt muncitori, cinstiti, inteligenti etc. Iar in alta parte vezi romanii cum li se rupe de tot si toate si nu au nici macar chef sa judece cu capul lor. Ba’ mai mult de atat, nici nu mai au chef sa spuna unuia ca Gadea ori M. Badea ceva atat de simplu si usor: „mai taceti ba’ din gura, stim ca voi doar serviti interesele patronului vostru si interesele voastre, va doare pe voi fix in p. de binele romanilor, de binele nostru”.
  Si nu, nu e nevoie sa-i spui lui Gadea chestia asta in fata, doar schimbi canalul, de pe a3.
  Chestia nasoala e ca dorinta aia de putere pura, naste monstri capabili sa faca din oameni marionete. Ori niste marionete infometate, care asteapta sa fie hranite insa mananca doar sperantele servite de predicatori, vor fi cel mai usor de asmutit unul impotriva altuia.
  (am generalizat, stiu ca nu-i bine, cititi si voi printre randuri)

  00
 11. Am auzit un „Amin”?

  00
 12. Just. Ce spune Gâdea și ce spune preotul se bazează pe credință, nu pe fapte, pe logică, pe aprofundarea subiectului spre a găsi ruptura din firul logic.

  De aceea, marea iluzie pe care Antena 3 a creat-o este aceea că acesta ar fi un post de știri. Nu este. A3 este un post de diseminare evanghelică, știrile fiind doar un paravan.

  Publicul este același „crede și nu cerceta”, acuratețea relatării este aceeași ca-n biblie, adevărul este la fel de absent în ambele locuri, șeful de clan este teolog deci avem toate premizele ca A3 să dureze, precum creștinismul, două-trei mii de ani.

  Cred că ne despart doar câteva zeci, maxim sute, de ani, până când noi, ăștialalți, non-antenații vom fi arși pe rug și să nu vă faceți iluzii, Antena 3 nu o să moară niciodată, pentru că Antena 3 nu este un post TV, ci o stare de spirit. Iar stările de spirit n-au nevoie de licență de la CNA.

  Trebuie să înțelegem că imediat au un deceniu de manipulare. Cât mai durează până când efectele dejecțiilor lor vor deveni acute? Cât credeți că mai durează până când toți zombificații pe creier se vor răscula împotriva adevărului cel sobru într-o nouă Republică a Poporului?

  Nici nu vă puteți imagina cum o să arate jegul diseminat de Antena 3 peste zece ani, vă stă mintea-n loc, nu cred că aveți atât de multă imaginație încât să vedeți cum Goebbels se reîntrupează în delațiunea mincinoasă de zi cu zi și ceas cu ceas a acestui focar de putrefacție națională.

  Dacă puteți vedea cadavrele plutind pe sub mesajul lor, dacă puteți vedea maleficul de dincolo de stupid: – Bravo, nu sunt singur! Nu sunteți singuri! Nu suntem singuri!

  Dar mă tem că suntem puțini pentru ceea ce va să vină dinspre Antena 3.

  00
  • Nu suntem puțini, dar nu-i subestimați pe îndoctrinați: te șochează cu replicile lor ilogice și te întrebi dacă ei chiar cred acele lucruri. De obicei îi blochez cu un Panait sau cu șomajul (două chestii despre care nu se vorbește la latrină), dar simt că nu va mai fi de ajuns în curând.

   00
 13. Mie mi se pare ca Gadea incearca sa vorbeasca liber si nu isi gaseste cuvintele. Poate nu ma pricep eu dar cred ca un orator bun ar trebui sa isi traseze dinainte macar in linii mari discursul. Gadea incepe cu avant, se blocheaza, isi cauta cuvintele si dupa aia scoate pe gura cate o banalitate.

  00
  • Pai predica seara de seara. E mult peste puterile lui sa isi pregateasca atat de bine discursul.

   Dar, atentie, pentru publicul lui Gadea e chiar bun. Fata aia tampa si ochii lacrimosi fac mai mult decat un discurs foarte cursiv.

   00
 14. NOU
  #34

  şi dacă „Diavolul” nu va mai fi, vor inventa unul mai cornut şi mai hâd, pe placul enoriaşilor spectatori care se vor îndestula cu aruncarea vinei şi pe care îi prinde atât de bine să stea toată ziua înfipţi în realitatea HD

  00
 15. ba ai scris bine, nu contest, incercam sa-ti explic greselile sau omisiunile din textul tau. critica constructiva mon cher. si ca sa shareuim:

  – al treilea ingredient e Traian Basescu. fara el nu exista acest succes
  – la biserica adorarea lui Traian Basescu, Diavolul e voiculescu. aceeasi lipsa de logica si argumente
  – credinta si enoriasii se regasesc in tabara opusa in oglinda intr-o singura propozitie: „PSD e mai rau”.

  00
  • Nu ai cum sa demontezi cu argumente logice fraza „PSD e mai rau”. Poti, in schimb, s-o demonstrezi.

   00
 16. NOU
  #37

  Ai uitat punctul 3 – profesionalismul (tehnic, video, etc). A3 e singurul post cu o imagine decenta, necomunista, fresh sau cum vrei tu.

  Cel mai bun exemplu se vede dimineata, la jurnalele de stiri.

  A3 studio mare, luminat, culori si sunet impecabil, grafica profesionista, tot tacamul.

  Dai pe Realitatea sau RTV si un mort, trezit acum 5 minute, intr-un studio cat cabina de telefon, aproape in bezna, se chinuie sa citeasca ce scrie pe prompter, fara vlaga, fara chef, cu cel mai mare sictir.

  Iar dintre toate posturile de stiri, A3 cred ca e singura care nu baga, la ora 8 dimineata, cand lumea asculta stirile, teleshopping.

  00
 17. Apai daca si tu ii lauzi, vezi ca il deprimi pe Badea cu articolul asta, caci nu va mai avea deloc dusmani.

  00
 18. d’aia nu mi cumpar A3

  00
 19. In Romania nu avem televiziuni de stiri, avem doar posturi Tv care prezinta stirile in functie de sponsorul postului TV. Realitatea – condusa mai nou de securistul penal Gusa – e fan Base; Romania TV – sponsorizata de Ghita – e fan PSD, A3 – apartine de mogulul Voiculescu si urmareste in mod clar interesele sale personale si ale partiduletului sau, B1 – e fan Base la nivel de fara numar, fara numar. Indiferent la ce post te uiti, daca te uiti doar la unul si crezi esti prost cu spume, destept esti in cazul in care te uiti la toate si tragi singur o concluzie cat mai aproape de realitate.
  Succesul A3 sta momentan in ura poporului fata de el capitano Base, in momentul in care acesta va iesi din peisaj audienta postului va intra in picaj.

  Ps: interesanta campania asta online impotriva A3, campanie desfasurata pe bloguri cunoscute a fi anti – PSD, intrebare: se urmareste o decredibilizare a postului in online avand in vedere ca urmeaza o campanie electorala pentru prezidentiale????

  00
 20. Ura uneste oamenii, de-asta toti se uita la acest post TV.

  00
 21. Trebuie să recunosc că A3 are unele emisiuni bune – documentarele În premieră sunt de lăudat. Pe de altă parte Mihai Gâdea începe să mă calce pe nervi. Recunosc că l-am stimat, dar totul s-a dus într-o parte negativă până la minus infinit.

  00
 22. Vali, ai dreptate, în principiu. Problema noastra, a societății, nu este ca Antena 3 practica un jurnalism „de predică”, cu Gâdea ca exponent principal al acestui stil. Asa e in democratie, avem libertatea de expresie ca principiu de baza. Desigur, asta inseamna si ca oricine se simte lezat de discursul A3 poate actiona postul in justitie, respectiv ca CNA se poate sesiza din oficiu asupra oricarei prostii sau incalcari a deontologiei jurnalistice de catre cei de la A3. Iar legea isi va spune cuvantul.
  Revenind, problema noastra, ca societate, este complexa si prezinta doua aspecte principale:
  1) publicul este cel pe care il stimi si vedem, pe strada, la slujba, la TV sau in familie: compus din milioane de oameni are caror minti au fost formatate de comunismul ceausist, inclusiv prin influenta parentala 9ca astia care au azi 20siceva de ani nu au prins comunismul, dar l-au interiorizat parintii lor si pentru ei, iar imbecilitatea a devenit ereditara…);
  2) alternativa la discursul A3 nu prea exista, respectiv e firava, neprofesionista si/sau ticaloasa. In prezent, Digi 24 mai are de lucru, Realitatea TV continua sa fie popendulata de prosti inchipuiti (cea mai paguboasă specie), iar Romania TV e vai de capul ei. Asta ca sa ma refer doar la televiziunile de stiri. In rest, TVR e ca o gaina fara cap, ProTV abia isi trage sufletul, Prima TV pur si simplu nu conteaza (la fel ca National TV aka. MiculaTV) iar B1TV conteaza doar ca exemplu negativ.

  Bottom line, tre’ sa asteptam curatarea biologica a nației, prin „iesirile naturale din sistem”, vorba guvernului Boc. In acelasi timp, ar trebui sa punem presiune constanta pe generatiile tinere, care vin dupa noi (frati, veri, nepoti, cumnati, copii) pentru ca de la ei mai poti spera o schimbare de mentalitate – spre deosebire de parintii nostrii, care sunt deja contaminati.

  00
  • Generatiile tinere au aflat de la bunicii lor ca era muuult mai bine pe vremea comunismului. Si cred mult in asta.
   Deci, ce cale crezi ca vor urma?

   00
  • @ Stefan V

   Cu tot respectul, daca proprii tai copii ii cred pe bunici, si nu pe tine, atunci e problema ta personala. Pe care ar fi corect sa nu o generalizezi la intreaga popendulatie tanara a Romaniei.
   BTW, te-ai gandit ca poate nu prea stii tu sa le explici tinerilor ce a insemnat comunismul? N-ar trebui sa fie o problema, nu crezi? Ajunge sa le spui cate ne lipseau noua din cele pe care tinerii de azi le considera obisnuite…

   00
  • @Silviu
   Eu nu vorbesc aici de copiii mei. Vorbesc de colegii mei care au 25-26 ani si gandesc asa cum am descris mai sus. Gandesc de tinerii de pana in 25 de ani si pe care i-am intalnit si gandesc asa… nu toti. Dar incredibil de multi.

   Si nu trebuie sa le explic eu… pentru ca nu ma asculta. Stiu ei mai bine … Nu le poti vorbi cu argumente. Pentru ca sunt eu „basist”…. nu am dreptate…chiar daca ar parea ca am.

   00
 23. Îmi place cum ai făcut legătura dintre Biserică (a se citit Antena3) și calitățile oratorice deținute de Gâdea. :D
  La biserică e mai ușor, elementul de autoritate (Ethos) a preotului e de la sine, în sânul comunității de credincioși. Interesant ar fi un articol mai detaliat (cu ”repere istorice”) a modului în care Gâdea și-a format comunitatea de credincioși (publicul A3).

  Ps: Gâdea mă face să regret că m-am abătut de la calea cea dreaptă. Am fost la un liceul teologic cu ambiții de a deveni popă. :)))

  00
 24. Poate conteaza in appealul publicului faptul ca folosesc un framework de manipulare mai bine legat si cu success confirmat , dar nu cred ca e neaparat relevant . Cum n-avem BBC in tara , pentru a stabili un nivel de referinta asupra ce inseamna televiziune de stiri, eu unul n-am decat sa ma uit ( si) la ei , din cand in cand , atunci cand vreau sa-mi aduc aminte pe ce lume traiesc.

  Imagineaza-ti ca tin uneori televizorul deschis in timp ce fac altceva , sa zicem lucrez. Sunt focalizat evident pe altceva. Daca o echipa de stiristi sau de moderatori vin si prezinta 3 subiecte in 5 minute sau schimba idei din fraza in fraza , intr-un mod dinamic , nu ma ajuta prea mult. M-ar ajuta daca mi-as inchide calculatorul sau ce dracu’ fac atunci si m-as uita la ei activ.
  Insa eu ii aud doar din cand in cand si presupun ca multi altii fac asa. Daca retin 3 fraze la intamplare pe parcursul a 10 minute,iar ele fac parte din subiecte diferite , nu raman cu nimic si-mi creaza o stare de disconfort , prin urmare schimb canalul.
  In schimb , atunci cand Gadea, Badea, sau oricare din ceilalti troleaza doua ore pe acelasi subiect, pot retine macar ideile principale, fara sa ma concentrez macar la emisiunile lor.
  Dupa ce inchid capacul la calculator , imi ramane in cap idea ca , ia uite dom’ne ca l-au arestat pe fratele lu’ Base pentru trafic de ciori. Chit ca astia ma fura la detalii, prin manipulare, macar ideile principale raman.

  00
 25. cine dracu a zis că zoso.ro a murit și unu de la TNR i’a preluat saitu’?
  (ah, da, chiar eu am zis asta, fuck me, right?)
  ăsta e genul de articol care mă gâdilă la contul paypal, dar eu, ce’i drept, reușesc încă să’i rezist! :)

  00
 26. Fain de tot textul, felicitari!
  La B1 de acord, cu dna Pora e nasol tare. Ce zici totusi de Turcescu? Sau de Banciu? Astia-s totusi mai ‘pasionati’, nu?

  00
  • banciu e un bou. turcescu a ibceput bine, dar l-a prostit vântu că poate fi și manager și timpul i-a dovedit ca nu poate fi manager și nici ziarist n-a mai vrut să fie.

  • Invers. Turcescu e un bou, Banciu incepuse bine..

   00
 27. antena3 are audiențe mari prin simplu fapt că un procent mare din numărul popendulației nu este foarte inteligent.
  Gadea pastor
  Badea maimuță

  Cum să nu ai succes?

  00
 28. E uimitor, cand vb cu parintii mei pensionari, stau si se uita la A3; asta fac si prietenii lor; Este trista rau situatia.

  00
 29. Zilele trecute era pe B1 emisiune cu boul de ministru de la sanatate si era lasat sa se laude si sa isi aduca osanale singur pe tema realizarilor marete in ingrijirea bolnavilor de cancer.

  Numai cretinisme abera, ca sunt doctori putini, ca sunt tehnicieni putini, ca sunt locuri de munca – uitand strategic ca nu e liber la angajari in sistemul bugetar si ca salariile sunt de toata jena.

  Aberisme despre listele de asteptare, timpi redusi de asteptare cand stiu foarte exact cat este spaga ca sa intri la tratament maine in loc de peste 6 luni – pentru ca nu s-a redus nimic, doar s-a prioritizat.

  Ca nu sunt bani pentru medicamente, ca medicamentele noi nu sunt compensate – iarasi, uita si asta foarte convenabil.

  Proasta de langa el nu facea altceva decat sa ii dea apa la moara, asa B1TV este exact cum este descris mai sus. Daca-i platesti nu mai trebuie sa vii cu piedestalul de acasa.

  00
 30. In primul rand, cine se uita la sinteza zilei si are rabdare sa se uite pana la final arata ca este un om fie comod, fie lipsit de o perspectiva si de o proprie parere asupra ce se intampla in jurul lui, fie ii place sa fie mintit.
  Personal tind sa cred ca este varianta a 3-a, intrucat istoria noastra(recenta) ne arata ca ne place sa fim mintiti. Si cazuri sunt cu duiumu, de la miile de kilometri de autostrazi, pana la optimismul incurabil al unora ca va fi mai bine de maine, desi tarisoara asta se indreapta spre un mare rahat.
  In Romania nu a existat si nu va exista niciodata ceva de calitate din punct de vedere jurnalistic, tot ce a fost cat se poate de ok, s-a distrus si exemple avem cu duiumu, noi ca popor nu putem diferentia intre laturi si ceva de calitate, asa ca unii prefera sinteza zilei si cred ca problema este la diavolul de basescu.
  Daca va exista o alternativa serioasa vreodata probabil ca va pica, dar ramanem cu antenele.

  00
 31. Doar o mica corectie, nu ca ar influenta cu ceva, dar e bine sa fim rigurosi. Nu stiu daca Gadea e pastor pentru ca asta e o functie in biserica, cum e episcopul (nu echivalez rangul) in Biserica Catolica. Daca cineva termina un institut teologic nu devine automat pastor, e un simplu absolvent. S-ar putea sa devina predicator daca e pus sa predice, dar nu pastor. Pastorul presupune o functie de conducere, fie specializat pe o anumite arie sau fie pastor principal (fiecare biserica se organizeaza cum crede pe tema asta).

  00
 32. Asa cum antena 3 a dezvoltat o obsesie fata de basescu, fix la fel cultul basistilor din lumea intreaga a dezvoltat o obsesie pentru antena 3.

  00
 33. Daca va aminti bine, postul A3 a fost Anti-Basist inca de la infiintare, totusi mesajul lor nu era credibil Base avand in acea vreme cele mai ridicate cote de popularitate. In momentul in care Base a introdus masurile de austeritate din 2010 (-25% la bugetari + reducerea pensiilor care insa nu a mai fost realizata) A3 a castigat peste noapte fara sa faca niciun fel de efort 1,5kk bugetari + pensionarii. Restul e istorie ….

  00
 34. Apropos de Dana Grecu, habar n-aveam că empatie se cheamă starea aia cînd îți vine să rupi un picior de scaun și să-i fuți una-n cap cu el!

  00
 35. dragilor viata este asa frumoasa…….daca stim sa traim….Amin

  nu stiu de ce va agitati cu Antena 3…de cand exista mai mult de 30 de minute nu m-am uitat la acest post si sunf fericit

  afitmatia „”Succesul Antena3 are două ingrediente: constanța și Mihai Gâdea. „” este total falsa……..domnilor cine naiba va pune sa va uitati la emisiuni submediocre facute exclusiv pentru vari interese? ve-ti castiga enorm daca nu le mai accesati si asa omenirea va uita ca a existat candva antena 3………SUCCES

  00
 36. Imi placeau baietii, si abezm impresia ca lupta pe bune cu raul si necinstea. Ii urmaream in direct si in reluare. Apoi m-am plictisit de basescu, ca numai asta spuneau. Incepusem sa ma intreb de ce se vorbeste numai despre chel, cand ponta era de un an la guvernare… Apoi a venit faza cu rosia montana si m-am trezit pe bune.
  Asa si cu acesti captivi, sau cei care „vor sa fie manipulati”: incet, incet paharul se va umple si la ei. Sper.

  00
 37. Mai, copii, se pare ca voi va uitati la a3 mai mult decat fanii lor. Stiti cum si ce spun moderatorii, tot ce fac, ce gandesc. Bravo, copii, blogari de succes, aparatori ai statului de drept. :)

  00
 38. Lasand la o parte haina bisericească a moderatorului sef de televiziune, postul este singurul care se opreşte asupra ştirilor atunci cand e cazul şi nu galopeaza ca un bolid de lux peste evenimente cu impact social evident. Emisiunea Lui Gâdea nu este cea mai buna emisiune de gen din spaţiul media romanesc, da nici nu prea conteaza ca au trecut vremurile prezentatorilor de tip zâna. Plusul emisiunii şi al postului este ca e de cealalta baricada şi utilizand telecomanda vezi ambele fete ale problemei. Si anteniştii nu-s mai înflacaraţi decat ceilalti moderatori de pe celelalte posturi sa zici ca balanta înclina în favoarea lor. Sunt pur si simplu de partea care trebuie, a celor aflati în opoziţia regimului de la putere, indiferent de cum s-o numi ei,care, de la o vreme, uita care le e scopul şi durata sederii în varful baţului numit stat. Ca daca interesele posturilor au devenit atat de mercantile, incat sa ia o tabara in brate şi s-o pupe-n fund pana o lustruieşte, e bine sa poti suna la celalalt post, ca sa-ti dai dreptul la replica, cum s-a intamplat aseara pe realitatea, de facea Rares Bogdan spume ca nu primeste niciun telefon in emisiunea LUI cu Crin Antonescu, deşi la tel era Verhofstadt. Cat de jurnalist e si el, daca nu i da omului dreptu la replica. In cazu asta nu mai bine sa fii pastor şi in timpul liber jurnalist, decat să nu fii nimic?

  00
 39. Frate zoso, duminica se tine slujba pentru preaslavirea si binecuvantarea preasfantului traian, luptator cu fortele raului si aparator al statului de drept?

  00
 40. Sigur, domnule Zoso, e mai simplu sa cenzuram cometariile care nu ne convin. Mă da ticăloși mai sunteți…

  00
  • nu ne convin pentru că sunt imbecile și mincinoase.

  • Btw zoso, o intrebare: ce faci cind vezi comentarii idioate? ex cazul asta, deci scrii ceva ca lumea si o gramada de boi se urca cu copitele. Nu te-apuca lehamitea? Cum reusesti sa aduni interes si vointa pentru un nou text?

   00
 41. Parerea mea despre Betty Boop e urmatoarea

  00
 42. Mai bine mai putin inteligent si dus la biserica decat basisti mai prosti ca interlopii!

  00
  • Mai bine basist si putin inteligent decat dus la biserica si prost ca toti fanii antenisti. Hahaha muieeeee

   00
  • Aoleu…. daca antenista asta este parte din regnul mamifer, eu vreau afara din el …
   Antenisto, intre interlop si prost nu este sinonimie… daca spuneai ticalos poate mai mergea. S-ar putea ca majoritatea interlopilor sa fie mai destepti ca tine.

   Iar cei prosti si dusi la biserica … sunt buni de cotizat la taxe si impozite si tinuti in fotoliu cu povesti sensibile … dar ce te faci cand ii scoate cineva in strada pe motive false?

   00
 43. Pentru mine, treaba cu audientele crescute este simpla.

  Pe langa Antena3 si Badea, exista emisiuni gen „Un Show Pacatos” si „Acces din rect”, unde se promoveaza manelismul, incultura si prostia…. si care culmea, au un rating destul de ridicat….

  Cred ca pe langa cea mai coborata clasa a popendulatiei care ridica „Capatos” si „Acces din rect” in ratinguri, exista si o clasa net superioara a popendulatiei care viziteaza acest gen de emisiuni. NU, nu in scop de informare… ci in scop de entertainment, deoarece prostia atrage intotdeauna. Un dude care calca pe grebla intotdeauna o sa fie viral.
  Sunt si oameni care acceseaza astfel de programe sub premiza „Ia sa vedem ce mai debiteaza astia”. Sunt oameni care in subconstient au nevoie de argumente ca sunt pe drumul cel bun, nu altfel decat comparand si hranindu-se cu exemple net inferioare si concrete.

  Sunt convins ca emisiunile lui Gadea si Badea, au pe cat de mult fani, pe atat de multi hateri…. si sunt convins ca publicul emisiunilor lui Gadea si Badea este acelas cu cel al lui Capatos si al mandrei de la „Acces din rect”.

  00
 44. Paine si circ !
  Este o reteta veche de cand lumea. Cine se mai indoieste de ea, sa se uite la OTV-Antena 3 si se va convinge.
  Da-le oamenilor circ si vor fi multumiti.

  De cand a disparut OTV-ul, astia la Antena 3 au luat-o razna rau de tot. Au acumulat toata audienta OTV-ului si acum au devenit ei OTV 2.

  Merci

  00
 45. NOU
  #81

  Antena3, sa fie mai bine biserica, decat strazi impanzite de oameni de prost gus

  00
 46. NOU
  #82

  Antena3, sa fie mai bine biserica, decat manifestantzi pe strazile tzarii, care cer / propun aberatzii : un guvern Ciolos, dupa alegerile parlamentare din decembrie 2016, mentzinerea in fruntea tzarii, unui presedinte iubitor de case, vile de lux, concedii, plimbari, deplasare dus-intors, cu-n convoi de masini in fiecare saptamana la Sibiu, cum intr-un an, sunt 54 de saptamani si salariu care i-a crescut considerabil, renovarea palatului COTROCENI….. ! Noi, oamenii simpli saracim conti nuuuuu ! Va rog, domnul M Gadea, lasatzi-l pe Johanis si ai sai : partidul meu, guvernul meu si altzii pe care-i stitzi bine, ca poporul, v-a apreciaza, pe cand Johanis doar isi face, rezolva inte resele si va arunca, ca pe o masea stricata, ca Johanis asa a facut si cu : C Antonescu si V V Ponta, unde mai sunt aceia, care l-au propulsat si a ajuns, unde este acum, datorita lui Antonescu si Ponta, ei sunt pe dinafara politicii ! Rusineeeee, d-ule Johanis !

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube