Amintiri din copilărie

Ca orice milenial geriatric care se respectă, născut în plină perioadă de avânt economic al celui mai iubit fiu al poporului, în primii vreo șapte ani de viață, am fost crescut mai mult de bunică-mea. Nu intru aici în discuții pe teme freudiene, gen traume legate de abandon ș-așa mai departe, că nu e domeniul meu de expertiză.

Zic doar că am crescut la țară și nu din cauză c-aș fi avut niște părinți incompetenți, ci din motive logistice. La bunicii dinspre mamă, corupția comunistă nu era la fel de elitistă ca la urbe, era mai la mica-nțelegere.

Securistul lua de la țața Floarea niște ouă pe gratis, de la Vasilică din capu’ satului niște chirpici, să-și facă și el grajd, de la țața Geta lapte, iar restul poporului putea pleca, noaptea, din CAP, cu sacii de porumb sau de grâu în căruță, că oricum, în fiecare an, se realiza cincinalu-n patru ani jumate. Cum ar zice francezul, era un open secret, un fel de gentlemen’s agreement, toată lumea merge pe burtă și nimeni nu se calcă pe bătături.

La țară nu trebuia să stai la coadă la lapte sau la ouă de la ora cinci dimineața că ba aveai o găină-n curte, ba bunică-tău avea un frate care-avea două vaci în grajd. Ca părinte, nu trebuia să suferi ca un câine că rația de pâine pe cartelă, pentru copil, e de cinci centimetri pe zi.

Apoi a venit tranziția iliesciană, când sinergia faptelor a făcut ca magazinele să fie pline, inflația mare, iar salariile părinților s-ajungă de facturi, pâine, parizer, trei saci de cartofi și două traiste de fasole pentru iarnă și răsaduri plantate în grădina din fața blocului ca să ai niște buruieni din care să faci o ciorbă pe timp de vară. Hai, poate și niște varză de pus la murat pe balcon.

Am scris introducerea asta pentru ăi mai tineri, care n-au prins duduitul economiei de stat – și când zic duduit, mă refer la implozie – și care poate încă mai trăiesc cu impresia că privatizările au fost o greșeală. Eu zic mersi că s-au vândut și-așa cele mai multe, că valoarea lor la vremea aia nu acoperea nici măcar banii scoși din vânzarea lor la fier vechi, la bucată. Mă rog.

Șederile mele, deci, la țară, s-au tot prelungit și după ce-am început școala. Ca șoim al patriei, mi-am dorit maxim să ajung pionier, dar n-am avut norocul ăsta. Prea târziu, epoca de aur se topise și tot glam-ul s-a dovedit a fi maximum plumb. Din sărăci am ajuns să ne simțim și mai săraci, așa că doamna logistică a decretat că vacanțele trebuie petrecute, unde altundeva, la țară.

Așa se face c-am prins perioada de glorie a camioanelor postdecembriste venite de prin Franța, Germania sau Olanda, ba cu blugi, ba cu medicamente semiexpirate, ba cu baloane. Și zic baloane pentru că, îmi amintesc destul de bine, aveam vreo zece ani și niște oameni umblau prin satul bunică-mii și împărțeau la toată lumea câte-o rolă de vreo 15 sau 20 de pliculețe pătrate, cam de 5x5cm, argintii, pe care nu țin minte dacă scria ceva anume, dar sigur puteai să le rupi unul de altul foarte ușor, că aveau o dungă perforată.

Teoretic, nu se-mpărțeau la copii, dar stocul trebuia epuizat, iar văru-meu, cu vreo doi ani și cu vreo 20cm mai mare ca mine, a primit un calup. Că, na, probabil părea adolescent, chit că nu cred c-avea mai mult de 12 ani. Și, firește, ne-am pus pe desfăcut câte-un pliculeț și-am descoperit niște baloane, dar ale dracului, erau cam unsuroase și trebuia să le speli înainte să le umfli.

Într-o încercare de spălare, văru-meu a descoperit că drăciile alea pot ține un volum foarte mare de apă, undeva pe la vreo 5-6 litri, fără să se spargă, așa că s-au nimerit tocmai bune pentru planul diavolesc la care lucram în perioada aia împreună cu vecinul de peste drum.

Mai exact, atunci când nu răscoleam praful de pe drum cu fărașele când se lăsa întunericul, umpleam pungi cu apă, legate cu ață d-aia de pescuit, și le-aruncam peste cablurile de electricitate, iar jos prindeam plasticul de două bețe bătute bine-n pământ. După care ne-ascundeam după un gard și-așteptam să se-mpiedice un fraier, să rupă firul, și doi pași mai încolo să i se spargă punga-n cap.

Au fost multe fail-uri, cam 99%. Restul atingeau maximum un umăr sau spatele. Iată însă că, acum, descoperisem niște baloane care puteau ține jumate de găleată de apă. Vă-nchipuiți, îmi imaginez, la ce le-am folosit. La și mai multe fail-uri.

Fast-forward câțiva ani, eram prin clasa a opta și nu voiam să fiu ultimul fraier care nu se duce la discoteca din satul vecin. Vorbim de-un ’97-’98, când singurul contact cu tehnologia era ori televizorul (în cazul fericit, aveai și cablul), ori sălile de calculatoare cu niște Red Alert sau Age of Empires, și asta dacă încă nu rulau tot Windows 3.1. Internet cafe-urile mai aveau vreun an sau doi până să apară.

Ce să știe, deci, un puștan de oraș, neversat într-ale vieții la țară? Lecția numărul unu, primită de la amicul de peste drum, a fost simplă: „Dacă vezi că se iau unii la bătaie, bagă-te-ntr-un colț sau ieși afară. Dacă ești afară, pleacă de lângă garduri, că sigur o să tragă unul o scândură ca s-o rupă de spatele altuia.

Într-o astfel de sâmbătă, am aflat de la alți amici de prin sat, cu doi-trei ani mai mari ca mine și, evident, cu mai mulți hormoni tropăind în ei, ce-nseamnă cuvântul japcă. Dacă nu știți, aflați de la mine. Japcă are un sens principal și două secundare. Sau, mai bine zis, al doilea se desprinde din primul. Sensul principal e viol, al doilea e gangbang.

Japca obișnuia să fie – și mă aștept ca încă să existe – încă un soi de open secret. Unui individ i se punea pata pe câte-o fătucă, îi cumpăra o cola, o bere, ceva, o scotea din discotecă, apoi o lua pe sus și-o ducea la câteva sute de metri distanță ca să se distreze. Fetele știau destul de bine că „de japcă nu scapi” (decât, cel mult, dacă era fata popii sau a doctorului sau învățătorului, c-atunci dădeai de dracu’). Uneori, o fată era luată pe sus de mai mulți băieți. Dacă vreți un exemplu relativ recent, poate vă amintiți de cei șapte violatori de pe lângă Vaslui, de acum câțiva ani.

A doua sau a treia zi, Gigel se lăuda la prieteni cu japca de sâmbătă, dar nimeni nu raporta nimic la poliție. Cu atât mai puțin fetele, că „e rușine, faci familia de rușine„. Când auzea, totuși, vreun tată de fată de pățanie, împăcarea se lăsa cu o slujbă la biserică și-o șaibă pe deget și mutarea fetei în casa violatorului după încuscrire.

Dacă nu se ajungea atât de departe, dar se ducea buhul de la o casă la alta, toate babele decretau că respectiva fată e curva satului și că e vina ei că poartă fuște scurte și se-ncurcă prin cârciumi decadente ca-n Occident la unșpe noaptea în loc să dea de mâncare la vaci.

Și uite-așa ajungem la cazurile speciale, alea-n care fete de 13-14-15 ani, scăpate la discotecă, când erau luate pe sus, ziceau senine (învățate că „de japcă nu scapi„) că nu-i problemă, să li se facă orice, da’ să rămână virgine. Mai în glumă, mai în serios, așa a fost descoperit sexul anal la țară, în România.

O spun pentru că știu cel puțin vreo două cazuri din vremea aia pentru că, pentru un puști de oraș ca mine, care avea preocupări de familie de intelectuali și care încă n-avea posibilitatea de a descoperi porn-ul, a fost foarte șocant să-mi imaginez în ce constă activitatea asta: „Păi, stai, că n-are sens, că pe cur se cacă… De ce-ai vrea să…

Am asistat la multe laude d-astea, vreo două veri la rând. Eu eram prea „inocent” pentru ei să mă bage-n rahat și, în plus, era argumentul că „dacă aude bunică-ta, îmi rupe gâtul, hai acasă, las’ că eu pot să fut și mâine„. Câțiva ani mai târziu, după ce-am terminat eu liceul, amicul de peste drum s-a însurat cu o fată care avea 13 ani când a făcut prima oară sex cu el, cu vreo patru sau cinci ani înainte. Evident, anal, că ea voia să rămână virgină.

Sigur, Eftimie are niște argumente foarte pertinente și sunt de acord cu multe dintre ele. Cred, totuși, că merită mai multă lume să înțeleagă cam cum era societatea tradițională românească acum vreo douăzeci de ani. Și tare mă tem că nu s-a schimbat foarte mult între timp. Asta apropo de educația sexuală în școli.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

62 comentarii

 1. Educație sexuala in scoli? In condițiile în care puradeii au porn pe telefon? Dau câte o clanta prin toalete? O dau in grup? E ca atunci când ii explici alinei plugaru despre phou tai…

  00
 2. Eftimie nu are argumente pertinente pentru secolul 21.

  Chestiile alea despre care mănâncă el căcat în postarea aia se întâmplă și fără educație sexuală chiar și azi.

  El zice că e plină țara de videochatiste, și că toți copii sunt hypersexualizați.

  Că știe sau nu știe ce-i ăla sex, adolescentul e tot condus de hormoni. S-a întâmplat în trecut, se întâmplă acum, se va întâmpla în viitor.

  Ce putem face, măcar, este să îi învățăm cum să o facă într-un mod safe și cât se poate de responsabil.

  • La capitolul educatie, poate ar trebui bagata si treaba asta ca nu exista meserii rusinoase.

   Ce e asa nasol la videochat de simte lumea nevoia sa le arate cu degetul pe cele care muncesc in acest domeniu?

   00
  • Pai cam asta zice si Eftimie daca citesti cu atentie. Eu cel putin inteleg de acolo ca in primul rand e responsabilitatea parintilor sa acopere acele zone care nu sunt acoperite de scoala, iar asta e una dintre ele.

   00
  • @Znuff

   Coa, înțeleg că te-am supărat, te rog eu frumos nu mă înjura peste tot pentru că ai tu o problemă în familie. Discută cu soția ta, poate unul din voi e supărat de situația actuală, poate aveți o problemă medicală, poate este o problemă emoțională dar treceți peste asta și nu te mai lua de mine.

  • Părerile tale sunt de căcat și-ți voi reaminti chestia asta de fiecare dată.

  • Dacă tu crezi că asta va rezolva problema cu partenera ta, fă-o în continuare. Părerile zeloților nu mă afectează.

 3. Se pare ca “ scriitorasul crestinopat de pamflete SF de duzina” are dreptate … toti cei care nu au treaba cu sexul, familia sau copiii îsi dau cu parerea pe subiectul asta … la fel ca aitistii care cred ca daca lovesc cu piciorul o minge devin experti în fotbal sau la fel de buni precum Cristiano Ronaldo

  00
  • De ce trebuie să ai copii ca să-ți dai cu părerea despre acest subiect?

   Efectele LIPSEI educației sexuale le vedem cu toți zi de zi. Nu-ți trebuie doctorat și nici să faci/crești 30 de copii.

  • Efectele LIPSEI educației sexuale le vedem cu toți zi de zi.

   de care efecte vorbesti boss? de mame minore cumva? Al caror numar scade constant din anii ‘90? Asta în timp ce copiii cersesc în continuare pe strazi în România. Pe copiii astia care cersesc pe strazi de exemplu de ce nu-i vede nimeni?
   Sau e vorba de BTS?! … care se afla la un numar infim fata de anumite tari dezvoltate
   De care efecte vorbesti boss?!

   00
  • Scade prea încet, boss.

   Whatabout-ism-ul ăla cu „copii cerșetori” nu-și are locul.

   Vrei să insinuezi cumva că dacă se bagă educație sexuală, numărul cazurilor despre care vorbești mai sus va fi în creștere?

   Pentru că, sigur, copii nu știu despre sex, vor afla la școală.

  • Da, insinuez ca va fi mai rau dar cel mai probabil va fi inutil … educatie pe tema asta se face deja, ce lipseste la noi e nivelul de trai si protectia sociala, dar astea par a fi lucruri complicate de care nu vorbeste nimeni. Educatia e subiectul preferat de discutie al românilor

   00
  • Exista si oameni care n-au copii tocmai pentru ca au avut parte de educatie sexuala la timp.
   Dupa capul tau/al lui Eftimie, fata aia de 13 ani luata cu japca devine mai competenta in domeniu si poate chiar sa faca legi in locul lui Barna, trebuie doar sa rămână insarcinata in urma gang bang-ului.

   00
  • Exista si oameni care n-au copii tocmai pentru ca au avut parte de educatie sexuala la timp.

   Si au asteptat cumva ala potrivit … ca’n Idiocracy?

   00
 4. japcă înseamnă forță. după aia vin sensurile secundare, „open secret”.

 5. Uau, 3 violuri intr-un articol. Cunsiguranta nu o sa imi creac copiii printre boi … voi

  • Viața la țară de acum 20-30 de ani. Oameni abrutizați, rudimentari din toate punctele de vedere. Încă îi mai găsești pe la sate. Copilăria noastră de la țară a fost un fel de Narnia.

   00
  • Mult succes prin alte meleaguri. Sa nu fii surpris daca dai de acelasi comportament ca cel de care zici ca fugi

   00
  • Neah, incep sa cred ca e o problema cu voi. Am trait intr-un oras mic de munte si doua sate. Si vreo doua merropole si trei capitale.

   Are dreptate ‘scriitorul de SF’, educatia lipseste, cea de baza. Aia sexuala e deja subiect de liceu pentru multi dintre voi.

   Inca ii mai gasesti la tara? Unde plm ca am stat cu absolut ultimii oameni peste tot pe unde am fost dar nu ne-am gandit in viata noastra sa ‘luam la japca’ femei. Si am facut japca destula, dar femei smm?

   Am crezut ca le-am vazut pe toate dar ma suprindeti din ce in ce mai des :))

  • Daca nu cumva, printr-o coincidenta cosmica, autorul a copilarit in acelasi sat uitat de lume prin judetul Olt, pot sa spun ca acelasi obicei de sex anal in grup era si prin idilicul sat al copilariei mele. Din acelasi motiv, „sa ramana fata virgina”. Mai probabil le era frica ca ramane bortoasa si sunt obligati sa o ia de nevasta.

   Cu singura mentiune ca nu erau toate fetele tintite, ci doar 2-3, din familii sarace si cred ca aveau si ceva probleme psihice. Iar „barbatii” implicati in asta erau jegul satului, vacari, tractoristi, machitori, etc. Genul de oameni care in alt mod nu ar avea nici o sansa sa faca sex, poate doar cu caprele.

   Restul tinerilor erau absolut normali, stateai si cateva luni pe langa o fata sa obtii ceva si nici atunci nu-ti iesea la toate. Erau mult mai setate sa ramana virgine fata de cele din Bucuresti de aceeasi varsta.

   00
  • Ai auzit de Ciugud?
   „Ciugud, comuna care arată mai bine decât majoritatea orașelor din țară”
   Dar de Certeze?
   Cauta și compară.
   Ei, așa e si cu universurile noastre. Tu nu știi, nu ai trăit cu idioți. Bravo, ai avut noroc, considera-te norocos.
   Din păcate, nu sunt mulți ca tine, in țara cu cel mai mic IQ mediu din UE.
   Ce legătură are cu Ciugud și Certeze? Oameni, „zoon politikon”. Atât știu, atât fac. Bine sau rău.
   Dacă „trendul” e sa violezi, așa va fi, „așa e obiceiul”. Urmeaza desensibilizarea, vezi cazul violatorilor din Vaslui unde satul le lua apărarea băieților. Deja satul, comunitatea, nu mai percepe chiar deplasat un viol. Ăla e obiceiul.
   Nasol. De asta e nevoie de educație sexuală în școli. Si nu „cu pula și pizda”, ci despre implicațiile REALE ale unor acte de felul ăsta (nu neapărat viol).
   Suntem o țară de retarzi, confirmați cei mai retarzi din UE. Chiar trebuie făcut ceva.
   Nu ai întâlnit tu dementi. Bucura-te. Dar nu e prea târziu să dai de ei, că e plin.

   00
 6. Bineînțeles că o experiență individuală acoperă din punct de vedere statistic întregul fenomen social. Eu de exemplu am aflat de japcă de la taică-meu, el a ținut să îmi explice în detaliu chestia asta. Și din ce zice taică-meu „a lua cu japca” este atunci când dai la vobler și agăți peștele din exterior, o formă de pescuit nesportiv. Prin extensie, „la japcă” știam că semnalează orice formă de pescuit ilegal. De curiozitate m-am dus acum la DEX: japcă vine din bulgară și are sensul de cursă, capcană.

  00
 7. A, și știam de la 10 ani de la tata că dacă bagi cucu-n pupăză există șanse să faci un copil. Cred că mi-a zis asta înainte să mă învețe cum stă treaba cu japca și voblerele. La moment nu înțelegeam de ce un om întreg la cap și-ar băga cucu-n pupăză de bunăvoie, dar între timp m-am lămurit, e mai mult o chestie practică. Bineînțeles, experiența individuală este relevantă la întregul spectru social.

  00
 8. a venit vremea nuvelelor pe acest blog.

  00
 9. Fara a dori sa te ranesc in vreun fel, vroiam sa te intreb daca nu cumva problema din copilaria ta a fost lipsa parintilor (implicit a educatiei) din ea?
  Daca da, de ce ar fi educatia sexuala obligatorie oferita de stat solutia in cazuri similare?

  00
  • Hai sa ne uitam putin la statisticile din ultimii ani, alea care reflecta ponderea de copii crescuti de bunici pentru ca parintii lor sunt acasa doar intre contracte.

   00
  • Deci problema reala este de natura economica, si nicidecum de educatie. Sau mai precis, parintii sunt prea ocupati cu munca pentru ca economia merge rau si salariile sunt mici.

   00
  • Asta e ca si cum nu mai stingi incendiul ca oricum iti ploua in casa. Problema aia de natura economica poate o rezolvam sau nu, dar copiii aia vor exista in continuare si nevoia lor de educatie. O stii pe aia cu „omul sfinteste locul”.

   00
 10. ”babele decretau că respectiva fată e curva satului și că e vina ei că poartă fuște scurte și se-ncurcă prin cârciumi decadente ca-n Occident la unșpe noaptea”

  Din moment ce știau că o să fie violate la discotecă (sau, cel puțin, că au șanse foarte mari să fie luate cu japca), nu se numește că babele au dreptate?

  00
  • Nu chiar.

   Adica, de ce stai in casa daca stii ca exista riscul sa intre hotul peste tine?

   De ce mergi pe drumuri publice daca stii ca exista riscul sa dea masina peste tine?

   De ce mergi la scoala daca stii ca nu inveti mare lucru oricum ?

   De ce sa ne educam daca tot facem ce vrem in prostia noastra ?

   00
  • Poate pt că erau tinere și voiau să se distreze și ele puțin înainte de a se mărita înainte de 20 de ani, a turna câțiva copii și a munci până la epuizare tot restul vieții lor.
   S-o dăm dealului de treabă, chiar și evul mediu permitea ieșitul la horă.

   00
  • @Adrian comparațiile tale nu mi se pare echivalente. Echivalent mi se pare următorul scenariu:

   Trebuie să ajungi din satul A, în satul B. Ai mai multe opțiuni de ajunge acolo, Cel mai scrut dintre trasee fiind prin pădurea cu haiduci. Se știe că haiducii din pădure opresc trecătorii și îi prăduiesc.

   Mi se pare că fetele se pun în situația de a alege, de fiecare dată, traseul prin pădure, că e mai scurt.

   00
 11. Ies mai ieftin dacă merg la curve ;)

  00
 12. ehe. minunatele povesti ale satelor romanesti. Astea de oltenia is baza. Desi, la mine la tara nu prea stiam de d-astea, dar am si sarit partea de 14-18 ani, ca atare nu se pune.

  Stiu poveste cu unii de au luat sculament. Si, ca razbunare, data urmatoare cand au futut-o si-au legat toti niste par de cal pe pula.
  eu aveam dilema: „bah, da prezervativ”. Dileme de orasan prost

  00
 13. Am o verișoară la țară care s-a căsătorit la 16 ani (se poate, legal). A devenit imediat mamă, a intrat în statistică. N-a făcut-o pentru că nu era educată sexual, n-a ajuns să aibă o familie destrămată. Are copii, are grijă de ei, are o gospodărie bine întreținută și nu-i cade gardul. O duce mai bine decât multe triste de 30+ ani de capitală fără copii care plâng de mila mamelor minore.

  Am și un unchi care a avut o criză de nervi că nu a reușit să se căsătorească și s-a apucat de băut și nu s-a oprit până la moarte.

  Am o mătușă care a născut, printre alții, un copil handicapat și l-a crescut până la 48 de ani integrându-l în comunitatea sătească în măsura capacităților sale.

  Am un văr care a primit la partea lui din avere un hectar de pepeni și venea la Brașov să-i vândă. Dormea noaptea printre ei în piață, știu că ne-a refuzat când i-am zis că poate să doarmă la noi, că el trebuie să aibă grijă de ăia. Acum e unul din cei mai înstăriți oameni din sat.

  Aveam un frate al bunicii care a plecat pe front și a murit. Strada bunicilor poartă numele lui acum. După ce a murit soția lui a fost aruncată din casă că nu mai era utilă pentru ei și a fost readusă în altă casă, tot ai noștri, pentru că unii dintre ei nu erau atât de cinici.

  Am un bunic care a făcut pușcărie că transporta evrei din Rusia și Ucraina să-i salveze de lichidare. El credea că oamenii nu merită să moară doar că sunt diferiți.

  Ideea e că oamenii de la țară sunt complecși, depinde și cum te uiți la ei. Cel mai important e să nu te uiți de sus.

  • Ai (aveai?) o familie foarte mare.

   00
  • aha, complecsi: munca, munca, copii, alcool, munca, eventual razboi.
   Complecsi.

   00
  • Animaloo, vrei să ne întâlnim odată să-mi spui toate astea față în față?

  • Eftimie, sa-l pomenesti si sa-i aprinzi o lumanare bunicului tau (probabil decedat, dupa varsta) si din partea mea, te rog.

   Oamenii sunt complexi, indiferent de nivelul de trai sau educatie. Educatia doar evidentiaza lucrul asta, dar oamenii sunt buni sau rai, prosti sau destepti, indiferent de pozitie si nivel de educatie.

   00
 14. mi se pare amuzanti astia de alde Eftimie si George Damian care fac orice gimanstica mentala ca sa combata educatia sexuala in scoli si au impresia ca daca le spui la copii de futut, o sa inceapa sa se futa si daca nu, nu, de parca aia miciu au instincte sau hormoni decat daca vorbesti despre asta.

  ca sa preiau un sofism al lui Eftimie, oricum scoala scoate peste 50% de analfabeti functionali si nu invata nimic, ce conteaza daca le zice despre sex la elevi, oricum aia nu invata nimic.

  la fel si cu aia cu „familia traditionala”, la un moment dat se declaseaza ceva visceral in niste oameni care e mai puternic decat partile din creier care se ocupa de logica si gandire rationala, si asa apar pe net argumentari de alde Eftimie, Damian, Capsali, Duca, Neamtu si alti pacalici, oameni care la prima privire par decenti ca au studii si cultura si educatie (mai putin Capsali care e somer profesionist), desi nu-s 100% sigur ca Eftimie nu trolleaza.

  00
  • >>nu-s 100% sigur ca Eftimie nu trolleaza

   Eftimie isi antreneaza skillurile de debate, dupa cum ti-am mai spus. Posibil sa ne bata pe astia amatori de aici, dar si-o fura grav la nivel de competitie de liceu in Europa civilizata.
   Se bate si el unde poate, la grupa mica-amatori.

   00
  • Pai na, Eftimie e ca si FC Botosani care da rusine la Poli Iasi, Gaz Metan Medias sau FC Voluntari, dar cand merge in Europa si da peste vreo echipa mai rasarita din tari cum ar fi Macedonia sau Georgia si alti giganti ai fotbalului european, si-o fura mai grav ca fetele cu japca.

   00
  • Păi da, că la adăpostul anonimatului îți permiți să bagi oameni cinstiți în aceeași oală cu Duca și Neamțu.

   00
  • Îmi place că l-ai băgat pe Capsali in tagma de oameni cinstiți. Întradevăr, face umor de calitate, dar nu cred că știe asta.

   00
 15. Nu știu unde stăteai tu la țară, dar eu am crescut la țară pana la 18 ani și nu am auzit de ce zici tu prin articol…
  Dar poate ca ești mai bătrân decât mine 😜

  00
  • Poate crede ca luatul cu japca înseamna luatul cu forta când de multe ori era mai degraba ceva mai mult tupeu sau minciuni sau prosteli din astea

   00
  • Daca nu ai auzit tu, clar nu s-a întâmplat, nu există.
   Eu am vorbit cu o fată care a fost violată. A avut tăria să îmi spună că a fost violată, cumva nu avea cui sa spună, orfana, teamă de „gura lumii”. Mi-a spus mie.
   Puii mei,

   Tot eu, am oprit o fată de 14 ani sa plece la produs in Italia. Ea voia sa plece „la sora ei”, prostita de un proxenet. Am convins-o să nu plece; unii mi-au spus că in momentul ăla am pus o treaptă către calea spre Rai.
   Nu stiu unde stăteai tu, dar nu cred că nu știi fete care doresc/voiau să meargă la produs. Dar poate ești mai bătrân decât mine. :p

   Cacat.

   00
 16. Exista 2 grupuri in Romania oarecum pe tema asta.
  Pe de-o parte sunt cei care cer educatie sexuala, acces la conceptionale, prezervative cat mai usor pentru a se preveni sarcinile nedorite.
  Pe de alta parte sunt cei care lamenteaza scaderea drastica a natalitatii, imbatranirea si scaderea populatiei pe termen lung.

  Culmea este ca probabil aceste grupuri se suprapun intr-o anumita masura. Oare nu realizeaza nimeni din aceasta categorie ca primele aspecte au o contributie substantiala, nu singura dar semnificativa, la a doua? Care a doua e considerata un mare pericol pentru viitorul tarii.

  00
 17. Nu am prins vremurile alea, intrebarea mea e daca si uni din baietii de la tara faceau sex anal ca sa ramana virgini, adica vesnicia si gheiala s-au nascut la sat?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile