Die aktuelle lage, luni, 15iulie

Muzică la urechiușe. Ce e, Costele, ai fost în cea mai scumpă stațiune de pe litoral și…ce s-a întâmplat?

Oamenii ăștia nu se vindecă. Nici nu au internet ca să se informeze, dar nici nu se vindecă.


Am fost să contractez un serviciu de la o firmă. În parcare trona un Bentley, sh, dar orișicum. Am întrebat-o pe de la client service cum merge treaba, arătând spre mașină, a zâmbit amar. Nu au fost bani să le mărească salariile.


“Beach Please” e echivalentul ProTV pentru generația asta. S-a opărit lumea că a venit ăla acuzat că a ucis indirect 8 oameni și apoi Andrew Tate? Da, dar nu a plecat nimeni. La fel a fost și când ProTv a băgat manele. Maca maca maca, nimeni nu s-a oprit din uitat.

Ce e, copii, aveați principii, dar nu aveți google să aflați că proprietarul Global e fiul unui consilier local, de aia se organizează acolo și de aia Selly a făcut un pic de campanie politică cu “aduce 50 milioane ruble județului”? Nasolică. Vă trece.


Noi mergem rar la cumpărături de haine. Tricourile mi le comand online, pantalonii pe încercate, dar câte perechi de pantaloni ai nevoie într-un an? Așa, intru cu soția într-un magazin de haine de damă, probează niște pantaloni (de subliniat încă o dată că ai nevoie de cineva care să îți spună când nu îți vine bine ceva și că pantalonii se probează lăsându-te pe genunchi, să vezi dacă sunt comozi și nu te jenează pe alocuri) și vede niște bluze mișto. Ia 2 să probeze, îi plac, îi vin bine, îi mai făceau și altele cu ochiul. Dă încoa astea și bagă, zic eu. Se mai uită, mai ia 2 să probeze, eu eram la casă cu vânzătorul. Domne, sunteți primul care îi ziceți soției să ia mai multe, majoritatea o grăbesc să termine mai repede. Da, dar eu îmi iubesc soția. A înghițit în sec.

 

20211206104

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

101 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 35125
    • Care e cea mai populara statiune de la ei?
      Sa cautam cateva meniuri.
      Oare cand le-a comandat nu scria si pretul acolo? Sigur acum stie toata lumea valoarea omului, ca isi permite sa manance la impinge tava in Mamaia.

      Comentariu apreciat.725
    • Zakynthos, Cuca Macaii. Trei persoane, in medie 75 de euro o masa uzuala de pranz/cina cu tot cu bauturi. Cea mai scumpa masa in 3, 135 eur, dar un platou d-ala de prost gust cu toate orataniile din mare. Avionul face 1:45, nu 2 ore. Hamsii si muraturi n-aveau, ce-i drept. Bine, alea oricum arata a sprot, nu a hamsii.

      Comentariu apreciat.9714
    • nu cred ca este mai ieftin. depinde cum te duci: am intalnit oameni care pleaca cu masina de aici spre grecia si-si iau inclusiv baxuri de apa si bere si oala sub presiune. normal ca ies mai ieftin ca la noi. si oameni are pleaca la 2-3k euro cazarea+avion plus ce mai cheltui pe acolo. daca ai 2-3 copii deja avionul devine destul de scump. La taverne din ce tin minte orice este intre 5-6euro si 20eur sa zicem. mai inchiriezi si masina…. inca niste sute de euro. dar relaxarea este priceless si fara nervii de la noi.

      Comentariu apreciat.698
    • @Adrian HAHAHAHAH. a grait el care nu a fost in Grecia. Din 2011 n-am mai calcat pe litoralul romanesc. Pentru mine a fost un soc cand am vazut calitatea serviciilor si preturile din Grecia. Si nu am fost la „cuca macaii”. Thasos, Lefkada, Zakynthos, Corfu, Halkidiki. Tu nu vezi ce a primit ala de 300 de lei la AUTOSERVIRE!!!! nu discutam de restaurant/taverna. Nu discutam de fructe de mare. Mergeti fratilor si spargeti banii la mamaia. Mai liber si liniste pentru noi care mergem in Grecia.

      Comentariu apreciat.8519
    • Rumbu
      Avionul ala, la situatia care este acum peste tot poate face si 7 ore adunat(nu luam in calcul recentele zboruri anulate sau cu intarziere si de 10 ore, am facut o medie).
      Vreo 3 inainte ca sa faci check in ul de bagaje, pune 2h intarziere si 1.40 pe drum, ca sa fim exacti ca tine.
      Plus transfer pana la cazare. Deci nu prea da 1.40 ore.

      In rest discutia despre litoral a devenit ca aia cu IOS vs Android.
      Depinde de om, ce prefera , ce doreste, etc. Pe langa mai sunt 2-3 autisti carora doar le place sa se planga.

      Comentariu apreciat.7327
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1555
    • @cineva, ai auzit de Mykonos? Sa vezi preturi acolo….

      Indecis. Tu ce zici?2011
    • Asta cu timpul e o notiune relativa. Fiu-meu a plecat din Costinesti de la Beach Please azi la 8. Inca nu a ajuns la Constanta si acum e 11. Sunt curios cum o sa plece cei 150k de acolo, trenurile arata ca in India.

      Eu oricum nu am mers in Grecia pe ieftineala, merg pentru alte lucruri pe care nu le gasesti la noi. Faptul ca e mai ieftin decat ma asteptam, e doar o surpriza placuta. Oricat ati da-o de gard, preturile alea – fiindca sunt la impinge tava – sunt de-a dreptul nesimtite, oricat de Mamaia ar fi acolo.

      Comentariu apreciat.592
    • @Adrian nu am ajuns pe acolo, dar trimite-mi te rog un link la impinge-tava de pe acolo.
      Unii fac 10 ore sa ajunga la Mamaia, asa ca 2ore de zbor pana in Grecia pe ceva insula e parfum. Trimite si o poza cu algele alea din Mamaia, ca din alea nu prea sa vad in Grecia la cuca macii si cu putin noroc scapi si nesimtirea romanilor, ceea ce la Mamaia exceleaza.

      Comentariu apreciat.346
    • @dny si tot timpul ala „mort” poti sa-l petreci cascand gura prin duty free sau sa mergi la lounge. Bei ceva, mananci o gustare. Mai citesti mai schimbi o vorba. Trece timpul. Dar ajungi cu creierii linistiti la destinatie. Sigur, poate faci tot 12 ore sau poate ajungi maine dar, in general, ajungi mai odihnit si mai ok decat daca conduci pana in Grecia. Bine, ce omiti tu e ca, pentru a ajunge in Grecia cu masina in timp decent ( maxim 10-12 ore ) poti merge pana in maxim Halkidiki si, foarte important, sa nu fie probleme la trecerile de frontiera ( stim toti ca se mai sta si prin vami cu orele ). Daca vrei sa mergi in ceva insule mai indepartate, deja nu mai faci 10-12 ore, deja trebuie sa te opresti prin ceva oras o seara si abia apoi sa mergi unde ai treaba. Corect, ios vs android dar, uneori, in viata, mai conteaza si calitatea celor 12 ore :)

      Indecis. Tu ce zici?1722
    • @rumbu: de muraturi nu stiu, desi… Dar hamsii gasesti cu siguranta si la greci, si cam oriunde. Atata doar ca acolo le zice „gavros” si grecii le servesc fara cap. IN rest, e acelasi lucru, mai ales ca hamsiile care se servesc pe la noi tot din Grecia sunt aduse (asta in in cazul in care nu este sprot congelat servit pe post de hamsii). Si preturile la o portie de hamsii la impinge tava cam astea sunt, ca vorbim de Mamaia sau Constanta. Diferenta e ca impinge tava din Mamaia e deschis 2, hai vu indulgenta 3 luni pe an, pe cand ala din Constanta iti funtioneaza cam tot anul… Si la asta pretul e cam acelasi, indiferent ca e sezon sau nu. Daca nenea vrea sa fie si mai socat, sa mearga la Om Plonge, in portul Tomis. Ala era o boarta care acum are pretetntii de restaurant de fite. 44 de lei o portie de hamsii. O sa spuneti ca e pretul de sezon. Bai, crasma asta functioneaza cam tot anul spre deosebire de restul din zona, si ma indoiesc ca in extra-sezon (sanchi…) scad preturile… Mai vad prin toamna sau iarna. La greci anul trecut o portie generoasa de gavros era cam 7 – 8 euro cam oriunde in Halkidiki.
      @omul: uite m-ai facut curios si m-am uitat in meniul celor de la pizzico, n-am gasit snitel de pui, poate mi-a scapat mie, ala de vitel e 82 de lei. Anul trecut o portie de snitel (adica 2 bucati) cu cartofi prajiti costau cam 56 – 60 de lei (42 snitelul si 12 lei portia de cartofi daca imi aduc eu bine aminte).
      Cand o sa intelegeti ca litoralul romanesc e o chestie care supravietuieste in week-enduri, si asta in mare parte datorita bucurestenilor? Ca Mamaia e pe jumatate goala nu pentru ca nu ar vrea lumea sa mearga, ci pentru ca au facut cretinaria aia imensa cu plajile? Sigur, trebuia facuta, dar un proiect bun a fost implementat tipic roman este, adica prost. Uitati-va chiar si in week-end, cat de plina e portiunea intre Perla si Melody si cat de goala cea de la Melody/Cazino incolo. Nu, nu la cat de goala e plaja, la cat de goale sunt parcarile.
      Cand o sa intelegeti ca, in mod real, sezonul pe litoralul romanesc este cuprins intre 15 iulie si 15 august, cu varful intre 1 si 15 august, si ca toti comerciantii trebuie sa-si acopere costurile aferente afacerilor numai in perioada asta? Si sa faca si ceva profit, ca na, asta e capitalismul asta, acum nu ne mai place, nu? Ca multi sunt nesimtiti si vor intr-o vara sa-si schimbe be-m-ve-ul cu ultimul din serie, pe principiul arde-l pe prost acum ca a doua oara poate nu-l mai prinzi… e partea a doua.
      Dar, nu, hai sa ignoram toate astea si sa ne plangem tot timpul de preturi, de servicii, si sa repetam asta si la anul, ca unde e mai bine decat la noi, nu?

      Indecis. Tu ce zici?1725
    • 75 de lei / persoana o masa All inclusive la unul din Hotelurile lui Murad pe litoral.
      Trebuie doar sa cauti.

      164
    • @cineva, doar ce am mancat, ti-as trimite poza cu bonul dar e foarte scump, si sigur gaseam mai ieftin in grecia. Mi-a inpins tava un chelner si pentru asta o sa fie renumerat.

      615
    • @Adrian comparam impinge tava cu impinge tava, unde vezi tu chelner in video-ul ala?
      Dar masa/tacamuri sau farfurii.

      82
    • @Gogoasa, este foarte scumpa mancarea in Mamaia, dar pe de alta parte baiatul ala a cumparat acolo pentru 4 persoane. Acum sa te duci in cea mai scumpa statiune de pe litoral si sa te plangi ca trebuie sa dai 75 de lei pe mancare… este putin exagerat.
      Il obliga cineva sa ramana acolo? Nu este normal ca daca sunt oameni dispusi sa plateasca sumele astea, vor fi si patroni care vor continua sa creasca preturile an de an?

      113
    • Adriane, un bilet de avion până în Grecia e un pic sub cat te costă benzina/motorina dus întors București-mamaia (300-500 de lei).

      Mai las-o în sărăcie cu argumentele astea.

      123
    • De ani de zile aud toată vara ca vai, ce nasol e la mare la noi, ce preturi mari, ce nisip nașpa și ce hărmălaie, mizerie si cocălăreală. Dar în aproape fiecare fking an, se bat recorduri de ocupare. De ce plm va mai duceți? Sunteți masochiști, sau ce? Prima data când am fost la mare în sezon am văzut toate kkturile de care se plânge toată lumea, și am zic ca eu la mare nu mai calc niciodată. Prin urmare, de 27 de ani nu am mai fost la mare în sezon. Și nici nu-mi lipsește. Ce-i împiedică pe ăia de se calcă pe cap sa facă la fel ca mine?

      Comentariu apreciat.324
    • @Alina I: sunt multi altii care se duc si care trebuie sa se laude si atat stiu sau atat pot, 2-3 zile maxim, pentru ca se termina banii.

      135
    • Proasta specie ăștia mândri că au mers în grecia de 7000 de ori

      87
  2. eu n-am rabdare in magazin si online 50% mi-au luat teapa la masuri si iarasi n-am rabdare sa caut si apoi sa fac retur. drept urmare am chestii destul de vechi, in stare buna dar vechi. btw voi ce faceti cu alea vechi dar bune? le schimbati doar ca le-a trecut sezonul?

    Comentariu apreciat.378
    • Hainele rupte, uzate rau la h&m pe 5 lei sacosa. Iar cele in stare buna, de purtat, spalate si date familiilor care au nevoie de ele. Soacra-mea cunoaste personal 2 familii care s-au bucurat mult de ce le-am trimis prin ea.

      213
    • NOU
      #23

      vin trecute la „stat in casa”,”pentru mers cu bicicleta” sau pt „scandal”.

      Comentariu apreciat.350
    • pt bumbac ultimul stadiu e ”cârpe pt curățenie”. maică-mea nu mai poate singură și îi vin niște tăntici. zici că le mănâncă, așa dispar.

      40
  3. Unde ai dresat asa bine sotia? ;-)

    Indecis. Tu ce zici?1617
  4. Accentul corect din „lipii” se pune pe primul „i” din adoua silabă.

    206
  5. Nu vreau să vă recomand Sulina 😀
    Mâncare super, plajă aproape sălbatică, iar apa mării e coborâtă din rai dacă raiul există. Apusul la bara Sulina e ceva ce ar trebui să vadă orice român măcar o dată în viață. Plus că acolo nu vor fi niciodată peste 30 de grade.
    Deci nu vă recomand Sulina, mergeți la Mamaia please! 😀

    Comentariu apreciat.7220
    • O mizerie mai mare ca Sulina n-am văzut în viața mea. Un imens depozit de fier vechi.

      Comentariu apreciat.8218
    • Sulina…locul ala mirific unde daca iti cade o vasla peste degetele de la picioare trebuie sa-ti taie piciorul de sub genunchi felcerul de la spitalul local pentru ca nu ai cum sa ajungi in timp util la Tulcea.

      Comentariu apreciat.6719
    • Măi, Nicu, nush ce să zic, poate ar trebui să te ferești, altfel ai varianta de elicopter Smurd de la noi de la Galați. Asta daca nu e ocupat să survoleze Dunărea in căutare de isteți care au vrut să se bălăcească la trecere bac.
      Eu știu care e problema cu Sulina in mintea majorității, nu poți merge cu mașina acolo să te dai cu ea pe plajă. 😀
      Nu zic că ai condiții de Grecia, zic doar că merită trei zile un drum până acolo. Apa e atât de curată,de caldă și fundul mării atât de lin și plăcut încât statul la plajă merită tot riscul de a cere elicopter. 😀
      Plus că n-ai nevoie de salvamar oricât ai fi de zeul mărilor.

      Indecis. Tu ce zici?297
    • @Ambra, dacă mi–ar plăcea la mare, azi aș rezerva. încep concediul săptămâna viitoare și nu știu unde să mă duc. :)
      plus, că na! ”toate pânzele sus” mon amour! :)

      22
    • @AB
      Exact din „Toate panzele sus” e desprins peisajul. Plus dacă îți place peștele ai ocazia să mănânci minunăția locului adică storceag. Știu un loc unde mâncarea devine eveniment memorabil și îți spune asta cineva care nu e nici fan pește, nici gurmand. Plimbările cu bărcile localnicilor nu sunt foarte costisitoare și dau experiențe de neuitat, poți vedea inclusiv epave din acelea sinistre din filmele cu pirați, insule de păsări exotice, chestii pe care nu le poți vedea nicăieri în lume. La un moment dat Sulina a fost cel mai cosmopolit oraș din lume. Din lume! Aveau peste 14 de nații care locuiau acolo. Chiar și drumul până în Sulina e o experiență unică. Inclusiv oamenii de acolo care confecționează manual amintiri sunt deosebiți. Da, știu, Grecia, Italia, Turcia, că Sulina nu stârnește invidii pe rețelele sociale. Dar eu nu pentru oamenii ăia scriu pe aici.

      22
  6. Am fost saptamana trecuta la Constanta. In prima zi, hai sa incercam ceva din centrul vechi. 70 de lei snitelul, apoi pe plaja modern 17 lei un Becks obosit la 0.33
    Thx, but no thx. Zilele urmatoare am rupt bolt food/tazz cu preturi la jumate si mancare mai buna care nu a stat in soare.

    Vorba aia e valabila mereu. Nu e prost cine cere…

    Comentariu apreciat.6112
  7. Pe bonul ala apare 140 lei kg/hamsii (care din filmare pare sprot). Am luat de la metro cu 18 lei kg/hamsii (sprotul e la jumate de pret). Deci da, fraier e cine da nu cine cere.

    Comentariu apreciat.616
  8. Unii dintre voi chiar nu intelegeti cum functioneaza economia de piata, sa zicem ca vrei hamsii la plaja, nu sa le faci tu in apartament in radauti, si bineinteles ca nu vrei sa mergi jumate de litoral sa mananci o hamsie, si atunci trebuie sa fie o ghereta la fiecare 1km. Ghereta aia sta deschisa 2 luni pe an, normal ca trebuie sa faca mai multi bani decat metro ca altfel nimeni nu si-ar dedica 2 luni din viata sa stea in caldura si mirosul ala. Daca voi credeti ca se imbogatesc de la hamsii……

    Indecis. Tu ce zici?4841
    • E ca și la Tazz și serviciile de livrare.

      În fiecare zi se plânge unul pe reddit că sunt scumpe, fără să ia în calcul toate costurile și le compară cu cât costă ingredientele în Metro.

      Dar unul nu și-ar rupe 5 minute să și le facă acasă.

      Indecis. Tu ce zici?256
    • tocmai de aia nu ii mai bagă nimeni in seamă.

    • Îi bagă, e deja subiect pe rotație. Imobiliare, aitiști, salarii și cât îs cartofii pai pe Tazz. Vine la rând aproape regulat.

      Și de fiecare dată se umple de comentarii care sunt de-acord, că hoții, că patronii infecți cu Q7 și X5, și nu știu ce.

      123
    • Eu unul sunt de acord ca fiecare patron isi face calcule si stabileste cati bani vrea sa castige la fiecare produs vandut.
      Dar in acelasi timp, nici nu le plang de mila atunci cand vad ca se inchide cate un resturant.

      Chiar am vazut recent un clip (parca pe TikTok) in care patronul unei shaormerii arata cat are el adaos comercial si acesta varia intre 150% si 250%. Respectivul patron spunea ca acesta este un adaos considerat mic pentru industria horeca.

      143
    • @Andrei G

      Bun, dar adaos peste ce? Peste ingrediente? Peste prețul chiriei? Peste prețul angajaților, peste prețul ce? Pierderile se iau în calcul? Dacă 2-3-4-10 zile din lună sunt vânzări slabe se ia în calcul?

      Că așa adaos de 300% ai și la iphone dacă iei doar prețul materialelor + asamblarea. Că ditamai hardughia de iOS, AppStore, serviciile din spate gen cloud și altele îl fac extratereștrii pe gratis.

      Nici eu nu plâng de milă dacă știu că e un serviciu bun și de calitate. Dacă e un serviciu prost și de duzină în care nu face nimic special ca ceilalți 100 de pe aceeași stradă, corect, n-ai ce le plânge de milă.

      212
    • @Manu, nu ai inteles. Am zis ca sunt de acord ca fiecare sa-si faca un calcul si sa puna ce adaos considera necesar. Si daca este un patron care reuseste sa-si cumpere Ferrari dupa 6 luni, foarte bine. Felicitari pentru spiritul antreprenorial.

      Dar in acelasi timp, daca falimenteaza dupa 6 luni din cauza preturilor prea mari, din nou este foarte bine. Nu o sa-i plang de mila.

      141
    • NOU
      #56

      @Adrian la modul cum ai scris, pare ca ghereta aia e pe varful Moldoveanu unde nu exista utilitati si unde si o caramida e greu de adus.

      Evident ca exista niste costuri, dar o lada frigorifica, uleiul si o friteuza costa la fel pe tot teritoriul tarii. In caldura si miros stau 12 luni pe an majoritatea care lucreaza in bucatarii(deh patronache nu baga bani in hvac), ba chiar aia mai si gatesc in adevaratul sens al cuvantului, nu doar arunca niste semipreparate in ulei.

      Nu mai ridicati in slavi niste oportunisti care iti vand semipreparate gatite la pret mai mare decat mancare gatita pe bune.

      102
    • Preturile nu sunt mari pe aplicatiile de comandat mancare, ok. Dar cum de isi permit sa dea vouchere de 20% reducere de exemplu, cat adaos comercial au deobicei daca pot face asta ? Sunt unii cu mancare care ma spameaza in draci de ceva timp cu vouchere si promotii, dar preturile nu le-ar scadea.

      40
  9. Ma bag si eu la comparatia Grecia masina vs avion. Conteaza numarul de persoane din masina, teribil. Ma gandeam sa merg cu nevasta undeva in nordul greciei. Am pus cap la cap niste cheltuieli si spre exemplu pentru un drum pana in corfu, doar partea de drum, taxe, o cafea la un popas ducea spre vreo 300 de euro, fara feribot care la o cautare rapida era 100 euro/bucata.
    2 bilete de avion, aproape 400 de euro. ce-i drept, doar cu rucsac in spate, dar pentru o saptamana de vara, cate chestii sa imi iau? 10-12 ore minim pe drum, lucrari la podul de la Ruse a fost capacul.
    da, am 1h pana la aeroport, 2h30′ in aeroport, 2h zbor, 30′ iesire aeroport, 1h cazare, total 7 ore. dar sunt 7 ore in care stau comod si unde practic trebuie sa ma agit doar vreo 2, maxim 3. ajung fresh, relaxat, nu port grija masinii. da, exista risc de intarzieri, da, exista risc de anulare de zbor, dar e un risc asumat fix ca riscul sa faci o pana cu masina sau sa lasi roata intr-o groapa nesemnalizata.

    dar repet, daca ai si o bucata junior sau doua bucati, deja sunt alte calcule. sau daca va place sa faceti concedii cu prieteni/familie si mergeti mai multi in masina. pentru astia mai antisociali, nu renteaza masina.

    Comentariu apreciat.663
    • Anul trecut am calculat pretul biletelor de avion la vreo 5000 de lei pentru 2 adulti si un copil de 3 – 4 ani.

      Asa ca am mers cu masina. Vreo 1200 de lei benzina, niste taxe de drum (Serbia, Macedonia de Nord, Grecia), un hotel la mijloc. Cu greu am ajuns la 2000 de lei.

      Nu stiu, eu am mai mult loc in masina la picioare decat in avion. Plus ca am avut masina in Grecia si am mai vizitat unele obiective.

      Cu copil mic greu sa mergi in vacanta fara bagaj de cala. Noi cu masina am avut 4 genti de voiaj puse in portbagajul de pe plafon plus portbagajul masinii plin.

      Indecis. Tu ce zici?2021
    • @Cristi: „ce-i drept, doar cu rucsac in spate, dar pentru o saptamana de vara, cate chestii sa imi iau?” Mie intr-un rucsac imi intra doar chilotii pentru o saptamana :))))))))))))))

      Indecis. Tu ce zici?2132
    • @punkreas, nu înțeleg de ce aveți nevoie, ca bărbați. Poate doar dacă mergi prin cluburi. Tocmai termin luna din GR unde am folosit chestii care încap într-un rucsăcel mediu. Soția, în schimb…

      912
    • red a luat tot șifonierul cu el.

    • Din sfertul de portbagaj cu haine pentru mine pregătit de consoartă ( ia și asta, asta, asta x 15 că nu se știe ce facem), am folosit într-o săptămână două perechi de budigăi de baie, trei tricouri și o pereche de pantaloni scurți.
      Dacă era după mine, le băgam în torpedou.

      Comentariu apreciat.438
    • @Paco : la rece, mai ales budigăii! Cam 50% din ce haine îmi pregătește nevasta nu folosesc în concedii. Când îmi da valizuța pentru deplasare se miră că e goală… Am tricou de rezervă la tricoul de rezervă, o cămașă și o pereche de pantaloni în plus față de necesar. Le pun în valiză doar ca să nu se șifoneze…

      126
    • Red, sigur ai fost in vacanta si nu ne spui experienta de cand te-ai mutat?

      161
    • exagerati si cu 2 tricouri tot concediul si cu 5 valize pt 3 persoane.
      daca stai 10 zile iti trebuie 7-10 tricouri, 2 perechi de chiloti de baie, 7-10 perechi chiloti, sosete, niste pantaloni mai spalati si 2-3 camasi mai de seara. eu imi iau slapi si adidasi. o carte, aparatul de tzantari :) crema de soare, niste medicamente, niste alte nimicuri si se umple un troller d-ala mediu. fimea isi ia chestii de jucat/citit, de la jocuri de buzunar la carti, masca de snorkeling, haine, alt troller, nevasta e cu rochiile de seara de vara. alt troller. dupa cum ziceam mai sus conteaza unde te duci si cum pleci. daca esti la o vila si stai tt ziua in chilotii de baie , esti pe minim, daca stai la hotel unde seara nu te lasa in chiloti la masa sau mai iesi la un restaurant mai spalat la fel, alt bagaj.

      Comentariu apreciat.435
    • Asa patiti daca va face nevasta bagajul. Toata lumea stie ca bagajul corect il face doar mamica… Ce conteaza ca ai azi-maine 50 de ani, doar n-o sa stii tu cati chiloti iti trebuie in concediu!

      Comentariu apreciat.455
    • @adyzah: depinde de fiecare persoana. Nici eu nu sunt adeptul multor haine, dar cand vorbim despre un concediu la mare, acolo e alta treaba.
      Eu transpir mult, deci automat am nevoie de un tricou de plaja pe zi x 5 zile = 5 tricouri de plaja. Hai sa zicem 4, ca prima si ultima zi sunt grupate cumva.
      Sort de baie – hai sa nu zic de 1 pe zi, dar 1 la 2 zile cam trebuie (nu ma duc in concediu sa le spal, nu?). Deci adaugam 3 sorturi de baie.
      Eu port sortul de baie direct pe cuc, nu cu lenjerie cum am vazut la altii. Deci as avea nevoie si de niste pantaloni scurti purtati peste. Hai nu unul in fiecare zi, dar sa zicem 2 in total.
      Un sort si un tricou de dormit.
      1-2 sorturi si 1-2 tricouri de stat pe la cazare (la pranz si seara cand ne intoarcem de la plimbare).
      1-2 perechi de pantaloni de plimbare seara (sa zicem 1 3 sferturi si 1 lungi), 2-3 tricouri (eventual o camasa)
      1 pereche papuci de plaja, 1 pereche papuci de casa. O pereche incaltaminte sport.
      1 prosopo de plaja, 1 prosop de baie
      1 bluza cu maneca lunga (nu e cazul la canicula de acasa).
      4-5 chilotate
      Now, do the math. Si asta e cam minimul.
      Dar repet, depinde de fiecare si de tipul vacantei.
      Ca da, si eu ma descurc cu un rucsac intr-un city break

      199
    • Va face nevasta bagajul…penibil

      Indecis. Tu ce zici?3410
    • @Florin: vrei sa zici ca tu iti cumperi lenjerie intima? :)))

      418
    • @maxp, de acord cu tine.
      Daca te duci la un airbnb, unde ai masina de spalat si planuiesti sa gatesti singur si sa iesi doar de 2-3 ori maxim la restaurant, te descurci si cu un rucsac.
      Dar daca te duci la un hotel mai rasarit (sa spunem de 3-4 stele), ai nevoie de macar 3-4 tinute de seara, plus cateva tricouri de mers la plaja si cateva perechi de ciorapi/chiloti (macar cate o pereche pentru fiecare zi).
      In plus, ai nevoie de:
      – o pereche de incaltari suplimentare (pe langa cele cu care ai venit);
      – o pereche de papuci (obligatoriu);
      – incaltari pentru apa (daca plaja unde te duci este plina de pietre).

      112
    • de ce pula mea am nevoie de ținute când sunt in concediu? nu mă duc la masă in slipi, dar nici in alt costum in fiecare seară!!!

    • Am presupus ca nu poarta nimeni 2 zile la rand 12h/zi acelasi tricou sau camasa (cand zic camasa ma refer la una casual sau de in ca e pe litoral, nu camasa scrotoasa si cravata) si nu din motive de fashion ci de igiena, nu? Poate sunt eu exagerat

      180
    • Huh, pe caldurile astea isi mai iau unii slipii sub pantaloni scurti ? Va plac ouale fierte. Eu stau mai mult in mare, pe plaja doar dorm la orele cu soare intens, asa ca am alta distributie a hainelor. Plus placa (aia mai echilibreaza lucrurile, sa nu fie portbagajul gol). Apropo de placa, daca va place vreun sport cum duceti in avion chestii serioase gen pentru windsurfing fara sa decartati la greu ?

      15
    • @Trl: da, pantalonii pe deasupra sunt scut impotriva pulii sculate :))

      01
    • @Maxp, în sfârșit cineva pe la mijloc, nici prea prea, nici foarte foarte.
      începusem să cred că sunt eu nițel defectă.

      chiar așa, dacă ieși seara la restaurant, ok, pantalonii pot fi aceeași în fiecare zi (dacă nu-i pătezi :) ), dar cămașa/tricoul nu le transpirați?!

      nu știu cum e în grecia acum, dar în bucata de românie pe cara o locuiesc încă e cald la 8 seara. și stau la munte.

      60
  10. Mers la plaja la Constanta, Inka Beach, 20 lei/sezlong. Berea 10 lei la pahar Bucur / 14 lei doza de Carlsberg. Mancare – varianta cheap: fast food cu mancare buna – 5 lei micu’, 20 lei portia hamsii, 10 lei cartofii sau comandat pizza de la Jerry’s. Varianta mai scumpa, mers la restaurant la Reyna, preturi de restaurant.

    Ideea e ca se poate merge si ieftin la noi, nu trebuie sa dai 200 de lei pe o masa. Mai auzi un vanzator cu covrigi, namol, porumb, din cand in cand o manea, dar na, trebuie sa fim inclusive.

    Comentariu apreciat.315
  11. „Lage”, cu majusculă, că e substantiv. În germană toate substantivele se scriu cu majusculă.

    224
    • Aici esti la nivelul unde „lipii” se pronunta ca Marcello Lippi si tu vrei chestii scrise corect in limbi straine?

      241
  12. Problema cu litoralul nostru e simpla: este full? clientii stau la cozi cam la orice? Inseamna ca preturile sunt bine stabilite.
    Ti se pare mult 60 de euro pentru un pranz pentru 4 persoane? Inseamna ca TU te afli in locul nepotrivit. Nu iti convine raportul calitate vs pret? Inseamna ca TU nu ai cumparat de unde trebuia.

    PS: cand eram tanar, eu mergeam in Costinesti cu cortul, iar colegii mei mai avuti mergeau in Neptun si se cazau la hotel. Si nu aveam o problema cu asta. Acuma toti vor la Mamaia si se plang ca e scump.

    Comentariu apreciat.695
  13. nu stiu ce impinge tava e asta dar eu am mancat sushi la etajul 11 in building stefan si am platit 400 de lei(450 cu ciubuc) pt 2 persoane – un pret absolut decent ca in orice alt oras la sushi

    Indecis. Tu ce zici?528
    • la celebra pescaria lui matei am platit 200 de lei pt 2 persoane cu bauturi cu tot, mi se par preturi decente pentru locuri cu mancare foarte buna

      nu comentez plaja si personajele de pe ea, din moment ce am mers acolo ne-am asumat

      1012
    • Cate minusuri ti-ai luat. Si eu am fost acolo, fain, priveliste, servire misto, normal ca ii 400 de lei da plm, romanu’ vrea sa fie lux, dar sa coste cat sushiu’ din metro si sa il serveasca o bunaciune, dar servirea sa fie gratis. Si clar gaseai mai ieftin in grecia 🤣

      Indecis. Tu ce zici?1911
  14. “Domne, sunteți primul care îi ziceți soției” Terminase filologia vânzătorul, probabil. Asta, dacă e transcrierea exactă, ceea ce nu prea cred.

    Indecis. Tu ce zici?317
    • Și eu îmi îndemn soția să-și cumpere haine. De fapt asta înseamnă că este cumpătată și nu cumpără orice porcării. Am cumpărat odată 3 rochițe de vară. Erau scumpe, dar materialul era foarte bun și frumos, iar rochiile îi veneau bine pe corp. Uneori găsești ce-ți trebuie și îți place în magazine mici și ascunse.

      223
    • anukoi, stop it.

  15. Mamaia Nord, weekendul trecut:
    – Azimuth Beach&Lounge, 300 lei 2 sezlonguri in zona B. Nu mai aveau prosoape, era plin. Preturile la mancare cam la fel ca anul trecut, bauturile parca mai scumpe. Nivelul de servicii si curatenie top, ca de obicei.
    – Plaja Cap Midia (Oneiro Wild?) – 70 lei 2 sezlonguri, chiosc de cafea si bauturi ambalate pe plaja cu scoruri acceptabile, gen am dat pe o cafea, o cola, 2 ape 33 lei. Personalul ok, plaja plina de chistoace si diverse gunoaie ingropate in nisip. La un moment dat au venit unii localnici cu 3 caini, s-a cacat unul intre sezlongurile noastre, efectiv s-au uitat in curul lui si au ignorat. E mai ieftin si fara bubuiala si apa e super, dar pt ca e prea ieftin il strica oamenii.
    Fast food langa plaja – pizza (bunicica) intre 35 si 60 lei, burgeri, hotdogi, sandvis cu haloumi etc in jur de 30-45 lei (acceptabile, curatenie in bucatarie). 2 persoane orice am comandat pt o masa acolo, 150 lei. Apa scumpa, 13 lei/0.5 Aqua Carpatica?! Am remarcat si in Bucuresti ieri acelasi pret la un restaurant…

    Cherhana Tasaul – 350 lei o data, 500 lei a doua oara (2 persoane), totul in regula.
    Irish Pub CT – implecabil ca intotdeauna, preturile uzuale

    Porumb de la ghereta „Papusoi” – 10 lei bucata, au fost buni, dar…no comment.
    Clatite – 20+ lei, bune.

    Cazare 300 lei/noapte/2 camere in blocul de langa Building Stefan cu zen sushi, cu vedere la mare, parcare acoperita, totul relativ ok.

    Am primit bonuri fiscale absolut peste tot fara sa cer, plata cu card posibila peste tot. Toti angajatii amabili. Foarte multi tineri angajati in zona de food&beach services. Nu mi-a venit sa cred.

    N-as manca la impinge-tava in anii astia pe litoral nici sa ma plateasca ei, mai bine un Kaufland cinstit si aia e, decat deseurile lor.

    In concluzie mi se pare ca in ultimul an la zona peste medie din HORECA preturile au crescut foarte putin, sau deloc (cu cat erau preturile mai mari, cu atat mai mica cresterea, ochiometric), in schimb localurile „medii” au sarit in aer, distanta intre ele si cele scumpe micsorandu-se considerabil. Gen in loc sa mananci la o terasa decenta in Dr. Taberei (sa zicem) cu 350-400 lei, mananci cu 500 in nordul orasului, la un nivel incomparabil mai bun.

    Comentariu apreciat.305
  16. Guys, nu o sa va placa ce zic, nu iau apararea restaurantului sau cantinei sau terasei, dar vreau sa explic niste chestii.

    Tu cand mergi in vacanta cu copilul undeva sau la restaurant sau ceva, tu nu platesti un produs, tu platesti un moment, o emotie. Asta platesti. In pretul ala e inclus poate faptul ca stai pe plaja si asculti marea, sau ca al tau copil e fericit, sau ca se joaca cu lopatica pe care i-ai cumparat-o la pret de 10 ori mai mare decat e pe aliexpress. Tu platesti momentul ala de fericire, bucurie, timpul ala in care te simti bine sau pe care l-ai economisit. In restaurant poate comoditatea ca nu gatesti sau un loc in care te intalnesti cu cineva sau asculti niste muzica. E incorect sa vii (ca si la mine se intampla) sa zici “bai da pe Temu gaseam lopatica aia de 10 ori mai ieftin”. Mergi pe temu, comanda, asteapta 3 saptamani sa iti livreze, bag-o in bagaj, car-o cu tine, reconstruieste tot pachetul (cu moemntul in care copilul se bucura ca i-ai cumparat, locul). Daca ai tendinta sa zici “bai da la metru cortofii erau 10 lei kg” atunci nu cumpara de la cantina. La final te gandesti asa, pun in balanta, plec cu 30 lei in portofel acasa sau ii cumpar copilului inghetata aia la suprapret?

    Repet, nu iau apararea, doar ca nu comparati pret pe produs in 2 situatii total diferite. Vrei economisit timp, atmosfera, loc, emotie si pret de sac de cartof, nu prea functioneaza asa.

    Indecis. Tu ce zici?3515
    • NU E ADEVĂRAT!!!! de ce e kilul de cartofi 2 lei la kaufland și 20 lei porția la restaurant? de banii ăia…huo!!!!

      member faza cu camionul de pește? https://zoso.ro/plansetele-surde-prostului-fost-litoral/

    • NOU
      #94

      @Cristi, ai concluzionat excelent. Jur, unii parca merg in anumite locuri special ca sa aiba de ce sa se planga. La fel si cu restaurantele din Bucuresti, cum naiba de nu am intalnit personalul ala scarbos si nesimtit de care toti vorbesc?

      Ma uit frumos pe reviews, imi asum un pret peste medie si ma duc sa ma simt bine. Daca voiam ieftin, gateam acasa in pnm.

      194
    • Ai clasă de vînzător de iluzii de la BRD sau Provident…

      Comentariu apreciat.343
    • guys, guys, let the man spic

      84
    • Un scurt raspuns pentru baieti (Marinel si alkzen) ca vad ca ei continua sa faca pe prostii. N-ar trebui sa il dau, nu e direct pentru ei pentru ca ei incearca sa para smart ass si oricum nu sunt distusi sa inteleaga, e mai mult sa explic altora interesati. Trec peste ezplicatia cu momentul si simtitul bine pentru ca pare prra dificila pentru cei doi si se pare ca aia depaseste intelectul colegilor respectivi, am sa mentionez costurile indirecte reflectate in pret, chirie, personal, utilitati, amenzi, distribuitori, utilaje, salarii, costul vietii din zona si altele care nici macar nu iti vin in minte, apoi taxele, accizele si alte cacaturii. Pe langa toate astea patronul ala trebuie sa faca profit. E ok baieti, nu sunteti voi in targetul clientilor, voi puteti sta acasa si viziona un film de pe torente si manca popcorn la microunde, nu trebuie sa mergeti la cinema si nu cred ca un patron v-ar dori pe voi drept clienti.

      Pe langa asta nu intelegeti un lucru. Firmele astea daca dau faliment e un lant, nu mai platesc personal sau distribuitori, somajul creste, alte firme dau faliment, aia care erau platiti nu au bani sa mai cumpere de la tine, si tot asa. Asa apare criza.

      86
    • Am citit si articolul lui Vali acum. De acord, repet, nu zic ca prețurile nu sunt mari comparativ cu supermarket, dar cam stii la ce sa te astepti. Nu trebuie sa de tai surprins ca acum 30 ani cnd stateai la 4 dimineata la coada la lapte sticla era 10 bani. Plus ca oamenii astia se plang din orice, auzi, a gasit urme de nisip pe jos “intr-o speluca” de pe plaja. Iti dai seama, de unde dracu a aparut nisipul ala? Ceva suspect.

      71
  17. Ce are ăla acolo pe bon costă cam 120 lei la Sozopol. Mno, de aia m-am dus aproape 400 km mai încolo.

    52
  18. N-ai cum sa fii dezamagit de preturi in fiecare an, decat daca mental tu compari doar cu supermarketul. Dar nu e un supermarket. Nu vrei acolo. In acel moment, ai ales si nu ai ales supermarketul. Daca te obsedezi atat pe comparatia cu supermarketul, ce inseamna? Cumva ca in restul anului n-ai bani sa iesi niciodata in oras, la un local/restaurant din zona ta? Pt ca daca mai vezi 1-2 restaurante si in restul anului, usor-usor eu zic ca incepi sa intelegi anumite costuri.

    22

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile