Afaceri pe timp de criză: Kandia

2007. Julius Meinl vinde Kandia către Cadbury pentru 100 milioane.
2010. Un fond de investiţii cumpără Kandia pentru 20 milioane de la Cadbury. În spatele fondului se află familia Meinl.

Mişto. Aşa se fac afacerile pe timp de criză. Vinzi scump şi cumperi înapoi ieftin.  Citeam în Caţavencu că Patriciu vrea să facă la fel cu Rompetrol, deoarece kazacii au cam rămas fără bani.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. Salut: o intrebare putin off-topic. Mi se intampla ca la unele posturi ale tale pe care le deschid din google reader sa imi intre pe versiunea de mobil. Acest post este unul dintre ele. Trebuie dupa aia sa dau click pe view full version sa imi apara versiunea cu „?nomobile” in bara de adrese.

  Ti-a mai spus cineva de chestia asta, stii de la ce ar putea fi? Win XP/Firefox 3.6.6
  Mersi

  00
 2. Flawless victory!

  00
 3. dinu ar lua doar partea de retail cu care kazahii nu sunt familiarizati. insa au descoperit recent ca se poate trai din spagi, deci probabil raman stapani. https://dexonline.ro/definitie/kazah

  00
 4. cine a vandut inainte de criza si acum sta cu cash poate cumpara multe jucarii interesante. eu din pacate intru in categoria cealalta. am cumparat scump si vand ieftin :))

  00
 5. Am inteles ca e la vanzare Rompetrol Logistics. Si ca Patriciu ar incepe recuperarea Rompetrol cu asta.

  00
 6. NOU
  #7

  Dar e veche faza, e unul care in SUA povestea la M6 ca a facut cam asa: avea o afacere, vandut-o cu 50 de milioane, aia care au luat-o au tinut-o cativa ani, n-a crescut mare branza ca n-au stiu ce sa faca si cum. Asa ca i-au re-vandut afacerea cu vreo 20 de milioane inapoi.
  Deci omul are si prajitura si o si mananca.

  00
 7. kazahii, nu kazacii…sau era o subtilitate?

  00
 8. alta chestie legata de criza
  https://www.zf.ro/companii/cea-mai-mare-pierdere-din-romania-334-mil-6527436
  cind sidex era in proprietatea statului si avea pierderi de 1mil euro/zi toata lumea latra ca nu trebuie inchiz ca muncesc oameni acolo… la privatizare la fel.. dom`le e combinat bun sa nu fie privatizat pe 1euro cum se procesa atunci
  aparent e in continuare o gaura neagra chiar daca managementul este altul

  00
 9. NOU
  #10

  @JDM situatia nu este chiar asa cum incearca sa o prezinte conducerea ArcelorMittal. Ca multe alte companii romanesti privatizate si Sidex are o contabilitate dubla. Adica nu vinde produsele direct catre clientul final. Le vinde catre compania mama, iar acestia le vand mai departe cu un adaos consistent. In teorie combinatul de la Sidex este pe pierdere, dar ArcelorMittal castiga de pe urma productiei din Romania.

  00
 10. :)))) sincer nu m-ar mira ca tovarasu’ patriciu sa isi ia inapoi jucaria. Or fi cazahii buni investitori dar in afaceri cu romani te gandesti de 11 ori …

  00
 11. sa nu uitam totusi ca euro era in 2007 cam 3 lei, iar acum bate spre 4,6 🙂

  00
 12. @A.Faith, crezi ca 100/20 e cam la fel cu 46/30 ? 🙂

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.