Adio Caţavencu!

Ieri, Tribunalul Bucureşti a admis cererea executorului pentru intrarea în faliment a Catavencu SA, societatea care editează revista “Academia Caţavencu”.

baicoiE trist că nişte afacerişti veroşi (Sorin Ovidiu Vîntu, Doru Buşcu, Mircea Dinescu) au adus revista la faliment. Visul lui Buşcu de a exporta şcoala Catavencu în alte zone media a dat greş atunci când au uitat de unde au plecat: “Cotidianul” a dat faliment, “Business Standard” la fel, de “Aventuri la Pescuit” şi “Bucătăria pentru toţi” nu se mai ştie nimic, “Guerrilla” nu e cu mult diferit la nivel de mizerie de Zu şi aşa mai departe. Ieri, bijuteria coroanei a căzut şi ea în noroi.

Păcat.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

 1. Dar chestia asta cu închiderea Caţavencu se mai întâmplase şi anul trecut, nu? Mi-aduc aminte că peste tot scria că nu mai apare Caţavencu la chioşc şi săptămâna următoare era plin de ele.

  00
 2. Nţ. De data asta s-a declanşat procedura de faliment. O să îi oblige instanţa să vândă tot felul de chestii. Rămâne de văzut dacă va vrea cineva să cumpere şi să relanseze marca. Dar la praful care e în piaţa media greu de crezut că are cineva bani de aruncat.

  00
 3. Adio si un praz verde!
  Sper ca odata cu ei, sa amuteasca pe veci, vocea patriotului nationale si sa ia cu ei in mormantul lor, cancerul subconstientului colectiv romanesc, caragialescul. Metaforic vorbind, desigur.
  Spun asta pentru ca, in opinia mea, pamfletul, bascalia, mistoul si caricatura sunt cele mai periculoase si perverse mijloace de atitudine sociala, care , in timp si pe nesimtire, au devenit un scop. Scopul in sine: ”ne distram, ne simtem bine, ne amuzam, intotdeauna de ceilalti, niciodata de noi insine, fara sa ne dam seama cum, cand si de ce am ajuns sa ne balacim in Cloaca Maxima.
  Amin:)

  00
 4. Falimentul e datorat si faptul ca lucrurile quality in Romania nu au prea avut niciodata succes.

  Oricum, partea lor problema ca s-au pornit sa lanseze o gramada de produse fara sa se gandeasca si ca cineva trebuie sa si scrie. Sa imi dea un putoi de 24 de ani sfaturi despre economia mondiala sau altul care crede ca daca are cont de facebook poate sa-si dea cu presupusul despre tendintele din online nu e o solutie.

  In general se bat campii cu multa gratie pe acolo si ceea ce trebuia sa fie de specialitate si nisa ajunge sa fie la nivel de Teleenciclopedia pt casnice.

  Stiu ca cei din matinalul Guerrilla iti sunt antipatici, dar exista si alte emisiuni. Iar muzica e singura ascultabila. Sa ma lase cei cu ROck FM-ul, am ascultat suficient Metallica si Guns in 90, nu vreau si acum de 5 ori pe zi.

  00
  • @Iulian: ah, nu imi sunt antipatici din motive personale (că mă porcăie şi mă înjură), ci pentru că au umor de tractorişti.

 5. jaba… guerrila e cel mai tare si singur radio care merita ascultat…
  iar Dobro si Craio sunt simpatici.. Vintila ala e putin cretinel… dar tolerabil

  00
 6. Catavencu a cam luat-o pe ulei de ceva vreme. Eu cumparam in fiecare saptamana acum trei ani. Acum nici sa nu mai vad. De fapt ieri am cumparat ultimul numar, si m-am simtit ingretosat. Sunt niste chestii, nu stiu, sar in ochi. Fi-le tarana usoara ca era si cazul.
  Si Guerilla o luase binisor pe aratura anul trecut, dupa care s-au mai reglat. Dar sunt departe de ce erau o data. Da dintre posturile de la noi, sunt cu stacheta ceva mai sus. Eu nu prea mai prind Guerilla, stau mai mult pe City FM (@Iulian).

  00
 7. Cam toti care au contat in „Aventuri la Pescuit” au plecat la sfarsitul 2009 si au fondat revista „Superpescar”, in frunte cu Malin Musatescu. „Aventuri la Pescuit” inca se mai tipareste, dar nu prea mai sunt redactori in sensul clasic al cuvantului, ci „colaboratori”, care-s platiti f putin(sunt niste oameni pasionati de pescuitul sportiv). Piata si-o impart cam pe jumate ambele reviste, calitatea articolelor fiind identica. Exista insa o competitie stupida intre ele…spre exemplu de fiecare data cand organizeaza una dintre reviste un targ de pescuit/vanatoare, la cateva zile organizeaza si cealalta, in aceeasi locatie, cu aceeasi sponsori si aceleasi comercianti, alt targ. Nu se pot intelege sa organizeze un singur targ, dublu ca durata, sub egida ambelor reviste.

  00
 8. OMG, piticigratis e teafar?

  00
 9. Catavencu ar fi falimentat oricum pentru ca lumea nu mai cumpara ziare sau daca le cumpara sunt rahaturi gen click si libertatea. De fapt cne cumpara ziare sunt cei care merg cu metroul sau RATB-ul si care nu au net acasa fie sa le citeasca in drum spre servici fie nu au cum sa citeasca varianta on-line. Practic internetul a dezobisnuit lumea sa mai treaca pe la chioscul de ziare.

  00
 10. Catavencu nu a murit acum, a murit in ziua in care au adaugat academia din titlu.

  00
 11. Haideți, dom’ Zoso, cu era să moară Bucătăria pt toți? O publicație care nu s-a abătut o clipă de la linia hedonistico-utilitară trasată la debut. Apare bine-mersi. Chiar vă recomand rețetele cu avocado rafistolate de mine. Culese de un domn prof. univ. de la Cluj. Asta dacă vă plac vegetalul.

  00
  • @ElCucui: domnu cucui, io nu mănânc decât avocado ascuns in carne. asta cu legumele nu prea m-a prins.

 12. NOU
  #14

  Lucrurile sint usor diferite.Nu e chiar asa cum se scrie. Iata o mica explicatie

  00
 13. Păi, avem și carne. De-aia îi și zice „pentru toți” că acoperim toate dezideratele. Noi nu am importat nimic de la DB. Am exportat doar invidie în trust.

  00
 14. NOU
  #16

  cred că sfârşitul Academiei o să fie atunci când politicienii nu vor mai minţi …

  00
 15. NOU
  #17

  Ioan T. Morar: care explicatia juridica? Dati argumente juridice nu vechile oboseli ca de pareri de angajat la SOV nu e nevoie in cazul asta. Ca sinteti diplomat am inteles, acum daca sinteti si jurist mai nou dati niste citate de lege. Daca o instanta judecatoreasca scrie negru pe alb intr-o sentinta ca ce faceti e ilegal, atunci ce faceti e ilegal, domnu’ avocat sau ce pregatire aveti dumneavoastra. Ati contestat decizia?

  00
 16. NOU
  #18

  @ITM, cred ca nu intelegeti, sau va faceti ca nu intelegeti, ce inseamna FALIMENT. La gradul dvs… de pregatire ar trebui sa realizati ca, la ora asta, de la unul din serviciile la care activati ati ramas somer.

  00
 17. deci a durat 5 ani…

  00
 18. NOU
  #20

  Ioan T. Morar: Am gasit decizia data ieri. Scrie tot negru pe alb ca se va preda gestiunea in termen de 10 zile unui lichidator apoi se da o lista a treburilor pe care le va face lichidatorul, singurul in masura sa intreprinda ceva acolo incepind din momentul deciziei. Asa cum puteti citi mai jos, printre treburile cu care instanta l-a delegat pe lichidator nu se numara editarea vreunei publicatii. Pe intelesul dumneavoastra, daca apareti este infractiune. Nu ca ar fi prima.. Vedeti ca declaratiile sefului dumneavoastra sint paralele cu problema si in cazul constatarii unei incalcari a legii vor fi circumstante agravante. Sfatul meu e sa faceti alta revista. Pe asta nu o mai puteti face pina se vinde marca (in septembrie) pentru ca ar presupune operatiuni comerciale pe care nu are cine sa le administreze. Cine gestioneaza contractele cu furnizorii, facturile etc? Lichidatorul? Nu are „mandatul” instantei sa faca asta. Asta e! Uneori e ma bine sa o iei de la capat. Nu va dati batut! Asa cum ati facut revista asta de succes veti mai face inca una de si mai mare succes. Succesuri!

  Solutie: Admite propunerea administratorului judiciar GENERAL GROUP EXPERT SPRL privind intrarea în faliment a debitoarei în procedura generală. Dispune intrarea în faliment, în procedura generală, a debitoarei SC CAŢAVENCU SA. Dizolvă societatea debitoare. Pune în vedere debitoarei următoarele obligaţii: – să predea gestiunea averii către lichidatorul desemnat, în termen de 10 zile de la notificarea deschiderii procedurii; – să depună la dosarul cauzei, în termen de 10 zile de la intrarea în faliment, actele şi informaţiile prevăzute de art.28 alin.1 din Legea nr.85/2006, cu excepţia celor prevăzute de lit.e) şi i) ale art.28 alin.1. Dispune întocmirea de către administratorul judiciar şi predarea către lichidator, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii. Stabileşte următoarele termene limită: 1. termenul de înregistrare a cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului născute după data deschiderii procedurii sau al căror cuantum a fost modificat faţă de tabelul definitiv – 07.06.2011; 2. termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului suplimentar de creanţe – 17.06.2011; 3. termenul de definitivare a tabelului definitiv consolidat – 28.06.2010. Desemnează în calitate de lichidator pe GENERAL GROUP EXPERT SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.25 din lege, cu o remuneraţie de 2 000 lei, exclusiv TVA, din averea debitoarei. Pune în vedere lichidatorului îndeplinirea următoarelor activităţi: – să îndeplinească formalităţile privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi; – să procedeze la sigilarea bunurilor din averea debitoarei; – să trimită o notificare, în condiţiile art.61 alin.3 din Legea nr.85/2006, privind intrarea debitoarei în procedura falimentului şi ridicarea dreptului de administrare al acesteia, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitate cu art.28 alin.1 lit.c) şi art.35 din lege, debitoarei şi oficiului registrului comerţului în care aceasta este înmatriculată, pentru efectuarea menţiunii, iar în temeiul art.37 din lege să trimită o notificare similară şi instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul debitoarei declarat la registrul comerţului şi tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi, în vederea aplicării prevederilor art.36 din lege; – să deschidă un cont la o unitate bancară, din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în cazul neîndeplinirii acestei atribuţii de către debitoare; – să înştiinţeze toate băncile la care debitoarea are disponibil în conturi cu privire la dispoziţia tribunalului de a nu dispune de conturile debitoarei fără un ordin în acest sens al judecătorului sindic sau al lichidatorului; Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 13.09.2011. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare.

  00
 19. Mi-e greu să cred – oricâtă foame ar fi în media! – că cineva ar face, pe lângă lichidare și editare săptămânal de moravuri grele pentru o remunerație de doar „2.000 lei exclusiv TVA”. Poate să fie doar vreun chinez de 15 ani, emigrat de-o zi.

  00
 20. Ptiu! Cum de nu m-am gândit?! În sediul ăla a funcționat înainte de ’90 CHIMEXIM. Securiști, uree, nitrați… Poate undeva, pe sub parchet, pe sub zugrăveală, se află chiar conturile lui Ceaușescu!

  00
 21. :) Aia a fost vrăjeala lui Vântu. Am și scris despre asta într-o bulă. A băgat-o ca să-i sape SRI-ul via părintească de la Roman. Gratis!

  00
  • @ElCucui: cred ca am ratat bula. am şi io niste vie, tre să scriu că sindicalistul are bani ascunşi? :)

 22. La Gurilla e buna muzica dar stirile lor sunt propaganda curata pt PNL

  E pe fata, nu se mai ascund

  00
 23. Îmi pare rău pentru dl. Petcu. Ce om! N-au vrut să-i de drumul ieri. Zi-le că a-ngropat diamnate vrac. Sapă mai cu grijă! :)

  Îți zic ‘noapte bună’ că ma scol devreme. Am o responsabilitate în plus – am rămas singurul ziar de satiră politică din țară! :)

  00
 24. NOU
  #30

  Domnule Cucui, inteleg ca aveti o relatie personala cu demnitarul Ioan T. Morar. Rugati-l sa puna de urgenta pe blogul morar.catavencu.ro hirtia prin care lichidatorul ii permite sa foloseasca domeniul catavencu.ro. Si dupa aia sa puna si hirtia prin care ministerul pe care il reprezinta ii permite sa se implice cu declaratii in acest litigiu comercial.

  00
 25. @zoso, am vrut să spun că la diamante ‘vărsate’ îți și sapă, îți și mărunțesc pământul. Hand made!

  @Balconsky, nu știu de unde trageți matale concluzia că aș avea o relație personală cu dl. amintit. Am fost, într-adevăr, colegi de birou dar nu am mai ținut legătura după ce am fost diagnosticat cu grave tulburări psihice de către un fost inginer electrotehnist. Acuma cred că sunteți prea pricinos! Doar n-o să sărăcească creditorii din costurile de găzduire site. Mai ales că de întreținere nu cred să se mai ocupe F5, ca să coste 100k €/an. Cât despre domeniu, da, cred că aveți dreptate. Și domeniul este tot o marcă care trebuie scoasă la vânzare. E doar o părere personală.

  00
 26. Gata, D-le Cucui? Ti-ai frecat miinile si te bati in piept ca ai singurul ziar de satira? De ce aveti sediul atit de aproape de Vila Lac 1?
  Cred ca te bucuri cam repede…. La 3500 exemplare vindute, cred ca incurind n-o sa mai avem nici un ziar de satira. Asta e trist. Daca moare Catavencu, urmatorii sinteti voi!

  00
 27. @Andra, știi tu ceva cu 3.500. Nu erau exemplare, erau euro și reprezentau salariul pe care l-am refuzat eu odată cu promovarea în funcția de director general la Catavencu. In 2007. Plus prime! Dându-mi și demisia. Nu puteam, apropo de Vila Lac, să pun umărul la transformarea revistei în oficiosul PSD-ului. Că nu de aia am murit eu la Revoluție!
  Cațavencu a murit. Mersi de urări.

  @Zoso, mai pune, bre, 2.500! Că nu pui de la tine… :)

  00
  • @ElCucui: i-am dat lui prisăcariu material de bătut apa in piua 3 luni de acum incolo. dacă nu o s-o repete pe asta cu biju şi cu tirajul până o să il porcăi iar pe email să nu imi zici mie răzvan cucui.

 28. Oo! Nu știam că purtați și corespondență pe mail. :) Dacă nu vă împăcați voi, uite, să nu-mi zici mie Marius Petcu!

  00
 29. OK, Cătălin!

 30. NOU
  #38

  Urmeaza Playboy sa-si dea falimentul =)) , glumesc …

  pacat de revista.. eram pasionat candva..

  00
 31. Dar cind toti colegii, pe care acum ii injurati pe unde apucati, au pus fiecare bani, si v-au dat o suma frumoasa… Atunci, de ce ati luat banii? Ati luat bani de la toti fondatorii Catavencu… Nu-i frumos ce faceti acum. Mai bine sa va abtineti, ar fi mai elegant din partea dvs.

  00
 32. Mesajul meu, era adresat D-lui Cucui!

  00
 33. @Andra,
  1. Unde înjur eu pe unde apuc? Arătați-mi, vă rog. Sper că nu considerați înjurătură afirmația mea că AC a ajuns un ziar controlat de PSD;
  2. Nu am luat bani de la „toți fondatorii”, ba dimpotrivă. Odată o să povestesc și asta. Până atunci rețineți că există două tipuri de fondatori: fondatorii șmecheri și fondatorii fraieri;

  P.S. Andra, sau Andralte+e? :)

  00