Cum a fost 2021 pentru voi?

Prin bula mea de ITiști a fost un an bun. Inflația nu a avut efect, bonusurile au venit, munca lejeră, banii de ieșiri și concedii s-au pus la ciorap sau în crypto.

Dar overall, România n-a dus-o tocmai bine. Statul în casă, nesiguranța, statul cu familia, facturile la gaze, toate astea au săpat la starea psihică a oamenilor. Efectele se vor vedea în următorul deceniu.

Cât despre mine, toate-s la fel. I am a rock, familia e bine, juniorul se resimte puțin după perioada de stat acasă, dar și-a revenit când a început să-și vadă colegii, banii am făcut și în 2021 mai mult ca în anii trecuți, traficul pe blog a crescut, aștept primăvara să mă bag în niște chestii prin grădină.

Voi bine?

202112085908133043

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

138 comentarii

  1. La firma unde lucrez au dat diverse beneficii, dar nu si mariri.
    Cand am facut rost de oferta din alta parte, am primit si marire.

    Am inceput sa investesc pe bursa.

    00
  2. Nu ma laud, dar 2021 a fost cel mai bun an ever pana acum. Pe toate planurile :)

    00
    • Like never before, cum zic americanii.

      00
    • Ți-ai platit in avans toată datoria la banca sau… ? 😁

      00
    • Daca ai un an in care poti sa-ti platesti in avans datoriile la banca, asta inseamna ca a fost intradevar un an bun.

      00
    • @Phaff: Daca te macina curiozitatea asa rau, iti zic: nu am achitat niciun credit in avans; din contra, am facut un credit nou. In functie de cum stii sa privesti lucrurile si imaginea de ansamblu, acest lucru poate sa fie un lucru rau (pentru unii) sau pentru altii sa fie un lucru extraordinar (pick me, pick me).
      Dar trecand peste asta, unii folosesc creditele nu ca sa supravietuiasca de azi pe maine, sau sa ia un imobil pe 30 de ani, ci iau un credit pentru ca acum creditarea e foarte avantajoasa. Daca ai sa zicem 100k euro cash, si vrei sa cumperi – sa zicem – un imobil tot de 100k, eu personal as investi doar 30-40k in imobil, restul pe credit, iar restul de 70-60k ce imi raman din cashul meu, l-as pune sa lucreze cu un randament mult mai bun ca dobanda bancara. Nu zic mai multe, ca iar imi iau minusuri si spiridusii isi fac treaba.

      00
    • Cp eu sunt mai sceptic. Probabil de aia nunsunt miliardar saumilionar da preder ca investitiile sa le fac de cati bani am sau cu credit ce il pot acoperi maine pt ca am banii in banca.
      Asa functionez de peste 15 ani si nu am datorii la nimeni nu am credite curente,am bani in banca si totu platit (apartamente masini).
      Nu am bani nu iau e atat de simplu. Prefer ca linistea mea sa nu depinda de ce se intampla maine cu finantele mele. Daca maine raman somer pot sta lejer 5 ani pe acelasi consum cu banii din banca doar consumand si nemuncind o zi.
      Prefer sa imi ofer mie optiunea asta si sa privesc obiectiv joburi/investitii/ponturi etc…etc

      00
    • Se mai imprumutau unii la banca sa bage banii pe bursa si cu alte ocazii: prin 1929, 2001, 2008. Succes si La Multi Ani!

      00
    • Bravo, ești deștept. Ăilalți din 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, nu i-ai observat?

      Sau tu ești pe principiul „dacă Gigi a făcut accident, eu nu mai conduc ca fac și eu accident”.

      Succes și ție în noul an.

      00
    • @CP, eu nu sunt pe principiul sa ma imprumut de la banca cu dobanda de 8-9% (cat este pe an la un credit de consum acum) ca sa bag banii imprumutati la bursa. Te-am vazut foarte vocal pe tema educației financiare” la un alt articol, de asta eram putin mirat.

      Dar sunt doar un strain de pe net, deci cu siguranță stii tu cel mai bine ce faci. Baga mare, toate cele bune.

      00
    • E bine ca ai acest principiu. Și eu îl am, și în niciun caz nu bag bani împrumutați la bursa. Doar economii. Tu ai făcut doar niște presupuneri, văzând ce am scris la celalalt articol, ce am scris aici, hop-tzop, bag banii împrumutați la bursa.
      Dacă citeai cu atenție tot ce am scris acolo, la un moment dat am scris ca am 5 direcții de investiții. Una din ele, da, e bursa. Nu am zis ca bursa e cea mai profitabila pentru mine. Am cel puțin 2 investiții mult mai profitabile decât bursa, care îmi aduc randamente net superioare.
      Prin urmare, eu apreciez sincer ca ai remarcat ce am scris la alte postări, însă din păcate ai făcut doar niște presupuneri, linkuind doar niște informații incomplete pe care le ai despre mine.
      Asa cum am scris și acolo, în niciun caz nu sunt vreun expert financiar, dar nu as recomanda niciodată, la nimeni, sa bage bani împrumutați la bursa. Eu am fost pe minus cu bursa, știu ce înseamnă, iar o revenire a bursei pe plus poate sa se realizeze într-un timp mai îndelungat. Cheia la bursa e doar răbdarea din punctul meu de vedere.

      00
    • ascultati la mine: toti banii la curve, nu va luati dupa fraerii astia.

      00
  3. In multinaționala mea au înghețat salariile. Oamenii au plecat pe capete. In jur văd oameni stresați/triști/depresivi/cu angoase exacerbate de cei 2 ani de pandemie, care pare că nu se mai termină. Mulți cunoscuți au divorțat, mulți și-au dat seama că au copii prost-crescuți și viață de rahat, poleită cu mărgăritare pe Instagram. Pentru mine a fost un an de regăsire a sinelui și recalibrare.

    00
    • Dragut cum lumea apreciaza cind spui ca treaba nu e chiar roza ca apoi majoritate sa se laude ca au avut un an mult mai bun.

      Imi aduce aminte de un sondaj de opinie prin 1994 (cred) in urma caruia a rezultat ca barbatii romani fac de 4 ori mai mult sex decit femeile.

      00
    • Cine crede că viața cu copii, oricât de bine crescuți, e ca pe Instagram, nu a avut sau nu a interacționat cu copii până acum.

      00
    • Si reciproca e valabilă: Cine crede că viața FĂRĂ copii e ca pe Instagram… :)

      00
    • Cristici dormi mai bine fără.

      00
    • Dormi mai bine fara… la ce varsta? De la ce varsta ai putea incepe sa faci bilantul vietii si sa-ti dai seama de anumite chestii?
      Sau… de la ce varsta nu mai poti merge fara ajutor? De la ce varsta ramai fara prieteni, iar un copil e ceva mai mult decat vecina cu care oricum nu te-ai suportat o viata?
      Dormi mai bine… oare?

      00
    • Deea, nu trebuie sa pui la suflet. Pe facebook/internet in general e regina faza cu fake it ‘til you make it, toti o avem de 25, salarii de zeci de mii de lei sau euro, ne apreciaza sefii si femeile pica late dupa noi, anul asta e cel mai bun care a existat si e mai prost ca anul care va veni etc

      00
    • Cristici, puteam sa jur ca esti genul care face copii ca sa aiba cine sa te ingrijeasca la batranete.

      00
    • N-am copii. Schimbă asta ecuația, adevărul, realitatea?
      Am o mătușă care nu a avut copii, adică nu are, că mai trăiește.
      Am o vecină care nu are copii, o vad des pe la parter, singură si „pierdută”.
      Asta spre deosebire de mama mea, pe care o suna zilnic copiii și nepoții, de aproape nu mai are chef de ei.
      Toate femeile menționate au 70+ de ani.
      Alegeți voi care viață e mai ok.

      00
    • Dacă îmi doresc copii e pentru a trăi cu… iluzia? că nu am trăit degeaba.
      Nu sunt eu mai special, am mulți prieteni, mult mai valoroși pentru societate decât mine (mai bogați, funcții mai importante, mai multe diplome) care consideră că singurele realizări în viața lor sunt copiii pe care îi au.

      00
    • Da Crisitici mentalitatea asta ca fac copii sa am ajutor la bătrânețe “sa-mi dea o cana cu apă” vin din străfundurile mistice ale Vasluiului.

      00
    • Poate ca nu este nevoie sa faci copii ca sa aiba cine sa-ti dea o cana de apa la batranete, dar este bine sa aiba cine sa-ti dea un telefon. Este bine sa aiba cine sa vina in vizita de Craciun, sa nu stai singur de dimineata pana seara.

      00
    • asta cu cana de apa imi aduce aminte de Planeta Moldova

      https://www.youtube.com/watch?v=36Mw76M13HA&t=8s

      00
    • Și dacă îi faci, nu e garantat că te sună, cunosc destule cazuri.

      00
    • Dar dacă nu ii faci, este garantat că nu are cine să te sune.

      00
    • Nu sunt de acord nici cu aia sa faci copii ca sa-ti aduca o cana cu apa, dar nici sa nu-i faci ca sa dormi mai mult.
      Obositilor :)))))

      00
  4. Sunt mulțumit de cum a mers 2021, mai puțin kilogramele în plus și faptul că m-am văzut cu puțini oameni.

    Am citit mai puțin ca alți ani, și m-am uitat, procentual vorbind, la mult mai multe filme.

    Însă, în ansamblu, sunt mulțumit, pe mai multe planuri.

    Altfel, e ca în banc:
    Mica publicitate: „Tânăr arătos, situație materială excepțională, post de mare răspundere, relații bune, două mașini, casa, vila în Caraibe. Nu caut nimic, doar mă laud.”

    sau aici:
    „Omul să fie mulțumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogăția ci liniștea colibei tale te face fericit”. – Ioan Slavici, Moara cu noroc

    00
    • „Omul să fie mulțumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogăția ci liniștea colibei tale te face fericit”. – Ioan Slavici, Moara cu noroc

      Suna ca ceva ce ar debita un sarantoc.

      00
    • E nevoie de un echilibru, în toate.

      Da, e bine să te preocupe să ai o viață împlinită în multe planuri, inclusiv financiar.

      Dar să ai și contra-balansul, să știi că și dacă nu îți atingi obiectivele financiare, poți fi OK și împlinit, nu e singurul indicator.

      00
    • Îl asteptam pe „vienezul” ăla care mai venea pe-aici sa o suga ca el e bogat, uitând ca Becali sau oricare dintre proastele alea de Kardashian s-ar pisa pe el (bine, poate i-ar plăcea, nu știm).

      Acum câțiva ani eram in tramvaiul 41 în București, am vazut doi boschetari, el si ea, stăteau pe același scaun si se țineau în brațe.
      Eram intr-o perioadă foarte nasoală a vieții mele (top 5 nasoale din viața trăită până acum), mi-am dat seama că a avea bani e important doar cât sa fie cald in casa, sa ai ce mânca, sa ai ce îmbrăca. Atât.
      Am mai mulți bani decât în momentul acela din tramvai, dar nu sunt mai fericit cu asta, nu e un „incentive” care să conteze prea mult.

      Financiar, anul ăsta clar a fost mai bun decât anul trecut, dar tot anul acesta am îngropat un membru al familiei. Tânăr, abia trecuse de „hotarul” de 40 de ani.

      00
    • Am început un text atunci, poate il dezvoltă Coloja intr-un articol. Nu e corectat, e brut, scris la mai puțin de o lună după înmormântare.

      De ce unii oameni abandonează lupta cu viața?

      variantă de titlu: Cronica unei morti anuntate… unde doar titlul e plagiat

      Spunea că vrea sa moară.

      Dacă acest text a apărut este pentru ca nu înțeleg de ce un om abandonează lupta cu viața. Cum ajunge sa nu-i mai pese, să fie „depresiv”. Pun ghilimele pentru că noțiunea mea de depresiv din acest articol este mai altfel decât cea clinică.
      Mulți oameni, mai importanți si mai influenți pentru existența mea decat el s-au sinucis din depresie: Robin Williams, Curt Cobain, vocalul de la Linkin Park… Diferența este… sau nu este, pentru că si pe ei ar trebui sa ii fi intrebat: ai incercat TOTUL? Ai experimentat absolut totul, tot ce se poate trăi si experimenta pe Lumea asta?

      Metoda pe care am s-o aleg dacă ar fi sa ma sinucid ar fi saltul în gol. Și am încercat de foarte multe ori să imi imaginez drumul, cum cad. Ma lovesc de… lipsa de sens.
      Spun zilnic ca nimic nu are sens in viață, si trăim aiurea, in gol, ca niște proști (temă recurentă a textelor mele). Dar diferența între a trăi și a te sinucide este că atunci când te sinucizi știi deznodământul. Dacă a îți lua viața are un deznodământ fără sens, a trăi fără sens are un fel de potențial ca la un moment dat să apară acest sens. Experimentand, făcând des alte lucruri, schimbând scenariul dacă ceva nu merge. ÎNCERCÂND. Încercarea de noi lucruri are mai mult potențial de a da un sens vieții tale decât o acțiune cu final clar, cum e sinuciderea.
      Se spune că toți morții care s-au aruncat de pe blocuri au avut regret aproape imediat când au ajuns in aer. Nu mă întrebați cum de si-au dat seama, poate pozitia corpurilor, nu știu, dar am citit undeva acest lucru.
      Dar omul tau nu s-a sinucis!
      Ba da. Stilul de viață complet complet dezordonat, totul haotic, fara grijă a ce bagi în tine, lipsa de cel mai mic plan de viitor, verbalizarea des a expresiei: „nu am vreun motiv sa traiesc”, fuga de medici – in peste 20 de ani nici o analiză serioasă sa vadă cum e; ignorarea tuturor sfaturilor (inclusiv ale familiei) de a-și pune ordine in gânduri și viață… sună a plan de sinucidere.

      Acest text nu e pentru a acuza mortul, că nu il ajuta cu nimic – nu l-a ajutat cât era viu, ce sens mai are acum?
      Textul e ca o retorică,  ca o întrebare și fabulatie retorică: de ce abandonăm lupta, de ce ne resemnăm, când nici măcar nu am zgariat muntele de oportunități de a ne căuta sensul in viață?

      00
    • @Cristici.

      Ai omis sa spui, poate, ce e cel mai important.
      Atunci cand te sinucizi, suferinta nu dispare. Ea se imparte intre cei care te iubesc.

      00
    • @Cristici: se zice ca cei care se arunca de la inaltime mor deja pana ajung jos, fac infarct.

      00
  5. Dap. Muncă multă, bani au intrat, am fost și în concediu, sănătatea merge. Categoric mai bun ca 2020

    00
  6. La mine a fost relativ ok, avand in vedere contextul general. Cam satul de starea asta generala, imi lipsesc concertele si am redus calatoriile din motive evidente. Am compensat mai mult cu alte hobby-uri (citit benzi desenate) dar chiar si asa simt ca a fost un an aiurea.

    Dar, daca 2021 a fost mai bun ca 2020, poate si 2022 va fi mai bun decat 2021.

    00
  7. 2019 a fost un an urat.
    2020 a fost un an OK.
    2021 a fost un an bun. Cat pe ce sa il stric la final. Lucru de acasa. Stat mult cu familia.
    2022 pare sa fie un an interesant. Si bun spre foarte bun. Daca nu apare ceva… mega-neasteptat pe langa care nebunia cu pandemia sa para o plimbare in parc.

    00
  8. Fata de 2020 a fost mult mai bine, pe toate planurile.

    In familie toti sanatosi (plus-minus, dar totul rezolvabil), cei mici cresc tot mai mari.

    Am invatat sa traim in pandemie, am reusit sa calatorim un pic, am avut concediu de vara si cateva escapade pe parcursul anului foarte reusite, am putut merge la parinti in vizita (in 2020 a fost pauza).
    La job am apreciat stabilitatea si lucrul de la distanta – la birou am ajuns fix 1 data anul acesta, doar sa imi iau lucrurile personale. Financiar a fost cel mai bun an de pana acum pentru mine, dar la sotie Mos Craciun a venit cu traista cam goala anul acesta, motiv de pus pe ganduri.

    Mi-am propus sa ma enervez mai putin de la maruntisuri anul acesta si in mare parte mi-a reusit. La minusuri ramane alergia la ambrozie care s-a tinut de mine mai mult anul acesta, din august pana in inceput de octombrie.
    Am mancat si baut mai putin, dar chestii mai bune. Mi-am cumparat lucruri foarte putine, am aruncat mai multe din cele vechi. Am apreciat apartamentul comod in care stau, dar nu si zona sau oamenii din jur. Nu mi-am facut niciun prieten nou, dar nici nu am pierdut vreunu (din aia 3-4 pe care ii am). Am citit mult mai putine stiri, am ignorat TV-ul complet cu exceptia Formula 1 si Premier League.

    La anul vreau sa ramanem toti sanatosi, sa avem posibilitatea sa mergem mai des la munte / mare / la parinti / oriunde, sa fie totul bine cand cea mare incepe scoala si cel mic revine la gradinita, sa pot spune iar la final de 2022 ca a fost un an mai bun decat cel precedent.

    00
  9. Am mai cumparat un teren, am schimbat masina veche cu una mult mai noua. Economiile s-au cam dus, dar recuperez anul ce vine. Un pic mai bine ca in 2020.

    00
  10. @Olivian

    „Daca nu poti sa mori bogat, macar sa mori incercand”

    Emil Matasareanu, filosof practicant in fata Bank of
    America din North Hollywood
    28 februarie 1997, la ora 9:35 PT(Pacific Time)

    00
  11. A fost chiar neasteptat… plantatia de zi merge super bine(cel mai bun an financiar de la infiintare – revizuit pozitiv proiectii de incasari pe 2021 de 3 ori in timpul anului). 2021 a venit cu o promovare interna care se traduce intr-o marire chiar decenta de salariu + un bonus anual substantial(% din profit).

    Cumva a aparut si plantatia de noapte sub forma unui contract de consultanta pentru o firma de pe alt continent. A fost ceva random, pornit pe Linkedin, dar imi da niste idei pentru viitorul apropiat.

    In total, plantatiile cer intre 12-16h de munca pe zi, uneori si in weekend, dar veniturile familiei s-au dublat. Nu e ceva sustenabil pe termen lung, dar este mai mult decat binevenit.

    Am investit in niste imobiliare(la pret de 2018-2019), am cumparat niste crypto…

    N-am apucat sa petrec foarte mult timp cu familia, dar sper sa reglez partea asta.

    Vedem ce aduce 2022…

    00
    • Doar o chestie: 16 ore pe zi cu venituri duble e normal, nu ieșit din comun.
      Ai câștigat dublu dar ai si muncit dublu.
      Ideea e sa ai puțin grija si de tine.

      00
    • Absolut de acord! :)

      00
    • Facut ceva similar (job de zi + ceva pe langa + ce mai pica nu ziceam nu) vreo 3 ani dupa ce imi luasem o teapa misto de la un fost partener de afaceri. Teapa misto = mai aveam banii de un salariu, maxim doua, toti banii.

      Nu as recomanda pe termen asa lung nimanui si mai ales fara un scop clar. Eu am facut-o in primul an sa nu mor de foame, apoi sa ajung la o stabilitate financiara care sa ma linisteasca pe mine. Banii ii mai faci, dar sanatatea si timpul petrecut cu familia nu le mai

      00
    • Eugen, clar nu este ceva ce vreau/pot sa fac pe termen lung. Asta daca vreau sa prind 60 de ani…
      Momentan tot la capitolul stabilitate financiara o incadrez. Achit niste credite, investesc restul de bani. Chestii care sa ne scape de griji pe termen lung.

      00
    • @ARP, nu stiu de ce ai primit atatea thumbs down la primul comentariu. Este clar ca pe termen lung munca asta de 12-16 ore pe zi nu este sustenabila, dar in acelasi timp si tu ai spus acelasi lucru.
      Nu este nimic gresit ca pentru o perioada scurta sa „fortezi” lucrurile pana cand ajungi la o oarecare stabilitate financiara si din momentul ala sa incepi sa te axezi pe timpul tau liber si pe familie.

      00
    • @Andrei G, asta mi se pare si mie interesant. :) ​Probabil e o diferenta de prioritati. Poate pentru unele persoane par doar lacom sau inconstient…

      Eu am fost intotdeauna dispus sa ard 1-5 ani din viata mea daca asta imi permite sa ofer familiei independenta financiara indiferent de situatie(cu sau fara mine in peisaj).

      00
  12. An de cacat insa e o referinta!

    00
  13. Nu prea mai am bani din aia… Maine se desface ultima sticla de Moet din beciul din dulap, pastrata de nu mai stiu cand. Ma și vad in Ianuarie bând Chivas, ca ultimul trist.
    In rest, binisor, mulțumesc de întrebare.

    00
  14. Pai maririle de salarii sunt 3-8% in general… ori cu inflatia pe la 5-6% pe tot anul e cam tot acolo.

    00
  15. faci cinste cu un bax de Drambuie daca tot a mers bine ? :))

    00
  16. Not great, not terrible… cum ar zice poetul.
    Job nou, domeniu nou, bani mai putini insa mai mult timp liber si una peste alta mai linistit psihic.

    00
  17. Am investit in Dogecoin cand era 0.57 EUR, vreo 100 euro de amuzament, acum e la 0.15. Multumesc, Alex! :)) Cum se pare ca nu sunt geniu financiar, nici un fel de geniu de fapt, anul viitor o sa muncesc mai mult. Atat.

    00
    • Am „investit” în vreo 20 de monede virtuale (ICP) la prețul (fabulos) de 250 de euro / monedă.

      Acuma o monedă valorează undeva la 20-25 de euro. Mare om, mare investitor.

      Morala: capu’ sus, întotdeauna e loc de mai rău :)))

      00
  18. NOU
    #65

    SHIBACOIN mi-a adus 40x, deci a fost un an divin !

    IN ELON WE TRUST

    00
  19. Anul asta a fost anul Crypto, eToro, pacanele si pariuri. Cand jocurile de noroc sau jocuri piramidale infloresc este semn de saracie generalizata. Robingo prin saracia din 90, in America si Europa se juca la greu prin ’30 la tot felul de tombole si loto, e plin de exemple. Overall chiar daca aveti impresia ca ati facut mai multi bani, banii si-au pierdut din putere. As zice cam un 20% minim in 2020 + 2021. Uitati-va cat s-au scumpit masinile noi, apartamentele, materiile prime, chestii care chiar conteaza.

    00
  20. 14% marire de salariu in 2021. 3000 euro economii la final de an si 10000 euro platiti anticipat la creditul imobiliar.

    00
  21. @Vali

    Nimeni nu zice nimic de proteste, răbufnă.

    00
  22. Am iesit din afacerea cu curatenia că eram pe Horeca si m-a terminat covidul, m-am bagat in construcții din nou, a fost cel mai bun an financiar din viata mea.
    Am ridicat si casa noastra, am schimbat masina cu un “autobuz negru” SH bineinteles.
    Copii mai frumoși, mai deștepți si mai bine îmbrăcați.
    Am vazut pentru prima oara (42 ani) delta .
    Si Brăila.
    Am donat mult, am ajutat 2 copii orfani, am slabit 15 kile.

    00
  23. După ce (nu știu nici acum cauza, dar mă rog, casa ta regulile tale) mi-am luat block@blog, intru și eu din an in Paște.
    Acum e momentul ăla din an să îți zic un 2022 mai bun.
    Mai intru la Paște. Chapeau!

    00
  24. A fost ca și cum n-ar fi. Nici bun. Nici rău. Speranțe erau mai mari. Realizările tind spre zero. Nu mă plâng. Nu mă laud. Simt ca urmează ceva nasol dar totuși sunt optimist. Aproape nimic nu am zis, exact ca anul asta. Încă nu-mi dau seama ce am învățat anul asta 🤔🤦

    00
  25. Ce mai vieti triste aveti, totul se rezuma la bani.

    00
    • In afara de Cristici majoritatea pârliților s-au rezumat la bani și propietăți.

      00
    • NOU
      #77

      Chiar sunt curios tu cu ce te lauzi pe 2021.

      00
    • Da @anec, cand pleci singurel si rupt in cur, fara ajutor si muncești 20+ ani sa nu mai înoți in kkt pe spate din obișnuința, ieși la un liman, limanul in care “ banii aduc fericirea”, o consideri o victorie.
      Cand stau si fumez o narghilea cu familia după un medium rare, fara să-mi mai fac griji in legatura cu nota de plata, e un succes.
      Acum, depinde si ce vrei de la viata….
      Că poate tu esti fericit si intr-o garsoniera de 40 mp ascultând muzica si mâncând ce vrei tu.

      00
    • @ Domnu’ Ovidiu, decat 250 metri patrati cu balconu’ catre Glina prefer 40 cu terasa la Mediterana. Cat despre mancare, aveti mare grija, medium rare nu se aplica la ceafa de porc, e chiar contraindicat. La multzean’ si bani multi va doresc.

      00
    • Exact. Macar daca vorbeam de ceva milioane de euro sau bani reali care sa iti schimbe viata, ceea ce nu cred ca e cazul. Atata implicare si luat in serios pt ce, o masina noua, 500 euro la salariu sau economisit 3 lulele 3 surcele?

      00
  26. 2022 e cu noi

    00
  27. 2021 a fost un an ciudat. A inceput bine, cu excursii ratate din 2020, apoi am inceput sa pierd fiinte din jur… apoi am aflat ca voi crea si eu o alta fiinta. hopuri peste hopuri, job nou si stresant (care m-a facut sa imi dau seama ca imi doresc mai degraba liniste si pace, in loc de un salariu mai bun), economii adunate folosite la credit existent, si incheiem cu planuri mari pentru 2022. Sper sa fie mai bun urmatorul an si cu mai putine momente urate.

    00
  28. Bun. Nu mă pot plânge. Nu am avut așteptări mari. Am fost pesimist și a ieșit foarte bine

    00
  29. 2021 a fost bun; nu ma plang, dar nici nu ma laud. Se putea si mai bine, dar si mai rau.
    De muncit am muncit de acasa, dar din 2022 ar vrea sa ne intoarcem la birou. Oricum majoritatea o privesc ca un lucru „rau”, dar mai mult de o luna nu cred c-o sa muncim la birou si-o sa ne treaca in wfh din nou.
    Sa nu zic in ceas rau, sanatatea mi-a fost buna si in familia restransa am scapat de „intalnirea” cu virusul ca am avut grija si suntem vaccinati cu toate dozele posibile.
    Financiar a fost bine – am reusit sa ne facem un concediu de o saptamana la mare (la noi) si cateva week-end-uri la munte. In plus, am reusit sa schimbam si masina dupa ce am adunat avansul vreo 2-3 ani asa ca ratele-s pe inca 3 si e bine.
    Rezolutii pe 2022: de slabit 10-15 kg printr-un trai ma sanatos si un mers regulat la sala, un concediu extern de-o saptamana la mare, un circuit in Elvetia doar pentru mine (asa mi-a propus nevasta-mea), mici renovari si daca o fi sa fie un job mai bun pentru amandoi. In rest multa sanatate si sa „pacalim” virusul si anul urmator deoarece, din pacate, nu va trece asa repede.

    00
  30. Un an de cotizat la CAS, CASS, casă, ca să fie bine.

    Încă un an de calcule in .xls doar pentru a ajunge la aceeași concluzie, … nu am economisit/investit destul.

    Un an în care, la fel ca precedentul, a trebuit să testez constant brand-uri de produse, pentru că cele preferate nu mai ajungeau la raft.

    Un an în care am vrut o electrică, sau o benzină mică, și tot un diesel mi-am luat.

    Un an în care am zis să mai reduc din hobby-uri, și hoarding diverse.

    Un an în care am vrut să mai reduc din kg, am reușit, am definit mai bine burta doar.

    Un an în care am experimentat o grămadă de lucruri noi (locuri, oameni, sarcini de job, mâncare, alcool, etc)

    Un an care nu a fost rău, dar, dacă ar fi să îl repet, aș reușii să-l stric.

    00
  31. Cu sănătatea rezonabil. Covid am făcut probabil cândva, prin martie aveam anticorpi fără vaccin. Restul problemelor de sănătate sub control. La fel și în familie. Covidatii doar cu frisoane și carantina. Vedem ce o fi la anul.
    Financiar bine. Mai bine ca 2020 dar am muncit dublu. Multe ture de 36 ore. La vârsta mea se resimt.
    Psihologic nu prea. Multa nesiguranță, accentuata în ultimele 3 luni. Familia mult mai speriata decât mine. Perspectiva unui concediu ” normal” îndepărtată. Ma mir ce noroc am avut în iulie sa prind o săptămână în Italia aproape fără restricții.
    Așteptări pentru 2022? Sincer, nu îmi doresc restricții suplimentare.

    00
  32. De-ar fi și 2022 cum a fost 2021 pentru mine, măcar pe jumătate, ar fi super. Am muncit mult, dar cu plăcere. Am făcut o groază de chestii, descoperit o groază de chestii noi. Practic singura chestie care m-a deranjat anul ăsta a fost că s-au cam ținut vara chefuri în blocul de peste drum de mine, dar s-a rezolvat. Băieții au devenit înțelegători când au văzut că tot apare poliția.
    Nu m-au deranjat restricțiile dar m-a scârbit politica. N-am făcut Covid încă pentru că-s precaut. All in all 9,5/10.

    00
  33. Ceva imi spune ca petrica e b0vl de Dragos de la arhi de pe blog. Ai un stil inconfundabil, tencur de prost mo1st ce esti cu obsesia ta cu vaccinurile si „bunelu” :))))

    00
  34. se putea si mai bine, dar macar am luat bacul :))

    00
  35. Tocmai ca 2021 a fost un an mult prea bun pentru majoritatea in care s-a facut cel mai mult cashcaval… asta imi indica faptul ca s-a devalorizat mult banul si se va mai devaloriza. Din alte puncte de vedere lumea a lucrat mai mult de acasa, indica o relaxare pe plan profesional si o dorinta de a investi in confort imobiliar. In anii de birou extensiv cand stateam si cate 10 ore pe la birou nu era asa mare nevoie de casa. Cand ajungi frant nu mai ai chef de nimic. Dimpotriva, ma trezeam mai devreme, la birou era mai cald ca la mine, era cafea, spatiu.

    00
  36. Am încercat să fiu precaut, m-am protejat de niște scumpiri uriașe, dar văd că nu se mai opresc. E bine și așa, putea fi mai rău. Nu am credite. Mă sperie nivelul de bullying din clasele copiilor și mentalitatea din grupurile de părinți de pe whatsapp. Toți sunt viteji, nimeni nu își asumă nimic. E primul an în care nu mi-am pus speranțe în nimeni din politică și nu am fost dezamăgit de decizie. Nu ignor, doar nu îmi mai pun speranțe, sunt inutile. De o lună nu mai am Facebook, nicio pierdere deocamdată. Și eu sunt de părere că mare parte din câștiguri sau economii au fost mâncate deja de creșterile de preț care au fost și care vor veni. Acum, fiecare știe cum face față impactului.

    00
  37. Am inceput și sfârșit anul 2021 mizerabil, fara surse notabile de venit activ din postura de somer. Noroc ca am muncit în 2021 câteva luni până am cazut în cur de oboseala și am produs peste 50 mii lei . Este înfiorător sentimentul când tribul te condamna la moarte prin excludere. E ca pe timpul celor care trăiau în peșteri. Sinema Gugu…gaga. La nivel primar nu s-au schimbat prea multe in ultimele sute de ani, cu toate bășinile astea intelectuale ce țin de elita și prețiozitate. E ușor să vorbești despre progres, civilizație, să privești luna plină într-o noapte de iarna de poveste când ai burta plina.

    00
  38. Mai bun ca 2020 clar. Cam pe toate planurile, pandemic times are not that bad when you are making bank :)

    00
  39. Am pierdut cei mai mulți bani în 2021.
    Bine că îi aveam de unde pierde și mai ales că nu sunt rău de pagubă, deci nu voi avea nevoie de terapie nici tura asta

    00
    • Când se laudă mulți ca au câștigat, exista undeva la fel de mulți care au pierdut. De undeva pleacă banii. :) Hang in there, trece și asta.

      00
  40. Ca toti cei din fata mea. Plati anticiapate la credite, inca un imobiliar ce merge pe profit, macar 2 ani.
    Mai carunt nitel, mai rau cu cei din jur, mai iritat/nervos.
    Ingandurat uneori..
    Au fost concedii, bucurii.. dar si necazurile inceperii gradinitei. Scapat de covid, banuiesc, familia mea de 2 ani mirosim si gustam, fara febra orice. Masurile dure au ramas, spalat zilnic haine de serviciu, dusuri multe etc, bucuria companiei de apa.
    Am mirosit ce inseamna o masina de splat haine profesionala. Una se 9 kg daca tot e sa fie. Excelenta alegere.
    Planuiesc mari si plaje pentru 2022, vreo 1.5 mc de beton pt o debara, implicarea mai mult in pomicultura ( un fel de prima dragoste, zen etc).
    Am inteles ca suntem trecatori, imi vad parintii inca in forta, dar tot mai subtiri.
    Ma gandesc si la ceva chestii legate de sanatate, ce se lasa cu chirurg.
    Familia merge si vad casnicia atat de sudata, sunt fericit.
    * constat ca viata la bloc e mai comoda, fata de casa la porumb, dar aici am linistea necesara.
    2022 vreau sa-mi aduca mai multa rabdare si poate puntin, mai multe nopti cu somn legat, mai mult de 4 ore.
    AM FOST LA PESCUIT! De doua ori, cateva ore, odata si juniorul. Atunci am inteles partea cu firele albe. Au trecut 15 ani.
    Mai bun ca 2020. Daca o tin tot asa in 2022 e bine.

    00
  41. +
    Intelepciune
    Oameni buni
    Relatie
    Recunoastere
    Avansare
    Bani


    Oameni buni
    Familie
    Rabdare
    Citit

    00
  42. Am de toate, mai putini dinti in gura! Pentru 2022 mi-am propus sa imi fac dantura si atat! Recomandare dentist in Ploiesti?

    00
  43. Financiar, pandemia mi-a priit ceva de groaza, sper sa mai tina cativa ani ;)

    De cum ma intorc din tarile calde, ma apuc de dieta si ceva miscare (mult zis sport), ca am trecut de kintal in viu si nu e de bine.

    00
  44. 2021 a fost un an asa si asa.

    – pe 1 ianuarie am aflat ca sotia e gravida, cateva saptamani mai tarziu a pierdut copilul
    – am lucrat mult in gradina, iar copii au stat mai mult pe afara (proaspat mutati la casa)
    – afacerea principala s-a cam dus in cap
    – afacerea secundara n-a mers cum ma asteptam, probabil in 2022
    – spre finalul anului sotia e iar gravida (daca totul e bine, va fi al treilea copil)
    – per total, mai putini bani, mai mult timp petrecut cu familia si afara, in curte, la tara.

    Uneori ma intreb daca se justifica timpul pierdut facand mai multi bani, in detrimentul statului cu copiii.

    00
  45. 2021 – un an de om matur pentru mine.
    Mi-a crescut pustiul mare, face ping-pong si judo, citeste mult si fain. Imi creste inima des cand il vad si imi dau seama.
    Ala mic face numa ghidusii dar e tare fain.
    Am invatat sa astept, sa citesc carti faine din nou. Mi-a crescut mintea.
    Familia e ok, am terminat de renovat casa, am trecut Covid cu bine.
    La lucru – cel mai bun si ne-stresant an ever. Mi-am luat 2 luni concediu in total si nu a explodat nimic. Am invatat sa ma bucur de vacante.
    Am mai cumparat 2 imobile ce le inchiriem pe aici. Unul cu bube in cap de ma doare bila, alalalt vis.
    Pt 2022 vreau macar la fel, sa mai slabesc 5 kg sa ne mai imprietenim cu oameni si sa beau mai putin.

    00
    • Si eu imi doresc sa beau mai putin. Ne ajuta dl Coloja cu un material, de ce bem mai mult in pandemie sau e cronicizare odata cu inaintarea in varsta, trcerea celor 4 primavari?

      00
  46. 2021 a fost bun overall.
    Schimbat mașina principala cu una mai nouă (tot SH), luat și una electrica (Tesla săracului, dar face treaba).
    Călătorit mai mult decât oricând, 4 excursii in afara țării, uneori cu tot cu copiii, că viața e scurtă și trebuie trăită. In 2022 plănuiesc să călătorim și mai mult.

    00
  47. Pe hartie am fi 10-15% pe plus fata de 2020… in realitate, tot plusul e topit de inflatie…

    00
  48. 2021 a fost un an obositor. Mi se pare că am fugit încontinuu să tot rezolv chestii. Parcă n-am avut liniște. Iar la lucru intrasem într-o rutină aiurea, cu un proiect mare în care munca mea putea fi făcută de un junior cu un pic de training.
    Partea bună e că în familie lucrurile au mers excelent, copiii cresc frumos, nu par afectați de pandemie(poate și fiindcă erau prea mici să simtă restricțiile), noi suntem bine.
    Din toamnă m-am apucat de un proiect personal și am învățat ceva nou despre mine. Așa că, per ansamblu, aș spune că a fost un an bun, deși am cearcăne și mă cam dor încheieturile.

    Prin toamnă am aflat ce salarii sunt pe o altă specializare din domeniul meu, și cum știam deja parte din tehnologii m-am apucat să învăț cu gândul să-mi schimb jobul la anul. Dar tot învățând și lucrând la două proiecte pentru portofoliu mi-am dat seama că m-am relaxat, că fac ceea ce îmi place.
    Nu zic că banii în plus nu ajută. Dar e fain și să mergi cu drag la lucru și să nu te gândești cu scârbă seara că dimineață te întorci pe plantație.

    Întotdeauna mi-am imaginat că cel mai fericită aș fi călătorind, trăind în alte țări, digital nomad bla bla. Dar se pare că cel mai bine mă simt în command line. Deci sunt geek, nu influencer. Asta e. Mi-a luat cam mult să accept asta despre mine. Asta e.

    În 2022 ar trebui să bag puțin mai multă mișcare. Ceva înot, ceva alergare, ceva drumeții pe munte. Am impresia că mi-a scăzut mobilitatea și rezistența la efort și nu-i ok să te miști ca un pensionar așa de devreme.

    00
  49. Cu un deces in familie nu prea mai poti sa vezi alte parti pozitive in alte lucruri, a fost un an cat sa nu-l mi mai amintesc.

    00
  50. 2021:
    – am inceput anul cu covid (sotia si copiii incl.)
    – overall, mult mai multa munca (wfh)
    – concedii de final de saptamana.
    – socializare mai multa ca-n 2020, insa tot departe de ce mi-as dori.
    – schimbat masina cu una sh din Germania (frumoasa excursie), pastrat si masina veche pt ca-mi place sa platesc RCA-ul.
    – trecut prin diferite emotii de boli, dar a grijit Cel de sus.
    – financiar s-a simtit o imbunatatire, nimic cu care sa ma laud.

    2022:
    – sa am pace si liniste in casa, ca degeaba ai de toate in rest daca-ti lipseste pacea.
    – sa imi iau niste gainute, sa fac iar gradina de legume, sa plantez niste pomi si plante de gradina.
    – per total, sa fie un an mai bun, ca asa se zice.

    Sanatate la toata lumea!

    00
  51. Job schimbat cu mărire 40% în venituri. Propus și atins semi-maratonul. E-klass cumpărat de (aproape) nou – drive-testul showroom-ului cu 19k€ sub prețul de listă. Vaccinat tot familionul. Covidat tot familionul, chit că vaccinați. Grecia în vară. Diseară party în familia extinsă.

    00
  52. A fost un an ok, toti suntem sanatosi, asta e ceea ce conteaza cel mai mult in final.
    Sanatate si noroc tuturor!

    00
  53. Anul 2021 a fost plin de problems de sanatate care s-au terminat cu bine. Operatii,investigatii etc. Financiar a fost la fel insa avand in vedere ca am avut in serviciu e mai mult decat bine.
    Insa…in 2022 trebuie neaparat sa imi schimb locul de munca pentru ca vine la pachet cu depresie si imi da stari de anxietate. Cam asta e rezolutia mea pentru noul an si daca iese o vacanta in vara e perfect.

    00
  54. A fost un an al extremelor. În martie, fix înainte de prima doza de vaccin, am aflat că am anticorpi covid. Deci am bifat întâi covid și după vaccin. Tot în martie am aflat că sunt suspectă de distrofie musculară genetică, lucru care mi-a dat viata peste cap. Așa că în luna mai m-am căsătorit cu partenerul cu care sunt de 10 ani dar nu am găsit niciodată timpul să mergem la starea civilă să semnăm niște acte.
    Șocurile au continuat, în luna iunie am aflat că tatăl meu a dus o viață dublă în ultimii 5 ani și că e posibil să aibă încă o familie. Asta în timp ce pentru mama niciodată nu erau bani, el își întreținea amantele.
    Tot în luna iunie am decis să renunț la poziția de upper manager dintr-o corporație franceză și să merg către un alt domeniu fără oameni în subordine. Asta a adus mai multă liniște și mai mulți bani.
    După care in august am clacat nervos după atâtea vești rele și era să mă despart de proaspătul soț. Din fericire am găsit puterea să trecem peste toate obstacolele și să ne revenim, acum ne gândim la un copil. Copil care nu știm dacă e posibil să apară, date fiind probleme mele de sănătate.
    Am făcut greșeala să cred că 2020 a fost cel mai rău an al meu. Nu voi mai repeta această greșeală cu 2021. Sper doar să fiu sănătoasă să trec prin cât mai mulți ani, fie ei buni sau răi.
    În 2022 o să schimb prefixul, împlinesc 30 de ani. Deși înainte credeam că e mare lucru, că mă îndepărtez de anii tinereții și pășesc spre anii maturității, ei bine acum mă bucur că am ajuns la această vârstă și îndrăznesc să sper că voi mai schimba câteva prefixe.

    00
    • Fa copilul! Imolineste-te spiritual si fizic ca femeie. Lupta sa il ai. Medicina face minuni in zilele astea atat pentru a ramane insarcinata, cat si sa duci sarcina la capat. Si nici banii nu sunt asa de multi, pentrua avea puiul in brate. Spor! Rabdare! Sanatate!

      00
    • @sovieticul: Nu. Când am discutat cu ginecoloaga de perspectiva reproducerii, ea mi-a zis să aflu mai repede ce tip de distrofie musculară am, ca după naștere copilul ipotetic să poată fi îngrijit corespunzător. Chestia asta m-a terminat. Păi cum aș putea fi atât de egoistă să nenorocesc viața unui copil, știind că există o posibilitate să moștenească o astfel de problemă de sănătate?
      Trecem la planul B, adopția. Nu țin morțiș să fie copil producție proprie, deci este o opțiune valabilă pentru noi. Am avut perioade cu dureri crunte. Mă dureau mâinile când ridicam un pahar de apă. Momentan e mai puțin rău, dar nu știu ce vă fi peste 1 an sau peste 10. Cine se va ocupa de chestiile simple, cum ar fi schimbatul copilului, căratul în brațe în miez de noapte, urcat căruciorul 2 etaje? E fizic imposibil ca soțul meu să le facă pe toate, oricât de mult ar încerca.
      Mă consider o persoană suficient de cerebrală ca să mă gândesc la toate scenariile, nu doar la „împlinirea mea ca femeie”.

      00
    • Imi pare rau. Iti doresc sa ai parte de tot ce e mai bun la anul.

      00
    • Va recomand cu drag cărțile lui Anthony Williams, eu am o boala autoimuna și cu terapia lui sunt pe linia de plutire..sper sa va ajute..

      00
    • Eu as cere a doua parere a unui ginecolog. Eventual, unul care lucreaza pe FIV. Sa vezi acolo teste. Nu abandona. Lupta. Copilul piate fi al tau.

      00
    • Alina, băiatul meu (Andrei) are 13 ani și 44 la pantofi. Are peste 1,70 m înălțime și e sănătos tun.
      Soției mele i s-a spus de câtre un medic faptul că nu va putea face niciodată copii. Ea a fost devastată, eu am încercat să o încurajez și i-am spus că și adopția e o soluție, i-am povestit de cazul colegului meu.
      Aveam pe atunci un coleg în vârstă care avea o fată înfiată, crescuse, era pe atunci studentă eminentă. Am văzut la acea familie extrem de multă iubire, rar poți vedea așa ceva.
      Dar am reușit să avem copilul nostru, când l-a născut soția avea 3,50 kg. Soția mea are 1,30 m înălțime, avea o burtă imensă, soacra mea îi spunea Burtoi numărul 2. L-a născut la vârsta de 40 de ani și este sănătos, frumos și deștept.
      Cu calm și curaj trecem peste toate în viață, iar după ploaie vine și soarele.

      00
  55. pe acasa totul bine…masina mai veche dar inca nu ma deranjeaza.
    termin anul cu un zambet larg pe fata dpdv munca depusa. avand in vedere ca anul trecut in octombrie am plecat dupa 12.5 ani de la locul de munca „caldut” (a se citi stat), anul asta a fost bunicel la actualul job. 2 din 3 quadmestre realizate, remuneratie implicare, etc. + multa munca bagata pe langa la un alt proiect al celui mai bun prieten.
    am mai castigat cate ceva la giveawayuri, distractie multa, pescuit la greu, mai putine zile libere ca la stat dar am compensat. m-am urcat pentru prima oara pe un motocross si m-am imbolnavit. s-a mai adaugat ceva la lista pentru anul care vine.

    sa fie paceeee!!!

    00
  56. marea realizare a anului 2021 a fost ca am mers intr-un concediu. De cativa ani nu am mai fost.
    Sper ca 2022 sa fie un an bun si fara ”evenimente”

    00
  57. intotdeauna de Revelion ma simteam straniu, ca o stare de anxietate. Se trage din copilarie. Faptul ca dupa vacanta, iar revenea calvarul. Calvarul cu colegii din clasa, cu profesorii. In liceu mai erau si niste teze, ca am prins perioada cand semestrul 1 continua si in ianuarie. In facultate era sesiunea.
    Plus ca e presiunea aia ca „trebuie” sa te distrezi, „trebuie” sa mergi undeva si sa nu stai acasa. Bine, de mers, am mers la petreceri. Si apoi mai e faptul ca a mai trecut inca un an in care nu m-am ales cu o iubita.

    00
    • Când începi sa trăiești cum vrei tu și nu mai faci lucruri pentru ca trebuie, viața devine mai ușoară.
      Legat de prietena, degeaba aștepți sa vina dacă nu faci nimic in privința asta.
      Deduc ca ești introvertit, cauta sa socializezi cu oameni cu aceleași hobby-uri, cu aceleași valori, te va ajuta sa ieși din zona de confort mai ușor.

      00
  58. Al doilea an de mers la terapie si am scapat de multe complexe, anxietati si inhibitii de care nu credeam ca voi scapa vreodata. M-am distrat mai mult ca niciodata, am calatorit, am futut si baut o gramada, petreceri ca in filme.

    Teoretic este ce visam mereu sa fac, practic nu a fost asa satisfacator, ba chiar deprimant pe alocuri, dar sunt experiente pe care ma bucur mult ca le-am avut. Stiu ca suna patetic, dar daca sunt sincer cu mine, cred ca am nevoie sa ma indragostesc din nou, dupa 15 ani.

    Am muncit mai putin, dar cu banii a fost bine, am prins un 50x la o cryptomoneda, mi-a permis sa intretin stilul de viata prezentat mai sus, ceea ce a fost super ok pt mine. Nu prea ma intereseaza cariera si nu pun pret pe bani, pt bine bani=experiente, sunt genul pe care nu-l suporta Vali si majoritatea cititorilor de aici.

    Anul acesta sper sa imi permit sa muncesc si mai putin pentru a putea incepe facultatea de psihologie si sa gasesc o fata draguta care sa considere ca putem adauga ceva in viata celuilalt.

    00
  59. „Ceva imi spune ca petrica e b0vl de Dragos de la arhi de pe blog. ”

    da, el pare a fi. eject.

  60. Am citit toate comentariile si mi s-a parut ca toti oamenii de aici traiesc aceeasi viata .Parca sunteti trasi la xerox.Da-va-n p… ula!

    00
  61. Bunisor. Am citit de doua ori mai mult decat imi propusesem. Am luat o certificare, facut 4 cursuri si invatat tehnologii noi, am invatat sa gatesc mai multe retete, am 1-2 side projects si ca job mi-am schimbat compania intr-una unde oamenii chiar se poarta ok.
    La minusuri – n-am mai putut calatori cat imi doream, s-au anulat si din event-uri. M-am distantat si mai mult de rude, dar nici nu eram prea bot-in-bot inainte de pandemie anyway. Macar au mai renuntat la fazele de aparente. Cand vorbesti si te vezi rar, vezi cum se amplifica totul in oameni – si partile bune, si partile rele.

    00
  62. Mamaaaaaa, neneeeeee, ce orgolii aveti, asa ceva, pe buneeeee…..
    Nici nu stiam ca Zoso e IT ist, si ca are si bula proprie.
    In alta ordine de idei, daca esti hater, chiar NU ai dreptate, din principiu.
    N am putut sa ma abtin, deci hai cu umplerea frigiderului, si lamultean!

    00
  63. NOU
    #131

    Cand ramai cu banii de masina noua, nush ce sa zic, a cui e esecul, al dealer-ului sau al meu?!

    00
  64. Plusuri 2021
    Fără covid și eu și soțul
    M-am apucat de alergat la începutul anului, încă mai am de îmbunătățit dar sunt pe drumul cel bun
    Venituri mai mici dar și munca mai putina
    Mutat la casa, în afara orașului, viata e liniștită și frumoasa (după ce am plecat din București acum 4 ani, acum locuim în nordul tarii)
    Vizitat familia după 18 luni
    Minusuri
    Fără concediu din cauza distanțarii, este deja al doilea an
    Fără prieteni, cred început de anxietate
    Kg în plus, lucrez de acasă
    Îmi doresc un an mai activ și sa rămânem sănătoși

    00
  65. Am facturat aproape dublu față de 2020, dar nu înseamnă că sunt un om bogat.
    Viața este OK, familia a bine, în mare suntem OK.
    Din păcate am ajuns la vârsta când cei mai mulți cunoscuți sunt „dincolo”, în anul 2021 s-a dus Nicușor, un fost coleg de facultate (mai tânăr decât mine cu un an), un cancer rapid l-a terminat rapid.
    Învăț zilnic că avem doar o pojghiță de educație sau dresaj, sub care așteaptă animalul, pregătit să atace. :)

    00
  66. 2021 se citea 2020 one
    Acum 2022 se cireste 2020 too :))
    Mie mi-a adus anul 2021 minunea vietii mele. Si nu vreau sa-mi aduca un pahar cu apa la batranete, vreau sa-mi aduca un pahar de vin si sa stam de vorba, sa depanam amintiri si bem pana ne ametim si sa ne punem la somn toti 3 in acelasi timp, exact cum faceam cand avea ea cateva luni :)

    Hai la multi ani tuturor :)

    00
  67. NOU
    #136

    am ingropat un membru al familiei din partea sotului, relatia cu propria mea familie (mama si fratele) a fost so and so.

    insa pe plan financiar si in familia noastra a fost un an mai bun: copilul nr 2 a decis sa apara in lume, sotul a primit oferta pentru un job in Germania, semnat contract si ne vom reloca in cateva luni.

    iar eu am experimentat first hand viata cu 2 copii 24/7, fara ajutor extern: pe cea mare am tinut-o acasa inainte de nasterea celui mic, si cateva luni dupa, si am limitat vizitele si iesirile, inclusiv ajutorul bunicilor. bear grylls’s got nothing on me :)))

    00
  68. +
    inca un apartament, dar a trebuit sa renunt la gradinarit
    prieteni noi
    am reusit sa facem o vacanta

    0
    m-am mutat din capitala. Nu stiu daca e de bine sau de rau.


    am repus multe kile inapoi. deh…vacanta

    00
  69. Overall a fost ok, dar cu ups and downs. Parasit job de la IBM pe fondul valului de layoffs, 6 luni pe bară, gasit super job la alta corporatie. Mult mai bine financiar, activitati total noi si diferite față de experienta anterioara, cu oameni excelenti in jur.
    WHF e un vis implinit care sper sa dainuiasca.
    Cu nano ferma am cam dat chix, in sensul ca n-am castigat ce credeam. N-am iesit pe pierdere pt ca am consumat si consum in continuare, insa puii de carne au murit pe capete, nefiind potriviti pt traiul liber. Regandesc totul din primăvară.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)