Azi îl scoatem la tablă pe Alex Livadaru și îi predăm învățământ

Autor fondator la Repulica, Alex scrie un articol care are, la ora asta, 277 shares pe fb, pentru că are toate ingredientele unui articol bun de dat share: o doză mare de habarnism, o doză de idei generaliste, nema realități din teren.

Nu mă iau de faza cu medicii de familie și cum ar trebui ei să sune pacienții, că e clar că n-a mai dat pe la unul de mult timp, să știe că ăia nu au timp de așa ceva, și ne oprim la partea cu cadrele didactice, că, vorba aia, am terminat și noi Pedagogicul.

A trecut un an și ceva de la pandemie și suntem tot acolo: trecem cu orele în online- nu avem lecții, nu avem metodă pentru predare online, nu avem platformă, nu s-au organizat cursuri pentru învățători și profesori ca să învețe metode de predare de la distanță.

Asta pentru că în aprilie 2020 și în septembrie 2020 li s-a spus să stea liniștiți la locurile lor, că vine Ministerul cu soluții pentru predare online și pentru orice alte probleme ar mai avea.

Mă gândesc că nu doar eu am surse din astea amuzante, poate are și el, sau alții din presă.

Și cadrele didactice au stat și au așteptat.

Altfel, desigur, au fost introduse orele remediale plătite. Pentru ce au luat cadrele didactice 100% din lefuri în ultimul an și jumătate? Ce au făcut în 18 luni ca să fie mai buni decât erau în martie 2020?

Cine a vrut, a găsit soluții. Toți au găsit soluții să facă ceva ca să nu piardă materia. 30% din ei au stat pe fund și au luat banii, că nu i-a controlat nimeni. Cine să îi controleze? Inspectorii școlari? Directorii de școli? Cum?

Nu, întrebarea nu e „ce au făcut cadrele didactice”, ci ce a făcut Ministerul Educației.

Unii au participat la cursuri de integrarea numerologiei în predare (ALEX= 1+ 10+ 5+ 29= 49- deci sunt timid/ neastâmpărat și profesorii trebuie să mă trateze în consecință- am simplificat, dar este îngrijorător că unii profesori pot participa la asemenea lecții de pseudo-pedagogie).

Ăla e doar un exemplu care a ajuns în presă, dar cursuri din astea se întâmplă lunar în toată țara. Orice om cu o jumătate de gând ar fi întrebat de ce se întâmplă și de ce participă cadrele didactice la așa ceva, și răspunsul e că au nevoie să arate inspectorilor școlari că participă la cursuri de perfecționare profesională, iar asta înseamnă orice, inclusiv numerologie sau leadership.

Și știi pentru ce spor salarial fac asta? Dacă-ți zic, nu crezi, dar nu-ți ajunge de 2 pachete de țigări.

Sistemul de învățământ este plin de inși care fac greșeli de clasa a 8-a (nu facem referire la reguli pentru cunoscătorii fini ai lexicului sau gramatică, ci de care în Acuzativ fără prepoziție. Am avut ocazia să văd emailuri trimise de profesori cu doctorate către părinți care te fac să te întrebi cum au trecut prin școală, dar mai ales cum au ajuns să dețină un titlu de doctor.

Este evident că nu toți sunt la fel- ce e limpede e că dascălii care sunt foarte buni reprezintă o minoritate.

O minoritate care tace, că a te opune sistemului înseamnă sinucidere profesională.

Profesorii ar trebui să fie primii care să le arate elevilor filme/ diapozitive/ fotografii cu copii nevaccinați împotriva poliomielitei, care să le spună ce au reprezentat aceste vaccinuri pentru omenire, dar și pentru ei, cei aflați în bănci. Să le povestească și să-i încurajeze să se imunizeze- fete și băieți deopotrivă- împotriva HPV, să le spună cum e cu pandemia și cât de important este că avem o șansă- aceea de a ne pune protejăm atât de repede, prin vaccin- grație, mulțumită, datorită a zeci de ani de cercetare și evoluție a omului și științei.

Unde să facă asta? La școală? Pe ce? Pe tabletele alea jegoase, care nu au funcționat decât 2-3 zile? Pe diafilm? Sau online, pe grupurile claselor, unde ar deschide ușa a zeci de mii de materiale contradictorii, de la toate mămicile cretine și cadrele didactice la fel.

Soluția e una simplă: pârjolul. Copiii au pierdut deja doi ani, nu mai contează că mai pierd unul, dă-i afară pe ăia care nu vor să se vaccineze, cu interdicție să se mai angajeze la stat, dă-le teste celor rămași, care trec bine, care nu au posturi deschise la supermarket, desființează inspectoratele (Alex, fii atent aici, caută informații, asta e noua momeală aruncată cadrelor didactice, gen, recent, o săptămână, dar n-a transpirat în presă, că presa nu știe să facă presă) și descurcă-te cu ce rămâne.

Și mai e ceva. Hai să renunțăm la ideea cu 12 clase obligatorii. 8 Sunt de ajuns, dacă sunt făcute bine. Dacă elevul a înțeles ce i se predă. Se va descurca în viață foarte bine cu 8 clase. Nu mai forțați oameni care nu vor să stea la școală să o facă, țara are nevoie și de mecanici, instalatori, sudori și frizeri. E o pierdere de resurse.

Deci da, ne-am dat cu părerea și numărul de share-uri a crescut la 320 cât mi-a luat mie să scriu 800 cuvinte. Pune mâna pe telefon și sună niște cadre didactice, Alex, dacă vrei să afli realități din teren, nu doar scheme care aduc share-uri. Poți să mă suni inclusiv pe mine, are Pândaru numărul meu.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. „Soluția e una simplă: pârjolul. Copiii au pierdut deja doi ani, nu mai contează că mai pierd unul”

    Buhahahahahhahaha…de parca asta ar conta sau asta e ce-i intereseaza pe multi….plm…problema majoritatii e ca aia „stau acasa si nu se duc la scoala” asta inseamna ca fut din timpul lu’ mamica si lu’ taticu; dupa ce ca le strica sedintele de pe teams mai pierd si timp sa le explice materia

    00
  2. Multe bube în învățămînt.Ca în spitale.Cine dă mai mult?

    00
  3. Apropos de sporul ăla care ajunge de 2 pachete de țigări.
    Acum ceva timp, vreo 2 ani așa, ai zis despre o lege care zicea că de la data x se măresc salariile cadrelor didactice și erai oarecum curios când și dacă o să se aplice. În comentarii, un festival de hate-ăreală, că iar le măresc, că de ce, că oricum nu fac nimic, d-astea.
    În cadrul unei discuții care viza altceva mi-a zis taică-meu acum vreo lună și un pic că mărirea aia s-a amânat de vreo 2 ori și nici la momentul acum o lună și un pic când discutam noi nu era pusă în practică.
    De asemenea, că există ceva act normativ să le dea bani pt device-uri pt orele on-line. Și aia s-a amânat, au primit praful de pe tobă. Taică-meu și cumpărat sigur din banii proprii ce n-avea deja.

    00
    • știu că la un moment dat s-au mărit salariile, dar cu o schemă frumoasă.
      s-a mărit salariul de bază (fără sporurile de vechime și de calificare) și mărirea era impozabilă, adică îți scotea ochii cu o sumă și la final îți dădea mai puțin.

    • Asta îmi amintește de o fază din liceu: bombănea într-o zi diriga ofuscată că i se „mărise” salariul, trecuse la un alt interval de vechime parcă.
      Nu mai știu exact (sunt peste 20 de ani de atunci) cum și ce se mărise și cum se calcula impozitul, dar una peste alta suma netă încasată era mai mică decât înainte. :)

      00
  4. Nu e nevoie să îi dai afară pe cei care nu vor să se vaccineze pt. că vor muri de covid. Cu toții. Any moment now.

    00
  5. @Vali
    Cand termina 8 clase, copilul are 14 ani. Vrei sa se angajeze undeva?
    Daca ai vrut sa spui ca in loc de liceu copiii ar trebui sa aiba optiunea de scoli profesionale, sunt de accord cu asta, dar atunci formularea ta e neclara.

    00
    • Invatamantul obligatoriu de 10 clase inseamna ca un copil nu poate fi exmatriculat din scoala indiferent ce face. Pedeapsa maxima este sa ii scada nota la purtare si sa il lase repetent.
      Optiunea scolilor profesionale exista si acum dar nu se inscriu copii la ele pentru ca vor sa faca liceu. Si il fac dar nu mai dau bacalaureatul pentru ca stiu ca nu il pot lua, eventual profesorii ii imping sa nu il dea ca sa se vada cat de praf sunt.
      Asa ca micsorarea numarului de clase obligatorii poate face ca liceul sa fie pentru cei care vor sa faca facultatea iar scoala profesionala pentru cei care nu vor.

      00
    • În învățământul de calitate, ca și în management de altfel, cel mai prost posibil se educă și se construieste prin pedeapsă. Poate ar trebui să ne uitam în direcția opusa? Cum ar fi sa facem învățământul relevant și motivant pt toți participanții (elevi, cadre didactice, șamd.)?

      00
  6. NOU
    #11

    „două pachete de țigări”?
    A primit cineva, CEVA, pentru cursuri?
    Nu știu despre asta!
    Știu că sunt obligat să fac, pe banii mei, „cursuri”, obligatoriu autorizate, obligatoriu cu punctișoare autorizate.
    Adică, dacă-mi face cu ochiul un curs de creație multimedia, pot da 2000 de dolari pe el, școala nu-l bagă în seamă, nu există. Chiar dacă vine de la un mare formator.
    Dar dacă fac, într-un proiect autorizat, un curs care să-mi predea deschderea și închiderea PC-ului (eu predau TIC si Informatică), atunci da, primesc cele 8 sau 15 punctișoare, dau 200 de lei, pentru curs, sau pentru tonerul și hârtia necesare ca să mă înscriu la curs (dosar gros!!!), așa că acopăr ceva din cele 150 de puncte la care sunt obligat periodic. Aka, un alt siatem paralel de a da bani amicilor politici, fie de la profesori, fie prin „proiecte”

    Adică, două pachete de țigări? Nope, nimic! Cheltuială! Timp și/sau bani si nu pe ceva bun, ci pe ceva „autorizat”.
    De minister&Co.

    00
  7. Trebe un guvern serios in tara asta (de zeci de ani). De exemplu daca zicea ministru ca da la vloggeri 100 euro pe ora inregistrata s-ar fi bagat multi (mici/medii nu aia cu dubai). Practic ar fi luat fiecare vlogger interesat 1-2 profesori si i-ar fi filmat cum explica o lectie (intr-o ora filmata intrau mai multe lectii), editat materialul si pus pe un wordpress personal al profesorului sau al scolii. Se faceau lejer 2-3 ore de content pe saptamana si in 3-5 luni aveam materie online.

    De predat era simplu. Uite aici lectia video, te uiti la ea cand ai timp si la ora live o discutam si raspund la intrebari, discutam tema etc. Asta oferea copiilor mai multa materie, acces celor care au net slab si nu pot sta mereu online sau cu camera ca le pica concexiunea si multe alte beneficii.

    M-as fi bagat si eu pe langa job sau in weekend, ca sa ajut dar si pentru un ban in plus. Cu siguranta sunt cativa prof care au facut asa ceva dar probabil 0.00001%. Sanatate.

    00
    • Nu ai copii, nu?

      Scoala online e o tâmpenie. Copiii nu au responsabilitatea necesara sa facă lecții „când vor ei”. „Ora live” e undeva în background, deasupra e vreun joc sau anime si bubuie discordu’ cu misto-uri la adresa profesorului.

      La asta se adaugă analfabetismul tehnic al unor profesori.

      În plm, am ajuns ca routerul de acasă sa aibă mai multe filtre decât firewall-ul de la firma.

      00
    • Din intamplare am si e greu cu el acasa. Totusi de 2 ani fac lucrul de care ziceam mai sus cu succes si cu studenti. Dar poate ca asa este mai bine sa nu fie nicio solutie si ce solutii apar sa nu fie bune. Practic nu exista solutii, asta e tara, asta e politica… pana la urma nici nu inteleg de ce mai vorbim despre problemele astea mai ales ca nu exista solutii. Si articolul e degeaba.

      00
  8. Solutia cu parjolul va fi intr-un final implementata. Bineinteles o sa conteze felul in care va fi prezentata, dar curatenia sistemului de diversi oameni o sa se intample. Si povestea asta o sa se intample si in zona sanitara pentru ca acolo situatia a fost un pic mai speciala. Mai precis foarte multi omuleti ce au stat pe acasa ca deh spitalul a fost transformat in spital de COVID si ei nu erau de specialitate si-au primit salariile la zi la virgula. Pe langa asta mai stiu o gramada de oameni din sistem care nu se vaccineaza pentru ca poate prind un concediu medical platit de stat ca deh contact la un infectat sau vacanta din stat ce se afla in zona rosie.
    Foarte probabil o sa fie o criza de personal, dar ambele sisteme sunt pline de voluntari si oameni dedicati ce pot inlocui foarte usor leprele din sistem trebuie doar sa li se dea sansa.

    00
  9. Altă chestie, dacă nu mă înșel exagerat de tare, obligatorii legal sunt 9 clase- clasa pregătitoare + restul de 8 de generală.
    O persoană se poate angaja- în anumite condiții și cu acordul părinților pt perioada de minorat de la 16 ani (posibil chiar 15, dar nu bag mâna-n foc).

    00
  10. despre ce vorbim aici :)) profesorii buni sunt pe cale de disparitie. sunt foarte multi care ajung la catedra cu nota 5 (spun in cunostinta de cauza pentru ca si eu am sustinut examenul de titularizare anul acesta, am luat nota maricica si am primit 7 scoli la 60 de kkm si am renuntat). Nu se pune accent pe calitatea profesorilor ci doar sa fie cineva acolo, chiar si unu care d abia stapaneste materia.
    In ceea ce priveste vaccinul, nu inteleg inversunarea aceasta. Fiecare este liber sa faca ce vrea. Opinia mea este ca fiecare se vaccineaza pentru binele lui. Nu e ca si cum un vaccinat nu mai poate transmite virusul. Haideti sa ii inchidem pe aia nevaccinati intr un lagar si sa i tinem acolo :)) stiu ca al meu comentariu se va incadra in cele care strica buna dispozitie a autorului si nu va fi postat… but.. it’s worth trying :)

    00
  11. Sunt tare curios cu ce sunt ocupați medicii de familie. De când a început pandemia se tot plâng că trebuie să lucreze și cam atât.

    00
  12. Offtopic. Sterilitate pe trei generatii :))))))

    00
  13. ”Țara te vrea prost”.
    Iar cele 2-3 doctorate necesare pentru a fi ministeriabil se cumpără ușor, piața e mare, tarabe destule…

    00
  14. Și eu am numărul tău

  15. Situații. 1. Cadru didactic care în pandemie, în loc sa facă online, a cerut 1800 lei părinților pt a face ore normale într-o clasa „închiriată” 2. Cadru didactic care în vacanta aia mare de Paști a venit totuși la școală zilnic, pt a recupera, rezultatul fiind o ură infinită din partea colegilor 3. Cadru didactic care obține liniștea copiilor cu YouTube mult și acadele la clasa 4. Cadru didactic care obține liniștea directorilor și secretariatului cu pizza, cafele, chestii din astea care ii fac o imagine excepțională în colectiv 5. Inspector școlar care decide care inspectorii sa meargă pe teren sa verifice orice, gen dacă s-a făcut un oarecare act administrativ, dar niciodată cum se desfășoară orele pe fiecare disciplină și cum își face treaba cadrul didactic 6. Cadru didactic cu patru copii cu CES în clasa și cadru didactic cu zero copii cu CES la o clasa paralelă, că nu vrea să-i primească 7. Cadru didactic care face scandal că de ce vine mai devreme de 08.00 la școală colega și de ce nu sparge ușa la 12.00 8. Părinți creștini, a căror singura preocupare e cum sa mai propună ca să se cumpere bănci noi etc., neștiind în ce mare dificultate ii pun pe unii cu mai puțini bani 9. Bineînțeles, cadre didactice și directori care nu cer niciodată nimic de la Primărie, cum spune legea pt chestiile care țin de întreținerea imobilelor, ci de la părinți, „nu va impunem, dar știți…”. 10. Posturi titularizabile ascunse pe relația directiune – ISJ 11. After school fără chitanță sau cu chitanță pt 4 copii din 18 12. Nu există grupuri de whatsapp mai cretine decât alea ale părinților sau ale școlilor, cu mai multă pierdere de vreme și replici inutile 13. Pe lângă mult tupeu, plin de fițe de doi lei ale unor părinți ai căror copii nu ar avea altfel ce sa caute la școala respectivă, că nu e de proximitate, mulți din părinții ăștia fiind ăia care sunt cu „România altfel” și „jos PSD”. Sigur, până ii iei la bani mărunți și constați că generația de părinți de 35-40 ani e fix ca aia dinainte și tot asa. Etc etc.

    00
  16. > 8 Sunt de ajuns, dacă sunt făcute bine. Dacă elevul a înțeles ce i se predă. Se va descurca în viață foarte bine cu 8 clase. Nu mai forțați oameni care nu vor să stea la școală să o facă, țara are nevoie și de mecanici, instalatori, sudori și frizeri. E o pierdere de resurse.

    As plusa cu inca o idee: sa se poata lasa repetenti si in 1-8, fara repercursiuni asupra profesorului.

    Acum cativa ani am dat peste o statistica de la capacitate: 5000 de elevi luasera <5 la capacitate la romana. La capacitate, ba! Aia cu "In textul ana are mere, cine are mere? a)ana, b) maricica, c) dorin, d) 17". Cum au promovat 8! clase elevii aia?! Adica stiu cum, ca n-ai voie sa-i lasi repetenti, dar de ce?! No kid left behind, varianta Vaslui?

    00
  17. Articolul e ok-ish…
    1 Ai trecut prea repede peste medicina de familie, cum saracii de ei nu au timp si bla bla bla. Medicina de familie, in forma ei actuala, ar trebui desfiintata, iar distinsii labagii care o practica ar trebui trimisi sa faca, guess what, fuckin’ medicina, in policlinici si spitale unde e penurie de cadre, ca generalisti sau medici de circa, cum era pe vremuri. Acum fac orice altceva: afaceri, cursuri, analize, furt de bani si de medicamente, se plang ca e prea mult de lucru si viata e grea, desi vina e a lor ca nu sunt in stare sa se organizeze, si totusi toti o duc bine. Sigur, nu atat de bine cat un medic bun din spital / clinici, dar hei, asta e viata, cand esti mai prost la scoala si nu te orientezi, ajungi mai sarac.
    Nu contest ca or fi si cativa profesionisti printre ei, dar marea lor majoritate are doar o lista maaaare de pacienti, din care intr-un an vad maxim 10%, in general aceleasi persoane care au timp sa zaca cu orele pe la usa lor. Dar totul depinde de ei in relatia ta de asigurat cu sistemul medical, nu poti sa tragi nici o besina fara ca un medic de familie sa puna stampila. Practic azi – maine si cand te ia salvarea de pe strada, la aparitia in urgenta vei avea nevoie de celebra trimitere de la medicul de familie, altfel crapi. Multi sunt cretini, imi aduc aminte ca a trebuit sa amenint medicul de familie sa faca vaccinul din schema obligatorie a juniorului, ca are specialitate de homeopatie si iconografie, nu crede in vaccin. Sau nu dorea sa imi faca fisa de permis ca nu aveam programare, loc era peste sase luni si mie imi expira permisul in doua.
    2. La profesori e mai sinplu: unii putini vor, pot si fac ore in orice conditii, altii nu pot, altii nu vor, sau combinata celor doua. Orice alltceva decat scoala si orele sunt mai importante din punct de vedere inspectorat – minister: hartii, statistici, situatii, metodologii, proceduri, sedinte, inspectii, gradatii si alte cacaturi, pe care trebuie sa le faci, zece inspectori apoi sa le verifice sa isi justifice si ei existenta, ca in final sa zaca in bilbiorafturi mancate de sobolani. Ca iti faci treaba cu ore si educatie nu intereseaza pe nimeni, hartiile sa fie beton, de aici ar trebui inceput, sa nu mai existe hartii de facut, sa nu mai existe inspectorat, sa se faca doar SCOALA.
    3. Spuneti unii de profesionala ca nu mai exista meseriasi. Dar cine dracu sa ii invete meserie pe copii? Daca profesori mai ai cativa dedicati, cred ca maistrii si pedagogi care sa te invete meserie nu ai deloc. Nici baza materiala nu prea mai e, ca sau e veche, sau e vanduta de directori… cine a desfiintat profesionala? Aud? In zilele noastre, un asistent medical (studii medii, da?), un instalator sau un mecanic bun, o coafeza cautata, duc bani mai multi acasa decat 90% din angajatii din educatie.

    00
    • Medic de familie ajungeau automat cei care picau examenul de rezidențiat.
      Acum le-au băgat un rezidențiat de ochii lumii, să nu pară chiar idioți complet.
      Aceeași treabă…nu ai notă de cardio/neuro etc..csf… medicină de familie.

      00
  18. „dă-i afară pe ăia care nu vor să se vaccineze”

    Continua tot asa ca te ia Bill Gates in echipa lui de tacaniti. Acu vreo 2-3 saptamani ii lauda pe australieni, au zis ca aia sunt un model pentru lume. Australienii au avut de la inceputul pandemiei vreo 260 zile de lockdown, deci practic populatia e arestata la domiciuliu pe termen nelimitat.

    Am auzit ca Bill Gates plateste bine, cumva averea lui tot creste chiar daca el doneaza incontinuu. Deci are de unde. Nu o sa mai traiesti ca sarachii de blogari.
    Tot ce tre sa faci e sa ai idei de astea cretze cu „asuprirea nevaccinatilor”.

    00
    • Nu doar în lockdown local. De aproximativ un an nu poți părăsi țara decât pentru 5-7 motive „autorizate” care nu se aplica nici unui cetățean obișnuit. Chiar și asa sunt zeci de mii cereri (posibil cu documentele cerute atașate corect) care încă nu sunt aprobate.
      Site oficial australian…primul paragraf:

      https://covid19.homeaffairs.gov.au/leaving-australia

      If you are an Australian citizen or a permanent resident you cannot leave Australia due to COVID-19 restrictions unless you have an exemption. You can apply online but you must meet at least one of the following:
      your travel is as part of the response to the COVID-19 outbreak, including the provision of aid
      your travel is for your business/employer
      you are travelling to receive urgent medical treatment that is not available in Australia
      you are travelling outside Australia for a compelling reason for three months or longer
      you are travelling on compelling or compassionate grounds
      your travel is in the national interest
      you are ordinarily resident in a country other than Australia.
      You must provide evidence to support your claims.

      00
    • A se citi in vocea tipei de la Teleenciclopedia:

      Avem aici un exemplar al rasei gibonus recentus internetus. Membru al subspeciei gibonis cromozomis lipsus, el se manifesta din ce in ce mai des pe internet, in sectiunile de comentarii. Se afirma prin folosirea carcterelor putin intalnite, cum ar fi „y” in loc de „i”, si foloseste mereu pseudo-argumente auzite la altii. Originalitatea lui se limiteaza la ce primeste pe canalele sociale destinate conspirationistilor, aducand adesea in discutie personaje gen Gates, Soros, etc.

      00
  19. :)) In tara asta teoretic toate sunt bune, practic… te lovesti de o populatie foarte nepregatita la schimbare, o populatie care pune botul la fel si chip de manipulari de nivel gradinita. Isi blocheaza singuri sansa la mai bine.

    Caz concret… predam intro comuna in care erau ~45% unguri, ~45% romani, ~10% rromi, scoala avea sectie maghiara si sectie romana, cam 150 de elevi in total de la gradinita pana la clasa a 8-a. Erau foarte putini elevi in clase, se preda la simultan cel putin 2 clase si niciodata nu aveai mai mult de 20 de elevi in total… a 8-a nu face simultan matematic si limba romana, deci se decupleaza astea de la clasa a 6-a.
    Cred ca eram vreo 30 de profesori in scoala, daca nu 40….

    Problema era ca aveau niste catune indepartate care tineau de comuna, iar copiii de acolo faceau 1 ora si jumatate pana la scoala, 1 ora jumatate inapoi acasa.

    Nu prea isi avea rostul scoala, nu in formatul acela si s-a pus la un moment dat problema sa desfiinteze scoala si sa o comaseze cu alta scoala aflata la mai putin de 10 km de ei, sa-i duca cu autobuz scolar, cred ca erau 3-4 drumuri, nu era cine stie ce mare lucru. Din acel moment s-a dezlantuit Iadul, cand au auzit de aceasta solutie cred ca si ciurdarul satului care era din alt sat era impotriva acestei schimbari, „ca asa ceva nu e posibil”… mai trist este ca cei din catunele alea erau impotriva schimbarii, „cum sa nu mai fie scoala in sat”… cand era normal ca pentru ei sa fie luati de acasa zilnic cu autobuzul si dusi acasa zilnic cu autobuzul ii scutea de minim 2 ore de mers pe jos de copii… dar logica nu are loc in astfel de situatii.

    Nici un primar nu o sa-si atraga asupra lui astfel de probleme si atunci extrapoland, aproape nimeni nu isi asuma sa schimbe ceva in invatamant… Nu o sa dispara inspectoratele pentru ca sunt structuri pur politice, n-au nicio legatura cu invatamantul… practic cu ele mai mult sufera invatamantul decat fara ele, dar sunt bune ai cel putin 10.000 de posturi pe care iti plasezi oamenii. Nu o sa dispara ARACIP, pentru ca sunt buni banii si nu o sa se faca reforme pentru ca nimeni nu vrea sa schimbe ceva, e perfect asa… cand zeci de mii, daca nu sute de mii de profesori/invatatori/educatori merg la scoala la 8 fara 10 si la 11 si 10 sunt acasa bine-mersi… multi au pe 3000-4000 de lei salariu in locuri in care multi dintre vecinii lor n-au vazut o bancnota cu Eminescu in viata lor.

    PS: Incearca sa ridici problema sa obligi profesorii sa stea 8 ore la scoala, asa cum ar fi normal si cum se face in toate tarile de bun simt… vezi ce se intampla, sa vezi cum brusc nu sunt sali pentru asta, nu sunt conditii pentru asta…

    Incearca sa ridici problema „O masa calda pentru fiecare elev” sa vezi cum brusc nu sunt de acord profesorii, directorii ca nu sunt cantine, nu sunt sali de mese… de zici ca celor 200.000 de copii care se culca flamanzi zi de zi le trece foamea cand aud aberatiile astea.

    Cimpeanu a prelungit programul pilot „O masa calda pentru fiecare elev” a 3-a oara cred, ca se stie… de aia faci programe pilot ca sa le prelungesti… nu ca sa tragi concluzii si sa le extinzi.

    Iohannis a fost neinspirat… proiectul lui trebuia sa se numeasca „Romania educata pe stomacul gol”…

    00
    • 8 ore pe zi un profesor la școală? Torționarule, criminal ce ești, incultule…

      Tu NU ȘTII că după alea 2-3 ore la școală profesorii muncesc 21-22 ore acasă ca să educe generația de mâine? Lucrează asiduu pentru a pregăti lecția de a doua zi, aceeași pe care o predau de 20 anii.

      Rușine să îți fie! Să nu mai vorbești niciodată așa!

      :)))

      00
    • Incultu-le!

      There, I fixed it for ya… ;)

      00
  20. cam tarziu cometariu meu, dar: inspectorii scolari la fel ca si ceilalti politicieni pusi in functii de conducere sau control au o singura grija si anume cum sa faca bani. Luati declaratiile lor de avere si o sa vedeti ca mai toti sunt implicati (sug) in proiecte pe bani europeni sau consultanta si spagi.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube