Sunt curios cum ar decurge curățenia la București

La Brașov, înainte de Paște și de Crăciun se pun niște containere din alea mari, unde poporul poate să-și arunce catrafusele. Saltele, mobilă, porcării, chestii care îl încurcă prin casă.

Sunt curios cum ar arăta containerele astea puse în București.

Altfel, primarul e adorabil. Nu doar plătiți taxe, dar și ieșiți să faceți curat, că e orașul vostru. OK, dar dacă ieșim noi să facem curat, tu ce rost mai ai?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. pai gradina blocului e a blocului, nu?
    ar fi culmea sa astept sa vina primarul sa mi-o curete.

    00
    • În România asta nu e culmea, din păcate…

      00
    • Gradina nu e a blocului, e a asociatiei. Si de ce sa bag eu banii mei in gradina blocului? Sunt interese mari la mijloc

      00
    • Si atunci de ce s-a bagat primaria sa ne strice gradina blocului? Acum 2 ani, Primarul Tudorache (S1) prin ADP, a „montat” niste aspersoare care nu au functionat niciodata. Practic ne-au distrus gradina din jurul blocului. Furtunuri iesite afara, iarba nu mai creste prin locurile alea etc.

      00
    • @Alex, faci parte din asociație. Dacă grădina e a asociației și tu faci parte din ea, deții în indiviziune cu restul proprietarilor un procent din grădina blocului.

      Așa cum deții un procent și din terenul pe care e construit blocul, din paliere, din scări, din lift, etc.
      Asociația nu e un extraterestru cu care n-ai nicio legătură.

      În caz că erai doar ironic și trolai, îmi cer scuze.

      00
    • Nu iti cere, inca nu ma pricep la trollat asa bine.

      On topic, tocmai ce am terminat de aranjat gradina din fata casei, unde la fel, exista o discutie daca e a proprietarului sau a primariei. Indiferent a cui e, tu iesi zilnic pe acolo deci interesul tau e sa arate dupa cum iti place tie.

      Sligthly off topic, face careva vermicompost? Exista constrangeri in folosirea apei aleia de se aduna pe fund?

      00
    • Nu,nu e a blocului si nici a asociatiei, este domeniu public. Mai cititi contractele de la apartament, aveti cota parte din spatiile comune ale blocului si din trotuarul de 1m de langa bloc. In rest,este spatiu public,este al primariei. Gradinile de langa bloc nu sunt ale asociatiei si nici a celor care stau la parter (si care uneori isi ingradesc o bucata diar pentru ei)

      00
    • Gradina nu este neaparat a blocului. Trebuie verificat acest lucru prin acte. De exemplu, la blocul in care stau s-a dorit montarea a doua banci in gradina, pe banii asociatiei. Doar ca la ceva vreme s-a primit o somatie de la primarie ca bancile sunt montate ilegal si nu avem dreptul sa ocupam acel teren. Wtf! Drept urmare bancile au ajuns pe aleea de intrare in bloc, noroc ca e destul de lata.

      00
    • De regulă doar trotuarul de cca 1 mt din jurul blocului aparține asociației. Terenul din față sau spate aparține statului. E ca si in cazul caselor. In fața casei ești obligat să menții dar nu e terenul tău.
      Cei din blocuri visează că au teren prin jur dar doar visează. La Arad s-au distrus zeci de zone amenajate pentru a introduce cablurile subteran și atunci când asociațiile făceau scandal, primăria a specificat clar că, Terenurile din jurul blocurilor sunt ale STATULUI!

      00
    • Pentru toti cocalarii care stau la parter in fata gradinii si considera ca e a lor si ei decid ce si cum. NU E GRADINA voastra, nici a mamei voastre, nici a asoiatiei. E in administratea statului/primariei. In Berceni s-a pus gazon frumos peste tot cu sistem de irigatie… cativa retarzi cu pretentii de mosieri s-au apucat dupa sa sape pamantul ca sa isi puna ei trandafirii vesnici si boschetii comunistoizi cum au invatat de la nea Nicu. Si ghici ce? De obicei sunt aceleasi mizerii umane cu „ala e locul meu de parcare ca eu stau aici de 20 de ani” referindu-se la un loc public fara marcaj de niciun fel. Nu mai moare odata generatia asta de comunistoizi ca sa traim si noi nornal…

      00
    • @aradean pe principiul sunt ale statului doar cand ii convine statului… gen spart alei pt cabluri? cand tre si intretinute pasezi responsabilitatea?

      00
    • ar fi culmea sa astept sa vina primarul sa mi-o curete

      Mai este cazul cand prin hotarare de consiliu local nu ai voie sa tai tu ce e prin gradinile blocurilor, vine firma contractata, de vreo doua ori pe an, si tund ei, curata pe acolo. #orasulinvingatorilor

      00
    • Grădinile blocurilor din București aparțin de ADP

      00
    • nu cunosc sitatia juridica a tuturor gradinilor de bloc din bucuresti, dar cu siguranta exista gradini in prorpietatea asociatiilor.
      pot accepta ca asta nu e norma (chiar nu cunosc), dar imi mentin ideea: indiferent de proprietar.. e totusi spatiul prin / pe langa care treci aproape zilnic.. deci ar trebui sa fie motivatie suficienta sa il pastrezi curat (asta in primul rand) si sa il cureti.

      eu sunt de acord si cu „munca patriotica” prin cartier, desi recunosc ca ma impiedica lipsa unor evenimente cat de cat organizate (gasesc timp pt munca efectiva, nu am insa timp suficient sa si organiez asa ceva) si am o piedica mentala generata de lipsa de actiune a autoritatilor in pastrarea curateniei (evident ca sunt si oameni cu mai putin inters pentru spatiul din jur, dar nu ar trebui lasati sa se desfasoare dincolo de limita civilizatiei si a legii in special).

      00
    • Pai si atunci de ce platesc impozit (taxa teren folosinta) pentru terenul din fata blocului daca e al statului?

      00
    • @AltVlad, impozitul pe teren nu-l plătești pt terenul din fața bloocului/grădină, ci pt terenul pe care e construit blocul, din care îți aparține un procent în indiviziune cu restul proprietarilor de apartamente din bloc.

      00
  2. Tu ai vrea sa vina primaria sa iti faca curat in curte ? Ca doar platesti taxe, nu?

    00
    • Ideea cu containerele de la Brasov e foarte buna, am intrebat daca se intampla si in Cluj – nu. Boc e ocupat sa creasca in sondaje si sa abereze cu metroul de 1 miliard. Parcurile, florile si pomii nu sunt in aria de interes a Primariei Cluj, tot centrul e numai betoane… Parcurile sunt intotdeauna la nivelul „o sa facem”. Cand? Niciodata.Traiasca demagogia….

      00
  3. A plati o taxa nu inseamna ca nu ar trebui sa imi fac curat in fata casei/blocului. La fel cum si zapada de pe trotuare este tot in grija mea sa o dau.
    Iar asta e indiferent de primar, sector, etc.

    00
    • Hai nu zău. Banii pentru ce-i dau, ca să-și ia primarul încă un BMW pe care să-l parcheze pe trotuarul curățat/deszăpezit de mine?

      00
  4. „Nu doar plătiți taxe, dar și ieșiți să faceți curat, că e orașul vostru. OK, dar dacă ieșim noi să facem curat, tu ce rost mai ai?” – asta e fix principiul mancatorilor de seminte in parc sau scara blocului care lasa mormanul de coji in urma lor ca de aia avem femeie de serviciu, sa dea cu matura.
    De aia avem primar, sa se ocupe de curatenie, in rest noi putem sa ne cacam pe strada ca platim taxe, sa vina si sa stranga dupa noi, dom’ne!

    00
    • Eu as avea pretentia ca primaria sa faca curat in spatiile publice. Dar in acelasi timp, ca sa fie eficienta curatenia, sa ii execute cu amenzi uriase pe cocalarii care arunca gunoi ulterior. Ai scuipat 1 bucata samanta pe jos? 1 mil. 2 seminte=2 mil. Te-am prins de 3 ori in decurs de o luna. Hai un weekend la puscarie sa vezi cum e.. p.s. semintele nu sunt incluse in sejur.

      00
  5. Și mie mi se pare adorabil cum merge el îmbufnat și plinuț pe trotinetă. Lăsând gluma, locuiesc în sectorul 6 și mi se pare ok inițiativa. Primăria, prin ADP, vine și face curățenie temeinică pe străzi și tot ce ține de domeniul public, iar locatarii sunt chemați să facă curat în spațiile ce țin de asociația de proprietari (grădină, etc.). ADP-ul te contactează înainte de a începe activitatea într-o zonă și pune la dispoziție unelte (mătură,greblă) dacă e nevoie. O văd ca pe o acțiune de responsabilizare.

    00
  6. E vorba de a face oamenii constienti ca faptul ca e curat in jurul lor depinde si de ei, nu doar de angajatii de la salubritate. Asa cum spui si tu sa faci curat la tine in ograda si pe trotuarul din fata casei, sa nu astepti „sa ti se dea”.

    La curatenia din alte zone, Ciucu a venit cu angajati, utilaje si alte lucruri de la ADP S6 si Urban ca sa ajute la acea curatenie, nu s-a bazat doar pe oamenii din acea zona.

    Aparent au fost la un moment dat niste containere din acelea puse prin sector, sper sa reapara

    00
  7. Face și piedone un lucru bun, a anunțat că în ultima vineri a fiecărei luni se ridică gratuit deșeurile voluminoase gen mobilă veche, saltele, electrocasnice. Am zis să profităm și să scăpăm de troacele care zac pe holuri sau la ghenă. Interesul vecinilor, spre 0.
    Și da, în centrul Bucureștiului, unii oameni au lăsat pe balconul de la ghenă mobilier vechi. Sau pe holul blocului, că de ce nu..

    00
    • Piedone poate face un singur lucru bun, sa spuna ”toata viata am mancat la propriu si figurat toate cacaturile, abia acum am inteles ca era gresit, ma retrag din orice functie publica”

      00
    • Sper ca piedone sa fie o fetita fericita la „facultate”!

      00
    • Asa este.Vecinul meu exact asa face.Am avut o discutie tare cu el si a reusit sa deblocheze ghena .Dar da,nesimtirea e imensa.

      00
  8. La blocurile comuniste nu știu dacă terenul din jurul blocului este al locatarilor. Știu orașe unde spațiul verde de lângă bloc a fost transformat de primărie în parcare rezidențială cu plată. Dacă spațiul era al locuitorilor din acele blocuri, nu puteau face asta.

    00
    • Nu e nici un teren al blocului, în ctr de vz e trecuta suprafață apartamentului și câțiva MP, care sunt sub bloc. Gradina e a primăriei, dar în S6 e emisa o hotarere de Consiliu local Hcl 44/2021, prin care Asociația devine raspunzatoare de întreținere ai https://www.primarie6.ro/www2/wp-content/uploads/2021/04/HCL-NR-44.pdf.
      Adevărul cred ca este undeva la mijloc : pentru niște taxe anuale destul de mici, avem pretenția sa vina de la primărie sa ne facă tot. Mulți sunt nesimțiți și arunca unde vor tot, de la chiștoace, ambalaje, etc.
      Ideea cu containere aduse periodic ar fii bună. Momentan lumea scoate pe furiș pe lângă blocuri resturi de mobila, saci moloz etc, Politia Locala ii mai vânează, amenda este între 2000-5000 pe persoana fizica

      00
    • O HCL e fix pula in fata legii.

      00
  9. Hai, Vali, baga un L.E. si recunoaste ca nu ai inteles unde cheama Ciucu la facut curstenie! Altfel, se bate cap in cap cu ideologia curateniei in ograda proprie, ba chiar si in dreptul proprietatii, de pe acest blog. Ideologie foarte buna , de altfel.

    00
  10. Pai in S3 au facut niste numere de telefon special pentru colectarea deseurilor voluminoase(multe asociatii le-au pus la vedere la avizier). Am sunat saptamana asta ca aveam un scaun de birou de aruncat. I-am zis adresa, el mi-a zis ca vor trece la ora X si sa il duc atunci in spatele blocului la ghena. Am facut asta, iar peste 1h(de la ora x) nu mai era scaunu. Acu, daca l-a luat firma de salubrizare sau niste suedeji, nu stiu.

    00
    • Am scos salteaua, am sunat, in 2 ore nu mai era la scara. Blov cu 4 etaje, ghena = niste tomberoane in strada, nu aveam cum sa las salteaua acolo.
      Am un fotoliu de scos din casa. L-am pus pe grupuri de free, ar merge reconditionat, dar nu vrea nimeni. O sa il scot la scara!

      00
    • Si in 2019 exista acest program. Am sunat si mi-au comunicat ziua si ora cand vin. Pentru ca aveam multa mobila veche, a durat pana am demontat-o si am dus-o la intrarea din spate a blocului. Si într-adevăr au venit si au luat-o. Țin minte ca m-au intrabat de la început ce vreau sa arunc, ca sa stie ce masina trimit.

      00
    • Firma.Sigur se ocupa.

      00
  11. Noi suntem în zona 5. Odată cu începerea acțiunii de curățenie, ne-a adus și un container de gunoi gol ce s-a umplut în 2 ore. L-au luat și au adus încă unul.
    A fost cool, sincer, a avut o armată de oameni care au făcut curat pe străzi. Locatarii au făcut curat în grădinile din fața blocului.

    Singura nepotrivire ar fi faptul că imediat după ce s-a terminat curățenia, s-au apucat să schimbe bordurile și să reasfalteze în jurul blocului. Acum arată ok, totul curat și nou, dar noah

    00
  12. in zona in care bate Ciucu obrazul locatarilor la modul general lumea isi face curat pe spatiile verzi din jurul blocurilor cu mult inainte sa ajunga adp-ul si primarul, cam pe la inceputul lunii martie, asa.

    Tot acolo au disparut de mult containerele in care se putea selecta gunoiul, alea pentru textile nu mai sunt de mai bine de un an, de exemplu. De altfel, nu am mai vazut containere de-astea deloc prin sector.

    Ciucu si ADP-ul abia dupa mai multe insistente au fost de acord cu ideea de a pune la dispozitia asociatiilor material decorativ – copaci, arbusti etc – asta dupa ce spatiile verzi au fost distruse de primarii anteriori si adp-ul de la momentul respectiv prin toaletari ostentative, numite defrisari si distrugeri si pentru care ar trebui sa plateasca nu numai amenzi, ci daune.

    ce am mai vazut prin pozele postate de diferiti locuitori: niste spatii verzi amenajate dupa bunul plac al locatarilor. Arata de parca cineva iesit in permisie de la Obregia a fost lasat sa-si exorcizeze demonii.

    00
  13. Bucurestenii asteapta sa vina “cineva” sa le repare/vopseasca fatada blocurilor ca ei nu sunt proprietari decat pe interioarele apartamentelor.
    Asa ca daca ii scoate stapanirea la matura in schimbul renovarii, inca mai au de prestat.

    00
    • Vezi ca mare parte din bucuresteni sunt provinciali veniti din cauza lipsei de alternative in zonele natale….asa ca mai sugeti-o astia cu elitism de zonă…nu e vreo diferenta intre Floresti de langa Cluj Napoca si Popesti de langa București…doar un exemplu….

      00
    • Car, tu presupun ca stii ca Popesti nu e Bucuresti si Bucuresti nu e Popesti, da?sunt 2 localitati aflate inclusiv in JUDETE diferite.
      Google e gratis inca si nu doare.

      00
    • Și nici Florești nu e Cluj, chiar dacă sunt în același județ.
      Omul făcea o paralelă între 2 localități aproape de 2 mari orașe

      00
  14. La București are fiecare parte în gradina blocului și o amenajează cum dorește. După cel puțin 6 ani în care nu a ieșit nimeni, anul trecut am luat semnaturi de la toți de pe scara și impreuna cu încă 2 vecini am ieșit și am amenajat toata gradina din spate. 180 mp. Suntem 10 apartamente pe scara, în 7 dintre ele stau persoane de 60+++. Am curățat pomii, i-am scos pe cei care erau uscați, am săpat toată zona, am strâns 1mc de cărămizi din pământ, am nivelat și tasat pământul, am aruncat niste gazon și trifoi, plantat alte diverse (este foarte umbra din pricina teilor și nu prea rezista nimic). Am supraînălțat gardul de la strada și dintre celelalte scări cu niște plasa de umbrire ca sa nu arunce copii cu pietre în mașinile parcate și sa nu treacă în gradinile vecine, ne-am confecționat 2 bănci și o masa ca sa mai stam acolo ca pandemie și am evitat parcul și contactul cu alte persoane.
    Probleme:
    – vecinii încep sa întrebe de liliacul plantat în ’90 dar pe care nu l-au văzut niciodata;
    – de smochini care erau doar bete uscate și ii așteptau an de an sa rodească;
    – erau prea multi bulbi de zambile, narcise, lalele etc dar nu înfloreau niciodată din cauza asta; doar frunze și atat;
    – 2 vite de vie pe un suport care nu fac struguri din cauza de umbra și batranete: nu ne-a lăsat sa ne apropiem de locul ala ca sunt ale lui și se ocupa el; nu s-a intamplat;
    – reclamație de la vecinii de la scara de langa cum ca din cauza plasei de umbrire ridicata la hotar le luam din vedere; s-a venit cu presedintele de bloc ca ce facem noi acolo, ca galagie desi respectam pauzele de somn plus ca multe lucruri le faceam dupa ora 17 cand ne intorceam de la munci; cel mai dureros a fost ca cel care a venit cu presedintele e undeva pana in 40 de ani, 2 copii;
    – se aruncau mizerii de la cealalta scara la noi în gradina, direct de la fereastra; ne-a fluturat o punga cu oase pe la ureche;
    – vine un polițist local, ceva de pe la construcții, ca nu avem aprobari, certificate de urbanism, autorizatie de construire, anunt incepere lucrari etc; când ne-am apucat am avut inspirația sa iau niște aprobări pe fb și pe mail de la oricine răspundea la primăria s3; am scăpat cu lăsat gardul din plasa doar la 1m;
    https://imgur.com/UTWfUk8
    https://imgur.com/ZAoWr8j

    00
  15. E complicat la bucuresti, orice e complicat. Nu poti compara un orasel din provincie cu bucurestiul. In general intr-un oras din provincie lumea se cunoaste, se saluta intre ei, etc si au interes sa faca ceva pt ca stiu ca fac pt ei, ramane acolo. Stau din 2008 in acelasi bloc din sectorul 6. De 13 ani pot spune ca stiu din scara mea, NU BLOCUL maxim 40% din locatari cu care ma si salut pe scara. Cam toti sunt proprietari, restul de 60% sunt chiriasi si majoritatea nu stau mai mult de 6 luni -1 an. Nu ii intereseaza nimic,datorii la intretinere,etc. un chirias va spune “ma doare in pl pe mine de bloc, de lift, de gradina din spate, de pomi, etc”. Alta problema e ca se fura cam orice. Cand am luat pres de 20 de lei de la ikea la intrare afara a disparut dupa 1 saptamana, dupa am cumparat la 2 lei si nu l a mai luat nimeni. Se fura becuri, flori, orice…. daca azi se varuieste imediat se gaseste un idiot sa scrie muie pe pereti. Iarna cand e de dat zapada ii doare in pl pe toti……..

    00
    • M-am mutat in sectorul 6 (chiar in zona 7 de care se face referire ) din 2015 la inceputul lunii martie. Pe la Jumatatea lunii dupa ce am terminat cu amenajarea apartamentului am imprumutat o glebla de la un prieten si am iesit la curatat gradinile blocului- blocul are 8 scari iar scara mea are cumva 4 „gradinute”, in jumatate de ora au iesit si niste vecini (sot si sotie) si am terminat dupa vreo ora jumatate, cu tot cu pus resturile vegetale in saci, respectivii vecini mi-au zis ca doar ei mai ies la curatat aleile si gradinile blocului (nu a fost o lauda din pacate, aveam sa vad in anii urmatori ca desi suntem 15 apartamente in scara doar din 2 apartamente iesim la facut curatenie- in scara sunt si pensionari dar sunt si oameni relativ tineri 35-40 ani).
      Daca in ceilalti ani raspunsul celor de la adp legat de colectarea resturilor vegetale si transportul lor era unul halucinant (am solicitat in scris pe mail ridicarea deseurilor vegetale- frunze, crengute rupte): „mentionam ca echipele din cadrul sectiei spatii verzi actioneaza numai (cuvantul numai bolduit)pe spatiile verzi administrate de adp sector 6 (scuaruri centrale, parcuri)” anul acesta s-a vazut o schimbare majora : cand au inceput curatenia acum vreo 3 saptamani toate deseurile vegetale stranse in niste gramajoare in gradinile blocului au fost ridicate, toaletati copacii.
      La blocul de vis a vis dupa 6 ani in care nu am vazut deloc mobilizare la curatenie anul acesta au reusit sa isi sape gradina- si asta o faceau locatarii, i-am observat pe la ora 18.00 cand m-am intors acasa (noi cam o data la 2 ani sapam si gradinile, ideea e ca avand umbra floricelele nu prea au viata lunga- am plantat diverse floricele de primavara si doar vreo 3-4 tipuri chiar infloresc).
      Duminica trecuta mergand prin cartier la pas chiar am observat o schimbare majora legata de curatenie, in ceilalti ani erau doar 10 % gradini curatate si ingrijite, acum peste 80% chiar sunt sapate, greblate…

      00
  16. Gradina blocului e a tuturor locatarilor?!?
    Ca in 80% din cazuri a amenajat-o cel mai vechi de la parter, ba chiar imprejmuita cu gard, sa dea naiba daca intra careva!

    Acum fara gluma, ar fi binevenita o lege in care sa fie interzise gardurile/alte improvizatii in jurul blocurilor.

    00
    • Asta e o prostie ilegala. De fiecare data conteaza cum este asociatia de proprietari. Daca e vreunu’ mai nesimtit, isi face si loc de parcare, isi aduce si rulota. Etc. La noi nu e cazul, insa e plin in sectorul 6 de „proprietari” ai domeniului public: gradini ale blocului, intrari in blocuri folosite ca parcari, parcari de resedinta (adica vizitatori) luate pa’ persoana fizica. Am avut fix doua discutii cu locatari care voiau sa „isi asigure” locul de parcare gratuit. Am zis NU (fiind in consiliul de administratie al blocului) si le-am spus ca in momentul 1 cand vad prostii de genul, fac reclamatii la absolut toate autoritatile. N-au cum sa ma ameninte cu bataia (am 1.90 si 105 kile), insa puterea este in interiorul asociatiei. Vezi marlanul, il izolezi. Proprietar sau chirias ;)

      00
  17. Tara de lumea 3-a cu dileme de lumea a 3-a. Eu fac curat pe toata strada si stau pe strada privata. Ii fac sa se simta prost. Am un vecin la care ii cresc pe trotuar buruieni. Ma duc eu si i le smulg si roseste cand da ochii cu mine. Dupa vantul batut in ultima vreme, pe terenul viran de langa, privat (300 euro mp) era plin de gunoaie. Am iesit cu nevasta-mea si copiii si am strans 5 saci intr-o ora. Ieri am vazut ca au iesit si doi vecini mai in varsta la strans gunoaie de pe campul de langa. Sunt doctori amandoi si nu le cade mana. Am facut grup de whatsup cu vecinii de pe strada si i-am scos la plantat flori si gazon si copaci pe zonele no man’s land. Au iesit 50% fara comentarii. Anul trecut am fost 2 familii din 20, noi si niste englezi care predau la o scoala privata. E un progres. Poate la anu’ scot 70%.

    Tara asta e o buda pentru ca pe 95% ii doare in cur de tot. Se pisa in lift si se plang de coruptie. Traiesc ca animalele fara sa le pese de nimic in jurul lor. Efectiv mi-e sila.

    00
    • Nu toti blocatarii se umilesc sa stranga gunoaie din jurul blocului. Au facut si o facultate, ce mama dracului…

      00
    • De fapt curățenia se intretine permanent, nu sa ne cacam toți pe strada și o data pe luna hai sa o facem bec.

      00
  18. Unii ar vrea sa le faca primaria curatenie si in casa.

    00
  19. gradina e spatiu public, ce apartine primariei. daca eu, bloc, vreau sa fac pe ea loc de joaca pentru copii, eu bloc nu pot, ca e a primariei.

  20. Sunt sigur ca este asa ceva la Bucuresti. Si ca poti inchiria containere si ca asociatiile de proprietari fac asta in mod constant de 2 ori pe an.

    https://www.arp-gan.be/en/Recypark.html

    00
  21. NOU
    #54

    In Oradea sunt demult centre de colectare a deșeurilor pentru persoanele fizice construite de primarie. Te duci frumos cu molozul, mobilier uzat, saltele uzate etc. si le depui acolo gratuit.

    http://www.oradea.ro/stiri-oradea/oradenii-pot-depune-gratuit-deseurile-la-cel-de-al-doilea-centru-de-colectare-selectiva

    00
  22. Se aduc si in Bucuresti containere. De cate ori se face solicitare, nu doar de Paste si/sau Craciun. Oamenii arunca, gratis, chestiile pe care le-ai pomenit: mobila veche, saltele, etc. De cativa ani am bagat eu de seama, in fapt nu stiu de cand se intampla asta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)