- Brunetă . Verde . Blondă . Toamnă . Blondă . Brunetă . Cerb .
- Situația economică la zi
- Cum decurge o oră online
- Giani care vrea prețurile sus la gaze revine cu noi bombe
- Elefant a avut vânzări record
- De ce nu vrea Trump să plece
- Vechimea parcului auto românesc
- În ce lume trăim, să aibă saudiții nevoie de bani?
- Fritz dă Mercedesul înapoi
- Să plătească pagubele și să-și piardă pensia specială
- Cronica de business
- Cronica de tehnologie
Cea mai săracă țară din Europa are cele mai vechi masini… Wow, soc! Nimeni nu se aștepta la așa ceva.
2. situatia comica la zi
9. e socant pentru acest popor de babuini spagari.
@Zarax cred că în fiecare an apare un articol de genul, spre surpriza nimănui. Dar avem rabla și rabla plus, iar Rar a început să facă controale tot mai dese prin București totuși.
La gaze plata tuturor pt racordarea unora mi se pare absurda. Pai eu am platit vreo 3000 lei racordare, cumnata-mea si-a pus anul asta si a platit 6000 lei. Noua cine ne da banii inapoi? Platim iar ca prostii de 2x???
Pe de alta parte, preturile cerute pentru racordare sunt nesimtite. Ideea de a plati pentru a avea sansa sa le devii client e stupida.
@Zarax – si zici ca ar trebui sa platesc eu ca sa isi extinda ei reteaua la cucietii din deal? no thanks, am platit o data cand au extins catre mine.
Nu, nu ar trebui sa fie problema clientilor ce fac ei cu reteaua lor.
In plus, de platit platim bransamentul (racordarea). Dar proprietatea asupra bransamentului apartine distribuitorului.
Hai ma, numai mie mi se para ca articolul ala e o sperietoare ca sa creeze reactii in populatie si sa „se gaseasca alte solutii de finantare”, cum chiar scrie la sfarsitul articolului?
La 3) nu stiu cum dracu au calculat aia
„Dacă se vor racorda încă 1.716 localităţi, adică s-ar ajunge la cei 2,1 milioane de noi consumatori, costurile suplimentare etapizate pe următorii 14 ani vor fi până la 14 lei pe MWh, adică undeva la 10-12% din factura existentă.
„Cu alte cuvinte, se va ajunge la situaţia în care fiecare familie va plăti circa 200 de lei pe lună suplimentar ca alţi consumatori să beneficieze de gaze. ”
De cand dracu plateste o familie in Romania facturi de 2000 lei pe luna? Sau avem cu totii gradini de canabis in podul casei?
man, omul ăla e plătit să facă lobby. nu are el treabă cu realitatea.
Cosul de consum minim pentru un trai decent la o familie cu 2 copii:7300 de Ron. https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24428459-cosul-minim-pentru-trai-decent-actualizat-pentru-anul-2020-cea-mai-mare-crestere-cheltuielilor-fost-capitolul-locuinta.htm
@George – Friedrich-Ebert Stiftung astia fumeaza ceva bun tare.
off topic. Comandat din kaufland prin glovo duminica trecuta plătit cu cardul 300 și ceva de lei. când vine curierul, produse plus transport egal, 288. mi se rețin ambele sune, 10 zile mai târziu încă nu am niciuna returnata.
Nu e problema pentru mine, dar pentru alții poate fi. și ne mirăm de ce nu plătesc românii cu cardul.
Mișcă-ți curul
Pai si tu ai dat si cei 288 lei de buna voie? Am patit si eu la glovo/foodpanda (la mancare totusi, sume mult mai mici) sa imi ceara si cash, i-am zis ca e deja platita si aia a fost.
@Mario omul a zis „mi se rețin ambele sune”, adica i-a luat Glovo de pe card de 2 ori, nu cred ca ar avea cineva curaj sa-i dea 288 de lei in mana curierului de la Glovo
@mario de pe card au fost reținute ambele, nu a fost nimic cash.
@marsten nici nu știu ce drac să-ți răspund. dacă sunt nesimțit mă cobor la nivelul tău , dacă-s ionic nu te prinzi.
Pompierii au pensii militare, nu speciale.
Orice pensie care nu e bazată 100% pe contributivitate, se numește generic „pensie specială”.
Nici parlamentarii, primarii, aviatori, magistrații nu au denumite în lege pensiile drept „pensii speciale”, ci pensii „de serviciu”.
Pe logica ta, în România nu sunt pensii speciale.
Mă înspăimânta că 70% din cei ce au votat au dat like. Nici cititorii lui zoso nu sunt așa deștepți pe cât se cred, unii pică ușor pe fenta.
Si judecatorii au pensii de serviciu, nu speciale… what’s your point?
Pensiile militare sunt pensii bagate pe vremea lui Cuza, actualmente platite din bani NATO. Nu ati vazut ca de fiecare data cand e vb de modificat legea pensiilor speciale imediat urla unu’ de la NATO? D-aia baga astia pensiile militare in aceeasi oala cu pensiile speciale cand e vb de modificat legea, pentru ca stiu ca de alea militare nu se pot lega si prin urmare nici de cele speciale.
Parlamentarii, primarii, magistrații si judecatorii au pensii speciale.
Pai pe logica ta, si magistratii (care sunt si judecatori si procurori) au pensiile reglementate de pe la uniunea europeana, in acest sens existand o decizie cedo, care a spus ca pentru a garanta independenta si corectitudinea unui magistrat in timpul exercitarii profesiei, trebuie sa ii garantezi Si dupa ce isi incheie activitatea un stil de viata comparabil cu cel pe care il avea in timpul activitatii, astfel incat trebuie sa ii fie asigurat un venit comparabil.
Si da, de aia parlamentarii cand se leaga de pensiile speciale le baga si pe ale militarilor si pe ale magistratilor acolo, pentru ca stiu ca nu au cum sa le piarda le ale lor daca le au si pe astea bagate pe acolo
Ok
La noi, primarul si viceprimarii brasoveni tocmai si-au impartit intre ei Duster-ele de serviciu, nu cumva sa vina cu transportul in comun sau cu bicicleta, sau chiar pe jos, ca sa simta pulsul orasului si sa dea un exemplu in acest sens.
skoda lu scripcariu la cine a mers?
Eu cred ca de la Duster la Mercedes e cale lunga… Fiind Brasov, zona montana, etc, parca as inchide ochii ca nu e chiar Logan.
Skoda o fi sub sechestru, mijloc de proba. Nu s-a zis nimic de ea.
@Zarax, nu conteaza ce masina e. Locul de munca al primarului este, de multe ori, in biroul din primarie. Ii recomand sa-si cumpere o trotineta electrica din banii proprii, sa vada si el cum se circula pe pistele existente… In plus, cred ca exact acum era momentul sa recastige din popularitate, dupa minciuna cu CV-ul, renuntand la masinile de serviciu.
Intre timp am vazut noul clip de promovare USR cu el, Ciolos, Catean, pe un camp de langa Rotbav. Niciunul nu purta masca in spatiul deschis. Bravo!
atunci de ce o grămadă de oameni cer primarului să se plimbe prin oraş să vadă cum stă treaba la firul ierbii?!
unde-şi desfăşoară munca, în birou sau „la plimbare”.
o grămadă de oameni, inclusiv angajaţi la privat, au maşină de serviciu. primarul de ce n-ar avea?!
plus că primarul mai are şi atribuţii de protocol, unde mai contează cum arăţi, cum şi în ce te prezinţi. că tot a fost articol dacă contează sau nu maşina cu care ajungi la o întâlnire de afaceri.
Cami, acum ai vrea sa fie si virgini si sfintiti de Papa…acum serios la bugetul si problemele unui oras cum e Brasovul tu te gandesti la trotinete electrica. Fi atenta, in orice firma cat de cat exista o masina de serviciu…uneori in departamentele dedicate cu activitate de birou exista o masina a companiei care se imparte. Hai sa ne coboram cu picioarele pe pamant! Sper totusi ca nu vrei sa fii doar un troll simplu. desi dupa faza : „Niciunul nu purta masca in spatiul deschis” ma indoiesc.
@AB Atunci sa faca ce ii cer gramada aia de oameni. Dar si eu l-am votat, cred ca am dreptul sa ii cer si eu sa se plimbe (pe jos) sau cu un mijloc de transport alternativ, ca sa poata vedea situatia actuala si sa o imbunateasca. Si asta ar trebui sa o faca si consilierii locali. Sa se plimbe prin cartiere, pe stradutele secundare, dar nu din confortul unei masini, ca asa ratezi multe: gunoaiele ascunse, pubelele distruse, boschetarii care se pisa zilnic pe strazi, trotuarele pline de masini etc. Poate asa ar vedea si masinile de paza private cum stationeaza in anumite puncte cheie cu motorul pornit, poluand ore in sir. Cum e posibil? Te sufoci pe o raza de 50 de metri in jurul masinii respective, dar daca nu mergeti pe jos prin oras, nu observati asta…Sau nu va sinchisiti, preferati sa pierdeti ani din viata in blocaje rutiere. Ia incercati sa treceti pe jos pe Dobrogeanu-Gherea, ca nu poti respira de atata poluare.
Angajatii la privat sunt alta mancare de peste, nu o suportam noi, cetatenii, ci firma respectiva, din bugetul ei. Oricum nu e normal ca Sch**ffler Romania, de ex., sa aiba cohorte de masini prin oras, conduse de middle-class inclusiv prin concedii, dar ei sa ‘sustina’ prin campanii pompoase de marketing reducerea poluarii industriale, sustenabilitate si alte concepte elitiste. In lumea ailalta civilizata, beneficiul din pachetul salarial al angajatilor privati este exact invers: un mediu mai sanatos, un stil de viata mai activ, nu masina de serviciu ca sa-ti duci copiii la scoala si in Grecia. Bine ca poate premierul Canadei sa mearga la costum pe bicicleta, dar sagunistul/electronistul nu, ca are intalnire cu covidul…
@Edi ai zis bine: o masina de serviciu care se imparte tuturor, nu cate una la fiecare. Nu vreau sa fie sfintiti de Papa, nu ar ajuta cu nimic umezirea scalpului cu apa infuzata in busuioc, mai ales ca unii au depus juramantul fara sa puna mana pe Biblie, bravo lor! E treaba ta ce crezi despre mine, atat timp cat in judetul Brasov este obligatoriu portul mastii peste tot si astia erau unul langa celalalt fara distantare (cu o scurta exceptie, Catean era la un moment dat in tractor cu masca pusa).
ca da fritz mercedesul inapoi mi-e perfect indiferent. ca banii inapoi oricum nu ii vede.
dar altceva e interesant acolo : „Noul edil-șef a renunțat, după investire, și la serviciile șoferului/gardă de corp Vasile Paraschiv, care a fost alături de fostul primar timp de aproape opt ani, și care s-a întors pe postul de șef Serviciu Transporturi de la Poliția Locală, scrie publicația locală pressalert. ”
adica ori robu a luat un sef serviciu si l-a facut soferul sau personal (cum pana mea a acceptat ala asa ceva?) ori asta ia un sofer si il pune sef serviciu (pe baza caror calificari si experiente?).
ref la alephnews, vad ca apar des in ultima vreme. poate le soptesti ca video ala care porneste automat nu e chiar ok.
le-am spus, dar așa vor ei. măcar pornește pe mute.
Pentru ca e banos sa fii soferul primarului.
Asta cu „pusul șef la un serviciu” este fix pix.O duci în altă direcție și este bună știrea pentru cancan: Fritz a pus șef servicu un fost șofer.Dar el a scos un post plătit din banii primăriei și l-a trimis să muncească.Că are sau nu loc acolo este alteceva.
Ia vezi cum se face în învățămînt cu directori de școli, inspectori generali, bla-bla.
@vali, nu, nu porneste mute.
legat de alephnews, stie cineva cum blochez cu totul video-ul ala?
disable javascript pe site și gata.
Auzi zoso, pe blogul seniorului, cica zoso e nume de motan…
3. Profesorii sunt proşti,să aruncăm cu rahat în ei ,să-i omorâm,micuţii retarzi nu au nici o vină.
Micutii retarzi au si parinti, ca nu au aparut din neant. Parinti care 30 de ani au vazut cum se schimab sistemul de educatie din rau in mai rau si au stiut doar sa urle la profesori, sa ii batjocoreasca, sa ii arate cu degetul.
Si intr-un final profesorii s-au complacut cu situatia si au creat un sistem paralele de invatamant bazat pe meditatii, iar parintii care au avut bani s-au complacut si au cotizat. Restul in voia sortii.
e /s sau n-ai citit articolul?
cosul ala e tras de par rau. cu 7200 lei stau la Paris.
7200 lei pentru 4 indivizi ti se pare mult pentru un trai decent?
2 adulti si 2 copii, Paris. 7200lei, Aha.
În Paris sunt atentate și teroriști. Îți recomand Vaslui sau Piatra Neamț. E mult mai OK.
Cici cat e o chirie prin paris ?la 4 persoane ai nevoie de minim 2 dormitoare zic eu..
Nice pentru teroristi.
uite cu 1300 lei chiria in Gorjului 3 camere. ti se pare ca nu e decent? aia trec acolo 1900 lei.
https://www.imobiliare.ro/inchirieri-apartamente/bucuresti/gorjului/apartament-de-inchiriat-3-camere-X17L10207?lista=4392201&listing=1
500 lei educatie si cultura: aici intra netflix? ca intrarea la muzeul satului e 50 lei pentru toata familia
Cici, educatie si cultura inseamna si manualele, si rechizitele, si fondul clasei, si excursiile, si scoala altfel. Daca mai pui 2 carti si un bilet la film pt toata familia, 500 de lei cred ca sunt foarte putini.
iei rechizite lunar? fondul clasei lunar? excursii lunar? really?
cat despre carti, spune-mi te rog ce carti cumperi si de ce nu folosesti o biblioteca?
@Cici: lasă astea cu Gorjului, Muzeul Satului etc. Zi concret cum „stai” tu și încă 3 persoane la Paris (fie și în banlieu), toți cu nici 1500 de euro pe lună. Chirie, utilități, mâncare, transport. Cultură nu, că e Paris. Distracții, haine, cosmeticale, medicamente, echipamente / aparate nu mai punem, că ne vine rău. Deci? Ai o schiță de buget? Ms.
am apartament mostenit. ca toti bucurestenii + apartament cumparat in 2004 cu credit platit in avans, si intru la aia cu mai mult de 100k. si da, citesc. alta intrebare
@Crator. Nu mai insista cu schema aia de buget pentru 1500 de euro pentru 4 persoane in Paris. E greu de conceput, dar e clar cum incepe: ca orice parizian, am deja un apartament mostenire….
3. La școală la ai mei există obligativitatea de a fi camera pornită în timpul orei. Și microfonul închis (asta în funcție de profesor, unii îi lasă mai liberi).
Nu e camera deschisă – absență. Vorbește neîntrebat în microfon (asta tot în funcție de profesor) – atenționare, iar la trei atenționări treaba devine serioasă și pentru elev, și pentru părinți.
Chestiile astea ni s-au adus la cunoștință oficial în primăvară când s-a intrat prima dată în online. E adevărat, școala e privată. Dar contează? Ăștia la stat nu pot face la fel? Un pic de interes din partea conducerii școlii sau liceului, un pic de severitate (doar la început) din partea profesorilor și s-a rezolvat. Nu poți disciplina adulții fără „bici”, dar vrei să disciplinezi copiii cu vorbe bune? Pe bune? Cărui copil îi place școala? Ce măsuri a luat doamna profesoară când i-a văzut pe ăia că își bagă ceva în ora ei? Ceva scandal, niște note de 1, niște absențe, luat legătura cu conducerea, cu părinții, ceva…? Nu. Nimic. Martiră și atât.
Ora a trecut, banii (puțini) au intrat, ăia din clasă n-au învățat nimic, pace și liniște și lipsă de responsabilitate la nivel general. Nici măcar liceul sau numele profesoarei nu îl știm.
Eventual sa cante si imnu’, cel cu trei culori. Si de 2 ori pe zi instructie militara. Nu stiu in ce conditii ai crescut dar te asigur ca multi copii merg cu drag la scoala. Si pot fi disciplinati si cu vorba buna. Totul e sa stii cum. Tu n-ai avut parte de asa ceva si arunci propriile frustrari asupra tuturor. Relax, lasa-i pe copii sa se bucure de copilarie. Pistolul la tampla nu ajuta cu nimic.
de pe ce planetă vine Ovi? că eu nu știu nici adulți odată adunați la un loc să vorbească pe rând pe grupuri, skype etc.
Asa face si doamna noastra, la o scoala de cartier din Bucuresti: Camera pornita sau absenta / microfon oprit pana te intreaba ea ceva / la 3 teme nefacute sau lectii neinvatate sunt contactati parintii.
Pe langa asta la 2-3 zile ne „cearta” pe grupul de whatsapp sa fim atenti la ce fac copii, cum isi fac temele, cum invata, cum se comporta la ora. Testele sau proiectele mai importante la fel sunt anuntate si pe classroom si pe grupul parintilor.
In conditiile date nu stiu ce ar putea doamna sa faca in plus. Restul tine de parinti si copii.
Lucrez în învățământ. Mă confrunt zilnic cu camere care stau închise la ore, degeaba repet părinților despre pornirea camerelor. Am auzit atâtea motive despe închiderea acestora:
– De ce să se uite profesorii la mine în casă?
– S-a stricat. Nu avem bani să cumpărăm alta noua.
– Nu este legal. – Asta vine de obicei insoțiță cu un articol de ceva fake news.
– Eu sunt dimineața la lucru, nu pot să verfic ce face copilul acasă.
– Copilul meu este timid, o să își deschidă camera doar atunci când el o să dorească.
ala cu profesorul mi-a facut sa vars o lacrima, daca nu as sti first hand cu cat sictir trec fosilile astea la noile sisteme as acorda circumstante.
In familie, ca am mai zis, avem exemplu opus cu grup de whatsapp / discord… sa ma scuteasca smiorc.
a da bonus, ce am auzit luni la „ora online”: „haideti sa notam, eu dictez din ppt si voi scrieti”.
asta la liceeni.
MURITI!