Mașină de tuns iarba pe acumulatori Makita

După ce pusesem câteva produse de la Einhell în coș, am avut inspirația să caut pe Youtub cum funcționează. N-a fost o idee rea, că am văzut că trimmerul nu avea putere prea mare, dar nici o idee bună, pentru că Makita e scumpe.

Bun, comandat o mașină de tuns iarba (Makita DLM382Z) și o suflantă (Makita DUB184Z) pentru început, cu un kit de 2 acumulatori de 3AH. 2.000 lei.

Suflanta are 3Kg, puterea este asemănătoare cu cea pe curent de la Skil (mi-au ieșit ochii căutând să văd specificații asemănătoare, dar nu există nici o logică, unii menționează viteza aerului, alții watii, alții pe mă-sa).

Mașina e grea, are 16Kg, dar e magnifică. Nu are cuțite de plastic, care se îndoaie și se rup, ci un cuțit imens de fier. Colectarea ierbii este exemplară, nu lasă nimic în urmă.

Am tuns 300mp de gazon cu 2 acumulatori de 3AH și au scăzut abia o linie la acumulatori. Mai sare câte un sâmbure sau câte o piatră și îmi tresare inima, că n-a fost ieftină deloc.

Pe listă urmează un trimmer cu fir pentru retușuri și zone unde nu pot cu mașina (DUR181Z sau UR100DZ), o șurubelniță electrică (DHP482Z) și un fierăstrău sabie (DJR183Z). Dacă știți ceva de ele sau aveți vreo recomandare mai bună, băgați la comentarii.

ps: dacă vrea cineva din Brașov o mașină de tuns Skil Urban Mower sau o suflantă Skil, ambele pe fir, le dau gratis.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

98 comentarii

  1. Nu s-au incadrat la promotia makita romania in care iti trimit acumulator gratis de 5A?

    Am si eu suflanta cu 36v si trimmer pe 18v. Ambele minunate. Dupa ce cumperi trimmerul, merita sa inlocuiesti firul cu unu putin mai gros.

    00
  2. Unde a disparut comment-ul cu tuns iarba la vecine?

    00
  3. Exista masini de tuns iarba cu cutite de plastic, what the heck?!!

    Eu am avut un Bosch si acum am un Skil, ambele au cutite din alea de fier.

    00
  4. Sa le stapanesti sanatos, ma bucur ca ai muscat momeala si ai renuntat la cacaturile alea ieftine :))

    00
    • deci problema este ca sunt ieftine…nota bene pentru sine: de acum sa cumpar cacaturi scumpe

      00
    • Nu Andrei, poti ramane la cacturi ieftine. E cel mai bine pt tine :)

      01
    • problema este ca daca erau mai fiabile, erau mai scumpe.

      ..insa tu ai inteles chestia asta, doar vrei sa faci pe desteptul si nu stii cum. probabil esti si un pic butthurt ca nu-ti permiti jucarii de baieti mari.

      00
    • nu bossulean.. problema mea este ca, asemenea multor oameni din zilele noastre, si tu pari sclavul conceptiei ca ce este scump, este si bun … eu apreciez calitatea unei achizitii in raport cu pretul ei, in functie de ce am eu nevoie de la respectivul produs ..

      iar cu permisul de jucarii stai linistit ca nu ma simt ofensat..sunt minimalist si nu am nevoie de jucarii sa ma simt „baiat mare”

      00
    • Strict pe topicul acesta, da, ce e ieftin este prost. Acumulatorii, plasticul, cablurile, angrenajele de la produsele și brandurile entry level sunt făcute pentru a fi folosite o perioadă scurtă de timp.

      00
  5. 300mp de gazon?! bogatie!!

    00
  6. Eu ca si fierastrau sabie am DJR187. E foarte bun, foarte versatil. Poti pune tot felul de panze la el, poti taia multe lucruri cu el. Asta e destul de greu si folosit mult timp devine obositor. Ce vrei tu cred ca e la jumatate greutate, deci iti va fi mult mai usor.

    Ca si masina de gaurit/insurubat am DDF482. Singura diferenta fata de cea pe care ai ales-o e ca nu are functie de percutie. La masinile astea asa mai de entry level functia aia e ca si cum n-ar fi dpmdv, dar iti adauga o functionalitate care se poate defecta, asa ca am ales fara percutie. In rest se tine bine-n mana, e mai buna ca masina bosch GSB 1080-2-LI pe care-o aveam inainte (mai mult cuplu si mai multe rotatii).

    00
  7. Pentru cei care nu-și permit Makita, să știți că și mașina de tuns iarbă de la Einhell (33cm, 36V) e OK.

    00
  8. Eu am optat pentru Makita electrica. Ma incanta si pe mine varianta cu acumulatori dar aveam impresia ca nu-mi ajunge o incarcare pentru aceeasi suprafat de 250-300 mp. Acu imi pare rau…

    00
  9. si pentru o masina de aerat iarba?

    00
  10. Surubelnita pare ce trebuie, ti-as sugera sa iei toata cutia aia si cel putin 3ah acumulator pt lucrat in casa (aici tu estimezi cel mai usor cat o sa o folosesti).

    Cand am luat-o pe a mea, l-am intrebat pe un prieten ce foloseam noi pe santier si am luat fix acelasi lucru dar cu baterie de 3 sau 5(nu am masina langa mine sa ma uit, revin diseara). Daca iti iei tot setul, are si incarcator si ceva accesorii pentru chestii simple.

    Ca recomandare, ia varianta aia profi cu toata cutia, ca nu costa mult si daca nu mai merge blogu vrodata, incepi lejer in constructii:)))) am impresia ca e fix aia de ai postat-o dar nu sunt 100% sigur.

    00
  11. Poti pune si un link cu site-ul de unde le-ai luat ? Eu am surubelnita electrica – DHP482Z – si este super OK pentru acasa. Trebuie sa fii atent cu ea ca poate rupe suruburile foarte usor.

    00
  12. „Nu are cuțite de plastic” – am avut vre-o 4 modele de masini de la ieftine pe curent la autopropulsata pe benzina de 7CP. Toate au avut cutite din metal sanatos, am ciobit trotuarul si fiare aruncate prin iarba aiurea in 15 ani….

    00
  13. Pentru vreo jumătate de hectar de buruieni ce sculă să iau?
    Mă uitam la coase cu acumulator din motiv de lipsă de curent acolo, dar cred că îmi trebuie mai mulți acumulatori.

    00
  14. Am un rahat de stihl luat cu 200 lei si un prelungitor de 50m, 140 lei.
    Cutit fier, barbieresc si pietre, n-are nici pe dracu.
    Da, trebuie sa fii atent la fir, dar daca nu îți curge scuipat din gura e ok.
    Imi place independența data de acumulatori, nu as renunta vreodată la GSR12V-15-le meu, dar in unele cazuri mi se pare overkill.

    00
  15. NOU
    #38

    Haha, Vali s-a convertit la Makita. Sa vezi peste jumatate de an ce o sa ai in depozitul de scule, daca n-o sa ai totul pe Makita cu acumulator mare minune.

    00
  16. cauta si pe zivtool . ro, dureaza un pic livrarea dar au cele mai bune preturi de obicei…

    00
  17. „Pe listă urmează un trimmer cu fir pentru retușuri”

    Nu am facut cautari, dar vezi tot ce ceva cu acumulator. E al naibii de frustrant sa stai sa intinzi cablul pentru curent si apoi sa te plimbi toata gradina cu el pentru 2-3 boscheti pe care nu ai reusit sa ii tunzi cu masina.
    Spun ca am facut si eu greseala de a lua trimmer cu fir si sta si prinde praf. Dupa cateva ocazii de tuns cu el am ajuns la concluzia ca e prea multa bataie de cap.

    Surubelnita electrica DHP482Z
    E ce trebuie, folosita intens la construit casa de lemn (proiect personal). Luat si a doua pentru mai multa libertate (cu una gauresti, cu alta insurubezi). Acumulatorii tin foarte bine dupa 5 ani de utilizare hobby.

    00
  18. Am eu de anul trecut DUR181Z , dar n-am avut trimmer înainte deci nu prea am cu ce o compara, eu am niște pante mai nașpa și am de dat destul de mult cu ea și nu e gazon, e iarbă cu buruieni, cam poți da cu ea 2h liniștit, mai mult n-am avut nevoie și o puneam la încărcat după. Puterea mi se pare că putea fi mai mare dar nimic grav, iarba și majoritatea buruienilor le taie lejer, dacă lași să crească buruieni mai multe săptămâni atunci apar probleme

    00
  19. om serios.

    Intru si eu in cautare de niste scule: vreau o masina de slefuit cu banda si un aspirator robot si vad ca peste tot fac astia campanii de back to scool.

    tot marketing-ul de la retailerii online sufera de autism? lor le-a zis cineva?

    00
  20. Salut,
    Daca nu vrea nimeni suflata aia ma bag eu, nu am avut niciodata si sunt curios cat de eficienta e!

    00
  21. Sar si eu cu niste intrebari, ca un ageamiu viitor proprietar de casa cu un petic de curte (sper sa nu dea latifundiarii cu pietre):
    1) din suprafata curtii o sa raman cu nitel peste 60mp de gazon. Are rost sa iau masina de tuns iarba sau mai bine o motocoasa si o grebla sau ceva?
    2) exista un put pana la panza freatica (mica adancime). Ce pompa de apa imi recomandati? Scopul ar fi sa ud gazonul, iar cu un karcher ceva sa mai spal dalele/gresia de pe terasa si masina.
    3) ar fi in vreun fel o idee proasta daca la o casuta/magazie de gradina as gauri podeaua in dreptul putului de apa si as monta pompa de apa in casuta?
    Cam atat momentan, dar revin daca mai am dileme :-). Mersi!

    00
    • 1. motocoasa e altceva decât mașina de tuns sau trimmerul. voiai să zici trimmer? dacă da, ai nevoie de dexteritate să tai la același nivel și să nu lași prea sus sau prea jos. dacă lași prea sus nu e panică, dacă lași prea jos, distrugi gazonul.

    • Daca gaura pica spre colt e ok, dar sa iti faci niste scenarii de folosire. Pe unde scoti furtunul? Vei pune si vreun robinet? O sa montezi candva hidrofor? Ce alti consumatori de apa o sa mai ai in 1-3-5 ani? Gandeste o solutie cat mai flexibila.

      00
    • Au gardena masina de tuns iarba mecanica. Un fel de cilindru cu cutite, care lasa ce tunde jos. Acea iarba tunsa o sa fie ingrasamant pentru iarba ta. Trebuie sa tunzi relativ des, cand creste tare la 4 zile aprox. Altfel, ia o masina de tuns gazonul pe curent, alimentata cu fir la priza. Sau daca nu te deranjeaza costurile atunci ce are Zoso.

      Referitor la pompa – e delicat. Daca baga presiune prea mare s-ar putea sa strice aparatul de spalat cu presiune. Ai avea nevoie de un regulator de presiune si e complicat. Sau o pompa slaba care nu baga presiune

      00
    • 1. Cum a zis si altcineva mai sus, masina de tuns iarba e una, motocoasa e alta. Masina de tuns iarba e pt gazon (taie uniform si la inaltime reglabila). Motocoasa e pentru buruieni. In plus ar fi bun si un trimmer pentru colturi
      2. Noi avem o submersibila (serveste si casa si gradina, solutia nu e cea mai fericita dar aia e, e prea scump sa schimbam acum). Cu cat mai bun e debitul cu atat mai mare e presiunea pe care o vei avea la udat si la spalat curtea/masina.
      3. Ne-au recomandat altii mai destepti ca noi sa avem putul acoperit. Nu mi-e clar cat vrei sa tii in casuta si cat de des ai nevoie la acces la robineti, casuta de gradina se umple repede (si astea din comert se si strica repede). In plus, da, e nevoie de vazut cum gauresti peretii/pe unde scoti furtunul.

      00
  22. De cand sunt masinile de tuns gazonul cu acumulator, si calitate, la acelasi pret cu cele pe benzina?

    00
  23. ai criticat makita si altii care vand produse scumpe si pana la urma tot acolo ai ajuns

    00
  24. DUR181Z e ok, conteaza foarte mult si firul. De la Makita vine cu un fir pentru gazon, schimba-l daca vrei sa tai ceva mai gros.

    Toate DHP482Z-urile sunt prost construite . Din fabrica are un joc destul de mare al mandrinei.

    DRJ186Z este mult mai ergonomic decat DRJ183. Daca il folosesti la curatat copaci, etc, se simte diferenta.

    00
  25. Eu zic sa renunți la ideea de trimmer și sa iei in schimb un foarfece pentru iarba (google). Termini retușul imediat.

    00
    • Depinde ce ai de tuns. Eu am si foarfeca si trimmer, dar am vreo 200m perimetru plus 15 pomi si robot de tuns iarba. Cu foarfeca nu merge. Si da, au makita si foarfeca pe 18v, se incadreaza la promotia cu acumulator gratis la fel ca trimmerul, dar se gaseste greu in romania.

      00
    • Omu’ a zis ca are 300mp. Un foarfec cu arc e suficient. Termini repede și curat.

      00
  26. Apropos de șurubelnițe și alte mașini:

    Eu am trecut în atelier complet de la Makita, Hitachi (acum hikoki sau așa) și Bosch albastru la Ryobi. Da, se poate compara cu cele mai de sus, este mai solidă decât Hitachi și mai ales decât Bosch albastru (de care sunt profund dezamăgit). Oprefer ryobi față de makita din cauza ergonomie. Bormașina cu acumulator de 5Ah ține enorm de mult și este extraordinar de puternica. Spre deosebire de makita mi se balansează mai bine în mână, nu obosește mâna și este mai solidă.

    Dacă ar trebui să-mi cumpăr ceva peste nivelul acesta aș cumpără Milwaukee.

    00
  27. Nu stiu daca ai incercat sau ai vazut TD111DZ (Impact driver, sunt si unele mai ieftine care nu sunt brushless). Dupa ce am folosit un drill electric si am trecut la impact driver nu mai vad cale de intoarcere. Am pastrat bormasina pentru dat gauri, dar pentru suruburi imapact driver-ul rulez.

    00
  28. side-topic
    Pentru găuri mai serioase si curățenie pe beton am HR2470 (pe cablu).
    Altfel, sunt foarte mulțumit și de „soricel” (4329). Când am făcut căsuța de grădină aveam un UPS în rucsac, să fie unealta portabilă pe acoperiș.

    00
    • pentru pe langa casa eu am un ¨”Bort ?!?!¨ cu percutie care isi face treaba exemplar de mai bine de 5 ani.

      00
    • Nu e rau nici ala. Desi la munca am rotopercutoare Hilti… asta au hotarat sefii sa cumpere cu asta defilam. Polizoarele sunt Makita destul de reusite, pentru conditiile de santier. Personal am un Bosch PBS 2500 care se descurca onorabil prin casa.

      00
    • Probabil nu realizezi dar hilti sunt cele mai bune scule profesionale pe care le gasesti in Europa.

      00
  29. eu vreau doar iarba de pe acumulatori, sau acumulatori cu tot cu iarbă. … nu mă interesează mașina de tuns.

    :p

    00
  30. Am folosit la munca un DHP481Z, faina bormasina nu te lasa la greu putere suficienta. Folosita in conditii de santier (praf mult).

    00
  31. Poti face un review la suflantă dupa ce o folosesti o vreme? Eu am DUB183, dar mi se pare un pic slabuta; probabil din cauza ca volumul de aer e cam mic, ca la viteza sunt cam la fel.

    Da, am gasit un tabel comparativ destul de bun in care sunt folosite aceleasi unitati de masura:
    https://imgur.com/a/ZxZ4i11

    00
  32. Ok a scazut acumulatorul o linie, dar daca nu ne spui si din cate e irelevant.

    00
  33. Am sunat la un vînzător Makita azi, să iau un Makita DLM382Z (Z din coadă înseamnă cheală, fără baterii sau încărcător). Mi s-a făcut o ofertă de 1000 lei mașina de tuns gazonul, și 1850 lei un încărcător dublu cu două baterii 4Ah. Stau și mă minunez cum ai luat tu aprox același lucru (2x3Ah în loc de 2x4Ah) cu 850 lei mai ieftin.

    În altă ordinde de idei, siteul Makita e un gunoi. Nu au nici un fel de informații despre produse. Dacă în disperare te apuci să compari modele între ele, în lista de proprietăti comparate vezi mai mult decît în pagina de detalii a produselor, dar tot nu găsești ce trebuie. De unde măsa trebuia să visez că modelul ales merge cu două baterii înfipte deodată (sincer credeam că merge cu o baterie, a doua e să ai backup în caz că golești una și nu termini treaba). De unde măsa trebuia să știu că modelul DLM382Z nu include nici baterii, nici incărcător. Nu mai zic, că dacă din pagina produsului ar fi listat toate accesoriile compatibile, poate mai luam una, alta. Ce să mai, site făcut pe genunchi, pe vapor în derivă în uragan.

    00
    • Iti recomand cataloagele de la makita care chiar sunt bune si au suficiente informatii sa-ti faci o parere despre scule: https://www.makita.ro/cataloage.html

      00
    • Pînă la urmă am sa iau cu încărcător dublu și o singură baterie de 5Ah, a doua o cer la promoție. De nu primesc, returnez toată drăcovenia.

      00
    • Ma uit acum prin cataloage. Clar mai spălate ca organizare și prezentare decît site-ul. Dar…

      1. Mașina de tuns gazonul bla bla. Compatibilă cu 2 acumulatori bla bla. Fmm de imbecil care ai scris asta. Nu puteai scrie funcționează cu doi acumulatori bla bla? Hipster împuțit.

      2. De ce nu se putea pune informația din cataloage și pe site?!? Nu cer sa o și poți filtra/cauta după criterii, aia deceniul următor.

      00
    • De ce nu se putea pune informația din cataloage și pe site?!? Nu cer sa o și poți filtra/cauta după criterii, aia deceniul următor.

      că vând și așa.

    • Iar de citește cineva de la Makita pe aici (cum ar fi cazul), puneți la fiecare produs de pe site o lista de ce primești. Mașina de tuns gazon, baterie, încărcător, cablu de alimentare, piese, cos de colectat iarba, etc.

      00
    • Poate vînd și așa. Dar eu eram cu un Bosch nou în coșul de pe Amazon azi. După ce m.am uitat la ei pe site de mai multe ori și am zis meh.

      00
    • Singurul motiv pentru care nu iau și asta de pe Amazon e promoția asta. Altfel cu un cont business (care e gratis), cumpăr fără TVA de pe Amazon.de, la preturi care bat cu transport cu tot orice poți cumpăra din tara (același produs). Iar pe Amazon pot returna fără probleme dacă e ceva, ceea ce ca persoana juridica în tara nu poți (ca legea și ANPC protejează doar persoane fizice).

      Culmea, pe site-ul Makita nu afli ca îți trebuie două baterii și ca nu.s incluse, dar din listing ul Amazon vezi imediat. Deci Makita România, de nu va faceți site-ul sa fie mai prietenos, către subsol cu vînzările (în țară).

      00
    • @L la ce iti trebe incarcator dublu? Am la lucru si iti spun ca nu ai ce face cu el pt 2 acumulatori. Noi avem impacturi ,filetante ,rotopercutore si flexuri pe baterii makita si nu prea il folosim.cel singur e de ajuns

      00
    • Pai dacă mașină asta merge cu 2 acumulatori, as vrea ca atunci cînd vreau sa tund gazonul, sa o pot face. Fără logistica complicata gen stai ca n.am decît un acumulator încărcat, îl pun pe al doilea la încărcat, abia apoi cînd e gata și asta, pot face treaba. Mi se pare stupid, dar dacă asa a ales Makita….

      00
    • Crede-ma ca te descurci cu incarcatorul normal la 2 acumulatori.si la 4.inteleg logica dar si daca te pui la taiat iarba toata ziua se vor descarca cam deodata acumulatorii.cum stai dupa 1 poti sta si dupa celalalt.incarca destul de rapid. In majoritatea timpului va sta nefolosit oricum cel dublu .

      00
    • Un obicei sanatos e sa tii intotdeauna acumulatorii incarcati in perioadele de repaus. Asta inseamna ca atunci cand vrei sa tunzi gazonul nu va trebui sa astepti. Altfel nici acumulatorul dublu nu ajuta ca un acumulator de 5A are nevoie de 45 de min sa se incarce

      00
  34. În șapte zile, Dumnezeu a făcut lumea.
    Tot în șapte zile, Makita l-a convertit pe necredincios.
    https://zoso.ro/makita-einhell/

    00
  35. am luat un Viking pe benzina cu 1400 ron dupa ce m-am consultat cu un specialisti care are firma de gradinarit

    taie si piatra!

    00
  36. Nu le cumperi anual , asa ca mai bine iei ceva de calitate . Am niste unelte Makita de vreo 6 ani . Hobby si uz casnic sunt super multumit , cand am avut nevoie , le-am folosit fara probleme , nu au transpirat .
    Vezi ca acumulatorii Makita au 18650 la interior , deci dupa 2-3 ani ii poti inlocui cu altii . Vin in kituri de cate 10 .

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)