Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. nu mai cautati plaje salbatice, libere. voi le-ati stricat pe cele din statiuni in momentul in care ati inchiriat primul sezlong cu umbrela.

    acum mergeti si poluati rezervatia.
    pacat ca delfinii nu sunt ursi.

    00
    • ADEVAR detected

      00
    • am ajuns azi ghidat de gps prin spate pe la novum by the sea. praf, utilaje
      excavatoare, 2 dorei mestereau la niste fire langa un post de transformare, altii cantau la drujbe ramurile bradutilor/pini cred.
      ce sa mai zic, frumos, relaxant.

      00
  2. 7.: In cazul lui Weinstein e posibil ca nesimtitul sa sufere mai mult din cauza banilor ;-)

    00
    • E incredibil articolul, de fapt e incredibila toata situatia. Ele vor primi bani de la asiguratorul lui, nici macar de la el, iar el nu va trebui sa isi recunoasca vina.

      Daca ceea ce a facut e real in anumite cazuri, e jenant sa faci atat taraboi si sa accepti un astfel de settlement. Ce ai obtinut, in afara de bani? Pt tine, pt celelalte femei etc. El va fi curat ca lacrima, doar insurance balance-ul se va modifica un pic, nici macar nu vorbim de impact financiar direct.

      Iar daca in anumite cazuri ceea ce s-a sustinut nu e real, ci doar s-au trezit dupa cativa ani cu #metoo, e cu atat mai aiurea pt ca semnalul ca poti obtine bani daca sustii minciuni intr-un context potrivit e evident.

      00
  3. 7. Am avut in zona un caz in care fiul unei judecatoare si-a violat fosta prietena, dar pentru suma modica de 120.000 de lei a ajuns la concluzia ca n-a fost asa rau.

    00
  4. „The terms of a settlement set up a two-tier process to determine how much each woman gets. The range of payouts is from $7,500 to $750,000.”

    E ca in bancul ăla: „Acum ca am stabilit ce fel de femeie ești, doar negociam.”
    Apropo, oare ce ar fi 7.500$? A atins-o pe mână? Dacă 750.000 ar fi, sa spunem, 5-10 futaiuri cu perversiuni, ce i s-a întâmplat aleia de vrea 7.500$?

    00
    • la 5 10 futaiuri cu perversiuni e pe principiul „in stanga perete, in dreapta perete, in spate tocmai am spalat, mai bine ma impiedic”.

      00
    • Și apoi se miră feministele de ce acuzațiile de viol nu sunt luate în serios.

      Păi dacă e vorba doar de bani înseamnă că dacă le dădea banii dinainte nu mai erau nici ele așa ofticate?

      E trist pentru că din nou, violurile și victimele reale vor avea de suferit, iar pipițele astea ce mergeau la el în camera de hotel la 11 noaptea fără să știe ce vrea de fapt vor rămâne cu banii.

      00
  5. La rata mica de promovabilitate cred ca a contribuit si faptul ca, anul asta, au fost cei mai multi candidati inscrisi din generatiile anterioare…

    00
  6. La nr.6 ceva nu se pupa. Bag 1000 de lei in trading. Banii fie ii inmultesc, fie ii pierd… nu vad cum as putea sa ajung pe minus.

    00
    • leverage. banii ăia îți dau posibilitatea sa joci cu de 10 ori suma.

    • e un termen specific, nu-l stiu. e ceva de genul „pariez pe viitor”, „cumpar potential”. Cred ca tot pe blogul asta a scris cineva despre chestia asta.
      E un mecanism logic complicat (cel putin pentru creierul meu). Cumperi cu bani de imprumut, care bani sunt acțiunile firmei unde ai interes… Ai 1000 de lei împrumutați, dar in actiuni. Ele scad. Nu mai ai 1000 de lei, ai 0 lei. Dar erau bani „împrumutați virtual”, deci esti la -1000.
      E un mecanism de bursă. Bani pe hartie, nu există real. Cam ca bitcoin?
      Mi-ar placea sa vină un tip care știe sa explice, sa ne mai explice o dată mecanismul asta prin care nu numai ca ramai sarac, dar ajungi pe minus milioane, la bursă.

      00
    • Nici la cazinou n-ai scheme din astea.

      00
    • cu cat citesc mai mult despre bursa, cu atat imi dau seama ca banii mei tinuti in depozite clasice sunt cea mai buna alegere după „saltea”.
      toata lumea sa se îmbogățească riscand pe bursă, nu e de mine, nu pot suporta mental riscul bursei. :)

      00
    • Din ce inteleg, tipul nu a cumparat actiuni propriu-zise ci pur si simplu a facut un fel de pariu referitor la pretul lor. Diferenta sta ca banii nu exista ci se discuta la nivel de actiuni. Si de aici incepe toata nebunia, ca tu poti cumpara actiuni la compania X care azi valoreaza 1000 de dolari si cu acele actiuni sa te apuci sa faci niste pariuri pe pretul unor altor actiuni. Ca s-o exemplific pe situatia reala, este ca si cum eu pariez ca CFR Cluj va lua campionatul, si in loc de castigul din primul pariu aleg sa fac un pariu pe baza primului pariu(in viata reala nu se poate, dar pe Wall Street da), cum ca Real Madrid va castiga la randu-i campionatul. Faza cea mai nasoala, ca poti continua la nesfarsit cu aceste tipuri de pariuri si poti intra in niste spirale urate.

      00
    • D-aia e bine sa stai departe de ce nu intelegi, unde riscurile sunt prea mari raportate la beneficii si de fomiste.
      Mai devreme sau mai tarziu, iesi pe minus.

      00
    • El zicea ca nu folosea levier. Dar oricum, de aia nu predai levier fara stop-loss.

      „Mi-ar placea sa vină un tip care știe sa explice, sa ne mai explice o dată mecanismul asta prin care nu numai ca ramai sarac, dar ajungi pe minus milioane, la bursă.”

      leverage se acorda in trepte oricum nu dai x10.000 unui putoi cu cont de 10 dolari.

      00
    • Zarax depinde, pe unele siteuri nu, pe altele da, tu alegi. Poți să nu pierzi mai mult pe toate siteurile dacă vrei, ai setări, limite. Suntem adulți sau nu?

      00
    • Daca faci short selling pe actiuni poti sa pierzi mai mult decat ai bagat. Functioneaza in felul urmator: imprumuti un numar de actiuni pe o perioada fixa de timp si le vinzi imediat, iar cand trebuie sa dai inapoi actiunile cumperi actiuni de pe piata sa returnezi imprumutul. Daca valoarea actiunilor a scazut atunci faci profit, daca valoarea creste o sa pierzi mai mult decat banii initiali. De exemplu imprumuti 1000 de actiuni care valoreaza 1 euro bucata si le vinzi imediat cu 1000 de euro. Daca valoarea actiunii se injumatateste cand trebuie sa le returnezi, cumperi 1000 de actiuni de pe piata cu 500 de euro sa-ti inchizi datoria si ai facut profit de 500 de euro. Problema apare daca valoarea actiunii o sa creasca. Daca valoarea actiunii creste de la 1 euro la 2 atunci trebuie sa cumperi cele 1000 de actiuni cu 2000 de euro deci ai pierdut atat cei 1000 de euro initiali plus inca 1000. In mod normal ar trebui sa nu ajungi in imposibilitate de plata, pentru ca ar trebui lasata o garantie in contul datoriei care sa acopere valoarea actiunilor imprumutate la orice moment de timp, dar nu stiu exact cum functioneaza pe platforma robinhood.

      00
    • Incerc eu sa dau o explicatie despre trading intr-un mod simplist, sarind peste aspecte tehnice, pentru o intelegere mai usoara.

      „long” – pariez ca pretul assetului(stock, indice, crypto) se va aprecia.
      „short” – pariez ca pretul assetului se va deprecia.
      „leverage” – bani care imi sunt imprumutati de broker(etoro, robinhood, ig, etc.)
      „retail traders” – prosti care cred ca day trading-ul e usor si te poti imbogati stand in fata calculatorului, care au in cont mai putin de 25000 de dolari.

      1. Este o forma de gambling pentru retail traders care pot sa parieze ca pretul unui asset (stock, indice, crypto) se apreciaza sau se depreciaza pe termen scurt, folosind levarage.
      Ai mai multe sanse la ruleta sa faci bani.

      2. Daca bagi banii in etoro/robinhood sau oricare alt „market maker” – banii tai nu ajung in piata, banii raman la trader care pariaza impotriva ta(ca stie ca 90% sunt vite si vor dona banii, mai devreme sau mai tarziu).

      3. Retail traderii nu pot sa piarda mai mult decat banii din cont, ca au protectie din partea autoritatilor – ala de s-a aruncat in fata trenului(o tragedie din punctul meu de vedere) a fost cam tantalu si nu a inteles nimic din ce facea pe-acolo – el nu putea sa piarda decat maxim banii lui – scrie in conditiile de functionare ale „market makerilor”.

      Opinie personala: In momentul de fata vedem o nebunie totala in ceea ce priveste existenta day-traderilor amatori, care pariaza fara sa stie ce fac, care distorsioneaza piata intr-un mod inspaimantator. Astazi singurul sfat pe care pot sa-l dau si pe care si eu il urmez este – stai deoparte, piata e atat de ilogica, incat e clar ca va crapa, dar degeaba stii ca va crapa, daca nu stii cand. Mai poate sa mearga o zi, o saptamana, o luna, sau un an. Cand va crapa, ne va afecta pe toti si nimeni nu va scapa.

      Ca sa intelegeti cat de aberant e tot ce se intampla, sa luam exemplul magazinului din colt:
      vanzari de 200.000 RON pe luna.
      pierderi de 4000 de lei(utilitati, salarii, chirie… asta e, afacerea nu merge).
      Oamenii ii evalueaza afacerea la 8.000.000.

      Asta se intampla cu firme cum e Crowdstrike, care are capitalizare de >20 miliarde dolari la venituri de 500 milioane dolari si e pe pierdere pe anul asta. Ca la companiile tech „nu se aplica” calculele clasice :). De fiecare data inainte sa crapa ceva, lumea va zice „da’ dar de data asta e diferit…”

      Suntem in mama bubble-urilor, iar FED-ul continua sa pompeze, oamenii continua sa fie irationali. Nu putem creea valoare din nimic. Banii inseamna valoare, valoarea o creeaza oamenii prin munca lor. Nu munceste nimeni, nu avem nimic. Cand prea multi oameni fac multi bani din ceva din care nu se pricep – va crapa.

      00
    • Ce e mai interesant este ca era un „glitch” al aplicatie si a doua zi cand tranzactiile ar fi fost settled, suma ar fi fost mult mult mai mica.

      00
    • NOU
      #24

      Cu bursa e simplu!
      1.Tu cumperi gaini
      2.Gainile fac oua
      3.Din oua ies gaini
      4.Tot repeti pasul 2 si 3
      5. Vine o apa mare si iti ia gainile si ouale
      6.Realizezi ca trebuia sa cumperi ratze!

      00
  7. India interzice TikTok si cu asta dispare si umorul de calitate de pe platforma

    00
  8. Hai sa le dam bani pentru viol. Dupaia ne miram ca apar mai multe acuzatii false, mai multe procese si dupa vreo cateva scandaluri cu mincinioase scade increderea in marturia femeilor cu adevarat violate.

    00
  9. NOU
    #28

    1.Pistruii ăia… :P

    3. Aștept expertiza lui Eftimie pe caz. Dânsul se știe ca fiind un bun enoriaș. Poate ne lămurește dumnealui dacă taxa e ceea ce trebuie și a ajuns unde trebuie. :D

    6. Ghinion de neșansă. S-a dovedit a fi un glitch al programului de tranzacționare „robinhood”. Day trading-ul nu-i pentru oricine. Păcat de el că a fost tânăr…

    7.Ha, ha, ha! Și iată curvele…exact cum am spus de la bun început.
    Acel #m3t00 a fost doar un căcat pansat, a fost metoda unor curve de a-și spăla imaginea.
    Dacă toată șarada respectivă ar fi fost adevărată, victimele ar fi cerut ca agresorul să-nfunde pușcaria.
    Cățelele de la Holywood… Muhahahahahahaha

    00
    • Am citit articolul cu locul de înmormântare, e un românism penibil. Taxa nu era pentru *un loc* de înmormântare ci pentru *un loc in primul rand* in cimitir. Au zis că da, de acord, că deh, fala satului, nu stam mai in spate ca peyzanii, și după ce l-au băgat în groapă – oh wait, dar cum sa dam atâta amar de bani, ce, e loc destul in cimitir (in spate, unde le putea că mortu’ avea valoare). Că no, daca fac un pic de haules-baules scăpa de plata pe care și-au asumat-o și mortu’ rămâne tot în groapa aia făloasă, echivalentul locului de handicapați la parcarea supermarketului, primul sculat la învierea care va veni, coloana se formează după mine mulțumesc foarte mult. Țepari.

      00
    • NOU
      #30

      @Johnny: știu foarte bine ce-am citit, iar banii ăia tot în plosca BOR au ajuns. Să-i dăm un telefon lui PFA Daniel să-l întrebăm dacă și-a primit partea. :D :D :D

      00
  10. @claudiupb
    cum adica „ai pierdut atat cei 1000 de euro initiali plus inca 1000”? mie imi iese asa:
    1. iei imprumuti 1000 de actiuni a 1 euro bucata
    2. le vinzi imediat => incasezi 1000 de euro
    3. la scadenta, cumperi 1000 de actiuni a 2 euro bucata => platesti 2000 de euro
    4. dai actiunile inapoi
    rezultat net: +1000 – 2000 = -1000
    practic castigi sau pierzi doar diferenta
    daca actiunile raman la un euro bucata, esti pe zero, nu pierzi mia initiala, ca nu era a ta oricum

    00
    • Leverage:
      Sa zicem ca ai 1000lei si vrei sa shortezi actiunea X care costa 100lei/bucata.
      Sa zicem ca tu stii ca or sa scada cu 10lei/actiune pana la un pret de 90lei.
      Daca ar fi sa cumperi actiuni ai putea sa iei doar 10bucati. Deci castig maxim 10actiuni * 10lei = 100lei

      Sa zicem ca ai leverage 100. Inseamna ca cu fiecare leu de-al tau, tu poti tranzactiona 100lei. Adica cu 1000lei poti tranzactiona 1000 actiuni a 100lei/bucata.
      Cum scade cu 10lei/actiune, tu poti castiga 1000 * 10 = 10.000lei

      Dar ce te faci daca in loc sa scada creste cu 10 lei/actiune? Inseamna ca pierzi 1000 actiuni * 10lei = 10.000lei.
      Dar stai asa ca tu aveai doar 1000lei in cont. Inseamna ca trebuie sa vii de-acasa cu 9000lei.

      Platformele/brokerii au 2 optiuni de a gestiona leverage-ul.
      1) Iti cer sa aduci garantii. Daca esti putoi, ai leverage 10, nu 100. Vrei leverage 100, pui casa gaj in caz ca … ceva.
      2) Fac stop-loss. In loc sa astepte pana scade cu 10lei/actiune, iti inchide pozitia automat cand ajungi pe 0. Adica daca actiunea aia a crescut cu doar 1leu, e ca si cum tu ai fi pierdut toti cei 1000lei.
      Partea frumoasa e cand actiunea aia are o evolutie de genul:
      100lei -> 101lei -> 80lei
      3) Hedging. Mai complicat de explicat.

      In general vezi evolutii de +/- 1-3%/zi la actiuni si zici, ahh ce mama masii. pui 1000lei si castigi sau pierzi 30. Nu e asa de periculos.
      Daca ai leverage castigul/pierderea o inmultesti cu leverage. Muuult mai periculos. Mai periculos chiar si decat forex, as zice.

      00
    • Corect, ca tu defapt ai intrat cu 0. M-am incurcat in calcule la un moment dat dar suma pe care poti sa o pierzi este destul de nelimitata, ca daca actiunile cresc de 10 ori atunci la final vei avea de scos din buzunar 10.000 de euro sa cumperi actiunile deci scazand 1000 pe care i-ai incasat initial pierzi 9.000. De castigat nu vei putea niciodata sa castigi mai mult decat valoarea actiunilor la momentul „imprumulului” dar de pierdut poti pierde enorm.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)