Și pe afară influencerii sunt plătiți să participe la acte caritabile

Știți că vă povesteam luna trecută că influencerii primesc bani ca să pretindă că sunt caritabili și inimoși și participă la inițiative cetățenești sau de CSR. Asta în timp ce neagă în stilul Chirilă că fac asta.

Eh, și pe afară se întâmplă la fel. 

Ieri, un gamer, XQC, a dat-o din avion, fără să spună nume, că sunt destui cei care fac streaming care iau bani ca să participe la inițiative caritabile sau să facă stream-uri pentru donații și să pretindă că sunt generoși. S-a simțit nevasta lui Ninja, unul dintre cei mai celebri gameri, să comenteze. XQC i-a dat peste bot cu un tweet de acum doi ani, în care Ninja pusese tagul #ad la un anunț de stream caritabil, deci da, lua bani ca să pretindă că este sufletist și chestii. La americani e cu amenzi dacă iei bani și nu spui asta, de aia se pun tagurile alea (#ad sau #sp sau #sponsored).

Aia e. Nu doar ai noștri sunt lepre.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

15 comentarii

 1. Comeback-ul a fost in stilul lui Chirila: ala a fost un turneu. Eu vb de streamuri pe canalul meu … acolo nu iau bani.

  74
  • Si dc citesti le dai si lor putina dreptate, au pus #ad pentru ca le-a fost platita cazarea si transportul la turneu.

   66
 2. Pai nu e luat de dincolo cam tot ce facem noi?

  Comentariu apreciat.254
 3. Mai urmeaza sa afli ca dincolo ong-urile astea sunt de fapt o mare afacere https://en.m.wikipedia.org/wiki/CEO_compensation_among_charities_in_the_United_Kingdom

  114
 4. Trebuie sa ma uit putin la o emisiune cu Vulpita sa-mi revin din indignare!

  Indecis. Tu ce zici?246
 5. bagă ceva cu topoare!

  113
 6. Eu merg si recomand principiul: nu dai bani daca nu cunosti exact cauza caritabila. Atate tepe directe sau indirecte se dau, atatea ONG-uri se capusaresc sau se fac expres pt muls si atatia traiesc din pomenile de la fraieri de nu aveti idee.

  124
 7. Vali, ii promovezi mult prea mult. Încercând să informezi le crești doar notorietatea.

  19
  • Am vazut ca si Cetin are aceeasi parere dar poate merita incercat. Si daca le crestem pe termen scurt notorietatea prin cerseala de atentie, in acelasi timp poate mai crestem masa critica de oameni inteligenti care sa inteleaga cum sta treaba in online: ce validam, si ce invalidam in online.

   13
 8. Ireal cat de proasta este sotia lu’ ninja. Au fost prinsi cu minciunica si a invocat cartea sexismului pentru ca xqc i s-a adresat cu “sweetie”. A incercat sa transforme povestea despre ea si despre cum xqc este sexist si nu cum ninja nu a fost prins cu minciunica.

  Alinity e proasta rau de tot, este intruchiparea cur si tate, fara creier. Sa arati la minori pe twitch cate un sfarc din cand in cand nu necesita prea multa inteligenta. Ar avea mai mult succes daca s-ar lasa de twich si si-ar face un onlyfans, macar acolo ar fi pe fata.

  93
 9. Ninja, nu e nenea ăla care a luat 30 de milioane de coco ca să se mute de pe Twitch (platfroma care l-a făcut atât de cunoscut), pe Mixer, ca la un an după să se închidă Mixer?

  12
 10. E greu cu onestitatea în lumea asta. Pentru că fiecare vrea să facă bani, nu să facă ce este corect.

  43
 11. Vorbea nu mai știu cine, că se negocia cu Ninja să treacă de pe Mixer pe Facebook Gaming pentru 60 de bulioane de dolari. Nu cred că ăsta o duce rău…

  https://www.theverge.com/2020/6/22/21298963/ninja-shroud-mixer-facebook-gaming-twitch

  23
 12. Adică și ăia din afară sunt jeguri, am înțeles

  03

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube