- Brunetă . Iarna . Asia . Blondă . Iarna . Brunetă . Brunetă . Coarne . Blondă . Brunetă . Blondă . Blondă . Brunetă . Apus . Apus .
- 40.000 victime ale accidentelor auto în 17 ani
- Românii nu mai au nevoie de vecini pentru firme
- Clujenii vor să dispară piața imobiliară
- Obama spune publicului ce vrea să audă
- Cei mai bine plătiți youtuberi din 2019
- Ariel are 40% din piața de detergenți
- Facebook ne urmărește peste tot
- Cronica de business
- Cronica de tehnologie
Era un banc cu Ariel:
Wow. Ce tricou alb stralucitor.
Da, dar parca era mai frumos cu dungi.
Ariel ala e the shit.
Dupa ani de folosit Persil, am trecut la Ariel ceva versiune Professional, cu un pic de balsam in el, nu de-ala care trebuie sa aerisesti cand scoti hainele. Curata mult mai bine hainele.
Obama a fost întotdeauna o pizdă proastă, iar NASA e expert în tocarea banilor publici, nu contează că din banii aia SUA ar putea eradica sărăcia din propria țară.
Mai este un imbecil d-ăsta care visează orașe plutitoare în norii lui Venus.
Cronica de business, punctul 3: se fură hoții-ntre ei. Aștept încă un tratament viabil pentru cancer, fără efecte secundare…letale.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Budget_of_NASA :
Annual budget
US$20.7 billion (about 0.489% of total FY2018 budget at about US$4 trillion)
Cum rezolvi sărăcia cu ~0.5% din buget?
Boss la faza cu Obama hai să zicem că e subiectiv, și parțial sunt de-acord, dar la faza cu NASA aberezi grav…
Nasa a făcut mai multe pentru eradicarea sărăciei poate decât o grămadă de alte chestii pe lumea asta. Câte tehnologii s-au inventat prin acolo, care au aplicabilitate la viața de zi cu zi…o grămadă au decurs din tehnologii cercetate de NASA.
Chiar și în industria împachetării mâncării, de mâncare deshidratată pentru bebeluși, complexitatea acelei mâncări, care azi se distribuie în Africa și în țări unde este sărăcie extremă și unde copiii mor pe capete din cauza insuficienței hranei. Faptul că poate să fie stocată oriunde, n-are nevoie de frigider, etc.
Te poți documenta aici:
https://en.wikipedia.org/wiki/NASA_spinoff_technologies
Vorbim așa fără să știm.
20 miliarde/an e putin de tot, cam 30% din bugetul Romaniei.
Serban și manu144x citiți mai atent ce-am scris.
Te-ai gândit că săracii sunt săraci 90% din cauza lor?
Da boss, 22 de miliarde pe an sau 0,5% din buget eradicau saracia, si iti ramaneau si pentru vindecarea cancerului bani.
Comparativ, Medicaid (programul lor de sanatate care acopera partial nevoiasii) papa aproape 600 de miliarde. Medicare, programu de sanatate pt pensionari doar papa iar 600 miliarde. Hopa, am strigat bingo si a sarit trilionu, da aia 20 de miliarde de la nasa is gravi rau
lumea nu stie sau uita, dar cand era activ programul Apollo care a pus oameni pe Luna, habarnistii din congresul american erau non-stop in audieri publice cu reprezentantii Nasa. orice mica sau mare eroare din partea Nasa era exacerbata pana cand au urmat taieri masive, pana la punctul in care Nasa pur si simplu a renuntat la programe, azi fiind o „coaja” dince era Nasa in anii 50, 60, 70z
cat despre bugetul actual Nasa: o baza permanenta pe Luna cu sub 5 cercetatori va costa 20-40B USD. bugetul armatei SUA este de 700B USD.
qed.
Clujenii nu inceteaza sa ma uimeasca prin prostie, or fi moldovenii nespalati, betivi, violatori si nesplati dar clujenii sunt o specie aparte.Au locul lor acolo bine definit.
Ai citit articolul sau doar te-ai luat dupa titlul pus de Vali? Daca vrei detalii cauta „pata rat cluj” si ai sa te lamuresti.
„YouTube is the most popular babysitter in the world,” says Eyal Baumel, CEO of management company Yoola, which specializes in digital stars.
Nasol. Nepotul meu de clasa a 7-a, care a avut parte de babysitting din asta, are mari probleme de concentrare in viata non-virtuala.
„stai toata ziua cu ochii in telefon”=”stai toata ziua cu ochii in calculator”=”stai toata ziua cu ochii in televizor”=”stai toata ziua cu ochii in carti”
După ce l-au votat pe Funar timp de 12 ani, ăștia din Cluj vor să ai aibă salarii mari și chirii mici și dacă se poate să stea toți în centru.
Pe ăia i-au mutat atunci de acolo pentru că nu aveau nici un drept de proprietate sau contract de închiriere valabil și-și doreau să stea acolo și fără să plătească nimic.
Culmea e că majoritatea ce protestează acum sunt ăia ce nu sunt născuți în Cluj ci au venit din diverse orașe care votează prost și sunt praf (vezi Zalău).
Relax, știrea aia are titlul eronat. Corect ar fi fost: clujenii cu tenul închis la culoare, care stau pe social, au protestat…
Off topic
Apropos de geaca M
Fiind un bugetivor-bugetofag cu 4000 RON pe lună mi se pare de-a dreptul grețos să rapesc norocul vreunui corporatrist sau IT-ist sărak care ia decât 4000 de euro și subvenție la căldură
E acea perioadă din an când trebuie să ne gândim la cei mai defavorizați dintre noi și să fim mai buni
Danke!
Bieții bugetari defavorizați, mi se rupe inima. Am să vărs și o lacrimă, mai târziu.
De ce ? Pentru că n-avem subvenție?
Minusurile dovedesc că lumea a înțeles ceea ce am vrut să spun DE FAPT
Ceea ce mă miră foarte tare
Aveți tichete de vacanță, pe care, cu siguranță le meritați, cu toții. Iar dacă declari un 4000 de lei, înseamnă că iei, cu sporuri și altele un 6000. ITistii ăia care sug sângele poporului au ajuns să ia acele salarii pe munca și pe studiile lor, ceea ce nu se poate spune de cohortele de funcționari și alte lepre bugetare.
si pe facilitati fiscale de care alte domenii nu beneficiaza => un fel de „salariu special”. pana la proba contrarie si bugetarii au fost angajati pe munca si studiile lor (vezi ca profesorii aia care te-au scolit in generala si la politehnica tot bugetari se numesc).
@rv: Nu amesteca profesorii cu funcționarii. „Bugetarii au fost angajați pe munca și studii”. Sigur.
Am lucrat la un moment dat la o Direcție Sanitat Veterinară. Și da, sistemul de sporuri, adaosuri și premii era fabulos. Printre medicii veterinari de acolo circula o glumă gustată de toți, folosită când erau nevoiți să solicite adeverințe de venituri pentru credite, creșe, grădinițe: „Ce salariu ai don’ doctor? 3.500 lei, dar după ce mi se scad impozitul, contribuțiile, rămân și eu cu vreo 5.500 în mână!”.
Unii compara mere cu pere. Adica se compara cu aia din IT, unde stim toti ca nu oricine poate face aceasta munca, iti trebuie un IQ mare mare. Brusc apare Vasilica ce invarte 3 hartii la primarie, culmea pe vreo 5000 lei si vrea si el 4000 euro. Nu poti sta in centru cu 150e chirie la 3 camere, e simplu, economie de piata, cerere si oferta. E bine ca au protestat pentru suedejii aia, saracii, cum au fost ei evacuati. Daca m-ati vota pe mine, le-as lua toate averile la controlat, autorizatii de constructii etc. Nu poti justifica, se confisca. As si steriliza aceasta etnie suedejeasca, deci..
Schimbă cateva cuvinte și dă-o cum ar spune Orban al Ungariei, sau niște italieni – dar despre români.
Sunt de acord cu sterilizarea, dar începem cu tine.
Te bronzezi la mare? Eu nu, mă fac doar roșu, am pielea foarte sensibilă. Dacă te bronzezi la mare, înseamnă că eu sunt mai „arian” decât tine. Să te sterilizam!
@Cristi, eu cred ca esti suedej, asta e. Poate nu m-am exprimat bine. Nu am nimic cu suedejii ce muncesc si isi vad de treaba lor. Dar cat timp prietena mea merge pe strada si este agresata verbal de un suedej, cu niste vorbe ce te-as f…e, ce ti-as face.. Eu ce ar trebui sa fac in acest caz. Ultimul care a facut asta, cred ca si acum mananca cu paiul. Sau vi se pare normal sa mergeti la turnul Eiffel si aia fac pe acolo ca toti dracii, nici un animal nu are comportament de acel gen!
„Daca m-ati vota pe mine”
Bai Saragea, nu te votam caci esti imbecil.
Românii cheltuie la fel de mult pe detergent ca nemții, drăguț.
40000 de victime e impropriu spus. 40000 de morți. Victime au fost mai multe. Probabil sunt sute de mii care au fost răniți mai mult decât cu o zgârietura.
Baaaai, i-au turnat p-aia de la Spiru. Ati vazut??? Dupa cat timp…
Ariel nu prea mai e ce a fost. Noi preferăm un savex mai ieftin care scoate mai bine orice murdărie.. Am testat destule..
Și noi am schimbat de câțiva ani cu Savex și curăță chiar foarte bine
„Locuințe sociale, nu afaceri imobiliare” – asta e de comunism nu de capitalism. daca o arzi capitalist de dreapta muncesti – produci bani si iti cumperi nu astepti sa ti dea si sa ti faca statul…. clujenii au protestat pentru masuri de stanga, socialiste….
deci vor sa dispara psd-ul sau nu ??!!
zic sa se hotarasca
Zoso, dacă tot vin sărbătorile, vreau să recomand și eu ceva de mare fiță: Dom Perignon cu pufuleți.
Pentru săraci merge și cu Veuve Clicquot.
„Românii nu mai au nevoie de vecini pentru firme” – asta mi se pare de rahat, din perspectiva „vecinilor”. Ca exemplu, eu stau in cartier rezidential, de case, dar cred ca in medie intr-una din patru case e cate un etaj inchiriat vreunei firme – care chiar daca nu are „activitate comerciala”, are angajati, care umplu strada de masini – uneori parcate in fata portilor, urcate pe trotuare, pe colturi de strada, etc. – ceea ce nu mi se pare corect fata de cei care locuiesc in cartier.
Cand intr-o „firma de apartament” sunt inghesuiti 4-6 oameni, iar casa respectiva are loc de doua masini in dreptul gardului / portii – devine o problema.
Din punctul meu de vedere, primaria nu ar trebui sa aprobe functionarea unei firme intr-un cartier rezidential daca nu poti oferi tuturor angajatilor un loc de parcare.
Daca am „ghinionul” sa ajung acasa inainte de 19, trebuie sa dau trei ture de cartier si sa parchez doua strazi mai departe, iar dupa 19.. bate vantul pe strazi.
@Razvan fix la asta ma gandeam cand am vazut articolul. In blocul de langa mine si-au deschis la subsol nu stiu ce loc de joaca pentru copii. Cand sunt evenimente, e strada plina de masini, urcate peste tot. Locuri de parcare cu plata nu exista, ca riveran o iei in bot, ca si-au facut unii firma in bloc.
Si asta ne demonstreaza a 1237123612312 oara ca romanii chiar sunt exact unde merita. Acesti analfabeti functionali care inca nu inteleg ca un „sediu social” nu e nimic mai mult decat o adresa postala. Luaț cu pâne!
Vrem democrație și să ni se dea, dar nu știm diferența dintre sediu social și punct de lucru.
Spre ‘viitoruri’ luminoase tovarăși!
ok, nu știu diferența dintre sediu social și punct de lucru, dar scrie clar în articol ”sediu social, fără activitate comercială”.
Diferenta dintre „sediu social” si „punct de lucru” o inteleg foarte bine, multumesc pentru explicatii – intamplarea face ca ma cunosc cu proprietarii a doua dintre „sediile sociale” de la mine de pe strada, si fiecare are cam cate 3-4 masini parcate la „nimic altceva decat adresa postala”.
N-am fost suficient de clar, asa ca reformulez: desi se specifica in lege „sediu social, fara activitate comerciala”, in realitate stim cu totii cum functioneaza un „sediu de apartament” (descris mai sus), asa ca mi se pare ca legea deschide o portita mai usor de trecut pentru abuzuri.
Pai domnu’ Brates, atunci du-te frumos si reclama cele 2 „sedii sociale cu activitate”, exista organisme ale statului care se vor ocupa de asta si e dreptul tau sa reclami acest lucru. Dar de aici si pana a cere voie vecinilor sa-ti faci o firma cu adresa postala acasa e cale lunga…
Se precizeaza clar : ,,daca nu desfasoara activitate la sediu”.
Si cu toate astea.. Realitatea e cu totul alta, cum spuneam. Asta ar insemna ca ii pot da in gat? :))
@ Razvan B – te-ai asternut la scris dar ai pierdut esentialul: ”daca nu desfasoara activitate la sediu”. – adica ai sediu social acolo sau eventual esti tu angajatul si lucrezi de acasa. N-o dau cu analfabetismul functional dar poate ca mai multa atentie la parcurgerea unui text n-ar strica. Nu contest ca ai o problema cu masinile , majoritatea avem.
Cum am comentat si mai sus: diferenta o inteleg, insa realitatea pe strada este alta.