Voi aveți prieteni care își explică superioritatea prin “am dreptate pentru că am mai mulți bani”?

notă: dacă zic aici de “mere”, nu înseamnă că toate merele sunt la fel, dacă zic de programatori, nu înseamnă că mă refer la toți programatorii.

Am niște prieteni/amici care au luat-o un pic razna de la o vreme, pe ideea că au ajuns să aibă ceva mai mulți bani decât colegii lor rămași aici și cred că asta le validează automat opiniile.

Poate ați observat și voi asta. Băieți cinstiți, modești, care nu excelaseră pe la școală pe la orice în afară de matematică și fizică, s-au făcut programatori sau alte joburi IT-related, au plecat din țară la un moment dat și acum se pricep la foarte multe. Au citit niște articole mai lungi despre Brexit? Sunt specialiști în Brexit. Au citit ceva despre politica americană? Acum sunt specialiști și în asta. Pe unul dintre ei l-am prins cum reîmpachetase într-un post pe fb niște idei dintr-un articol care era în trending în Flipboard.

Și la orice contră și la orice tentativă de fundament sau aprofundare a subiectului se rezumă la “coițe, eu fac 5.000$ pe lună, tu cât faci? mai puțin? taci naibii, că nu știi nimic”. Practic, în mintea lor, au devenit mai deștepți pe toate subiectele decât oamenii care știu subiectele aste, pentru că au salarii mai mari.

Am încercat un “reductio ab Becali”, pe ideea că, dacă au devenit mai deștepți odată cu salariul, asta înseamnă că oierul e mai deștept decât ei, că au mai puțini bani ca el, dar nu a prins prea mult.

Faza e, când câștigau mai puțin decât alții nu le-a zis nimeni că sunt săraci și proști, știau ei să nu se bage în discuții de economie și istorie, că nu se pricepeau, la fel cum nici noi, ăștialalți, nu ne băgam când se discuta de care distribuție e mai stabilă sau cum ar trebui scrisă o funcție. Pur și simplu au simțit ei că acum e momentul să își afirme superioritatea pe teme pe care nu le stăpânesc și să-și explice acțiunile prin “io am mai mulți bani, taci că nu știi”. Probabil că au suferit că nu se puteau băga în discuții mai complexe și acum se răzbună.

Atenție, nu vorbesc de gigei de pe stradă sau de cunoștințe de ocazie, vorbesc de prieteni de 10-20 de ani. 

fun-shit-on-your-heart

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

95 comentarii

  1. Nu am asa „prieteni”, ce bine!

    00
  2. Pai nu-i mai lasa sa scrie pe blog :D

    00
  3. Eu am observat asta in general la antreprenori. Orice patron cu 4 – 5 angajati este „expert” in economie si majoritatea sunt „libertarieni”.

    00
  4. Știu eu pe unul cu ”am dreptate pentru că așa vreau eu”. Mai trece pe aici.

    La subiect, nu. Probabil ai ales prost prietenii acum 10-20 ani. Sau nu i-ai ”citit” bine la momentul ăla.

    00
    • Sau poate, doar poate… oamenii se schimba in 20 de ani.

      00
    • nu, oamenii cu greu se schimba, dar in toti mocnesc anumite lucruri care abia asteapta momentul prielnic sa iasa la suprafata, asa si prietenii lui, sau ai nostri, sau noi, e lipsa de bagare in seama cand erai mic sau de mandrie pentru ce erai sau stiai sa faci, si acum ca ai..pai normal ca o scoti la inaintare

      00
  5. Eu nu am prieteni. Punct. Viata e mult mai simpla. :D

    00
  6. Urmeaza parvenitism!

    00
  7. N-am asa prieteni – dar am auzit argumentul asta de multe ori :) In general spus cu o scarba foarte putin disimulata …

    00
  8. Nu am asemenea prieteni, Dar am parinti care pun problema, „eu te-am facut, deci eu am dreptate”
    I hope i won’t gonna kill my self soon :(

    00
    • NOU
      #19

      Parintii mei sunt asa. La 2 luni dupa liceu am plecat de acasa si vin 2 saptamani pe an acasă.
      Mama nu e invitata la nunta mea.

      00
    • Băi e trist să vezi că oamenii cate te-au crescut și care până la urmă te susțin necondiționat sunt de căcat și te piși pe ei cu boltă.
      În altă ordine de idei am folosit și eu argumentația logică Becali. Când răspunsul a fost că noi nu facem așa am zis bine pa și am mers mai departe. Interesant a fost când respectivul avea funcție mai mare dar salariul mai mic. Atunci s-a enervat el si a plecat. A trebuit să-i plătesc eu berea ca ceilalți de la masă au zis că pe mine m-a mâncat să-i bag un deget în fund.

      00
  9. Cred ca ii confunzi cu cei cu sindromul „plecat din romania de cativa ani”, cu cat mai departe, cu atat basinile mai mari….(sua si canada rules!)

    00
  10. Toți avem câte un corporatist din ăsta, dar nimeni nu îi numește „prieteni” sau nu vor să recunoască.

    00
  11. un zidar care munceste in anglia intotdeauna dar intotdeauna se va crede superior unui zidar care lucreaza oriunde in romania. el in mintea lui e cu cel putin o clasa peste ala din romania. si cand vine acasa vara sau iarna intotdeauna va compara totul cu ce vede/face el „afara”

    00
  12. Eu cunosc un alt fel de prieteni, de fapt doi de categorie.

    Prima categorie, se autointitulează anticomuniști, dar au dat chetă la companie să le dea colegelor flori pe motiv că e ziua femeii (o zi comunistă)… dar nu, nu, ei tot cred că sunt anticomuniști. Mai sunt unele firme care au dat liber exclusiv femeilor pe motiv că e ziua femeilor, dar toți ne pretăm a fi capitaliști.

    A doua categorie, copiază tot-tot-tot ce e de afară. Vorbesc în aceeași termeni pe care îi citesc sau aud în engleză, pe urmă le volosesc în limbajul uzual; sau văd un șic de afară (feminism de exemplu) și-și închipuie că, gata, fiindcă așa am văzut pe la alții de afară, să se facă aia și aia, chit că există egalitate cam de când a venit comunismul în țară dar, nu, ne prefacem a ceva ce sunt alții de afară pentru că „să fie.” Străinul e feminist? Păi hai să fie și ai noștri, normal…

    00
  13. Muşchii. După ce au făcut muşchi mari de tot au devenit extrem de aroganți. Dar şi împliniți financiar, amoros şi social.
    La bani nu am văzut asta, sincer.

    00
  14. N-am așa specimene. Nici prieteni, nici colegi, nici cunoștințe oarecare cu care să fi ajuns la discuții d-astea; nici măcar dușmani pe care să-i fi auzit cu așa ceva.
    Ori nu gândesc așa, ori nu mi-au servit-o mie (și n-am auzit să fi servit-o altora).

    00
  15. te referi la cismaru cu articolul lui despre copii?…te-am injurat ca ai dat share :D
    referitor la comparatia cu becalii, nu tine pentru ca ei se vor certa si vor aduce ca argument banii numai in discutii cu cineva care sunt siguri ca e inferior.

    00
    • vor aduce ca argument banii numai in discutii cu cineva care sunt siguri ca e inferior.

      am observat asta, dar cred că e apucătură românească.

    • cand au facut copilul, nici Cismaru nici nevasta sa nu aveau job, nici nu castigau mai mult ca altii (nu ca am face-o acum). si ce am scris eu acolo nu are legatura cu cat castig, ca nu imi creste nimeni copilul, doar noi doi. daca aveam 50 de bone si vorbeam din cărți, era ca tine

    • @Cismaru nu fi hater ca nu toata lumea isi permite bone cu 4 picioare…

      00
    • @cismaru: nu te mai excita asa boss, ca nu e cazul sa ajungi exemplul unui viitor articol. Era o gluma. Fiecare vede viata prin prisma altor intamplari si emotii. Nu fabricam roboti, crestem copii

      00
    • „sa nu iei numele domnului in desert”

    • eu in trafic am vazut treaba asta.cand doi se cearta de obicei ala care zbiara mai tare,e ala cu masina mai scumpa… pe sistemul „imi permit masina asta ca am inteles mai bine ce si cum in viata”

      00
  16. Nu știu cum sunt alții, da io cu prietenii vorbesc de mașini, femei și…. ăăă… cam atât.

    00
  17. „care nu excelaseră pe la școală pe la orice în afară de matematică și fizică”

    Dap, sunt deștepți, n-o mai da cotită. Ascultă cu atenție ce au de spus :D

    00
  18. Este vorba de o frustrare pe care o au fata de cineva si acum ca in sfarsit au ceva mai mult tin sa epateze. Nu este dovada de mare inteligenta sa consideri ca ai bani=esti destept. In toata istoria umanitatii savantii nu au fost cei mai bogati oameni. Si asta este si acum, nu exista legatura intre inteligenta si bani, dar ce sa le spui. Arata ca sunt cam limitati cu toata bunastarea nou dobandita, dar nu este ceva comun. Patronii de la noi au impresia ca se pricep la toate si isi baga nasul in orice departament, stricand lucrurile. Ca deh, daca sunt patroni le stiu pe toate, este cam la fel.

    00
  19. Momentul pentru alți prieteni.

    00
  20. Lasa ca se va intoarce. Inevitabil vor intra in niste cercuri unde altii au mai multi bani ca ei si evident, mai multa dreptate :)

    00
  21. Cred că o să-ți placă articolul (dacă nu l-ai citit până acum): https://pressone.ro/traiul-decent-ce-inseamna-si-cati-romani-si-l-permit/

    Sunt de acord că metodologia studiului e păgubos.

    00
  22. Nu-mi sunt prieteni dar îi cunosc. Știu tot felul care au avut noroc în viață și printr-un tun au făcut ceva bani serioși, gen milioane.

    De atunci n-au mai avut nici măcar un singur business profitabil. Dezastru după dezastru. Tot timpul altcineva sau altceva de vină. Și niște idei de afaceri de te doare mintea. Ăștia cu caracatițe și crescătorii de ciuperci îs mici copii.

    Și eșuează din exact același motiv care-l spui aici. Bagă niște bani în business, aduc niște oameni să se ocupe, le dau salarii mari, tot ok, dar tot ei controlează tot. Absolut tot. Și au niște idei tâmpite efectiv, și nu lasă niciodată oamenii abilitați și care se pricep să ia vreo decizie.

    Toate deciziile le iau ei și doar ei, că ei știu, că au făcut acum 10 ani niște milioane dintr-un tun, așa că tu tre să taci că ei îți dau salariul. Și în 1-2 ani închid porțile. Au încercat cu detergenți, restaurante, bitcoin, chioșcuri, mașini, camioane, pază, termopane, tot ce-a venit :))

    Am întrerupt demult legătura pentru că mă săturasem să fac site-uri în care el îmi zice că trebuie 15 pixeli nu 12 pixeli butonul că așa e pe amazon și ei vor să fie următorul amazon (da, credeau asta).

    00
  23. de cand am castigat la loto, eu nu mai comentez decat pe dilemaveche.

    00
  24. Eu am unul care are apucaturi din astea… și nu, nu câștiga foarte mult, doar crede el asta. Doar și-a făcut un credit pe viața la un “ieS Claaaass” :))

    00
  25. Nu cunosc persoanele din discutie dar pare perfect plauzibil…

    plecat din tara in „vest” -> cunoscut o multime de oameni din toata lumea -> discutat, analizat si inteles cate ceva din puncte de vedere si mod de gandire al unor oameni care s-au format in tari fara comunism – atat sistem cat si oameni – bunici, parinti… -, fara scoala si educatie care te tampeste -> realizat ca poate diferenta dintre .ro si vest e ceva mai mare decat „niste infrastructura”

    plecat din tara in „vest” -> tras mai tare ca sa ajungi in fata -> invatat non-stop o groaza de chestii noi, in loc de culcat pe o ureche si stat la caldurica -> o mai buna intelegere a lumii?! -> take your thinking to the next level… e greu de explicat, ori intelegi, ori nu.

    „mai multi bani” este foarte posibil doar o corolara a schimbarii de atitudine.

    sa curga minusurile, asa ceva nu e posibil, de la noi din sat se intelege totul mai bine decat de la oras.

    00
  26. Prieten e un cuvant mare. Ce zici tu sunt amici, cunostinte. Eu nu am prieteni, ci doar amici. Un prieten e cineva apropiat de tine, nu cu care te vezi si vorbesti din cand in cand. Astia macar sunt mai emancipati, dar ce te faci cu astia care stau la 30 ani pe banii parintilor si se cred mari si tari.

    00
    • dar ce te faci cu astia care stau la 30 ani pe banii parintilor si se cred mari si tari.

      https://www.youtube.com/watch?v=iqP-gbrTeI0

      Ca să-l parafrazez pe Vali, le plătești tu rata? Nu? Atunci vezi-ți de treabă și nu mai vorbi pe la spate de alții.

      00
    • @Eddi, te-ai atacat, esti puisorul mamii la 30 ani? Pentru mine e o chestie complexa, si cred ca sunt niste ratati, gen daca nu erau acei parinti, mancai din tomberoane si dormeai in gara. Dar, sa o mai si faci pe desteptul, tu absolvent de romana americana. Stiu multe specimene asa.

      00
    • Ah clasica replică românească: dacă ți-a dat unul cu fața pe muci, gata, e conspirație, e „din ăla și de-aia ți-a dat cu fața pe muci & acostat”…

      Ce simpatici de tonți sunt cei ca tine Saragea. :))

      00
  27. O daaa!
    Doar că:
    1. Am o discuție între 4 ochi pe subiect
    2. Am încheiat prietenia.
    Fix în ordinea asta!

    Cel puțin la fel de distractivă e situația când ajung șefi și încep să facă și un ban! Prea des ideile pe care nu le-au avut niciodată sunt deja validate!

    E drept că am prieteni puțini! Și la fel de drept e că nu mă doare deloc la câți am renunțat!

    00
  28. Amin!

    Am asa prieteni, chiar foarte apropiati si, din pacate, m-am gasit in situatia asta de multe ori fata de alti prieteni cand eram mai mic si (mult) mai prost :(

    00
  29. Toate astea vin din copilarie sau adolescenta. Daca atunci ai fost asa, stai linistit ca acum banii ti-a amplificat caracterul.

    00
  30. Se mai numește și boala patronului român

    00
  31. Am prieteni, si sper ca nu ma vad asa. Am subiecte care ma pasioneaza, si stiu despre ele ca fac bani din acele subiecte. Am remarcat ca cei care cu adevarat stiu sunt chiar modesti.

    In schimb, ma enerveaza aia care sunt cu un cap mai sus doar pentru ca au emigrat. Intra pe forumuri si zic: “asa va trebuie, daca…” sau “eu am plecat, imi e bine, ce … sunteti”. Care e valoarea in discutie?

    Da, stiu, sunt nevorbit.

    00
  32. Asta cu IT-istii buni la mate si la fizica e un mit. Avantajul muncii in IT e ca poti sa inveti totul singurel acasa. Poate cativa sa urmeze cursuri si sa ia certificari gen Cisco. Nu-ti trebe mate si fizica pe care o faci la scoala. Mate ar trebui teoretic daca ai face cercetare sau chestii sofisticate, „graunbreiching” cum s-ar spune.
    Majoritatea IT-istilor romani, desi sunt absolventi de facultate, master si alte cartoane galbene, lucreaza la nivel de absolvent de colegiu, hochschule, ecole superieure sau cum se mai cheama, adica sunt in masa de palmasi.
    E adevarat ca diferenta la salarii fata de vest e mult mai mica decat in alte domenii, plus ca pentru livrat software n-ai nevoie de autostrazi.

    00
    • Depinde ce inseamna „IT-isti”, pentru ca e nitel cam vast domeniul.
      Banuiesc ca aia de la Space X, de scriu softul sa nu cada teava cu foc, se cam pricep la matematica si fizica. Aia de fac roboti, la fel.

      Programatorii, in general, se cam pricep la matematica, macar la nivelul scolii generale, pentru o aritmetica mica, o algebra booleana, niste operatii cu multimi. La aia de jocuri, presupun ca mai bagi si o geometrie, o trigonometrie, o maslina.

      Acum, ca nea Nelu, de schimba modemul de-acasa lucreaza tot in IT, e partea a doua. Aici intra si scriitorii de reguli de firewall.

      00
    • ăștia de îi știu eu erau olimpici la matematică, eu luam tema de la ei, și le dădeam lor la franceză, logică și altele.

    • Ma refer la IT-istii romani (care nici nu calca in Space X din seria rachetetelor si pentru ca secret de stat) care scriu software la corporatii. Proiectele complexe au nevoie de multi butonisti la scris cod si chestii conexe. Multi nici nu au terminat faculta de profil, in Ro te iau si cu Electrotehnica si cu Mecatronica.

      00
    • Nu pot să confirm treaba cu fizica, dar am avut eu recent o chestie de făcut de a trebuit să re-învăț toată trigonometria de mi-a ieșit pe ochi. Poți să butonezi ani la rând fără să fie nevoie de multă matematică, dar și când te pocnește…

      00
    • Pai si daca e nevoie de butonistii aia, de ce este o problema ca se angajeaza indiferent de studii? Presupun ca, in mare parte, pot apasa butoanele care trebuie :)
      Iar butonistii la kilogram nu cred ca intra in topicul acestui post, deoarece aia realizati – si cu nasul pe sus – nu reprezinta masa de manevra, ci exceptiile.

      00
    • Am avut în facultate olimpici la informatică care au repetat anul din cauza matematicii așa că ….

      00
    • Ca in orice domeniu, exista oameni bine pregatiti si mai putin pregatiti. IT-istii bine pregatiti sunt cei care au cunostinte de algoritmica (inteles un algoritm si de scris un algoritm). Acesti IT-isti pot jongla cu limbajele de programare mai bine decat Messi, pentru ca ei deja stiu cum trebuie sa arate algoritmul, sintaxele le invata imediat.
      Acei „IT-isit” despre care tot vorbesti sunt niste neofiti care se muta dintr-o bula in alta in functie de cum bate vantul. Daca astazi mergeau vanzarile ca in 2005, acum ar fi fost agenti de vanzari (probabil la fel de mediocri cum sunt programatori).

      00
  33. E un fenomen, în special la job am observat că au impresia ca sunt super specialiști daca au puțin in plus la salariu. De exemplu daca primeste o funcție mai bună și are 300 lei mai mult, i se pare ca este mult mai destept.

    00
  34. $5K pe luna brut e un salariu de intermediate programmer, iar net e de senior programmer. Asta in Canada, SUA, dar nu in zone foarte scumpe ca San Francisco. Salariile astea de $80K-90K/an brut pentru seniori sunt nu numai pentru programatori ci si pentru alte meserii. Diferenta e ca la programatori se intra mult mai usor pe cand de exemplu la ingineri trebuie sa fii in organizatia inginerilor si a fi inginer inseamna, de cele mai multe ori, proiectare si in Romania nu se prea mai face asa ceva. La profesori sau contabilia e si mai greu trebuind sa fii acreditat si practic trebuie sa o iei cam de la zero. La profesori sunt avantaje ca in Romania si in plus au pensii private si pot iesii mai devreme la pensie. Pensia de stat in Canada e de vreo $1100 si asta daca ai lucrat timp de 40 ani la salariu maxim pensionabil( e vreo 56K in Canada)

    00
  35. Opencube e campion la asta. N-am mai trecut de ani trecut pe acolo, dar stiu ca ultima oara avea un GIFV cu salariul lui peste care una din piesele lu Dani Mocanu, mi se pare ca „am bani de ma enervează”.

    Nu cred ca exista vreun articol acolo care sa nu se refere direct sau sa aiba comentarii fara vreunul din cuvintele: „salariu”, „castig”, „credit”, „dobanda”, paralele financiare Ro-Uk si bineinteles „romulani săraci și prosti”.

    00
  36. eu n-am de unde sa stiu. am ceva prieteni, da’ nici unu’ n-are bani. hmmm. cum o dai, cum o intorci, ceva tot am facut gresit :))

    00
  37. Cand nu mai au idei sa-si continue polemica o dau in 2 faze, clare, vazute si pe net si tet-a-tet. 1) Trec din a ataca ideea adversa la a ataca interlocutorul(ba… a mea e mai lunga si mai groasa ca a ta), fara nici o relevanta despre subiect, ai descris bine. A doua faza care nu o pomenesti aici e despre whataboutism si e de pomenit, o tactica de cacat a oamenilor de cacat. https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism Dragnea fura din spitale ? Pai si Google fura ca uite a luat 1 miliard amenda… sau Rusia a invadat niste amarati ? Pai SUA a spanzurat negri pana acum 80 de ani. Cand nu au argumente duc in derizoriu discutia cu contra argumente de cacat ce nu au treaba cu subiectul pt ca sunt … oameni de cacat….

    00
  38. Am avut… Nu mai am :)

    00
  39. Trebuie să fii cel puţin jegos dacă aduci ca argument : “coițe, eu fac 5.000$ pe lună, tu cât faci? mai puțin? taci naibii, că nu știi nimic”

    00
    • mă gândesc că, fiind prieteni, cred că e ok

    • Bine, dacă sunt prieteni de ăia buni care nu se trag pe cur când le ceri 2-300 de euro până „luna viitoare” , sau te mai scot cu ” da, dragă, a fost la mine toată noaptea, ne-am jucat fifa”, e ok :)

      00
  40. Eu cred că banii aduc mai repede la suprafață caracterul omului. Sunt oameni care îi lingușesc ce cei mai bogați și se așteaptă să fie tratați la fel de cei mai săraci. Pt că atât caracter au, că atât îi duce mintea, că asta ne e rasa…

    00
    • rasa noastra nu e asa,e o rasa ok doar ca am tot trait avand alta rasa pe laanga noi si am devenit frustrati ca ei reusesc prin furaciuni si noi nu .am inceput sa le copiem obiceiurile,muzica,gesturile si im general stilul de viata

      00
  41. Nu am această problemă. Probabil și pentru că am puțini prieteni (în sensul corect al termenului). Pe de altă parte, este destul de posibil să fiu mai bogat decât majoritatea prietenilor mei (de exemplu, eu nu am credite de plătit pe următorii 10-15 ani). Deși probabil că ei nu cred asta despre mine, având în vedere că șofez un Logan vechi de 10 ani… În societatea românească de azi, nu cred că există un camuflaj mai bun :)))

    00
    • ‘ra-ți dracu de milionari cu logan!

      la mine e și mai rău. „mă tată, n-ai avut și tu bani de o mașină bună, un passat, un octavia ceva, umbli cu asta chinezească” :D

  42. Asta cu “cati bani faci” e inca ok cand omul nu mai are argumente… Cea mai sucara situatie a fost cand un “amic” ramas in pana de argumente la o discutie daca sa aplice la un job unde nu era calificat deloc, a scos perla:

    “Bai fraere, eu sunt trecut prin viata! Am futut prima oara la 13 ani. Tu?”

    00
  43. Ca să răspund la întrebarea din titlu:
    Nu, nu am astfel de prieteni (deși probabil mulți din ei cîștigă mai mult ca mine).
    Dar știu pe niște unii care spun că au dreptate la orice doar pentru că au cîștigat alegerile.
    Se pune?

    00
  44. NOU
    #90

    @vali…..și dacă eu produc mai mult de 5k pot să-ți foot ” pretenashii” astia-n goora???? Nu de alta,dar prefer un băiat valabil și mai sărăcuț dar care nu este koorva când dă și el de ceva malai…..

    00
    • vezi în croydon, pe dreapta. sau la amsterdam, pe primul canal faci stânga în giratoriu și mai mergi 200m.

  45. Mereu caut pe google cine-i tipa. Așa-i de memorabilă, că nu reușesc să o țin minte!

    00
  46. Mda, am si eu amic din asta care, de cand ia o groaza de bani de la firma de IT la care lucreaza, e specialist in tot ce misca sub soare. El e cel mai destept, el are parerea cea mai avizata in toate domeniile si a’ mai impecabila logica de la Aristotel incoace. Nu conteaza ca sta cam slab cu limba romana, sau ca are mai multe lacune in cultura generala decat sunt cratere pe luna, omul e cel mai tare, ca doar nu degeaba castiga cat castiga, nu? Si-acu’ nah, unde dreacu sa stai sa-i explici omului de Dunning-Kruger si alte maimute, cand el te inchide instant cu ditamai succesul corporatist pe care-l are? Plm…

    00
  47. Am si eu cunostinte (veri, colegi de munca, vecini de bloc) care dupa ce au plecat in alta tara au devenit „experti” in toate domeniile (economie, politica, invatamant sau sanatate). Pe principiul descris de tine: am bani, deci sunt mai destept. Confunda a fi cu a avea.

    00
  48. Am avut astfel de prieteni. Spun am avut pentru ca ma debarasez instant de persoane toxice. Nu dau doi bani pe faptul ca ne stim de peste 17 ani. Prietenia este determinata de cum ne tratam reciproc in permanenta.

    Discutii de tipul am bani si am dreptate, sau am bani si vreau prieteni cu bani, imi provoca rasul si greata simultan. Oamenii care au cu adevarat bani sunt interesati de putere. Doar oamenii mici si meschini sunt de fapt mandri de faptul ca au niste bani, sau ca au dreptate, sau orice alta tampenie de curtea scolii

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile