Acum 3 ani, când căutam casă, dăm de un apartament pe două etaje în Tractorul într-o zonă bună și liniștită. Nu era rău, nu era nici bine, se putea lucra cu el ca să iasă ceva frumos. Îl văd eu, o aduc și pe nevastă, care a observat două faze: scările de lemn care duceau la etaj, care erau date cu un lac incolor și cu toate astea miroseau a lemn, și transversalele astea de pe tavan.
Nu știu cum se numesc, dar vreau să îmi pun și eu. Momentan am niște alte treburi, după care schimb acoperișul, izolez tavanul și îmi pun transversale din alea. Soției i-am promis că îi fac scări din lemn către pod, când vor trebui schimbate cele actuale (stejarul și fagul nu au moarte, dacă e întreținut).
Articol sponsorizat de dippannels.ro, care produc și montează scări interioare complete.
Dacă iti permiti un apartment #așeadămișto, la ce-ți mai trebuie nevastă?
Daca vrei sa mai vezi niste transversale din alea, parca sunt la azima de pe muresenilor.
si tot azima de pe 15 noiembrie are scari din alea misto !!
Grinzile alea au rol structural cred. Arata super, dar daca le pui doar de decoratie e cam de rahat.
In alta ordine de idei, podeaua aia e cea mai tare chestie pe care am vazut-o pana acum.
Livingul ala e 50k fara arta.
De ce e de rahat?
Aia nu e podea, sunt grinzile de la apartamentul de jos
Istoric vorbind, grinzile alea aveau rol structural. Ulterior au rămas doar pentru aspect, rolul structural fiind preluat de fier/beton. Și mie îmi plac, mi-aș pune și eu, dar am alte proiecte pe cap.
Grinzile arata bine pentru ca fac parte din structura casei, sunt din lemn (cel mai probabil vechi) si nu sunt vopsite. Adica nu sunt puse acolo de decoratie, au un rol functional, dar tu alegi sa nu le acoperi (pentru ca lemnul este fain) si sa le integrezi in peisaj. Dar daca nu sunt acolo de la inceput si le adaugi tu din spuma poliuretanica, facuta sa arate ca lemnul, e fals. Si o sa stii ca e fals.
„Dupa dimensiune si distanta dintre ele, grinzile acelea aveau doar rolul de a tine planseul de deasupra. In nici un caz nu contribuiau la structura casei respective.”
Corect, m-am exprimat eu gresit. Voiam sa zic ca rolul lor principal este functional nu decorativ.
Dupa dimensiune si distanta dintre ele, grinzile acelea aveau doar rolul de a tine planseul de deasupra. In nici un caz nu contribuiau la structura casei respective.
Poti sa iti pui in casa, iei lemn de brad de la Hornbach, il arzi frumos cu pârlitorul de porc, il speli cu apa, il dai cu ulei si apoi ai o grinda fix ca aia din fotografie. Cauta pe youtube „shou sugi ban”.
Cât despre „scârtâieli”, treptele din imagine sunt din „glulam”, bucatele de lemn lipite intre ele. Daca au fost montate bine, nu scârtâie nici daca aveti 100 de kg.
@Tamplarul: Planșeul (de orice fel) este un element structural. Pereții de compartimentare nu sunt structurali.
Un element structural preia încărcări (permanente, utile, excepționale).
Sunt foarte frumoase, intr-adevar, dar nu cred ca am vazut scari de lemn mai vechi de 1-2 ani care sa nu scartaie cand calci pe ele.
de scartaiala e si la mine unul dintre principalele motive pentru care nu as alege lemn. Desi arata fantastic.
Si grinzile alea aparente arata super frumos , ce are daca sunt doar de decor
ai dreptate , lemnul arata foarte bine oriunde , eu venind din ,, tara lemnului ,, sunt de acord
din pacate si la mine ( Maramures ) au venit toti prostii din strainatate cu bani, au facut case , scari , balcoane din inox ….ma mai gandesc asa din cand in cand cam cum ar arata zona mea , daca dupa revolutie primariile nu dadeau voie sa se construiasca haotic , ci in functie de arhitectura zonei , sau macar ceva conditii sa fi pus , sa se foloseasca lemn pe ici pe colo
acum isi mai revin in ultima vreme , dar sunt ff scumpe lucrurile din lemn , cateva mii de euro cate o scara interioara …..
Scarile integral de lemn sunt un lucru minunat. Mai putin cand troznesc primavara si toamna in mijlocul noptii (lemnul mai lucreaza…) si sari din pat.
Casă cu personalitate!
Grinzi din alea poti sa-ti pui si din PU. Nu le deosebesti de lemn.
știu. normal că le atașez de tavan, nu vreau grinzi „reale”, din lemn greu.
Io m-aș mai gandi. Avantajul celor din lemn greu e ca la un cutremur nu te chinuiești
@Your mum: exact la asta ma gandeam si eu, de ce ti-ai pune 10 ghilotine deasupra capului? Nu stiu daca se simt cutremurele vrancene la Brasov … dar tot nu as pune asa ceva.
Felicitari! Ma bucur ca ai scris despre asta. Vom redescoperi si noi incet incet faptul ca stejarul si fagul dureaza o vesnicie daca este intretinut. Si daca sunt pe aici suflete sensibile care considera ca din cauza lemnului masiv se distrug padurile, vreau doar sa le spun ca distrugerea padurilor se face datorita porcariilor de pal cu ciclu de viata scurt. Nu mai punem si efectul asupra sanatatii. Adica este mult mai distructiva pentru natura mobila de pal cu ciclu de viata scurt (5-6ani) pe care o arunci la gunoi in cativa ani, decat mobila de lemn masiv cu ciclu de viata de sute de ani daca este ingrijita cum trebuie. Se aplica si la grinzi, scari si alte lucruri.
Ceva similar am și eu in casa, dar din lemn masiv pentru ca ale mele au și rol de susținere pt pardoseala de la etaj. Insa ce ai tu nevoie, dacă este strict pt decor, găsești și din polistiren. sunt foarte mișto, au un fel de patina, textura antica, optic nu sesizezi diferența. Sunt destul de scumpute insa, vreo 100 de lei/ml
Adica asa ceva? https://elegance-decor.ro/profile-interior/tip-produs/ornamente
yep.
Vali, daca ai intentia sa iti pui asa ceva, iti promit ca vin si iti pun gratis din lemn. Cum sa te bucuri ca lemnul e „misto in casa” si sa iti pui grinzi din plastic???
ești scump
Asa fain arde plasticul deasupra capului si picura usor usor. Abia dupa ce treci printr-o experienta nasoala apreciezi betonul si fierul, mai ales daca nu esti intr-o zona seismica.
Vali, hai bre, cum să-ți pui din plastic? E frumos, e usor, știu, dar n-aș mai dormi liniștit. Nu tb grinzi adevărate. Poți pune și cherestea care să simuleze doar o parte din grindă ca fiind aparentă. Tot e un artificiu, dar măcar nu e plastic.
„stejarul și fagul nu au moarte, dacă e întreținut”
Corect este: „stejarul și fagul nu au moarte, dacă e întreținute„, că e mai multe…
Auzisem eu ceva cum ca Robert Downey Jr. s-a mutat in Tractorul…
peste cativa ani cand isi pierde averea la poker si se apuca de baut ca nu i se mai ridica
Scarile sunt misto, dar le strica tevile alea. Podeaua e dementiala, insa grinzile sunt oribile, daca erau doar 5 si nu 20, sa fi fost mai late, ar fi aratat mult mai bine.
zi și ceva pozitiv.
Ți se încarcă repede saitul.
Pai am zis ca imi plac treptele si podeaua, iar ce am criticat merge imbunatatit.
urmeaza episodul cu mustaciosii care iti fac stresini.
streșini și burlane tetrailes bahtalo!
Haivas, asa se scrie zicerea aia? #TIL
Grinzile sunt o varianta excelenta de decorare a unei zone anoste, prea des uitata, precum tavanul. https://www.houzz.fr/photos/princeton-residence-2-phvw-vp~6400365?hz_ref=aHR0cHM6Ly93d3cuem9zby5yb3w1OWZmM2M5MC0yOGE5LTQ3Y2QtODk4MC1lNTJjOTIwZDdlY2R8MTUzNjM3NzczMjY4OQ
Eu mi-am montat grinzi din poliretan , in locul grinzilor din lemn, pentru ca sunt mai usoare, se monteaza mai simplu, nu pocnesc si nu se stramba in procesul de uscare si nu se deosebesc vizual de cele din lemn.
Grinzi d-astea am si eu in living, in apartamentul din Balta Alba. Am si semineu, ceva frumos. Daca va place, e de vanzare: https://www.anuntul.ro/anunt-vanzare-apartament-4-camere-titan-balta-alba-str-gura-ZEn7P0#qrR3
Am pus ochii pe un duplex, in Dorobanti. O sa iasa ceva finut, elegant.
o casa de inchiriat in BV sau pe langa n-ai?
Lemnul si spatiile mici
„Soției i-am promis că îi fac scări din lemn către pod, când vor trebui schimbate cele actuale (stejarul și fagul nu au moarte, dacă e întreținut).” zise Vali mai dand o mana de lac pe ele…
Cam ceva in gen am lasat si eu in mansarda.
https://ibb.co/dSRdPd