Liberalizarea pieței de energie e interesantă din multe puncte de vedere, unul dintre ele e concurența. Niște particulari mici vor să facă concurență giganților care până atunci dețineau monopolul. Și, desigur, dețin în continuare monopopul și pierd clienți pentru că totul la ei e vechi, de la proceduri la limbaj.
Pe oamenii de la Tinmar i-am cunoscut acum doi ani la o conferință, erau exagerat de optimiști, mi-au spus câteva lucruri despre ei și au zis ca mă caută când vor avea chestii de comunicat.
Și acum au de spus că au câteva pachete de furnizare de energie electrică și gaze pentru consumatorii casnici:
- Pachetul Tinmar Silver: despăgubiri pentru daunele provocate electrocasnicelor de fluctuațiile de tensiune (în limita a 2.500 lei), intervenții de urgență în caz de avarii, reeșalonarea facturii în caz de concediere.
- Pachetul Tinmar Gold: despăgubiri pentru daunele provocate electrocasnicelor de fluctuațiile de tensiune (în limita a 5.000 lei), intervenții de urgență în caz de avarii, reeșalonarea facturii în caz de concediere, discount la diverse lucrări.
- Pachetul Tinmar Gaz: intervenții de urgență în caz de avarii, un număr de intervenții incluse, discounturi la diverse lucrări.
Pachetele se pot contracta online aici și nu necesită modificări ale instalații sau ale contorului.
Am facut o simulare si m-am lamurit … Eu zic, sa-i vedem peste 10 ani …
Eu sunt curios când apare primul jucător pe piața energiei electrice cu care poți face decontare pentru curentul produs de tine (solar, eolian, etc) in regim de producător casnic.
N-auzi ca nu se poate din cauza ANAF-ului care nu stie cum sa te impoziteze pentru castigul din energia generata ?
Cand vom avea legislatia necesara pt tarifare
Mai pe la vest exista NEM- Net Energy Metering sau FIT- Feed in Tariff, adusa o cimisie sa ne explice ce si cum au facut ei si apoi schimbate legile sa putem aplica si noi.
in calitate de actual client al Tinmar pot sa confirm ca sunt oameni faini si prompti. Am trecut la ei doar cu actele trimise via email si discutat de vreo 2 ori telefonic.
Ce e fain ca au un pret mai bun in comparatie cu firmele „traditionale” totul e electronic (factura, plati), suport telefonic f bun.
In prezent sunt in proces de migrare de la ei catre altii datorita:
– reducerii numarului de furnizori, ca sa pot gestiona mai repede platile;
– existentei unei limite de kW ce pot fi consumati lunar/trimestrial la tariful bun (150kW) apoi pretul e comparabil cu firmele „traditionale”;
– lipsei unei predictibilitati: mi-au cerut grafic de consum lunar, l-am dat, insa daca nu am trimis citirea au trecut tot de la ei o cantitate mica pt luna respectiva.
Perfect! Eu chiar doream saptamana asta sa trec la digi energi ca m-am saturat de incompetentii si nesimtitii de la electrica. Suna bine ce zic cei de la Tinmar…
or fi baieti buni dar partea cu asigurarea mi se pare o gluma proasta.
din vina ta mi se ard 2 televizoare, 1 sau 2 calculatoare, un frigider, un home theater si naiba mai stie ce are fiecare in casa. plecam usurel de la 10.000 de lei in sus…
vine frumos inspectorul, ii arati ce vrei sa asiguri, stabiliti o suma aproximativa precum si una maximala si ei iti zic ce inseamna asta la factura.
Păi tu ai aparatură așa de scumpă și te zgârcești să montezi un descărcător sau un dispozitiv cu protecție la supratensiune? care însumate costă vreo 300 de lei.
P.S. Întrebare, retorică, când ți-ai făcut ultima revizie la instalația electrică? sau, cu cât plătești electricianul care a făcut-o? în cazul în care cel de dinaintea lui cerea prea mult.
Te aștepți ca o firmă de birou să-ți rezolve toate problemele tehnice care ar putea apărea (avarii de rețea, supraîncărcare a transformatorului de cartier, descărcări atmosferice etc etc)?
Nu se arde din vina lor. Ei sunt doar furnizorul. Dacă se arde ceva, se arde din vina DISTRIBUITORULUI, care, ghici ce, este tot monopol și este ENEL.
Ei (ca și Digi Energy și alții) sunt doar cei care îți emit factura și îți fac dispecerizare pentru incidente.
dan, nu am zis ca EU nu m-am protejat cat de bine am putut. toate sigurantele sunt de cea mai buna calitate, si alea de sus din firida generala, si alea din apartament.
electronicele valoroase mai au un rand de prelungitoare cu protectii intre ele si retea iar alea cateva foarte mai au si un ups. da, stiu, nebunie, adica nu la mine ma refeream.
ma refeream la toti poetii care stiu de spre curent ca curenteaza si pentru care o siguranta este magie pura si nu-i intelege modul de functionare si cu atat mai putin scopul.
Eugen, chiar nu ma intereseaza ca sunt firma de apartament, ca distribuitorul baga suprasarcina, ca enel, ca naiba sa-i pieptene. EI au venit cu oferta, eu doar o pun in discutie.
Și cum ai vrea să se facă liberalizarea și la distribuitori, Eugene? Fiecare firmă întinde propriile fire?
Altfel, băgați bani în asigurări, băieți, și în garanție extinsă, sigur o să vă ajute. că doar trebuie să trăiască unii de pe urma cuiva.
Le-am cerut o oferta acu 1 an cu niste întrebări speciale mi-au trimis un răspuns standard copy paste fara să mă lămurească. Asta in combinație că nu ofereau contracte cu preț fix doar pe 1 an m-au împins în brațele altora.
Economia noastră duduie așa că am căutat pe cineva care sa ofere 2 ani, să aibă și curent/gaze și să nu fie furnizorul actual, cam greu am găsit.
La tv si pc am ups-uri, problema e la frigider, unde nu poti pune ups ca fluctueaza mult consumul. Ca idee, daca consumul in sine la 380 kw e 76 lei, pana la 215 cat e factura sunt alte taxe si tva, ca sa vedeti de ce e mare factura.
la frigider nu poți pune un UPS normal din cauza motorului electric. valabil și pentru alte electrocasnice cu motoare electrice de mare putere (centrală, mașini de splălat șamd.)
Pentru protejarea receptorului (ca să nu scriu electrocasnicului) nu e nevoie de UPS. E suficient un stabilizator de tensiune.
Wow, abia astept sa imi traga TinmarEnergyHoldingSRL cablu de curent de la centrala lor atomo-electrica-cu-gaze la mine in beci. #baietiidestepti
HRUBANEE!! Alerta Hruban! Linkuri fara no-follow in articol cu (p) la final!!! Repede, raporteaza-l pe zoso! Tocmai s-a autodenuntat ca vinde linkuri!
Stai linistit, „Cristian”. Initiativa cetateneasca nu doarme si la un moment dat se vor vedea si rezultatele cand se adopta. Profit de aceasta ocazie sa va recomand sa strangeti dracu deseurile selectiv ca traim intr-o tara de cimpanzei cu pretentii.
De ce ghilimelele? Chiar ma cheama Cristian in buletin. Deci i-ai reclamat sau nu pe zoso si Tinmar pentru vanzare si cumparare de linkuri?
Tinmar sunt baietii aia destepti care in 2012 vindeau energia pe piata libera (la clientii industriali) mai ieftin decat cumparau restul furnizorilor (de la producator). Pentru ca #hidroelectrica.
Deci pas din principiu.
De Digi Energy ce știți? Aș vrea să trec la ei de la Eon; cea mai spinoasă problemă pentru mine ar fi ce se întâmplă în cazul unei avarii, oare cei de la distribuție nu pun sesizarea mea mai la urmă?
Legislatia de „unbundling” nu permite distribuitorului si furnizorului sa schimbe informatii despre client (chiar daca ei sunt in acelasi grup de firme), deci distribuitorul nu ar trebui sa stie daca esti sau nu in furnizarea lui. Dar inteleg ce intrebi, si eu imi pun aceeasi problema…
tinfoil hat pt voi amandoi
tinmar e furnizorul cu aproape cele mai mari tarife, degeaba sunt baieti buni
Faza cu furnizorii de energie e că… e degeaba.
Cum zicea cineva mai sus, degeaba ai Eon, Engie, Digi, Enel și TinMar, pentru că nici unul nu au rețea de distribuție a energiei.
Astfel că mai mult de jumate din prețul de pe factură oricum nu merge la ei, și cu distribuitorul (Transelectrica S.A în cele mai multe cazuri) oricum nu poți negocia (chiar și în cazul unui consum mai mare, de ordinul 50+ MW).
În plus, e același lucru și cu asigurarea și avariile. Dacă ai o avarie, oricum suni la ei și ei fac mai departe reclamație la distribuitor, unde te lovești de aceleași căcaturi birocratice.
Da, s-a liberalizat piața… dar e degeaba.
eon are propria distributie, e delgaz
Si enel si engie au distributie. Transelectrica e transportator, nu distribuitor
toti distribuitorii au furnizorul propriu, cand romania a intrat in ue toti distribuitorii au fost obligati sa-si faca firma separata pt furnizare, deci cam toti au chiar daca firma are alta denumire fata de distribuitor, gen eon si delgaz, enel si e-distributie muntenia, etc. odata cu liberalizarea au aparut furnizori ca tinmar si digy energy care n-au distributia proprie si se inteapa de la cei actuali