Știrile zilei – 3 iulie 2017

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. Normal ca nu mai tii nimic minte de la scoala, sau uiti o mare parte. Cand 99% din informatia bagata pe gat e inutila, retii ce ti se pare util pentru mai tarziu iar restul pana la prima teza.

    00
  2. Se pare ca Morar si Buzdugan vor renunta la Vodafone.

    00
  3. Aia vor sa se faca securitate informatica la liceu… Romania are una dintre cele mai avansate programe scolare in informatica, in tari din vest nu se face pic de programare pana la facultate. Dar aia ce ar vrea, sa angajeze ingineri soft direct dupa bac?

    00
    • Are pe dracu’. Nu exista profesori care sa aiba cunostinte cat de cat de actualitate. Aia cu securitatea informatica e putin exagerata dar ceva cunostinte de internet (mai mult decat sa deschida Facebook-ul) ar trebui sa se faca si in scoala.
      Eu acum imi dau seama ca nu mai tin minte metodele Backtracking si Greedy. Dar nu ca nu tin minte cum sa le folosesc intr-un program, nu tin minte nici macar despre ce era vorba.
      Eu unul as lua testele date de Microsoft si Google la angajare (se dau periodic astfel de teste in Europa pentru posturi din State de la compania mama) si as dezvolta programa in jurul lor.

      00
    • Pentru a fi programator nu ai nevoie de facultate.

      Daca un copil de 15 ani poate ajunge mare maestru la sah(https://www.agerpres.ro/sport/2016/07/23/sah-bogdan-deac-cel-mai-tanar-mare-maestru-din-lume-are-pagina-de-internet-06-53-44), pot exista si programatori de top la aceasta varsta.

      Problema e in invatamant(si nu doar cel romanesc, noi avem un invatamant usor sub medie, dar nu exista nicaieri in lume un sistem bine pus la punct), se incurajeaza mediocritatea si batutul pasului pe loc.
      Nu poti sa mergi in ritmul tau, trebuie sa mergi in ritmul mediei. Daca esti peste medie, bati pasul pe loc si pierzi vremea, daca esti sub medie, ghinion, n-o sa intelegi niciodata nimic, pentru ca viteza de predare va depasi viteza ta de pricepere.

      Daca o persoana cu sindrom down poate lua bacul – http://citynews.ro/eveniment/foto-lectia-unui-elev-clujean-cu-sindormul-down-si-luat-bac-ul-desi-fost-refuzat-de-mai inseamna ca oricine depune suficient efort poate invata pana la un anumit nivel lucruri de o anumita complexitate, cata vreme are timpul necesar sa o faca, timp care difera fiecarei persoane.

      Despre programa de informatica din Romania, e doar o gluma proasta cat de avansata e, cata vreme nu poti sa tii un mediocru absolvent de informatica( ca mine ) in invatamant, ca toti prefera sa lucreze in privat inca dinainte sa inceapa facultatea(la ce au nevoie firmele private, ajunge unul dezghetat la minte, intr-un an-doi il invata tot ce au ele nevoie, facultatea de pregateste sa lansezi rachete in spatiu, pe cand firmele au nevoie, in proportie de 99% de dorei care sa dea cu mopul).

      00
    • @heto: Programa e o gluma pentru ca privatii au oferte mai bune decat institutiile de invatamant? Makes sense…

      00
  4. Toti „programatorii” aia ar trebui dati afara. M-am uitat peste subiectele de la info si sunt verificate notiuni de baza (pentru o persoana care isi castiga banii ca si programator). Pentru un absolvent de liceu examenul contine cam ce ar trebui sa ii fie verificate cunostintele. Nu e nici greu, nici usor, e exact cum ar trebui sa arate un subiect de bac.

    00
    • Ar trebui dati afara pentru ca nu au stiut sa rezolve acele teste, dar isi fac treaba bine la patron?

      Fuck logic, dude!

      00
    • Atunci sa o luam altfel. Nu stiu ce fac aia la munca dar cu siguranta nu scriu nici un soft. Uita-te putin peste subiecte si spune-mi care dintre ele ar trebui sa-i puna probleme unui programator platit cu cateva mi de euro.
      http://subiecte2017.edu.ro/2017/bacalaureat/modeledesubiecte/probescrise/

      00
    • @ElZorab nu am mai scris cod C++ pe hartie si nici n-am mai lucrat cu graf-uri din ’96

      Observ de asemenea ca niciun subiect nu este legat de baze de date. Majoritatea aplicatiilor reale folosesc intr-un fel sau altul baze de date, un procent mult mai mare decat numarul aplicatiilor ce folosesc grafuri.

      00
  5. arabia saudita nu stiu ce sponsorizeaza … stii cum e cu astia – cat dau banii – aia sar cum li se zice, cum dispar banii – se duc si aia la altii

    o poveste foarte faina despre arabia saudita aici: https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2003/05/the-fall-of-the-house-of-saud/304215/

    din cate vad pe partea de petrol, datorii, etc … eu zic ca mai au maxim 10 ani pe stilul actual de trai

    00
    • baietii cu cearsafuri isi diversifica portofoliul de afaceri ca sa nu sufere prea tare. eu zic sa nu mai facem previziuni pe articole scrise acu’ 15 ani. mai bine analizam toleranta politica a europei fata de aceste maimute ale desertului.

      00
  6. „Unele strazi nu au nici macar trotuare si nici sistem public de iluminat nu gasim peste tot. Despre parc, scoala sau gradinita… nici vorba.”
    Cand ai cumparat erau acolo si acum au disparut?
    Multi cumpara doar pret si apoi incep sa planga ca vor conditii de Beverly Hills si primaria sa faca si sa dreaga.

    00
    • unii nu aveau copii pe vremea când au cumpărat, alții au cumpărat fără să se uite, repede, „că iar se scumpește”, și tot așa.

  7. Pfoaa.. ce de femei azi!

    00
  8. NOU
    #17

    Ar trebuie o regula noua la asigurare: ai BMW, platesti dublu!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)