Știrile zilei – 26 februarie 2013

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. Într-adevăr, Firefox OS rulează este un sistem de operare deschis și poate rula pe hardware low-end, daaaaaar… câți mai sunt dispuși să plătească pentru hardware low-end în plină bătălie a procesoarelor cât mai puternice și a gigabyților de memorie RAM?! :-)

    00
  2. Total de acord, dar acolo Nokia vinde multe dumbphones, nu Lumia 920. Să vedem dacă vor fi telefoanele inteligente cu Firefox OS cele care le vor lua cota de piață.

    00
  3. Spaga aia cu caltabosi face toti banii :))

    00
  4. Eu astept sa vad ca apar si femei in articole de genul celui cu „bani pe bloguri”. Ma cam dispera ca ele apar cand e vorba de campanii la iaurturi sau machiaje.

    00
  5. Asa mult castiga Razvan Pascu? Mi se pare incredibil de mult pentru ce face/scrie.

    00
  6. Update: We just heard from Barnes & Noble spokesperson Mary Ellen Keating. Here’s what she says, „To be clear, we have no plans to discontinue our award-winning line of NOOK products.”

    00
  7. Aia cu Google si dofollow e de rahat.. acum poate sa se supere cine o vrea, dar s-au facut prea bulangii. Or vrea numai ei, bani? Saracii pamantului ce-au devenit. Nu inteleg de ce nu interzic orice tip de link.. sa conceapa alt sistem.

    00
  8. e interesant articolul cu bani din bloguri. eu estimam ca faci cam 2000 pe luna. probabil in perioadele mai bune au fost si atat.

    felicitari si la mai multi!

    00
  9. Vali, poti recomanda, te rog, un plug-in care sa seteze absolut toate linkurile externe cu nofollow? Nu stiu care ar fi potrivit. Nu sunt foarte priceput in alegerea unuia, de aceea ma cam bazez pe recomandarea ta.

    Mersi mult.

    00
  10. Multumesc frumos pentru raspuns. :)

    00
  11. I-au acuzat, i-au arestat, i-au inchis si la anul se duc la chefuri cu ei..Cu cei doi fost minstrii, bineinteles :)

    00
  12. Am ajuns ca niste slugi ai Google-ului. Sa punem nofollow nuhstiu unde ca sa aiba ei serp cu relevanta mai mare, sa faca mai multi bani. In curand va veni momentul cand ma voi despartii total de Google cu toate site-urile pe care le administrez si o sa ma cac pe ei cu serp-ul lor cu tot. Ca deja m-au futut cu image search-ul asta nou.

    00
  13. Ma gandesc ca Barnes&Noble, Amazon si altii de genul nu se bazeaza exclusiv pe vanzarea de ebook readers / tablete. Numai eu cred ca mai luam un Nook doar de pe banii dati pe aplicatii si carti in 2 ani. Cuget ca acolo e tinta mai exacta. Oricum sunt fericit posesor de Nook Tablet (Color-ul i l-am dat tatalui meu – si el extrem de incantat). E o jucarie decenta care-si face treaba. Si o face la 1/3 din pretul altor tablete.

  14. Treaba cu Google e interesanta si da frau imaginatiei.

    In primul rand pentru ca asta poate insemna printre altele ca au inceput sa apeleze la verificari manuale pentru toate domeniile care rankeaza bine pe anumite keywords din google trends. Un bot nu poate detecta daca un articol este sau nu advertorial si de multe ori este dificil si pentru o persoana reala sa faca diferenta intre un articol publicitar platit si unul pe bune. Deci singura chestie care poate explica un asemenea algoritm este verificarea manuala a site-urilor care rankeaza bine pe mai multe tld-uri, fapt de care am devenit constient din ultimul an cand site-urile pe care faceam black seo prin metode private au fost penalizate de nu le mai ridici nici cu un kil de Viagra.

    In al doilea rand pentru domenii low quality gen „jocuri online” se pot comanda advertoriale negative pe domenii mici . Continutul articolului are tenta negativa dar in acelasi timp respecta tos-ul google si paseaza page rankul si relevanta catre domeniul tau pentru ca nu esti obligat sa folosesti nofollow pentru un articol critic. Nimeni nu va fi penalizat si nimanui nu ii va pasa daca un site de rahat are review-uri negative atata timp cat nu iti vinde nimic in mod direct.

    In al treilea rand dupa spusele Google din ultimii ani page rankul este irelevant si poate fi eliminat definitiv. Se pare ca nu este chiar asa si ca pr-ul este si va ramane extrem de important pentru sistemul lor de cautare. Cu toate acestea, ca sa ajungi la un pr5 pe care sa il pastrezi cu anii apeland la metode mai neortodoxe este munca de cateva ore si asteptare de cateva saptamani maxim chiar daca pozitia in Google este si va ramane una slaba.

    Si in al 4-lea rand si cel mai relevant pentru detinatorii de bloguri, spamul in comentarii se va amplifica pentru ca algoritmul Google va acorda o atentie mult mai mare linkurilor nofollow iar sistemele de blogging cunoscute au by default atributul respectiv in linkurile din comentarii. Temele ce modifica structura de baza a paginilor si nu delimiteaza clar comentariile de restul contentului o sa contribuie la ridicarea in rezultate a site-urilor promovate prin comment spam.

    00
  15. @Zoso – Intrebare de clasa I: daca penalizeaza linkurile externe, atunci cumar mai functiona corect algoritmul lor de PageRank ?

    00
  16. Din cate am inteles chestia cu nofollow se pune doar pentru linkurile platite tocmai pt a nu influenta PageRank-ul.

    00
  17. Problema cu Google e ca suntem dependenti de motorul lor de cautare adica de serviciile lor si daca nu ne convin regulile putem sa apelam la un alt motor de cautare, dar din pacate nu exista „un altul” si trebuie sa ne intoarcem cu coada intre picioare la maretul Google. Asa se intampla cand deti monopolul, faci ce-ti trece prin cap si te doare la basca.

    00
  18. @manole: Stai un pic. Deci google are voie sa-mi fure pozele prin image search dar eu n-am dreptul sa-mi trimite in schimb niste vizitatori. Onoare auzi, logica de sluga.

    00
  19. „Do no evil” they say. :))

    00
  20. @agoga100

    Esti la fel de penibil ca aia care injurau RDS dar nu-si reziliau contractul care-l avea cu ei.

    Sa fii listat Google SEPR este o onoare, nu un drept pe care-l detii. Dar na.. tipic suedejilor care cred ca e dreptul lor sa fure electicitate de la stalp…

    00
  21. Sincer ma asteptam sa se faca mai multi bani din bloguri. Bloggerii de top de la noi din tara vad ca invart sume comparabile sub media senior developerilor IT sau a proiectantilor din tot felul de domenii specializate(arhitectura sau proiectare de piese, etc).

    Doar la noi in tara se intampla asta sau cam in toata lumea ?

    00
  22. Google striga in gura mare „vrem sa cotizati la Adwords”

    Intre timp nu pot sa vand cacat din cauza unui site serios si relevant precum Okazii.ro. Exemplu de rezultate relevante intr-o cautare

    00
  23. Goagalul incepe sa-si sape singur groapa … din pacate alternativele inca nu se vad prea bine.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile