blogoAutor:
validuminică, 28 noiembrie 2010, 10:00 1503 40
Dacă sunteţi azi prin Braşov şi aveţi nişte bani de spart, in Piata Sfatului se organizeaza un targ de produse naturiste (sau slow-food). Eu merg acolo pentru dulciuri, care, deşi sunt scumpe, sunt foarte foarte bune.
Poate pui si niste poze cu dulciurile pe care le iei, sa ne bucuram macar vizual.
PS
Ai grija cu tendinta ta de ingrasare!
00
NOU
#3
carbonaru
Sa nu ne lasi asa, ne zici si ce dulciuri naturiste ai luat.
00
NOU
#4
Aberatiu
Renunti la dieta?
PS: zoso, cred ca sunt ceva probleme cu blogul ca de fiecare data cand incerc sa-l deschid cu firefox imi apare asta , dar cu chrome, de exemplu, merge.
00
NOU
#5
noni
Sunt foarte bune fructele uscate, in speciale fructele uscate exotice
cascaval afumat cu scrumbie afumata cu praz si vin rosu de butuc…
00
NOU
#17
darius
Nu sunt cam multe virgule?
00
NOU
#18
Uirebit
De dragul corectitudinii, poate ca nu ar fi fost o ideie rea sa postezi si niscaiva preturi.
Nu de alta, dar ca sa nu aiba o dezamagire cititorii tai la sosirea in Brasov
00
NOU
#19
vali
@Uirebit: am zis in prima fraza ca e nevoie de ceva bani.
sa treaca pe la Iasi, sa vada tinerii ca se mai mananca si altceva in afara de fast-food
00
NOU
#21
FX
si ce ti s-a parut mai bun acolo?
00
NOU
#22
Claudiu
Ai o problema cu adblock; nu imi arata articolele, doar tag-cloud
00
NOU
#23
vali
@Claudiu: ştiu
NOU
#24
claudiu
zoso zi-mi si mie te rog (ca un om cu expertiza pe traseul asta ce te afli) daca e riscant sa plec marti la pranz spre brasov pe dn1 tinand cont ca miercuri e 1 decembrie..merci
te-am vazut vineri pe drumul dintre Brasov si Cheia. Sau mi s-a parut …
oricum, banuiesc ca te indreptai spre bucuresti sa iei o gura de aer proaspat :))
e bine ca ne mai dai si cate o gura de oxigen provincial
00
NOU
#27
vali
@andrei: nu cred.
NOU
#28
cristi
targul de „produse naturiste” e cel mai mare cacat romanesc posibil.
Imi pare rau ca nu am postat pe blogul meu (inca) opinii despre targul curului din Bucuresti, din fata de la Ateneu.
Sincer, am trecut acolo pentru ca ma duceam la un „targ de facultati” de la Sala Palatului.
* Acum, daca nu cumva esti tampit si nu ai vazut un sorici in viata ta (si nu Soric, ci sorici de porc adevarat, nu la figurat) stii ca nu ai cum sa dai 10 ron pe suta de grame de vitel la protap.
Iese un milion de lei kilu de vitel la protap – si astia cu ragurile nu dau bonuri!!!! Adica, in supermarket ar trebui sa fie 124 de lei kilu de carne? DE ZECE ORI MAI SCUMP!?!?
* Am vazut carnati la 50 de lei kilu. Carnati. Cand in supermarket pastrama de Sibiu e 30 de lei kilu’. Slana, celebra slana alba era la targul pentru dat tepe la 25 de lei kilu’!? Deci kilu de slanina alba fara carne, vandut la un „targ” costa cat kilu’ de pastrama de la standul de „naturale” din Crangasi??? DE CE!??
* Apoi vinul. La acelasi om care avea carnea cu un milion kilu’ se vindea vin cu 6-7 ron litrul. Vin. Cu 6 ron litrul. Vin de anul asta, cand nu s-au facut struguri nici pentru „uzul taranilor” daca ma intelegeti.
Am luat 2 litri de „must” si mi-am dat seama ca era 40% must adevarat si restul de 60% era apa cu zahar… pentru cine stie cum se face „vinul de surcica”.
Scria cineva mai sus de zacusca la 15 lei – aici era 10 lei borcanul de 400g.
* Ma nene, cat de „naturist” sa fii incat in supermarket sa coste 3,5 lei un borcan si la tine (daca am adauga si TVA-ul, nu!?) ar fi 12,5 lei?
* Imi spune cineva care e duda cu gemul de Topoloveni? De ce un borcan mic costa 10 lei si un borcan de gem de alta firma, 60% fruct, 1kg costa 7 lei? (apropos, dati iama in gemul Fravil de piersici – se vinde in kaufland. Lotul de anul trecut era facut ca la mama acasa – in unele borcane am gasit bucati de piersica… FOARTE BUN!! Si numai la 7 lei borcanul de 1kg!)
* „Micii portionati” facuti din marfa de supermarket erau la pret cat de cat ok pentru un balci LOL.
Asta e „lista scurta” de impresii din targul de tepari naturisti din Bucuresti.
Preturi DUBLE fata de supermarketuri, in conditiile in care aia nu dau bon, nu-i inregistreaza nimeni nicaieri…
@Cristi
Magiunul de Topoloveni e 100% fruct. E pretul corect. N-ai decat sa cumperi alte gemuri, la 6 lei…de fapt, sunt si mai ieftine.
Zacusca naturista la 15 lei? Hmm..ai habar cat costa rosiile bio? Cat de „mari” cresc? Daca e intr-adevar eco/bio e iarasi pretul corect.
E drept, la targurile eco/bio/naturiste sunt si multi impostori dar nu poti compara produsele intre ele. Asta daca intr-adevar sunt naturiste.
Personal, incerc sa cumpar tot timpul produse cat mai naturale. Cumpar oua ecologice din supermarket la 90 bani, lapte imi aduce un taran la 5 lei 2 litri si in rest, am o sursa pt restul produselor eco/bio de unde ma aprovizionez..si aici vorbesc de paste, condimente, dulciuri..cam tot ce gasesti si in supermarket.
Dar, micile placeri condimenteaza viata asa ca mai iau si din supermarket cate un cola sau mai stiu eu ce porcarie.
00
NOU
#32
cristi
@Claudiu… rosii mai „bio” decat la bunica (fertilizate cu gainat de gaina) nu cred ca exista. Si bunica chiar nu scoate zacusca la 15 lei borcanul, fara TVA.
Si gemul de topoloveni e 100% fruct daca nu are nimic in plus. Reteta bunicilor de gem contine si zahar – asta inseamna ca nu mai are cum sa fie 100% fruct.
Batrana mea face niste gemuri de… si reteta ei e o cana de visine, o cana dezahar, de exemplu… adica 50% fruct. Got it?
Topoloveni e acelasi rahat ca si alta zona din tara. Daca 3 prostani fac reclama la tv si schimba eticheta de pe borcan, nu inseamna ca in romania nu se mai face gem bun. LOL!
Pastele bio cum sunt? Se cultiva grau in ghiveci?? LOL!
Cristi… rosii bio de la bunica nu sunt bio atata timp cat samanta din care iese e modificata genetic.. ma rog, prea modificata genetic ca toate semintele sunt oarecum modificate/tratate.
Crede-ma, am crescut „la tara” si stiu dedesubturi. La fel si in agricultura ecologica mai stiu „cate ceva”.
Bunica ta nu scoate zacusca la 15 lei pentru ca ea nu plateste chirie, angajati, taxe, etc. Costul de productie fata de pretul real al produsului in agricultura ecologica e undeva la 30% pe cand in productia industriala costul de productie e in general sub 10%.
Ai habar cat sunt comisioanele pentru a intra pe raftul unui supermarket? Dar astea evident sunt detalii…
Ingrediente magiun topoloveni (am un borcan la mine): prune proaspete romaneste, 1 kg magiun se obtine din 4 kg prune. Contine zaharuri naturale.
Produs pasteurizat, fara e-uri, fara conservanti.
Si intr-adevar la Magiunul de Topoloveni platesti si „brandul”.
00
NOU
#35
Sofokle
Gata! O sa deschid un targ de produse artificiale si legume imbogatite chimic, ca prea multe targuri naturiste si bio au aparut ca ciupercile dupa ploaie.
00
NOU
#36
Adina
Am fost si eu si am luat niste prajiturele, au fost delicioase!;)
00
NOU
#37
lichu
Cei mai tari mi s-au parut niste ungurasi de langa Miercurea Ciuc cu cascavaluri: Trapist, Tilsit, Suga, cascaval cu chimen, cu ardei, cu piper, cu usturoi, etc. Asta e gustul de cascaval adevarat. Cel mai ieftin Trapist 28 lei kg, celelalte la 35 lei kg. In supermarket gasesti cascaval si la 20 lei kg, dar ala nu e cascaval, e un cas cu ceva lapte praf.
00
NOU
#38
Spock
Imi aduc aminte de un banc:
Produsele bio sunt acele produse care sunt stropite (cu chimicale) noaptea.
Imi pare rau ca n-am fost la Brasov, imi plac produsele naturiste. Bine, sunt sigura ca va fi si pe-aici prin Bucuresti un targ de gen..sau poate ca este deja Ma interesez, mi-ai facut pofta de prajituri de casa. As manca o ciocolata de casa..aveau pe-acolo?
Am uitat sa-ti spun, imi place ca ai facut multe poze Asta apreciez eu cel mai bine Ne-ai bagat bine in atmosfera de-acolo, asta-i fain..si cred ca asta era si ideea, nu?
Ce-ar merge o shaorma din produse naturiste.
Poate pui si niste poze cu dulciurile pe care le iei, sa ne bucuram macar vizual.
PS
Ai grija cu tendinta ta de ingrasare!
Sa nu ne lasi asa, ne zici si ce dulciuri naturiste ai luat.
Renunti la dieta?
PS: zoso, cred ca sunt ceva probleme cu blogul ca de fiecare data cand incerc sa-l deschid cu firefox imi apare asta , dar cu chrome, de exemplu, merge.
Sunt foarte bune fructele uscate, in speciale fructele uscate exotice
Nu stiu de ce, dar cand ai pomenit de dulciuri naturiste imi vine in minte doar turta dulce si acadele d’alea rosii facute din zahar. :salivez:
Deja imi imaginez niste prajituri de-alea „de casa” asa de gustoaseeee.. Ma pun si eu pe gatit azi :))
Trebuie sa trag si eu o fuga!;)
da, toate sunt bune
Delicious :>
vezi ca in ultima poza te-a luat la ochi unu’ :))
Dulciuri ? Mmm….. I’m on my way to Brasov
15RON un borcan de zacusca? naturista naturista, dar da-o dracu de treaba ca cu 15 RON fac 5 borcane…
ABP iti filtreaza tot continutul blogului
Sweeeeet
cascaval afumat cu scrumbie afumata cu praz si vin rosu de butuc…
Nu sunt cam multe virgule?
De dragul corectitudinii, poate ca nu ar fi fost o ideie rea sa postezi si niscaiva preturi.
Nu de alta, dar ca sa nu aiba o dezamagire cititorii tai la sosirea in Brasov
@Uirebit: am zis in prima fraza ca e nevoie de ceva bani.
sa treaca pe la Iasi, sa vada tinerii ca se mai mananca si altceva in afara de fast-food
si ce ti s-a parut mai bun acolo?
Ai o problema cu adblock; nu imi arata articolele, doar tag-cloud
@Claudiu: ştiu
zoso zi-mi si mie te rog (ca un om cu expertiza pe traseul asta ce te afli) daca e riscant sa plec marti la pranz spre brasov pe dn1 tinand cont ca miercuri e 1 decembrie..merci
@claudiu: nu cred sa fie problema.
te-am vazut vineri pe drumul dintre Brasov si Cheia. Sau mi s-a parut …
oricum, banuiesc ca te indreptai spre bucuresti sa iei o gura de aer proaspat :))
e bine ca ne mai dai si cate o gura de oxigen provincial
@andrei: nu cred.
targul de „produse naturiste” e cel mai mare cacat romanesc posibil.
Imi pare rau ca nu am postat pe blogul meu (inca) opinii despre targul curului din Bucuresti, din fata de la Ateneu.
Sincer, am trecut acolo pentru ca ma duceam la un „targ de facultati” de la Sala Palatului.
* Acum, daca nu cumva esti tampit si nu ai vazut un sorici in viata ta (si nu Soric, ci sorici de porc adevarat, nu la figurat) stii ca nu ai cum sa dai 10 ron pe suta de grame de vitel la protap.
Iese un milion de lei kilu de vitel la protap – si astia cu ragurile nu dau bonuri!!!! Adica, in supermarket ar trebui sa fie 124 de lei kilu de carne? DE ZECE ORI MAI SCUMP!?!?
* Am vazut carnati la 50 de lei kilu. Carnati. Cand in supermarket pastrama de Sibiu e 30 de lei kilu’. Slana, celebra slana alba era la targul pentru dat tepe la 25 de lei kilu’!? Deci kilu de slanina alba fara carne, vandut la un „targ” costa cat kilu’ de pastrama de la standul de „naturale” din Crangasi??? DE CE!??
* Apoi vinul. La acelasi om care avea carnea cu un milion kilu’ se vindea vin cu 6-7 ron litrul. Vin. Cu 6 ron litrul. Vin de anul asta, cand nu s-au facut struguri nici pentru „uzul taranilor” daca ma intelegeti.
Am luat 2 litri de „must” si mi-am dat seama ca era 40% must adevarat si restul de 60% era apa cu zahar… pentru cine stie cum se face „vinul de surcica”.
Scria cineva mai sus de zacusca la 15 lei – aici era 10 lei borcanul de 400g.
* Ma nene, cat de „naturist” sa fii incat in supermarket sa coste 3,5 lei un borcan si la tine (daca am adauga si TVA-ul, nu!?) ar fi 12,5 lei?
* Imi spune cineva care e duda cu gemul de Topoloveni? De ce un borcan mic costa 10 lei si un borcan de gem de alta firma, 60% fruct, 1kg costa 7 lei? (apropos, dati iama in gemul Fravil de piersici – se vinde in kaufland. Lotul de anul trecut era facut ca la mama acasa – in unele borcane am gasit bucati de piersica… FOARTE BUN!! Si numai la 7 lei borcanul de 1kg!)
* „Micii portionati” facuti din marfa de supermarket erau la pret cat de cat ok pentru un balci LOL.
Asta e „lista scurta” de impresii din targul de tepari naturisti din Bucuresti.
Preturi DUBLE fata de supermarketuri, in conditiile in care aia nu dau bon, nu-i inregistreaza nimeni nicaieri…
pot sa te scot din RSS? pot? pot?
@ccd: DO YOU FEEL LUCKY, PUNK?
@Cristi
Magiunul de Topoloveni e 100% fruct. E pretul corect. N-ai decat sa cumperi alte gemuri, la 6 lei…de fapt, sunt si mai ieftine.
Zacusca naturista la 15 lei? Hmm..ai habar cat costa rosiile bio? Cat de „mari” cresc? Daca e intr-adevar eco/bio e iarasi pretul corect.
E drept, la targurile eco/bio/naturiste sunt si multi impostori dar nu poti compara produsele intre ele. Asta daca intr-adevar sunt naturiste.
Personal, incerc sa cumpar tot timpul produse cat mai naturale. Cumpar oua ecologice din supermarket la 90 bani, lapte imi aduce un taran la 5 lei 2 litri si in rest, am o sursa pt restul produselor eco/bio de unde ma aprovizionez..si aici vorbesc de paste, condimente, dulciuri..cam tot ce gasesti si in supermarket.
Dar, micile placeri condimenteaza viata asa ca mai iau si din supermarket cate un cola sau mai stiu eu ce porcarie.
@Claudiu… rosii mai „bio” decat la bunica (fertilizate cu gainat de gaina) nu cred ca exista. Si bunica chiar nu scoate zacusca la 15 lei borcanul, fara TVA.
Si gemul de topoloveni e 100% fruct daca nu are nimic in plus. Reteta bunicilor de gem contine si zahar – asta inseamna ca nu mai are cum sa fie 100% fruct.
Batrana mea face niste gemuri de… si reteta ei e o cana de visine, o cana dezahar, de exemplu… adica 50% fruct. Got it?
Topoloveni e acelasi rahat ca si alta zona din tara. Daca 3 prostani fac reclama la tv si schimba eticheta de pe borcan, nu inseamna ca in romania nu se mai face gem bun. LOL!
Pastele bio cum sunt? Se cultiva grau in ghiveci?? LOL!
@Claudiu, click:
https://youtube.com/watch?v=OC6tSVEKUzQ&feature=related
https://youtube.com/watch?v=t5s-sOD74Tc&feature=related
Cristi… rosii bio de la bunica nu sunt bio atata timp cat samanta din care iese e modificata genetic.. ma rog, prea modificata genetic ca toate semintele sunt oarecum modificate/tratate.
Crede-ma, am crescut „la tara” si stiu dedesubturi. La fel si in agricultura ecologica mai stiu „cate ceva”.
Bunica ta nu scoate zacusca la 15 lei pentru ca ea nu plateste chirie, angajati, taxe, etc. Costul de productie fata de pretul real al produsului in agricultura ecologica e undeva la 30% pe cand in productia industriala costul de productie e in general sub 10%.
Ai habar cat sunt comisioanele pentru a intra pe raftul unui supermarket? Dar astea evident sunt detalii…
Ingrediente magiun topoloveni (am un borcan la mine): prune proaspete romaneste, 1 kg magiun se obtine din 4 kg prune. Contine zaharuri naturale.
Produs pasteurizat, fara e-uri, fara conservanti.
Si intr-adevar la Magiunul de Topoloveni platesti si „brandul”.
Gata! O sa deschid un targ de produse artificiale si legume imbogatite chimic, ca prea multe targuri naturiste si bio au aparut ca ciupercile dupa ploaie.
Am fost si eu si am luat niste prajiturele, au fost delicioase!;)
Cei mai tari mi s-au parut niste ungurasi de langa Miercurea Ciuc cu cascavaluri: Trapist, Tilsit, Suga, cascaval cu chimen, cu ardei, cu piper, cu usturoi, etc. Asta e gustul de cascaval adevarat. Cel mai ieftin Trapist 28 lei kg, celelalte la 35 lei kg. In supermarket gasesti cascaval si la 20 lei kg, dar ala nu e cascaval, e un cas cu ceva lapte praf.
Imi aduc aminte de un banc:
Produsele bio sunt acele produse care sunt stropite (cu chimicale) noaptea.
(sa nu vada lumea)
Imi pare rau ca n-am fost la Brasov, imi plac produsele naturiste. Bine, sunt sigura ca va fi si pe-aici prin Bucuresti un targ de gen..sau poate ca este deja Ma interesez, mi-ai facut pofta de prajituri de casa. As manca o ciocolata de casa..aveau pe-acolo?
Am uitat sa-ti spun, imi place ca ai facut multe poze Asta apreciez eu cel mai bine Ne-ai bagat bine in atmosfera de-acolo, asta-i fain..si cred ca asta era si ideea, nu?