Comunicaţii Mobile e un pliant publicitar făcut pe principiul “client generated content”. Adică dai reclamă şi primeşti PR favorabil. Nu dai? Nasol, tată, ia să scriem noi la condicuţă verzi şi uscate. Ion Vaciu, fondatorul minunatei reviste, are şi agenţie de PR, Mobile PR Agency, care tot în zona asta lucrează, pentru că acolo sunt bani, a mirosit el. Nenea Vaciu e suparat pe mine pentru chestia cu Călin Tatomir şi scrie:
E vorba despre băgarea în seamă a unor bloggeri „celebri” pe subiecte serioase care ţin de industria înaltelor tehnologii. Astăzi, de pildă, unul dintre personajele virale imaginează un scenariu al plecării obligat-forţate a fostului director general Microsoft România de la cârma companiei. Nu lipsesc din scenariul de tabloid hărţuirea sexuală, nici uneltirile de culise împotriva unor colegi de la conducerea HP pe care Tatomir i-ar fi obligat să plece din companie (deşi mulţi părăsiseră firma înainte de a ajunge el la Microsoft), nici alte bombiţe picantereşti şoptite la urechea bloggerului de către „un bun prieten” de-al lui Tatomir.
Nu sunt avocatul lui Călin Tatomir, nu avem interese comune, însă acest tip de limbaj şi de comportament trebuie să atragă atenţia oamenilor de comunicare din companii asupra confuziei din capul multor „scriitori de blogguri”, care confundă poplaritatea lor cu justeţea faptelor analizate sau imaginate. Criteriul esenţial în stabilirea unui bun diagnostic pe piaţa IT&C cred că rămâne, totuşi, analiza obiectivă şi echilibrată bazată pe informaţii verificate din cel puţin două surse credibile (adică principiul esenţial al jurnalismului).
Aici am niste obiecţii. Colegii ăia mulţi care au plecat inainte erau cam doi. Apoi, dl. Vaciu l-a cam pupat în fund pe Tatomir de când s-a instalat, ba chiar şi înainte de asta. Deh, e bine să ai prieteni dezinteresaţi în industria despre care scrii, nu ştii niciodată când îţi pică un contract de publicitate. Trei, limbajul şi comportamentul autorului acestui blog au atras atenţia tuturor, mai ales când au citit aici prima oară despre precarea lui Tatomir, nu pe broşurici care supravieţuiesc din mila jucătorilor din industrie, pentru ca n-au nici circulaţie si nici reach.
Ce face Ion Vaciu nu e nou in mediul jurnalistic.
@Ionut Oprea, @Zoso – nu fiti rautaciosi, sunt sigur ca i-a corectat Microsoft Office termenul, scris de altfel corect de el
„Blogguri”:)
omul e expert, da? ştie el mai bine…
plm, cum iti permiti tu sa-ti dai cu parerea despre subiecte serioase din industria inaltelor tehnologii?!? Bloggurile sunt cu lolcats si filme funny de pe youtube si vaicareli despre trafic aglomerat, hai sa stam in banca noastra.
inca un pizdulic.
„un bun prieten DE-AI lui Tatomir”.
„Cabinetul Călin Tatomir” are sigla „CCT”… bun asa
Musiu Zoso, abea aţi zgâriat simpatica şi fascinanta lume a aitiului românesc, în care noi ne concurăm cu noi după ce ne-am demarcat teritoriile, în care …
Şi ca să nu se spună că trag cu ochiul numai pentru mine, să ne amintim memorabila zi de 11 sep 2001, când idioţii ăia de alkaidişti au dat cu avioanele-n turnuri, mascând ştirea zilei: HP cumpăra Compaq.
Aşa, şi?
Păi în Romanica, Compaq, pardon de bubufonie, tocmai câştigase acel faimos contract de aiti-izare a casei de tăiat pensii şi alte ajutoare, câştigare soldată cu contestaţii până la Allah din partea concurentului HP (mda, frate-frate, da’ dilu-i pe bani).
Acum, cu Compaqu’ en proprietee, pardon mon francais, HP a tăiat brusc un an de proteste şi contestaţii. Păi avea de lucru, nu? Şi are în continuare, că nu am auzit de vreo tăiere de pamblici sau panglici (depinde de partid).
Şi acum vine micşunica. Cine a chiştigat contractul cu casa aia, la Compaq, în 2000-2001?
Directorul de vânzări al Compaq la acea vreme.
Ghicitoarea e evidentă: cine era director de vânzări Compaq Ro înainte de preluarea de către HP?
vorba lu’ Depp: „Once a pirate, always a pirate”
ce ma bucur cand vad ca le dai asa subtil cu rahat pe la nas incat ei nici nu realizeaza, frumos!
pt. cct:
Epoletu’, epoletu’, epoletu’, epoletu’
Nu-l ajuta pe baietu’, nu-l ajuta pe baietu’
Ca se cere competentaaaaa
Dar si plata la scadentaaaa!
„Colegii ăia mulţi care au plecat inainte erau cam doi.” …din 5 cati ai mentionat tu, nu?
Cam mare procentajul de informatie gresita…
@Greuceanu Puteau sa fie din 4 din 5. Relevanta se mentine IMHO. Nu cu CT a inceput declinul filialei, mai de de mult. Sa zicem cu Artopolescu?
@RONUA.RO: ignore the troll.
@ DAN PANDREA
“un bun prieten DE-AI lui Tatomir”. Greu, cu limba romana ! Da, e corect. Un bun prieten dintre ai lui Tatomir. De acolo vine. Se acorda. Dar daca tie iti place sa zici „un bun prieten dintre al lui Tatomir”, nu ma pot baga eu. E placerea ta. Cand toata lumea zice „o prietena de-a mea”, ajungi sa crezi ca asa e corect. Dar este „o prietena de-ale mele”. Punem mana si invatam, dupa aia corectam, da ?
aoleu, ce ma streseaza vaciu asta pe facebook…
@blonda si pe mine m-a stresat odata pe facebook, dar i-am dat cu firma in cap. Se dadea cult in nu stiu subiect, am uitat :-s
@zoso am vazut siteul fitzuicii sale si m-am minunat ca si pe domeniul de IT&comunicatii exista o publicatie comunista ca layout si abordare. Omul, dupa moaca si pregatire putea sa fie maxim un redactor la Magazin Agricol, ceva
@emi: pai, scopul lui nu e sa arata bine revista, ci sa faca bani.
@zoso aici te contrazic, unii pun mai mult pret pe o revista care arata bine si are content bun decat pe una „limbista”
pe vaciu ala il stiam drept un ciudat care venea intotdeauna la evenimente cu başoalda aia după el si punea intrebari „grele”. n-am stiut ca are si opinii. desi, la ce seceta e in presa de IT, e normal sa aiba tocmai opinii din astea.
@cristean: cred ca si eu il stiu de pe la conferinte.
da, criza naşte noi prietenii. apăr cu pieptul gol pe cine imi dă să mănânc!