Inteleg de ce au americanii arme

In drumul de azi noapte catre Bucuresti am inteles de ce americanii au arme. Pur si simplu e mai usor sa ii explici unui om anumite lucruri. Cum ar fi:

  • la ce foloseste oglinda retrovizoare. in mare, la a te uita in ea de 2-3 ori, dupa gust, inainte de a te apuca de depasiri.
  • de ce nu e bine sa ii bagi unuia care iti vine din fata pe banda ta luminile in ochi. pentru ca il orbesti. incetinesti, il lasi sa treaca, da-l in ma-sa daca e bou.
  • de ce atunci cand un client vrea ceva, te executi, nu iti cauti altceva de treaba. am asistat la o cearta penala intre doi angajati intr-un petrom, care nu se hotarau care sa ii vanda o vigneta unui austriac.
  • ca atunci cand unul te depasesti nu accelerezi si razi ca boul
  • ca nu trebuie sa incetinesti de fiecare data cand vezi o masina de politie. si nu de la 130 la 80. esti pe autostrada, esti in legalitate, de ce ma-ta incetinesti?
  • ca in curba mergi cu viteza care iti permite sa stai pe banda ta
  • ca banda a doua la urcat nu e pentru camionul care vrea sa depaseasca toate camioanele care merg cu aceeasi viteza

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Completare:

    -ca sa-ti poti lasa masina parcata fara grija… Mai stii BMW-ul despre care scriai, ala cu geamul spart? Uite-l:

    00
  2. Inteleg ca ai scris in graba acest post. :)

    00
  3. punctul suplimentar pt ce este?

    00
  4. Americanii au arme, pentru ca… sunt prea stresati ca sa mai aiba suficienta rabdare (printre altele).

    00
  5. iata un post pe sufletul meu….ar mai fi multe motive de adaugat pentru a avea arme.
    si pentru ca vecinul de sus psihopat care vrea sa-ti intre in casa sa-si vada de viata lui?

    00
  6. Dar romanii de ce au arme ?

    00
  7. Noroc ca nu sunt arme la noi ca la americani. Ce popor cu sange fierbinte si ce cultura avem numai de bine nu era…..

    00
  8. americanii au atata arme incat dau si israelienilor si palestinienilor… poate imprumutam si noi ceva ;)

    00
  9. Au arme sa se impuste intre ei ? Pentru ce i-as da arma lu’ gogu, sa se imbete, se urca la volan, ma loveste ca deh’ e beat, se da jos si-mi fute doua in pept, asa pentru ca el e gogu si astazi i-a fatat nevasta..

    00
  10. Asta e frumoasa si iubita noastra tara

    00
  11. deci pana la urma ajungi in Bucuresti. Nu te fur scurt la un soare? Pe Manafu l-am rapit deja

    00
  12. =)) Înţeleg că eşti de acord şi cu pedeapsa capitală, că şi aia explică nişte treburi interesante… =))

    00
  13. Ohoo..daca aveau românasii nostrii arme…scadea poplatia tarii rau de tot, zilnic, la secunda:))

    00
  14. Si pentru ca nu au romanii arme ai ajuns neimpuscat acasa?:)
    Sau te-ai intalnit cu un american?
    Sau tu conduci perfect si trebuie impuscati cei care gresesc?
    Sau…

    00
  15. NOU
    #15

    Ca atunci cand ai in fata o coloana de masini pe autostrada, nu ai in ce parte sa te dai, cand e aglomerata si prima banda, decat daca zbori….

    00
  16. ai mai lasat un punct si nimic dupa el. vroiai sa ne mai spui ceva? :)

    00
  17. Cred ca daca s-ar da drumul la arme ca in America, ala de zici ca sta ca boul si cand il depasesti rade (tot ca boul), ti-ar trage si un glont la roti sa fie si mai buna poanta.

    00
  18. cat adevar….exact asa se intampla…numai ca tu le ai tinut minte sa le enumeri. mai poti pune:

    -cand ploua in bucuresti nu mai mergeti cu a 2 a cu 25 la ora ca de aia ati dat 10.000-50.000 de euro pe masinile alea sa mearga si pe ploaie.

    – daca aveti logan si inainte ati avut dacia 1300-1310 sa nu credeti ca loganul e masina suprema. nu iesiti sa depasiti pe banda de viteza, ca unele masini mai bune ca cea autohtona pot sa vina cu 200km/h, sau macar aveti bunul simt sa semnalizati.

    00
  19. chiar aseara era la stiri unu impuscat de altul care i s-a parut ca sta cam mult la stop :))….ar fi „distractiv” daca am avea toti arme…
    ps: iar faza cu incetinitul la vederea politiei este epica…toti bizonii fac asta si am ajuns la gradul in care zambesc de fiecare data cand il vad pe unul facand asa :)

    00
  20. Ai fost pe pitesti bucuresti nu?

    00
  21. Adevarul e ca unii romani sunt niste cretini. Probabil ca si americanii ii au pe ai lor. Insa mai bine ca nu avem arme, ca ar fi foarte multe crime. :) Cum sunt multi fara minte, ar gresi si apoi tot ei te-ar impusca.

    00
  22. @RazvanC mai ales dupa meciuri de fotbal :D

    00
  23. Cel mai rau ma enerveaza aia de accelereaza cand ii depasesti . De parca ar fi concurs dracu’ ! :|

    00
  24. Nu Zoso, pentru asta au africanii arme.
    Americanii au arme din urmatorul motiv:
    „A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.”
    Au arme pentru a-si apara libertatea de un eventual guvern federal care incalca constitutia.

    00
  25. au si romanii arme stai linistit. doar au fost mediatizate atatea cazuri de-a lungul timpului

    00
  26. Da’ pe tine ce te opreste sa-ti iei o arma? E vreo lege care-ti interzice?

    00
  27. Neah, motive sunt cu mult mai multe si mai importante.
    Stiau astia de ce nu dau liber la arme.

    00
  28. daca romanii ar avea arme, i-ar impusca pe altii in ochi… ah stai ca deja s-a intamplat :) etc

    00
  29. @Octav.. :)

    Ar fi jmen ca orice dezacord intre persoane sa se rezolve cu pistoleala :)
    „Iar imi dai rest bumboane?! BANG!”

    00
  30. Un banc sexist: Cica de ce s-ar uita femeile in oglinda retrovizoare? Pai nu s-au uitat si dimineata in oglinda?

    00
  31. Personal mi se rupe de restictionarea armelor, dar sunt un pic impotriva sa aiba toti acces la ele. Nu din cauza ca ar fi un lucru rau sa te aperi, ba din contra. Totusi e ok cand intra unu peste tine in casa sa stie ca n-ai arma, chiar daca el are. E diferenta dintre a te ucide preventiv si a-i fi jena sa ucida degeaba. Per ansamblu oricum mor mai multi in accidente rutiere decat in atacuri armate. Stiu ca spun astia ca sa poarte toti paznicii arme. De ce, ca sa fie victime sigure ? Esti paznic ?fara arme :) ,Oricum, nu exista o relationare directa intre numarul de arme „private” si omucideri, poate decat la capitolul sinucideri (adica omu isi targe un glont in cap decat sa se arunce de pe bloc, nu ca numarul de sinucideri scade). Personal am fost jefuit cu arma cu gaz in buzunar :). Mi-au luat banii, mi-au lasat arma, buletinul si portofelul (radea ala ca pt 40 de lei cat mi-au luat nu ma duc la politie, dar daca fura arma cam trebe sa ma duc, asa ca mi-au lasat cam tot in afara de bani). Degeaba ai arma daca inima nu te lasa sa o folosesti :) ca n-ai de ce. Tir-ul e fain, sa tragi in oameni nu e misto. Per ansamblu si cu si fara arme in atacuri civle e acelasi lucru. Cand ataci insa o banca, se lasa cu victime mai ales daca :( daca legea ii lasa pe gardieni sa poarte arme de foc.

    Ma gandeam ca ar fi misto ca toti oamenii peste 35 de ani(am multi ani pama atunci) fara istoric penal sau psihiatric sa fie lasati sa poarte arme la liber :). De ce 35 ? Pt ca ai probabil deja o familie si un mediu pe care ai de ce sa-l aperi. Si esti destul de „copt” sa nu scoti arma degeaba, intr-o situatie banala (de genul jaf penal). Plus ca interlopului nu-i e frica de cel jefuit, ci de reactia celor din jur. Va jefui pe cei slabi, ca nu vrea complicatii. E najpa sa ai 50 de oameni cu arme si care stiu ce apara in cartier si care s-au hotarat ca tre sa te starpeasca . Mult mai rau decat de 50 adolescenti inarmati din clanul rival. Si a ataca unul din „neigbourhood” inseamna sa belesti carasul cu „neighbourhood”-ul. Adica zeci de martori cand te inhata. Ca n-ai cum sa nu te inhate candva daca te ocupi cu asta. Ciar si daca vecinii nu te accepta (sa zica ca erai cam cretin si exuberant, dar in general ok) belesti cariciul.

    E mult de vorbit dar traficul rutier sau criminalitetea „infantila” nu sunt motive de legalizare a armelor. Pt ca violenta sa-i zicem „infantila” (16-25 de ani) va exista oricum, si singurul efect al reprimarii va fi radicalizarea violentei impotriva si din parta unor oameni recuperabili (teenagers si teribilisti).

    Sincer vreau sa vad ceva de genul : de la 16 ani poti sa conduci masina, de la 18 poti sa bagi chimie in tine, de la 21 poti sa votezi,de la 35 poti sa ai arma fara a face parte din trupe specializate. Criminalitatea pur informatica si dezinteresata, consumul personal cretin de substante ciudate, ca si pirateria in scopuri personale pasibile de amenzi civile simbolice (5-10 mil lei vechi de ex) si atat, fara penal, cazier sau procese cretine de la vendori. Ce faci ? esti dealer de droguri ? Spargi servere si vinzi informatii ? Atunci belesti carasul. Vinzi dvd-uri pirat ? Nashpa. Modfici virusi de-ampla de amuzament si stai varza pe thc sau te manifesti alcoolic dar nonviolent in public? Niste amenzi civile transformabile in munca pentru comunitate ar fi ok.

    Nu stiu cum suna asta pt puritani de diverse specii, dar asa vad eu treaba.

    Hai ca ma risc sa dau si submit, ca de obicei ma abtin :) Lol:)

    00
  32. Armele sunt utile pentru varianta in care iti intra vreun hot in casa. E logic sa poti sa-ti aperi proprietatea (a se include si prietena in aceasta multime :D)

    00
  33. poate ca e mai bine sa n-avem astfel de ”argumente”
    imagineaza-ti o faza lunga insotita si de-o gaura-n parbriz … asa preventiv ! :D

    00
  34. Oriunde te-ai afla nu este absolut necesar sa te si urci la volan ca sa simti nevoia de a impusca pe cineva!
    Pfffff….

    00
  35. Si pt asta ai scoate arma? Ai probleme serioase ba baiatule..

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.