Sunt trei tipuri de oameni pe lumea asta, și toți pot fi clasificați după pepene.
Cei care mănâncă singură felie.
Cei care mănâncă până nu mai pot.
Cei care nu se opresc decât după ce li se face rău.
Sunt categoria a treia. Și mândru de asta.

Sunt trei tipuri de oameni pe lumea asta, și toți pot fi clasificați după pepene.
Cei care mănâncă singură felie.
Cei care mănâncă până nu mai pot.
Cei care nu se opresc decât după ce li se face rău.
Sunt categoria a treia. Și mândru de asta.

Dacă tot nu moare, să sperăm măcar că se chinuie
Ăsta era comentariu pentru articolul precedent, nu ?
Ce poti sa spui despre Ilici, dar si despre Vali in timp ce mananca pepene?
Categoria a patra: bag doua felii. As mai putea, dar dupa aia trebuie sa fac prea multe drumuri la buda.
Cu cât mai mult, cu atât mai bine!
4-sinucidere nocturna= categoria 2 facuta la 10-11 seara :)))
2, ca nu mi se poate face rau de la pepene. Cumpar unul de 8-10 kg „pentru familie”, familia mananca o felie si eu jumatate de pepene, asta pana sa ajunga in frigider. E important sa te hidratezi.
Si eu care credeam ca e un articol despre nitratii din pepene si despre faptul ca zeama e rosie
Lasă, că pe lângă nitrați e și multă citrulină, nici nu știi ce bine face aia și nu e mit (ca ăla cu vinul roșu).
5.Mănînc pînă nu mai pot, nu mi se face rău, dar aș mai mînca.
Depinde cât de bun e pepenele. Pot fi in toate 3
Mai e si categoria care te bate la cap ca de ce ii spui pepene si nu lubenita sau harbuz, pentru ca „se stie” ca lubenita e pepenele rosu, iar pepenele „adevarat” e cel galben, si nu doar atat, cel galben cu suprafata aspra, nu cel galben cu suprafata neteda.
Adica exista lubenita si exista pepenele (galben), sanchi.
Am avut o discutie identica acum cativa ani cu un vecin pe tema asta, numa’ ca nu a sarit la bataie cand i-am zis ca pentru mine sunt pepeni toti si ca „lubenita” sa si-o bage in cur cu atentie si ingrijorare.
Nu pepene
Nu lubenita
Nu harbus
L E B E N I T A
joac-o p-asta!
exista o zona in care se pronunta libinita, dar se refera la dovleac.
Eu știu harbuz și pepene – după tată și pepene și pepene galben – după mamă. Harbuzul poate fi roșu sau galben, iar pepenele tot așa, doar că seamănă la gust cu papaya.
Nu merge cu bere.
Aviz amatorilor…
Unele loturi de pepene sunt cu multe adaosuri (mai ales cei din Turcia) si puteti ajunge la urgente.
Daca observati ca incepeti sa faceti retentie de apa, opriti consumu’ de pepene rosu.
Am un vecin care mananca literalmente orice, oricand fara sa i se faca rau. I-a pus capac penele rosu dupa mai multe zile in care a mancat, in medie, un pepene de 10 kile/zi.
Ce inseamna „adaosuri”? La Dabuleni nu se pun „adaosuri”?
Un pepene de 10kile are 9+L de apa. Si daca bei apa vietii, din cel mai parau limpede, adusa de zamolxe in carafa lui speciala, cateva zile la rand tot ai probleme.
Eu am patit o data , nu o sa va vina sa credeti, mi s-a facut rau dupa ce vreo saptamana am mancat in fiecare zi doua kg de napolitane. Nu mancati napolitane!
10 kg de penene zilnic cred ca ucide pe oricine, nu e nevoie de adaosuri. ce-i prea mult strica, vorba asta e sfanta (vedeti „intoxicatia cu apa”, gen ..)
Mie mi s-a făcut rău o dată de la un grătar. Am avut doar mici. Nu multi, cate 3-4 de fiecare. Așa rău mi-a fost a doua zi, abia m-am ridicat să duc la SGR cele 45 cutii de bere băute cu cei 2 prieteni în seara precedentă.
Morala: nu mâncați mai mult de 2 mici!
@unsarb. Asta e din categoria „am băut 12 beri și 7 pahare cu vin. La sfârșit am băut un pahar cu apă. Nu știu ce pun ăștia în apă dar așa rău nu m-am simțit niciodată“
„4 tipuri. Un cubulet de miez fara samburi de pofta si restul bere.
tip 5: doar bere :)))
2 la pepene si 3 la cirese.
Categoria a 4-a: il cumpar si nu apuc sa mananc pentru ca tot beau bere si nu vreau sa combin asa ca il arunc cand se strica
Oricat am incercat sa mananc, nu mi se face rau. E adevarat, la un moment dat, nu mai pot sa indes pepene in mine.
categoria 5: il tai in felii si mananc miezul ala de la fiecare felie si restul le las la familie
defapt nu mai mananc deloc de cativa ani: am mancat atunci 1-2 felii si mi-a fost ataaaaaaat de rau si am vomat vreo 2 zile ca acum si poza asta de la articol imi produce indigestie
Daca zic ca nu imi place trebuie sa emigrez?
Da’ pepenele galben?!
Eu mananc doar Lou Benitz
sau, pă filozofie, Pep E. Noica
magnatul american H. R. Buzz
Seful mafiei chinezesti Boss Tan
formația rock ”The Moss” (aveți nevoie de accent aici)
Cei care mananca lebenita cu paine si sunt ardeleni.
As zice ceva de locul dintre cracii mamii lor, dar m-am gandit ca poate oamenii erau atat de saraci ca doar paine si lubenita aveau sa manance.
Cand eram copil si bunicii erau la camp la munca, bagam pita cu rosii si branza.
N-aveam altceva.
Altii bagau pita cu unsoare si era lux daca puteau pune si boia.
Asa ca nu ii injurati pe ardeleni.
Asa sunt ei dobitoci, de cand erau mici si mancau pita cu lebenita.
Nu fi prost. Pîinea accentuează gustul lubeniței. Așa cum fac unii degustători de vinuri cu mere sau brînză.
Mananc pana simt ca sunt plin pana la gat si daca ragai dau jumate afara. Norocul meu e ca nu mi-e rau.
Cred ca 2 felii maxim. In schimb, as manca porumb fiert incontinuu
De ce să mai tai felii când poti să-l tai în două și să-l mananci cu lingura de înghețată ?
exista si a 4-a categorie, din care fac parte : cei care scobesc cu cutitul toate zonele fara seminte si restul sa-l manance cine o mai vrea :))
cred ca voi face record de downvote: pepenele rosu si maslinele nu imi plac de nici un fel. Am impresia ca ambele au miros de urină.
Eu simt miros de urina la pestele congelat din supermarket, inclusiv dupa gatire.
Bine, mie mi se pare si ca teii miros a cacat, la propriu, deci e posibil sa nu fiu o referinta in domeniul olfactiv pentru nimeni.
mai spala-te pe maini inainte sa mananci
Ar trebui sa vezi daca nu ai nervii de la simtul mirosului confuzati de la covid sau altceva.
#nojoke
Poate le miroase în viitor
Mănâncă-le și tu în bucătărie sau în sufragerie, nu în baie.
Mi-am petrecut partial vacantele de vara in zona unde se cultivau, aveam tot timpul in beci multi pepeni, bunica-mea cauta mereu pepenele perfect, la fiecare masa taia 2-3 care ajungeau inevitebil la porci si gaini, acum nu cred ca mananc o felie pe an
cam 2 eu. Mananc pana ma umflu.
De fapt, eu imi fac cuburi de pepene si le pun in vas. Si…in general le mananc pe toate. Daca am taiat prea putin…as mai avea loc, dar nu mai tai
daca am taiat prea mult…aia e, iar sufar
Open subthread: cu ce va place sa mancati pepenele?
– paine
– sare
– miere
Cu mâna…
cu gin ?
mananci pana nu mai poti si de preferat inainte sa te culci, ca pe langa ca nu mai poti sa si mergi la baie toata noaptea
Vali, in brasov cum se zice la minunatia aia, pepene sau lebenita?
Pofta buna!
Fruct, i se zice fruct…
Unii contabilizează pepenii nu feliile. Feliile sunt pentru gingași.
N-are cum sa ti se faca rau de la pepene?!?! Mananci pana nu mai intra, stai 5 minute, mai intra putin, dar de la ce sa ti se faca rau? E posibil sa bagi pana faci ceva gen intoxicatie cu apa de la atata zeama fara saruri?
Louie CK: I don’t stop eating when I’m full.
The meal isn’t over when I’m full. It’s over when I hate myself.
Plusez cu încă o întrebare:
Voi scuipați sau înghițiți? Mă refer strict la sâmburii de pepene.
Uneori 1, uneori 2. Catedata 1 si 2 sunt acelasi lucru, depinde cat de mare e felia.
Pepene rece cu paine/chifla proaspata si unt pana mi se face rau.
Daaa
De unde cumpărați pepene verde/lubenita/harbuz/alte nume???
Eu sunt genul care mănânc cam un pepene pe zi, iar până acum am găsit buni doar la kaufland și aici doar ăia din cutiile pe care scria Gheorghe Doja. Buni în sensul ca erau dulci și nu mi s-a făcut rău de la ei. Aia din carrefour au avut toți gust metalic așa ca am zis pas iar de la cei cumpărați local mi-a fost groaznic de rău ( nu știu ce dracu de substanțe a folosit, pentru ca am mers cu el și i-am cules de pe câmp).
Noi luăm de la Sezamo, facem cumpărături săptămânal și luăm și un pepene.
Anul trecut doar unul a fost meh, restul între buni și excelenți. Anul ăsta până acum totul bine.
Am niste aprozare langa mine. Oamenii asta fac de ani de zile si au mana la ales fructele, nu stiu la ce se uita, dar toate fructele problematice la care nu stii dupa exterior daca sunt bune sau nu la ei au fost dulci, ma refer la pepeni si portocale mai ales. Da stiu la pepeni ca te uiti sa aiba pata aia galbena si ciocanit in ei, dar cu aia de la aprozar am avut o experienta culinara mai placuta aka samburii mai usor de inlaturat.
O felie pt ca de obicei mănânc la desert pepene.
Nu ne-ai spus daca inghiti sau scuipi samburii.
Corect e: Voi ce alegeti sa bagati in pepenele verde -> link emag/spirtoase
Cand vi se face rau de la atata pepene rosu indicat este sa mancati tot pepene dar murat. Cui pe cui se scoate!
Eu sunt intre categoriile 2 și 3. Dacă e doar pepene, 2. Dacă apare și niște pâine cu unt pe lângă, 3.
Eu sunt din categoria 2. Există si categoria 4 : aia care mănâncă pepene verde/rosu cu pâine sau brânză.
Mai e o împărțire: sunt două tipuri de oameni, care preferă mucenicii muntenești (ciorbă) sau mucenicii moldovenești (colac).
Dacă aș locui în sudul US, prin apropiere de mexic unde sunt tot anul, la orice oră, chiar buni, aș mânca doar 1-2 felii.
Dar cum trăiesc în România și aici avem din ăia buni doar fix 1 lună pe an, recunosc că sunt de categoria 3. Ieri a trebuit să iau o boabă de stomac, am mers la baie de 3 ori noaptea, dar a meritat :))
Bag și eu categoria X, nu pot să cumpăr pepene, deci nu maninc, că-s operat și n-am voie sa car greutati 🙄
Deocamdată.
O singură felie. Dintr-un sfert de pepene. Mare.
Sunt la fel de pasionat si pretentios la pepene ca si la un steak de entrecôte de vită.
Mai sunt și ăia leneși, ca mine, care își cumpără doar pepeni fără sâmburi. 😒Consumam aprox 1 pe zi, 2 adulți si o copilă.
Nu știu cum se lămuresc de ce fruct e vorba cei ce insistă să folosească “pepene “ nediscriminat și pentru pepene și pentru lubeniță. E ca în cărțile u ștrumfii.
Pepenele – – pepene e un fruct bun dacă îl nimerești, are parfum fain,etc.
Lubenița e ceva fără de care nu se poate trăi.
O curiozitate – a mai prins careva lubeniță portocalie? Roșie și roz se găsesc tot timpul. Galbenă mai rar, dar portocale am prins o singură dată – probabil un hibrid între roșie și galbenă.