Mi-a trimis cineva un pasaj din cartea lui Sima, nu v-o recomand, e sinistră, dar pasajul e interesant, că m-a dus în niște amintiri legate de Hotnews. Faza aia cu "a fost creierul softului pe care s-a bazat platforma", aia a fost.
Pentru cei mai tineri dintre voi, Hotnews a început ca un site care fura știri de pe site-urile ziarelor sau din agenții. Mă rog, făcea revista presei, așa s-a numit inițial, revistapresei.ro. După care, că unii dintre acolo aveau Mac-uri, și secțiunea de știri de pe siteul Apple pe vremea aia se numea Hot News, iată noul nume. Inițial, știrile erau toate pe o pagină, ziua și pagina. Gândiți-vă la 100 de știri pe o pagină. Lumea era altfel în 2001-2004.
Lucrurile s-au mai schimbat și în 2007 au dat 100.000€ pe un CMS nou. Pentru cei care nu vă pricepeți, CMS înseamnă motorul din spatele site-ului, interfața de administrare prin care oamenii scriu pe site. Ceva făcut de programatori ca să poți scrie text, formata ca în word, urca poze, pune linkuri, cita sursa, alte chestii.
După aia au trecut pe WordPress, care e și gratis și bun. Atât de bună era platforma lor de 100.000€. WP folosesc și eu, din 2005, de când a început blogul, și îl foloseau și o serie de bloguri internaționale, tot din vremea aia, că nu l-am descoperit eu. Dar ei erau vizionari și isteți.
Mă rog, amintiri. Problema cu Hotnews este că mereu au fost amatori când a fost vorba de jurnalism sau de online. Mereu. De aia râdeam de ei, că făceau scheme să pară că au dat știrile înaintea site-urilor de unde le luau, designul era mereu praf, CMSul praf, totul praf. Că nu voiau să plătească. Făceau bani, dar când era să dea ceva ca să nu mai fie praf găseau cei mai ieftini sau cei mai incompetenți oameni. Sau pe barter. Bety Blagu a stat mulți ani acolo, Dan Popa e în continuare acolo, Alina Mușătoiu a stat mulți ani, Vlad Barză la fel.
Și faza e că nu reparau pentru că mergea și așa. Românisme. La fel și G4media, au prins aceleași apucături. Cotețul de snoop.ro este la fel, conținutul începe la linia 573 de cod. Speciali.
Zi-ne si noua unii care sunt ok.
Si ce relevanta are acest Andrei Woinaroski?
ce bou sunt. am crezut ca horia. tot un gunoi.
Asa este scrisa toata cartea ? fara aliniate ?
nu stii nimic. se cheama stream of consciousness. autorul s-a inspirat din si posibil chiar depasit pe james joyce.
De fapt sunt doua aliniate. Primul de intinde pe 200 pagini
Auzi, unor mari investitori le e frica de CTP. Aia fac business, negociaza, fufu pe la spate unul pe altul (la figurat) dar se c*c* pe ei cand aud de CTP… yeah, right!
Ori nu sunt ei atat de mari, ori CTP e mai babau decat pare
De ce e cartea sinistra? L-am urmarit pe Sima in vreo 2 podcasturi, omul pare coerent si cu common sense, nu l-am prins cu nimic in offsaid. Ce imi scapa?
Ah – da – Vlad. Îl știu pe om. Am avut onoarea să merg cu el la Paris pe vremea când lucram la CONNECT. Om cu coloană și caracter. Eram în avion lângă el și tot încerca să mă facă să-mi vină rău înainte de decolare, el presupunând că eu sunt mai slab de înger și ușor impresionabil. Neprovocat, doar așa – pentru că putea. Așa că i-am întors favorul și-am început să-i descriu calm și cu acuratețe ce gust avuseseră melcii pe care-i mâncasem în restaurant în Paris (că tocmai plecam de-acolo și mâncasem escargot iar el știa chestia asta). Cum se lipeau cleioși de cerul gurii, ce gumoși erau, cum rămâneau pe gât ca niște muci tari. S-a albit Vlad după 3 minute, a devenit anxios, a început să se joace agitat cu pliantele din buzunarul scaunului din față ca să se concentreze pe altceva; până ce m-a rugat jurnalistul de la scaunul de la geam să-l las odată în pace pe Vlad, că – uite – i se făcuse rău.
Good times.
practic, doi bully. că și eu l-am întrebat, ca un nenorocit, de ce nu citează sursele.