Situația la zi, joi, 3octombr

Comentariile de la accidentul ăsta arată că șoferia e boală mintală.


Pensionar de 48 de ani cu 5.000€ pensie.


Satâr din ăla portocaliu am și eu, îl foloseam la țară să toc iarba la găini.


Starea horeca, unde ciorba s-a făcut 40 de lei.

Mâna de lucru e foarte proastă. Nu mai avem nici mână de lucru. Tot ce a fost calitativ a plecat în afară. Ospătarii fură foarte mult, majoritatea se droghează sau joacă la păcănele, sunt niște inapți din toate punctele de vedere. Nu poți să ții un om angajat și să-ți plătești taxele la Glovo și la stat, impozit, TVA și să ai și un profit. E imposibil.


Imobiliarele duduie.

imobiliarele-duduie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

113 comentarii

  1. La starea horeca poate ne spune patronache de ce makedonii îți vînd șprot polonez la preț de hamsie de Marea Neagră, de ce în friteuză nu se schimbă uleiul toată vara ci doar se completează nivelul, îți bagă pe gît 5 chifle cînd tu comanzi păstrăv la grătar cu mămăligă, apa e la același preț cu vinul, iar ospătarii n-au de unde să fure, că nu ei își schimbă gipanele la fiecare 2 ani și au plecat de prea mult bine că nu știau ce să facă cu salariile alea prea mari…

    Comentariu apreciat.3107
    • Ce se plang de atatea taxe la stat, ca eu la restaurante nu am mai primit bon fiscal de cand cu recomandarile alea de bacsis pe nota de plata. In schimb la fast-food-uri se mai da bon fiscal.

      Comentariu apreciat.7115
    • @mike tipul din articol vroia sa semnalizeze ca el e unul dintre patronii buni din HORECA. Am ras in timp ce scriam comentariul asta :))))

      Comentariu apreciat.813
    • FYI Tudor Aposteanu este un frustrat, recalcitrant, agresiv!
      Tu vinzi burgeri „gourmet” unui popor de mamaligari si te plangi ca nu ti merge!

      Fix ca Giani care voia sa vanda cauciucuri de iarna in Dubai!

      Comentariu apreciat.835
    • intrebare: a primit vreodata cineva bon fiscal la cherhanaua din vama veche?

      Comentariu apreciat.373
    • NOU
      #7

      @fane – n-am mai fost demult la cherhana dar mi-au dat de cateva ori bon. Culmea si fara sa-l cer. Nu stiu cum mai e acum ca n-am mai fost de vreo 4-5 ani.

      87
    • @Marinel – pt ca le merge, romanii sunt in (prea) mare parte niste imbecili fara discernamant dispusi sa plateasca bani multi pt servicii submediocre, si atat de ocupati incat n-au timp/chef sa-si faca singuri o ciorba; asa ar vedea poate, prin comparatie cu ce fac cu manutzele lor, ca ajung sa arunce gramezi de bani pe niste laturi supraevaluate.

      Indecis. Tu ce zici?2212
    • @Jean
      Românii nu-s imbecili. Ai dreptate în privința snobilor și parveniților, iar dintre românii care au muncit cinstit și se duc într-un restaurant nu sînt mulți cei care plătesc să nu se facă de rîs sau ”e rușine, maică”, pentru că au muncit din greu pentru crăițarii ăia. Problema este că școala i-a învățat să stea cu capul plecat, parlahoții i-au ținut în sărăcie, că ”țara te vrea prost” și nu-și cunosc drepturile, mulți nici pe afară n-au ieșit ca să aibă termen de comparație, iar asta are nevoie de timp. Și categoria cea mai mare, cei mulți care nu-și permit din cauza sărăciei.

      221
    • Tudor Burger vindea ceva carne aruncata intr-o chifla taiata. In Cosmopolis a ajuns sa puna preturi de 90 lei pt un burger + o portie de cartofi… ce sa vezi, a inchis! :))) Nu au apreciat „taranii” de la Stefanestii gourmet-ul lui :))))

      Confirm ce zice si @AlexAndru

      90
    • Poate daca nu vinzi un burger cu 100 lei + ? Ce zici de asta ?
      Poate adaptezi un pic pretul la piata, si nu vrei sa scoti investitia in 3 luni, cu produse mediocre si pretul de vaca wagyu

      30
  2. Păi ai satâr din ăla portocaliu și nu te-a călcat încă poliția???
    Băi, ce se întâmplă cu țara asta?!???
    Și fac pariu ca nici Dusterul alb nu-l mai ai la poartă…

    Comentariu apreciat.405
  3. Comentariile de la accidentul ăsta arată că șoferia e boală mintală… sunt curios ce parere area lumea pe aici.

    Va dau eu starting point:
    – sofer vinovat 100%
    – motociclist fara simt de conservare

    Comentariu apreciat.8012
    • De acord ca soferul nu s-a asigurat. Dar si motociclistul sta foarte aproape de masina, cam in unghiul mort al masinii. Adica asa pleci in depasire, la un metru de masina pe care o depasesti?

      Comentariu apreciat.545
    • Unde sunt comentariile care zic ca dai vina pe motociclist prin afirmatia ta?

      108
    • Dupa 30+ ani de soferie inca mai astept sa vad motociclistul ala cu simt de conservare.

      Comentariu apreciat.629
    • pe motocicliștii civilizați nu îi vezi.

    • …dar îi auzi

      Comentariu apreciat.566
    • Presupuneți fără bază că toți care au comentat sunt șoferi

      513
    • @Marius eu sunt motociclist cu simt de conservare: am categoria A dar nu conduc motocicleta, ma simt mai bine in conserve :)

      Comentariu apreciat.434
    • Toti sunt vinovati ca merg pe contrasens.

      221
    • NOU
      #25

      S-au intalnit doi meseriasi. Ala cu taraboanta nici daca s-ar fi asigurat nu-l vedea pe ala care statea fix in unghiul mort. Aluia ii zic volanist adica trage de volan si dupa aia se uita/ semnalizeaza etc iar cel cu motocicleta nu cred ca va invata vreodata sa faca o depasire el se credea pe circuit de mergea in trena aluia. Partea proasta e ca pe strada iti mai vin si masini pe contrasens si poti sa musti spoileru cu dintii. Carry on.

      21
  4. 5000€ sunt compensatie pentru ca il cheama Magdalena

    Comentariu apreciat.880
  5. Mă, cine-i învață? Cine?! Cine îi învață să pună popup-ul de donații imediat cum deschizi articolul? Pune-l, boss, la două treimi din articol, la sfârșitul articolului, când omul s-a lămurit de calitatea investigației, nu-l enerva când încearcă să citească titlul ffs!

    Comentariu apreciat.571
  6. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1898
    • Da, inclusiv salariile celor din horeca nu sunt la nivel de Grecia. Deci sa am preturi de europa civilizata, ca sa ce?

      Comentariu apreciat.516
    • @Cosmino: vara asta sigur am mancat undeva la 25 euro/persoana in Grecia.
      Si a inclus si ceva bautura/sucuri si mancare pe saturate chestie care deja devine fita in Romania.
      Dar poate am eu referinte gresite ca nu prea mananc ciorbe.

      Comentariu apreciat.355
    • @CosminO, nu as vrea sa te superi pe mine, dar eu nici in Grecia, nici in Italia nu am mancat ciorbe cu 10 euro.

      Si oricum, cel care se plange in articol, adica patronul de la Tudor Gourmet Burgers, vinde burgerii cu un pret mediu de 70 lei/bucata. Adica deloc ieftin.

      Comentariu apreciat.795
    • Eu nu spun ca e bine sau de dorit sa creasca preturile, si asta in general.

      Spun doar ca e un trend care a existat si va continua, se numeste „convergenta” iar peste 10 ani toate economiile EU vor ajunge la acelasi nivel dpdv al preturilor.

      Ideal si salariile ar trebui sa convearga, de unde cresterile repetate din toti anii trecuti.

      Doar ca la noi e ca la nimeni, prima data exista presiunea pe preturi, din cauza lacomiei intrinseci a patronilor.

      Indecis. Tu ce zici?1232
    • Andrei G nicio suparare, eu atat am dat cam peste tot vara asta, 8-10 euro.

      Putem cauta niste meniuri si ne lamurim.

      Nu, nu are importanta ca e zona turistica, pe logica asta nici ciorbele nu sunt 40 de lei in Romania niciunde in afara zonelor turistice.

      In Romania o ciorba in 90% din locatii e intre 20 si 30 de lei.

      1215
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1041
    • Exact ce spune si Andrei G: si-au deschis toti burgerii, pizzerii, toti vor sa faca „gourmet”. Toti si-o ard ca ei sunt „mici” dar pun preturi de restaurante fine dining. E un burger. Simplu. Sigur, poti sa o arzi ca e carnea de nu stiu unde, e branza de nu stiu care, dar e daor un burger. Nu e o mancare fancy, nu e fine dining. Acum, cand ceri 14-15-20 euro pe un burger, eventual mai ceri si 5-7-10 euro pe cartofi prajiti, mai ceri si 5 euro pe o cola, ajunge ca o masa de-asta, ” middle class in HoReCa ” sa te coste 35 euro. Imi pare scuze, dar la 2 persoane, discutam de 70 euro. Sa mananci 2 burgeri si sa dai 350 lei e un pic cam mult as indrazni sa spun, pentru Romania si pentru middle classul cu care se tot bate in piept ( Da, stiu ca exista si Vacamuu unde un burger e 20-25 euro, dar aia sunt stakehouse destul de premium as zice si nu au pretentia despre ei ca s-ar adresa middleclass-ului sau lowclass-ului ca domnul acesta. ). Asa ca, mai usor cu pianul pe scari, ar vrea si sa faca mega profit, ar vrea si sa aiba vanzari record, eventual sa nu angajeze livratori, dar nici pe aia de la glovo sa nu-i plateasca, sa vina statul sa limiteze adaosul glovo…dar nu ii obliga nimeni sa foloseasca glovo…Apoi toti angajatii sunt nespalati si neseriosi ( problema celebra a antreprenorului roman -> toti sunt scarbe, doar el e painea lui dumnezeu ).

      Comentariu apreciat.972
    • A, sa va spun ca, in Grecia, o apa minerala ( nu de izvor ) la 1.5 litri, la restaurant central si foarte apreciat, e 50 de centi ?

      Comentariu apreciat.436
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1047
    • @CosminO: la restaurantele din Grecia unde am fost/merg eu painea si apa intodeauna au fost pe nota de plata. Desertul nu. De obicei a fost din partea casei. Exceptie: Corfu, unde, in general, nu ne-au dat nimic din partea casei, chitrosii naibii…. Mai putin in Corfu Town, in centru, la un restaurant, unde ghici ce? Am primit desertul din partea casei…
      Pai vedeti daca Corfu nu a fost niciodata sub stapanire turceasca? De la cine sa invete ce e ospitalitatea? De la increzutii aia de venetieni? Sau de la scortosii aia de englezi?

      Comentariu apreciat.332
    • @Marius: sincer, pe apa la 1.5 litri dam cam 1,25 – 1,5 euro pe sticla la restaurant. Insa, ce e surprinzator este ca din 2005 si pana anul asta pretul apei a ramas cam acelasi, ca e supermarket, pe plaja sau la restaurant.

      162
    • @Stf: da, dar unde altundeva se face burgerul cu atata dragoste?!? Si stim cu totii ca dragostea te cam arde la buzunar…

      220
    • @CosminO: numai ca, in majoritatea cazurilor din Romania, o ciorba e minuscula. Sincer, am baut cafea din cani mai mari decat bolurile in care servers astia ciorbele de 10 euro.

      1610
    • @Stf
      La Kaufland e 12 lei caserola cu 2 burgeri, doar îl pune pe plita 2-3 minute si gata, ți-a luat 50 euro…

      262
    • Punkreas – eu am primit doar ciorbe de la „satul” in sus peste tot. Nu imi amintesc nici macar o singura data cand sa fi primit putina mancare.

      Si din nou, nu am vazut inca ciorbe la 40 de lei nicaieri. Bai, nicaieri.

      Astept macar 3 exemple concrete cu localuri unde e ciorba 40 de lei, de unde sa putem extrapola.

      615
    • @Stf, sigur, Tudor vrea ca statul sa limiteze adaosul Glovo. Dar in schimb restaurantele sa puna ce adaos doresc, fara sa existe o limita.

      182
    • @Cosmin, https://juicycrab.ro/meniu/ – supa de fructe de mare. Supa de fructe de mare sau de peste e scumpa la toti.
      La Zexe toate ciorbele sunt de la 30 de lei in sus , si mai sunt restaurante care au ciorbele la 30-40. Nu alea de cartier dar mai sunt.

      81
    • @CosminO: defineste ciorba. Ca am cel putin 3 exemple unde o ciorba (in functie de ce intelegi prin ciorba ) trece de 40 de lei. Si defineste si genul de restaurant (desi ai spus ca nu ai vazut nicaieri o ciorba peste 40), pentru ca daca eu vin cu cele trei exemple pe care le am pe teaa si tu incepi „pai da, dar nu acolo…” discutia nu are rost.
      Altfel ciorbe sub 30 de lei nu am vazut pe nicaieri.

      94
    • @mArius prețul apei în Grecia este fix, reglementat prin lege

      243
    • @CosminO: m-ai facut sa verific preturile ca nu mai tin minte exact, era doar o impresie vaga.
      Am platit cu cardul de cateva ori asa ca a fost simplu de vazut.
      Am fost uzual 3 famili la masa: 6 adulti, 5 copii si nu ne-am refuzat chestii.

      – 175 euro (am mancat un antreu – smochine umplute cu branza si prajite in miere, un fel principal – calamari cu vinete si un pepsi ca eram sofer): deci cam 15 euro/persoana
      – 182 euro (nu mai tin minte exact dar era un restaurant bine cotat pe google maps): tot cam un 15 euro/persoana

      Daca tin bine minte, n-am sarit de 200-250 euro toti si am mancat fara jena fructe de mare, peste si orice ne-a dorit inima.

      139
    • PunKreas – ceva sa placa la toata lumea, atat felul ciorbei, cat si locatiile.

      Sa fie de burta, ca dintr-un motiv care imi scapa e mai scumpa cu 10-20% comparativ cu celelalte (de pui/radauteana, perisoare, de legume, vacuta, etc.)

      Si sa fie luata la un restaurant „normal”, ceva unde te opresti oricand te duci in concediu sau faci turism – centrul vechi din orase de exemplu, sa nu mergem nici pe bodegi, nici pe basini de restaurante din cadrul hotelurilor de 5* de nu stiu unde.

      Sunt pregatit cu 50 de meniuri actualizate, din orice locatie geografica doresti.

      Marius – deci ai luat un antreu si un fel principal, plus un suc, si apoi ai impartit masa pentru 11 persoane in mod egal. Imi pare rau, nu e un calcul concludent, nici un scenariu concludent.

      Eu vorbesc de un meniu complet, adica antreu, felul 1, felul 2, desert, bauturi.

      Am sute de iesiri la masa doar in Grecia, fara sa exagerez deloc, dar deloc. In toate insulele, partea continentala de sus de la Salonic pana jos in Peloponez, taverne din toate colturile si din toate orasele/satele.

      NU exista sa platesti mai putin de 25-35 de euro de persoana un meniu complet cat de cat.

      135
    • @CosminO
      Sunt genul mancau dar n-am mancat de multa vreme ce consideri tu un meniu complet.
      De obicei intru in restaurant si mananc ce mi se pare interesant/am chef in momentul ala si mananc sa ma satur (se intampla des sa mananc mai mult decat imi trebuie mai ales daca sunt singur si poftesc la cateva chestii simultan).

      La masa respectiva s-a mancat amestecat: o parte din adulti au baut si un retsina, copiii au bagat freshuri de portocale, au mai fost si ceva portii de dovlecei prajiti impartite.
      E posibil sa fi tras pretul in jos copiii care nu mai tin minte ce si-au comandat ca erau la masa separata dar sigur au iesit satui.

      Din nefericire nu fac poze la meniu si din ce vad pe google maps nu le au (nu le mai au afisate).

      Realitate care ramane e ca nu am sarit de 25 euro la nici una dintre mesele din vacanta respectiva. Si am cautat restaurantele cele mai bine cotate din zona (undeva pe langa Kavala, o zona fara prea multi romani :D ), nu ma intereseaza fitze ci calitatea mancarii.

      69
    • Ce de soup nazis p-acilea….

      142
    • @CosminO: un meniu din ăla complet, cum îl numești tu, e una dintre mai multele mese pe care le mănânci într-o zi? Dacă da, aș vrea să știu daca ești foarte sportiv sau foarte gras :D

      22
    • O data pe zi, in concedii imi place sa ma porcesc :-D

      12
  7. „Mâna de lucru e foarte proastă. Nu mai avem nici mână de lucru. Tot ce a fost calitativ a plecat în afară. Ospătarii fură foarte mult, majoritatea se droghează sau joacă la păcănele, sunt niște inapți din toate punctele de vedere. Nu poți să ții un om angajat și să-ți plătești taxele la Glovo și la stat, impozit, TVA și să ai și un profit. E imposibil.”

    1. Ce face ospatarul in timpul lui liber nu e treaba angajatorului.
    2 Sunt restaurante in Bucuresti unde migratia de personal in zona de servire e destul de mica, oare de ce?
    3. Daca ai informatii clare ca o persoana se drogheza, ii dai pe mana politiei, altfel te numesti „complice”, mai ales daca i-ai prins la tine in local
    4. Glovo nu vine sa-ti bage pe gat sa lucrezi cu ei
    5. „Tot ce e gourmet va rezista – sau bistro-urile mici – doar cu implicarea directă a celui care investește”. Tudor GOURMET burgers tocmai a anuntat ca se inchide ca e lumea rea. Sau ca nu s-a implicat patronul?
    6. Mancarea n-am testat-o dar doar din pozele de pe net, cartofii nu par prajiti corect (sunt moi si uleiosi).

    O gramada de localuri care vand burgeri si sandwich-uri o duc decent. A venit sa planga ca Hadean la sfarsitul sezonului estival ca sunt clientii naspa.

    Comentariu apreciat.4912
  8. Ăla cu 5.000 de iepuroi pensie are fix cât madam Anastase, care nu știe să stea pe un scaun, dar e mare dregătoare la BNR… în ce țară trăim?
    De horeca nu mi-e milă nici cât negru sub unghie, 90% sunt hoți la drumul mare.
    Iar șoferul ăla e pur și simplu criminal.
    N.B. Nu-s motociclist.

    Comentariu apreciat.413
  9. Legat de horeca, problema e ca preturile au crescut si calitatea din ce in ce mai proasta, ciorba (provine din produs congelat), carnea de pasare (gatita inainte, congelata si reincalzita cand ti-o aduce la masa).

    Iar legat de costurile cu salariile, nu inteleg de ce se plang

    Comentariu apreciat.431
  10. Starea horeca m-a facut ca in ultimii 3 ani sa trec de la comandat aproape zilnic la gatit aproape zilnic si comandat maxim o data pe luna. Sa le traiasca fine dining-ul cu ciorbele la 30 de lei, burgerii la 60 si pizza la 55. Multumesc horeca pentru ca m-a ajutat sa imi descopar un hobby.

    Comentariu apreciat.1221
    • Din punctul meu de vedere, cel putin in cazul pizzei, problema nu este ca a crescut pretul la 50 de lei. Problema principala este ca a scazut la jumatate cantitatea de ingrediente folosite si ajungi sa mananci doar o coca goala (si nici aia foarte gustoasa).

      Comentariu apreciat.380
  11. Să învățăm să gătim dacă nu plac prețurile restaurantelor, să nu mai ieșim cu parașute care nu sunt gospodine. Ps. ciorba la conservă e 15 lei.

    Indecis. Tu ce zici?4119
    • NOU
      #69

      mane c’mon ciorba la conserva? cat de greu e sa smulgi niste buruieni din fata blocului si sa le pui la fiert intr-o oala cu apa? Am facut odata ciorba de salata si cam asa se simtea. Sunt niste pasi foarte simpli pui ingredientele si le fierbi n-ai ce sa gresesti, iar le fierbi si tot le fierbi in cel mai rau caz le faci terci daca exagerezi cu fiertul dar nu ia foc si nu bubuie aragazul. Doar la final trebuie sa-i dai gust ca sa o poti manca si daca nu te descurci cu sare si chestii simple pui un cub de maggi sau delicat si trebuie sa fie mancabila. Sincer n-am mancat niciodata ciorba la conserva si nici n-am aruncat vreo oala cu ciorba facuta de mine si nu sunt vreun talentat. Si mai fac si alte mizerii solide care se pot manca. Dupa mine astia toti pot sa dea faliment, bine mai putin Ciotoianu ca ala e zeu pe gratare.

      45
    • Uite, eu de ex pt ciorbe am descoperit oala cu presiune (in cazul meu tefal cook4me, dar se pot folosi si alte modele). Ala pt incepatori iti da ca la prosti – baga 200g ceapa, 400g morcovi cuburi, etc etc si tu dai ok dupa ce ai aprobat ca ai bagat ce ti-a zis. Apoi ii inchizi capacul si fierbe el. La final mai pui si tu condimente daca nu-i chiar cum ai vrea si aia e! Plm, orice stangaci poate face o ciorba decenta. Si cantitate sa manance mai multi oameni, si la pret ultra decent. Cand afli cat te costa sa faci o ciorba vs cat iti cere horeca… iti sta in gat cand mai vezi 30-40 lei ciorba de legume.

      20
  12. Baiatul asta Tudor mereu e mare plangacios. A mai zis de vreo 2 ori ca inchide tot si pleaca. Dar confirm ce zice despre personal. Am un coleg care e barman/ospatar/barista de vreo cativa ani si chiar foarte multi din personal au probleme cu drogurile si cu pacanelele.

    Indecis. Tu ce zici?267
  13. Eu nu mai comand mancare in afara de pizza, sushy si ciorba (in timpul verii), pentru ca mancarea mea e mult mai buna.

    199
  14. Schaffler se pregătește de disponibilizări și șomaj tehnic, dar bagă tur cu influenceri sa-si spele imaginea. Un pișcot luat, nu e un pișcot pierdut.

    Comentariu apreciat.323
    • campania era negociată de dinainte de probleme. :)

    • Inca din 1946, cand foloseau motoare cu perii ebraice…In cartier am tot vazut un T-Cross de Schaeffler, in gandul meu, e ceva sefut…Zilele astea sefutu parcheaza un Mercedes de Schaeffler, o fi bagat T-Crossul in somaj tehnic.

      70
  15. Legat de starea HoReCa – omul ăla vinde burgeri ”gourmet” într-o țară de șaormari. Cam cum mi-aș face eu librărie în România și să vând doar Liiceanu și Soljenițîn; și-apoi m-aș mira că nu iese la calcul. Da – sunt super-sigur că e un produs bun și că omul crede în el, că e visul lui, că e de calitate și alte alea. Doar că românul nu vrea burger gourmet la 30 RON bucata. Vrea o șaormă de 8 lei sau un burger de 6. Că burgerul merge după bere, nu-l mâncăm cu degetul mic ridicat în sus. Și nu – nu contează că e făcut cu chestii atent alese și de bucătari renumiți. Că tot burger e și nu-și justifică prețul. Poți să-l servești pe farfurii din granit brut dacă vrei, că tot burger rămâne și – vezi tu – e cam scump. Încerci să vinzi ceva ”peste medie” într-o țară în care cea mai consumată bere e aia ieftină, nu aia de brand. Că-l doare undeva pe Dorel că e făcută cu dragoste și hamei atent ales. El vrea bere la 3-4 lei, nu ceva ”de casă”, crescută cu iubire și atenție. Cam așa și nenea cu hamburgerii lui: ”livratorii sunt nesimțiți, Statul e nasol”, stim – dar fix prin asta trec și ceilalți oameni cu business-uri ca al tău: șaormarii și KFC-ul de cartier. Doar că ăia nu cer 30 RON pe o chiflă cu ceva în ea, că ai băgat tu chestii eco acolo. În rest de vină e sistemul, de vină e Glovo, de vină e Statul; nu eu că nu pricep piața. Consumatorul e prost că e țăran și nu pricepe că eu vând gourmet. Uite țăranul cum își ia șaorme, hrmm, necioplitul mrrrr, închid restaurantul mrrrr, lacăt pe tot hrrrr.

    Comentariu apreciat.8111
    • Complet de acord, dar unde locuiesti de ai saorma la 8 lei si burgeri la 6, ca vreau si eu ?

      Bere la 3-4 lei doar la supermarket…

      Comentariu apreciat.501
    • @Dl Coloja multi dintre patronii astia mizeaza pe parvenitismul celor din ceea ce noi in Romania zicem ca ar fi middle-class :
      – daca pun bio, eco pe eticheta, mai pun 20 de lei la acelasi produs
      – scriu barbershop pe frontispiciu, nu ii mai zic frizerie, te tund de la 100 de lei minim (daca stiu sa fac si un fade, care realist dispare in 3 zile de la tuns, inca 50 de lei)
      – pun gourmet pe o carne cine stie de unde luata, o mai condimentez un pic, gata 70 de lei burgerul
      – daca zic ca restaurantul e traditional, aceeasi ciorba este minim 35 de lei
      Plus mizeria asta pe care o amintesc alti colegi comentatori: mergi undeva, totul e ok si vine chelnerul la final si iti cerseste bacsis „Tipsul sa fie pe card sau cash?”. Mereu am lasat, dar faze dintr-astea ma dezgusta si am inceput sa nu mai las cand se intampla asta, mai ales cu cresterile de preturi din HORECA.

      Comentariu apreciat.560
    • Dau un Neumarkt la sticla pentru comentariu!
      Pai ăștia-ți vând slănină pe post de delicatesa.Racituri gourmet, polenta nu mămăligă, pâine cu zacusca regala, cartofi aurii, pisat de prințesă etc.
      Mâncarea, o chestie care cu cât e mai simpla, cu atât e mai buna a fost denaturata de către indivizi cel puțin dubioși.Umflatul ăla chel când o fost sa gătească o gătit burgeri…

      Comentariu apreciat.451
    • @N: Mie mi-a plăcut faza cu ”de ce nu se plafonează prețurile Glovo, că iau 30% prin aplicație?”. Acel ”să facă cineva ceva!” al antreprenorului. Dar vin și eu cu o idee: hai să plafonăm prețurile la hamburgeri. Pam-pam! Ia să nu mai ceri tu 30 lei per chiflă. Ah – brusc nu e OK ideea asta cu plafonarea prețului? Zici că era OK să li se aplice doar celor de la Glovo și nu ție? Hmmm.

      Comentariu apreciat.553
    • @CosminO: cred ca se referea la euro

      @Răzvan T. Coloja: burgerii de la Circus costa peste 10 euro. Si totusi, rar gasesti loc

      90
    • @Cosmin
      La Kaufland are caserola cu doi burgeri 12 lei. Îi faci în 2-3 minute si gata, dar nu ceri un purcoi de bani pe prăjit…

      162
    • D-l Coloja… aveti dreptate in totalitate, in afara faptului ca ati gresit preturile. La Tudor, un burger este 70 de lei, nu 30 de lei.

      240
    • @Andrei G: Găsisem pe net ceva meniu în PDF, probabil mai vechi. Deci 70 de lei un burger. Și mai mișto. Business must be booming.

      Comentariu apreciat.271
    • motivul pentru care românii sunt șaormari e fiindcă nu au dinți sănătoși să muște.

      179
    • Prost nu e cine cere, prost e cine cere, vede ca nu i se da cat cere, iar apoi da vina pe ala care nu vrea sa dea.

      120
    • „Doar că românul nu vrea burger gourmet la 30 RON bucata. Vrea o șaormă de 8 lei sau un burger de 6.”, „El vrea bere la 3-4 lei”, „dar fix prin asta trec și ceilalți oameni cu business-uri ca al tău: șaormarii și KFC-ul de cartier. Doar că ăia nu cer 30 RON pe o chiflă cu ceva în ea”

      Aoleu, ce e cu preturile astea? In lumea reala, pret de azi de la KFC: Meniu Real Burger Picant 39,50 RON, Da’, oamenii nu cer 30 de lei, cer 40. E drept ca sunt darnici, iti mai dau si trei cartofi prajiti si un pahar de Cola lesinata de la dozator..

      66
    • @silicon_v, daca adaugi cartofii aia lesinati si un suc la Tudor, ajungi pe la 100-110 lei. Chiar daca este o calitate superioara, totusi o diferenta dintre 110 si 40 de lei este semnificativa.

      70
    • Scuza lui Coloja e că probabil nu îi place să mănânce afară des, mereu e de apreciat un om care gătește. Dar să fim serioși, eu la cluj am găsit burgeri cu 30 le prost făcuți. Un burger bun e de la 40-60 lei. Și prețul e justificat, în primul rând sunt făcuți de personal specializat, utilizează ingrediente proprii în mare parte, deci nu pastilă de carne tocată de la lidl sau kaufland, dată cu vegeta. Mulți specifică și carnea de care e. Au și pâinea făcută în regim propriu, de multe ori moale. Știu restaurante cu burgeri care nu au dat faliment, fiindcă au o gamă variată în meniu pentru toate gusturile, ori dacă tu deschizi doar o pizzerie sau o burgerie e clar că același client va călca mai rar pe acolo, fiindcă nu mănânci pizza și burgeri tot a 2-a zi.

      210
    • @Andrei: Dude – iau cel puțin o dată pe săptămână 3 double cheeseburger de la McD. 57 lei prin Glovo. Sunt delicioși. Chestia asta cu ”trebuie să fie scump că altfel nu e bun” trebuie să pice.

      11
  16. Cu pacanelele are o problema toată tara. Nu degeaba au apărut mai ceva ca băncile în 2007. Prosti sunt destui iar politicienii nu vor sa închidă (sa opreasca macar reclamele la TV, sa nu le mai dea voie sa afiseze reclame stradaleasa mari)o mare sursa de venit/probabil și șpăgi.

    253
    • Pacanele au legea lor, cel putin in localitatile mai mici.

      Problema e cu pariurile sportive, de care nu se leaga nimeni.

      114
    • eu cred că mai bine ar rezolva statul dacă ar implementa în școli o campanie care să explice realitatea jocurilor de șansă, și că nu poți face bani pe termen lung din ele. Fie la matematică să facă ceva adaptat realității să priceapă copiii cu exemple reale când se predau probabilitățile. Gen se dau peste 2.5 goluri la cota 1.85 și sub 2.5 goluri la cota 1.85. Orice ai alege tu pierzi 10% pe termen lung.

      61
  17. Oo, saracu horecar, nu mai poate vinde chifteaua cu 70 de lei, s-a stricat smecheriaa, o nuu.
    Duamne, cat am mai plans, lasati-ma sa-mi revin.

    Comentariu apreciat.412
  18. Alegatiile domnului Gourmet sunt epice, practic la fiecare propozitie spune cate o tampenie

    – sa se dea o lege sa nu mai poata lua Glovo comision 30% – WTF? Fa-ti singur livrari, firma de livrari etc Sau convinge-i si pe ceilalti ca Glovo e prost si fa ceva cu ei

    – vor rezista doar aia foarte mari, cu optimizari si capital maxim, sau aia foarte mici, nisati si cu clienti exclusivisti – really, nu e asa trendul peste tot de ceva (multa) vreme? Intre ei au fost si vor fi mereu unii care incearca, nu reusesc, dispar, apar altii in locul lor…

    – angajatii sunt incapabili, drogati si pacanisti – si eu angajez, viata e grea. Cauti pana gasesti, daca gasesti fidelizezi, daca nu e ce trebuie dai repede afara si cauti altii, daca nu iti convine iei incepatori si ii inveti tu

    etc samd

    Comentariu apreciat.343
    • Si am uitat sa imi exprim mirarea asta: cum draq el inchide restaurantul ca nu merge etc, dar se concentreaza pe vanzarea francizei la acelasi restaurant? Adica altii ar trebui sa cumpere si sa reuseasca intr-o afacere pe care nici fondatorul nu mai o poate face?

      Comentariu apreciat.521
    • @Cristis, el spune ca vor rezista doar cei mici, si nisati, cu produse gourmet.
      Asta in conditiile in care restaurantului lui, pe care vrea sa-l inchida, este:
      – mic;
      – nisat (bazat in principal pe burgeri);
      – gourmet (asta conform numelui dat chir de patron);

      Comentariu apreciat.260
  19. # Imobiliarele duduie.

    Eu cred ca reducerile alea sunt ceva din pix la modu’: pretul realist al acestui imobil este 100k. Lasa ca noi il punem la 140k si vedem daca il vindem asa in X luni. Daca nu, facem reducere si il lasam la 100k. Astia sunt oamenii care nu se grabesc sa vanda.

    Pe de alta parte am un exemplu super amuzant pe care il stiu ca sta pe piata de cel putin 1 an. Acest apartament a fost scos la vanzare la 175K+TVA anul trecut, si pentru ca nu s’a vandut cu pretul acela, proprietarul s’a gandit sa majoreze la 220K+TVA pentru ca de ce nu? Si uite asa postarea asta ridica statistica la „majorare cu 20% a preturilor”.

    https://www.imobiliare.ro/oferta/apartament-de-vanzare-sector-1-aviatiei-mobilat-2-camere-52483010

    Legat de acest exemplu, cred ca intuiesc de ce a majorat atat de mult pretul acestui imobil. In ansamblul respectiv, dar si vis-a-vis, la Cloud9, au inceput sa dezvolte faza 2, iar acolo preturile pt 2 camere ajung cam la 220k cu tot cu parcare TVA inclus (m-am informat la ei). Si probabil proprietarul si’a spus ca daca aia vand cu atata vis-a-vis in faza de proiect, pot si eu sa iau tot atata la gata si mobilat.

    161
    • Doamna aia agent imobiliar si proprietarul deja au vise umede dupa ce le-ai pus linkul si a intrat lumea pe link…o sa vada acolo cum musteste de activitate.

      Deja isi imagineaza un bidding war…seicul din Dubai se lupta cu bulibasa din Tandarei care sa deai juma de meleon de coco pe super apartamentul ala de doua camere in zona aia in care e liber traficul doar intre 23 – 05 …

      Prost e ala care da …asteptam sa se vinda :D

      90
    • NOU
      #102

      Da vor anticipa un FOMO sau ceva :))

      10
  20. pe ala cu burgerii l-am urmarit mult timp, nu inteleg care e treaba lui si de ce tot incearca sa se promoveze cu burgerii, e clar ca nu din asta traieste.
    ani de zile spunea ca are o burgerie la timisoara care exista doar pe google, cand mergeai acolo era un fost restaurant inchis.
    a avut un parteneriat cu un influenker mediocru la un moment dat, deci asta spune mult despre el.
    si de vreo doi ani iese din timp in timp si spune cat e el de bun si restul prosti

    171
  21. Imobiliarele nu duduie, dar nici nu scad preturile in Bucuresti….

    190
  22. Ala cu restaurantul e un lingau si un plangacios.
    Eu pot sa ii dau exemple, cum a dat toata lumea, dar nu din capitala, unde pizzeriile au livratorii lor, nu a murit nici una, nici macar dupa pandemie. Se descurca si inca tin la calitate si au clienti. E drept ca au marit preturile dar nu cu nesimtire. Dar la oamenii aia daca ai comandat vine mancarea calda, destul de repede, livratori curati si onesti. Cand mergi la ei se comporta decent, zambesc, chiar nu stau pe telefoane ca nu e timp de asa ceva si mancarea e intotdeauna ok. Imi scuze la dom’ patron ala dar nu cred ca am asteptari grozave de la restaurante daca vreau sa vina mancarea fara soareci, gongi, par sau unghii inauntru si relativ calda, plus o bere sau alta bautura rece.

    160
  23. O sa ajunga interlopii sa se bata cu crose de golf…. ohhh wait

    230
  24. Tot am auzit asta pe la antreprenori din ăștia, cu restaurante, shaormerii sau magazine, ca nu se merită sa faci afaceri. Eu as fi curios ce face un antreprenor din asta, când de cele mai multe ori are oameni care se ocupa de tot, bucătari, ospătari, vânzători, contabil, personal auxiliar, marfa le este adusa de distribuitori. Ei cam ce fac toată ziua? Ca mereu zic ca muncesc de dimineață până seara, de luni pana duminică.

    88
  25. A descoperit și ăsta ca Glovo scoate banii din țară….la fel fac și Uber și Bolt.

    110
  26. Tudor Aposteanu, fondatorul restaurantului și francizei Tudor Gourmet Burgers își poveștește experiența pe care a avut-o timp de un deceniu ca antreprenor în industria de HoReCa

    coaeeee in 10 ani a avut maxim 3 angajati https://i.imgur.com/sSWEGoW.png gen pe firma cu vechime, care la cum arata va fi bagata in faliment, datorii de 200k, firma curenta sanki pla angajati https://i.imgur.com/g5qxLFe.png si nenorocitii de angajati nu vor nene sa lucreze … vanzari de maxim 600000 de lei, 600.000/12/30 ~ 1700 de lei cand un burger este 70 de lei si o portie de cartofi 18 lei.

    Daca mai sapi https://i.imgur.com/7URvLf3.png, dai si pe combinatii cu teste covid la nevasta-sa https://i.imgur.com/tDwEMPN.png, antreprenor horeca smbpl.

    60
  27. La Iasi e 60 lei ciorbica… o duceti bine cu 40 :))

    10
  28. Domnul cu gourmet-ul are preturi mari pentru ca are si gusturi alese si nu numai la mancare. Voi credeti ca domnisoarele alea se tin cu Cico si merdenele?

    https://www.cancan.ro/donjuanul-de-la-masterchef-a-dat-lovitura-si-a-luat-iubita-de-la-survivor-si-20642658

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile