Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. Baltimore Demographics

    Black or African American: 61.25% White: 28.42% Two or more races: 4.42% Other race: 3.02%

    Dar da, cei care spun ceva de rău, sunt rasiști… I-aș trimite acolo pe ăia care le iau apărarea și să încerce să îi educe pe sărmanii discriminați.
    Vorba aia, acum ar putea lua o locuință cu doar un dolar, deci sa profite!

    Comentariu apreciat.838
    • E de ajuns vizioneze documentarul The Wire.

      Comentariu apreciat.581
    • Ioana …asta cu trimisul si educatul imi aduce aminte de anii de dupa revolutie cand conationalii nostri rromi incepeau sa ajunga in Franta si se dadeau discriminati si asupriti. O buna bucata de vreme Franta a tot apostrofat Romania cum ca nu face nimic sa integreze minoritatea, ca nu suntem in stare, ca asa ceva nu se poate, ca suntem rasisti etc….Dupa care s-a umplut de rromi pe la ei si le-au vazut adevarata „valoare” si acu francezul nu mai stia ce sa sa faca pentru a scapa de ei

      Si lumea nu s-a invatat minte. Vezi ce se intampla acum cu intampla acum cu doctorii si inginerii care emigreaza acum cu miile din Magreb, cu barca gonflabila. „Good times create weak men, and weak men create hard times”. Vine vreme decontului. Partea proasta e ca decontul o sa fie suportat de copii nostri.

      Comentariu apreciat.559
    • @Nico: recomand si Black Mafia Family

      44
    • Practic sunt casele alea aratate in documentarul The Wire de unde scoteau cadavrele oamenilor omorati de Chris si Snoop, oare Tommy Carcetti mai candideaza?

      10
    • clay davis e șef acolo.

  2. 3. Eu nu inteleg cum foarte mulți medici pot lucra in 3-4 locuri la stat(decan la facultate, manager de spital, sef la nu știu ce directie, etc) . Sunt chiar cazuri de medici angajați in 9 locuri. Câte ore are ziua lor? De asta dacă te duci pe la 11-12 la vreun spital nu mai găsești pe cineva.
    Iar ăsta, după ce are atâtea locuri de muncă, mai vrea și primar? Cum își imaginează cineva că o să poată da randament dl doctor la încă un job.

    Comentariu apreciat.1152
    • Fă diferenta intre a lucra si a fi angajat. El e angajat si la stat, la facultate si la directia pu*ii dar nu lucreaza nicaieri. Poate pe la cabinetul privat … in rest, frecăngeala

      Comentariu apreciat.791
    • In Romania legea permite sa predai la facultate chiar daca lucrezi in alta parte.
      El este sef de sectie si profesor. Doar ca legea i-a permis sa preia si responsabilitati administrative: manager de spital si decan. Si astfel el are 4 meserii: doctor, manager, profesor, decan, etc.

      Comentariu apreciat.343
    • … da’ cine a pus problema de „randament” ??? Ce naivi suntem…

      191
    • Faptul ca încasează bani nu inseamna ca și muncește. Și nici măcar nu e ceva ieșit din comun. De aia avem milioane de bugetari, si o buna parte din PIB se duce pe salarii, si este imposibil de echilibrat bugetul. Nu poți tăia da afara si nu poți tăia salarii la sinecuri.

      Vorbeam cu un medic la un moment dat. Pe statul de plata a spitalului, cel puțin jumate din salarii erau degeaba, pt personal auxiliar, din care poate 10% erau angajați reali, nu angajați pe hârtie și colectionari de funcții și salarii.

      154
    • Sistemul medical este un sistem dominat de caste. Chestie care se intampla mai peste tot in lume, fie ca ne place, fie ca nu. Ideea de baza aici este ca daca esti un outsider(nu ai pe nimeni din familie sa fi fost medic) perspectivele tale sunt extrem de limitate, asta insemnand ca ai urmatoarele optiuni:
      1. Specialist pe la un spital dintr-un oras care nu este centru universitar. Sigur aici in functie de situatie fie vei da spaga, fie vei primi diverse beneficii. Nu uitati ca in Botosani a fost un mare scandal cand vine vorba de angajari.
      2. Iti faci firma/pfa si te apuci sa dai consultatii in privat. Aici conteaza si specialitatea pe care o ai. Sau te poti angaja ca reprezentant medical, insa poti lucra o perioada limitata de timp din motive lesne de inteles.
      3. Te apuci inveti o limba straina si pleci din tara.
      In schimb daca faci parte din casta, in functie de nivelul tau oportunitatile tale sunt urmatoarele:
      1. Specialitatea o vei alege in functie de ceea ce casta iti ofera, mai precis stapanul. Un exemplu extrem de simplu, cautati sa aflati ce specialitati si-au fetele lui Streinu-Cercel si o sa intelegeti ce spun.
      2. Musai te apuci de doctorat in special cu o tema pe care stapanul ti-o da. De cele mai multe ori este un studiu clinic, in care daca esti merituos primesti si tu niste bani de o vacanta la Eforie. Musai mai si predai la studenti.
      3. Odata ce devi specialist si cu doctoratul luat, in functie de noroc si de cum se aliniaza astrele vei primi un loc de munca pe mosie. In functie de nivelul tau din casta vei face sau nu garzi(daca este specialitate ce necesita garzi), salariul fiind completat cu ceva studii clinice daca situatia o cere.
      4. Daca esti un pic disperat cu banii sau nu se gaseste ceva de munca pe spitalul mosie, se va gasi in privat.
      Sigur pentru a intra in casta daca esti outsider, trebuie sa fi un carator de geanta pentru stapan sau ceva din esaloanele inalte, sa faci garzi cand trebuie, sa te asiguri ca diversi pacienti sunt tratati ca si cum ar fi tratati de stapan.
      Asta este foarte pe scurt sistemul medical romanesc. Prin alte tari ceea ce am prezentat mai sus nu se intampla pe fata ci un pic mai elegant, dar se intampla.

      Comentariu apreciat.303
    • @un_oarecare, problema este alta.
      In teorie, fiecare dintre aceste activitati ar trebui sa presupuna un numar de ore lucrate pe saptamana, nu? Cand ai semnat un contract prin care ai devenit managerul spitalului, ar trebui sa fie specificat ca lucrezi X ore pentru un anumit salariu. Mai departe la fel si pentru functia de sef de sectie si pentru cea de decan al facultatii.

      Nu mai spunem de faptul ca in general aceste functii presupun si un anumit program zilnic si ar trebui analizat daca programul nu se suprapune la cele 3 locuri de munca.

      101
  3. 6. Eu tind sa cred. Din vizitele facute prin locurile pe unde s-au aciuat compatriotii mei, cel mai rusine ca sunt roman, mi-a fost la Londra. In metroul londonez am auzit mai des pule bagate ca in ala din Bucuresti. Mi s-a parut ca toti bombardierii s-au mutat cu predilectie pă Anglia. Avionul de Luton e un adevarat experiment social.

    Alt fenomen, spre deosebire de Italia sau Spania unde romanii in general se bucura cand interactionezi cu ei, in Anglia te evita. La barul hotelului, am auzit-o pe una din barmanite spunandu-i celeilalte „Am transpirat toată fă, tre’ sa ma schimb”. Cand am dat-o pe romaneste, mi-a bagat un „sori, ai dăunt andărstend”.

    Si ca sa nu ziceti ca am ceva cu toti, in Austria am avut cele mai placute experiente cu diaspora romaneasca.

    Cer scuze in avans la domnii expați.

    Comentariu apreciat.809
    • Anglia e o țară rece, la fel ca Belgia sau Germania șamd. Tot așa-s și englezii, chiar dacă par deschiși la conversație, e mai degrabă o chestie de politețe decît de apropiere. Practic, așa arată integrarea, iei obiceiurile locului și le dai un twist românesc.

      PS: Dacă ești navetist, ca mine, te obișnuiești și cu rata de Luton. Legat de cuvintele bogate, să vezi cum e la polonezi, fiecare al treilea cuvînt e „kurwa” (no joke).

  4. 2. Ca sa mearga apa, clientii vor fi asteptati cu traditionalul obicei mioritic Paine si Sare

    171
  5. #3 La interviurile pentru manageri prin corporații ar trebui să se dea probă practică: o tură pe la Spitalul Universitar. 1 oră.
    1/3 vor emigra, 1/3 vor veni cu lista de probleme și soluții, 1/3 vor fi încă la coadă să înregistreze fișa.

    Dacă primăria ar funcționa la fel ca Spitalul Universitar: New Delphi

    181
  6. 7. Sper sa aduca modelul si in Europa.

    80
    • „The Forte’s replacement”, o s-o vezi asa cum cum ai vazut si Forte pe la noi.
      Probabil ca din cauza de reglementari si cerinte din partea consumatorilor diferite intre EU si SUA, ei fac modele diferite, modele pe care nu le pot comercializa pe alte continente.

      Dar in mod sigur exista sau va exista ceva similar si pentru Europa, sa asteptam poze din realitate nu din Photoshop si s-ar putea sa avem surpriza sa vedem un ProCeed restilizat de fapt.

      50
  7. 4. Se trage tare la autostradă”
    Din ce scrie in articol, eu nu inteleg chiar ca „se trage tare” daca in mai bine de 2 ani se vor finaliza doar 10 km…

    143
  8. NOU
    #21

    Apa de foc gratis nu ?

    50
  9. 2. apă potabilă- probabil aia de la rețea.
    eu stau și aștept cum or să se răscoale localurile împotriva autorităților locale acolo unde apa de la rețea nu (prea) e potabilă.

    ”ah, mă obligi să dau apă gratis?! asigură-mi apă gratis, sau plătești tu amenzile”.

    chiar sunt curioasă cum se va rezolva.

    42
    • „Restaurantele, cantinele și serviciile de catering vor trebui să ofere clienților, în mod gratuit, apă potabilă din rețeaua de distribuție.”
      Acolo unde reteaua de distributie ofera apa potabila, nu? :)
      Chelnerul oricum o sa te intrebe daca esti sigur ca vrei apa de la robinet, si-o sa mustaceasca.
      Legea e pistol cu apa de la robinet.

      30
  10. Ne mutam in Baltimore, unde sunt colaci galore.

    20
  11. Sunt eu nebun sau treaba asta cu apa de la robinet în restaurante a mai fost o dată știrea zilei, acum câțiva ani?

    30

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube