Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. 4.CEC-ul nu garanta si FNI-ul? Intreb si eu!

    Comentariu apreciat.745
    • acum o sa fie cec garantat de asf

      Comentariu apreciat.411
    • Bine ati venit la CEC-Caritas-FNI-Euroins-City-ASF-SVB-Credit-Suisse. Cu ce va putem ajuta?

      Comentariu apreciat.773
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1148
    • „firma aia, care o fi, că-i CEC, că-i Allianz, că-i Hidroelectrica, chiar nu contează, la un moment dat va avea mai multe polițe decât poate gestiona”

      Auleu, deci devine practic imposibil sa incasezi bani ANUAL de la 2-3 milioane de oameni si sa prestezi serviciile aferente pentru aproximativ 5% dintre ei? Stau si ma intreb cum naiba se descurca unii ca Vodafone sau Orange cu 10 milioane de clienti, carora le factureaza LUNAR. Cum de nu au facut poc pana acum.

      Firmele alea de la asigurari auto au facut poc pentru ca asta a fost scopul lor: bagam asigurari ieftine, castigam piata, le luam banii fraierilor si disparem. Sub ochii blanzi ai ASF. Dauna e suportata, ca intotdeauna, de stat. Apoi o luam de la capat. Tare ar fi interesant sa aflam si unde s-au dus toti banii aia. Ceva imi spune ca nu o sa aflam.

      Asta e si explicatia pentru care Allianz, ca de ei ai pomenit, nu are nicio sansa sa fie relevant pe piata asigurarilor auto din Romania, dar in Germania e lider de departe (o piata de 4 ori mai mare decat Romania, da?). Aia nu au chef sa se bage in schema asta de „afaceri” piramidale.

      P.S. Daca se va crea CEC-Asigurari auto (ca am mari dubii ca se poate), va trebui sa ne pregatim de o alta gaura uriasa in bugetul public. Ca de obicei. Dar suntem deja obisnuiti cu asta.

      Comentariu apreciat.497
    • @Joker, buna logica :))

      12
  2. Medicii să-și facă asigurare de malpraxis. Sa nu se mai complacă in troaca cu bacterii din spitale, sa protesteze pentru condiții la locul de muncă. Dar deja cerem prea mult de la dumnezeii în halate albe, îi obosim prea tare.

    Comentariu apreciat.7013
    • Au deja asigurare, e obligatorie.

      Comentariu apreciat.323
    • Un ascultator intreaba la radio:

      – Este adevarat ca medicii au asigurare obligatorie de malpraxis?

      Noi raspundem:

      – Da, este adevarat, doar ca nu o au, ci au avut-o, si nu oriunde, ci la euroins.

      Too soon?

      Comentariu apreciat.355
    • Ce sa faci cu asigurarea de malpraxis cand Colegiul Medicilor te scoate nevinovat, orice ar fi?

      Indecis. Tu ce zici?264
    • din experienta mea la un medic moldovean…

      In timpul actului medical, suna telefonul, pune mana pe telefon si raspunde … cu aceleasi manusi pe care le folosea sa imi repare dintii …
      Te gandesti ca e igienic ca poarta manusi … dar te face sa te intrebi cat de des le schimba? Oare ia telefonul cu el la cacatoare? Daca da atunci ce stafilocur imi da prin manusile infectate?

      Deci despre ce vb? Sa mai zic ca nu se taie factura/chitanta nimic? si ce preturi nu?
      Mai calc eu la el? garantat nu!

      Stiu pe cineva care a murit si avea o vb(Dumnezeu sa-l ierte):
      „Daca intrii in spital ai toate sansele sa nu mai iesi!”
      Cat de trist si adevarat daca tii seama de faptul ca mai devreme sau mai tarziu toti ajungem pe acolo… scapa cine poate nu? Mi-e scarba!!!

      Oare de ce?

      „Nu sa schimbat nimic, nu o sa se schimbe nimic”

      173
  3. Închiderea DPReview este o veste teribil de trista.

    Comentariu apreciat.419
    • Subscriu, mi se pare ca stiu site-ul ala de o viata.
      fmm Amazon :-(

      64
    • Pai il stii de o viata, de cand inca erau camerele digitale relevante. Asta e, acum nu vrei sa tina Amazon siteul ala pe banii lor, doar pentru ca esti tu nostalgic.

      717
    • Camerele digitale nu mai sunt relevante pentru ca….pitong?

      Ce nu inteleg e de ce aleg sa-l si stearga. Erau mii de discutii utile acolo in legatura cu alte subiecte foto inafara de review-urile la camere.
      Mi se pare fie de-a dreptul absurd fie (insert teoria conspiratiei aici) s-a descoperit ca e contraproductiv pentru noua generatie sa te iei dupa ce spun unii independenti in loc sa asculti influencerii vremii.

      Dar na.

      127
    • >>Camerele digitale nu mai sunt relevante pentru ca….pitong?

      Pentru ca piata s-a prabusit, nu pentru ca pitong, ci pentru ca telefoanele au canibalizat-o. Oamenii nu mai cumpara camere digitale, nu mai sunt interesati de review-uri, asta e realitatea.

      910
    • S-a prabusit piata aia care nu se simtea bine din 2010 incoace, aia pt aparate entry-level, point and shoot si bridge.
      Ma indoiesc insa ca majoritatea userilor dpreview veneau din directia aia si mai degraba de la hobby si prosumer.
      Nu mi se pare ca e o simpla problema de „nostalgie”.
      Raman la parerea mea ca moartea forumurilor de specialitate (nu numai pe foto, ci in general pe subiecte de hobby) lasa loc liber pentru youtube si alti neaveniti sa umple un gol de informatie.
      Rareori oameniii care chiar se pricep, baga bani intr-un hobby si au prareri corecte si nepartinitoare au timp pentru cele de mai sus ( sau prezenta scenica necesara) si asa avem „pareri” despre chestii de la oameni care nu le-au folosit niciodata.

      121
    • Habarnam eu nu am zis ca nu erau buni si utili, ci pur si simplu nu mai exista destul interes ca sa-si mentina afacerea profitabila.
      Si ai dreptate si cu forumurile, dar asta e, acum omanenii care au ceva de sharuit cu restul lumii prefera platforme unde pot face si un ban gramada de pe urma pasiunilor si hobbyurilor.

      15
    • La cat storage au Amazon-ul in cloud (>30% din piata) puteau sa-l lase read only.
      Iar eu cred ca se vand in continuare chestii de la nivel de prosumer in sus; da, nu mai sunt sapuniere, au murit de multa vreme, dar mirrorless se vinde destul, si la niste preturi foarte mari.

      31
    • Amazon e firma de facut bani, nu de tinut siteuri gratis.

      Iar piata e asa: https://www.statista.com/chart/5782/digital-camera-shipments/
      Si in plus, oamenii acum se duc pe youtube pentru reviewuri. Asta e, lumea s-a schimbat, trebuiau sa-si faca canal de youtube acum 10 ani, poate asa supravietuiau.

      16
    • @Radu, spui ca greseala lor este ca au inceput prea devreme sau cum? Canalul de Youtube il au din 2010:
      https://www.youtube.com/@dpreview/about

      30
    • Radu, acel link pe care l-ai postat arata ca au scazut masiv vanzarile de sapuniere, nu cele cu obiectiv interschimbabil.

      12
  4. Adica sunt arhicunoscute problemele medicilor (personalului medical in general) – programul extrem, lipsa personalului, conditii minime sau inexistente pentru practicarea actului medical, bacteriile panrezistente care duc la infectii imposibil de tratat, colaborare defectuoasa sau imposibila intre specialitati etc etc, si in loc sa se ia masuri pentru remedierea acestor probleme si scaderea ratei de greseli, solutia lor este sa se dea legi care sa protejeze medicii pentru greselile care 100% se vor intampla. Noaptea mintii.

    Comentariu apreciat.4113
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1245
    • Sunt de acord, dar acest lucru nu anuleaza faptul ca pot fi luate niste decizii strict organizatorice cu zero costuri care pot imbunatati mult situatia din teren. Un exemplu foarte bun este transformarea garzilor de 24 de ore in garzi de 12 ore, macar pentru specializarile cu un nivel de stres ridicat, unde rulajul pacientilor este mare si cazurile solicitante. Astfel, medicii ar ajunge sa stea in spital maxim 20 de ore, spre deosebire de realitatea de azi unde ajungi sa stai la spital nedormit si cate 30-35 de ore. Se stie clar ca dupa 24 de ore de nesomn nu mai esti in stare sa te pastrezi suficient de atent incat sa nu gresesti. O alta decizie foarte utila care nu costa nimic ar fi interzicerea eliberarii de antibiotice pe sub mana. In acest moment se cere reteta pt antibiotice, dar e doar o formalitate pentru “cunoscutii” farmacistilor. Mare parte din problema rezistentei la antibiotice vine din faptul ca pacientii iau aiurea aceste medicamente din farmacii. Pe sistemul romanesc “cunosc eu un farmacist”. Se iau empiric antibiotice fara nicio noima, de multe ori la recomandarea farmacistilor, fara antibiograma, selectand bacterii rezistente pe banda. Si tot asa…masuri cu costuri zero sunt multe, dar aparent nu exista interes pentru implementarea lor. Ma depasesc motivele pentru care se intampla asta.

      Comentariu apreciat.294
    • @Joker, ideea e sa evoluam ca specie. Daca tu vrei sa te intorci in mezozoic, problema ta…

      73
    • @Joker Pe de cealata parte e usor sa cazi in extrema opusa si sa nu mai tratezi boli transmisibile, usor tratabile pentru ca „ie saraki” si te trezesti cu o pandemie de proportii care iti distruge forta de munca si putea fi evitata cu o minima cheltuiala.

      Sa nu uitam ca in 2023 si bogatii si saracii sunt tot aceeasi specie, homo sapiens sapiens, si pot lua boli unii de la altii.

      Prin anul 4000, cand bogatii vor evolua genetic in alta specie si transmisia bolilor de la saraci la bogati va fi un eveniment rar de spillover, atunci poate are sens ce zici tu.

      Pana atunci sa nu uitam ca si cei care s-au inchis in casa si au comandat masa la botul calului tot au luat Covid, si multi dintre ei au bolit 3-4 saptamani, indiferent ca s-au vaccinat sau nu.

      173
    • @Joker… e valabil pana afli ca esti pe partea gresita a plulii.

      142
    • am 2 doctori printre prietenii apropiați (plus un pangolin rezident la neurologie în TM care, na, mă mai ține la curent cu ce se întâmplă cu ea).

      o primă problemă uriașă ar fi supraaglomerarea. este suficient să intri într-un județean la ora 9 să vezi câte 30 oameni la ușa fiecărui cabinet. soluții? așa mă gândeam și eu. tipărim doctori și spitale cu imprimante 3D?

      ca doctor ai 2 soluții: închizi ușa cabinetului și anunți că asta este orice, numai medicină de sec.XXI nu; sau faci cât mai mult, pentru cât mai mulți oameni, cu resursele pe care le ai. tinerii în special digeră foarte greu varianta nr. 2

      127
    • @Adib. oricine ai fi, oriunde te-ai afla on the social ladder, doar în retrospectivă afli dacă ești viabil sau nu. nasol

      06
    • O solutie foarte buna pentru a reduce aglomerarea in spitale este debiroratizarea medicilor de familie. Imi povestea un medic de familie in varsta ca in tinerete aveau voie sa ajute pacientii cu o gramada de patologii mici, inclusiv chirurgie mica (scoaterea unghiilor, sutura plagilor mici etc). Acum aparent nu mai pot face asta. Nu mai zic de bolile usoare care apartin teritoriului medicinei interne care ar putea fi tratate cu usurinta de un medic de familie. Din nefericire, acestia sunt nevoiti sa isi ocupe timpul cu hartogaraie. Exista si situatii in care nu prea vor sa faca nici macar treaba care tine de domeniul lor, mai ales in provincie. Mergeti in majoritatea satelor din Romania si intrebati oamenii cand au vazut la fata ultima data medicul de familie, ca nu stiu sa spuna. Asa ca oamenii vin spre spitalele mari cu tot felul de probleme mici si usor de tratat care ar putea fi gestionate imediat la medicul de familie. Nu mai zic de urmarirea bolilor cronice care ar putea fi facuta la nivel local, dar pacientii vin la spitalele mari si asteapta pe hol ca sa le zica un doctor 1 minut “da, sunteti bine, continuati tratamentul”. De unde avem supraaglomerarea. Din nou, de ce nu se rezolva problema asta, ma depaseste.

      222
    • @Georgi. cunosc doctori super-super-profesori care au nevoie de timp și de întreaga cooperare a pacientului pentru a decide cât de serioasă este o anumită deviație de la standard. tu vrei ca toată această gimnastică să o execute medicii de familie? nu funcționează.

      28
  5. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1947
    • Pentru investitori, smartass

      217
    • Nu vin domne americanii sa ne invete pe noi cum sa luam spaga, noi luam spaga de 2000 de ani pe aceste meleaguri. Viezure, mânz, șpagă.

      Comentariu apreciat.387
    • Nesimtit Ministerul de Externe al SUA (ca asta e Departamentul de Stat de fapt) ca se apuce sa faca rapoarte despre tarile cu care are SUA diverse relatii si nu sta linistit in banca lui ca ministerul nostru de resort care freaca lula pe banii nostri.

      Ministerul de Externe american se adreseaza americanilor care, printre altele, ii platesc pe functionarii aia sa faca astfel de rapoarte, faptul ca se apuca G4Media sa ne traduca raportul e cu totul alta discutie.

      Uite, si Romania face un fel de rapoarte si zice exact ce zici si tu: ca arme, ca chestii, doar ca nu se apuca nicio publicatie americana sa traduca in engleza si sa faca o stire din asta:

      „Un risc mărit îl reprezintă faptul că portul de armă este legal, iar altercaţiile de orice natură pot degenera uneori în fapte mai grave, implicând schimburi de focuri de armă. De asemenea, în ultima perioadă au avut loc mai multe evenimente grave, în care cei cu acces facil la arme de foc, au ucis persoane nevinovate aflate întâmplător în proximitatea lor. Alteori, persoane cu un comportament aparent normal au recurs la acte violente, soldate cu numeroase victime, precum evenimentul din Las Vegas din 2017, motivele nefiind explicabile nici pentru membrii familiilor lor. Cu toate acestea, există o opoziţie majoritară faţă de instituirea unui control mai strict al armelor deţinute personal, în virtutea unei culturi păstrate din timpurile colonizării Americii de Nord de către europeni: nevoia de autoapărare.”

      https://www.mae.ro/node/3749

      105
    • Prietenasi, ce scrie acolo in articol e o compunere din revista presei din ultimii ani. Nu e nimic nou sau breaking news. Asta facr ministerul de externe american/departmenul de stat ?? Asta e treaba lor ????
      Ce ar fi ca ministerul nostru de externe sa dea un comunicat “nu mai vizitati romanilor america, ca nu e ce vedeti voi in filme. America e plina de boschetari care te pot impusca pentru ca nu le dai tigare. Te poate impusca oricand un junkie, the american dream”. Aia cu investitorii e o gluma proasta. E corputie in romania si e plin de investitori americani. Daca se fac bani in romania vin si investitorii, daca nu atunci nu vin. Coruptia e doar o variabila si istoria ne a aratat ca investitorii americani se adapteaza foarte bine oriunde….

      36
  6. 7. Cronica de tehnologie: Un IT st de la ANAF a inventat Folderul cu Șina

    Comentariu apreciat.582
    • In mare, ideile nu sunt proaste, doar esenta.
      Spre exemplu, mie mi se pare absurd sa ca malpraxisul sa fie complet ascuns (nepublic). Daca nu doresc sa fie complet public, macar numarul si suma ar trebui publicate in fiecare an.
      La fel, si ideea de expert „independent”, obligatoriu acrediat de CMR, „tras la sorti aleatoriu”, dar platit de reclamant.
      Cat timp CMR exista in schema, rolul lor este sa spele orice jeg (medical) si nu vad cum se poate schimba perceptia despre sistemul medical.

      61
  7. Puține știri.

    Astăzi îl arestează pe Trump.

    118
  8. 3….”Bineînțeles că un medic obosit nu este empatic, un medic obosit poate să greșească ușor, mai ales în condițiile în care nu ai o structura medicală bine pusă la punct”….majoritatea sunt atat de obositi incat dupa ce isi fac(sau nu) treaba prin spital, cumva au timp sa consulte 3-4 ore zilnic la cabinetul privat aceeasi oameni pe care nu ii pot consulta in spital …

    41
  9. 2. Hoţul strigă: Hoţii!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile