Chestii cumpărate în ultima vreme #8

Burghie
Chestii pe care le iei că ai nevoie la o lucrare, te ajută super mult, după care le arunci în sertar și le folosești o dată pe an. Urmează probabil și o mașină din aia specială de găurit în fier, că tare mișto arată și se folosește. 

Flex Makita
Polizorul meu unghiular Skil, pe care îl aveam de mulți ani, a început să dea rateuri, se încingea repede, uneori îi sare butonul care îl ține pornit, am zis să nu aștept să crape de tot când am nevoie de el și să-mi iau altul. A crăpat la câteva zile după ce a venit cel nou.

Bormașină Makita
Monstrulețul cu impact face în continuare treabă bună, dar m-am găsit în situații în care aveam nevoie de două mașini, cu una să dau găuri, cu alta să înșurubez. Plus, cu asta pot da și găuri mai bine decât cu cea cu impact, mai ales în zone cu gresie/faianță. Între timp a crăpat și bormașina mică de la Steinhaus, așa că toate bune.

Menghine plastic și metal
Aveam unele ieftine, nu mai știu de unde luate, cărora le-au căzut niște șuruburi și au încetat să funcționeze/stea strânse. După care am luat și din astea.

Suport parbriz Tellur
După vreo 6 ani, cel vechi a început să vibreze necontrolat și nu am găsit o cale să îl fac să se oprească, așa că am luat unul nou. Ăsta e calitatea pe care o căutați la un suport, să stea cât mai fix și să aibă cât mai puține articulații, să nu se miște telefonul în bord.

Prăjitor țânțari și muște
Pentru foișor. E foarte eficient pe 10-15mp.

Cuțite Tramontina
Le-am tot văzut la restaurante prin țări străine și am zis că e cazul să le am și acasă.

Cuțit Boker Falun
E o clonă rezonabilă de Mora Companion, bun prin curte/grădină.

Pompă saltea
Pentru că în unele zile mi-e lene să umflu salteaua de picior.

Unii din voi nu știți, dar eu țin pagina asta cam la zi. Also, astea au fost cumpărate în decurs de câteva luni, nu ieri.

Makita-DDF482Z

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. „să nu se miște telefonul în bord”
    Nu mai bine iti iei o masina cu AA sau carplay decat sa tii telefonul in parbriz? :)

    00
  2. Banuiesc ca domnisoara din couch si-a cumparat tampoane :)

    00
  3. Apropo de pagina de shop, văd doar 3 topoare… Ceea ce mi se pare dubios la un blog de feșăn și topoare. Arată tot ce ai, nu fii timid!

    00
    • Are beciul plin, nu ar avea spațiu să scrie câte topoare și ce modele.

      Mai bine te duci să le vezi live și ne povestești cum a fost experiența (daca te mai întorci)…

      00
  4. NOU
    #10

    De ce nu ai luat flex cu turatie variabila? Eu am luat un bosch gws 9-125s pe la 300 de lei. Mesterii se cam bat pe el prin magazine.

    00
    • Taie degetele mai incet..

      00
    • Dacă-l folosești pentru tăiat lemn sau ascuțit chestii (cu discurile corespunzătoare) e util.
      Altfel, pentru debitat/tăiat, polisat etc, turația standard e ceea ce trebuie.

      00
    • am unul cu turație reglabilă, nu i-am schimbat turația niciodată.

    • Eram foarte nerabdator sa-l va pe primul cu un comentariu de genul asta :))) „N-ai luat ce trebuie, cel mai smecher e asta pe care il am eu”

      00
    • @Vali Primul meu flex a fost un Bosch cu turatie variabila (nu sunt neaparat fan Bosch, am intrat in hora cordless-urilor cu un fel de dremel pe 12v dar nu e dremel e bosch si de acolo am mers pe linie, ca asa e cu platformele; nu mai stiu care a fost faza dar fie dremelul era prea scump fie nu avea pe baterie la momentul respectiv) . L-am inlocuit dupa mai putin de 2 ani cu unul pe 18v, cu viteza fixa (de atat am avut bani) dar cu protectie la kick-back, protectie la cadere (cica se opreste singur daca isi ia o tranta), piulita fara cheie, aparatoare ajustabila fara surubelnita si cu ceva frana (undeva in jur de 2 secunde de la oprirea din buton). Suge curent (sub 8Ah baterie numai te joci) dar face tot ce ii ceri. Anyway… ideea era ca nici eu nu am avut efectiv nevoie de turatie variabila. Pe ala corded (cu turatie variabila) l-am folosit sporadic, am taiat niste tabla ondulata pentru acoperisul magaziei si niste fier-beton de 8mm pentru trotuarul din jurul casei. Culmea, dupa ce l-am inlocuit, chiar am avut nevoie de flex pentru schimbarea unui gratar de rigola la un garaj subteran, in sensul in care a trebuit sa tai parte din gratarul vechi (destul de ruginit pe alocuri) si rama metalica in care se aseza plus polizarea mustatilor din fier-beton cu care era ancorata rama veche. Asta nou a zis
      „doar atat?”.
      Te felicit pentru bormasina fara impact, sa te tina cat ai tu chef si sa te bucuri de lucrul la doua masinarii (gaurire-insurubare). Lucrul cu doua bormasini e ZEU (spun asta din experienta personala: la montajul gratarului de rigola am plecat cu o bormasina cu percutie si cu una cu impact de 250Nm nereglabila nici la viteza nici la putere. Aia cu percutie facea gaurile in beton, aia cu impact trebuia sa insurubeze. Dupa 2 suruburi rupte am renuntat la aia cu impact: chinul dracului sa tot schimb burghiu cilindric cu bit la fiecare ajustare. stiu, exista burghie multi-purpose cu coada hexagonala dar nu am gasit nicaieri de lungimea necesara si pana la lucrarea asta nu am avut nevoie de burghie mai lungi de 150 de mm ).

      Pe partea de lauda cu bataie la BF: sunt proaspatul posesor al unei bormasini cu impact Bosch GDX 18v-200 (670 cu tot cu transport) si al unei baterii procore de 8Ah(627 cu transport). Bateria am luat-o mai mult pentru flex (pentru ca suge curent, dooh!) si pentru proiector (acum ar trebui sa functioneze aproximativ 6 ore si jumatate la puterea maxima, respectiv 50 de minute per Ah). Bormasina mi se pare ca trebuia sa o am in dotare de foarte multa vreme… Aia veche cu impact de 250Nm merge spre o nunta cu strigaturi (am cumparat-o pentru a schimba rotile la masini; si-a scos banii pana acum, ba chiar am iesit un pic pe profit si inca e in garantie :)). Urmeaza o boxa bluetooth+radio pe 18v si cablu de la retea. Si gata pe anul asta. Consider ca m-am destrabalat destul.

      00
  5. As vrea niste recomandari pentru diverse cutii / sistem de organizat suruburi / scule etc.
    Vreau sa-i amenajez boxa lui tata unde isi tine toate sculele si alte chestii. Momentan foloseste tot felul de cutiute luate de pe la diverse alte produse si vreau sa-i fac un cadou frumos.

    00
    • eu le folosesc pe astea. inițial am avut modelul mai ieftin, care se deschidea când îmi era lumea mai dragă. astea au dublă prindere.

      https://www.emag.ro/organizator-scule-stanley-29-2-x-37-5-x-6-7-cm-1-97-483/pd/D0NSBCBBM/

    • Ce vrei să organizezi și cum vrei să organizezi? Scule sau chestii mici? Pentru chestiile mici o variantă ar fi ce a zis Vali, o variantă e un perete pe care pui cutiuțe (sunt ceva organizatoare care se prind de perete și pe care poți prinde niște cutiuțe / tăvițe) sau cutii individuale, în rafturi. Sunt multe modalități de aranjare, dar cel mai neplăcut e cel în care îți strică altul ordinea în care le aveai puse :) cel mai bine vorbește cu el și vezi ce vrea, nu îi cumpăra ceva ce îi place unuia sau altuia, că poate lui nu îi place, poate el are cu totul și cu totul alte idei

      00
  6. Am 2 cutite de bucătărie tramontina, trag de ele de aproape 10 ani si sunt best buy. nu am explorat domeniul cutitelor mai scumpe

    00
  7. Greu de gasit un cutit bun zilele astea. Aveam unul de-l foloseam la orice… a disparut fara urma. Greu de inlocuit.

    00
  8. Cu prajitorul ala faci omori aiurea musculite. Nu atrage tantarii.

    00
  9. cand vine vorba de steak knives, laguiole va rog.

    00
  10. cam mica puterea la bormasina 62Nm…poate data viitoare iei una de 130Nm sau mai mult…oricum spor la treaba

    00
  11. re cutite… eu m-am dedulcit la 2 tojiro. unul de macelar si unul de friptura.

    de cumparat le-am cumparat din finlanda. serviciu ireprosabil.
    si aparent au aceleasi metehne ca in romania. ambele costa in momentul asta cam cu 20% mai mult decat acum 2 luni cand le-am luat eu.

    00
  12. Uită-te și la setul CLX224X de la makita. E bun atunci când ai de făcut lucrări unde una de 18V e overkill (asamblat mobilă, bricolaje mici). Ce pierzi pe putere câștigi pe lejeritatea folosirii. De când le-am luat, prefer involuntar să iau filetanta de 12V în detrimentul celei de 18

    00
  13. E halucinant sa emigrezi la 40 de ani si habar sa n-ai ce taxe si impozite te asteapta. Am ras cu spume si clabuci de fraparea ei.

    00
  14. Am bormasina HP488DWE de la Makita si ma tot gandesc daca are sens sa iau si mini-bestia DTD156Z … what to do what to do?

    00
    • fuck it… do it!!! just…

      00
    • Sunt chestii complementare. Cu cea pe impact nu vei putea da gauri decat cu burghie cu coada hexa, pentru impact si nu vei avea precizia si controlul de la masina de gaurit. In plus, ai nevoie de biti de impact, ca sa functioneze bine (da, poti folosi si bitii clasici, dar se vor strica mult mai repede). Cele de impact exceleaza la insurubare / desurubare. Tu stii ce faci, la ce vrei sa o folosesti

      00
    • arunca o privire la dhp481 cu 130Nm, cam de 3X ce ai acum…

      00
    • @Claudiu – ai dreptate, pe cea cu impact as lua-o pentru ca e mai usoara si doar pentru insurubat multe chestii rapid.
      @geo – la fel ca Vali, am ciocan rotopercutor pentru chestii puternice, apoi HP488DWE pentru chestii mai fine (are si asta un pic de percutie). Asa cum scrie Claudiu mai sus, sunt chestii complementare.

      00
  15. pentru găuri puternice am ciocanul demolator.
    https://www.emag.ro/ciocan-rotopercutor-steinhaus-pro-rh1200-1200w-850-rpm-5j-mandrina-sds-plus-3-functii-kitbox-accesorii-5949129007895/pd/D72LJWBBM/

    pentru găuri/înșurubat fin am asta nouă, care e fără impact.

    pentru folosire serioasă, o am pe aia de impact.

    i am good.

  16. unii dintre voi*

    i’ll seemyself out

    00
  17. -recomanda cineva un soricel in buget hobby a carui panza sa n-o ia stramb? (cred ca fierastrau pendular e termenul tehnic)
    -simt nevoia sa afirm ca ma fascineaza emisiunile alea diy sau chiar mai profi si nu prin prisma a ce construiesc aia ci dpdv al sculelor pe care le au si care le fac viata mult mai usoara.

    00
    • soricelul nu prea taie drept, oricat de bun ar fi.
      avantajul lui e ca taie forme curbe (care nu se pot face cu circular), nu precizia.
      de obicei se taie aproape de linie si apoi de finiseaza pana la linie cu altceva.

      00
  18. Am folosit pompa de saltele de doua ori. Apoi am umflat cu compresorul. Dureaza pana intr-un minut.
    Compresor mare, de 240 de litri. L-am luat sa vopsesc casa. Dar s-a dovedit util la multe alte chestii prin curte.

    00
  19. La cate scule ia Vali zici ca lucrează pentru tot Brașovul.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube