Imobiliare: ceva cu biblioteci

Am văzut asta prea des ca să nu vorbim un pic despre: biblioteci cu loc de televizor și televizorul nu mai încape și căutăm televizor mic, și nu găsim, dar vrem mai mare și eventual îl lăsăm pe ăla cu tub, că n-are nimic că e vechi de 20 de ani, oricum dăm apartamentul în chirie.

Acum, știu că bibliotecile sunt scumpe, unele ajung să coste și 2.000 lei, dar nu îți cumperi una în fiecare zi. Mi se pare că poți da niște bani la cinci sau 10 ani ani ca să scapi de o problemă.

Și dacă tot suntem aici, poate ar fi ideal să ne luăm biblioteci sau să ne lăsăm spațiu de televizor mai mare, chiar dacă nu îl avem acum. Nu știu voi, dar eu mi-am lăsat câte 10cm în lateral, în caz că îmi iau ceva mai mare.

spatiu-biblioteca-televizor

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

75 comentarii

  1. Biblioteci ??? Cine mai citește în ziua de azi ? Vânzările de carte sunt la cote mici iar insolvențele printre distribuitori sunt la ordinea zilei .

    00
    • biblioteca=bucata de mobila pe care se monteaza televizorul, a zis cineva ceva de carti?

      00
    • Cu pretul a zece carti fizice iti iei Kindle.

      00
    • Eu am sute de carti in apartamentul meu de 3 camere. 70% in engleza. Eu citesc, copiii mei adora cartile, asa ca nu inteleg mirare.

      00
    • Inca exista oameni care apreciaza cartile in format fizic. Socant, stiu. Nu toti suntem indobitociti de ecrane.

      00
    • Conteaza si sa intelegi ce citesti.

      00
    • „According to the „Report on the literacy level of students in Romania,” only 11% of students from grades 1-8 can understand and synthesize information from a text.”

      Avem cel mai prost sistem educational din UE si cel mai multi analfabeti functional. Dar hahaim stupid si cocalaresc cand auzim ca inca exista oameni care chiar apreciaza cartile, care isi cresc copiii citindu-le si nu uitandu-i in fata tabletei.

      Natie de trogloditi.

      00
    • @Deea Ce conteaza formatul cartii?
      Basini de boomers sau hipsters.

      00
    • Eu am avut mari probleme cu ai mei la citit, in sensul ca in momentul in care incercam sa-i familiarizez cu Povesti nemuritoare, ei nu voiau sa auda decat de clasicii rusi si filozofii germani.

      00
    • Anda, apreciez tentativa de sarcasm ieftin. Ce sa zic, fiecare isi creste copilul dupa cum il duce capul: unii ii uita in fata televizorului, altii ii familiarizeaza cu filosofia germana, ca in cazul tau, altii le ofera un univers al cartilor in format fizic.

      00
    • @deea , hooo, gata, a inteles toata lumea ca tu citesti carti, esti culta atat tu cat si copii tai, peste ceilalti muritori de rand, nu mai semnaliza atata deoarece pare ca mai mult vrei tu sa te convingi pe tine insati ca esti culta, dar nu pari prea sigura pe tine si convinsa de asta.

      00
    • Nu stiu de ce ma mai surprinde cand romulanul vero se mira bovin: „Biblioteci ??? Cine mai citește în ziua de azi ?”. Asta ne defineste, suntem prosti de bubuim si semnalizam agresiv.

      00
    • Cea mai agresiva de aici esti tu.

      00
    • @Anda, buna ideea cu Kindle. Am luat unul pentru junioare, ca, daca plecam la plimbare cateva saptamani de acasa, ma pune sa car 100 de carti. Si la cat costa biletele de avion, mai punem si 40 de kile de carti? Asa ca anul asta am facut si miscarea respectiva. Stii care e problema? Oferta pe Kindle este absolut nesimtita. Adica varianta kindle e de multe ori mai scumpa decat varianta pe hartie.

      Nici nu mai spun ca pot lua de pe ebay cate o serie intreaga la 10-20% din pretul initial si vin in majoritatea cazurilor noi si in „tipla”. Chiar de le iau de pe Amazon, varianta Kindle zici ca-i poleita cu aur. Am pus prime, am pus Kindle Unlimited, sa poti „imprumuta” carti si le returnezi pentru altele. Aici distractia este ca marii autori (pentru copii vorbesc deocamdata) nu apar pe Kindle Unlimited, sau se pune cate o carte din serie, asa ca stai si cate o ora sa cauti ceva decent.

      Mai e, cica, o varianta … la scoala si in comunitate exista biblioteca unde poti conecta kindle si sa imprumuti carti pe baza abonamentului. Chestie pe care intentionam sa o facem.

      Momentan am cumparat ieri iar o serie de carti recomandate de invatatoare. Impreuna, cartile fizice si kindle, probabil ca reusim sa tinem cat de cat pasul cu nevoile de citit ale unui copil. Deci un pic din stilul Andei, un pic din stilul Deei :)

      Despre biblioteci … am 4 in acest moment prin casa. Un televizor vechi de 5 ani si inca 2 pe care refuz sa le montez, deci se vor dona. Pentru Disney + exista laptop cu ecran mare, plus ca ideal este sa se citeasca mai mult decat se vizioneaza.

    • @dojo, da, bună asta, eu nu pot să pricep logica economică ce face ca un produs digital care ocupă 100k și este semnat în 0.0225 secunde să coste mai mult decât cartea fizică. Dacă poate să-mi explice cineva…

      De când muzica e ieftină, cu abonament, n-am mai piratat o melodie! Mai mult, chiar am cumpărat albume mai multe. Nu știu cum de nu vor să aplice treaba asta și la cărțile digitale.

      00
    • Deea, lumea evolueaza, altfel citeam inca de pe papirusuri sau tablite de granit. Eu nu am biblioteca (cu exceptia a vreo 6 rafturi de carti majoritar tehnice in birou).

      Nu vad care e problema mediului de unde iti iei informatia sau povestea. Am 55000 de carti in „biblioteca” de pe server. Nu vad de ce tuşul si hartia te fac mai intelectual decat biții.

      Eu nu am reusit sa imi conving copilul sa citeasca carti pana nu i le-am oferit in format electronic.

      Eu inca prefer documentatie scrisa, dar generatia curenta este asaltata de informatie in forma exclusiv digitala, este nerabdatoare si prefera mediul vizual (prezentari si video). E foarte greu sa concurezi cu video-ul dubios al unui neica nimeni care se numeste „Istoria Romaniei in 5 minute”. Eu cateodata le mai zic generatia „shortcut”, vor rezultate sarind pasi importanti. Probabil de-aia multi dintre ei nu sunt capabili sa inteleaga un text, fiindca nu au antrenamentul, rabdarea si capacitatea de sinteza necesara care se pot dobandi doar prin citit.

      Si atunci singura solutie este sa le oferi informatie intr-un mediu familiar lor.

      00
    • @Adyzah, mă bag ca musca-n lapte.
      Din câte știu eu, Kindle folosește doar format .mobi vândut exclusiv de Amazon.
      Când trăiești într-o țară foarte strictă cu proprietatea intelectuală și nu poți descărca cărți în diverse formate (și multe din ele ți le suportă reader-ul, altul decât Kindle, din construcție) și ești legat de o singură sursă de cumpărat cărți pt device-ul în cauză, sursa poa’ să pună ce preț vrea musculatura ei, fără a ține cont de alte legi economice, în afară de monopol.

      00
  2. TV? Cine se mai uita la TV in ziua de azi?

    00
  3. 2500 de lei? Am dat 12.000 lei pe o biblioteca facuta la comanda (Pal, nu MDF).

    00
  4. Nu am intleles niciodata ce legatura are TV cu biblioteca? Biblioteca e pe alt perete, e un setup pentru citit, fara electronice in zona.

    00
  5. Întotdeauna televizoarele se micșorează după câteva luni sau ani.
    Ce ți se părea un televizor ENORM când l-ai achiziționat, brusc peste 1 an sau chiar mai repede ți se va părea MIC.
    Am fost în situația să trec de la o plasmă de 37″ in 2007 la una de 50″ prin 2011 iar acum un OLED de 65 inch cam de 2 ani.
    Chiar mă gândeam că următorul cel mai probabil va fi de 77″, cel de 65″ nu mai pare mare (e un living măricel dar distanța de vizionare nu e foarte mare undeva la 3 metri).

    Deci da, bibliotecile cu „loc de televizor” pe mijloc par demodate după părerea mea.
    Cel mai bine să iei ceva care să ofere suficient loc stânga/dreapta pentru un eventual upgrade.

    00
    • De unde ai atâția bani???

      00
    • Depinde de perspectiva chestia asta ca ți se pare mic după un timp. Este bine sa o resetezi periodic gândindu-te la minunatul Diamant de pe vremuri. Diamantx3 sau Diamantx4 nu ți se va părea atât de mare diferența.
      Eventual merita atunci când se schimba tehnologia intr-o clasa net superioara. Amatori de TV holografică ? youtube.com/watch?v=sddDhYmBuV8

      00
    • Chiar mă gândeam că următorul cel mai probabil va fi de 77″, cel de 65″ nu mai pare mare….

      Nu mi-o lua în nume de rău, dar o vizită anuală la oftalmolog ți-ar putea dezvălui lucruri nebănuite …

      /s

      00
  6. No offence dar trebuia sa lasi macar dooj de cm deasupra pentru peste. Ca poate se sparge si nu mai( numai?) gasesti altul la fel

    00
  7. Tapet si s-a rezolvat cu diagonala televizorului.
    https://arhiblog.ro/fuego-aceasta-comoara-nationala/

    00
  8. Mobilă si amenajări interioare, de unde imobiliare daca vorbesti de bibliotecă. Acum imaginează-ți să mergi la notar ca să îți iei altă bibliotecă.

    00
  9. Nu stiu cum puneti voi televizorul in biblioteca. Biblioteca are doua sectiuni, aia cu frigider pentru vinuri si aia cu bar pentru spirtoase, n-am vazut sa aiba loc de TV niciodata.
    Plus ca se stie, citesc pe kindle.

    00
  10. Credeam că în bibliotecă se țin bibelourile.

    00
    • Se mai tin pe langa bibelouri si farfuriile si paharele alea bune pe care le stergi de praf inainte de sarbatori. Nu ca sa le folosesti, ci ca sa le pui inapoi in biblioteca sa le admire musafirii. 😉

      00
  11. Televizor pe perete. Pentru mine a fost cea ma buna solutie.

    00
    • Perete gol, cum să lași peretele gol?!
      Așa: alb mat, industrial, cu lavabil câș dat de mine. Pus și o etichetă discretă ”Designed by Okitata”, pentru cunoștințele oripilate că nu am pus perdele.

      00
    • Pai si pestele l-ai lipit de perete? Cu ce?

      00
    • Trebuia sa-ti construiesti un semineu fake sub televizor. Cum sa lasi asa despuiat peretele???
      Exact la fel am facut si eu, perete gol, nu-ti mai bati capul cu mizerii de centimetri cand schimbi televizorul.

      00
    • Dacă nu place perete gol, pui sub televizor o „masă de televizor”, comodă foarte joasă și are doamna unde-și tine ghivecele ci flori.
      Împușcați 2 iepuri deodată.

      00
  12. o, da
    inainte de a monta televizorul am calculat sa las minim 15 cm de fiecare parte, si de-abia dupa aceea am inceput sa dau gaurile pentru sistemul de prindere in perete.

    00
  13. De fapt, trendul e invers: televizor cu un raft deasupra pe post de biblioteca. Iar pe ala se pune telefonul la incarcat si singura carte din casa, primita cadou acum ceva ani, nu mai stii de la cine…

    00
  14. Hai că un 1000-2000 sunt decenți, dar 10-20000, chiar și 60000 Ron pe o bibliotecă? Da f*CK?!

    00
  15. În căpuțul meu de țărancă din Oltenia, biblioteca e o mobilă în care se păstrează cărți. Așa era la părinți, așa era la toți bunicii. Televizoarele erau depozitate pe altă mobilă (pe ceea ce azi se cheamă comodă).
    Când mi-am luat casă aveam cărți și căutam bibliotecă. Bibliotecă concepută pt cărți.
    Și alea cu gaură pt TV aveau rafturi, dar erau rafturi ca cele din linkuri, înalte și pătrățoase, futeau spațiul aiurea. Sau puneai un rând de cărți și le mai trânteai un teanc în cap.
    Tot ce găseam erau niște alea de la Ikea, Billy sau ceva, niște „scânduri” de pal prinse în cuie sau ceva asemănător, dar de la alții, de zici că erau niște rafturi în cancelarie.
    Cu greu am găsit la unii niște corpuri cu funcție de bibliotecă și cu un design cât de cât. Am dat vreo 3.000 lei de-am umplut un perete, dar nu-mi pare rău. Și acum, după 12 ani tot țeapană stă, și acum îmi place de mor și recomand firma oricui își pune întrebări cu privire la mobilă în preajma mea. Din păcate ultimele dăți când m-am uitat nu mai aveau nuanța aia pe care am luat-o eu.

    00
    • Asa am si eu in birou, pe un perete si jumatate din celelalt. Carti si alte chestii, plus cateva separatoare cu usi pentru diverse electronice.

      In living am langa TV un corp de mobila vertical cu bauturi si pahare.

      00
    • Eu n-am încăpere-birou. :)
      Paharele sunt în bucătărie și băutura în cămară sau frigider.
      Deh, casă de muiere, dulciuri sigur găsești, băutură mai puțină. :)

      00
    • Eu am fost mai bulangiu, acum mai multi ani cand ne gandeam facem casa sau ne luam undeva apartament, am zis ca daca ne facem casa imi fac un birou cu biblioteca, in rest poate face ce design vrea unde vrea. Nu e mare, dar e liniste in el.

      00
    • Comoda in living?

      00
    • @PunKreas, în casele copilăriei mele televizorul (unul singur) stătea în dormitorul adulților.
      Eu mi-am luat „masă de televizor” din același set cu biblioteca.

      00
    • @AB: d-asta zic, comoda unde statea televizorul era in dormitor si avea sertare unde tineai chilotii si sosetele :))

      00
  16. Cumva, astea 2 nu se pupa:
    * „Mi se pare că poți da niște bani la cinci sau 10 ani ani ca să scapi de o problemă.”;
    *https://zoso.ro/un-pas-n-spate-noi-ca-planeta/

    00
    • ce poluează mai mult, mobila pe care o cumperi la 5 ani sau hainele ieftine pe care le cumperi lunar?

    • cum ar fi „ambele” – eventual, chiar ideea in sine de a schimba lucrurile doar de dragul de a fi schimbate? de ce trebuie sa iti iei mobila la 5 ani? de ce trebuie sa schimbi televizorul la 5 ani – eventual cu unul mai mare? Cele vechi unde se duc cand se duc?

      In general, astea nu au decat o singura directie: foc. Lemnul pentru mobila (chiar si PAL-ul ordinar) este tratat cu diverse substante (sa stea comprimat, anti-fungic, insecticid, whatever) care cand sunt arse nu degaja parfum de papadie.

      Iar TV-ul – de ce trebuie schimbat neaparat la 5-10 ani? Nu sunt campiile patriei pline deja cu deseuri electrice? Am 2 televizoare in casa (10+ / 15+ ani) care inca merg decent.

      00
  17. Exista varianta unei comode sufiecient de mari incat sa incapa TV pe ea, iar langa acea comoda sau oriunde altundeva in camera se pune biblioteca propriu-zisa ( eventual din acelasi set, desi, in functie de tipul mobilei uneori merg ok si daca sunt diferite)

    00
  18. Vând cei de la Acaju.ro și mai ieftine (sunt OK, nu o minune, dar același produs pe alte site-uri este mai scump cu mult). Nu am nici un interes să le fac reclamă, nu dați cu pietre.

    00
  19. Acuma serios, cât de mare poate fi o comodă pe care să încapă televizorul și două pachete de cărți de poker (hai și una de filcău …) ?

    00
  20. Tata
    – Fiul meu, văd în ochii tăi o dorință arzătoare de cunoaștere și introspecție filozofică a efemerei existențe umane raportata la evoluţia acesteia conform legilor generale ale Universului.
    Eu.
    – Așa e tată. Deși sunt autodidact, comunicarea este o componentă imperativă pentru dezvoltarea abilităților analitice.
    Tata.
    – Ne așteaptă o dezbatere dificilă pe această temă. De ajutor o să ne fie ca de obicei biblioteca . Adu te rog de pe raftul din mijloc ediția Vinars Miorita XO 25 ani și două pahare.
    Vom aprofunda astfel conceptul de spirit care îți ghidează pașii în circumstanțele cele mai dificile ale vieții.

    00
    • …și zi-i lu mă-ta să pună berile alea la frigider, să se mai încălzească, să le putem bea, că uite ce urgie e afară.

  21. Cum, nu mai ținem cărțile pe jos, cu cotorul la perete cum am învățat de la influensera?

    00
  22. Un bărbat vrea să cumpere chiloţei tanga pentru nevastă.
    Vânzătoarea:
    – Ce mărime doriţi?
    – Hmmm, greu de spus…
    – Este important să cunoaşteţi mărimea…
    – Ştiu,… mărimea 105!
    – 105!? Această mărime nu există! Cum aţi ajuns la mărimea asta?
    – Păi avem acasă un televizor de de 109 cm şi când ea iși pune curul în faţa lui rămân în stânga şi-n dreapta cam doi centimetri liberi!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile