Un podcast bun?

Îmi cere un prieten să îi recomand ceva ce poate asculta, om normal fiind, cu vagi cunoștințe de media, de online, de mondenități. Ceva care să nu fie plictisitor, o discuție interesantă între doi oameni, din care să înveți ceva.

M-am rotit în jurul cozii de câteva ori și nu ai ce. Sincer acum. Majoritatea sunt scremute exerciții de piar, unde invitatul e lăsat să abereze orice îi trece prin cap, gazde care nu sunt pregătite sau sunt mai interesate să scoată un titlu bun decât de o discuție bună, și tot așa.

Discuțiile serioase/bune nu atrag afișări, așadar nu se întâmplă, că nimeni nu le finanțează așa, de amuzament. E un cerc vicios, toți spunem că vrem conținut bun și serios, și când îl primim strâmbăm din nas.

Anyway, ce să-i recomandăm omului?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

145 comentarii

  1. Vorbitorincii. Cu Radu Paraschivescu si Catalin Striblea.

    20
    • Am incercat sa ascult episodul din Vorbitorincii, cu Emilia Sercan invitata. Bai, dar a fost 4 ore podcastul ala. Nu stiu daca asa sunt toate. Am toooot derulat sa sar peste povestile despre sex din tineretile gazdelor. Am gasit interesant ce am ascultat cu Emilia.
      Nu-s hater. Am citit doua carti de-ale lui Radu Paraschivescu si imi plac.

      In afara de Vorbitorincii, totusi nu am alta recomandare de podcast. Daca poti digera lungimea episoadelor, si numele oribil (o fi de la „ornitorinci”, creaturile alea ciudate australiene), merge. E cult ;)

      11
    • NOU
      #3

      la vorbitorinci ai minim două perle: Dan Alexe și Alexandru Stermin

      01
  2. Nu-i neapărat podcast, dar băiatul ăsta are conținut mișto:
    https://youtube.com/c/C%C4%83t%C4%83linMoise

    10
    • E contintut luat de prin videouri in engleza si repetat aproape cuvant cu cuvant in romana pentru fraierii de aici. Omul e doar un traducator glorificat

      10
  3. Happy Fish (Gojira, Boomerul și Milenialul, La mintea lui Tetelu) și Vorbitorincii

    10
    • Eu primul! Porcaria aia de discutie de la HP (cu Gojira, adica) este una dintre cele mai penibile serii de discutii din Romania. Un interlocutor „stie tot, cunoaste tot, a fost exact atunci cand… a fost de fata cand…, stai ma! Ca stie el…ohooo ca ju e chiar asa eu stiu ca…) vb in cunostinta de cauza, le-am ascultat pe toate! Un om, ce toata viata (acum fac bullying) din cauza unor complexe ca nu avea prieteni si altele…se invartea pe net citind cacaturi de articole pop, media-history, slush, pop-art, informatii 100% de pe wikipedia si net, informatii digerate deja de altii, dar nici o informatie descoperita de el. E un podcast atat de usor de ascultat incat, ca neavenit, ti se par discutiile extraordinare.
      Ce e GOLD pe HP, discutiile „boomerul si milenialul” atat!

      00
    • NOU
      #9

      nu inteleg de ce atatea minusuri. Chiar is ok majoritatea podcasturilor de acolo. Gojira are de multe ori invitati ok si discutii faine, boomerul si milenialul la fel, iar discutiile lui tetelu cu madalin hodor sunt fascinante. Ok, o ia uneori pe aratura, dar de la invitat iti iei informatiile.

      00
    • gojira e atat de pe langa subiect cu majoritatea invitatilor incat nici nu e amuzant lol

      00
    • @gogu, nici eu nu inteleg minusurile, dar am de făcut o remarca legata de Gorija… Omu’ mi se pare pe langa subiect de multe ori, câteodată bate moneda pe o idee ce nu isi are loc in conversație, mi se pare arogant, are un mod zeflemist de a vorbi, parca ii e lene sa scoata cuvintele si vrea sa para muuult mai interesant decat este el… Eu unul nu ii pot urmari podcasturile, cu toate ca are niste invitati care ma interesează, atacand teme si subiecte sensibile, nu-l pot inghite deloc pe Gojira

      00
    • NOU
      #12

      @Adrian sunt deacord, nu sunt nici eu fan Gojira, dar il pot tolera de dragul invitatilor. In schimp de la Happy Fish imi plac foarte mult discutiile dintre Tetelu si istoricul Madalin Hodor.

      10
    • M-am uitat la cele 2 sau 3 podcast-uri despre Revolutie si Securitate, cu Hodor. M-am lamurit cu marele istoric cand a zis ca in coloanele cu turisti sovietici(dintre care vreo 2 au fost mitraliate de armata), este evident ca aia nu erau kgb/gru, si asa-i normal sa circuli intr-o tara cu revolutie, te grupezi sa nu patesti nimic.

      00
    • @Calin

      Da boss, zice Filip Teodorescu că era plin de turiști sovietici care au făcut rele…că el săracul a fost trimis la Timișoara în 17 Decembrie să negocieze cu mulțimea, nu dădea ordine ca disperatul armatei să tragă-n ăia să-i trimită acasă.

      Nu, săracul de el, el s-a luptat cu sovieticii sub acoperire, n-ar fi făcut securitatea așa ceva, i-auzi, să se lupte cu concetățenii propriii? Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în istoria securității, nici în 87 la Brașov, nici la Valea Jiului în 1977, n-a bătut pe nimeni.

      Ei doar s-au bătut cu turiștii sovietici dom’le care vroiau să fure țara de la măria sa Vodă Ceaușescu.

      00
    • Nice try asta cu aducerea in discutie a lui Filip Teodorescu, dar n-are nicio legatura.
      De ce nu-l aduci in discutie si pe Iliescu?
      Ne place sau nu, asta cu coloanele de „turisti” este adevarata, faza cu coloana interceptata de armata este dovedita, cativa au si ajuns in spital, iar vreo 2-3 au murit.
      Ciudat numai ca un istoric care ar trebui sa vada securisti/comunisti/kgb-isti peste tot, ii pupa in dos la greu pe sovietici, bineinteles, inainte de 24 februarie.

      00
    • Desi suntem total off topic,Manu, anunta-l te rog pe Zelenski sa nu-si mai faca atatea griji legate de Donbass si Crimeea. Ca doar n-or veni turistii rusi sa-i fure tara. Ce, Crimeea si Donbass-ul sunt niste bucati de ciocolata, le bagi in buzunar si ai trecut granita cu ele?
      Sau, in 1968, in Cehoslovacia…inainte de invazie au mai fost si niste „turisti” din tarile Pactului. Ce or fi vrut, sa le fure tara? O bagau in buzunar, si hop peste granita si astia?

      00
  4. Lex Fridman

    10
  5. Buhnici, igdlcc :)

    10
  6. Romanesti nu prea sunt. „Straineze” bune sunt destule. Ce nu a specificat prietenul tau daca are vreo tema ca si preferinta: sport, nutritie, sanatate, cultura, politica, social, etc ? Stiu ca multi se dau buni la toate numai ca nu.

    00
  7. Lex Friedman podcast

    00
  8. NOU
    #27

    Joe Rogan

    00
  9. vreau sa stiu, cu oprisan. bun cand nu invita popi.

    00
    • Azi sunt f posac: Catalin e un om asa si asa, dar, daca cu adevarat cineva ia la „puricat” informatiile povestite si anecdoterizate de el, afla ca aprox 25% e adevar restul rastalmaciri la a 4-a ureche sau reinterpretari. Caz concret: perpetuarea miturilor cu Al. I. Cuza si desfranarea, miturile despre daci, destainuirile marilor olimpici romani doar catre el, mitul cu speach-ul lui Bolony la cupa din ’86. Nu ii critic intentia de a informa. Ii critic dorinta de a acapara nisa asta a …”discutiilor de la cafea” unde, prima informatie drespre un lucru nestiut/nou este si cea veridica, pentru ca e singura si prima sosita.

      00
    • Gustav, nu neg, dar in podcastul recomandat de mine el joaca mai mult rol de gazda si a avut ceva invitati interesanti prin ceea ce au spus ei, nu catalin.

      00
    • @gustav: sunt interesat. De unde pot gasi lucrurile veridice legate de subiectele prezentate? multumesc

      00
    • Oprișan îmi pare un om așa, un fel de mondenități un pic mai spălate, mai intelectuale așa.

      Eu mă mai uit doar pentru invitați, îmi place ca personalitate și cultură generală, dar da, e clar că înflorește la greu, e genul ăla de om care pare sufletul petrecerii mai mult, nu cercetător istoric și intelectual :))

      Nu-mi place când o dă prea tare pe naționalisme stil Dan Puric, dar în mare parte e ok, sunt alții mult, mult mai nefrecventabili.

      00
  10. SELLY ÎȘI CUMPĂRĂ ROLLS ROYCE DE 500,000 EURO
    https://www.youtube.com/watch?v=V1bUsunq9x8

    00
  11. „Mondenitati ?”. Acum imi dau seama ca poate am citit in diagonala. Prietenul tau daca e un om activ si in putere ar trebui sa-l interese teme mai ok decat mondenitati. Faci un sport si asculti un sportiv de top cum arata un antrenament al lui, nutritie, ciclicizare, etc. Nu o sa faci ca el dar te mai inspiri. Iti place sa bricolezi, asculti ce lemn ii bun pt ce, cum se taie palul, cum sa gandesti o mobila sau cum se toaleteaza un copac, etc. Iti plac muzica, jocuri sau esti fan tech… cum sa impusti mai bine in CSGO. Auzi ce alimente cu ce alimente se combina daca esti fiert pe sanatate etc. Dar sa te intereseze mondenitati gen p[e cine fute Velea sau Tzanca Uraganu si esti barbat in putere in jur de 40 de ani… e grav. Sau gresesc ?

    00
    • NOU
      #37

      Logic. Pentru că de ce să nu fie omul interesat de ce îi place lui? El trebuie să fie interesat de ce îi zic oamenii pe net. :)

      00
    • „cu vagi cunoștințe de media, de online, de mondenități”

      Unde kkt vezi tu in textul de mai sus ca e interesat de mondenitati? Daca ai nevoie de traducere – „habar nu are cine sunt aia din media/online/monden”.

      00
    • Monden= Care aparține înaltei societăți, care ține de viața de lux și de petreceri a acestei societăți; care reflectă sau privește o astfel de viață.
      mondenitate(mondenități)=Eveniment, întâmplare, particularitate a vieții mondene.

      00
    • Mondeni = in traducere populara, oameni cu bășini.

      00
    • Coae „vagi cunostinte” iti spune ceva?

      00
  12. NOU
    #42

    Am vazut cateva cu Micutzu, MCN Podcast, au fost ok.

    00
  13. IGDLCC :)))

    00
  14. Mind Architect

    00
    • E o romanticizare in Romania cu podcastul asta de zici ca e Avram Iancu.

      00
    • Eu am mutat 3 blocuri din vecinatate doar cu mintea!! acum am loc de parcare la orice ora!! multumesc mind architect, mi-ai deschis ochiii!!!!!!!

      00
    • Mind Architect are ceva ce nu-mi place. Nu pot pune degetul pe o treaba concreta… prea sec, plat, fara emotie.

      00
  15. Vorbitorincii ating mai multe teme de interes general, muzică, locuri, carte, mâncare, chiar şi fotbal :), invitați interesanți, atmosferă plăcută, cam zero mondenități.

    De prin afară, Rogan, Friedman, dar probabil un podcast din zece are subiecte de interes pentru un om … obişnuit.

    10
  16. Your Mom’s House Podcast

    00
  17. Naval. E Naval Ravikant co-fondator Angel List, ,investitor, bla bla.
    Lex Friedman
    Dar astia trebuie sa lasi totul si sa asculti cu atentie sa inveti ceva.

    00
  18. NOU
    #52

    „Intre showuri” si „cine stie cand” :D

    00
  19. e nișat, vorbim prea mult de băutură.
    poate că-l va găsi interesant pe alocuri
    https://www.youtube.com/watch?v=GLRIhUEUbPM&list=PLUC3rDoVDmLb6HxT-yXNNucCU5LgiGgKA

    00
  20. Podcasturile cu Madalin Hodor de pe canalul Happy Fish. Pana la acest moment dunt peste 30H de continut
    Tot ce povestese acolo este sustinut si de documente, Hodor fiind menbru CNSAS .

    00
    • Acelea sunt obligatorii pentru oricine vrea să înțeleagă România de azi, și mai ales sistemul politic de azi.

      Să vadă lumea că și atunci exista fix aceeași rețea de corupție pe bani, pile și relații, existau și atunci deturnări de fonduri și lucrări publice din care se fura masiv, doar că se compensa dând cu biciul pe populație și ‘civili’ care n-aveau de ales și făceau ce puteau să facă lucrarea, neputând să se pună cu relațiile activistului de partid care își lua partea.

      Și în securitate la fel, vrei să rămâi detașat la paris? x% din salariu la superiori, altfel vii acasă. Adică fix ce se întâmplă și azi.

      În schimb tot românul crede că la 1 ianuarie 1990 s-a inventat corupția în România, până atunci aveam niște feciori și fecioare pure și virgine în fruntea statului care doreau doar binele țării și se dedicau trup și suflet făuririi viitorului ei.

      Aka au crezut propaganda aia infectă care era doar atât, propagandă.

      00
    • trebuie multa naivitate sa crezi tot ce spune hodor. e un fel de caramitru/vanghele.

      00
    • Dar nu le gasesti sub forma de podcast, pe aplicatiile de podcasturi.

      00
    • @m

      Asta o scoți așa din puțul gândirii, sau ai niște argumente.

      Eu o spun asta ca unul care a halit cam tot ce-a fost material despre revoluție de la securiștii spălați, apăruți pe la televiziuni, au scos cărți, etc. Inclusiv pe Filip Teodorescu (eram tânăr și naiv, citeam mult și orice, nu dați cu pietre).

      Dar încet încet mi-am dat seama că totuși ceva dă cu virgulă, pe măsură ce m-am maturizat și am înțeles mecanismele astea, cum funcționează o instituție, o societate, o corporație, una alta, mi-am dat seama ce se-ntâmplă.

      Oamenii ăia încearcă să se spele de genocid și de fapt au trădat abia ultimii, când a fost clar că Ceaușescu a pierdut. Până atunci Iliescu era un papagal infect, după ce a ajuns la TV s-a transformat în erou revoluționar.

      Că așa e românul, așa e orice lichea din asta publică, așa funcționează și-n ziua de azi după ce se dă rezultatul final la alegeri, dintr-o dată toți din instituții sunt gata să pupe dosul noului director pus politic de noua putere. Nimic nou, efectiv nimic nou.

      00
    • @manu da, am. a spus despre victimele fenomenului pitesti ca au fost ‘niste cacati cu ochi care s-au torturat intre ei pt un blid de mancare in plus’
      mai exact a luat exact narativul securitatii care a incercat sa insceneze ulterior fenomenul intr-o chestie facuta special de legionari ca sa discrediteze pe comunisti.

      avand atata informatie despre ce a insemnat pitestiul si tu sa spui exact ce a spus securitatea…

      omul ala e unul pus sa spele securitatea, nu mai puneti botul la toti acoperitii.

      00
  21. Damian Draghici.

    00
  22. Catalin Oprisan

    00
  23. Dacă prietenul tau e „pă IT”, recomand cu căldură Darknet Diaries, e o grămadă de istorie interesantă acolo.

    00
    • E bun de tot. Iar unuele nu sunt doar de securitate IT. Sunt si despre consecintele impartasirii detaliilor private pe internet.

      00
  24. Daca e vorba de stiri, recomand OnTheRecord, podcastul celor de la Recorder, mi se pare singurul podcast romanesc care nu e l*ba trista, intinsa pe cateva ore, sa se auda unii vorbind Pe Paraschivescu nu-l pot urmări ca ma scoate din minti ubicuitatea lui, iar Striblea sa nu uitam ca a lucrat pentru Sebi Ghita.

    Pentru stiri internationale e The Daily Briefing de la TLDR, The Daily de la New York Times, Today Explained de la Vox, DW Inside Europe.

    Pe partea de chestii interesante pe langa Lex Fridman, il pot recomanda pe Andrew Huberman (Humberman Lab) -chestii de neuroscience, dar foarte fain explicate si pe baietii de la Triggernometry, un fel de Joe Rogan dar mai fain.

    Daca vrei istorie Dan Carlin’s Hadrcore History, Revisionist History al lui Malcom Gladwell si Noble Blood, care usurel, un pic woke, dar fain, dacă vrei sa-ti turuie ceva in fundal.

    Daca vrea fictiune SF/horror recomand cu mana pe inima The White Vault, Vast Horizon si The Magnum Archives.

    00
  25. Andrew Huberman, David Sinclair, Rich Roll

    00
    • Si eu ascultam Andrew Huberman dar mi s-a luat de cate suplimente recomanda pentru diverse chestii si nu, nu ma refer la bucata de publicitate din podcast, ci la restul podcastului.

      00
  26. Poate niște audiobook-uri?

    00
  27. În engleză sunt foarte multe opțiuni, însă cele din Ro sunt superficiale, cu gazde care doar urmăresc o listă de întrebări (și alea plictisitoare) și nu ascultă cu adevărat ce zice invitatul, nu vin cu întrebări legate direct de ce zice omul ăla etc. E mai mult monolog decât conversație: gazda își promovează propriile servicii / se laudă cu ce face și nu știe când să tacă din gură, invitatul încearcă să-șii promoveze ce proiect are în plin plan în momentul când înregistrează.

  28. World’s Greatest Con si/sau Philosophize This

    00
  29. Cum au zis altii mai sus: Lex Fridman, Joe Rogan, Darknet Diaries, Linus WAN show,

    00
  30. Tu vrei ICR Podcast, dar ICR Podcast nu se mai face de ceva vreme, decât rar rar de tot.

    00
    • Făcea într-o vreme Crivăț cu Oană Tricast. Dar nici ei nu văd că au mai făcut ceva din ’21.

      00
    • Dorin, de ce nu incercati sa mai aduceti pe cineva in echipa si sa mariti frecventa episoadelor? Faceti combinari de n luate cate 2 sau chiar 3, cred ca ar iesi mai interesant. Ar fi multe plusuri: personalitati diferite, idei diferite, interactiuni diferite dar si lucrurile cu care eram deja obisnuiti.

      00
    • @Dorin, sunt parte din publicul vostru. Aștept episoade noi.

      00
    • ICR Podcast se face atât de rar (dacă se va mai face) pentru că autorii s-au apucat de lucruri complet divergente, e foarte greu să mai ajungem să vorbim pe aceleași subiecte. Să aducem pe altcineva, deja nu mai e ICR Podcast. Dar cumva eu nu știu dacă mai am bandwidth pentru încă un podcast (mai am ceva proiecte pe țeavă) și nu știu dacă Ovidiu mai are timp și energie pentru un podcast nou.

      00
  31. Joe rogan
    /s

    00
  32. vorbitorincii pentru chestii destepte,
    Your mom’s house si Bad friends pentru ras haotic/scarbosenii si aluzii sexuale

    00
  33. Eu am dat ieri peste ăsta: https://www.youtube.com/watch?v=EIQLWdccb8o și mi-a plăcut. Cred însă că a contribuit mult că e carismatic David. Mălăele e un pic prea blajin. Vedem cum evoluează :)

    00
  34. Freakonomics Radio

    00
    • Au si carti. Foarte bun podcastul. Insa multe teme sunt legate de sociatatea americana, nu se aplica neaparat si la noi.

      00
  35. Podcastul Recorder e bine făcut.

    00
  36. Mie îmi place de tetelu de la happy fish.
    Cristian patrasconiu are un Podcast fain la Spandugino.

    00
  37. Huberman Lab Podcast
    Lex Friedman
    ———————
    IGDLCC

    00
  38. Hardcore History, al lui Dan Carlin. Episoadele mai recente sunt free, dar arhiva e contra cost. Eu zic ca merita.

    Recomand asta, ca inceput:
    https://open.spotify.com/episode/2CW1iOwym34Whn5JpAjBRs?si=9966bcf9f7054311

    00
    • Este excelent acest podcast, dar atentie, este foarte realist si istoria este „hardcore”, nu „light”

      00
  39. Cobra Tate sau Silviu Gherman ceva

    00
  40. The iced coffee hour

    00
  41. Nu e light, dar mi-a placut seria de podcast-uri cu Madalin Hodor despre comunism & razboi, eg: https://www.youtube.com/watch?v=Jhjm6dcUP34 .

    00
  42. Mondenitati si invatat ceva, mai greu. Sa invete engleza, in romana sunt doar niste incercari de a prelua informatie si format din afara vazute dintr un unghi balcanic.

    00
  43. Recomand si eu pe Lex Friedman ca multi altii de aici si recomand un episod anume, cel cu Tim Urban de la Wait but Why
    https://www.youtube.com/watch?v=0Jd7fJgFkPU&ab_channel=LexFridman
    (il gasesti pe toate platformele)

    Mie imi mai place Business Wars
    (seriile Netflix vs Blockbuster; Vaccine Wars ; SpaceX vs Blue Origin sau tot felul de branduri de ciocolata, blugi, masini, telefoane etc)

    Tim Ferris are niste podcasturi foarte misto, dar pot sa-l urmaresc numai cand sunt in tren sau stau in pat/canapea. Are un debit verbal foarte puternic si trebuie sa fiu mereu concentrat

    00
  44. Mai e un podcast interesant -„Americanii” – despre începuturile migrării românilor în America.

    00
  45. https://youtu.be/JVqByr1MXtM

    Din titlu nu pare dar e una din cele mai frumoase discutii pe care le-am vazut pe net.

    00
  46. On the record, de obicei e bun.
    Zaiafet pentru cultura și alte chestii interesante, in funcție de cine vorbește poate să fie foarte mișto (de ex. Andrei Rusu care îmi place mult) sau plictisitor de nici nu te poți uita.
    Real time history că sa dau unul de istorie, (aici sunt mulți și lista poate să fie mare la nevoie)
    The critical drinker pentru review-uri de filme și seriale

    00
  47. Vast and curios de la Andreea Rosca
    On the record

    00
  48. Eu ascult Vorbitorincii si Podcastul de istorie. Nu stiu altceva care sa merite sa fie recomandat.
    Mai era ICR podcast (pentru fanii lui Eftimie :)) ) dar apar cam trei episoade noi intre doua eclipse totale de soare. greu de urmarit :)

    00
    • Podcastul de istorie al lui Dorin si Sergiu e foarte fain, pacat ca nu apare mai des la recomandari.

      00
    • Cum sa recomanzi un produs care e ca o carte fara poze :))))?
      Nu au si ei filmare 4k, nu au colete cu vin si pastrama de la magazinul online, nu au vedete invitate. Nimic, niste oameni normali.

      Am uitat sa zic de Istoria Moldovei al lui Natan. Merita sa il ascultati.

      00
  49. De ce să asculți doi oarecare vorbind, când poți asculta un audiobook?

    00
  50. Daca vrei pe sanatate, recomand Peter Attia podcast https://www.youtube.com/c/PeterAttiaMD

    ”’
    Peter Attia is a physician focused on the applied science of longevity, dealing extensively with nutritional interventions, exercise physiology, sleep physiology, emotional and mental health, and pharmacology to increase lifespan (how long you live), while simultaneously improving healthspan (the quality of your life).

    Peter is also the host of The Drive podcast, a weekly, deep-dive focusing on maximizing longevity and quality of life. You can watch episodes of The Drive, as well as interviews, talks, and Q&As from Peter on this YouTube channel.
    ”’

    00
  51. Brasoveanul nostru Manu Cheta face de la Londra, cu Vlad Banica podcastul asta :
    https://tehnocultura.com/
    Mie insa mi-a placut cel mai mult cand il facea singur , foarte multe link-uri deosebit de misto avea pana acum 5 ani, atingea toate ramurile stiintei (astronomie, biologie, medicina etc) nu doar calculatoare si softuri :
    https://tehnocultura.com/category/scicast/

    00
  52. On the Record, economico-politico-social foarte profesionist facut din punct de vedere audio.

    00
  53. Dacă prietenul tău nu are nimic cu podcasturi în limba engleză, atunci recomand podcastul lui Ramit Sethi. Formatul este foarte fain: în fiecare săptămână este invitat un cuplu să vorbească despre probleme legate de bani cu care ei se confruntă.

    Temele sunt de genul: unul din ei are datorii mari și celălalt nu a știut, amândoi au ajuns să câștige bine dar se comportă foarte zgârcit, unul cheltuie mai mult decât câștigă, etc.

    I Will Teach You To Be Rich îi zice la podcast.

    00
  54. nu ai unu bun, ai cateva bune pe la fiecare.
    ai bolojan la morar, un podcast obligatoriu pentru orice votant, chiar daca morar e ce kkt, podcastul ala trebuie vazut.
    trebuie sa vezi si un bobonete, un micutu, trebuie sa treci prin toate ca sa vezi lucruri in ansamblu.
    recomanda-mi o emisiune tv de urmarit! nu poti! trebuie sa mai schimbi canalele..

    00
  55. Istoria Romaniei – Călina de la Kaolin

    00
  56. Recomand Radio lab . Mi se pare ca este mai bun decat faimosul This American life .
    Mereu mi-a fost greu sa inteleg concepte complexe legate de fizica , genetica , spatiu dar modul in care ei prezinta subiectele este genial .

    00
  57. The way I heard it cu Michael Rowe, ala de la ” Dirty Jobs”
    Common Sense cu Dan Carlin….pacat doar ca a redus frecventa lor
    No stupid question
    Bret Weinstein – Dark Horse
    Broken record with Rick Rubin
    Jocko Podcast

    00
  58. Salut:

    – Breaking Points cu Krystal & Saagar (politica US / World Wide etc)
    – Short History Of
    – British Scandal
    – American Scandal
    – Sau „The Age of Napoleon” pt cei pasionati de perioada.

    00
  59. Viva Historia cu Madalin Hodor, istoric la CNSAS, discuta despre arhivele securitatii.

    Cafeneauafilosofica profi romani din tara si strainatate discuta chestii.

    ICRpodcast daca ar mai face.

    In Engleza BBC In Our Time. E foarte vechi, inceput in 1998 si continua pana in prezent, facut de acelasi tip. Discuta despre cultura, istorie, religie, stinta, filozofie si are invitati relevanti pe fiecare subiect. Subiectele si discutia classy british.
    https://www.bbc.co.uk/programmes/b006qykl

    00
    • „In our time” îmi aduce amine de Tele-enciclopedia de acum 30+ ani (eram copil și o urmăream în fiecare sâmbătă la ora 7).

      00
  60. Malcolm Gladwell – Revisionist History

    00
  61. De la noi : pleeeease

    De la ei : Joe Rogan (are omu niște invitați super specialiști pe domeniul lor)

    00
  62. everyday spy, andrew bustamante, ‘fost’ spion cia. in sezonul 3 are si interviuri cu alti spioni(inclusiv nevasta-sa)
    nu trebuie luat tot ce zice de bun, pana la urma chiar el recunoaste ca e spionii sunt mincinosi de profesie, dar poti afla multe lucruri de psihologie, soft/people skills si informatii despre manipulare.
    si koncrete podcast, ca de acolo am aflat despre tipul asta

    00
  63. Cristian Presura la „arhivele istoriei” are un podcast cu un profesor universitar de la cluj, si impreuna au diversi invitati din domenii diverse.
    Am vazut cateva si mi-au placut.
    Am mai vazut cateva podcasturi de-ale lui dragos patraru, „vocea natiei” , in care povesteste ce carti de non fictiune a mai citit si cu ce a ramas din ele.

    00
  64. Vreau doar sa felicit pe cei care reușesc să se uite/sa asculte orice mai mult de 10 minute fara sa deruleze inainte

    00
  65. Nu e chiar un podcast, linuxisti care comenteaza stiri de tehnologie.

    https://www.youtube.com/watch?v=crB_JjUE3-g&list=PL10NWKboioZT9skTPt8ynD3YJ-yf8jU-X

    00
  66. Numai prostii de podcast-uri au fost recomandate pana acum. Ia uitati aici ceva bun: =)) https://www.facebook.com/CristianChinaBirta.ro/videos/1136652663863968/

    00
  67. BANG! Podcast

    00
  68. MCN. Nu le am ascultat pe toate, insa recomand de ex episodul 14 cu Liviu Lucaci, rectorul de la UNATC. Foarte bun. Totusi e o parere personala, poate altii o sa il considere nasol.

    00
  69. Phodcast, cu Horia Constantinescu, sefu’ Anpc. E și educativ, și funny, și sarcastic, și iti vine sa nu mai mănânci nicăieri și niciodată în oraș:)))

    00
  70. aș recomanda „How to start over” (unul din podcast-urile The Atlantic; din nefericire cam este nevoie de abonament și conținutul editorial al revistei propriu-zise poate părea ușor indigest pentru republicani).

    din ultimul episod mi-a rămas în cap o propoziție: „regret is an emotion that is a time machine. Regret is something about the past that we feel in the present, that is there to guide our future.”

    00
  71. „Your undivided attention” e foarte bun, dacă e pasionat de IT.

    00
  72. WTF with Marc Maron – https://www.wtfpod.com/

    00
  73. Vorbitorincii. Doi oameni cu multă cultura (și haz) discuta relaxat despre fotbal, muzica, evenimente actuale, călătorii, cărți, mâncare și multe altele. Au și câte un invitat de seama in funcție de subiectul discutat: Andrei Șerban, Mircea Cărtărescu, Emilia Sercan, Dan Alexe, Tatiana Niculescu, ALexandru Stermin si multi alții. Nu sunt discuții savante, afli însă foarte multe lucruri noi, fiecare podcast este “ un deliciu” pe care îl aștept cu drag. Recomandat celor care apreciază calitatea umană.

    00
  74. Huberman… macar nu abereaza alela.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile