2012 va fi un an greu, dar să vedeţi cum va fi 2022!

Cică 2012 o să fie un an nasol. Să-mi trag una, noroc că-mi ziceți asta, că nu m-aș fi prins, parol! Ca să vezi, o să fie la fel ca 2009, 2010 și 2011, ce chestie. Problema este că nu numai 2012 o să fie nasol, ci și 2013, ba cred că o sa ne încurajăm așa și-n decembrie 2021.

Intermezzo cu râsete

Pe la sfârșitul lui noiembrie 2008, când începuseră să apară pe la noi primele semne de criză iar bugetele din publicitate începuseră să scadă precum cotele apelor Dunării de la radio, o tanti cu pretenții în domeniu, care-și făcea veacul prin firma prin care dădeam cu mopul, a făcut greșeala să deschidă subiectul „criză” în prezența mea. Eu sunt mai reticent când e vorba de băgat în seamă cu neștiutorii, că am răbdarea scurtă. Dar când am auzit că „este greu, dar cică se termină în mai”, am pocnit. Oricum, asta a rămas memorabilă și, atunci când vreunul dintre foștii colegi mai deschide subiectul în cauză, discuția se schimbă către chestii mai plăcute cu „oricum se termină în mai”.

De ce o să o sugem grațios

Europa se duce pe cur, și tot ce am văzut până acum este frecție. Au început să scârțâie Italia și Franța și de aici putem spune că am pus-o magistral. N-o să crăpăm, deși istoria a mai văzut civilizații dispărute din motive economice, cum ar fi Anasazi. O să ne ghiorțăie mațele, dar probabil că n-o să crăpăm. Sau măcar nu toți.

Nu vă faceți iluzia că vom vedea mâine luminița – o criză se termină când îți dai seama ce prostii ai făcut și cum să nu le mai faci din nou. Și nimeni n-a făcut asta, nimeni n-are curaj să recunoască public că avem o economie care a mers un secol pe principii proaste, n-are nimeni curaj să se sinucidă politic pentru alții. Tot ce vedem este vopsea, cârpăceală, cât să țină până se termină mandatul. Iar dacă ăștia de aici vi se par proști, aia de la ei sunt de zece ori mai proști.

Apoca lipsa de creieri

Problema cu adevărat urâtă este că viitorul poate fi mai negru decât hăul din buzunare. Conform standardelor mele ridicate, 90 de procente din oameni sunt proști, dar proști cu patalama. Iar în vremurile astea merge exploatată din plin prostia. În vremurile astea apar mișcările populiste, în vremurile apar regimurile totalitare, în vremurile astea apar dictatorii, în vremurile astea încep războaiele. Vin alegerile, câți dintre plebei o să aibă inteligența să întrebe „bă, mânca-ț-aș, tu de unde o să dai ce ne promiți?”. Nici unul, nene, nici unul.

Concluzie

Dacă vedeți promoție la supermarket la hârtie igienică, cumpărați tot – vin vremuri căcăcioase, ce ați văzut este doar începutul. La anu’ mă găsiți tot aici să mă înjurați că v-am spus prostii. Dar n-o să veniți. Și stați cu ochii pe China, când o să se plângă și aia, atunci pregătiți-vă casca și masca de gaze.

 

Cold this morning, captain. Cold… and hard

 

yours truly, pigbrother

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. Probabil criza economica urmata de un mare macel este forma de control a poplatiei pentru oameni. Cand se aduna prea multi prosti/ mp, ajungem in cate o situatie ca cea de fata, facem bum si o luam de la capat. Evolueaza doar modul in care facem bum…

    00
  2. China nu trebuie neaparat sa inceapa sa planga; ajunge sa se apuce si chinezii de o revolutie si o sa vedem atunci cum ne descurcam noi restul fara un miliard de „sclavi”.

    00
  3. Cum zicea nea’ gigel la otv: „Vine sfarsitul bre? Pai sa ma grabesc la crasma sa ma mai imbat o data … macar”. Adica…daca mai baga astia tigai la 9 lei prin supermarketuri o sa fie macel si de aici pana la un razboi mondial mai e doar o sticla de spirtoasa.
    Altfel…o iau pe jos spre China.

    00
  4. daca o sa tot ducem pe cocoasa noastra si pe cei care nu muncesc ca-s saraci si au multi copii(),o sa tot fie criza.
    ;)Acu daca prin 2022 se mai remediaza,tot e bine,pe atunci ne apropiem de pensie,deci o sa avem si pensii :))

    00
  5. aa,de chinezi uitasem,cu ei treaba e mai complicata,ca incepe sa le placa pe alte plaiuri,ex.mioritice……………………

    00
  6. Cu respect, in viteza mare la casca si masca.
    China se plangea ieri ca o sa tina criza asta mult si bine, ba o sa devina si mai nasola.
    Si ca ei se gandesc sa-si vada strict de ograda lor.

    00
  7. O să fie un film bun cu prostime, biserică și politică.
    TVR sigur va fi preluat de OTV. :D
    Îți dai seama cum ar fi fost să aibă Hitler blog, cont pe Twitter și Vimeo?! Următorul dictator din social media se va ridica, asta e clar. :))
    Până la razboi mondial nu cred că se mai poate ajunge dar nici frig nu va fi cu atâtea bombițe nucleare.
    De ruși nu am auzit nimic, poate ne ajută ei, cursurile de limba rusă sunt tare ieftine și o bună investiție de viitor. :D

    00
  8. Unde zici ca este criza ?
    Ieri citeam ca s-au vindut toate masinile Ferrari 458 Spider alocate pt Romania.

    00
  9. Cum crezi ca se poate termina pentru cineva o zi de kkt dupa ce citeste articolul asta? Doar intreb…

    00
  10. Situatia e super nasoala inca din vara (ca sa fim domni si sa nu zicem ca nu s-a fixat niciodata chestia din 2008).

    Imediat dupa retrogadarea USA prin august, daca mai tineti minte, bursele din lumea-ntreaga au luat-o la vale instant. DAX, adica bursa germana, a cazut cu 25 la suta intr-o luna.

    Dar.

    E un mare „Dar”. Cind au vazut ca e nasoala rau de tot si groasa, lautarii sefi (bildenbergi, rockefelleri, care or mai fi p-acolo) au pus batista pe tzambal si au inceput ce trebuia sa inceapa de mult: aterizarea controlata. De atunci tot aterizeaza smecheria. Si inca nu s-a terminat.

    Iar China e in galeata de mult. Inflatia la alimente e prin acoperis, bula imobiliara e in floare, revolte spontane sint cit cuprinde, ce mai, e foarte „roza” situatia. Mai nou au inceput sa duca lipsa de bani, pentru ca banca centrala se lupta cu inflatia.

    00
  11. Daca nu as fi in ton cu tine as zice ca te-ai tampit si tu, ca restul poporului roman … europa si alte specii de neadertali, dar daca „vb ta” si china va incepe sa se planga nu ne mai asteptam decat la un comunism perfect (egali toti mai putin doar cativa) si un mic War World III.
    La al patrulea care mai rezista o luam de la capat cu grote, bate si pietre.

    Ps: cum dracu o fi fara net … fara zoso.ro … fara …?

    00
  12. hai ca deja o dam in „zeitgeist”…

    00
  13. Multa lume din rromanika confunda bukurestiul cu romania adevarata. Multi au uitat ca au plecat de la curu’ vacii si ca, asa cum spunea cineva mai sus chiar daca s-au dat toate ferrariurile alocare rromanilor, nu AIA E ROMANIA.
    De asemenea nu doar aia cu ferrari voteaza ci toate babele si nespalati de la tara, fara creier bineinteles.
    Eu nu vad o solutie sau un sistem care sa fie valid fara WW3, fara a curata ideologii vechi, si vreo 2-3 mil de oameni ca ne cam inghesuim deja…

    00
  14. La anul nu vom avea bani de net, așa că nu te vom înjura.

    00
  15. „o criză se termină când îți dai seama ce prostii ai făcut și cum să nu le mai faci din nou”

    Ba, daca ai scrie zilnic asa de bine, te-as citi in fiecare zi.

    Oh, wait…

    00
  16. La anu’ imi fac partid :D

    00
  17. @sirlucas, Musai cu un film bun cu flăcăi emi sinucigași… să fie în ton…

    00
  18. asta:

    nu o duce asa rau. EPIC :))=))

    00
  19. E criza ca ne-am vandut tara ca fraierii. Chinezii muncesc pentru foarte multe tari ca e mana de lucru ieftina si au nevoie de bani ca sunt multi si trebuie sa manance si gura lor o paine. Noi, chiar daca ne angajam, muncim in dorul lelii ca doar venim la munca pentru vechime (pensie), mai putin pentru bani. Romanul nu e prost destul daca nu e si fudul. Avem aur in mine dar luam numai 10% din ce extrag strainii. Avem toate formele de regiuni geografice dar cu banii pe o saptamana in Romania la un hotel de 3 stele, petreci 7 zile in Grecia sau Turcia. Suntem si lacomi, vrem sa devenim bogati peste noapte dar vindem fabricile la straini ca noi nu suntem in stare sa formam oameni profesionisti in diferite domenii de activitate. Vrem sa devenim toti manageri: 10 SEFI SI UN SINGUR ANGAJAT.

    00
  20. @Elena Valentina: Ai vazut hotel privat sa dea faliment ? Eu nu. E vorba de cerere si oferta, astea-s preturile de la noi, daca mureau de foame lasau la pret. Sunt camere libere in sezon ? Nu prea.

    Da, am vazut ceva pensiuni care au dat faliment. Pentru ca Gheorghita din Poplaca a vazut el ca se fac bani frumosi cu pensiuni. Doar ca ce nu stia el om muncitor ca daca vrei sa reusesti in afaceri in Romania in primul rand trebuie sa ai relatii.

    00
  21. @ Pig: eu pun deja bani deoparte sa cumpar o barca. Ne-apucam de afacerea aia? :)

    00
  22. Eu cand ziceam prin 2008 ca-n cativa ani vine razboiu’, lumea credea ca-s paranoic. Acuma vad ca tot mai multi discuta despre asta.

    00
  23. Degeaba zici. Nimeni nu te aude. Acum traim raiul. Cica se spune ca zatul de cafea cu coaja de copac fac ciorba buna.

    00
  24. Daca stiam ca vine razboiul, maica, faceam si eu armata in loc de master.

    00
  25. NOU
    #26

    Eu imi fac gasca de bikeri violatori de orice misca ca in mad max.

    00
  26. Criza vine din interior , adica din cutia craniana , statistica ta e clar reala , poate +- 2% , a visa la bine in sensul general este o nebunie . Scenariul electoral este acelasi , sa-i prostim pe prosti , mai trebuie vot prin twiter si facebook . Oare cate like-uri are Ponta ? Cel mai util accesoriu cred ca ar fi un cort , recomand si lectii de vanatoare ca nu se stie . Cu stima

    00
  27. Zoso, tre’ sa facem partid. Gata, nu se mai poate..

    00
  28. Pe contrasens? Asta sa fie luminita de la capatul tunelului?? :)

    00
  29. My thoughts exactly. Am impresia puternica in ultima vreme ca s-a vandut pielea ursului din padure de prea multi ani. S-au cheltuit bani fictivi cu care s-au cumparat lucruri reale la valori fictive. Acum occidentul a bagat capul la cutie si e cu ochii pe China si Rusia.
    Ca sa fiu optimist, in general crizele astea au durat cam 10-12 ani si au fost urmate de perioade de boom. Dar de multe ori au fost insotite de razboaie.

    00
  30. NOU
    #31

    „Avem toate formele de regiuni geografice dar cu banii pe o saptamana in Romania la un hotel de 3 stele, petreci 7 zile in Grecia sau Turcia.”

    Cu banii pe-o saptamana petreci 7 zile? Wowz.

    Logic. U NOT HAZ IT!

    00
  31. …trebuie sa iesiti la munca ca sa iesiti din criza, asa zic astia din corporatii, nu ati urmarit ieri filmuletul social media? avem prea multi studenti dar nimeni nu da cu sapa.
    P.S. daca Hitler era in viata nu mai ajungeam aici si aici ma refer doar la cei care au creat criza, sa plateasca. cautati pe tube Hyperinflation – Germany 1923.

    00
  32. Stiu ca Occupy au acelasi discurs populist-extremist adoptat de Hitler cand a ajuns cancelar si de comunisti cand au inceput epurarile si nationalizarile, dar sa ne fereasca sfantul card sa ajunga ei la putere, caci atunci Ferma Animalelor va fi comedie fata de cat rau vor produce celor pe care cica ii apara.

    00
  33. Neagu Djuvara: „Simptomele le simtim deja demult, printr-o dezordine morala care nu a existat niciodata. Va dau un singur exemplu: tineretul care se revolta astazi nu are absolut nici un ideal. Nu se revolta pentru un ideal, se revolta ca sa darame. Asta inseamna ca s-a stricat ceva. Tineretul, care in general trebuie considerat ca purtator de idealuri viitoare, chiar gresite, asa cum a fost cu comunismul, astazi nu mai are nici un ideal…”

    00
  34. Dacă vedeți promoție la supermarket la hârtie igienică, cumpărați tot – vin vremuri căcăcioase

    Hartie igienica – done
    Vitanja – e pe drum
    2012-2022 – i’m ready

    00
  35. Mi-ai f*t*t toata ziua…

    00
  36. @ipo cam de acord cu tine. remeber piata futures si options. S-au inmultit necontrolat instrumentele economice bazate , pana la urma, pe pura speculatie adica un fel de pariuri sportive. Plus ca geme lumea de nobeli in economie care nu se ocupa decat cu mutarea unui euro dintr-un loc in altul ca sa iasa opt, ca prin minune. Nu mai poti sa arunci cu o caramida in nicio directie fara sa schilodesti un expert in economie intergalactica. Astept cu placere sadica momentul in care toata poplatia globului nu va mai face altceva decat sa tranzactioneze gaze intestinale pe piata futures si sa se hraneasca tot cu alea caci fasole nu vor mai cultiva decat extraterestrii.

    00
  37. Da’ apocalipsa, apocalipsa cand vine? E pe aproape, nu-i aşa?

    Serios acuma, tocmai succesul acestui blog e contra-argumentul acestui articol.

    00
  38. Desi posibilitatea unui conflict e foarte mare in perioadele de genul asta (miscarile extremiste cresc oricum – cand esti la pamant, ai nevoie de raspunsuri simple, nu sa ti se spuna ca in esenta e vina ta), gasesc totusi ceva extrem de amuzant si in comentariile de-aici si in comentariile la posturi similare.

    ”Sa vina nene Razboiul, Conflictul, Revolutia, Apocalipsa. Sunt multi oameni pe Pamant, da-i naiba, o sa NE fie mai bine dupa!”.

    Ma baieti, dar din magnificele tari decazute, cine credeti ca o sa o ia cel mai rau in prima faza? Ce tari lenese, tari de ”suedeji” si tot asa ar putea fi facute vinovate pentru esecul masiv al unui intreg sistem? Faptul ca ne umflam muschii pe net nu ne va salva de inregimentare la momentul potrivit. Deci hai mai bine sa trecem peste viziunile de pustani de liceu si sa speram ca WW3-ul mult visat nu o sa se intample.

    00
  39. In 2012 sper sa plecam cat mai multi din tara, in continuare si sa ne fie mai bine in alte parti …

    00
  40. pigbrother: Dap, absolut. Rasa ariana de Olt-Mures-Dambovita va iesi neintinata din lupta.

    00
  41. Trebuia sa apara primul dobitoc care intelege altceva…

    00
  42. krossfire, nu stii ca toate lucrurile rele li se intampla intotdeauna altora? ;))

    Madalina, este o problema globala, nu a Romaniei. Vezi sa nu sari din lac in put.

    00
  43. Trebuie de pus mâna pe pluguri…

    00
  44. Dar de ce-i tot spunem criza? E doar o reechilibrare a balantei bunuri-bani.

    00
  45. @johnny: şi cam în ce parte se înclină balanţa aia?

    00
  46. bă, mânca-ț-aș, tu de unde o să dai ce ne promiți?”. Nici unul, nene, nici unul.

    Ia uite aici. Minunea lumii, am ajuns sa fiu de acord cu un candidat PSD..

    :)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.