2% pentru alcool

In Romania se bea mult. Asta stim toti. Si toti cunoastem cel putin o persoana care bea prea mult si are probleme de pe urma alcoolului. Nici nu e greu, pentru ca 10% din poplatia Romaniei bea prea mult. Se spune ca pentru fiecare astfel de persoane, alte 7 au de suferit: rude, prieteni, colegi.

Drogurile sunt mai recente la noi in tara. Auzim de ele la Stirile de la ora 5, dar pentru multi e problema prea indepartata. Pana te lovesti de ea. Numai in Bucuresti sunt intre 25 000 si 34 000 de consumatori de droguri.

ALIAT (Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomanilor) este cea mai importanta organizatie non-profit care se ocupa de aceste probleme. Nu cu fluturasi, nu cu concursuri de dans si vedete, nu cu concerte si plimbari prin parc. Problemele serioase au nevoie de solutii serioase.

ALIAT a infiintat in 2004 primul si singurul centru din Romania unde se trateaza alcoolismul — centrul ambulator ALCOHELP (www.alcohelp.ro). De la infiintare, ALIAT a ajutat zeci de persoane sa rezolve o problema care le putea distruge viata si sanatatea.

ALIAT lanseaza anul acesta impreuna cu Crucea Rosie si Agentia Nationala Antidog, in premiera pentru Romania, primul program in care vom colecta seringile aruncate de consumatorii de droguri in spatii publice (parcuri, scari de bloc, trotuare, guri de metrou). Deocamdata doar in sectorul 4 din lipsa fondurilor. Astfel, va protejam de accidente care s-ar putea solda cu infectii mortale. Copiii care se joaca in parcuri sunt in special expusi.

ALIAT va cere ajutorul pentru a putea dezvolta mai departe aceste programe.

Codul Fiscal va permite sa directionati 2% din impozitul anual pe venit completand un singur formular. Acest demers nu presupune nici un cost din partea dumneavoastra. Cei 2% sunt bani pe care statul ii ia oricum.

Puteti gasi Formularul 230 la adresa www.alcohelp.ro. Formularul trebuie completat cu datele d-voastra si depus personal sau prin scrisoare recomandata la sediul administratiei financiare de care apartineti pana la data de 15 mai 2007. Pentru informatii suplimentare, puteti suna la 021/3348406 sau scrie la adresa de e-mail aliat@artelecom.net.

Daca statul roman nu doreste sa dea bani pentru a rezolva o problema majora de sanatate, il putem noi sili sa faca ast

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

10 comentarii

  1. faci aluzii la presedintele interimar sau mi se pare :D

    00
  2. Agentia Nationala Antidog ?

    00
  3. http://fundatiapentrusmurd.ro/
    eu zic k e mai buna solutzia asta…

    00
  4. „il putem noi sili sa faca ast”
    *asta

    00
  5. ?nc? ceva… cei 2% pot fi redirec?iona?i ?n multe locuri

    00
  6. Mai mult as dona pt SMURD, decat pt alcolici.
    Doar nu vine alcolicu sa ma salveze…

    00
  7. „il putem noi sili sa faca ast” – n-a mai incaput c/p. SH :)

    00
  8. cum adica de lupta impotriva toxicomanilor? poate impotriva drogurilor… parerea mea e ca toxicomanii trebuie ajutati… nu trebuie luptat impotriva lor… e ca si cum ministerul sanatatii ar lupta impotriva bolnavilor, nu impotriva bolilor (ceea ce cateodata se si intampla, dar nu asta e ideea :)))

    00
  9. felicitari zoso pt implicare.
    cititi mai mult decat titlurile si daca aveti nelamuriri cu privire la scopul banilor puteti oricand sa faceti o vizita la spitalul Alexandru Obregia sa ne vizitati si sa discutati cu oamenii de acolo.

    00
  10. Intra-devar este o greseala de tipar. Este vorba de Alianta pt Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (cu doi de „ii”). La fel de adevarat este ca orice entitate non-profit poate beneficia de procentul de 2%. Decizia apartine fiecaruia dintre noi si tine de preferintele fiecaruia. Important este sa directionam cei 2% astfel incat statul sa simta ca nu suntem multumiti cu felul in care cheltuieste banii nostri. Fie ca este SMURD, sau este o asociatie pentru protejarea cainilor sau a copiilor strazii banii acestia ne ajuta sa ne desfasuram programele.
    Anul trecut doar 2% dintre contribuabili din Bucuresti au directionat 2%. Asta nu inseamna ca 98% dintre Bucuresteni sunt multumiti cu felul in care sunt cheltuiti banii lor ci ca este nevoie de mai multa implicare sociala.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube