Știrile zilei – 25 august 2014

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. daca problema cu aspiratoarele e pe bune, solutia e simpla: nu mai cumparam covoare!

    00
    • Un aspirator de 1600W isi face treaba.
      Lumea nu stie decat sa se planga…

      00
    • Și scrisorile își fac treaba, dar unii idioți (Adrian) preferă să folosească calculatorul.

      00
    • @Adrian
      aceeasi chestie a fost si cu becurile cu incandescenta vs cele economice. Degeaba-i explicai romanului ca ala ecomic are randament mai mare, nu-l intereseaza pe roman „prostii” dinastea. Nu dom’le, el are nevoie de becu’ lui de 100% ce transforma 95% din energie in caldura.

      Cum sa fie mai bun ala economic de 25W, ce, esti prost? Doar e la mintea cocosului ca 100W e mai bine decat 25W.

      00
    • adrian nu a aspirat covoare groase din lana!

      00
    • @Sabotor, becurile economice au o lumină de căcat, de aia nu le vrea românul.

      00
    • Sabotor, tipul de lumina radiata de catre becul de 100w nu o egaleaza nici mama lui bec economic.

      00
    • @Cristian
      Ar trebui sa incep rugandu-te sa definesti „lumina de cacat”. Pentru ca-s chiar curios cum e lumina de cacat.

      Becurile economice au o lumina de cacat asa cum tuburile catodice erau de cacat pentru ca emiteau radiatii.

      Am NUMAI becuri economice in casa (CFT) si nu, lumina nu e de cacat. Dar pentru aia mai pretentiosi exista si becuri economice cu LED. Sau si astea au lumina de cacat cumva?

      00
    • @pono
      tu, ca si Adrian, n-ai transmis nimic. De ce zici tipul de lumina emis de un ben economic nu o egaleaza pe cea emisa de becul cu incandescenta? Ce nu-ti place la lumina aia? Palpaie? E prea calda? E prea rece? Nu de alta, da’ tot am auzit de la diversi ca nu le place lumina emisa de un bec economic, da’ cand ii intrebi de ce, dau din colt in colt.

      Pe de alta parte, ce lumina ar fi ok pentru tine? Aia emisa de becuri cu LED (si astea sunt tot economice)? Aia emisa de tururule fluorescente clasice?

      00
  2. „Ms. Gabor credits Stela Popescu and Alexandru Arsinel, fashion icons of Romania, with jumpstarting her career in 2005.” Monumental.

    00
    • Acesti fashion iconsi of Romania or fi stiind ce national treasure au lansat? Si in toata polologhia nimic despre Irinel? Urat, foarte urat!

      00
  3. Incepind cu septembrie, 2014 sunt permise aspiratoare cu o putere de max. 1600 Watt, iar din 2017, doar 900 Watt… ca sa economisim.
    Pai pentru ce am murit noi ma, la revolutie?! Sa facem economie?!
    Mai in gluma mai in serios… intre un aspirator de 1600 si 1800 se face o economie de approx 2%. Fara sa calculam faptul ca probabil este nevoie sa dai mai mult timp cu un aspirator de 1600 decat cu unu de 1800. Deci mai mult zgomot, mai multi nervi cu vecinii sau nevasta, dupa caz.
    Presupun ca atunci cand or sa se introduca alea de 900 o sa dea muierea la aspirator cam juma de zi si meltenii cu aspiratul masiniii… ce sa mai vorbim?

    00
    • Această legislație aprobată de UE îi obligă pe producătorii de aspiratoare să investească mai mult în R&D pentru obținerea unui raport „energie consumată/eficiența curățeniei” cât mai bun.
      Protejând în același timp mediul , în ideea în care mare parte din energia electrică consumată de utilizatorii finali este produsă cu ajutorul combustibilelor fosile.

      Practic în primul rând suntem protejați noi ca și clienți de aspiratoare d.p.d.v. al calități acestora , în al doilea rând factura la energie electrică o să fie automat mai mică , iar în al treilea rând protejăm mediul.

      00
    • @enzo
      dar ce ai zice daca – fortati de limitarile astea – producatorii de aspiratoare se intoarc la plansa si proiecteaza aspiratoare mai eficiente?

      00
    • Oameni buni, conteaza ft mult si eficienta aspiratorului, nu doar puterea motoruilui. Am lucrat 3 ani in vanzari de electrocasnice si iti spun cu mana pe inima ca un aspirator de firma proiectat cum trebuie dar cu motor de 1400W la sa zicem 350 lei aspira mai bine decat o chinezarie de 150 lei cu motor de 1800W. Pentru ca conteaza si circuitul aerului in aspirator si designul paletelor de la motor care creeaza vidul.
      Eu acasa am un aspirator de 2000W de la Samsung si o eficienta uimitoare. Nu ma poate convinge NIMENI ca e mai bine cu aspiratoare de 900W… Ala-i rahat pe bat. Ar fi interesant de aflat un consum mediu al aspiratoarelor din totalul facturii. Si daca tot sarim la gatul aspiratoarelor, de ce nu sarim si la fierul de calcat? Ca iarta-ma Dumnezeu, dar la alea multe sar de 2000W.

      00
    • P.S. Era sa uit de mirobolantul boiler pentru incalzirea apei, care e muuuult mai mare consumator de curent. Cuptoare electrice? Plite electrice? Uscatoare de par? Toate sunt consumatoare mari de curent… De ce naiba ne blocam la aspirator? A tras paiul mai scurt?

      00
    • Dyson ftw

      00
  4. Fac ăștia cu aspiratoarele cum au făcut si cu aparatele de aer condiționat fără inverter.
    Din moment ce curentul e plătit de utilizatorul final nu văd ce-i fute la icre pe ei cu ce și mai ales cât consum eu.

    00
    • din acelasi motiv pentru care au obligat toti producatorii auto sa-si doteze masinile cu catalizatoare, sau sa se supuna unor norme de poluare.

      00
    • mai, eu zic ca nu trebuie sa ne ghidam numai dupa „eu platesc, ce-i intereseaza pe aia”.

      ma gandesc la o situatie ipotetica: suntem 4 insi pe o insula, asteptand o posibila salvare. Exista ceva mancare, ce poate ajunge pentru 20 de zile, dar e greu de obtinut: trebuie adusa de la o mare distanta (asta reprezentand costul). Acum, 3 din astia 4 insi isi aduc si mananca cat au ei nevoie. Al 4-lea isi aduce mai multa mancare, mananca pana vomita, aduce mai mult decat poate manca asa ca o lasa la soare sa se strice si asa mai departe. Da, el plateste un „pret” mai mare – efortul depus e mai mare, ca face 2-3 drumuri sa-si aduca mancarea, dar asta e irelevant in contextul in care face risipa de mancare si fute sansele de supravietuire a intregului grup risipind resursele.

      Eu cred ca restrictiile astea vor determina producatorii de aspiratoare sa produca aspiratoare mai eficiente.

      00
    • Nu e vorba de cine plateste curentul aici. Consumul de alte resurse neregenerabile ca tu sa poti sa il folosesti e problema pe termen lung.
      Daca se folosesc surse ecologice si regenerabile de energie atunci sunt de acord cu tine, n-ar trebui sa fie o problema.
      Dar de cate astfel de proiecte ai auzit?

      00
    • Oana, da’ de certificatele verzi (prea multe, s-a prins UE si s-a luat cu mainile de par) ai auzit? Tot noi finantam mizeria de energie verde, asa zis „regenerabila”. Nu mai zic de gaselnita alora din Spania, sa-ti dea amenda daca folosesti panouri solare, asta DUPA ce au subventionat tara sa se umple de ele.

      00
    • Teoretic aveți dreptate, practic, pe termen lung nu se rezolvă nimic așa.
      Dacă aspiratorul e prost, mă obligă să-l țin mai mult deschis ca să rezolv treaba în aceiași parametri. Sau să repet treaba la intervale mai mici te timp. Și așa cum observau alții mai jos, aspiratorul ăla e un rahat de consumator pe care-l pornești odată pe săptămână preț de câteva minute. Impactul lui e minor. Se vând boilere (instant sau nu) cu consum de peste 3000W. Alea-s legale. Nu mai zic de sursele de calculator de 500-600W, pornite ore în șir.

      00
    • @Meekuu
      pai daca impun ceva limita la boiler, aia care se spalau o data pe saptamana o sa faca scandal ca ei nu se pot spala cu apa rece si o sa se spele o data pe luna. Lasa, puterea boilerului nu e bine sa fie limitata inca :D.

      00
  5. Avem posibilitati. Ucraina, Moldova, Turcia. Mergem la turci si ne luam aspiratoare. Cum ne luam blugii in 1990. muhahaha :) UE asta….

    00
  6. Vali, repeta si scrie dupa mine: Dolomiti, Dolomiti, NU Dolomites, Dolomites

    00
  7. Pastele mamii lui de blog si de catralioane de afisari facute de foame.

    O fi greu pentru un „a-lister” sa instaleze un rahat de plugin cu care sa poti vedea pozele alea nenorocite fara sa dai 10 milioane de click-uri, mai ales de pe telefon? Si daca tot a pus poze cu masina putea sa lase tot bordul la vedere, nu sa ne arate ca are smartphone. Ahhhh. dar ce rezolutie … 600×400 pixeli, atat de 1998!

    00
  8. Ieri furtună și azi caniculă și puleții ăștia irelevanți se plâng că le limităm puterea aspiratoarelor.

    00
    • @Alin – asa e, adevarul e ca vara asta ne-a demonstrat clar existenta incalzirii globale, n-a mai fost asa cald de nu stiu cand… [sarcasm, zic].

      00
    • @Jordan Încălzire globală nu înseamnă (doar) temperaturi mai mari, ci fenomene meteo extreme sau neobișnuite ca intensitate, durată, loc.

      00
  9. Dacă în domeniul auto pot fi construite motoare din ce în ce mai eficiente, nu înțeleg de ce în industria electrocasnicelor nu se poate. UE a luat această decizie când a observat că în domeniul ăsta cam singurele inovații sunt filtrele de apă.
    Așa vă place să vă lamentați! La faza cu becurile de tip vechi la fel au comentat tot felul de oameni. Poate că după ce se inventează mașina timpului vor pleca mulți spre epoca de piatră și de-abia aștept.

    00
  10. Toata lumea sa treaca la maturi. 100% ECO. Si nu maturi de plastic… trebuie din alea de malai, degradabile.

    00
  11. Si daca eu comand dupa 1 septembrie,un aspirator de 7000de watti de pe un sait din China,Taiwan,Singapore,cu livrare gratuita si la jumate de pret ca ala din comertul evropean,UE mi-o suge?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube