Ziariştii de la ProSport îşi iau înapoi sâmbăta liberă

Acum 5 ani, aproape toţi ziariştii de la toate redacţiile aveau un weekend de o zi şi jumătate. Vineri munceau o jumătate de normă şi sâmbăta stăteau acasă. Duminica erau la serviciu, pentru că ziarul apărea luni. Apoi a apărut ziarul de sâmbătă. Deci era nevoie de muncă şi vinerea. Apoi, ziarul de duminică. Deci, muncă şi sâmbăta. Ziaristul devenise un om fără zile libere, pentru că goana după profit a patronilor era mare. Şi dacă 2.000 de idioti cumpără Libertatea şi sâmbătă şi duminică, gata, şi noi trebuie să avem ediţie.

E la fel cu magazinele deschise duminica. Pe aici nu e decât unul deschis. Şi atât. Restul îşi iau zi liberă, chiar dacă asta înseamnă că toţi clienţii cu chestii urgente de cumpărat se vor duce la singurul magazin deschis.

ProSport renunţă la ediţia de duminică. Alte ziare pregătesc măsuri asemănătoare. Se renunţă la suplimentele drăguţe, dar inutile, la ediţii de weekend, când majoritatea poporului stă acasă sau nu iese din casă ca să cumpere ziare şi nu se justifică să ţii 100 de oameni în picioare pentru o ediţie care se vinde în 10.000 exemplare, la alte proiecte măreţe, dar falimentare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

9 comentarii

  1. daca sambata si duminica se plateste ca ore suplimentate, e minus si la salariu. decizia e cam radicala, 24ore pierzi teren, ar trebui cativa spy news prin preajma redactiei. tu ai zi libera? chiar daca tu dai cu sapa, tu esti cu mapa nu-ti permiti sa iesi din peisaj. the end-ul e online.

    00
  2. Si cand dormi e minus la salariu! Ai putea sa muncesti ca sofer de pizza nonstop…Sa muncim 20 de ore pe zi ca sa ne permitem o saptamana la mare si una la munte! Ca doar o viata avem!

    00
  3. Ai qtins esentialul: DACA sambata si duminica se plateste ca ore suplimentate, bla, bla

    00
  4. da, dar in sapatamana aia la mare sau la munte, prinzi si un uichend… si in uichend ce sa faci la mare sau la munte daca nu sa citesti un ziar… de sport. Asa ca cineva trebuie sa-l faca. Acum, daca nu mai apare prosportu duminica, se mai duce cineva in concediu?

    00
  5. In multe tari din Vest, editia de duminica este cel mai important ziar al saptaminii. De exemplu, in Irlanda, Sunday Times are un tiraj cu 50% mai mare decit Irish Times-ul de luni-simbata. Are de vreo 3 ori mai multe pagini, vreo 3 suplimente (reviste glossy in toata regula) si un CD (film/muzica). Pretul, de la €1,90 luni-simbata, la €2,50 duminica.
    Fiindca exista traditia cititului ziarului de duminica la pubul local, la masa si pintul de duminica, pe iarba in parcuri sau acasa, in liniste.

    00
  6. subscriu la parerea lui Cristi. In state editiile de duminica ale principalelor ziare aveau, daca mai tin bine minte, intre 50 si 100 de pagini, 80% reclame bineinteles :)

    00
  7. Care e ideea, sa plangem de mila jurnalistilor pt ca lucreaza si in w/e? Pai daca nu le convine, sa se faca bugetari, ca aia iau bani si nu fac nimic. Ce, trebuie sa avem toti legitimatii de „PRESS” ?
    Asa e in democratie, tovarasi!

    00
  8. La noi nu mai exista de mult sambata si duminici platite… la majoritatea institutiilor de presa. Fiecare jurnalist are un salariu fix. Acum, cand ii da sambata libera o sa i se spuna ca munceste mai putin si-i taie din bani. Daca jurnalistii nu au pus piciorul in prag cand a trebuit… acum e cam tarziu. E criza… si altii le pot lua locul imediat.

    00
  9. nu comentezi gafa alora de la evz care au interpretat un banal amendament la numarul maxim de ore de munca drept ”ne obliga ioropa sa muncim si sambata”. si hotnews si un mare anal-ist economic i-au preluat pe nemestecate?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube