Și ziare.com e de vânzare

Orlando anunță azi că ziare.com, unul dintre siteurile din portofoliul grupului NCH, este de vânzare pentru 3 milioane de euro.

Ce nu vă spune el, dar prin piață se știe, e că și okazii.ro e de vânzare, și automarket.ro, și cam tot ce are NCH prin online. Pentru că vremea e grea, pentru că sunt prea multe siteuri de știri, pentru că sunt prea multe siteuri auto, pentru că e vremea să facă exit, pentru că nici dumping+SEO agresiv nu mai e egal love.

Revenind la ziare.com, momentul e bun, înainte de alegeri, poate poate scoate vreun băiat banii și îl cumpără pentru campania electorală, deși ultimii ani s-a relevat că nici siteurile nu mai sunt ce au fost. Să vedem, poate domnu’ Nicu sau domnu’ Marean sau poate chiar domnu’ Sebi, nu se știe.

Ce nu trebuie să uităm este cum au ajuns aici: pe vremea când hotnews.ro fura tot ce prindea, ziare.com fura tot ce prindea, rescria și se treceau pe ei sursă. Și o făceau la modul pervers, cu Serinela Spătărelu care cerea puncte de vedere de la jurnaliști, și jurnaliști care le dădeau link și îi citau.

 

ziare

“ziare” via shutterstock

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

 1. Da nu e cam scump 3 milioane de euro? Ce stie sa faca de banii aia?

  00
 2. Danyzus, iti spun eu ce stie sa faca…
  Stie sa faca SEO-spam.

  00
 3. Doctor X: seo is dead zice https://www.inc.com/erik-sherman/seo-is-dead-audience-optimization.html
  okazii l-as lua eu sa fac un 4 in masina.
  ziare.com cred ca a fost gandit ca agregator. la fel si hotnews. au fost facute pe vremea cand s-a inventat rss-ul apoi preluate si transformate in ziare.

  00
 4. @Danzyus Evident ca nu o sa dea nimeni 3 milioane. Dar e vorba de marketing aici, cifra de 3 mil starneste interese. La fel ca alte multe proiecte ce au fost vandute in onlineul romanesc pe „milioane de euro” cand cifrele s-au situat mult sub ceea ce s-a vehiculat.

  00
 5. „Ce nu trebuie să uităm este cum au ajuns aici: pe vremea când hotnews.ro fura tot ce prindea, ziare.com fura tot ce prindea, rescria și se treceau pe ei sursă.” Gresit, de multe ori nu mai rescriau.

  00
 6. Si noi acum vorbind despre ei le crestem valoarea :D

  00
 7. faptul ca NCH isi vinde niste site-uri care ar putea fi considerate „la creme de la creme” a portofoliului fondului de investitii, imi sugereaza faptul ca in Romania cam asta e maximul de performanta in domeniul onlineului. Siminel a mai facut niste exituri geniale de pe imobiliare exact in varful bubbleului, asa ca exiturile de acum ar putea indica acelasi lucru

  00
 8. Okazii.ro a decazut mult.

  00
 9. Bun, si pretul real care va fi? Ar fi interesant sa aflam pretul final al tranzactiei.

  00
 10. Au zic ca e mare pretul, nu cred ca da cineva asa multi bani.

  00
 11. evident ca vrea sa exit, zoso. asta inseamna fond de investitii

  00
 12. Daca vrea sa le vanda, ar fi bine sa mai scada din pret, nu cred ca da careva chiar 3 meleoane de ieuroi pe un sait de stiri :).

  00
 13. Pai la calculele lui Novac la un income de 50 de mii pe luna care cu o investitie serioasa (ca de-aia cumpara, nu?) poate fi adus la 100.000 + reducere a costurilor, isi recupereaza investitia in 3 ani si jumatate, nu ? Fara a pune la bataie in calcul si avantajele de orice alt gen decat financiare. In emag s-au bagat 100 de milioane. Acolo ROI de tras la el, nu gluma

  00
 14. Dpdv politic ziare.com e mort. Prea mult partizanat. Ei nu sunt tv.
  Dpdv economic ar fi o investitie dar cu conditia sa investesti putin in el nu 3 milioane de euro. E o nebunie acest pret in ziua de azi, la piata de azi…

  00
 15. 3 milioane de euro? Sunt curioasă cine vrea să plătească atât de mult pentru domain name de fapt.

  Altfel poate punem eu și Vivi niște mărunt deoparte și facem ceva cu el :)

  00
 16. Pentru mine vestea cea mare din postul asta a fost ca okazii.ro e de vanzare.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile