În perioada 22-23 noiembrie, în București, la Hotel Caro, are loc Whisky Fest, un eveniment unde se bea apă plată și se discută despre muzica populară.
Dacă sunteți la început, este o idee bună să vedeți ce vă place și ce nu. După niște sesiuni, am realizat că afumatul nu e tocmai pe gustul meu, prefer ceva mai aromat și un pic dulce. Nu prea dulce, că sunt eu destul.
Bilete aici.
mi a prescris medicul Lagavulin.
Cred ca avem aceeasi boala. Vezi ca prietenii de la finestore inca il au pe cel de 16 ani la pret redus.
E bun, dar mie mi se pare overrated. Comparand cu Laprhoig sau Ardbeg nu e „de trei ori mai bun”, pentru cat costa in conditii normale. Are branding mai bun, dar la gust, aroma si stare de bine cam toate Islay sunt la fel de bune.
Nu e de 3 ori mai scump, depinde cu ce compari. Fata de Ardbeg Uigeadail sau Laphroaig Cask Strength e fairly priced.
Corect, trebuia sa specific. Ce beau eu (quarter cask) e ~300 vs. ~800-900 L16, in magazinul fizic de unde le iau eu. Comparand 10 cu 10 e ~240-260 vs. 600. Nu chiar 3x, dar nici departe.
Pe finestore, mai ales acum cu ofertele, e mai apropiat intr-adevar.
Nu ai găsit tu un ulei de motor (afumat) de care trebuie. Și neapărat la chorizo!
Ai uitat sa pui ceva in paranteze la final sau ne lasi in suspans?
nu am uitat. nici o monedă nu și-a schimbat mâinile în acest articol. te anunț eu dacă e.
Da’ sticle?
Poți să l acuzi de hate gratuit câteodată pe Vali, dar ca nu marchează publicitatea…
A uitat sa puna disclaimer: Articol de interes public
nici sticle!!!
…dar citind comentariile, organizatorul va sări la zar. cred. sper.
Daca iti placea beutura, sigur nu lasai acest comentariu „gratuit”
Asta e ca-n bancu ala: Pe usa doctorului scria „NU BEAU FLORI SAU CIOCOLATA!”
@Dny tocmai ca stiu ca marcheaza mereu de aia am mentionat ca poate a uitat, nu l-am acuzat de nimic si nici n-am vrut sa fiu muist (nu mai mult ca de obicei oricum)
tu voiai parte din sticle, lasă gargara…
8 muiști i-au dat downvote lui dny. au citit cu atenție articolul, apoi comentariile, și au dat downvote la unul care spunea adevărul. că sunt rodditori muiști.
e prostanul ăla care era disperat că i-am futut gagica.
e prostanul ăla din iași care e supărat ca sunt mai urât ca el.
e prostanul ăla din giurgiu căruia i-am futut mama și i-am făcut o soră mai urâtă ca mine.
și tot așa.
poate asta:
(Consumul de alcool este strict interzis in cazul minorilor din cauza efectelor alcoolului asupra sanatatii fizice si psihice a acestora)
A fost cineva la editii anterioare?
Sunt degustari incluse in bilet sau fiecare distribuitor isi aduce produse de la cateva distilarii si isi fac separat contra cost?
Ce se intampla la master class’uri?
Momentan sunt fan Aberlour si Glenmorangie Lasanta, dar tare curios sa incerc si chestii de la urmatorul nivel. La fel ca Vali, dupa multe incercari, n-am reusit sa ma imprietenesc cu afumatele
Multumesc!
Salut. Până răspunde cineva care a fost, îți zic eu una-alta. Masterclass-urile se plătesc separat, se pot luat și ele în avans de pe platforma de ticketing sau la fața locului, la câteva din ele se vor regăsi pe tasting mat expresii ce nu sunt deloc comune. La festival vor fi peste 300 de etichete de whisky (de la 82 de branduri) la standurile importatorilor oficiali și avem 7 invitați din afara țării (reprezentanți ai distileriilor). Cu siguranță vei găsi multe whisky-uri ce vor fi pe gustul tău, sunt multe non afumate. Te așteptăm
Eu am fost doar la d-alea de vin, daca e la fel (adica inclus in pret) si ma duc la d-asta de whiskey, probabil ca nu ma mai intorc.
Niciun masterclass pă burboane. Ai dreaq licurici, nu s-au prins ca romanii sunt suficient de betivi cat sa decarteze si pt un bourbon decent.
@Jean Bourbon e greut cu burboanele bune la noi ca probabil e greu/scump importul din SUA.
Am eu idei, le da Vali emailu si ii rezolv. Comision minim. Rog seriozitate. Astept provinciile. Toate 50.
N’avem boss noi bani dă Pappy
Eu cred ca nu prea sunt apreciate in Europa, nu ca ar fi dificil importul din SUA.
Asta cu gusturile este complicată și ține de fiecare, eu însă m-am împăcat destul de decent cu ăla de la Peaky Blinder. Și nici un kilogram de bani nu costă
Sunt un om in general destul de simplu, cu gusturi simple. Ce face domnul JOHN Daniels de multe ori e suficient. Simplu sau in varianta Lemmy.
@Jean Bonbon: ala nu-i bourbon si, pe langa asta, mi se pare o bautura oribila. Jim Beam e mult mai acceptabil spre exemplu.
@Giani Mucea, daca analizam procesul de fabricatie, este 100% bourbon. Acum ca producatorul a ales sa foloseasca numele generic de whiskey, este cu totul alta discutie.
O fi, sincer sa fiu n-am stat sa analizez procesul de fabricatie. Nu fac asta la Ardbeg, care chiar imi place. Da’ stiu ca oamenii insista ca posirca lor se identifica ca whiskey si eu sunt progresist.
Nici mie nu mi-a placut afumatul la inceput, ca n-am ales ce trebuie. Acum, parca nu as mai da banii pe altceva. Insista, mai ales ca vine iarna.
Ma uitam dupa detalii, dar se cunoaste ca site-ul ala e facut de bautori de whiskey, ca altfel nu-mi explic:
– in multe locuri apare 2023 ca editie (gen in Program, prin regulamentele alea aruncate in care citeam sa vad daca poti bea ca porcul)
– au embed la video-uri de pe Youtube, dar care nu se pot vedea ca e cu limita de varsta; de ce sa nu le pui local?
– cea mai confuza lista de preturi, inteleg ca trebuie sa cumperi abonament si apoi platesti individual pentru fiecare masterclass la care vrei sa mergi?
– absolut nimic despre ce e inclus in abonament si in pretul masterclass-ului; degustarile sunt pe bani separat sau incluse un anumit nr.?
De asta nu e bine sa-l platesti in whiskey pe ala de lucreaza la site.
Evenimentul asta ar trebui sponsorizat de borsec, cea mai buna apa minerala pentru whisky highballs.
Pisica mea a zacut 2 zile beata dupa ce mi-a spus nevasta-mea sa ii dau Whiskas.
Burboane nu au? E cam multișor de cind am trecut exclusiv pe sortimentul asta. Mi se pare cea mai cinstita băutură, iar alea cu adevarat bune sunt de la 45 de grade în sus și nu te ard pe git cind le bei. Las orice single malt pentru un Four Roses single barell sau un WT rare breed…
Acum ai pus și tu, când am trecut de pe bere pe whisky :)) Total neprietenos :))
Asta cu trecutul nu se intampla in fiecare seara cand se bea (adica in fiecare seara punct)?
Jack Daniel’s Honey ar fi aromat si dulce, e ok si are si pret mai pt drojdieri asa!
Un pic cam prea dulce, mai de cucoane.
De la jack daniel’s nu merge decat single barrel rye.
Nu prefer whisky-ul, beau doar whiskey, mai precis doar bourbon, niciodata blended.
Nu mă pricep, nu am bani să dau regulat 300 de lei pe o sticlă de alcool.
Nici nu-mi place tăria prea mult. Beau ce whisky se nimerește, pe la prieteni. Cel mai mult mi-a plăcut un Aberlour acu’ vreun an.
Mă uit însă pe site-urile de specialitate și văd tot felul de whisky-uri ținute în tot felul de butoaie – de vin, de brandy, de spume de sirenă etc și mi se pare că treaba e ca cafeaua aia căcată de pisică.
Repet, nu mă pricep, n-am făcut degustări comparative, așa îmi sună.
Dacă mă întreabă vreun cunoscător, eu zic că îmi place whisky-ul învechit în butoaie de whisky.
Cheers!
Ah și single cask neapărat, am uitat.
Sa facem un rezumat… tu nu te pricepi la whiskey, dar preferi unul care nu a fost tinut in butoaie de vin, de brandy, de spuma de sirena, etc.
Si in acelasi timp preferi un whiskey single cask.
Dar dintre cele pe care le bei la prieteni, ca tu preferi sa nu dai banii pe alcool, cel care ti-a placut tie este Aberlour. Adica un whiskey care de este maturat double cask.
Regulat nu dam nici noi bani, dam cand suntem neregulati.
trb sa vin cu cola/redbull de acasa sau au ei acolo? dar gheatza?